Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θ. Δρίτσας: Δεν υπάρχει αλλαγή των συμφωνηθέντων με την Cosco
  • [02] Ευ. Ευθυμίου: Δεν υφίσταται κινεζικό διάβημα διαμαρτυρίας προς το υπ. Εξωτερικών
  • [03] Χρειάζεται νέα προσέγγιση στην Ευρώπη, τόνισαν Αλ. Τσίπρας και Ζ. Γκάμπριελ
  • [04] Β. Ντομπρόβσκις για Brexit: Η Κομισιόν είναι έτοιμη για περαιτέρω δράσεις εφόσον χρειαστεί
  • [05] ΔΝΤ: H Deutsche Bank κίνδυνος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα
  • [06] ΣΕΒ: Το Brexit ευκαιρία να υποκαταστήσει ο Πειραιάς το Λονδίνο ως οικονομικό κέντρο ναυτιλίας
  • [07] Το χτύπημα στον Φύσσα ήταν από εκπαιδευμένο άνθρωπο, κατέθεσε μάρτυρας στη δίκη της ΧΑ
  • [08] Με τη γλώσσα του παιχνιδιού επικοινωνούν προσφυγόπουλα και παιδιά από την Ελλάδα
  • [09] Σε αγωνιστική επιφυλακή καλεί τους αγρότες η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων
  • [10] Τουρκία: Τους 43 έφθασαν οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας στο «Ατατούρκ»
  • [11] Διαψεύδει ο Τζ. Πιτέλα δημοσίευμα για απαξιωτική αναφορά του στον Αλ. Τσίπρα
  • [12] Υποψήφια η Τερέζα Μέι για την πρωθυπουργία της Βρετανίας
  • [13] Ένας Ρώσος, ένας Ουζμπέκος και ένας Κιργίζιος οι καμικάζι της επίθεσης στο Ατατούρκ
  • [14] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Ζ. Γκάμπριελ
  • [15] Η Ευρώπη και η ΕΕ θα προχωρήσουν και χωρίς τη Μεγάλη Βρετανία
  • [16] Κλ. Ρέγκλινγκ: Μάλλον απίθανη η έξοδος της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ
  • [17] Δ. Μαντζούνης: Η εφαρμογή της συμφωνίας Ελλάδας - εταίρων θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση
  • [18] Συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 στην Κίνα
  • [19] Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα είναι υποψήφιος στην κούρσα διαδοχής

  • [01] Θ. Δρίτσας: Δεν υπάρχει αλλαγή των συμφωνηθέντων με την Cosco

    «Η κυβέρνηση δεν αιφνιδιάζει κανέναν», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας, προσθέτοντας ότι το σχέδιο νόμου, το οποίο κατετέθη περιελάμβανε τη συμφωνία που είχε γίνει μεταξύ Cosco και ΤΑΙΠΕΔ.

    Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα, οι αλλαγές που έγιναν από τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης, κάτι που αποτελεί συνήθη διαδικασία σε όλα τα νομοσχέδια, δεν έχουν καμία σχέση με παραβίαση συμφωνηθέντων και ανατροπή δεδομένων. Έγιναν με κριτήριο όχι πολιτικό, αλλά της καλής νομοθέτησης επ' ωφελεία όχι μόνο του Δημοσίου αλλά και της εταιρείας.

    «Να σταματήσετε αυτήν τη σπέκουλα, γιατί έχετε τη δυνατότητα να διαπιστώσετε αν η κυβέρνηση τηρεί η όχι τα συμφωνηθέντα. Με ποια πλευρά είστε; Με την πλευρά της ορθής νομοθέτησης ή με μία άλλη πλευρά που είναι σεβαστή, αλλά δεν είναι υπέρτερη του Κοινοβουλίου;», αναρωτήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση και συμπλήρωσε: «Σταθερή κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα των σχέσεων με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται και το ταξίδι του πρωθυπουργού και μην καλείτε την κυβέρνηση να "αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας"».

