Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ατυχής απόφαση το Brexit, αλλά πρέπει να τη σεβαστούμε
  • [02] Συνάντηση του K. Mητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντα Κένυ
  • [03] Π. Μοσκοβισί: Η Ελλάδα δεν είναι πρόβλημα για την ευρωζώνη, είναι "κεφάλαιο"
  • [04] Σε ύφεση η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, αλλά η ΠΥ βρίσκεται σε επιφυλακή
  • [05] Επίσκεψη της Ρ. Δούρου στον ξενώνα βρεφών SOS
  • [06] Μαρινόπουλος ΑΕ: «Η υπαγωγή της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης αποτελεί τη μόνη επιλογή για τη διασφάλιση της λειτουργίας της
  • [07] Ο Τζ. Κόρμπιν έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης των Εργατικών αλλά δεν παραιτείται
  • [08] Ο Λευκός Οίκος διαβεβαιώνει ότι οι σχέσεις Ουάσιγκτον- Λονδίνου στον τομέα της ασφάλειας δεν θα επηρεαστούν από το Brexit
  • [09] Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική
  • [10] Να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, ζητούν οι 12.500 εργαζόμενοι της εταιρείας "Μαρινόπουλος"
  • [11] Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα μικροκεφαλίας που συνδέεται με τον ιό Ζίκα στη Φλόριντα
  • [12] Στις 9 Σεπτεμβρίου ο διάδοχος του Κάμερον, ανακοίνωσε το Συντηρητικό Κόμμα

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ατυχής απόφαση το Brexit, αλλά πρέπει να τη σεβαστούμε

    «Ατυχή» χαρακτήρισε την απόφαση εξόδου της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σήμερα στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι η απόφαση του βρετανικού λαού πρέπει να γίνει σεβαστή.

    «Αυτές είναι στιγμές δοκιμασίας για την ΕΕ», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης. «Η απόφαση εξόδου από την ΕΕ ήταν ατυχής αλλά πρέπει να τη σεβαστούμε», ανέφερε στη συνέχεια και τόνισε ότι εναπόκειται στη βρετανική κυβέρνηση να πάρει την απόφαση για να ξεκινήσει η διαδικασία αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ.

    Συνεχίζοντας, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το βέβαιο είναι πως με το δημοψήφισμα φάνηκε ότι υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία στους Ευρωπαίους πολίτες που νιώθουν εκτεθειμένοι στις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και απειλούμενοι από τη μείωση των εισοδημάτων τους. Όπως είπε, είναι υποχρέωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP) να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες γιατί είναι προβληματισμοί «απόλυτα θεμιτοί».

    Διαβάστε επίσης:

    Συνάντηση του K. Mητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντα Κένυ

    [02] Συνάντηση του K. Mητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντα Κένυ

    Το ελληνικό πρόγραμμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντα Κένυ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στις Βρυξέλλες.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέπτυξε τους προβληματισμούς του στον Ιρλανδό πρωθυπουργό για το ελληνικό πρόγραμμα, το οποίο όπως τόνισε «δεν βγαίνει», καθώς και την εναλλακτική πρόταση της ΝΔ για μεγαλύτερη ανάπτυξη στο 4% του ΑΕΠ και μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, στο 2% του ΑΕΠ. Ο Κυρ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια δεν είναι εφικτός στόχος.

    Άλλωστε, όπως σημείωναν πηγές από τη ΝΔ, ο Κ. Μητσοτάκης έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα Κένυ, που οδήγησε τη χώρα του σε έξοδο από το Μνημόνιο και θεωρεί ότι μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για την Ελλάδα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός ανέφερε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι συμφωνεί με τη λογική «ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, μεγαλύτερη ανάπτυξη και μικρότερα πλεονάσματα», και προσέθεσε ότι θα μπορούσε να στηρίξει ένα πρόγραμμα που θα έχει στόχο ανάπτυξη στο 4% και πρωτογενές πλεόνασμα στο 2%.

