Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 22 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυμα ενότητας στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τον Ανδρέα Παπανδρέου
  • [02] Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία. Τα θετικά και τα αρνητικά, η αυτοκριτική. Oι προτάσεις της επιτροπής θέσεων προς την Κεντρική Επιτροπή
  • [03] Κυριάκος Μητσοτάκης: «Χρέος της Νέας Δημοκρατίας είναι να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στη μετά λαϊκισμό εποχή»
  • [04] Τέσσερις νεκροί και μία τραυματίας σε τροχαίο στο 121ο χλμ Αλεξανδρούπολης-Ορμενίου
  • [05] «Κούρεμα» 74% του χρέους άνεργου υπερχρεωμένου δανειολήπτη με απόφαση του Ειρηνοδικείου της Ιεράπετρας
  • [06] Κ. Μητσοτάκης στους Financial Times: Η αύξηση φόρων θα πνίξει την ανάπτυξη

  • [01] Μήνυμα ενότητας στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τον Ανδρέα Παπανδρέου

    Mήνυμα ενότητας του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης έστειλε η Φώφη Γεννηματά με την ομιλία της στη εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, που έγινε το βράδυ στην Αθηναΐδα.

    Παρουσία του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και προσήλθε μαζί με τον Δημήτρη Ρέππα , τον Φίλιππο Σαχινίδη και τον γραμματέα της Σοσιαλστικής Διεθνούς Λ. Αγιάλα καθώς και ιστορικών στελεχών (Κώστας Λαλιώτης) και πρώην και νυν βουλευτών, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου απαιτεί: «...απ' όλα να φανούμε αντάξιοι της κληρονομιάς του.

    Να αγωνιστούμε για να δώσουμε τις σωστές απαντήσεις στις προκλήσεις των καιρών που με τόση διορατικότητα προέβλεψε.

    Και να το κάνουμε εμείς, τώρα.

    Να μην «κλωτσήσουμε απλά το τενεκεδάκι» λίγο παρακάτω για να φορτωθούν βάρη οι επόμενες γενιές που δεν ψηφίζουν ακόμη. Αυτός είναι ο δημαγωγικός λαϊκισμός.

    Για τη δημοκρατική παράταξη, την παράταξη της ευθύνης ένας δρόμος υπάρχει. Είναι αυτός που πρώτος άνοιξε ο ηγέτης της, ο Ανδρέας Παπανδρέου.

    Ο δρόμος της αλλαγής και των προοδευτικών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων».

    Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι το ζητούμενο σήμερα είναι «με οδηγό την κληρονομιά των ιδεών του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και την εμπειρία που έχουμε σωρεύσει στο διάβα του χρόνου, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη του είναι η πολιτική πράξη».

    Η Φώφη Γεννηματά κατέθεσε πρόταση πέντε σημείων με την οποία η δημοκρατική παράταξη θα πρέπει να δώσει μάχη , όπως είπε, για επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή.

    Δεν παρέστη ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος ενημέρωσε με επιστολή του την Φώφη Γεννηματά καθώς βρίσκεται στο Στρασβούργο συμμετέχοντας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    Μήνυμα έστειλε και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

    [02] Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία. Τα θετικά και τα αρνητικά, η αυτοκριτική. Oι προτάσεις της επιτροπής θέσεων προς την Κεντρική Επιτροπή

    Τα θετικά και τα αρνητικά της έως τώρα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η ήττα του Ιουλίου του 2015 που οδήγησε στο μνημόνιο, η διάσπαση που ακολούθησε , η βούληση του κόμματος να εργαστεί σε πολιτικό, οργανωτικό και προγραμματικό επίπεδο για την ολοκλήρωση της τετραετίας και η κατάθεση 26 προτάσεων για τομές , περιλαμβάνονται στην πρόταση της Επιτροπής Θέσεων προς την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει το Σάββατο και την Κυριακή, προκειμένου να εγκρίνει τις Θέσεις , ενώ προβλέπεται ότι πέραν αυτών θα συζητηθεί και το θέμα του εκλογικού νόμου. Για το ζήτημα αυτό, η πρόταση της Επιτροπής Θέσεων προς την ΚΕ είναι υπέρ της υιοθέτησης της απλής αναλογικής.

