Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ: «Οι Έλληνες έχουν καταλάβει τον κ. Τσίπρα»
  • [02] Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής
  • [03] Εγκαίνια μεταπτυχιακού προγράμματος με αντικείμενο τη «διαχείριση και μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου»

  • [01] ΝΔ: «Οι Έλληνες έχουν καταλάβει τον κ. Τσίπρα»

    Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ΝΔ χαρακτηρίζοντας τον ως τον πολιτικό « του ψέματος και της αναξιοπιστίας».

    Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος τονίζεται πως ο κ. Τσίπρας μπορεί σήμερα να εμφανίστηκε ως υπέρμαχος των αξιών της ενωμένης Ευρώπης, όμως, όπως επισημαίνεται : «Θα τον καλωσορίζαμε σε αυτές τις αξίες, αν δεν γνωρίζαμε, μαζί με όλους τους Έλληνες, ότι είναι ο πολιτικός του ψέματος και της αναξιοπιστίας. Είναι εκείνος που οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και σε ένα αχρείαστο και διχαστικό δημοψήφισμα. Εκείνος που συγκυβερνά με τον υμνητή του Φάρατζ. Ο πολιτικός που και τώρα συμπεριφέρεται με ανευθυνότητα και ιδιοτέλεια. Με το βλέμμα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στους Έλληνες και την Ελλάδα».

    Αναφερόμενη στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός για τον εκλογικό νόμο, η ΝΔ τονίζει πως αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν άλλαξε, καθώς η απλή αναλογική είναι ένα εκλογικό σύστημα που οδηγεί τη χώρα στην ακυβερνησία, προσθέτοντας προβλήματα σε μια πολύ δύσκολη καμπή.

    «Κατά τα άλλα, υιοθετεί στα λόγια και με μεγάλη καθυστέρηση τους στόχους του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για το πρωτογενές πλεόνασμα και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Μόνο που δεν μπορεί να τους υλοποιήσει, γιατί εκείνος πιστεύει δογματικά στην υπερφορολόγηση και όχι στις μεταρρυθμίσεις. Ευτυχώς οι Έλληνες τον έχουν καταλάβει» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

    [02] Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής

    Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σε δασική έκταση στον Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής όπου νωρίτερα το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή ενισχύθηκαν και αυτή την ώρα επιχειρούν 60 πυροσβέστες, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα με 25 πυροσβεστικά οχήματα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία. Από αέρος επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

    Η φωτιά ξέσπασε στη 13.10 το μεσημέρι στην περιοχή Χοντρή Ράχη, όπου βρίσκονται και κατοικίες.

    [03] Εγκαίνια μεταπτυχιακού προγράμματος με αντικείμενο τη «διαχείριση και μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου»

    Ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου ΤAP που διέρχεται από την Ελλάδα φέρνει κοντά όχι μόνο τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν αλλά και τα εκπαιδευτικά τους ιδρύματα. Στην Καστοριά, περιοχή απ' όπου διέρχεται ο αγωγός, πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη έναρξη του μεταπτυχιακού προγράμματος με αντικείμενο την «διαχείριση και μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου» που διοργανώνουν από κοινού το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και το Κρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αζερμπαϊτζάν, με έδρα το Μπακού.

    «Η σημασία του διακρατικού διιδρυματικού μεταπτυχιακού προγράμματος βρίσκεται στην συνέχεια των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την δυναμική είσοδο της χώρας στο νέο ενεργειακό τοπίο που διαμορφώνεται στην περιοχή», τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων καθηγητής Θεοδόσης Πελεγρίνης, κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη του προγράμματος. Στο σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε ότι «καθήκον των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων δεν είναι να βρίσκουν εργασία στους αποφοίτους τους αλλά να τους προετοιμάζουν να γίνουν δυνατοί επιστήμονες και αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα προσφέρει πλούσιες επιστημονικές εμπειρίες και έντονη εξωστρέφεια».

    Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας του Αζερμπαϊτζάν Μπορίς Αλίεφ έκανε μια μακροσκελή του αναφορά στις διμερείς σχέσεις ξεκινώντας από την επίσκεψη του πρώην προέδρου της δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου τον Ιούνιο του 2004 στο Μπακού και φτάνοντας μέχρι στα πρόσφατα εγκαίνια των εργασιών κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ στο ελληνικό έδαφος από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη.

    Το μεταπτυχιακό, που έχει διάρκεια δύο έτη, παρακολουθούν 50 φοιτητές, οι καθηγητές προέρχονται από το ΤΕΙ και το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν και οι παραδόσεις του προγράμματος γίνονται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ και διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος καθηγητής Ευάγγελος Σίσκος η πρακτική άσκηση των σπουδαστών θα γίνει στην εταιρία Socar και στις θυγατρικές της στα Βαλκάνια και στις Παρευξείνιες χώρες αλλά και στα Ελληνικά Πετρέλαια ενώ τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών θα πιστοποιούν και τα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 June 2016 - 14:32:20 UTC