Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας για την πυρκαγιά στην Κύπρο: Βρισκόμαστε δίπλα σας
  • [02] Γενική συνέλευση του ΣΕΒ παρουσία Γιούνκερ
  • [03] Στη Ρόδο, ο Β. Αποστόλου για να ενημερωθεί για τις καταστροφές από την πυρκαγιά
  • [04] Νέα στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ
  • [05] Πάτρα: Απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα από πολυκατοικία όπου είχε εκδηλωθεί φωτιά
  • [06] Αυστριακός ΥΠΕΣ: «Ακατανόητο» να μην είναι δυνατή η επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα
  • [07] Η βελγική αστυνομία άφησε ελεύθερα έξι άτομα που ανέκρινε σχετικά με επίθεση σε τρένο το 2015
  • [08] ΗΠΑ: Μάχη με τις φλόγες για έκτη ημέρα στην περιοχή της Σάντα Μπάρμπαρα
  • [09] Ανακτά έδαφος η προτίμηση για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ
  • [10] Στην Αθήνα ο Ζ.Κ. Γιούνκερ

  • [01] Αλ. Τσίπρας για την πυρκαγιά στην Κύπρο: Βρισκόμαστε δίπλα σας

    Τη συμπαράστασή του στην κυβέρνηση και τον λαό της Κύπρου, που δοκιμάζονται από την πυρκαγιά στην περιοχή Ευρύχου, εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας.

    Σε αναρτήσεις του στο Twitter ο πρωθυπουργός αναφέρει:«Τις δύσκολες αυτές ώρες βρισκόμαστε δίπλα στην κυβέρνηση της Κύπρου και το λαό που δοκιμάζονται. Ελλ. δυνάμεις συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Ευρύχου. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε όποια βοήθεια χρειαστεί. Εύχομαι η επιχείρηση να ολοκληρωθεί γρήγορα».

    Ένας δασοπυροσβέστης έχασε τη ζωή του

    Ένας δασοπυροσβέστης έχασε τη ζωή του και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν στην επιχείρηση κατάσβεσης μεγάλης πυρκαγιάς, η οποία μαίνεται εκτός ελέγχου από προχθες στους πρόποδες του Τροόδους. Ο δασοπυροσβέστης σκοτώθηκε όταν το βυτιοφόρο, στο οποίο βρισκόταν, ανατράπηκε και έπεσε σε γκρεμό.

    Οι διευθυντές της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Δασών δήλωσαν ότι πρόκειται για τη χειρότερη πυρκαγιά των τελευταίων ετών τόσο σε έκταση όσο και σε μέγεθος καταστροφής. Η πυρκαγιά έχει αποτεφρώσει περίπου 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα πευκοδάσους.

    Διαβάστε επίσης:Ν. Τόσκας: Είναι εθνικό μας καθήκον να βοηθήσουμε τον κυπριακό λαό να αντιμετωπίσει την πύρινη λαίλαπα

    [02] Γενική συνέλευση του ΣΕΒ παρουσία Γιούνκερ

    Κοινές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και της Κομισιόν για τη δραστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη σταδιακή ελάφρυνση της υπερφορολόγησης στην παραγωγή και την εφαρμογή σχεδίου ανάπτυξης με έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις και τα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) θα ζητήσει ο ΣΕΒ από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου στην οποία θα παραστεί και θα μιλήσει ο επικεφαλής της Κομισιόν.

    Ο ΣΕΒ θα επισημάνει ότι η γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος θα πρέπει να συνοδευτεί από αυτές τις κοινές πρωτοβουλίες ενώ χαρακτηρίζει την παρουσία του κ. Γιούνκερ στη γενική συνέλευση ως ψήφο εμπιστοσύνης, «όχι μόνο στις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική πολιτεία να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να εισέλθει η χώρα μας σε μία αναπτυξιακή τροχιά, αλλά κυρίως, και, στις πρωτοβουλίες που σε καθημερινή βάση λαμβάνουν οι Έλληνες επιχειρηματίες, που τόσο πολύ έχουν δοκιμασθεί την τελευταία επταετία, για να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις, που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα, τα εισοδήματα και τις θέσεις εργασίας, ώστε να επανέλθει επιτέλους η χώρα στην κανονικότητα της ανάπτυξης και να αρχίσει να ανακτά το χαμένο έδαφος στα χρόνια της κρίσης».

    Στην πρωινή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης θα μιλήσει στα μέλη του ΣΕΒ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ στην απογευματινή εκδήλωση, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, πρόκειται να απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας.

    Στο πλαίσιο των εργασιών της συνέλευσης, ο ΣΕΒ θα παρουσιάσει εκτενή μελέτη με 124 «Προτάσεις Πολιτικής για Eπενδύσεις, Aνάπτυξη και Δουλειές»

    Επιπλέον, θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και του νέου Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ.

