Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τον εκλογικό νόμο
  • [02] Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από τη Mamidoil Jetoil
  • [03] Η Ρωσία επιθυμεί να ξεκινήσει διάλογο με το ΝΑΤΟ για να συμφωνηθούν "μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης", υποστηρίζει ο πρόεδρος Πούτιν
  • [04] Πρώτο το κίνημα του Μπέπε Γκρίλο, δεύτερος ο Ρέντσι σε δημοσκόπηση της La Repubblica
  • [05] Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ενόπλων στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές
  • [06] Μπανγκλαντές: 'Eνοπλοι κρατούν ομήρους σε εστιατόριο. Υπήκοοι ξένων χωρών μεταξύ των ομήρων

  • [01] Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τον εκλογικό νόμο

    Ποικίλες είναι οι αντιδρασεις των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως, αναφορικά με την πρόταση της κυβέρνησης για την αλλαγη του εκλογικού νόμου.

    Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ Γεννηματά, κάνει πρόταση πέντε σημείων για να επιτευχθεί , οπως αναφέρει, συναίνεση μέσω διαλόγου όλων των πολιτικών δυνάμεων στο θέμα του εκλογικού νόμου.

    Το Ποτάμι εκφράζει την πλήρη διαφωνία του με την κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο, που τέθηκε σε διαβούλευση και καλεί όλη τη δημοκρατική αντιπολίτευση να μη συνανέσει στον τυχοδιωκτισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως αναφέρει.

    Ο Πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Β Λεβέντης αναφέρει πως «οποιος αρνηθεί ψήφο εξυπηρετεί τα σχέδια του κ. Μητσοστάκη για να έρθει στην εξουσία ισχυρός και ίσως αυτοδύναμος, κλέβοντας 50 έδρες από τα μικρότερα κόμματα. Θεωρούμε ότι όποιος το πράξει αυτό, θα τιμωρηθεί από τον ελληνικό λαό, ο οποίος κατά πλειοψηφία τάσσεται υπέρ των συμμαχικών κυβερνήσεων, όπως όλες οι δημοσκοπήσεις αποδεικνύουν».

    [02] Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από τη Mamidoil Jetoil

    Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, κατέθεσε στις 9 Ιουνίου η εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών Mamidoil Jetoil. Η εταιρεία κατέχει μερίδιο 9% στην εσωτερική αγορά, με δίκτυο 600 πρατηρίων και διαθέτει μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

    Στην αίτησή της επικαλείται πρόβλημα ρευστότητας, ενώ οι υποχρεώσεις προς τους πιστωτές και το Δημόσιο έφθαναν στο τέλος του 2015 τα 314 εκατ. ευρώ (από αυτά 173 εκατ. σε τράπεζες και 78 σε προμηθευτές) και τα ταμειακά διαθέσιμα περί τα 600.000 ευρώ - ενώ οι απαιτήσεις της εταιρείας από πελάτες κ.λπ. ήταν 174 εκατ. Η εταιρεία ζητά προστασία από του πιστωτές προκειμένου να εφαρμόσει επιχειρηματικό σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο, σύμφωνα με την πρόταση που περιλαμβάνεται στην αίτηση, προβλέπει την αποπληρωμή των οφειλών σε βάθος 17ετίας.

    Η Mamidoil Jetoil ιδρύθηκε το 1974. Εκτός από τα πρατήρια, ιδιόκτητα και συνεργαζόμενα, διαθέτει στόλο 33 βυτιοφόρων και 7 πλοιαρίων, ενώ δραστηριοποιείται μέσω θυγατρικών στην Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, το Κόσσοβο και τα Σκόπια.

    Η αγορά καυσίμων κατέγραψε πτώση άνω του 42% στο διάστημα 2009-2013, εξαιτίας της ύφεσης αλλά και της αύξησης της φορολογίας. Ανέκαμψε μερικώς κατά τη διετία 2014 ? 2015, ενώ οι τάσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2016 ήταν επίσης πτωτικές.

    [03] Η Ρωσία επιθυμεί να ξεκινήσει διάλογο με το ΝΑΤΟ για να συμφωνηθούν "μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης", υποστηρίζει ο πρόεδρος Πούτιν

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα προσπαθήσει να ξεκινήσει έναν διάλογο με το ΝΑΤΟ για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και την αποφυγή συγκρούσεων, μετά τη σύνοδο κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βαρσοβία.

    Μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Φινλανδίας Σαούλι Νιινίστο, ο Πούτιν είπε ότι το συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας θα συγκληθεί μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και ότι οι δύο πλευρές θα συζητήσουν για τα μέτρα αποφυγής μιας σύγκρουσης στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας.

    Ο Νιινίστο από την πλευρά του σημείωσε ότι τα στρατιωτικά αεροσκάφη που πετούν στην περιοχή της Βαλτικής δεν θα πρέπει να κλείνουν τους αναμεταδότες τους, τα συστήματα που διαθέτουν και τα οποία επιτρέπουν την αναγνώρισή τους. "Όλοι γνωρίζουμε τον κίνδυνο με αυτές τις πτήσεις και εγώ πρότεινα να συμφωνήσουμε ότι οι αναμεταδότες θα χρησιμοποιούνται σε όλες τις πτήσεις στη Βαλτική Θάλασσα", είπε.

    Η Ρωσία υποστηρίζει ότι τους τελευταίους μήνες έχει εντοπίσει πολλά αμερικανικά αεροσκάφη που πλησιάζουν τα σύνορά της αλλά έχουν κλειστούς τους αναμεταδότες τους.

