Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση στη Βουλή για την παραχώρηση του ΟΛΠ στην Cosco
  • [02] Συλλυπητήρια Ν. Κοτζιά στον Τούρκο ομόλογό του
  • [03] Στιγμές αγωνίας για 120 εργαζομένους των καταστημάτων Μαρινόπουλος στον Έβρο
  • [04] Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την παροχή νομικής βοήθειας σε φυσικά πρόσωπα
  • [05] Οι πρωταγωνιστές του Game of Thrones στη Λέσβο
  • [06] Α. Ξανθός: Κλείνει ο κύκλος της υποχρηματοδότησης και της αποδιοργάνωσης της δημόσιας υγείας
  • [07] Ο Ραχόι ξεκινά συνομιλίες με τα άλλα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης
  • [08] Συλλυπητήρια Ομπάμα σε Ερντογάν για το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη
  • [09] Ο Τουσκ στο πλευρό του Γιούνκερ απέναντι σε όσους του επιρρίπτουν ευθύνες για το Brexit
  • [10] «Vanity» στη Μύκονο. Η νέα περιοδική έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυκόνου εγκαινιάζεται τον Αύγουστο
  • [11] Εκδηλώσεις τον Ιούλιο στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος
  • [12] «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών» επιστρέφει και καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην 4η διοργάνωση του
  • [13] Την αλληλεγγύη του στον Τζ. Κόρμπιν εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας
  • [14] Μαρβάν, Αμπίρ, Αμπντού: Ιστορίες που συγκλονίζουν...
  • [15] Η Καλιφόρνια θα ψηφίσει τον Νοέμβριο για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας
  • [16] Η κοινή δήλωση των "27" για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος

  • [01] Αντιπαράθεση στη Βουλή για την παραχώρηση του ΟΛΠ στην Cosco

    Με την παραδοχή εκ μέρους του υπουργού Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσα, ότι η κυβέρνηση συμβιβάστηκε μεν ως προς την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, ωστόσο, έφερε προς κύρωση μία σύμβαση βελτιωμένη και με κοινωνικό «πρόσημο», και την αντιπολίτευση- ιδίως τη ΝΔ- να στηλιτεύει ως ζημιογόνα, για την ίδια τη χώρα, τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την επένδυση, συνεχίζεται στην Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση της συμφωνίας ΟΛΠ-COSCO.

    Ο κ. Δρίτσας, κατά την τοποθέτησή του στην κατεπείγουσα συζήτηση της σύμβασης παραχώρησης του 67% του ΟΛΠ στην COSCO, ανέφερε πως αυτού του είδους η ιδιωτικοποίηση δεν ήταν στον προγραμματικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στο κυβερνητικό πρόγραμμά του και προσέθεσε πως αυτό που πάντα ζητούσε ήταν να βασίζεται η παραγωγική ανάπτυξη της χώρας σε δημόσιο σχεδιασμό και όχι να αφεθεί στους κανόνες της αγοράς. «Αυτό, όμως, δεν επετεύχθη» παραδέχτηκε, επισημαίνοντας πως απέναντι στην «παραπολιτική κριτική», η πολιτική απάντηση είναι ότι αγνοείται σε αυτήν πως στη χώρα μεσολάβησαν συγκλονιστικά γεγονότα εκρηκτικών διαστάσεων, που επανακαθόρισαν πάρα πολλά ζητήματα, με τρόπο άκρως σοβαρό, που αφορούσε την προοπτική και το μέλλον της κοινωνίας.

    «Εκπληρώνουμε μία ανειλημμένη υποχρέωση που είχαμε από τον νόμο του 2015, ο οποίος ψηφίσθηκε με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή. Αυτό θα εμπεδώσει καλύτερο κλίμα σταθερότητας και ασφάλειας»ν τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός.