    [03] Στη Ρόδο, ο Β. Αποστόλου για να ενημερωθεί για τις καταστροφές από την πυρκαγιά

    Στη Ρόδο μεταβαίνει σήμερα Τρίτη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την πυρκαγιά που έπληξε περιοχές στα νότια του νησιού και να αποφασίσουν τι μέτρα πρέπει να παρθούν.

    Εξάλλου,σε δηλώσεις του προχθεςστο Mega, ο κ. Αποστόλου είχε αναφέρει ότι κλιμάκια επιφορτισμένα με την καταγραφή ζημιών θα μεταβούν άμεσα στη Ρόδο προκειμένου να καταγράψουν τις καταστροφές, ενώ σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις τόνισε, ότι αυτές που αφορούν τον ΕΛΓΑ θα υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών, ωστόσο, ζημίες που θα καλυφθούν με άλλους τρόπους όπως ο κρατικός προϋπολογισμός θέλουν χρόνο.

    [04] Νέα στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

    Νέα στάση εργασίας πραγματοποιούν απόψεοι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς που διαμαρτύρονται για την επικείμενη ένταξη των μέσων μεταφοράςστο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.Έτσι, από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας ακινητοποιημένα θα είναι μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ.

    «Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας που σκοπό έχουν να εισακουστεί το αίτημά μας που δεν είναι άλλο από τη μη μετατροπή του αγαθού της μετακίνησης σε αγοραίο προϊόν προς όφελος των συμφερόντων και εις βάρος του επιβατικού κοινού» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή τους.

    [05] Πάτρα: Απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα από πολυκατοικία όπου είχε εκδηλωθεί φωτιά

    Τρία άτομα απεγκλώβισαν χθες βράδυοι πυροσβέστες από πολυκατοικία στην Πάτρα, ύστερα από φωτιά που εκδηλώθηκε, για άγνωστους ακόμα λόγους, στο υπόγειο του κτιρίου.Ειδικότερα, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 21:30 και στην περιοχή της οδού Έλληνος Στρατιώτου, όπου βρίσκεται η πολυκατοικία, έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα και ένα κλιμακοφόρο, προκειμένου να παράσχει βοήθεια στους ενοίκους.

    Όμως οι περισσότεροι ένοικοι βγήκαν μόνοι τους από την πολυκατοικία, έκτος από τρία άτομα, τα οποία χρειάστηκαν την βοήθεια των πυροσβεστών.Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τους απεγκλωβισθέντες διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, επειδή αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα.Στο μεταξύ, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, πριν εξαπλωθεί σε άλλους χώρους της πολυκατοικίας.

    [06] Αυστριακός ΥΠΕΣ: «Ακατανόητο» να μην είναι δυνατή η επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα

    Η ισχύουσα διάταξη του Δουβλίνου πρέπει να τηρείται από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και για τον ίδιο είναι ακατανόητο ότι είναι δυνατές οι επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία, αλλά όχι προς την Ελλάδα και την Ουγγαρία, τόνισε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, Βόλφγκανγκ Σομπότκα, κατά τις συνομιλίες του στη Βιέννη με τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς.

    Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πάλι, το ταχύτερο δυνατό, ισοδύναμο μέλος της "οικογένειας του Δουβλίνου", πρόσθεσε ο προερχόμενος από το συγκυβερνών - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα Σομπότκα, ο οποίος πρόσφατα διαδέχθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών τη γνωστή για τις επανειλημμένες φραστικές επιθέσεις της εναντίον της Ελλάδας, πρώην επικεφαλής του, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

    Στις συνομιλίες του με τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών επισήμανε πως για να μπορεί κανείς να αντεπεξέλθει με τις επίκαιρες προκλήσεις, όπως τη μεταναστευτική πίεση, τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία, χρειάζονται λειτουργικές ευρωπαϊκές λύσεις, με ενίσχυση της συνοχής και της αλληλεγγύης στην ΕΕ.

    [07] Η βελγική αστυνομία άφησε ελεύθερα έξι άτομα που ανέκρινε σχετικά με επίθεση σε τρένο το 2015

    Η βελγική αστυνομία απελευθέρωσε χωρίς να απαγγείλει κατηγορίες έξι άτομα τα οποία είχε κρατήσει και ανακρίνει χθες σχετικά με μια επίθεση σε υπερταχεία που ταξίδευε μεταξύ του Άμστερνταμ και του Παρισίου τον Αύγουστο του 2015, είπαν εισαγγελείς.Στην επίθεση εκείνη, ένας άντρας με αυτόματο όπλο τραυμάτισε δύο άτομα στο τρένο προτού ακινητοποιηθεί από επιβάτες.

    Οι νέες κρατήσεις ακολουθούν χρονικά μια σειρά από εφόδους της αστυνομίας σε σπίτια το Σαββατοκύριακο, μετά από τις οποίες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σχεδιασμό επίθεσης σε τρεις άντρες.Οι εισαγγελείς είπαν ότι ένας δικαστής είχε διατάξει έξι έρευνες σε σπίτια και είχε κρατήσει έξι άτομα στην ευρύτερη περιοχή των Βρυξελλών. Δεν βρέθηκε κανένα όπλο ή εκρηκτικό.