    Εξάλλου, ο Κ. Μητσοτάκης είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Ζοζέφ Ντολ στην έδρα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, στις Βρυξέλλες.

    [03] Π. Μοσκοβισί: Η Ελλάδα δεν είναι πρόβλημα για την ευρωζώνη, είναι "κεφάλαιο"

    Θερμά λόγια για την Ελλάδα και για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας είπε ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος δήλωσε ότι θα επισκεφθεί τη χώρα μας εντός του Ιουλίου.

    «Η ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Έγινε η εκταμίευση της δόσης δίνοντας οξυγόνο στην οικονομία. Ναι, εμπιστεύομαι την Ελλάδα», σημείωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος μιλώντας σε αποστολή Ελλήνων δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

    Μάλιστα, σε αντιδιαστολή με το πρόβλημα του Brexit που έχει προκαλέσει τεράστια αναταραχή στην Ευρώπη και θα είναι κορυφαίο στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε: «Η Ελλάδα δεν είναι πρόβλημα για την ευρωζώνη, είναι "κεφάλαιο"».

    Αναφερόμενος στην επίπονη διαδικασία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε ότι ο ρόλος της Κομισιόν ήταν «κλειδί». «Εγώ και ο Πρόεδρος Γιούνκερ», υπογράμμισε, «δεν αποδεχθήκαμε ποτέ την ιδέα του Grexit, στηρίξαμε την Ελλάδα και συνεχίζουμε να διατηρούμε την ίδια θέση».

    Παράλληλα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επανέλαβε πολλές φορές ότι το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με την Αθήνα «πρέπει να εφαρμοσστεί». Κανείς δεν θέλει αλλαγές στο πρόγραμμα, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το 3,5% του προβλεπόμενου πλεονάσματος μπορεί να επιτευχθεί με την τήρηση του προγράμματος και εξέφρασε αισιοδοξία ότι εντός του 2016 θα υπάρξει ανάπτυξη η οποία θα επιταχυνθεί την επόμενη χρονιά.

    Ερωτηθείς πού στηρίζει την αισιοδοξία του, απάντησε «στις μεταρρυθμίσεις και στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης». Μάλιστα, μίλησε για «εποικοδομητική συνεργασία» με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.

    Ο επίτροπος Μοσκοβισί ενημέρωσε την ομάδα των Ελλήνων δημοσιογράφων-στην οποία συμμετέχει και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων- και για το θέμα του Brexit που προέκυψε από το βρετανικό δημοψήφισμα. Είπε ότι είναι «θλιβερό» μια χώρα όπως η Μ. Βρετανία να είναι διχασμένη-έχω στο μυαλό μου το Λονδίνο και τη Σκοτία ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι «έχουμε υποχρέωση να επανενώσουμε την Ευρώπη», να οικοδομήσουμε μια «καλύτερη και ισχυρότερη Ευρώπη». Στο ερώτημα με ποιες πολιτικές, απάντησε με πολιτικές win-win, να προστατεύσουμε αυτούς που ένιωσαν χαμένοι από την παγκοσμιοποίηση, με επενδύσεις, με περισσότερη δημοκρατία, με ισχυροποίηση της ευρωζώνης. «Είμαστε προσηλωμένοι στην ακεραιότητα της ευρωζώνης», τόνισε.

    Σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για τα αίτια του Brexit, απάντησε ότι πάντα το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν αποστασιοποιημένο, ενδιαφερόταν για τη λιγότερη δυνατή ένωση και κυρίως για την ενιαία αγορά, ότι στην προεκλογική εκστρατεία που έγινε κανείς δεν υπερασπίστηκε σοβαρά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τέλος γιατί κάποιοι ένιωσαν χαμένοι από την παγκοσμιοποιημένη οικονομία και κοινωνία.