    Εκ μέρους της ΝΔ, η εισηγήτρια Όλγα Κεφαλογιάννη, κατηγόρησε την κυβέρνηση, τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας για «πρωτοφανές απύθμενο θράσος» και παρουσίασε στην Επιτροπή τις δηλώσεις τους ως αντιπολίτευση και τις σημερινές ως κυβέρνηση, ενώ αναφέρθηκε στα όσα κατήγγειλαν σε βάρος της προηγούμενης κυβέρνησης για τη συμφωνία, σε αντιδιαστολή με τα όσα σήμερα ψηφίζουν.

    Με τη φράση «Θοδωρή τα έμαθες τα νέα; Από το λιμάνι της αγωνίας περάσαμε στην αγωνία και στη λαχτάρα για την εξουσία», ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και την ολοκλήρωσε απευθυνόμενος και πάλι στον υπουργό Ναυτιλίας, λέγοντας: «Κουράγιο Θοδωρή. Ελπίζω με την καρέκλα του υπουργείου σου να απαλύνεις τον πόνο για το ξεπούλημα του λιμανιού».

    Την έντονη διαφωνία του ΚΚΕ εξέφρασε η Διαμάντω Μανωλάκου, η οποία έκανε λόγο για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με αυτήν τη σύμβαση.

    Ο Σπύρος Δανέλλης, από το Ποτάμι, εκτίμησε ως ανώφελο να αναφερθεί αυτήν τη στιγμή κάποιος στις παλινωδίες που χαρακτήρισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σημείωσε πως είναι ωφέλιμη μία ειλικρινής προσπάθεια «να γυρίσουμε σελίδα και να συνεννοηθούμε», ώστε να μη φτάσουμε να «συνεννοούμαστε πάνω στα ερείπια της χώρας».

    Από την Ένωση Κεντρώων, ο Μάριος Γεωργιάδης επεσήμανε ότι το λιμάνι πωλείται σε μία δύσκολη συγκυρία, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων και κατηγόρησε την κυβέρνηση ως κύρια υπαίτια που οδηγήθηκε εδώ η κατάσταση, λόγω των παλινωδιών της. Η Ένωση Κεντρώων δήλωσε ότι επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

    [02] Συλλυπητήρια Ν. Κοτζιά στον Τούρκο ομόλογό του

    Τα συλλυπητήρια του για τις αποτρόπαιες τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα, χθες, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

    Ο κ. Κοτζιάς τόνισε στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας την ακλόνητη πεποίθηση του ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με το Ισλάμ, ούτε μπορεί να συνδέεται με τη θρησκευτική πίστη και τις αξίες της αγάπης και της ανοχής που αυτή πρεσβεύει.

    [03] Στιγμές αγωνίας για 120 εργαζομένους των καταστημάτων Μαρινόπουλος στον Έβρο

    Στιγμές αγωνίας περνούν οι συνολικά 120 εργαζόμενοι στα πέντε καταστήματα που διατηρεί η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour-Μαρινόπουλος στον νομό Έβρου, μετά την ενημέρωση που έλαβαν μέσω της ανακοίνωσης της εταιρίας ότι υπεβλήθη αίτηση υπαγωγής της στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99.

    Εν αναμονή των διευκρινίσεων που σύμφωνα με την εταιρία θα δοθούν την Παρασκευή 1η Ιουλίου, αντιπροσωπεία των υπαλλήλων των καταστημάτων της Αλεξανδρούπολης, επισκέφθηκε σήμερα τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Έβρου Στάθη Ασπιώτη. Μετά το πέρας της συνάντησης ο Στάθης Ασπιώτης χαρακτήρισε δύσκολη και άσχημη την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και ενημέρωσε πως ο ίδιος είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ενώ γίνονται ήδη προσπάθειες και κεντρικά για να αποφευχθεί η άσχημη περίπτωση κλεισίματος των καταστημάτων.

    [04] Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την παροχή νομικής βοήθειας σε φυσικά πρόσωπα

    Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, νομοσχέδιο για την «παροχή νομικής βοήθειας σε φυσικά πρόσωπα».

    Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η νομική βοήθεια παρέχεται στους χαμηλού εισοδήματος Έλληνες πολίτες, αλλά και στους πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και στους χαμηλού εισοδήματος πολίτες τρίτου κράτους και ανιθαγενείς, εφόσον έχουν νομίμως κατοικία ή συνήθη διαμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, πολίτες χαμηλού εισοδήματος ορίζονται εκείνοι οι οποίοι:

    1) το μέσο ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή των τριών τελευταίων ετών δεν υπερβαίνει: α) για άγαμο το ποσό των 6.000 ευρώ, β) για έγγαμο ή μέρος συμφώνου συμβίωσης το ποσό των 7.000 ευρώ, γ) για έγγαμο ή μέρος συμφώνου συμβίωσης ή άγαμο με ένα προστατευόμενο τέκνο το ποσό των 8.000 ευρώ, δ) για έγγαμο ή μέρος συμφώνου συμβίωσης ή άγαμο με δύο προστατευόμενα τέκνα το ποσό των 9.000 ευρώ, ε) για έγγαμο ή μέρος συμφώνου συμβίωσης ή άγαμο με περισσότερα προστατευόμενα τέκνα το ποσό των 10.000 ευρώ και

    στ) έχουν κατά το τελευταίο φορολογικό έτος πριν την υποβολή της αίτησης τεκμαρτό οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το τριπλάσιο των ανωτέρω ορίων.

    Πλέον των εισοδηματικών προϋποθέσεων, δικαιούχοι νομικής βοήθειας είναι επίσης όσοι:

    α) είναι άνεργοι για περισσότερο από 12 μήνες, β) πάσχουν από ασθένεια ιδιαίτερης σοβαρότητας, ή αναπηρία ποσοστού τουλάχιστον 67%, γεγονός που θα πρέπει να προκύπτει από σχετική γνωμάτευση αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής.

    Ακόμη, η νομική βοήθεια παρέχεται σε υποθέσεις ιδιωτικού, δημοσίου και ποινικού δικαίου ενώπιον δικαστηρίων οποιουδήποτε βαθμού και δικαιοδοσίας, καθώς και ενώπιον ανακριτικών και προανακριτικών αρχών.

    Παράλληλα, παρέχεται στη διαδικασία της συμβιβαστικής επέμβασης του ειρηνοδίκη, της εξωδικαστικής διαμεσολάβησης και της ποινικής συνδιαλλαγής (άρθρο 308Β ΚΠοινΔ), σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του παρόντος και συμπεριλαμβάνει την παροχή νομικών συμβουλών με σκοπό τη διευθέτηση της διαφοράς πριν αυτή εισαχθεί ενώπιον δικαστηρίου.

    Ως προς τις ποινικές υποθέσεις η νομική βοήθεια παρέχεται αν ο διάδικος δεν έχει δικηγόρο και εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα.

    [05] Οι πρωταγωνιστές του Game of Thrones στη Λέσβο

    Τρεις από τους πρωταγωνιστές της δημοφιλούς αμερικανικής σειράς, «Game of Thrones», βρέθηκαν σήμερα το πρωί στη Μυτιλήνη καλεσμένοι της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης IRC. Στόχος τους, να διεθνοποιήσουν το θέμα των εγκλωβισμένων στην Ελλάδα προσφύγων που φιλοξενούνται στον δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

    Ο «Σερ Ντάβος» Λίαμ Κάνινγκαμ , η «Άρυα Σταρκ» Μέσι Γουίλιαμς, η «Σέρσι Λάνιστερ» Λένα Χέντι μαζί με άλλους συντελεστές της γνωστής σειράς, συναντήθηκαν επί δίωρο με τους πρόσφυγες στον Καρά Τεπέ, συζήτησαν μαζί τους και έπαιξαν με τα παιδιά. Επίσης ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του καταυλισμού Σταύρο Μυρογιάννη, για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στις οικογένειες και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες που φιλοξενούνται εκεί.

