Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητικές πηγές για τις δηλώσεις του Δ. Κουτσούμπα σχετικά με την απλή αναλογική
  • [02] «Όχι» του Στ. Θεοδωράκη σε πρόταση απλής αναλογικής από τον ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες
  • [04] Στις 4 Ιουλίου η καταβολή των επικουρικών συντάξεων από το ΙΚΑ
  • [05] Κ. Μπακογιάννης: Η φωτιά μαίνεται αλλά έχουμε σύμμαχο τον καιρό
  • [06] Στην πλάτη τη τυφλή γυναίκα του και αγκαλιά το μωρό τους
  • [07] ΟΗΕ: Η αποκατάσταση των σχέσεων Ισραήλ- Τουρκίας "ελπιδοφόρο σήμα" για τη Μ. Ανατολή
  • [08] Ο Ερντογάν ζήτησε συγγνώμη από τη Μόσχα για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού
  • [09] Οι Σοσιαλιστές και οι Ciudadanos λένε πως δεν θα υποστηρίξουν τον Ραχόι για την πρωθυπουργία
  • [10] Είστε η φωνή της χώρας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ανέφερε η Ό.Γεροβασίλη σε ομάδα Ελληνο-Αμερικανών φοιτητών
  • [11] Δ. Κουτσούμπας: Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέσει νόμο για απλή και άδολη αναλογική το ΚΚΕ θα τον στηρίξει

  • [01] Κυβερνητικές πηγές για τις δηλώσεις του Δ. Κουτσούμπα σχετικά με την απλή αναλογική

    «Το επί της ουσίας ερώτημα είναι, αν στο θέμα της απλής αναλογικής το ΚΚΕ θα είναι συνεπές με τις πάγιες θέσεις του», τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

    Συγκεκριμένα, με αφορμή σημερινή συνέντευξη του γγ τςη ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, οι κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι «αυτά που ο κ. Κουτσούμπας ισχυρίστηκε σήμερα, ότι ελέχθησαν από τον πρωθυπουργό στη μεταξύ τους συζήτηση, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

    «Η κριτική του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση είναι γνωστή και σεβαστή», αναφέρουν οι ίδιες πηγές για να τονίσουν: «Το επί της ουσίας ερώτημα είναι, αν στο θέμα της απλής αναλογικής, το ΚΚΕ θα είναι συνεπές με τις πάγιες θέσεις του».

    Διαβάστε επίσης:

    Δ. Κουτσούμπας:Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέσει νόμο για απλή και άδολη αναλογική το ΚΚΕ θα τον στηρίξει

    [02] «Όχι» του Στ. Θεοδωράκη σε πρόταση απλής αναλογικής από τον ΣΥΡΙΖΑ

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια ανοιχτής ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στελέχη του Ποταμιού, πρότεινε τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού μεταρρυθμιστικού φορέα, με ανοιχτή εκλογή αρχηγού, με κάλπες σε όλη την Ελλάδα, στην οποία πρέπει να πάρουν μέρος τουλάχιστον 200.000 άτομα. Επίσης, τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν αποκλεισμοί στο ποιος θα είναι αρχηγός που θα εκλέξει η βάση το φθινόπωρο. «Αυτός θα οδηγήσει άμεσα την προοδευτική παράταξη σε συνέδριο και τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτήν την διαδικασία θα συνεχίσουν να υπάρχουν, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της παρούσας Βουλής, καθώς αυτά ψήφισε ο κόσμος και αυτά θα τον εκπροσωπούν», ανέφερε.

    Όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «καθώς η νέα παράταξη αποκτά σάρκα και οστά οι κινήσεις, τα κόμματα, οι συλλογικότητες θα αποφασίσουν αν θα διαλυθούν ή αν διατηρήσουν τις ξεχωριστές τους δομές. Όμως, το καινούργιο θα είναι καινούργιο. Δεν θα είναι συνασπισμός κομμάτων. Δεν θα είναι ομοσπονδία».

    Με αιχμές κατά της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Θεοδωράκης αποσαφήνισε την πρότασή του λέγοντας: «Εμείς δεν μιλάμε για συνένωση με το ΠΑΣΟΚ. Δεν μιλάμε για ένταξη στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχουμε πολλές διαφορές. Γι' αυτό ακριβώς θέλουμε την αναμέτρηση στην κοινωνία. Να κατέβουμε στον λαό να αναμετρηθούμε. Όχι με λάβαρα, αλλά με θέσεις!».

