Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Δραγασάκης: Η Ευρώπη ή θα αλλάξει ή θα διαλυθεί
  • [02] Η Ευρώπη πρέπει να περάσει στη μετά-λαϊκισμό εποχή, υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης
  • [03] Θ. Δρίτσας για Cosco: Yπάρχουν κάποιες διαφορές, στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας της κυβέρνησης
  • [04] Cosco προς κυβέρνηση: Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για τον ΟΛΠ
  • [05] Παρέμβαση της Ρ. Δούρου στη Βουλή για το προσφυγικό
  • [06] Μήνυμα κατά της βίας και της τρομοκρατίας έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης
  • [07] CIA: Η επίθεση στο «Ατατούρκ» έχει τη σφραγίδα του Ισλαμικού Κράτους
  • [08] Την ύπαρξη καπνού στο αεροσκάφοςεπιβεβαιώνει το μαύρο κουτί του αιγυπτιακού Airbus
  • [09] «Στήθος με στήθος» Κλίντον και Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
  • [10] Εκατομμυριούχος πλέον η κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης, Μαλάλα Γιουσαφζάι
  • [11] ΝΔ για ΟΛΠ: Η επιστολή-κόλαφος της Cosco δείχνει την πλήρη αναξιοπιστία της κυβέρνησης

  • [01] Γ. Δραγασάκης: Η Ευρώπη ή θα αλλάξει ή θα διαλυθεί

    «Τώρα, όλοι αναγνωρίζουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή η Ευρώπη ή θα αλλάξει ή θα διαλυθεί», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σχολιάζοντας την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ΕΕ μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι.

    Ταυτόχρονα ο κ. Δραγασάκης ανέπτυξε τις κυβερνητικές θέσεις για την ΕΕ, αλλά και το σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας και τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο με την ψήφιση της απλής αναλογικής.

    Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός αλλά φέρνει στην επιφάνεια μία πολυδιάστατη κρίση, είπε ο κ. Δραγασάκης και προσέθεσε ότι πρόκειται για μια κρίση προσανατολισμού της ίδιας της Βρετανίας, κρίση πολιτικής και κοινωνικής νομιμοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και κρίση περιεχομένου της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, της παγκοσμιοποίησης της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους, των εκρηκτικών ανισοτήτων και αποκλεισμών.

    Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι δεν είναι δυνατό να λένε ότι θέλουν να αλλάξει η Ευρώπη και την ίδια στιγμή να προωθούν τη διατλαντική συμφωνία για το εμπόριο και τις επενδύσεις ερήμην των λαών, να ανέχονται φορολογικούς παραδείσους και να υποθάλπουν το κοινωνικό ντάμπινγκ και το φορολογικό ανταγωνισμό. Δεν μπορούν αν λένε ότι θέλουν να αλλάξουν την Ευρώπη και την ίδια στιγμή να αρνούνται το μοίρασμα της ευθύνης για το προσφυγικό, την αμοιβαιοποίηση του χρέους, την από κοινού ώθηση της ανάπτυξης.

    Για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και την γενικότερη οπτική της Αριστεράς στην κρίση αυτή, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι η Αριστερά δε θα κερδίσει αν παρακολουθεί τις εξελίξεις φοβικά και αμυντικά. Πρέπει να βγούμε μπροστά, τόνισε, με τις δυνάμεις και τις ιδέες μας, μπροστά και τολμηρά, χωρίς να περιμένουμε να αλλάξουν πρώτα οι συσχετισμοί, για να δράσουμε, αφού μόνο με τη δική μας παρέμβαση μπορούν να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Αυτό είναι το μάθημα από τη δική μας πείρα, αυτό μας έδειξε η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε χαρακτηριστικά.

    [02] Η Ευρώπη πρέπει να περάσει στη μετά-λαϊκισμό εποχή, υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης

    Την ανάγκη να περάσει η Ευρώπη στη μετά-λαϊκισμό εποχή υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώπιον των 215 ευρωβουλευτών του ΕΛΚ.

    «Το μέλλον είναι να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό. Ο λαϊκισμός δεν λύνει τα προβλήματα, πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα και τελικά είναι εναντίον των λαών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ως κεντρικός ομιλητής στην Ολομέλεια της Συνόδου του ΕΛΚ

    Τον Κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς Μάνφρεντ Βέμπερ. Ο πρόεδρος της ΝΔ, παρουσίασε την εναλλακτική πρόταση του κόμματός του για έξοδο από την κρίση και την ανάγκη να υπάρξει σε αντιστοιχία, μια νέα Συμφωνία Αλήθειας της Ευρώπης με τους πολίτες, έπειτα και από το αποτέλεσμα-σοκ του βρετανικού δημοψηφίσματος. Επισήμανε ότι το υφιστάμενο ελληνικό πρόγραμμα δεν «βγάζει» πουθενά, λέγοντας ότι η ΝΔ προτείνει ρυθμούς ανάπτυξης 4% του ΑΕΠ και πρωτογενή πλεονάσματα 2% του ΑΕΠ.

