Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Συμβούλιο Εποπτείας της Οικονομικής Σταθερότητας των ΗΠΑ συζητά για πιθανό Brexit
  • [02] Παρουσιάστηκε η νέα ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο Μακεδονία-Θράκη (www.praktoreio-macedonia.gr), στο δημαρχείο Θεσσαλονικης
  • [03] Ανακοινώνονται σήμερα τα αποτελέσματα των πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛ
  • [04] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, λόγω εορτασμού της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας
  • [05] Β. Αποστόλου: Άμεσα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τα θύματα της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς στη Ρόδο
  • [06] Νέες εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα

  • [01] Το Συμβούλιο Εποπτείας της Οικονομικής Σταθερότητας των ΗΠΑ συζητά για πιθανό Brexit

    Οι επικεφαλής των χρηματοπιστωτικών ρυθμιστικών οργανισμών στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού, συζήτησαν χθες για το επερχόμενο δημοψήφισμα στη Βρετανία σχετικά με την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια προγραμματισμένη συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με μια δήλωση του υπουργείου Οικονομικών.

    "Κατά τη διάρκεια της διευθυντικής συνόδου, η επιτροπή συζήτησε τις πρόσφατες εξελίξεις της αγοράς, καθώς και την πιθανότητα της απόσχισης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση", ανακοίνωσε το υπουργείο περιληπτικά για τη συνάντηση.

    Αύριο οι πολίτες της Βρετανίας θα αποφασίσουν σε δημοψήφισμα αν επιθυμούν να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ, με το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας να περιγράφεται δημοσίως ως "Brexit".

    Στο Συμβούλιο Εποπτείας της Οικονομικής Σταθερότητας, που αποτελείται από τους επικεφαλής όλων των χρηματοπιστωτικών ρυθμιστών στις ΗΠΑ, έχει ανατεθεί ο ρόλος της αποτίμησης πιθανών απειλών για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας και της πρόληψης κινδύνων οι οποίοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια κρίση του μεγέθους της κατάρρευσης του 2007-2009.

    Τα άλλα μέλη της επιτροπής συμπεριλαμβάνουν τον πρόεδρο της Επιτροπής Προθεσμιακών Συναλλαγών Εμπορευμάτων Τίμοθι Μάσαντ, ο οποίος είχε πρόσφατα συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τον εναρμονισμό των κανονισμών χρηματοπιστωτικών παραγώγων, και την πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Μαίρη Τζο Γουάιτ.

    Η πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Τζάνετ Γέλεν η οποία αποτελεί μέλος του Συμβουλίου δεν συμμετείχε στην κλειστή συνάντηση, η οποία κάλυψε μεταξύ άλλων και το θέμα των προτεινόμενων κανονισμών για ασφαλιστικές εταιρείες.

    Η Γέλεν μίλησε χθες κατά την προγραμματισμένη αναφορά της στην Τραπεζική Επιτροπή της Γερουσίας και επισήμανε ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα μπορούσε να έχει «σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις» και να επηρεάσει την προοπτική της αμερικανικής οικονομίας.

    Τα μέλη του Συμβουλίου συγκλήθηκαν επίσης σε ανοιχτή συνεδρία όπου συζήτησαν την ετήσια αναφορά του για το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ.

    Στην αναφορά του το Συμβούλιο επισημαίνει την επιρροή στην οιικονομία του Βρετανικού δημοψηφίσματος, της ανασφάλειας περί της οικονομικής συμφωνίας της Ελλάδας και τη συνεχιζόμενη γεωπολιτική κρίση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, και προσθέτει ότι η μετανάστευση από εμπόλεμες χώρες "έχει επίσης θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή συνοχή".

    [02] Παρουσιάστηκε η νέα ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο Μακεδονία-Θράκη (www.praktoreio-macedonia.gr), στο δημαρχείο Θεσσαλονικης

    Τα προβλήματα, αλλά και τις ομορφιές της Βόρειας Ελλάδας, από τη Φλώρινα έως τον Έβρο, φιλοδοξεί να αναδείξει η νέα ιστοσελίδα του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το Πρακτορείο Μακεδονία-Θράκη (www.praktoreio-macedonia.gr), που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

    Το 11ο "παιδί της οικογένειας" του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τη βοήθεια της δημοσιογραφικής ομάδας από τη Θεσσαλονίκη και των ανταποκριτών, έχει ως στόχο να βάλει τον πολίτη σε πρωταγωνιστική θέση και να δώσει έμφαση στην διαδραστική επικοινωνία μαζί του.