    Έντονη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, μίλησε για «πλήρη μεταβολή του νομοθετήματος, στο οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση συνέτρεξε για να βοηθήσει τη χώρα και τον λαό και ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει σαφείς απαντήσεις».

    «Η κωμωδία έχει πολλά πρόσωπα», ανέφερε η εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, ενώ ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Καράς, υποστήριξε ότι αυτή η κατάσταση δίνει κακή εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

    Μετά από πρόταση του υπουργού Ναυτιλίας, η συνεδρίαση της Ολομέλειας διεκόπη προσωρινά, ώστε να κατατεθούν στο Σώμα οι σχετικές νομοθετικές βελτιώσεις.

    [02] Ευ. Ευθυμίου: Δεν υφίσταται κινεζικό διάβημα διαμαρτυρίας προς το υπ. Εξωτερικών

    Ως «παντελώς αναληθείς» χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Ευστράτιος Ευθυμίου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, τις πληροροφορίες που έχουν δει το φως το δημοσιότητας για δήθεν διάβημα διαμαρτυρίας του Κινέζου πρέσβη προς το υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με το ζήτημα της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ στην COSCO.

    «Από κινεζικής πλευράς ουδέν διάβημα διαμαρτυρίας έχει πραγματοποιηθεί», επισημαίνει.

    [03] Χρειάζεται νέα προσέγγιση στην Ευρώπη, τόνισαν Αλ. Τσίπρας και Ζ. Γκάμπριελ

    Την κρισιμότητα της περιόδου εντός της οποίας πραγματοποιείται η επίσκεψη του Ζ. Γκάμπριελ στην Αθήνα επεσήμαναν ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας και ο Γερμανός αντικαγκελάριος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στο Μέγαρο Μαξίμου και σημείωσαν ότι χρειάζεται νέα προσέγγιση στην Ευρώπη.

    Ειδικότερα, στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο πρωθυπουργός είπε στον κ. Γκάμπριελ ότι έρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη και τόνισε ότι έρχεται με την ιδιότητά του ως αντικαγκελάριος της Γερμανίας, οπότε θα συζητήσουν για τις δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα, κάτι που για τη χώρα είναι πολύ σημαντικό. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είναι και προοδευτικός ηγέτης στην Ευρώπη για να σημειώσει πως είναι κρίσιμο «να συζητήσουμε πώς θα δημιουργήσουμε ένα μέτωπο», γιατί τωρα είναι ανάγκη να αντικαταστήσουμε τη λιτότητα με ατζέντα για την αναπτυξη, την ανεργία με θέσεις εργασίας και συνεπώς χρειάζονται επενδύσεις.

    Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι είναι καιρός να συζητήσουμε για το πρότζεκτ της κοινωνικής Ευρώπης. Επίσης, επεσήμανε πως το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος είναι σήμα ότι πρέπει να ξυπνήσουμε. Η Ευρώπη, είπε, βαδίζει υπνοβάτης και ελπίζουμε ότι αυτό το ποτέλεσμα θα λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι για την ΕΕ, εκφράζοντας, παράλληλα, τον φόβο του ότι διαφορετικά οι ακροδεξιές δυνάμεις θα πάρουν πρωτοβουλίες για να γίνουν ηγεμονικές, κάτι που, όπως υπογράμμισε, πρέπει να αποφευχθεί. Πρέπει να συνεργαστούμε πιο στενά, πρόσθεσε.