    Εξάλλου, ερωτηθείς για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει τα δικά της βήματα προς την επίλυση του ζητήματος, αλλά η πλευρά των Σκοπίων δεν ακολουθεί την ίδια λογική και υποστήριξε την ελληνική θέση για σύνθετη γεωγραφική ονομασία που θα ισχύει για όλες τις χρήσεις (erga omnes), ενώ τόνισε ότι μέλημα της Ελλάδας, είναι η σταθερότητα, η συνεργασία και η ειρήνη στα Βαλκάνια.

    [03] Θ. Δρίτσας για Cosco: Yπάρχουν κάποιες διαφορές, στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας της κυβέρνησης

    Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αλλαγές και βελτιώσεις του κυρωτικού νομοσχεδίου της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ, άφησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας στην τελευταία αποψινή συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής, κατά την οποία το νομοσχέδιο ψηφίστηκε.

    Στο πλαίσιο της απάντησής του, προς τους βουλευτές οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την επιστολή της COSCO προς την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με την οποία ζητεί αλλαγές στον κυρωτικό νόμο, ο κ. Δρίτσας ανέφερε ότι θα την μελετήσει καλύτερα, θα δει τις ενστάσεις, τις αντιρρήσεις, θα προβληματιστεί ενδεχομένως για πιθανές βελτιώσεις, θα αντιμετωπίσει το κάθε τι και «θα δούμε πως θα ρυθμίσουμε το θέμα».

    Πάντως ο υπουργός Ναυτιλίας, αφού σύστησε «καταρχήν ψυχραιμία» δεδομένου ότι και οι βουλευτές αναζήτησαν επισταμένως εξηγήσεις για την σημασία της επιστολής αυτής στην εξέλιξη της νομοθέτησης και υπήρξαν δημοσιεύματα, είπε πως «Δεν μπορεί με μια επιστολή και με την νομοθετική λειτουργία που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή να αναστατώνεται το σύμπαν και να τίθεται σε αμφισβήτηση το ταξίδι του πρωθυπουργού και η κοινοβουλευτική διαδικασία».

    Βεβαίωσε σε όλους τους τόνους ότι «Οι σχέσεις μας με την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας είναι σχέσεις σταθερές, είναι σχέσεις προοπτικής, στρατηγικού χαρακτήρα και η όλη η κυβέρνηση υπηρετούμε αυτούς τους σχεδιασμούς με συνέπεια και συστηματικότητα» και σημείωσε ότι όλα τα άλλα είναι «παραπολιτικού χαρακτήρα». Μάλιστα προσέθεσε πως δεν είναι δυνατόν «να θέτουμε διακυβεύματα για την κύρωση ενός νόμου, πολύ σοβαρού και με ιδιαίτερη σημασία, αλλά που αλλιώς κάποια θέματα συζητούνται και αλλιώς τίθενται».

    Ο υπουργός υπογράμμισε ακόμη το γεγονός ότι εκπρόσωπος της COSCO δεν προσήλθε στην Επιτροπή, παρότι κλήθηκε, και έστειλε μια επιστολή σημειώνοντας πως θα την μελετήσει, «αλλά το περιεχόμενο πρέπει να αντιστοιχεί στο σεβασμό του Κοινοβουλίου και στην νομιμότητα».

    ΝΔ: Η επιστολή-κόλαφος της Cosco δείχνει την πλήρη αναξιοπιστία της κυβέρνησης

    «Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθεί τον ολισθηρό δρόμο του «άλλα λέμε, άλλα συμφωνούμε, άλλα ψηφίζουμε»», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για επιστολή- κόλαφο της Cosco που δείχνει σε όλο της το μεγαλείο την πλήρη αναξιοπιστία της κυβέρνησης.