    Ένα μεγάλο μέρος από τις 68 σελίδες του κειμένου των θέσεων αναφέρεται στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εκλογική νίκη του Ιανουαρίου του 2015 και καταγράφει, ασκεί κριτική και χαράζει την μελλοντική πορεία του κόμματος και της κυβέρνησης. Έντονα είναι επίσης και τα στοιχεία της αυτοκριτικής, ιδιαίτερα για την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης μέχρι την εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου του 2015 όπου τονίζεται ότι ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προετοιμαστεί σωστά για να κυβερνήσει.

    Για τη συμφωνία του Ιουλίου του 2015, τονίζεται ότι «δεν εξέφραζε την κυβέρνηση παρότι η συμφωνία υπογράφτηκε με πραξικοπηματικούς όρους μετά από έναν άνευ προηγουμένου εκβιασμό και φέρει το ίχνος μιας εξ αρχής ασύμμετρης διαπραγμάτευσης που επικαθορίστηκε από την πρόθεση των δανειστών να συνεχιστεί αταλάντευτα η απαρέγκλιτη εφαρμογή της ίδιας πολιτικής?»

    Στο κεφάλαιο για τον απολογισμό σημειώνεται με έμφαση ότι: «την περίοδο μετά την ανάληψη της εξουσίας, η ηγεσία του κόμματος, δεν μπόρεσε να οργανώσει τη λειτουργία του κατά τρόπο που θα έδινε στο κόμμα την ικανότητα να έχει κρίσιμο ρόλο στην προετοιμασία της ανάληψης κυβερνητικής ευθύνης, αλλά και να συμμετάσχει καθοδηγητικά στην διακυβέρνηση. Αυτό εκδηλώθηκε με την έλλειψη προετοιμασίας σε κρίσιμους τομείς, όπου οι υπουργοί αυτοσχεδίασαν (επιτυχώς ή ανεπιτυχώς) είτε γιατί δεν είχαν έτοιμη ύλη είτε γιατί αδιαφόρησαν για την έτοιμη ύλη. Επίσης, το κόμμα δεν μπόρεσε στη διετή περίοδο προετοιμασίας του να συνδέσει τομείς πολιτικής με πρόσωπα, να προετοιμάσει στελέχη για την ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών. Ακόμα, στην επιλογή προσώπων επικράτησαν συχνά «επικοινωνιακά» ή/και «διαπαραταξιακά» κριτήρια χωρίς ενδελεχή εξέταση των ικανοτήτων και των προσόντων. Η ουσιαστική παράλυση της συλλογικής λειτουργία του κόμματος, των ενδιάμεσων και των ηγετικών οργάνων του, με την Κεντρική Επιτροπή σε μεγάλο βαθμό να έχει ρόλο οργάνου επικύρωσης και όχι επεξεργασίας και λήψης αποφάσεων και η αδυναμία να συγκροτηθεί καθοδηγητικό κέντρο νομιμοποιημένο και με συνοχή οδήγησαν στη λειτουργία άτυπων και ανομιμοποίητων κέντρων λήψης αποφάσεων και στην ισχυρή τάση να αποδυναμωθεί η συλλογική και δημοκρατική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ».

    [03] Κυριάκος Μητσοτάκης: «Χρέος της Νέας Δημοκρατίας είναι να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στη μετά λαϊκισμό εποχή»

    «Χρέος της Νέας Δημοκρατίας είναι να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στην μετα-λαϊκισμό εποχή», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

    Αναφέρθηκε στην κατάσταση της οικονομίας λέγοντας ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης από μόνη της δεν είναι αρκετή για να εξισορροπήσει την υφεσιακή επίπτωση των μέτρων που συμφωνήθηκαν. Όσοι το υποστηρίζουν πρόσθεσε "δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία". Συνεχίζοντας ανέφερε ότι "κάποιοι ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση μεταλλάχθηκε σε όψιμο υπέρμαχο των φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων. Είναι σαν να ισχυρίζονται ότι έγινε ευρωπαϊστής ο Nigel Farage! Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι μια πρόσκαιρη εκτροπή από τη λεωφόρο του λαϊκισμού που η ελληνική κυβέρνηση βαδίζει. Μια μανούβρα πολιτικής επιβίωσης και παραμονής στην εξουσία".

    Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στο παρελθόν όλα τα κόμματα υπέκυψαν στον λαϊκισμό και πρόσθεσε ότι δεν εξαιρεί ούτε τη ΝΔ. Σημείωσε όμως ότι στο εξής το διαζύγιο της ΝΔ με τον λαϊκισμό είναι μόνιμο. Σήμερα από τη ΝΔ λέγονται όσα γίνονται και όσα δεν γίνονται δεν λέγονται.

    Μίλησε για την ανάγκη για μία νέα συμφωνία με τους εταίρους καθώς όπως είπε οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% είναι ανέφικτος. 'Ασκησε δε κριτική και στους εταίρους που δέχθηκαν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που βασίζεται στην αύξηση των φόρων, αφού εξασφαλίστηκαν με την επιβολή του κόφτη. Προέβλεψε πάντως ότι οι στόχοι του προγράμματος δεν θα επιτευχθούν.

    Ακολούθως αναφέρθηκε στην δική του πρόταση για την "Συμφωνία Αλήθειας, το κοινωνικό Συμβόλαιο ειλικρίνειας και συνέπειας με τους πολίτες που δεν είναι πολιτική τακτική. Είναι αναγκαιότητα». Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι «μπορούμε να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της στασιμοχρεοκοπίας. Μπορούμε να πετύχουμε ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη. Μπορούμε να δώσουμε και πάλι ελπίδα σε όσους δεν περιμένουν τίποτε πια από την πολιτική».

    Μίλησε για τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζοντας: «Χρέος της Νέας Δημοκρατίας είναι να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στην μετα-λαϊκισμό εποχή. Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Στην Ελλάδα ο λαϊκισμός δοκιμάστηκε στο καμίνι της διακυβέρνησης και έλιωσε στα εξ ων συνετέθη. Έχουμε μπροστά μας μια διπλή πρόκληση: Να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη όσων απέρριψαν τα παραδοσιακά Κόμματα εξουσίας, αλλά διαψεύστηκαν και απογοητεύτηκαν από τα καινούργια. Να αφυπνίσουμε και να εμπνεύσουμε εκατομμύρια συμπολίτες μας που απείχαν από τις εκλογές αφήνοντας τους υπόλοιπους να αποφασίζουν. Αυτό θα το επιτύχουμε εφόσον είμαστε ειλικρινείς με τους πολίτες, τεκμηριωμένοι στις εξαγγελίες μας και συνεπείς αλλά κυρίως αποτελεσματικοί στις πράξεις μας».

    Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι "ο λογαριασμός που πληρώνουμε σήμερα είναι λογαριασμός ενός ποδηλάτη που σταμάτησε να ποδηλατεί στον ανήφορο. Μιας οικονομίας που σταμάτησε να δουλεύει, με αποτέλεσμα να βρεθούμε πάλι σε ύφεση και να γιγαντωθούν ξανά τα γνωστά συναφή προβλήματα της εξυπηρέτησης του χρέους, της απώλειας πρόσβασης στις αγορές, της ρευστότητας της ιδιωτικής οικονομίας».

    Υπογράμμισε δε ότι η μεγαλύτερη ζημιά είναι η απώλεια αξιοπιστίας και ο κλονισμός της εμπιστοσύνης πολιτών και επενδυτών στις προοπτικές της χώρας. "Η ζημία δεν περιορίζεται μόνο στα όσα συνέβησαν αλλά επεκτείνεται και στις πολιτικές που συμφωνήθηκαν. Δεν αφορά μόνο το παρελθόν αλλά και το μέλλον" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ελληνική οικονομία διαθέτει μετά από 6 χρόνια κρίσης τη δυνατότητα για μια φυγή προς τα εμπρός. Ανέφερε χαρακτηριστικά: "Πιστεύω ακράδαντα ότι με τις κατάλληλες πολιτικές, με την προσέλκυση επενδύσεων και την αύξηση των εξαγωγών, μπορούμε να επιτύχουμε ανάπτυξη 4% το χρόνο - κάθε χρόνο για την επόμενη πενταετία».