    [06] Α. Ξανθός: Κλείνει ο κύκλος της υποχρηματοδότησης και της αποδιοργάνωσης της δημόσιας υγείας

    Κλείνει ο κύκλος της παρατεταμένης υποχρηματοδότησης, της εγκατάλειψης και της αποδιοργάνωσης των δημόσιων δομών υγείας, τόνισε ο υπουργός Υγείας Α. Ξανθός, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής σύσκεψης με εργαζόμενους του Ιπποκρατείου.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός Υγείας δήλωσε: «Αυτό που εμείς ισχυριζόμαστε είναι ότι έκλεισε ο κύκλος της παρατεταμένης υποχρηματοδότησης, εγκατάλειψης και αποδιοργάνωσης των δημόσιων δομών . Προφανώς δεν μπορούμε να επανέλθουμε στα προ της κρίσης επίπεδα, όμως κάνουμε πολύ συστηματικές προσπάθειες να καλύψουμε τα πιο επείγοντα κενά, να αποκαταστήσουμε λίγο την εύρυθμη λειτουργία και τον εφοδιασμό των δημόσιων νοσοκομείων με τα απαραίτητα υλικά και φάρμακα, να ανανεώσουμε τον εξοπλισμό τους αξιοποιώντας και τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρώπης και να ενισχύσουμε χρηματοδοτικά σε βάθος τριετίας το δημόσιο σύστημα υγείας».

    [07] Ο Ραχόι ξεκινά συνομιλίες με τα άλλα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης

    Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε ότι από αύριο Πέμπτη θα ξεκινήσει επαφές με τα άλλα πολιτικά κόμμματα της χώρας προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού αφού κανείς δεν εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

    Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) του Ραχόι κέρδισε τις εκλογές, αυξάνοντας τον αριθμό των εδρών του στο κοινοβούλιο σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές του Δεκεμβρίου, όμως ενδέχεται και πάλι να υπάρξει μια μακρά περίοδος αβεβαιότητας στην Ισπανία μέχρι να καταλήξουν τα κόμματα σε μια συμφωνία.

    [08] Συλλυπητήρια Ομπάμα σε Ερντογάν για το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη

    O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας στο κεντρικό αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης Ατατούρκ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

    Η αμερικανική κυβέρνηση θα προσφέρει «κάθε βοήθεια από την οποία οι Τούρκοι μπορούν να επωφεληθούν κατά τη διάρκεια των ερευνών που διεξαγάγουν (για την επίθεση) και ενώ λαμβάνουν μέτρα με στόχο να ενισχύσουν περαιτέρω την ασφαλεία στην χώρα τους» τόνισε ο Έρνεστ.

    [09] Ο Τουσκ στο πλευρό του Γιούνκερ απέναντι σε όσους του επιρρίπτουν ευθύνες για το Brexit

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, έσπευσε σήμερα στο πλευρό του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εναντίον του οποίου καταφέρθηκε ένας δημοσιογράφος επιρρίπτοντάς του ευθύνες για το Brexit κι αφήνοντας υπόνοιες περί παραίτησής του μετά το δημοψήφισμα υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

    «Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι στην πραγματικότητα ο τελευταίος άνθρωπος που μπορούμε να κατηγορήσουμε ότι φέρει ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα στη Βρετανία» δήλωσε ο Τουσκ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά την πρώτη Σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ χωρίς τη συμμετοχή της Βρετανίας.

    «Αυτό (το σχέδιο) που η Επιτροπή είχε προετοιμάσει κατά τις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία ήταν το μέγιστο (που θα μπορούσε να γίνει) και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι ήταν το μέγιστο δυνατό στο πλαίσιο των συνθηκών, όμως επίσης στο πλαίσιο αποδοχής από τα υπόλοιπα κράτη μέλη» υπογράμμισε ο Τουσκ.

    Ο πρόεδρος της Κομισιόν ο οποίος βρισκόταν ακριβώς δίπλα του απάντησε στον δημοσιογράφο:

    «Δεν θα επιτρέψω ούτε να (με) αποθαρρύνει κανείς ούτε να τεθώ υπό την κηδεμονία» κάποιου.