    «Η σταθερή αυτή πολιτική αναξιοπιστίας, διώχνει και θα συνεχίσει να διώχνει επενδύσεις, την ώρα που η ελληνική οικονομία τις έχει ζωτική ανάγκη. Αλήθεια, ποιος θα εμπιστευτεί αυτήν την κυβέρνηση, εντός και εκτός Ελλάδας;

    Η χώρα δεν αντέχει και άλλους διασυρμούς από την σημερινή κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τον υπουργό του κ. Δρίτσα. Οφείλουν άμεσα να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

    [04] Cosco προς κυβέρνηση: Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για τον ΟΛΠ

    Την τήρηση των συμφωνηθέντων σχετικά με την κατάθεση και τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής της νέας σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του ΟΛΠ ζητάει η Cosco, σύμφωνα με δήλωση στελέχους της εταιρείας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Σε σημερινή επιστολή του προς την επιτροπή εμπορίου ο γενικός διευθυντής της COSCO Hellas Άγγελος Καρακώστας αναφέρει ότι με την κατάθεση του σχεδίου του κυρωτικού νόμου της νέας σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και τη ΟΛΠ ΑΕ, «βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη, καθώς το περιεχόμενο του συγκεκριμένου σχεδίου συνιστά πλήρη ανατροπή των όσων η εταιρεία μας Cosco HK συμφώνησε με το ΤΑΙΠΕΔ στα πλαίσια της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΠ ΑΕ». Προσθέτει ότι «το κείμενο του σχεδίου του κυρωτικού νόμου που κατατέθηκε στις 28/06 στη Bουλή αποτελεί ένα εντελώς διαφορετικό κείμενο από το αντίστοιχο σχέδιο κυρωτικού νόμου που έχει προσαρτηθεί ως παράρτημα 13 και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της σύμβασής μας με το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση των μετοχών της ΟΛΠ ΑΕ». Τονίζει επίσης ότι το κατατεθέν νομοσχέδιο δεν είναι μόνο διαφορετικό, αλλά και εντελώς αντίθετο αφενός με βασικούς όρους της συγκεκριμένης συμφωνίας, αφετέρου με τα δεδομένα επί των οποίων βασίστηκε η οικονομική προσφορά της εταιρείας για την εξαγορά της ΟΛΠ ΑΕ.

    Υπογραμμίζει ότι οι τροποποιήσεις του συμβατικά συμφωνημένου σχεδίου νόμου αποτελούν μια προφανή απόπειρα του αρμόδιου υπουργείου Ναυτιλίας να υποκαταστήσει πλήρως την διοίκηση του ΟΛΠ, να καταστήσει (με οριζόντιες διατάξεις του κατατεθέντος νομοσχεδίου) ανενεργές σχεδόν το σύνολο των διατάξεων της Σύμβασης Παραχώρησης και να τροποποιήσει δια νόμου την συναφθείσα συμφωνία για την αγοραπωλησία του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΟΛΠ ΑΕ.

    [05] Παρέμβαση της Ρ. Δούρου στη Βουλή για το προσφυγικό

    «Νέες συνέργειες» είναι η λέξη- "κλειδί" για την κάλυψη των αναγκών και τη συνολική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού φαινόμενου και πλέον «καθοριστικού φαινόμενου του 21ου αιώνα», τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στη συνάντηση για το μεταναστευτικό στην Ανατολική Μεσόγειο, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή, με αφορμή την επίσκεψη των Υπο-Επιτροπών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στη χώρα μας.

    Η περιφερειάρχης επισήμανε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα συστημικό ζήτημα υποδοχής και ενσωμάτωσης των προσφύγων / μεταναστών. Ζήτημα που, αφενός μπορεί να θέσει σε δοκιμασία την κοινωνική συνοχή των κοινωνιών υποδοχής και ενσωμάτωσης, και αφετέρου που καταδεικνύει την κρίση πολιτικής της ΕΕ».

    Παρουσιάζοντας τις ενέργειες της Περιφέρειας για το προσφυγικό, η κ. Δούρου παρατήρησε ότι η Περιφέρεια Αττικής ανήκει στην κατηγορία των Περιφερειών υποδοχής, όπου οι πρόσφυγες και μετανάστες «δεν επιθυμούν να εγκατασταθούν μόνιμα». Πρόσθεσε δε, ότι «η περίπτωση της Αττικής δείχνει την ευρύτερη ανάγκη για : 1) σαφές νομοθετικό πλαίσιο σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, έτσι ώστε οι τοπικές και περιφερειακές αρχές να ανταποκριθούν στις ανάγκες, 2) νέα οικονομικά εργαλεία στη βάση της αρχής της αμοιβαιοποίησης της ευθύνης, στα οποία οι Περιφέρειες θα έχουν πρόσβαση καθώς και διασφάλιση πρόσβασης στα ήδη υπάρχοντα και στα Ταμεία.

