Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η πρόταση για νέο εκλογικό νόμο, σταθμός στην πορεία εκδημοκρατισμού των θεσμών
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα εισέρχεται οριστικά σε μια νέα εποχή
  • [03] Εκτεθειμένοι για ακόμη μια φορά αντιπολίτευση και καναλάρχες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές
  • [04] Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θα επισκεφθεί την Κίνα αυτή την εβδομάδα
  • [05] Κάλεσμα της ΛΑΕ για συμμετοχή σε συγκεντρώσεις στην πρώτη επέτειο του «Όχι» της 5ης Ιουλίου
  • [06] «Nυν υπέρ πάντων ο αγών υπέρ της διαπλοκής» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ
  • [07] Κομισιόν: Η επιστολή Έτιγκερ δεν θέτει εν αμφιβόλω τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα
  • [08] Έκτακτη προσγείωση ισραηλινού αεροσκάφους στο «Ελ. Βενιζέλος», λόγω τεχνικού προβλήματος

  • [01] Η πρόταση για νέο εκλογικό νόμο, σταθμός στην πορεία εκδημοκρατισμού των θεσμών

    «Η πρόταση για το νέο εκλογικό νόμο αποτελεί σταθμό στην πορεία του εκδημοκρατισμού των θεσμών και της ενδυνάμωσης της λαϊκής βούλησης», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί τη ΝΔ για τη στάση που τηρεί στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και τις απόψεις που έχει διατυπώσει.

    «Είναι γνωστή η αλλεργία που έχει η Νέα Δημοκρατία σε αλλαγές που διευρύνουν τα δημοκρατικά δικαιώματα, όπως αυτό της απλής αναλογικής και της διεύρυνσης του δικαιώματος της ψήφου στη νέα γενιά. Η αλλεργία αυτή αποτυπώνεται πλήρως τόσο στο άρθρο του εκπροσώπου της συντηρητικής παράταξης, κ. Κουμουτσάκου, στην εφημερίδα «Τα Νέα», όσο και στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Υπογραμμίζει επίσης ότι «αποτελεί ύψιστη προσβολή για τη νέα γενιά να χαρακτηρίζονται «ανώριμοι» και «μη διαθέτοντες πολιτικό κριτήριο» οι νέοι άνθρωποι ηλικίας 17 ετών».

    [02] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα εισέρχεται οριστικά σε μια νέα εποχή

    «Το ισχυρό μήνυμα που στέλνουμε στις διεθείς αγορές είναι ότι η Ελλάδα εισέρχεται οριστικά σε μια νέα φάση», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο φόρουμ Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών, στο Πεκίνο.

    Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι η συμφωνία που επετεύχθη πρόσφατα βοηθάει τη χώρα να σταθεί στα πόδια της. «Και το κλείσιμο της αξιολόγησης επικυρώνει αυτή την προσπάθεια».

    Με τον νέο αναπτυξιακό νόμο είπε ο πρωθυπουργός δημιουργούνται σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες χαμηλού ρίσκου στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά ανέφερε «επιδιώκουμε ένα επενδυτικό σοκ δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων για να χτυπήσουμε την αποεπένδυση και να αντιμετωπίσουμε την ανεργία».

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η συμφωνία με την Cosco είναι αμοιβαία επωφελής και προσέθεσε ότι με την Κίνα είμαστε στρατηγικοί εταίροι και όχι απλώς ευκαιριακοί συναλλασσόμενοι.

    Η Κίνα, προσέθεσε μπορεί να υπολογίζει στην ψυχή της Μεσογείου, την Ελλάδα.

    Από την πλευρά του ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ τόνισε ότι οι σχέσεις Ελλάδας- Κίνας είναι εντελώς ειλικρινείς και υπογράμμισε ότι οι κινεζικές επιχειρήσεις βλέπουν θετικά την επενδυτική αγορά της Ελλάδας. Η Κίνα θα βοηθήσει την Ελλάδα να γίνει πιο δυνατή σε μια δυνατή Ευρώπη, είπε.

