Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Εθνική γραμμή τα πρωτογενή πλεονάσματα 2% μετά το 2018
  • [02] Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια
  • [03] Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ-Ρέντσι ενόψει της Συνόδου Κορυφής
  • [04] Ο Ερντογάν ελπίζει σε μια «ταχεία» εξομάλυνση των σχέσεων με τη Ρωσία
  • [05] Ο οίκος S&P υποβάθμισε το αξιόχρεο της Βρετανίας κατά δύο βαθμίδες

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Εθνική γραμμή τα πρωτογενή πλεονάσματα 2% μετά το 2018

    Εθνική γραμμή τα πρωτογενή πλεονάσματα 2% μετά το 2018 δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης μιλώντας στην εκπομπή ενικος στην τηλεόραση του Σταρ.

    Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμιζε όμως πως παράλληλα πρέπει να γίνουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα φέρουν επενδύσεις στην χώρα και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και μείωση της ανεργίας και ανέφερε ως παράδειγμα πραγματικής μεταρρύθμισης την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η απλή αναλογική είναι συνταγή για την απόλυτη ακυβερνησία και αφού τόνισε πως ο κ. Τσίπρας είναι υπεύθυνος για αυτό που κάνει, ανέφερε πως «στην αποχώρησή του θέλει να βάλει βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος».

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για την κυβέρνηση και για την οικονομική και φορολογική πολιτική που εφαρμόζει.

    Είπε πως όταν αυξάνεις φόρους, δεν έχεις τα προσδοκόμενα έσοδα και πως η πολιτική της κυβέρνησης έχει αποτέλεσμα μόνο τη φοροδιαφυγή.

    «Εμείς θέλουμε να δρομολογήσουμε στοχευμένες φοροαπαλλαγές με προϋπόθεση να μειώσουμε ισόποσα τις δαπάνες», ανέφερε και διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν θα πει για παράδειγμα ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, αλλά ότι μπορεί σταδιακά να τον μειώσει ξεκινώντας από τα ακίνητα που δεν φέρνουν εισοδήματα.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε επίσης ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές θα έπρεπε να αποτελούν ιδιοκτησία του ελληνικού πολιτικού συστήματος και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν μπορεί να τις κάνει γιατί «δεν τις πιστεύει και δεν έχει την υπηρεσιακή ικανότητα».

    «Αυτό που διαφοροποιεί τη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εγώ ξέρω πως θα φέρω επενδύσεις και δουλειές», συνέχισε υπογραμμίζοντας πως το κριτήριο με το οποίο θα κριθεί αύριο η δική του κυβέρνηση είναι η αποκλιμάκωση της ανεργίας.

    Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι στην Ελλάδα δεν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων εξηγώντας ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες.

    Για το δημόσιο ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι θα κάνει απολύσεις μόνο εκείνων που μπήκαν παράνομα, με πλαστά πτυχία.

    «Δεν αξίζουν να είναι στο δημόσιο και πρέπει να φύγουν. Οριζόντιες απολύσεις δεν θα γίνουν. Δεν χρειάζονται. Αυτό που χρειάζεται είναι καλύτερη κατανομή του προσωπικού», είπε κατηγορηματικά.

    Ο Κυρ. Μητσοτάκης επέμεινε επίσης στο αίτημα για εκλογές λέγοντας πως το κόστος παραμονής της σημερινής κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσής της.

    Σε ότι αφορά τη ΝΔ δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει μπροστά, μίλησε για ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού και διαμήνυσε ότι «πρόσωπα που έχουν στιγματίσει με τη συμπεριφορά τους δεν έχουν θέση στη δική μου ΝΔ».

    [02] Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια

    Ανεξέλεγκτη μαίνεται μέχρι και αυτή την ώρα η μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, ενώ έχουν σταματήσει πλέον να επιχειρούν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης λόγω της νύχτας.

    Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει εξαπλωθεί σε μια πολύ μεγάλη έκταση, με περίμετρο χιλιομέτρων και υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, με τρεις κατευθύνσεις.

    Το ένα μέτωπο εξελίσσεται προς την πλευρά των οικισμών Πάνακτο, Πράσινο και Λεύκα, ένα νότια της Στεφάνης και ένα ακόμα προς τα ανατολικά, προς τις εγκαταστάσεις της ΤΙΤΑΝ και τα νταμάρια Φράγκου.

    Αξιωματικοί του Π.Σ. διευκρινίζουν ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, αλλά η πυρκαγιά είχε συνεχείς αναζωπυρώσεις το απόγευμα, λόγω αλλαγής κατεύθυνσης των ανέμων και τώρα πολλές μεγάλες εστίες είναι σε εξέλιξη, μέσα σε χαράδρες και δύσβατά σημεία, όπου είναι αδύνατη η πρόσβαση από τα πυροσβεστικά οχήματα.

    Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις έχουν τοποθετηθεί στην περίμετρο της πυρκαγιάς, ενώ τα πεζοπόρα τμήματα ανοίγουν δρόμους προς τις εστίες, προκειμένου να τις αντιμετωπίσουν και ανακόψουν την πορεία τους, μέχρι το πρωί που θα αρχίσουν πάλι να επιχειρούν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα.

    Το θετικό είναι ότι μαζί με το σκοτάδι κόπασαν και οι άνεμοι και έτσι είναι λίγο πιο εύκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εκτίμηση για το μέγεθος της καταστροφής, το οποίο θα αποτιμηθεί μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά οι πρώτοι πρόχειροι υπολογισμοί, «μιλούν» για αρκετές χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους.

    [03] Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ-Ρέντσι ενόψει της Συνόδου Κορυφής

    «Όσο το δυνατόν λιγότερη διαιώνιση τόσο σε ό,τι αφορά την υποβολή της αίτησης όσο και μετά, στην διαδικασία διαπραγματεύσεων», ζήτησε η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ για την διαδικασία του Brexit.

    O Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τόνισε από την πλευρά του ότι δεν πρέπει να χαθεί χρόνος, καθώς «δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την αβεβαιότητα», ενώ ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι δήλωσε λυπημένος για την απόφαση των Βρετανών, σημειώνοντας ωστόσο ότι από την άλλη πλευρά είναι ο κατάλληλος «καιρός» (χρησιμοποίησε την ελληνική λέξη) για «να γράψουμε μια νέα σελίδα στην Ευρώπη».

    Και οι τρεις ηγέτες, οι οποίοι συναντήθηκαν νωρίτερα απόψε στο Βερολίνο ενόψει του αυριανού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συμφώνησαν να υποβάλουν πρόταση για την ασφάλεια, την ανάπτυξη, τη μετανάστευση, τη νεολαία και την νομισματική εναρμόνιση στην Ευρωζώνη, με στόχο να δοθεί νέα ώθηση στην ενωμένη Ευρώπη.

    [04] Ο Ερντογάν ελπίζει σε μια «ταχεία» εξομάλυνση των σχέσεων με τη Ρωσία

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε απόψε την ελπίδα ότι το μήνυμα που έστειλε στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, με το οποίο διατύπωνε την λύπη της Άγκυρας σχετικά με την κατάρριψη του στρατιωτικού αεροσκάφους της Ρωσίας από την Τουρκία το 2015 μπορεί να οδηγήσει σε μια "ταχεία" εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

    "Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω μας την παρούσα κατάσταση που είναι επιβλαβής για τις δύο χώρες και να προχωρήσουμε προς μια ταχεία εξομάλυνση" τόνισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους κατά τη διάρκεια ενός δείπνου στον προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

    "Η Τουρκία αποδεικνύει πάντα στους φίλους της ότι είναι μια χώρα εμπιστοσύνης" τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Το Κρεμλίνο από την πλευρά του έκανε λόγο για "συγγνώμη" εκ μέρους του Τούρκου προέδρου.

    Επιπλέον ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους χαιρέτισε την επισημοποίηση της αποκατάστασης των σχέσεων σήμερα με το Ισραήλ, έπειτα από 6 χρόνια έντασης, επισημαίνοντας ότι θα επιτρέψει να "βοηθήσουμε" τη Λωρίδα της Γάζας "να πάρει ανάσα" από το ισραηλινό αποκλεισμό, χάρη σε μια αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, διά της θαλάσσιας οδού, που θα ξεκινήσει την προσεχή Παρασκευή από τη Μερσίνη (νότια) προς το ισραηλινό λιμάνι Αστόντ.

    [05] Ο οίκος S&P υποβάθμισε το αξιόχρεο της Βρετανίας κατά δύο βαθμίδες

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε το αξιόχρεο της Βρετανίας, η οποία έχασε έτσι την άριστη βαθμολογία της, το "ΑΑΑ", εξαιτίας του Brexit.

    Το αξιόχρεο της Βρετανίας μειώθηκε κατά δύο βαθμίδες, στο ΑΑ και ο οίκος αξιολόγησης προειδοποίησε ότι μπορεί να μειωθεί περαιτέρω.

    Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε με τη σειρά του, μετά τον οίκο Standard & Poor's, το αξιόχρεο της Βρετανίας εξαιτίας του Brexit.

    Το αξιόχρεο της Βρετανίας μειώθηκε κατά μία βαθμίδα από τον Fitch, από το "ΑΑ+" σε ΑΑ με αρνητική προοπτική.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 June 2016 - 22:32:21 UTC