    Είναι μία κρίσιμη στιγμή, τόνισε και ο κ. Γκάμπριελ, από την πλευρά του. Αναφέρθηκε στο επενδυτικό σκέλος της επίσκεψής του, σημειώνοντας ότι το δεύτερο ζήτημα είναι πώς μπορούμε να φέρουμε κοντά την Ευρώπη, γιατί αυτήν τη στιγμή είμαστε σε διάσταση στην ΕΕ. Υποστήριξε ότι οι πλουσιότεροι επιτίθενται στους φτωχότερους και αντιστρόφως και πρέπει να σταματήσει αυτή η συζήτηση. Ο Γερμανός αντικαγκελάριος επεσήμανε την αναγκαιότητα μίας ατζέντας να φέρουμε την Ευρώπη κοντά, στο επίκεντρο της ανάπτυξης και της απασχόλησης, τονίζοντας, παράλληλα, ότι και αυτές οι χώρες που βρίσκονται σε μία μεταρρυθμιστική διαδικασία πρέπει να στηριχθούν με επενδύσεις και ανάπτυξη. Ο κ. Γκάμπριελ είπε ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν εργασία και βλέπουν τις ζωές τους να χειροτερεύουν δεν θα πάρουν το μέρος της Ευρώπης και πως είναι οι πιθανοί ψηφοφόροι για την έξοδο. Πρόσθεσε, πως είδαμε ότι οι φτωχοί είναι εκείνοι που ψήφισαν υπέρ της εξόδου και πως στις τελευταίες εκλογές της Γερμανίας, όσοι δεν είχαν καμία ελπίδα, ψήφισαν υπέρ της ακροδεξιάς. Επίσης, σημείωσε ότι και στο δημοψήφισμα της Ιρλανδίας, πριν από μερικά χρόνια, η εργατική τάξη ψήφισε κατά της Ευρώπης. «Οπότε, χρειάζόμαστε μία νέα προσέγγιση για την Ευρώπη και πιστεύω ότι είναι μία καλή στιγμή γι αυτό», υπογράμμισε.

    [04] Β. Ντομπρόβσκις για Brexit: Η Κομισιόν είναι έτοιμη για περαιτέρω δράσεις εφόσον χρειαστεί

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις κεντρικές τράπεζες και άλλες αρχές για να αποσοβήσει την αναταραχή στην αγορά που ίσως ακολουθήσει μετά την ψήφο υπέρ του Brexit τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    Μετά το βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, άλλες κεντρικές τράπεζες και όλες οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά για να διασφαλίσουν την κατάλληλη αντίδραση στην όποια αναταραχή ενδεχομένως υπάρξει στις αγορές», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις σε συνέδριο στις Βρυξέλλες. Πρόσθεσε ότι επί του παρόντος είναι πολύ νωρίς να προβλεφθεί ο οικονομικός αντίκτυπος του Brexit στην ευρωζώνη.

    [05] ΔΝΤ: H Deutsche Bank κίνδυνος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα

    H Deutsche Bank είναι η τράπεζα που ενέχει τους μεγαλύτερους κινδύνους όσον αφορά στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που επικαλείται η Wall Street Journal.

    «Από τις παγκόσμια συστημικά σημαντικές τράπεζες (globally systemically important banks, G-SIBs), η Deutsche Bank φαίνεται να έχει τη μεγαλύτερη συμβολή σε συστημικούς κινδύνους, ακολουθούμενη από την HSBC και τη Credit Suisse», αναφέρει το ΔΝΤ στο Πρόγραμμα Αξιολόγησης του Χρηματοπιστωτικού Τομέα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

    Η αναφορά αυτή του ΔΝΤ ήρθε αμέσως μετά την ανακοίνωση από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ότι η Deutsche Bank και η ισπανική Banco Santander ήταν οι μόνες από τις 33 τράπεζες που απέτυχαν στον τελικό γύρο της «άσκησης αντοχής» (stress test) που πραγματοποίησε για να εκτιμήσει τις επιδόσεις τους σε μία ενδεχόμενη νέα χρηματοπιστωτική κρίση.

    [06] ΣΕΒ: Το Brexit ευκαιρία να υποκαταστήσει ο Πειραιάς το Λονδίνο ως οικονομικό κέντρο ναυτιλίας

    Η Ελλάδα έχει μία ανεπανάληπτη ευκαιρία να προσπαθήσει να αναπτύξει τον Πειραιά ως μεγάλο ναυτιλιακό/ασφαλιστικό κέντρο και να υποκαταστήσει το Λονδίνο ως οικονομικό κέντρο εξυπηρέτησης της ναυτιλίας, επισημαίνει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων με αφορμή το βρετανικό δημοψήφισμα.