    [10] «Vanity» στη Μύκονο. Η νέα περιοδική έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυκόνου εγκαινιάζεται τον Αύγουστο

    «Vanity» (ματαιοδοξία) στη Μύκονο; Πού αλλού μια έκθεση με τον παραπάνω τίτλο και εκθέματα κοσμήματα θα ταίριαζαν καλύτερα αν όχι στο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων; Κάπως έτσι σκέφτηκε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων που ετοίμασε την έκθεση «Vanity.Ιστορίες κοσμημάτων στις Κυκλάδες», η οποία εγκαινιάζεται αρχές Αυγούστου στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου. Η έκθεση, που δεν είναι μόνον αρχαιολογική, περιλαμβάνει κοσμήματα όλων των περιόδων, από την Εποχή του Λίθου ως σήμερα (επίσης δυο τοιχογραφίες και μια μεταβυζαντινή εικόνα), καθώς και ειδικά φτιαγμένα για την περίσταση κοσμήματα 12 σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών, διεθνώς καταξιωμένων, όπως η Λητώ Καρακοστάνογλου, ο Νίκος Κούλης, η Ιλεάνα Μακρή, η Ιωάννα Σουφλιά και ο Μηνάς. Η διάρκειά της θα είναι ένας χρόνος και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στις υπόλοιπες Κυκλάδες, με τερματικό σταθμό την Αθήνα.

    Γιατί, λοιπόν, Vanity; «Επιλέξαμε αυτό τον τίτλο πρώτον στα αγγλικά γιατί απευθύνεται σε διεθνές κοινό και δεύτερον γιατί η ματαιοδοξία εμπεριέχει τη βασικότερη παράμετρο των εκθεμάτων. Θέλαμε επίσης έναν σύντομο και εύληπτο τίτλο με αναφορά και στο σήμερα, μέσα από τον οποίο ο επισκέπτης να αντιλαμβάνεται κάτι οικείο», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Δημήτρης Αθανασούλης, ο οποίος και συμπληρώνει: «Τα κοσμήματα είναι αντικείμενα που δεν καταδεικνύουν μόνο φιλαρέσκεια και ματαιοδοξία, αλλά πολλές φορές είναι και μαγικά, έχουν φυλακτικές ιδιότητες, κρύβουν πολλά νοήματα και συνδηλώσεις.

    Ωστόσο, από όλα διαλέξαμε εκείνο που στην ουσία αποτελεί έναν κρίκο ο οποίος ξεκινά από την Εποχή του Λίθου και φτάνει στο σήμερα. Το κόσμημα είναι η μόνιμη φιλαρέσκεια, η βασική παράμετρος που παραπέμπει στη ματαιοδοξία που έχει ο άνθρωπος για την εμφάνισή του. Νομίζω ότι όλα αυτά δίνονται μέσω του ?Vanity' με τον καλύτερο τρόπο, σαν ένας λόγος, σαν μια εικόνα που κινεί αμέσως το ενδιαφέρον».

    Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην είναι και μια νύξη για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της Μυκόνου. «Η Μύκονος είναι μια ετεροτοπία, γιατί ουσιαστικά εκεί κυριαρχεί ο «μη χρόνος» της διασκέδασης. Επομένως, κρύβεται και μια άλλη έννοια της ματαιοδοξίας, η κενότητα ως προς το γεγονός ότι δεν σε ενδιαφέρει τίποτα άλλο από το να περάσεις καλά τις ημέρες των διακοπών σου, που είναι και λογικό», τονίζει. Φυσικά υπάρχει και η γειτνίαση με τη Δήλο. «Είναι ο κρίκος που συνδέει το σήμερα της Μυκόνου με το χτες της Δήλου. Ξέρουμε καλά όχι μόνο από τις πηγές αλλά και από τις ανασκαφές ότι στη Δήλο υπήρχε έντονα η διάθεση της ματαιοδοξίας, της επίδειξης, της γλυκιάς ζωής», προσθέτει.

    [11] Εκδηλώσεις τον Ιούλιο στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος

    Λίγες μόνο ημέρες μετά τις εκδηλώσεις «Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο», κατά τη διάρκεια των οποίων περισσότερα από 115.000 άτομα επισκέφθηκαν το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος, το κέντρο επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού συνεχίζει τις ανοιχτές εκδηλώσεις και τον Ιούλιο.