    [03] Εκτεθειμένοι για ακόμη μια φορά αντιπολίτευση και καναλάρχες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

    «Τόσο η αντιπολίτευση όσο και οι καναλάρχες βρίσκονται για μια ακόμη φορά εκτεθειμένοι γιατί προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα υποστηρίζοντας ότι ο διαγωνισμός είναι στον αέρα», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σύμφωνα με τις οποίες η επιστολή του επιτρόπου Έτιγκερ δεν θέτει εν αμφιβόλω τις διαδικασίες αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα.

    Τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η διαδικασία επί παραβάσει που εκκίνησε κατά της Ελλάδας σε σχέση με τον τομέα τηλεπικοινωνιών, δεν συνδέεται με τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, εξέφρασε σήμερα η εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδια για ζητήματα τηλεπικοινωνιών, Ναταλί Bαντιστάντ.

    «Αυτή η διαδικασία επί παραβάσει δεν έχει καμία σχέση με την παροχή αδειών στους παρόχους περιεχομένου. Οι διαδικασίες για την παροχή αδειών περιεχομένου σε τηλεοπτικά κανάλια δεν έχουν εναρμονιστεί σε επίπεδο ΕΕ», ξεκαθάρισε η Ν. Βαντιστάντ κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του Τύπου στις Βρυξέλλες.

    Κατέληξε δε λέγοντας πως τα κράτη-μέλη είναι «ελεύθερα» να επιλέξουν τη διαδικασία αδειδότησης των καναλιών που θα ακολουθήσουν, «σύμφωνα με τις εγχώριες προδιαγραφές και σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών και εγκατάστασης που ορίζονται στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    [04] Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θα επισκεφθεί την Κίνα αυτή την εβδομάδα

    Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν θα επισκεφθεί την Κίνα από την Τετάρτη έως την Κυριακή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

    Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, ο Κρατικός Σύμβουλος Γιανγκ Γιετσί και ο υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι θα έχουν συναντήσεις ή συνομιλίες με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, όπως ανακοίνωσε σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του υπουργείου Χονγκ Λέι.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, η Κίνα ευελπιστεί να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία που παρουσιάζεται με την επίσκεψη του Μπαν Κι-Μουν για να βελτιώσει τη συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη. Η Κίνα θα συνεργαστεί με τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών για να συνεισφέρει στις διεθνείς σχέσεις, με τη συνεργασία και το αμοιβαίο συμφέρον να αποτελούν τις βασικές αρχές της, πρόσθεσε ο ίδιος.

    [05] Κάλεσμα της ΛΑΕ για συμμετοχή σε συγκεντρώσεις στην πρώτη επέτειο του «Όχι» της 5ης Ιουλίου

    Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα καλεί, την Τρίτη 5 Ιουλίου, «το λαό και τη νεολαία σε μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, για να διατρανώσουν αγωνιστικά ότι το ?ΟΧΙ? του περσινού δημοψηφίσματος δεν είναι παρελθόν, αλλά αντιπροσωπεύει ένα όσο ποτέ επίκαιρο κάλεσμα ενότητας και πάλης για την αντιμνημονιακή ανατροπή, για μια νέα δημοκρατική, αντιμνημονιακή πορεία του τόπου».

    Στην πρώτη επέτειο του δημοψηφίσματος η ΛΑΕ τονίζει ότι «την Τρίτη 5η Ιουλίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το συντριπτικά πλειοψηφικό ?ΟΧΙ? του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα κατά του νέου Μνημονίου» και προσθέτει: «Η ακύρωση του υπερήφανου ?ΟΧΙ? του ελληνικού λαού από την ηγετική ομάδα του Τσίπρα και η ταπεινωτική συνθηκολόγηση με την υπογραφή του 3ου Μνημονίου, μετέτρεψε την Ελλάδα σε δακτυλοδεικτούμενο παράδειγμα ντροπής και αποφυγής, με την παράδοση στους δανειστές του δημόσιου πλούτου, των τραπεζών, των υποδομών, των δημοσίων εσόδων, της συνεχούς λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και εξαέρωσης της εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας στο όνομα της παραμονής ?πάση θυσία? στην ευρωζώνη».