    Ακολούθως ανέπτυξε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα: Κάποια προέκυψαν ως απόρροια της κρίσης. Αλλά είναι τα δώρα που ο Θεός της Ελλάδας τόσο απλόχερα μας πρόσφερε. Αναφέρω ενδεικτικά:

    Εκπαιδευμένο, υψηλής ποιότητας, εργατικό δυναμικό

    Πρωτογενώς ισοσκελισμένο δημόσιο προϋπολογισμό

    Κομβική γεωγραφική θέση, τόσο γεωστρατηγικά, όσο και ως κόμβο του διαμετακομιστικού εμπορίου και των δικτύων μεταφοράς ενέργειας

    Μία αγορά εργασίας απαλλαγμένη από τις ακαμψίες του παρελθόντος

    Ανταγωνιστικό μισθολογικό κόστος

    Ελκυστικές αποτιμήσεις πάγιων και άυλων αξιών

    Ευκαιρίες αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων και κλάδων μέσω της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων

    Φυσικό περιβάλλον ιδιαίτερου κάλλους.

    Σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει και το πλεονέκτημα να διαθέτει τομείς συγκριτικού πλεονεκτήματος (αγροδιατροφικός, τουριστικός, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) με τόσο ισχυρά τοπικά χαρακτηριστικά ώστε να μην απειλούνται από ενδεχόμενες εξελίξεις στην τεχνολογία».

    Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στο δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία: «Εύχομαι πραγματικά μια ψήφος υπέρ της παραμονής να δώσει την ευκαιρία στην Ευρώπη για μια ειλικρινή αυτοκριτική. Χρειάζεται επειγόντως ένα νέο ευρωπαϊκό πολιτικό αφήγημα. Ένα αφήγημα που θα εμπνεύσει τους ευρωπαίους πολίτες και θα τονώσει την πίστη τους στη χρησιμότητα της Ένωσης. Ένα αφήγημα που θα επανασυνδέσει την ευρωπαϊκή μεσαία τάξη με την πολιτική». Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ευρώπη απειλείται από ένα κύμα λαϊκισμού και ξενοφοβίας. Σημείωσε ότι το κύμα του λαϊκισμού χτύπησε με ιδιαίτερη σφοδρότητα την Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης και των χειρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που την τελευταία στιγμή πέρυσι άλλαξε γραμμή και αποσόβησε τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ με κόστος όμως μεγάλο για την οικονομία.

    [04] Τέσσερις νεκροί και μία τραυματίας σε τροχαίο στο 121ο χλμ Αλεξανδρούπολης-Ορμενίου

    Τέσσερις νεκροί και μία τραυματίας είναι ο απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος πουσημειώθηκε σήμερα στο 121οχλμ. Αλεξανδρούπολης-Ορμενίου.

    Ο θάνατος των τεσσάρων ανδρών, υπηκόων Βουλγαρίας, επήλθε ακαριαία όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, προκλήθηκε μετωπική σύγκρουση των δύο Ιδιωτικής Χρήσης Επιβατικών Οχημάτων στα οποία επέβαιναν. Τα τρία από τα τέσσερα θύματα του θανατηφόρου τροχαίου επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο ενώ νεκρός είναι και ο 27χρονος οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, με τη συνεπιβάτισσα του να νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, έχοντας ανακτήσει τις αισθήσεις της μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

    [05] «Κούρεμα» 74% του χρέους άνεργου υπερχρεωμένου δανειολήπτη με απόφαση του Ειρηνοδικείου της Ιεράπετρας

    Σωτήρια για άνεργο υπερχρεωμένο δανειολήπτη ήταν η απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας καθώς , το χρέος του "κουρεύεται" κατά 74%.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης η απόφαση του Ειρηνοδικείου της Ιεράπετρας δικαιώνει άνεργο πρώην ξυλουργό, έγγαμο πατέρα δύο ενηλίκων τέκνων, σώζει την περιουσία του και κουρεύει το χρέος του, κατά 74%.