    Αναφερόμενος στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος Πούτιν άφησε να εννοηθεί ότι η Ρωσία θα μετακινούσε τα στρατεύματά της κοντύτερα στα σύνορα εάν η Φινλανδία αποφάσιζε να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως εξήγησε, οι ένοπλες δυνάμεις της Φινλανδίας θα αποτελούσαν πλέον τμήμα της στρατιωτικής συμμαχίας της Δύσης και θα βρίσκονταν "στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας".

    "Πιστεύετε ότι θα το αφήναμε ως έχει, να απέχουν τα στρατεύματά μας 1.500 χιλιόμετρα μακριά;" κατέληξε

    [04] Πρώτο το κίνημα του Μπέπε Γκρίλο, δεύτερος ο Ρέντσι σε δημοσκόπηση της La Repubblica

    Προβάδισμα του Κινήματος Πέντε Αστέρων σε δημοσκόπηση που αφορά την πρόθεση ψήφου των Ιταλών σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών, αποτυπώνει δημοσκοπική έρευνα την οποία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα La Repubblica. Πιο συγκεκριμένα, το κίνημα Πέντε Αστέρων εξασφαλίζει ποσοστό 32,3%, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα του Ιταλού πρωθυπουργού ακολουθεί με 30,3%.

    Το 78% των ερωτηθέντων απαντά επίσης ότι κίνημα του Μπέπε Γκρίλο είναι η μόνη πολιτική δύναμη της χώρας η οποία ισχυροποιήθηκε με τις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν πριν από δυο εβδομάδες.

    Σε ό,τι αφορά πάντα την πρόθεση ψήφου, το γκάλοπ, που πραγματοποίησε η εταιρία Demos για λογαριασμό της La Repubblica, δείχνει ότι η συντηρητική παράταξη αντιμετωπίζει ουσιαστικό πρόβλημα: η Λέγκα του Βορρά βρίσκεται καθηλωμένη στο 11,8% και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο 11,5%.

    Παράλληλα το στατιστικό δείγμα ιταλών πολιτών απάντησε ότι σε περίπτωση δεύτερου γύρου θα επέλεγε με ποσοστό 54,7% τα Πέντε Αστέρια και με 45,3% την κεντροαριστερά. Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση Ρέντσι τέλος, εγκρίνει τη δράση της μόνον το 42% των ερωτηθέντων. Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά των τελευταίων 28 μηνών, δηλαδή από τον Φεβρουάριο του 2014 που ο πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας.

    [05] Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ενόπλων στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές

    Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ενόπλων σε ένα καφεστιατόριο στη διπλωματική συνοικία της Ντάκα, μετέδωσε το "πρακτορείο" Amaq που πρόσκειται στη τζιχαντιστική οργάνωση.

    Σύμφωνα με το Amaq, περισσότεροι από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή.

    Σύμφωνα με τοπικές πηγές, γύρω στις 21.20, τοπική ώρα, οι ένοπλοι δράστες μπήκαν στο εστιατόριο Holey Artisan Bakery όπου συχνάζουν κυρίως ξένοι που διαμένουν στο Μπανγκλαντές και άνοιξαν πυρ.

    Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το εστιατόριο και αντάλλαξαν πυρά με τους ενόπλους.

    Για την κατάσταση ομηρείας στο Μπανγκλαντές ενημερώθηκε λίγο νωρίτερα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

    [06] Μπανγκλαντές: 'Eνοπλοι κρατούν ομήρους σε εστιατόριο. Υπήκοοι ξένων χωρών μεταξύ των ομήρων

    Αρκετοί υπήκοοι ξένων χωρών βρίσκονται μεταξύ των ομήρων που κρατούν 8 έως 9 ένοπλοι σε εστιατόριο στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, γνωστοποίησε ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

    Ο Μπέντζιρ Άχμεντ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι αρχές ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν επιχείρηση με στόχο να διασφαλιστεί η διάσωση των ομήρων καταρχάς με ειρηνικό τρόπο.

    Τοπικά μέσα ενημέρωσης από την πλευρά τους μεταδίδουν ότι τουλάχιστον 20 είναι οι όμηροι.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Dhaka Tribune, τρεις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, μεταξύ αυτών δύο αστυνομικοί.

    Η εφημερίδα κάνει λόγο και για μια έκρηξη που ακούστηκε από την περιοχή.

    Συναγερμός σήμανε νωρίτερα σήμερα στην περιοχή μετά τη σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών που σημειώθηκε σε ένα εστιατόριο της διπλωματικής συνοικίας της Ντάκα μεταξύ αστυνομικών και μιας ομάδας ενόπλων.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Star, πέντε ένοπλοι εισέβαλαν στο εστιατόριο Holey Artisan Bakery γύρω στις 21.20 τοπική ώρα (16.20 ώρα Ελλάδας) στην ακριβή συνοικία Γκούλσαν και άνοιξαν πυρ. Το περιστατικό εκτυλίσσεται πολύ κοντά στο Nordic Club, έναν χώρο όπου συχνάζουν υπήκοοι των σκανδιναβικών χωρών, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και η πρεσβεία του Κατάρ.

    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισήμανε ότι είναι πολύ νωρίς να επιβεβαιώσει ποιοι εμπλέκονται στο περιστατικό ή ποια είναι τα κίνητρά τους, ωστόσο όλοι οι Αμερικανοί που εργάζονται στην αμερικανική αποστολή έχουν εντοπιστεί.

    Ο εκπρόσωπος τύπου του Αμερικανικού ΥΠΕΞ, Τζον Κίρμπι, επισήμανε ότι η κατάσταση είναι "πολύ ρευστή, σε εξέλιξη".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 July 2016 - 20:32:28 UTC