    Ειδικότερα στην ερώτηση αν η Γαλλία νιώθει πιο μόνη τώρα απέναντι στη Γερμανία, απάντησε ότι η Γαλλία δεν είναι απέναντι αλλά συνεργάζεται με τη Γερμανία, με την οποία θα οικοδομήσουν μαζί τη νέα Ευρώπη.

    Η αποστολή των Ελλήνων δημοσιογράφων εντάσσεται σε σεμινάριο που έχει οργανώσει η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα μαζί με την ολλανδική πρεσβεία στην Ελλάδα και περιλαμβάνει σειρά ενημερωτικών επαφών στις Βρυξέλλες και τη Χάγη, με αφορμή την ολοκλήρωση της ολλανδικής προεδρίας στην ΕΕ.

    [04] Σε ύφεση η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, αλλά η ΠΥ βρίσκεται σε επιφυλακή

    Πολύ καλύτερη εικόνα παρουσιάζει από σήμερα η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, καθώς έχει μειωθεί η ένταση της και δεν υπάρχει ενεργό ενιαίο μέτωπο, σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε το απόγευμα ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Νίκος Τσόγκας.

    Ωστόσο, οι εστίες που υπάρχουν ακόμα, εκτείνονται σε μια μεγάλη έκταση, αφού η περίμετρος της πυρκαγιάς έχει φτάσει τα 16 χιλιόμετρα.

    Ο κ. Τσόγκας διευκρίνισε πάντως, ότι το πευκοδάσος που έχει καταστραφεί, έχει έκταση πολύ μικρότερη από αυτή που περικλείεται από την περίμετρο της πυρκαγιάς, αφού πολύ μεγάλα κομμάτια έμειναν άθικτα. Ειδικότερα, η έκταση είναι περίπου 11.000 στρέμματα και πιθανόν να έχουν καεί περίπου τα μισά. Η αποτίμηση της καταστροφής θα γίνει αφού ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης, το οποίο θα διαρκέσει μέρες, καθώς οι δυνάμεις πυρόσβεσης δεν θα φύγουν αν δεν σβήσει και η παραμικρή σπίθα.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου διευκρίνισε επίσης, ότι δεν κινδύνευσαν και δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, και δεν καταστράφηκαν περιουσίες πολιτών.

    Σε ότι αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να οδηγεί σε συγκεκριμένη εκδοχή. Τα στελέχη του Π.Σ. όμως προβληματίζονται, καθώς η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 22.40 το βράδυ του Σαββάτου μέσα στο δάσος, νότια του χωριού Στεφάνη, χωρίς να υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί τυχαίο γεγονός ή «ατύχημα».

    Για τον λόγο αυτό, από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στα Δερβενοχώρια, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, το οποίο ερευνά όλες τις εκδοχές, μεταξύ αυτών και τον εμπρησμό.

    Σήμερα, οι δυνάμεις που παίρνουν μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, διαμορφώθηκαν ως εξής: Από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη Canadair, 4 τύπου PZL και 6 ελικόπτερα, ενώ από εδάφους επιχειρούν, 170 πυροσβέστες με 76 οχήματα και 180 άτομα πεζοπόρο.

    Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν 100 στρατιώτες, 23 υδροφόρες ΟΤΑ, 10 ιδιωτικές υδροφόρες και 18 χωματουργικά μηχανήματα από τις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδος.

    Ο κ. Τσόγκας τόνισε ότι το προσωπικό των δυνάμεων πυρόσβεσης, κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσει την πυρκαγιά και να μην επεκταθεί προς την Πάρνηθα, ενώ άνοιγαν συνεχώς δρόμους που δεν υπήρχαν για να πλησιάσουν τις εστίες, καθώς και αντιπυρικές ζώνες.

    Ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος επεσήμανε ότι και αύριο, λόγω των ισχυρών ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόληψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3), μεταξύ άλλων στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, καθώς και σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής.