    Πρόκειται για δανειολήπτη με μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του με συνολικό ποσό χρέους 136.596,15 ευρώ σε δύο τράπεζες.

    Τα εισοδήματα του είναι 600 ευρώ μηνιαίως από περιστασιακές εργασίες.

    Τα περιουσιακά του στοιχεία είναι: Διώροφη κατοικία (ισόγειο και πρώτος όροφος) κτισμένο εντός ενός αγροτικού κτήματος έκτασης 2.023,05 τ.μ, κατάστημα και αποθήκη.

    Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας παρά τις ενστάσεις των πιστωτριών Τραπεζών, αποφάσισε :

    -Δέχεται εν μέρει την αίτηση του αιτούντος,

    -Ρυθμίζει τα χρέη του δανειολήπτη με καταβολές επί πενταετία (60) μήνες, απευθείας στις μετέχουσες πιστώτριες, με καταβολή μηνιαίας δόσης 200 ευρώ, κατά αντιστοιχία στην κάθε μια.

    -Εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία, συνιδιοκτησίας κατά 50% με την σύζυγο.

    Χορηγεί, "περίοδο χάριτος " πενταετία.

    -Επιβάλλει, στον δανειολήπτη για την διάσωση της κατοικίας την καταβολή μηνιαίας δόσης 129 ευρώ, για 15 χρόνια σε 180 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, μετά την πάροδο της πενταετίας

    -Διατάσσει την εκμίσθωση του ισόγειου καταστήματος κυριότητας του ίδιου του δανειολήπτη για 10 χρόνια με ποσό εκμίσθωσης 250,00 ευρώ, τα οποία θα καταβάλλονται και θα διανέμονται με τα οριζόμενα στο άρθρο 9 (παρ.1 εδ.β)Ν.3869/2010

    -"Κουρεύει" το χρέος του δανειολήπτη κατά 74%

    Τέλος σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης «είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται δικαστήριο της χώρας να διατάζει την ενοικίαση περιουσιακού στοιχείου, να καθορίζει το μίσθωμα αλλά και την χρονική περίοδο της μίσθωσης».

    [06] Κ. Μητσοτάκης στους Financial Times: Η αύξηση φόρων θα πνίξει την ανάπτυξη

    «Η αύξηση των φόρων θα πνίξει την ανάπτυξη» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στους Financial Times.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει πως είναι «ολέθριο λάθος η επιμονή του πρωθυπουργού για αύξηση φόρων», και κάνει λόγο για έναν συσσωρρευτικό αντίκτυπο της φορολογίας που ξεπερνά τις δυνατότητες των Ελλήνων πολιτών να ανταποκριθούν».

    Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως «μετά από 5 χρόνια κρίσης, πολλοί άνθρωποι απλά έχουν ξεμείνει από χρήματα» σημειώνει όμως πως πιστεύει πως ?η ελληνική οικονομία έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί σε ποσοστό κοντά στο 4% ετησίως για τα επόμενα χρόνια αν η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να μπορέσει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της.?

    Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη είναι όμως αναγκαίο να καταστεί σαφές στους εταίρους πως η Ελλάδα θα υλοποιήσει πλήρως όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δε θα διστάσει να πάρει μέτρα που προωθούν την ανάπτυξη. Μάλιστα χαρακτήρισε ως απόλυτη προτεραιότητα την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων που με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

    Σε ό,τι αφορά την κρίση χρέους στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι «αποτελεί αποτυχία των θεσμών και των ελίτ της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας και της διανόησης» και προσθέτει πως «για να αλλάξει αυτή η κατάσταση και η Ελλάδα να γίνει ξανά μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα θα πρέπει να έχουμε μία συζήτηση για σημαντικά θέματα όπως αυτό της συνύπαρξης της ελευθερίας και της ευθύνης μας ως πολίτες».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 June 2016 - 20:32:26 UTC