    Η "οικογένεια"του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεκίνησε να μεγαλώνει από τη Θεσσαλονίκη, πριν από 10 μήνες, με τον ραδιοφωνικό σταθμό το Πρακτορείο FM, υπενθύμισε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Πρακτορείου, Μιχάλης Ψύλος. Όπως επισήμανε, το πρώτο αυτό "παιδί"αποδείχθηκε, γουρλίδικο "γιατί μας άνοιξε το δρόμο, να δούμε ότι δημοσιογραφία σημαίνει κοινωνία... δημοσιογραφία δεν σημαίνει μόνο να γράφουμε τι έχουν ως πρόγραμμα οι πολιτικοί και οι μεγαλοσχήμονες του τόπου, αλλά να φτάσουμε εκεί όπου η κοινωνία ζει, τα καθημερινά της προβλήματα να τα αναδείξουμε και, γιατί όχι, να αναδείξουμε αν μπορούμε μέσα από συζήτηση τις λύσεις".

    Αναφέρθηκε στα νέα site του ΑΠΕ-ΜΠΕ (Πρακτορείο Υγείας, Sport, EU, ANAXINUHA, ANASPUTNIK) αλλά και τις ιστοσελίδες στα τούρκικα και στα αραβικά. Έδωσε μια πρόγευση του site για τον τουρισμό, το οποίο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη, θα έχει ειδήσεις στα ελληνικά και στα αγγλικά και στόχο να προωθήσει την βαριά βιομηχανία της Ελλάδας στα μήκη και στα πλάτη της γης.

    Για το free press "Πρακτορείο", που βγαίνει κάθε Πέμπτη σε 20.000 τεύχη, υπογράμμισε μια καινούργια πρόκληση είναι από τον Οκτώβριο να αποκτήσει και ένα αδελφάκι στη Θεσσαλονίκη, που θα διανέμεται, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, κάθε μήνα.

    Αποφασισμένοι να δουλέψουν με όρεξη και ενθουσιασμό δήλωσαν οι επικεφαλής του praktoreio-macedonia.gr, Κωστής Παπαδάκης και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, οι οποίοι παρουσίασαν αναλυτικά το site. Όπως ανέφεραν πρωταγωνιστής της ιστοσελίδας θα είναι ο πολίτης και στόχος η διαδραστική επικοινωνία μαζί του και η ανάδειξη των προβλημάτων, των αξιοθέατων και των πολιτιστικών δράσεων κάθε τόπου. Το Πρακτορείο Μακεδονία-Θράκη (με επιμέρους τομείς ρεπορτάζ, τοπική αυτοδιοίκηση, πολιτισμός/παιδεία, αθλητισμός, τουρισμός/περιβάλλον και αγροτικό) θα φιλοξενεί σύντομες και περιεκτικές ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης, επισήμανε ότι η δουλειά που γίνεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι καινοτόμα και πρόσθεσε ότι το Πρακτορείο "επιμένει" στην εγκυρότητα. Για το "Πρακτορείο Μακεδονία-Θράκη" σημείωσε ότι έχει μεγάλη σημασία για την περιοχή, καθώς λειτουργεί ως αντίδοτο στην υπερσυγκέντρωση των μέσων στην Αθήνα. Υπογράμμισε ότι η Θεσσαλονίκη είναι "εθνικό κέντρο και ως τέτοιο πρέπει να λειτουργεί" και μια τέτοια ιστοσελίδα μπορεί να είναι εργαλείο σε αυτή την προσπάθεια.