    Παράλληλα, ο κ. Τσόγκας έκανε έκκληση προς τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική στο 199 αν αντιληφθούν πυρκαγιά και να απομακρύνονται έγκαιρα αν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της, για την δική τους ασφάλεια.

    [05] Επίσκεψη της Ρ. Δούρου στον ξενώνα βρεφών SOS

    Την σημασία της συμβολής δομών στην προστασία των παιδιών που στερούνται την φροντίδα των γονιών τους, όπως τα Παιδικά Χωριά SOS, υπογράμμισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, κατά την επίσκεψή της στον Ξενώνα Βρεφών SOS, στο Μαρούσι, όπου διαμένουν αποκλειστικά κακοποιημένα βρέφη και νήπια.

    Η περιφερειάρχης συνοδευόταν από την γενική γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κατερίνα Καντεράκη, η οποία προσέφερε σημαντική οικονομική ενίσχυση εκ μέρους των σωματείων μελών της Ομοσπονδίας.

    Ο πρόεδρος Αναστάσιος Βρεττός και τα μέλη του Δ.Σ των Παιδικών Χωριών SOS -στο πλαίσιο του οποίου λειτουργεί ο ξενώνας SOS- ενημέρωσαν τις επισκέπτριες για τους στόχους και το έργο του συγκεκριμένου προγράμματος.

    [06] Μαρινόπουλος ΑΕ: «Η υπαγωγή της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης αποτελεί τη μόνη επιλογή για τη διασφάλιση της λειτουργίας της

    Η Μαρινόπουλος ΑΕ ανακοίνωσε ότι σήμερα κατέθεσε, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αίτημα για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης βάσει τους υπ? αριθμόν 4072/2012 και 4013/2011 Νόμους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εκδίκαση του αιτήματος από το Πρωτοδικείο Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου.

    «Η υπαγωγή της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διατήρηση της λειτουργίας της, σε αυτή τη φάση, και τη σταδιακή μετάβαση στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα επιτρέψει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα» επισημαίνει, στην ίδια ανακοίνωση, η εταιρεία και προσθέτει.

    «Κύρια σημεία του σχεδίου αυτού, αποτελούν η βελτίωση της απρόσκοπτης λειτουργίας, η αύξηση των πωλήσεων, η βέλτιστη αξιοποίηση των καναλιών διανομής και η πλήρη αναδιοργάνωση της χρηματοοικονομικής λειτουργίας και διαχείρισης.

    Στην παρούσα φάση η ένταξη της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης είναι μονόδρομος, καθώς αποτελεί τη μόνη επιλογή για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ως μια βιώσιμη οικονομική μονάδα με βασικά οφέλη τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, και της διασφάλισης των οφειλών προς τους προμηθευτές που αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Διοίκησης».

    Η εταιρεία παραμένει σε συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες και θα επανέλθει με σχετικές ενημερώσεις αναφορικά με την πορεία του σχεδιασμού της.

    [07] Ο Τζ. Κόρμπιν έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης των Εργατικών αλλά δεν παραιτείται

    Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν δεν κατάφερε να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης των στελεχών του κόμματός του στον απόηχο της απόφασης των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

    Η πρόταση μομφής που κατατέθηκε υπερψηφίστηκε από 172 βουλευτές και μόλις 40 βουλευτές υποστήριξαν τον ηγέτη του κόμματός τους. Αυτή η απόφαση δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και ο Κόρμπιν έσπευσε να ανακοινώσει ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.

    «Είμαι ένας δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης του κόμματός μας με στόχο να προάγω ένα νέο είδος πολιτικής, (με ψήφισε) το 60% των στελεχών του Εργατικού Κόμματος και των υποστηρικτών του και δεν θα τους προδώσω με το να παραιτηθώ» δήλωσε ο ίδιος σε μια ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σήμερα.

    «Η σημερινή ψηφοφορία των βουλευτών δεν έχει συνταγματική νομιμότητα» πρόσθεσε ο ίδιος.