    Ο Σύνδεσμος επικαλείται τον πρώην πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας Γ. Γράτσο, σύμφωνα με τον οποίο στο Ηνωμένο Βασίλειο εισρέουν 45 δισ. ευρώ ετησίως grosso modo με συνεισφορά της ναυτιλίας μόλις στο ? της ελληνόκτητης, και απασχολούνται σχεδόν 600.000 άτομα στους ναυτιλιακούς κλάδους ναυλώσεων, ασφαλίσεων, υπηρεσιών λιμένων κ.ο.κ. Επιπλέον, αναφέρει, ο ελληνικός νηογνώμονας είναι σχεδόν ανύπαρκτος, ενώ ο νορβηγικός που ήδη συγχωνεύθηκε με τον γερμανικό, έχει 10.500 υπαλλήλους σε 300 γραφεία παγκοσμίως και παρακολουθεί το 15% της μεταφορικής ικανότητας παγκοσμίως (σχεδόν όση είναι και η μεταφορική ικανότητα της ελληνόκτητης ναυτιλίας).

    [07] Το χτύπημα στον Φύσσα ήταν από εκπαιδευμένο άνθρωπο, κατέθεσε μάρτυρας στη δίκη της ΧΑ

    «Αυτό το χτύπημα δεν το κάνει όποιος να 'ναι. Το χτύπημα ήταν ανθρώπου εκπαιδευμένου», κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Δημήτρης Χατζησταμάτης, εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού για το τραύμα που έφερε ο Παύλος Φύσσας.

    Ο μάρτυρας τη μοιραία βραδιά βρισκόταν από νωρίς στην καφετέρια «Κοράλι», καθώς μένει πολύ κοντά στο μαγαζί και γνωρίζει τους ιδιοκτήτες. Όπως ανέφερε, στην καφετέρια βρισκόταν πολύς κόσμος που παρακολουθούσε τον ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά «δεν έγινε τίποτα». Με τη λήξη του παιχνιδιού, όπως είπε «έγιναν τα φυσιολογικά για αθλητικό γεγονός... Έχασε ο Ολυμπιακός, έβριζε ο κόσμος τους προέδρους, φώναζαν μεταξύ τους». Ανέφερε επίσης ότι είδε τον κατηγορούμενο Ιωάννη Άγγο, ο οποίος «είχε μία υπερένταση, μιλούσε συνέχεια στο τηλέφωνο και έβριζε».

    Μετά τον αγώνα, όπως κατέθεσε, του είπε ο αδελφός του ιδιοκτήτη της καφετέριας για κάποια ένταση που υπήρχε μεταξύ κάποιων έξω από το μαγαζί και πήγε να μεσολαβήσει για να λήξει το συμβάν, πιστεύοντας ότι πρόκειται για κάποια διαφορά σε σχέση με τον ποδοσφαιρικό αγώνα.

    «Στραβοκοιταχτήκανε, μου είπε. Όταν τους κοίταξα, διαπίστωσα ότι φορούσαν μαύρες μπλούζες. Ο ένας κρατούσε στυλιάρι. Είχαν μια ομοιομορφία, υπέθεσα ότι ήταν της Χρυσής Αυγής, δυο από αυτούς τους είχα ξαναδεί. Τότε πήρα την πρωτοβουλία να ρωτήσω, να πω μια κουβέντα. Δεν έκανα τον ήρωα εκείνη τη νύχτα, οικογένεια έχω. Πήγα στην παρέα του Φύσσα, μίλησα με τον Παύλο.

    [08] Με τη γλώσσα του παιχνιδιού επικοινωνούν προσφυγόπουλα και παιδιά από την Ελλάδα

    Ξύλινα παιχνίδια κατασκευάζουν παιδιά από προσφυγικούς καταυλισμούς και συνομήλικά τους από τη χώρα μας, "σπάζοντας" το φράγμα της γλώσσας και επικοινωνώντας με τη "γλώσσα" της ανεμελιάς και του παιχνιδιού!

    Το πρωτότυπο εργαστήριο λειτουργεί σε χώρο του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και δημιουργήθηκε με τη σύμπραξη των Τμημάτων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, των Υπηρεσιών Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης, της "Άρσις" και του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ.