    [03] Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες

    Σειρά επαφών, με τον Μάρτιν Σουλτς, την Γκάμπι Τσίμερ και εκπροσώπους των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και των Πρασίνων, θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη βελγική πρωτεύουσα για την οποία αναχωρεί σήμερα στις 19:00, ενώ θα συμμετάσχει ως παρατηρητής στην προπαρασκευαστική συνάντηση του ΕΣΚ.

    Ακολουθεί, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, αύριο και μεθαύριο, στις Βρυξέλλες (σ.σ. αναγράφεται η τοπική ώρα).

    Την Τρίτη:

    -08:00, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

    -08:45, συναντάται με την πρόεδρο της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκάμπι Τσίμερ.

    -09:15, θα έχει συνάντηση με τους Συμπροέδρους, Ρεμπέκα Χαρμς και Φιλίπ Λάμπερτς, και την αντιπρόεδρο Σκα Κέλερ, της Ομάδας Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    -13:15, θα συμμετέχει στην προπαρασκευαστική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ως παρατηρητής).

    -15:00-15:45 'Αφιξη στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

    -16:00 Ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

    -16:45- 22:00 Εργασίες Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Την Τετάρτη:

    -09:15-09:45 'Αφιξη στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

    -10:00-12:30 Δεύτερη σύνοδος εργασιών- 'Ατυπη σύνοδος κορυφής των 27 κρατών-μελών.

    [04] Στις 4 Ιουλίου η καταβολή των επικουρικών συντάξεων από το ΙΚΑ

    H Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι μετά από απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Κατρούγκαλου και σύμφωνα με το νόμο 4387/2016,ως ημερομηνία καταβολής των επικουρικών συντάξεων του ΕΤΕΑ ορίζεται από εδώ και πέρα η δεύτερη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

    Η εφαρμογή αυτής της απόφασης άρχεται από τις συντάξεις του Ιουλίου 2016 καθώς οι λογαριασμοί των δικαιούχων επικουρικής σύνταξης θα πιστωθούν τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016.

    [05] Κ. Μπακογιάννης: Η φωτιά μαίνεται αλλά έχουμε σύμμαχο τον καιρό

    Αυτή τη στιγμή η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται σε δύο μεγάλα μέτωπα, το ένα είναι προς τα νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την μεριά της Μαγούλας και το άλλο προς τα νοτιοανατολικά, προς την πλευρά της Πάρνηθας» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος δίνει τη σημερινή εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε προχθές το βράδυ, στην περιοχή Στεφάνη, στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας.

    «Τα καλά νέα είναι ότι ο άνεμος, που μας είχε τόσο πολύ ταλαιπωρήσει τις τελευταίες 36 με 48 ώρες έχει κoπάσει. Έχουμε σύμμαχο τον καιρό» λέει ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους «Έλληνες πυροσβέστες, οι οποίοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες» υπογραμμίζοντας και των ηρωισμό των πιλότων του καναντέρ, που αναγκάστηκε να κάνει προσγείωση χθες το πρωί.«Ευτυχώς οι άνθρωποι βγήκανε σώοι».

    «Από κει και πέρα όλη η τοπική αυτοδιοίκηση έχει κινητοποιηθεί, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται εκεί στο σημείο της πυρκαγιάς και συμβάλλει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο.Έχουμε πάνω από 15 μηχανήματα, 20τονες υδροφόρες και ό,τι άλλο χρειαστεί» τονίζει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

    Όσον αφορά τις πληγές που προκάλεσε η πυρκαγιά, ο κ. Μπακογιάννης λέει «Δυστυχώς έχουμε πολύ μεγάλες ζημιές, εκεί έχουμε ένα πευκόδασος είναι στην καρδιά των συνόρων Αττικής και Στερεάς Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή, πρώτο μας μέλημα είναι να προστατέψουμε τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες, μετά όμως θα πρέπει να προχωρήσουμε και στην καταγραφή των ζημιών, αλλά να γίνει και η έρευνα για το ποια ήταν τα αίτια της μεγάλης αυτής πυρκαγιάς. Ενδεχομένως να υπάρχουν εικασίες, αλλά είναι πολύ νωρίς να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Αυτή τη στιγμή εκείνο που προέχει και το μέλημα μας πρέπει να είναι να τελειώνουμε με αυτή τη φωτιά».