    Στον απόηχο της απόφασης του Brexit, τα στελέχη των Εργατικών κατηγορούν τον αρχηγό τους ότι δεν συμμετείχε αρκετά στην εκστρατεία υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υποστηρίζουν ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν θα καταφέρει να κερδίσει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

    [08] Ο Λευκός Οίκος διαβεβαιώνει ότι οι σχέσεις Ουάσιγκτον- Λονδίνου στον τομέα της ασφάλειας δεν θα επηρεαστούν από το Brexit

    Oι στενές σχέσεις που διατηρούν στον τομέα της ασφάλειας η Ουάσιγκτον με το Λονδίνο δεν θα επηρεαστούν από την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαβεβαίωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ότι η Βρετανία παραμένει ένας πολύ σημαντικός σύμμαχος στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

    «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επηρεαστούμε διόλου από την απόφαση που έλαβαν οι Βρετανοί ψηφοφόροι την περασμένη εβδομάδα» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, αναφερόμενος στα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου υπέρ του Brexit.

    [09] Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική

    Ακραίες καιρικές συνθήκες επικρατούν από το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής όπου σημειώνονται καταιγίδεςκαι χαλαζόπτωση. Τα καιρικά φαινόμενα ήταν πιο έντονα σταβόρεια προάστια.

    Το ξαφνικό μπουρίνι στην Αττική προκάλεσε ορισμένα κυκλοφοριακά προβλήματα, χωρίς όμως να αποκλειστούν δρόμοι, εκτός από τον παράδρομο της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος του 20ου χιλιομέτρου (στο ρεύμα της ανόδου), που πλημμύρισε από την έντονη βροχόπτωση.

    Παράλληλα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως αυτή τη στιγμή 20 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κυρίως από περιοχές των βορείων προαστίων.

    Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τα έντονα καιρικά φαινόμενααναμένονταν κυρίως στις περιοχές τηςΜαγνησίας και της Φθιώτιδας

    Στην περιοχή της Αττικής η πρόγνωση ανέφερε πιθανότητα τοπικών καταιγίδων κυρίως στα βόρεια.

    Τρίκαλα: Χαλάζι σε σχήμα καρυδιού κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα σε καλλιέργειες

    Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν σε χιλιάδες στρέμματα σήμερα αργά το μεσημέρι από έντονη χαλαζόπτωση, σε χωριά κυρίως του πρώην Δήμου Γόμφων, στον νομό Τρικάλων.

    Το χαλάζι ήταν σε σχήμα καρυδιού, και έπληξε όλες τις καλλιέργειες, όπως αμπέλια, αραβόσιτο, περιβόλια, βαμβακοκαλλιέργειες κ.α.

    Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη, οι καταστροφές είναι ολοκληρωτικές, βυθίζοντας σε απογοήτευση τους παραγωγούς.

    [10] Να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, ζητούν οι 12.500 εργαζόμενοι της εταιρείας "Μαρινόπουλος"

    Να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, αλλά και να μην γίνει κούρεμα στον μισθό τους ζητούν οι 12.500 περίπου εργαζόμενοι της εταιρείας "Μαρινόπουλος" έπειτα από την κατάθεση της τελευταίας της αίτησης υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα.

    «Οι εργαζόμενοι της εταιρείας δεν κάνουν βήμα πίσω, πάνω στα ελάχιστα που μας έχουν απομείνει. Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας έχουν μια σειρά από άλλες εταιρείες και τα κέρδη τους είναι τεράστια. Άρα σε καμιά των περιπτώσεων δεν θα πρέπει να υποχωρήσουμε», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων της εταιρείας στην Β. Ελλάδα, Ηλίας Τζίνας για να συμπληρώσει: «Εμείς δεν έχουμε να πάρουμε μισθούς προηγούμενων χρόνων, καθώς είμαστε πληρωμένοι και για τον Μάιο. Η μόνη μας εκκρεμότητα είναι ο μήνας Ιούνιος που τελειώνει σε λίγες ημέρες και το επίδομα αδείας. Όμως η εταιρεία μπορεί να απαντήσει σε αυτά με κούρεμα. Πράγμα που ούτε θέλουμε να το σκεφτούμε. Ο αγώνας των εργαζομένων είναι μπροστά και μας περιμένουν δύσκολες ημέρες».