    Το κοινό μπορεί να απολαύσει μουσικές συναυλίες και να συμμετάσχει σε δημιουργικά εργαστήρια, αθλητικά δρώμενα και χορευτικές συναντήσεις, με θέα το κανάλι, το πάρκο «Σταύρος

    Νιάρχος» και τα νέα κτίρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

    [12] «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών» επιστρέφει και καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην 4η διοργάνωση του

    Μουσική, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, θέατρο και βαριετέ, δράσεις και παραστατικές τέχνες δρόμου, διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, εκπαιδευτικά προγράμματα, σκάκι και άλλα παιχνίδια, φιλοξενεί «το 4ο μικρό Παρίσι των Αθηνών», το πολυ-φεστιβάλ που συνδιοργανώνουν για φέτος το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Περιφέρεια Αττικής, με την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα .

    Με θέμα «Ομάδα και Τέχνες» («l'esprit d? equipe et les arts») το φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 16 Οκτωβρίου, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, κάτω από την πλατεία Ομονοίας, γύρω από την πλατεία Βάθη και την πλατεία Καραϊσκάκη, μέχρι το σταθμό Λαρίσης, όπου οι περισσότεροι δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα και όπου εδώ και χρόνια, συναντώνται ο αθηναϊκός αστικός πολιτισμός, η ελληνική λαϊκή παράδοση, οι κουλτούρες των μεταναστών, ταξιδιωτών και επισκεπτών.

    Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε για να μπολιάσει με πολιτισμό και τέχνη μια από τις πιο αδικημένες περιοχές της Αθήνας και τελικά ανδρώθηκε πολύ γρήγορα σε ένα διεθνές πολυ-φεστιβάλ. Για 10 ημέρες θα παρελάσουν πάνω από 500 καλλιτέχνες, δημιουργοί και άνθρωποι του πνεύματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε περισσότερα από 40 επιλεγμένα σημεία (δρόμοι, πλατείες, θέατρα, ωδεία, σχολεία, γκαλερί, μουσικά μπιστρό, ξενοδοχεία, πάρκα, νεοκλασσικά-ιστορικά κτίρια και άλλους εναλλακτικοί χώροι).

    [13] Την αλληλεγγύη του στον Τζ. Κόρμπιν εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας

    Επικοινωνία με τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του για τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα του, η Βρετανία.

    Σε αναρτήσεις του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας, αναφέρει:

    - Μίλησα νωρίτερα με τον Τζέρεμι Κόρμπιν για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου για τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα του.

    - Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τη διχαστική και ευρωσκεπτικιστική ρητορική, δεν μπορούν να κατηγορήσουν τις προοδευτικές δυνάμεις.

    [14] Μαρβάν, Αμπίρ, Αμπντού: Ιστορίες που συγκλονίζουν...

    Η φωτογραφία τους, σε αυτό το πρώτο τους βήμα στην Ευρώπη την περασμένη Κυριακή το πρωί, στην Κάγια της Σκάλας Συκαμνιάς, συγκλόνισε. Ο Μαρβάν Άσαντ Μότζο από το ερειπωμένο Χαλέπι της Συρίας. Στην πλάτη του, σαν σύγχρονος Αινείας, όλη του η περιουσία. Η τυφλή γυναίκα του Αμπίρ Ναζντάτ Άμπντο. Και στην αγκαλιά του το 14 μηνών παιδί του, ο Αμπντού Ελ Μελίκ.

    Μια βόμβα διέλυσε το σπίτι τους. Ολόκληρη τη ζωή τους. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, σε ένα βομβαρδισμό η γυναίκα τυφλώθηκε, ενώ δε νιώθει και τα άκρα της από τα γόνατα και κάτω. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, να κι ο διαβήτης. Στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης από χτες νοσηλεύεται με κρίσεις υπογλυκαιμίας.