    Προτεραιότητα του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας είναι να ολοκληρωθεί, σχετικά γρήγορα, το κοπιώδες έργο της κατάσβεσης.«Όλοι έχουμε δώσει τα πάντα, στη μάχη, στον αγώνα κατά της πυρκαγιάς. Νομίζω πρέπει να εστιάσουμε σ'αυτό και να μην παρασυρθούμε από άλλες συζητήσεις τουλάχιστον μέχρι να τελειώνουμε. Θέλω να πιστεύω ότι θα τελειώνουμε σχετικά γρήγορα. Βεβαίως μιλάμε για μια φωτιά, η οποία ήταν εξαιρετικά δύσκολη».

    [06] Στην πλάτη τη τυφλή γυναίκα του και αγκαλιά το μωρό τους

    Μπορεί οι προσφυγικές ροές προς τα νησιά του Αιγαίου να έχουν μηδενιστεί ακόμα όμως και αυτές οι ελάχιστες συνεχίζουν να συγκλονίζουν. Χθες στην παραλία της Κάγιας, κοντά στη Σκάλα Συκαμνιάς, για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες, έφτασε μια βάρκα με πρόσφυγες, όπου στην πλειοψηφία τους ήταν από το Ιράκ.

    Έκπληκτοι Έλληνες και ξένοι που ήταν στην ακτή, μαζί με τον πατέρα Χριστόφορο, έναν ορθόδοξο ιερέα που υπηρετεί στον εκεί καταυλισμό πρώτης στάσης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ο οποίος είχε σπεύσει να βοηθήσει, είδαν να βγαίνει από τη βάρκα ένας νεαρός πρόσφυγας. «Η εικόνα του μας συγκλόνισε όλους» λέει ο πατέρας Χριστόφορος. Στην πλάτη του κουβαλούσε τη νεαρή τυφλή γυναίκα του ενώ στην αγκαλιά του είχε το λίγων μηνών μωρό τους.

    «Είχε αυτός ο άνθρωπος ένα απίστευτο μεγαλείο ψυχής, μια μοναδική δύναμη» λέει ο Στρατής Τσουλέλλης, πρόεδρος της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης που κολυμπούσε εκεί και απαθανάτισε τη στιγμή. Και συνεχίζει: «Μείναμε όλοι να βλέπουμε αυτόν τον πρόσφυγα να κατεβαίνει από τη βάρκα έχοντας την τυφλή γυναίκα του στους ώμους του και το μωρό τους στα χέρια του». Μαζί στη βάρκα κι άλλες πολλές γυναίκες με παιδιά οι περισσότερες από το Ιράκ.

    Όλοι όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί έσπευσαν να βοηθήσουν. Ανάμεσά τους και μια γυναίκα που την απαθανάτισε και αυτήν, ο Στρατής Τσουλέλλης «που πήρε στην αγκαλιά της το μωρό της νεαρής τυφλής προσφυγοπούλας κι άρχισε να το ταϊζει».

    Η προσφυγική οικογένεια μεταφέρθηκε στο hot spot της Μόριας ενώ με εντολή του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, που ενημερώθηκε σχετικά, σήμερα κιόλας, αμέσως μετά την καταγραφή τους, θα μεταφερθούν στο δημοτικό καταυλισμό προσφύγων στον Καρά Τεπέ, όπου θα παραμείνουν μέχρι να υπάρξουν θέσεις σε δομές περίθαλψης ευάλωτων κατηγοριών προσφύγων στο νησί, όπως είναι το ξενοδοχείο της οργάνωσης «Caritas» ή οι χώροι της οργάνωσης «Ηλιακτίδα».

    [07] ΟΗΕ: Η αποκατάσταση των σχέσεων Ισραήλ- Τουρκίας "ελπιδοφόρο σήμα" για τη Μ. Ανατολή

    Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν, ο οποίος επισκέπτεται το Ισράηλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, χαιρέτισε σήμερα την ισραηλινο-τουρκική συμφωνία αποκατάστασης των σχέσεων χαρακτηρίζοντάς την "'ένα ελπιδοφόρο σήμα" για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, σε συνάντηση στην Ιερουσαλήμ με τον ισραηλινό πρόεδρο.