    Διαβάστε επίσης:

    Μαρινόπουλος ΑΕ: «Η υπαγωγή της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης αποτελεί τη μόνη επιλογή για τη διασφάλιση της λειτουργίας της

    [11] Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα μικροκεφαλίας που συνδέεται με τον ιό Ζίκα στη Φλόριντα

    Το πρώτο κρούσμα μικροκεφαλίας στη Φλόριντα είναι ένα βρέφος που γεννήθηκε στην Πολιτεία αυτή από μια μητέρα η οποία είχε προσβληθεί από τον ιό Ζίκα ενώ βρισκόταν εκτός των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

    Η μητέρα του βρέφους κατάγεται από την Αϊτή και ταξίδεψε στη Φλόριντα για να γεννήσει.

    Ο ιός Ζίκα έχει συνδεθεί με τα προβλήματα υγείας που παρουσίασαν τα βρέφη και τα έμβρυα οκτώ γυναικών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Όλες οι γυναίκες προσβλήθηκαν από τον Ζίκα κατά τη διάρκεια ταξιδιών τους σε άλλες χώρες, όπου ενδημεί ο ιός. Οι τέσσερις από αυτές γέννησαν μωρά που παρουσίαζαν διάφορα νευρολογικά προβλήματα ενώ οι υπόλοιπες απέβαλαν. Σύμφωνα με τα CDC, άλλη μία γυναίκα που είχε προσβληθεί από τον Ζίκα απέβαλε επίσης στο Πουέρτο Ρίκο.

    Μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί κάποιος ασθενής που να προσβλήθηκε από τον ιό σε αμερικανικό έδαφος όμως οι αρχές φοβούνται ότι λόγω της άφιξης του καλοκαιριού και των υψηλών θερμοκρασιών είναι πιθανό να αναφερθούν κρούσματα, ιδίως στις Πολιτείες του νότου.

    Ο ιός Ζίκα μεταδίδεται κατά κύριο λόγο από τα κουνούπια αλλά μπορεί να μεταδοθεί και με τη σεξουαλική επαφή.

    Τα CDC εκτιμούν ότι μία έγκυος που προσβάλλεται από τον ιό κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της έχει πιθανότητες 1-13% να γεννήσει ένα μωρό που θα πάσχει από μικροκεφαλία.

    [12] Στις 9 Σεπτεμβρίου ο διάδοχος του Κάμερον, ανακοίνωσε το Συντηρητικό Κόμμα

    Η ανακοίνωση του ονόματος του διαδόχου του Ντέιβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργία της Βρετανίας θα καθυστερήσει κατά μία εβδομάδα και θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα.

    Ένας εκπρόσωπος του κόμματος είπε ότι η υποβολή υποψηφιοτήτων για την ηγεσία των Συντηρητικών και, κατά συνέπεια, για την πρωθυπουργία, θα ξεκινήσει αύριο Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

    "Προκειμένου να διασφαλίσουμε την πλήρη συμμετοχή των μελών μας, συνιστούμε η ημερομηνία της ανακοίνωσης του ηγέτη να είναι η 9η Σεπτεμβρίου 2016" ανέφερε η Επιτροπή 1922 σε μια ανακοίνωσή της που στάλθηκε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Την Δευτέρα είχε προτείνει ο διορισμός να γίνει "το αργότερο" μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου και σήμερα δεν έδωσε καμία διευκρίνιση για τους λόγους που οδήγησαν στη μετάθεση της ημερομηνίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 June 2016 - 18:32:29 UTC