    Την αδυναμία του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξομολογήθηκε ο οικοδεσπότης δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος συμβούλεψε τους δημοσιογράφους να μεταδίδουν και καμία καλή είδηση, που θα λειτουργήσει ως αντίβαρο στο κλίμα, πανικού, απελπισίας, μιζέριας και γκρίνιας. Ο Κωστής Παπαδάκης και η Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου εξέπληξαν ευχάριστα τον δήμαρχο, χαρίζοντας του δίσκο του Γάλλου τραγουδιστή Jacques Dutronk, που περιείχε το τραγούδι "J' aime les filles" (Αγαπώ τις γυναίκες), που είχε ζητήσει ο κ. Μπουτάρης να του αφιερώσουν μετά από μια συνέντευξη του στη ραδιοφωνική τους εκπομπή στο Πρακτορείο FM. "Είμαι ερωτευμένος με τη ζωή και τη γυναίκα", κατέληξε ο δήμαρχος.

    Το Πρακτορείο Μακεδονία-Θράκη μπορεί να αποτελέσει μια ισχυρή φωνή στη Βόρεια Ελλάδα, ανατρέποντας το συγκεντρωτικό μοντέλο λειτουργίας, τόνισε στον χαιρετισμό που απέστειλε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

    Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε στον χαιρετισμό του που προβλήθηκε ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του, να παρέχει αντικειμενική, πλουραλιστική ενημέρωση και να αναδεικνύει τα θέματα της Βόρειας Ελλάδας .

    Καλή επιτυχία ευχήθηκε στο νέο εγχείρημα, με χαιρετισμό του που προβλήθηκε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος δήλωσε συγκινημένος για τον τίτλο Πρακτορείο Μακεδονία-Θράκη, περιοχή την οποίο διακονεί για πάνω από 40 χρόνια.

    Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Γιάννης Βοϊτσίδης. Το "παρών"στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονία, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο δήμαρχος Πυλαία-Χορτιάτη, Ίγνάτιος Καϊτεζίδης, ο πρόεδρος της "Αττικό Μετρό" Γιάννης Μυλόπουλος, ο αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Σαλμάς, ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, δήμαρχοι από τη Βόρεια Ελλάδα και εκπρόσωποι φορέων.

    [03] Ανακοινώνονται σήμερα τα αποτελέσματα των πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛ

    Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων των ΕΠΑΛ για τις επιδόσεις τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, δίνεται σήμερα καθώς ανακοινώνονται οι βαθμολογίες τους. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν σταδιακά, έως το μεσημέρι, σε όλα τα σχολεία και στη συνέχεια, από τις 14:00 και έπειτα, θα είναι διαθέσιμα και ηλεκτρονικά, στη σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, www.results.it.minedu.gov.gr .

    [04] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, λόγω εορτασμού της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας

    Λόγω του εορτασμού της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας 2016, σήμερα22 Ιουνίου, από τις 17:00 έως τις 19:30, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στις εξής λεωφόρους και οδούς του Δήμου Αθηναίων:

    - Βασ. Γεωργίου Α', σε όλο το μήκος της.

    - Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Βασ. Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σύνταγμα.

    - Αθανασίου Διάκου, σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας από Καλλιρόης προς Λ. Συγγρού.

    - Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

    [05] Β. Αποστόλου: Άμεσα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τα θύματα της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς στη Ρόδο

    «Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες άμεσης ανακούφισης αλλά και επαναφοράς της περιοχής, κατά το δυνατόν, στην προτέρα της κατάσταση» δήλωσε για την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Σαββάτου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη νότια Ρόδο.

    Ο υπουργός επισκέφθηκε το νησί συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, προκειμένου να αποκτήσει πληρέστερη εικόνα για τις καταστροφές που προκάλεσε στη νησί η πρόσφατη πυρκαγιά και για τις ανάγκες παρέμβασης εκ μέρους της κυβέρνησης.

    Μετά τις επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές και τη συνεργασία που είχε με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των ίδιων των αγροτών και των φορέων τους, ο κ. Αποστόλου έκανε λόγο για «μεγάλη οικολογική και οικονομική καταστροφή, καθώς η φωτιά κατέκαψε περί τα 17.000 στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων». Για τα τελευταία, ο υπουργός δεσμεύτηκε πως «με την ολοκλήρωση της πρώτης εκτίμησης θα αποζημιωθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι από τον ΕΛΓΑ για το απολεσθέν ζωικό κεφάλαιο, ενώ παράλληλα αρχίζει η διαδικασία σύνταξης του φακέλου για τις ζημιές που θα καλυφθούν μέσω κρατικών ενισχύσεων και de minimis».