    Ο Μπαν είπε ότι είδε στην ανακοίνωση της αποκατάστασης των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας "ένα σημαντικό ελπιδοφόρο σήμα για τη σταθερότητα στην περιοχή", έξι χρόνια μετά την ισραηλινή επιδρομή σε ένα τουρκικό σκάφος που προσπαθούσε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας, η οποία είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν δέκα Τούρκοι.

    Από την κατοικία του προέδρου Ρέουβεν Ρίβλιν, ο Μπαν αναφέρθηκε επίσης στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση και στις πρόσφατες φονικές συγκρούσεις στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη, όπου, από τις αρχές Οκτωβρίου, περισσότεροι από 200 Παλαιστίνιοι και περίπου 30 Ισραηλινοί έχουν χάσει τη ζωή τους.

    "Οι επιθέσεις με μαχαίρι, με βόμβες και οι πυροβολισμοί δεν θα καταφέρουν τίποτε γιατί η βία δεν είναι ποτέ λύση", είπε.

    Ο ΓΓ του ΟΗΕ έκανε και πάλι έκκληση για μια λύση δύο κρατών, ενός ισραηλινού και ενός παλαιστινιακού που θα ζουν σε ειρήνη το ένα δίπλα στο άλλο, "μόνη βιώσιμη επιλογή προκειμένου να αποφευχθεί μια σύγκρουση χωρίς τέλος και να πραγματοποιηθούν οι νόμιμες επιθυμίες των δύο λαών".

    Επειδή, εκτίμησε ο Μπαν, "σχεδόν 50 χρόνια κατοχής είχαν καταστρεπτικές συνέπειες στη ζωή των Παλαιστινίων, υπονόμευσαν την ελπίδα σε μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης και αυτό δεν διασφάλισε την ασφάλεια των Ισραηλινών".

    [08] Ο Ερντογάν ζήτησε συγγνώμη από τη Μόσχα για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε γραπτώς συγγνώμη από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία τον Νοέμβριο του 2015 και απηύθυνε έκκληση για "αποκατάσταση των σχέσεων" μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

    Μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, η Ρωσία επέβαλε εμπορικό εμπάργκο στην Άγκυρα και ο πρόεδρος Πούτιν είχε δηλώσει ότι οι περιορισμοί δεν επρόκειτο να αρθούν παρά μόνο αν ο Ερντογάν ζητούσε συγγνώμη.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Πούτιν έλαβε μια επιστολή από τον Ερντογάν στην οποία "ο Τούρκος ηγέτης εκφράζει την επιθυμία του να επιλυθεί η κατάσταση που σχετίζεται με την κατάρριψη ενός ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους".

    "Η επιστολή σημειώνει ιδίως ότι η Ρωσία είναι φίλη της Τουρκίας και στρατηγικός εταίρος της" και ότι οι τουρκικές αρχές δεν θα ήθελαν να χαλάσουν οι σχέσεις των δύο χωρών, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

    "Ο Τούρκος ηγέτης εξέφρασε τη συμπάθειά του και τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Ρώσου πιλότου που σκοτώθηκε και ζήτησε συγγνώμη", συνέχισε ο Πεσκόφ.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την Άγκυρα για το θέμα αυτό.

    [09] Οι Σοσιαλιστές και οι Ciudadanos λένε πως δεν θα υποστηρίξουν τον Ραχόι για την πρωθυπουργία

    Οι ισπανοί Σοσιαλιστές, οι οποίοι ήρθαν δεύτεροι στις χθεσινές εκλογές μετά το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP), δεν θα στηρίξουν την επανεκλογή του εκτελούντα χρέη πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) Αντόνιο Ερνάντο.

    "Δεν θα στηρίξουμε τον Ραχόι για την πρωθυπουργία ούτε θα απόσχουμε", δήλωσε ο Ερνάντο.

    Οι Σοσιαλιστές θα μπορούσαν να επιτρέψουν τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης μειοψηφίας του PP απέχοντας στην ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί στο κοινοβούλιο για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ώστε να εκλεγεί πρωθυπουργός ο Ραχόι.