    "Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 8 έως 10 χρόνων που προσέρχονται στον χώρο συνοδευόμενα από τους γονείς τους, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με πρόσφυγες που ζουν στο κέντρο φιλοξενίας, στο λιμάνι, με ανθρώπους της πόλης" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Φωτογραφίας Μαρία Κοκορότσκιου. Παιδιά και γονείς κατασκευάζουν από ανακυκλώσιμα υλικά επιτραπέζια παιχνίδια και παίζουν μεταξύ τους, ενώ τα προσφυγόπουλα μπορούν να πάρουν, στη συνέχεια, μαζί τους τα παιχνίδια στον καταυλισμό.

    Σημειώνεται ότι η κάθε ομάδα παιδιών και γονέων που συμμετέχει στο πρόγραμμα, παρακολουθεί ένα εργαστήριο διάρκειας τριών ωρών, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, τις ώρες 10:30-12:00.

    Οι επόμενες συναντήσεις, με δωρεάν συμμετοχή, θα γίνουν Τρίτη 5 και Πέμπτη 7 Ιουλίου, Τρίτη 12 και Πέμπτη 14 Ιουλίου, Τρίτη 19 και Πέμπτη 21 Ιουλίου.

    [09] Σε αγωνιστική επιφυλακή καλεί τους αγρότες η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων

    Συνεδρίαση πρόκειται να πραγματοποιήσει στη Βέροια, η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων των αγροτών, το Σάββατο 9 Ιουλίου, προκειμένου να επανεξετάσει τα προβλήματα του κλάδου.

    Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή, αναφέρεται στις άμεσες και βαριές επιπτώσεις τις οποίες υφίστανται οι αγρότες «με το ξεκίνημα της εφαρμογής των νέων, σκληρών μέτρων, τα οποία περιλαμβάνονται στο νόμο για το ασφαλιστικό -φορολογικό», ως συνέχεια και συνέπεια της ψήφισης, των προαπαιτούμενων του τρίτου μνημονίου, πέρυσι το καλοκαίρι.

    [10] Τουρκία: Τους 43 έφθασαν οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας στο «Ατατούρκ»

    Συνολικά 43 άτομα εκ των οποίων οι 19 πολίτες ξένων χωρών, σκοτώθηκαν κατά την προχτεσινή επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Εφκάν Αλά, σε ενημέρωση που έκανε στην ολομέλεια της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

    Ο Αλά είπε επίσης ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της Κωνσταντινούπολης 94 άτομα που τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

    Ο Τούρκος υπουργός είπε πως όλες οι ενδείξεις παραπέμπουν ενέργεια της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» και υπογράμμισε τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας εναντίον της τρομοκρατίας διευκρινίζοντας ότι μετά από συνεργασία με 145 χώρες, η Τουρκία απαγόρευσε σε 50.177 άτομα την είσοδο στην Τουρκία, ενώ απελάθηκαν από τη χώρα, 3.603 άτομα. Σύμφωνα με τον υπουργό, μέχρι σήμερα έχουν προσαχθεί 5.310 μέλη της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».

    Διαβάστε επίσης:

    Ένας Ρώσος, ένας Ουζμπέκος και ένας Κιργίζιος οι καμικάζι της επίθεσης στο Ατατούρκ

    [11] Διαψεύδει ο Τζ. Πιτέλα δημοσίευμα για απαξιωτική αναφορά του στον Αλ. Τσίπρα

    Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο ευρωκοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, με δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», διαψεύδει δημοσίευμα άλλης ελληνικής πολιτικής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος είχε αναφέρει στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ότι οι συνομιλίες των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών με τον Αλέξη Τσίπρα γίνονται «επειδή τον χρειάζονται λιγάκι ακόμη».

    Η «Εφημερίδα των Συντακτών» φιλοξενεί δήλωση του κ. Πιτέλα με την οποία ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών αναφέρει: «Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο! Διαψεύδω απολύτως αυτή την πληροφορία. Αυτά τα λόγια δεν αντικατοπτρίζουν ούτε την αλήθεια ούτε και τις απόψεις μου».