    Ειδικότερα, η κ. Δούρου εστίασε στις ανεπάρκειες που ανεδείχθησαν από τη μέχρι σήμερα πολιτική της ΕΕ και την αποτυχία του Κανονισμού του Δουβλίνου και τόνισε ότι δεν υφίσταται ως αντιμετώπιση η απειλή κλεισίματος περασμάτων (όπως στην περίπτωση του Brenner Pass στη Βόρεια Ιταλία), ή η ύψωση φρακτών.

    [06] Μήνυμα κατά της βίας και της τρομοκρατίας έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

    Μήνυμα κατά της βίας και της τρομοκρατίας, και μάλιστα εκείνης που εκδηλώνεται στο όνομα της θρησκείας, «μιας νοσηρής θρησκευτικότητας», έστειλε από το βήμα του Αποστόλου Παύλου στη Βέροια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναφερόμενος στη φονική επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

    «Υψώνουμε για μια φορά ακόμη τη φωνή μας. Τη φωνή της Ορθοδοξίας, τη φωνή της λογικής και λέγωμεν: ποτέ ξανά, όχι πάλι, όχι πλέον» είπε ο κ. Βαρθολομαίος, τονίζοντας πως στόχος των τυφλών επιθέσεων στην πραγματικότητα είναι οι αθώοι και ανυποψίαστοι πολίτες και ταξιδιώτες και αναφερόμενος στην καταδίκη της βίας και της τρομοκρατίας από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης και εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του προς τους πολίτες της Κωνσταντινούπολης, προσέθεσε: «Η βία δε λύνει τα προβλήματα, τα περιπλέκει και τα πολλαπλασιάζει».

    [07] CIA: Η επίθεση στο «Ατατούρκ» έχει τη σφραγίδα του Ισλαμικού Κράτους

    O επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) Τζον Μπρέναν δήλωσε σήμερα ότι η επίθεση που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ φέρει τη σφραγίδα της «αχρειότητας» του Ισλαμικού Κράτους.

    Ο διευθυντής της CIA επισήμανε εξάλλου ότι η απόφαση των Βρετανών πολιτών υπέρ του Brexit ενδέχεται να φέρει την Ευρώπη ενώπιον της μεγαλύτερης πρόκλησης που έχει αντιμετωπίσει έως σήμερα.

    Στους 42ο αριθμός των νεκρών από τη χθεσινή επίθεση

    Στους 42ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τη χτεσινή τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, σύμφωνα με το CNN Turk. Νωρίτεραανακοίνωση της νομαρχίας Κωνσταντινούπολης έκανε λόγο για 41 νεκρούς.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι από τους συνολικά 239 τραυματίες οι 109 νοσηλεύτηκαν και έχουν πάρει ήδη εξιτήριο.

    Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας άνοιξαν πυρ και ανατινάχτηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, η επίθεση έγινε στις 21.22 το βράδυ της Τρίτης και αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος. Συγκεκριμένα ο Μπ. Γιλντιρίμ είπε πως «οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος».

    «Αυτή η επίθεση κατά αθώων ανθρώπων είναι μια αχρεία, προσχεδιασμένη τρομοκρατική πράξη. Υπάρχουν στοιχεία ότι ο καθένας από τους τρεις βομβιστές ανατινάχτηκε, αφού προηγούμενα είχε ανοίξει πυρ, με το όπλο του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

    Η επίθεση στο αναφερόμενο αεροδρόμιο, το οποίο είναι το τρίτο αεροδρόμιο σε διακίνηση επιβατών στην Ευρώπη, ήταν από τις πιο αιματηρές, από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Τουρκία, που συμμετέχει στη διεθνή συμμαχία -υπό τις ΗΠΑ- κατά του Ισλαμικού Κράτους. Παράλληλα, η Τουρκία έχει ανοιχτό πολεμικό μέτωπο με τους αντάρτες του PKK στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας.

    [08] Την ύπαρξη καπνού στο αεροσκάφοςεπιβεβαιώνει το μαύρο κουτί του αιγυπτιακού Airbus

    Η επιτροπή έρευνας για τη συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir στη Μεσόγειο τον Μάιο ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέστη δυνατή η ανάκτηση δεδομένων από τον Καταγραφέα Δεδομένων Πτήσης του Airbus A320 και πρόσθεσε ότι αξιολογεί τα δεδομένα για 1.200 παραμέτρους της πτήσης στο πλαίσιο της ανάλυσης για τα αίτια της τραγωδίας.