    Σε χωριστή δήλωσή του, ο επικεφαλής του φιλελεύθερου κόμματος των Ciudadanos, ο Άλμπερτ Ριβέρα, ανέφερε επίσης σήμερα ότι δεν θα υποστηρίξει μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον Ραχόι.

    [10] Είστε η φωνή της χώρας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ανέφερε η Ό.Γεροβασίλη σε ομάδα Ελληνο-Αμερικανών φοιτητών

    Τη σημασία της ύπαρξης πρεσβευτών της Ελλάδας στο εξωτερικό, υπογραμμίζοντας «είστε η φωνή της χώρας μας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνάντηση που είχε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με ομάδα Ελληνο-Αμερικανών φοιτητών, στο πλαίσιο της 8ης ετήσιας επίσκεψής τους στην Ελλάδα, που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Ινστιτούτο (AHI), με επικεφαλής τον πρόεδρο, Νίκο Λαρυγγάκη.

    Κατά τη διάρκεια του διαλόγου που ακολούθησε, η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε για την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα της Ελλάδας και τα βήματα που έχει κάνει η χώρα για την έξοδό της από την οικονομική κρίση.

    Και οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν σε ευρύτερα θέματα γεωπολιτικής, όπως το προσφυγικό και ο ρόλος της Ελλάδας, ως πυλώνας σταθερότητας σε ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο.

    Η κ. Γεροβασίλη εξήρε τον ρόλο της ομογένειας, ως πολλαπλασιαστή της φωνής της χώρας στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και ευχήθηκε στους Ελληνο-Αμερικανούς φοιτητές καλή σταδιοδρομία.

    Τόσο η κυβερνητική εκπρόσωπος, όσο και οι φοιτητές, συμφώνησαν για ανοιχτό, μεταξύ τους, δίαυλο επικοινωνίας στο μέλλον.

    [11] Δ. Κουτσούμπας: Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέσει νόμο για απλή και άδολη αναλογική το ΚΚΕ θα τον στηρίξει

    Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ, είπε ότι ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνάντησή τους δεν του είπε τα σχέδια του για τον εκλογικό νόμο, παρά μόνο «κάποιες σκέψεις για προβληματισμό, για παραπέρα διαβούλευση και για συζήτηση με τα κόμματα», ενώ από την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας απάντησε στον πρωθυπουργό «ξεκάθαρα την πάγια θέση του ΚΚΕ για απλή αναλογική».

    Προσέθεσε πως υπενθύμισε στον πρωθυπουργό «την τελευταία πρόταση νόμου που κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάρτιο του 2012, μάλιστα με την υπογραφή του ίδιου του πρωθυπουργού, του κ. Τσίπρα και του σημερινού υπουργού Εσωτερικών του κ. Κουρουπλή και άλλων στελεχών, σημερινούς υπουργούς, αντιπροέδρους Βουλής, του αντιπρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον κ. Παπαδημούλη κλπ, όπου μιλούσαν για ένα σύστημα πραγματικής άδολης απλής αναλογικής. Μάλιστα στο άρθρο 1 ρητά έλεγε ότι καταργείται η αποκλειστική ρήτρα του 3% που δεν συμβιβάζεται με το σύστημα της απλής αναλογικής. Αυτή είναι η διατύπωση της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Και για όλα αυτά τα ζητήματα και με βάση τις εξελίξεις δεν νομίζουμε ότι έχει αλλάξει τίποτε μέσα σε 3 χρόνια, έτσι ώστε να αλλάξουνε θέση για αυτό το ζήτημα».

    Τόνισε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει νόμο απλής αναλογικής, το ΚΚΕ θα τον στηρίξει.

    Σε ό,τι αφορά το όριο του 3%, ο κ. Κουτσούμπας παρέθεσε διατυπωμένα αποσπάσματα της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ (του 2012) με την υπογραφή του κ. Τσίπρα, ενώ πρόσθεσε ότι «ούτε εθνικοί λόγοι τέθηκαν από τον κ. Τσίπρα στη συζήτηση που είχαμε μαζί. Οι πιέσεις που δέχεται από το συγκυβερνών του κόμμα, από τους ΑΝΕΛ, για τη θέσπιση, λόγω εθνικού προβλήματος, της ρήτρας-πλαφόν του 3%, αφορά τον κ. Τσίπρα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 June 2016 - 14:32:23 UTC