    [12] Υποψήφια η Τερέζα Μέι για την πρωθυπουργία της Βρετανίας

    H υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για να διαδεχθεί τον Ντέιβιντ Κάμερον στη θέση του πρωθυπουργού και δεσμεύτηκε να συσπειρώσει τους Βρετανούς, σε επιστολή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Times.

    Ο Κάμερον ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

    Το όνομα του νέου βρετανού πρωθυπουργού αναμένεται να γίνει γνωστό στις 9 Σεπτεμβρίου, αφού ψηφίσουν τα 150.000 μέλη του Συντηρητικού Κόμματος που πρέπει να επιλέξουν μεταξύ των δύο επικρατέστερων από τους βουλευτές των Τόρις.

    "Μετά το δημοψήφισμα της περασμένης εβδομάδας, η χώρα μας χρειάζεται έναν ισχυρό και διακεκριμένο ηγέτη για να διανύσει αυτή την περίοδο οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας και να διαπραγματευτεί με τους καλύτερους όρους την έξοδο από την ΕΕ", γράφει η Μέι.

    Ανακοίνωσε επίσης ότι θέλει να αρχίσει ένα "ριζικό πρόγραμμα κοινωνικών μεταρρυθμίσεων" για να "κάνει τη Βρετανία μια χώρα στην υπηρεσία όλων".

    "Ορισμένοι θα πρέπει να αναλογιστούν ότι η κυβέρνηση δεν είναι παιχνίδι, είναι σοβαρή υπόθεση που έχει πραγματικές συνέπειες στη ζωή των ανθρώπων" πρόσθεσε η Μέι, υποδηλώνοντας χωρίς να τον κατονομάσει τον βασικό αντίπαλό της, πρώην δήμαρχο του Λονδίνου και επικεφαλής της εκστρατείας του Brexit Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος κέρδισε το στοίχημα και νίκησε στο δημοψήφισμα.

    Η 59χρονη Μέι διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών από τον Κάμερον το 2010 όταν αυτός εξελέγη πρωθυπουργός --θέση την οποία η Μέι διατήρησε και μετά την επανεκλογή του Κάμερον το 2015.

    Η "νέα Μάργκαρετ Θάτσερ", όπως την αποκαλούν μερικές φορές, επιδεικνύει αυστηρή στάση είτε πρόκειται για παραβατικά άτομα, είτε για παράτυπους μετανάστες ή ισλαμιστές ιεροκήρυκες.

    Ευρωσκεπτικίστρια η Μέι, είχε επιλέξει στην αρχή της χρονιάς να παραμείνει πιστή στον πρωθυπουργό και να υπερασπιστεί την παραμονή στην ΕΕ. Ωστόσο έκανε το ελάχιστο, υποστηρίζοντας ακόμη και έναν περιορισμό της μετανάστευσης --προσφιλές θέμα των υποστηρικτών του Brexit.

    Η Μέι τηρεί μια συναινετική στάση που έκανε την Sunday Times να την παρουσιάσει ως "το μόνο ικανό πρόσωπο να ενώσει τις αντίπαλες ομάδες του (συντηρητικού) κόμματος".

    Οι υποψήφιοι έχουν προθεσμία μέχρι σήμερα στις 14:00 ώρα Ελλάδος για να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους.

    [13] Ένας Ρώσος, ένας Ουζμπέκος και ένας Κιργίζιος οι καμικάζι της επίθεσης στο Ατατούρκ

    Ένας υπήκοος της Ρωσίας, ένας του Ουζμπεκιστάν και ένας του Κιργιστάν ήταν οι τρεις καμικάζι που πραγματοποίησαν την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης από την οποία έχασαν τη ζωή τους 42 άνθρωποι, δήλωσε σήμερα Τούρκος αξιωματούχος.