    «Υπάρχουν στοιχεία για ολόκληρη την πτήση στον Καταγραφέα Δεδομένων Πτήσης», ανέφερε η επιτροπή έρευνας και πρόσθεσε πως «τα δεδομένα δείχνουν με συνέπεια ότι στάλθηκαν μηνύματα από το αυτοματοποιημένο σύστημα επικοινωνίας του αεροσκάφους ACARS που υπεδείκνυαν την ύπαρξη καπνού στην τουαλέτα και στα ηλεκτρονικά» του μοιραίου Αιρμπάς.

    Συντρίμμια του αεροσκάφους τα οποία έχουν ανασυρθεί κατέδειξαν ζημιές που οφείλονται σε υψηλή θερμοκρασία και καπνό, σημείωσε ακόμη η επιτροπή έρευνας.

    [09] «Στήθος με στήθος» Κλίντον και Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

    Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Χίλαρι Κλίντον και ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ φέρονται σχεδόν να ισοψηφούν σε μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, καθώς η προεκλογική εκστρατεία διεξάγεται σε μια ατμόσφαιρα όλο και περισσότερο δηλητηριώδη.

    Η έρευνα του πανεπιστημίου Quinnipiac φέρει την Χίλαρι Κλίντον να προηγείται συγκεντρώνοντας ένα 42% των προθέσεων ψήφου, ενώ ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ πιστώνεται το 40%.

    Το υπόλοιπο 18% μοιράζεται ανάμεσα σε αυτούς που δήλωσαν ότι θέλουν να ψηφίσουν άλλον υποψήφιο (6%), δεν θα ρίξουν ψηφοδέλτιο στην κάλπη (5%) ή ότι παραμένουν αναποφάσιστοι (7%).

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Μπ. Ομπάμα για πρώτη φορά στο πλευρό της Χ. Κλίντον

    [10] Εκατομμυριούχος πλέον η κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης, Μαλάλα Γιουσαφζάι

    Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η έφηβη ακτιβίστρια για την εκπαίδευση των κοριτσιών που επέζησε από μια δολοφονική επίθεση των Ταλιμπάν, μπήκε στο κλαμπ των εκατομμυριούχων μόλις μέσα σε τέσσερα χρόνια, χάρη στις πωλήσεις του βιβλίου για τη ζωή της και τις ομιλίες της σε όλον τον κόσμο.

    Η 18χρονη Μαλάλα, το νεώτερο πρόσωπο που έχει τιμηθεί ποτέ με το Νόμπελ Ειρήνης, έγινε διάσημη παγκοσμίως αφού αψήφησε τις απειλές των Ταλιμπάν και συνέχισε τον αγώνα της μολονότι επιχείρησαν να την σκοτώσουν μέσα στο σχολικό λεωφορείο όπου επέβαινε, στην κοιλάδα Σουάτ του Πακιστάν, τον Οκτώβριο του 2012.

    Η Γιουσαφζάι, η οποία μετά την απόπειρα εναντίον της μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Βρετανία και σήμερα ζει μόνιμα στη χώρα αυτή, είναι πλέον περιζήτητη για ομιλίες και χρεώνει 152.000 δολάρια για κάθε εμφάνισή της. Το ποσό αυτό είναι διπλάσιο σε σύγκριση με τις 85.000 που ζητά για παράδειγμα ο Ντέσμοντ Τούτου, σύμφωνα με το αμερικανικό Institute for Policy Studies.

    Τα απομνημονεύματά της, το βιβλίο "Με λένε Μαλάλα", εκδόθηκε το 2013 και έχει πουλήσει 287.170 αντίτυπα μόνο στη Βρετανία και 1,8 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

    [11] ΝΔ για ΟΛΠ: Η επιστολή-κόλαφος της Cosco δείχνει την πλήρη αναξιοπιστία της κυβέρνησης

    «Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθεί τον ολισθηρό δρόμο του «άλλα λέμε, άλλα συμφωνούμε, άλλα ψηφίζουμε»», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για επιστολή- κόλαφο της Cosco που δείχνει σε όλο της το μεγαλείο την πλήρη αναξιοπιστία της κυβέρνησης.

    «Η σταθερή αυτή πολιτική αναξιοπιστίας, διώχνει και θα συνεχίσει να διώχνει επενδύσεις, την ώρα που η ελληνική οικονομία τις έχει ζωτική ανάγκη. Αλήθεια, ποιος θα εμπιστευτεί αυτήν την κυβέρνηση, εντός και εκτός Ελλάδας;

    Η χώρα δεν αντέχει και άλλους διασυρμούς από την σημερινή κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τον υπουργό του κ. Δρίτσα. Οφείλουν άμεσα να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 June 2016 - 20:32:27 UTC