    Η μάνα τυφλή, τρέχοντας να γλυτώσει κάποια στιγμή, της έφυγε το παιδί από τα χέρια. Χτύπησε στο κεφάλι. Η τραγωδία δεν έχει τελειωμό? Το παιδί είναι πια υδροκέφαλο. Πρέπει λέει να χειρουργηθεί αμέσως από ειδικό παιδονευροχειρούργο. Στην Αθήνα, στο εξωτερικό, ποιος ξέρει;

    Τρία χρόνια ταλαιπωρούνται ο Μαρβάν και η Αμπίρ. Πρόσφυγες από το Χαλέπι στην ίδια τους τη χώρα, μετά στην Τουρκία. Μαζεύοντας πλαστικά, χαρτιά και παλιοσίδερα για ανακύκλωση μάζεψε τα χρήματα για την «τιμή του τετιμημένου». Τα λεφτά για τον μεταφορέα που θα τους περνούσε στην Ελλάδα. 500 δολάρια για τον καθένα τους. 1.500 δολάρια και για τους τρεις...

    Από τότε που τυφλώθηκε η γυναίκα του, ο Μαρβάν παλεύει. Σύντροφος πρώτα, κι εδώ και 14 μήνες πατέρας και μάνα ταυτόχρονα.

    Τι ζητά; Μια χώρα που να μπορέσει να απαγκιάσει για να βοηθήσει τη γυναίκα του και το παιδί τους, στα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας τους. Στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας, ίσως, όπου βρίσκεται ήδη ο αδελφός της νεαρής τυφλής μάνας.

    Στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, τρεις άνθρωποι πρόσφυγες με όλη τη σημασία της λέξης, από τον πόλεμο της Συρίας. Ιστορίες που συγκλονίζουν, άνθρωποι που ζητάν βοήθεια...

    [15] Η Καλιφόρνια θα ψηφίσει τον Νοέμβριο για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας

    Οι ψηφοφόροι της Καλιφόρνιας θα αποφασίσουν τον Νοέμβριο αν θα νομιμοποιήσουν ή όχι τη μαριχουάνα για ψυχαγωγική χρήση, καθώς η σχετική πρόταση νόμου συγκέντρωσε τις περίπου 366.000 υπογραφές που είναι απαραίτητες για να τεθεί σε ψηφοφορία, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη οι τοπικές αρχές.

    Αν γίνει αποδεκτό, το μέτρο αυτό, το οποίο υποστηρίζει ο συνιδρυτής του Napster και πρώην πρόεδρος του Facebook Σον Πάρκερ που χρηματοδότησε την εκστρατεία υπέρ του νομοσχεδίου, θα επιτρέψει στους πολίτες άνω των 21 ετών να αγοράζουν μια ουγγιά (περίπου 30 γραμμάρια) μαριχουάνας ή προϊόντων με βάση την ουσία αυτή, καθώς και να καλλιεργούν μέχρι έξι φυτά κάνναβης για προσωπική χρήση.

    [16] Η κοινή δήλωση των "27" για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος

    Η επισήμανση ότι στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με το Ηνωμένο Βασίλειο για τη μελλοντική σχέση του με την ΕΕ «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωβουλή θα διαδραματίσουν το ρόλο τους σύμφωνα με τις συνθήκες» προστέθηκε στην τελική δήλωση των «27» Ευρωπαίων ηγετών σε σχέση με το προσχέδιο που είχε διαρρεύσει νωρίτερα.

    Επιπρόσθετα, στην τελική δήλωση ξεκαθαρίζεται πως «η πρόσβαση στην ενιαία αγορά προϋποθέτει την αποδοχή των τεσσάρων ελευθεριών». Τέλος, εξειδικεύοντας τη δήλωση για την πολιτική συζήτηση που ξεκινάει για το μέλλον της ΕΕ των «27», οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν λόγο για δράση που θα δώσει «ώθηση» για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της Στρατηγικής Ατζέντας» και «στη ανάπτυξη της ΕΕ με 27 κράτη-μέλη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 June 2016 - 16:32:30 UTC