    Η αστυνομία συνέλαβε 13 άτομα, εκ των οποίων τρία είναι πολίτες ξένων χωρών, σε εφόδους που πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπολη σε σχέση με την επίθεση της Τρίτης στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης αυτής, η οποία ήταν η πιο φονική από τις επιθέσεις αυτοκτονίας που έχουν σημειωθεί φέτος στην Τουρκία.

    Διαβάστε επίσης:

    Προσαγωγές σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης

    [14] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Ζ. Γκάμπριελ

    Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο Γερμανός Αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ,ο οποίος συναντάται αυτή την ώρα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    [15] Η Ευρώπη και η ΕΕ θα προχωρήσουν και χωρίς τη Μεγάλη Βρετανία

    Η ετυμηγορία του βρετανικού λαού είναι σεβαστή, πρέπει οπωσδήποτε όμως η Μεγάλη Βρετανία να αποφασίσει να επικυρώσει το δημοψήφισμα, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντηση με τον Γερμανό αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε, μεταξύ άλλων, και το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

    Όπως υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, δεν μπορεί να διατηρείται αυτή η επαμφοτερίζουσα στάση στον χώρο της ΕΕ και συνέχισε, τονίζοντας: Όσον αφορά την Ευρώπη και την ΕΕ, θα προχωρήσουν και χωρίς τη Μεγάλη Βρετανία. Άλλωστε, η ΕΕ υπήρξε και πριν από τη Μεγάλη Βρετανία και θα υπάρξει και μετά τη Μεγάλη Βρετανία. Παρατήρησε, επίσης, ότι τον αγώνα για την εκπλήρωση του ευρωπαϊκού οράματος θα τον δώσουμε όλοι εκείνοι που πιστεύουμε στην Ευρώπη. Αλλωστε, είπε, σημασία έχει όχι πόσο μεγάλη είναι η Ευρώπη, αλλά πόσο καλή ή καλύτερη μπορεί να γίνει.

    Από την πλευρά του, ο Ζ. Γκάμπριελ συμμερίστηκε την αποψη του Έλληνα Προέδρου ότι σήμερα η Ευρώπη περνά δύσκολες ώρες και πρόσθεσε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι πρέπει να καταλάβουμε και να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον. Σχετικά με το βρετανικό δημοψήφισμα, υποστηριξε ότι η έξοδος της Μ. Βρετανίας πρέπει να γίνει με ταχείς ρυθμούς, γιατί, όπως παρατήρησε, αν τραβήξει σε βάθος χρόνου, δεν θα είναι καλό και για τις δύο πλευρές.

    Δεν θέλουμε να υπάρξουν παράλληλες διεργασίες, πρόσθεσε ο κ. Γκάμπριελ και σημείωσε ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να καταστραφεί επειδή θα φύγει η Μεγάλη Βρετανία. Συνεχίζοντας, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το τι πρέπει να γίνει αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη, ώστε η αποκλίνουσες δυνάμεις που παρατηρούνται να γίνουν συγκλίνουσες.

    [16] Κλ. Ρέγκλινγκ: Μάλλον απίθανη η έξοδος της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ

    Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) δεν πιστεύει πως η Μ. Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ.

    «Bρισκόμαστε στην αρχή μιας μεγάλης διαδικασίας, πολλά μπορούν να συμβούν», είπε ο Κλάους Ρέγκλινγκ στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche. Tο βρετανικό δημοψήφισμα καθορίστηκε ιδιαίτερα από τα συναισθήματα, δεν βρίσκονταν στο επίκεντρο οι οικονομικές συνέπειες της αποχώρησης. Γι αυτό πρέπει να περιμένουμε εάν πράγματι θα έρθει η έξοδος.

    Πάντως, εάν η Μ. Βρετανία παραμείνει στην ΕΕ, ο κ. Ρέγκλινγκ αναμένει την παγίωση μιας Ευρώπης των δύο ταχυτήτων και στα νομίσματα. «Η Μ. Βρετανία μαζί με τη Δανία, τη Σουηδία και άλλες χώρες θα βρίσκονται στον εξωτερικό κύκλο. Η Ευρωζώνη θα αποτελείται από χώρες ισχυρά ενσωματωμένες».