    Η ΛΑΕ προσθέτει επίσης πως «μαζί με το οδυνηρό σοκ από την προδοσία των ελπίδων του ο λαός διαπίστωσε ότι η ευρωζώνη και ΕΕ δεν είναι ?το κοινό μας σπίτι?, αλλά η κοινή μας φυλακή και ότι δεν υπάρχει μέσα στο ευρώ δρόμος ανατροπής της λιτότητας και των μνημονίων. Επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει νικηφόρο "ΟΧΙ", χωρίς ρήξη με την Ευρωζώνη και έκδοση εθνικού νομίσματος, που θα συνοδεύεται από ένα εναλλακτικό αντιμνημονιακό προοδευτικό σχέδιο απαλλαγής από τα δεσμά του χρέους, των μνημονίων και της επιτροπείας, με δραστική μείωση ανεργίας, δημόσιο έλεγχο στις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ και τις υποδομές, με το λαό κυρίαρχο του πλούτου της χώρας και του μέλλοντός του».

    Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «ειδικά στην Αθήνα η ΛΑΕ καλεί την Τρίτη 5 Ιουλίου σε προσυγκέντρωση στις 7.00 μμ στην Ομόνοια και εν συνεχεία σε πορεία στα γραφεία της ΕΕ και στο μέγαρο Μαξίμου, [πορεία] που θα καταλήξει στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν συνδικάτα και κοινωνικά κινήματα».

    [06] «Nυν υπέρ πάντων ο αγών υπέρ της διαπλοκής» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ

    «Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα προκειμένου να δικαιολογήσει τη διαιώνιση του παράνομου καθεστώτος των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ επιτιθέμενος κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου.

    «Η ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία για να υπενθυμίζει ότι είναι φερέφωνο της διαπλοκής. Στη σημερινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, αφού αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι το θεσμικό πλαίσιο των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών είναι "απορυθμισμένο", ότι υπάρχουν σημάδια "ασυδοσίας", φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να κάνει λόγο για "παθολογίες του παρελθόντος", έδωσε τον υπέρ πάντων αγώνα προκειμένου να δικαιολογήσει τη διαιώνιση του ίδιου παράνομου καθεστώτος!», σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «αντί ο εκπρόσωπος της ΝΔ να λασπολογεί κατά της κυβέρνησης, καλό θα είναι να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ποιες κυβερνήσεις και ποια κόμματα συνέπραξαν στη δημιουργία των ?παθολογιών? στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Και, επίσης, να εξηγήσει ποια είναι η θέση του κόμματός του αναφορικά με το αν τηρήθηκαν οι αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού, για τους οποίους κόπτεται, στους όρους δανειοδότησης των ΜΜΕ από το τραπεζικό σύστημα κατά το πρόσφατο διάστημα».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί επίσης τον κ. Κουμουτσάκο «να θυμηθεί ποιος μπλοκάρισε τη σύσταση του ΕΣΡ, για το οποίο τώρα τόσος πολύς λόγος γίνεται» και τη ΝΔ να απαντήσει «αν έχει τελικά κάποια θέση σχετικά με το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο εκτός από τις υπαγορεύσεις του συστήματος διαπλοκής που τη στηρίζει;».

    [07] Κομισιόν: Η επιστολή Έτιγκερ δεν θέτει εν αμφιβόλω τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα

    Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου, ότι όσα αναφέρονται στην επιστολή του επιτρόπου Έτιγκερ, που είδε το φως της δημοσιότητας, δεν θέτουν εν αμφιβόλω τις διαδικασίες αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλαδα.

    Επίσης, ανέφερε ότι αυτή η επιστολή, επί της ουσίας, αφορά τις ανησυχίες που έχει η Επιτροπήγια θέματα ανταγωνισμού στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Ελλαδα, σημειώνοντας ότι οι διαβουλεύσεις με τις ελληνικές Αρχές συνεχίζονται.

    [08] Έκτακτη προσγείωση ισραηλινού αεροσκάφους στο «Ελ. Βενιζέλος», λόγω τεχνικού προβλήματος

    Έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πραγματοποίησε στις 12:44 ισραηλινό αεροσκάφος της εταιρείας "El Al ", Boeing 737 - 800, που εκτελούσε την πτήση Βενετία - Τελ Αβίβ.

    Το συγκεκριμένο αεροσκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε έκτακτη προσγείωση στο Ελευθέριος Βενιζέλος, δηλώνοντας τεχνικό προβλημα. Το αεροσκάφος ελέγχεται ενώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το πλήρωμα και τους επιβάτες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 July 2016 - 12:32:31 UTC