    Ο κ Αποστόλου ενημερώθηκε αναλυτικά από τους τοπικούς παράγοντες για το μέγεθος της καταστροφής και για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι αγρότες, καθώς και για το ζήτημα της προστασίας των ελαφιών, δεδομένου ότι στην περιοχή που κάηκε ήταν ένα από τα καταφύγια τους.

    «Αυτό επίσης που άμεσα θα μας απασχολήσει, είναι ο τρόπος κάλυψης των δαπανών για την αντικατάσταση του κατεστραμμένου δικτύου άρδευσης, ώστε να καταστεί δυνατή η άρδευση των κηπευτικών που γλίτωσαν από τη φωτιά» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση βρέθηκε έγκαιρα στις πληγείσες περιοχές της Ρόδου και κοντά στους πολίτες που υπέστησαν τις συνέπειες από την καταστροφική πυρκαγιά.

    [06] Νέες εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα

    Η Βόρεια Κορέα προχώρησε νωρίς σήμερα στις εκτοξεύσεις δύο πυραύλων μεσαίας ακτίνας δράσης, με την πρώτη εκτόξευση να θεωρείται αποτυχημένη.

    Οι πύραυλοι από τις δύο πρόσφατες εκτοξεύσεις της Βόρειας Κορέας διέσχισαν τμήμα της Θάλασσας της Ιαπωνίας, όπου και έπεσαν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, είπε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑχθες.Και οι δύο πύραυλοι φαίνεται να ήταν βαλλιστικοί πύραυλοι μέσου βεληνεκούς τύπου Musudan, είπε ο διοικητής Γκάρι Ρός σε γραπτή δήλωση.Ο Ρος είπε πως οι ΗΠΑκαταδικάζουν έντονα κάθε δοκιμή εκτόξευσης πυραύλων ως παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τζον Κίρμπι επίσης καταδίκασε την εκτόξευση.

    Νότια Κορέα: Σύσκεψη για την εθνική ασφάλεια

    Το προεδρικό γραφείο στη Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη εθνικής ασφάλειας με κεντρικό θέματα τις εκτοξεύσεις πυραύλων μέσου βεληνεκούς που έκανε η Βόρεια Κορέα τις τελευταίες ώρες.

    Η Νότια Κορέα καταδίκασε σήμερα τη δοκιμαστική εκτόξευση των δύο βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, υποστηρίζοντας ότι οι εκτοξεύσεις παραβιάζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που απαγορεύουν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ενοποίησης, Τζέονγκ Ζοον-χι δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, μέσω της αξιοποίησης βαλλιστικής πυραυλικής τεχνολογίας, αποτελούν παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τονίζοντας ότι οι σημερινές εκτοξεύσεις αποτελούν ξεκάθαρες παραβιάσεις των αναφερόμενων αποφάσεων.

    Ιαπωνία: Έντονη διαμαρτυρία της κυβέρνησης

    Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας διαμαρτυρήθηκε έντονα σήμερα για τις πυραυλικές εκτοξεύσεις που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, με τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε να τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή «δε μπορεί να γίνει ανεκτή».

    Χαρακτήρα «ξεκάθαρης πρόκλησης»έδωσε στις εκτοξεύσεις της Βόρειας Κορέας, ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Γκεν Νακατάνι.

    «Οι εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων έχουν απαγορευτεί από μια σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»δήλωσε ο Ιάπωνας υφυπουργός Άμυνας Σίνσουκε Σουγκιγιάμα, στο πρακτορείο ειδήσεων της Ιαπωνίας (Kyodo).Οι ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας με πυραυλοφόρα αντιτορπιλικά, αλλά και αντιπυραυλικά συστήματα είχαν τεθεί σε επιφυλακή από χθες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 June 2016 - 6:32:20 UTC