    Ο Κλάους Ρέγκλινγκ θεωρεί επίσης ότι σχέδιο του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για ταχεία διεύρυνση της ευρωζώνης δεν είναι ρεαλιστικό.

    [17] Δ. Μαντζούνης: Η εφαρμογή της συμφωνίας Ελλάδας - εταίρων θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση

    Η νέα συμφωνία της Ελλάδος με τους εταίρους δύναται να αποτελέσει την απαρχή μίας πορείας που θα οδηγήσει στην οριστική έξοδο από την κρίση, υπό την προϋπόθεση της συνεπούς εφαρμογής της, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτριος Μαντζούνης, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της Τράπεζας.

    Αναφερόμενος στο νέο θεσμικό πλαίσιο διαχειρίσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο κ. Μαντζούνης είπε ότι αναβαθμίζει ουσιαστικά τη διαδικασία εξωδικαστικής επιλύσης διαφορών και παράλληλα προσδιορίζει τους όρους προστασίας της κύριας κατοικίας. Επιπλέον, εκσυγχρονίζει το πτωχευτικό δίκαιο της χώρας, προσδίδοντας την απαιτούμενη ευελιξία για την αποτελεσματική αναδιάταξη του επιχειρηματικού της χάρτη.

    H βελτίωση των υποδομών και της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας του δικαστικού πλαισίου και η πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας, η οποία διαμορφώνει τις συνθήκες για την ανάπτυξη μίας δευτερογενούς αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων, συνιστούν σημαντικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ανακτησιμότητος των δανείων αυτών, πρόσθεσε.

    Ο πιο σημαντικός όμως παράγοντας, όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των ρυθμίσεων των δανείων είναι η ανάκαμψη της ελληνικής Οικονομίας, τόνισε ο κ. Μαντζούνης.

    ?εδομένης της πολιτικής που στηρίζεται υπέρμετρα στους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, η εξάλειψη της αβεβαιότητας συνιστά την αναγκαία και ικανή συνθήκη για την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητος. Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολογήσης του Προγράμματος ?ημοσιονομικής Προσαρμογής τον Ιούνιο του 2016, έστω και με καθυστέρηση, δύναται να αποτελέσει τον καταλύτη για τη σταδιακή απεξάρτηση των τραπεζών από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητος της Τραπέζης της Ελλάδος (ELA), για τη συμμετοχή των

    ελληνικών ομολόγων στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και για την αποκατάσταση της μακροχρόνιας σχέσης εμπιστοσύνης με το αποταμιευτικό κοινό, που θα οδηγήσει στη σταδιακή χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών, πρόσθεσε.

    [18] Συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 στην Κίνα

    Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι θα συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Κίνα, σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό NTV.

    «Είχαμε μία χρήσιμη συζήτηση τηλεφωνικά», είπε ο Ερντογάν αργά χθες, κατά τη διάρκεια δείπνου στο προεδρικό κτίριο στην 'Αγκυρα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι δύο ηγέτες αποφάσισαν να έχουν πιο ολοκληρωμένες διαπραγματεύσεις στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Χανγκζού της Κίνας, τον Σεπτέμβριο. Ως πρώτο βήμα, η Τουρκία και η Ρωσία θα λάβουν μέτρα στον τομέα του τουρισμού, δήλωσε ο Ερντογάν.

    Ο Ερντογάν και ο Πούτιν εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να αναθερμάνουν τις διμερείς σχέσεις και να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία.

    [19] Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα είναι υποψήφιος στην κούρσα διαδοχής

    Ο Μπόρις Τζόνσον, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και επικεφαλής της καμπάνιας για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, δηλαδή ο νικητής του δημοψηφίσματος, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στην κούρσα διαδοχής του ηγέτη των Τόρις και πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

    Απαριθμώντας τα καθήκοντα και την αποστολή που περιμένουν τον επόμενο πρωθυπουργό, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε: «έφθασα στο συμπέρασμα ότι αυτό το πρόσωπο δεν μπορεί να είμαι εγώ».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 June 2016 - 12:32:35 UTC