    "Αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως είχε προβλεφθεί, μετά από ορισμένους ελέγχους", είπε εκπρόσωπος του ανώτατου κρατικού εισαγγελέα του Βελγίου. "Επίσης, δεν υπήρξαν κατηγορίες", πρόσθεσε.Το Βέλγιο παραμένει σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού τρείς μήνες αφότου τρεις βομβιστές αυτοκτονίας σκότωσαν 32 άτομα σε επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και σε βαγόνι του μετρό.

    [08] ΗΠΑ: Μάχη με τις φλόγες για έκτη ημέρα στην περιοχή της Σάντα Μπάρμπαρα

    Η μεγάλη φωτιά που προκλήθηκε από τις υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζει να καίει για έκτη ημέρα εκτάσεις έξω από τη Σάντα Μπάρμπαρα στα νότια της Καλιφόρνιας, με τους πυροσβέστες να συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης.Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις και γρασίδι, σε απόσταση 32 χλμ., βορειοδυτικά της Σάντα Μπάρμπαρα, ενώ έχει προκαλέσει την εκκένωση εκατοντάδων κατοίκων από τα αγροκτήματα και τις βίλες αναψυχής της περιοχής.

    Οι αρχές εκτιμούν ότι οι κάτοικοι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους αύριο.Οι υγειονομικές υπηρεσίες από την πλευρά τους, έχουν δημοσιοποιήσει προειδοποίηση για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα, εξαιτίας του καπνού και της στάχτης που προκαλεί η φωτιά.

    [09] Ανακτά έδαφος η προτίμηση για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ

    Δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν χθες δείχνουν ότι η υποστήριξη για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανακτήσει κάποιο έδαφος μετά από τη δολοφονία μιας βουλευτίνας η οποία είχε ταχθεί υπέρ της ΕΕ, αλλά μια τρίτη δημοσκόπηση έδειξε ότι οι υποστηρικτές του αποκαλούμενου "Brexit" προηγούνται με απόσταση αναπνοής.

    Μεθαύριο Πέμπτη οι Βρετανοί αποφασίζουν για το αν θα αφήσουν την ένωση στην οποία προσχώρησαν το 1973, μια απόφαση που θα έχει μακροπρόθεσμες οικονομικές και πολιτικές συνέπειες για τη Βρετανία και όλη την Ευρώπη.

    Νωρίτερα χθες, ενώ κέρδιζε έδαφος η εκτίμηση ότι η Βρετανία θα μείνει στην ΕΕ, η αγγλική στερλίνα σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερίσια άνοδο των τελευταίων επτά χρόνων.

    Στο μεταξύ, ο Τζορτζ Σόρος, ο δισεκατομμυριούχος ο οποίος στοιχημάτισε έναντι της στερλίνας το 1992, είπε ότι η ψήφος για έξοδο θα δρομολογούσε μια μεγαλύτερη υποτίμηση στο νόμισμα της Βρετανίας και θα προκαλούσε διαταραχή μεγαλύτερη από την πτώση της "Μαύρης Τετάρτης", όταν ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αποσύρει το νόμισμα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισ?ό Συναλλαγ?ατικών Ισοτι?ιών (ERM).

    Η δραστηριότητα των δύο πλευρών, υπέρ ή κατά της παραμονής, ανεστάλη για τρεις μέρες αφότου η δολοφονία της Τζο Κοξ, μιας βουλευτίνας και ένθερμης υποστηρίκτριας της παραμονής στην ΕΕ, οδήγησε σε μεγαλύτερη ενδοσκόπηση για την καμπάνια και τον τόνο της κάθε πλευράς. Η Κοξ πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε στην εκλογική περιφέρειά της.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ORB στην εφημερίδα Daily Telegraph, υπέρ της παραμονής τάσσεται το 53% των Βρετανών, 5 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από την προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ το 46% να τάσσεται κατά, μια πτώση 3 μονάδων.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση του οργανισμού κοινωνικής έρευνας NatCen ο οποίος χαίρει γενικής εκτίμησης, η υποστήριξη για την παραμονή βρίσκεται στο 53% ενώ για την αποχώρηση στο 47%.

    Αντίθετα, όμως, μια σφυγμομέτρηση που έγινε στο διαδίκτυο από την εταιρεία YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας Times έδειξε ότι προηγούνται όσοι θέλουν το Brexit με ποσοστό 44%, μια άνοδος μιας μονάδας, ενώ αυτοί υπέρ της παραμονής βρίσκονται στο 42%, μια πτώση δύο ποσοστιαίων μονάδων. Η σφυγμομέτρηση αυτή έγινε το Σαββατοκύριακο μετά τη δολοφονία της Κοξ.

    Πριν από τον θάνατό της, οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι η κοινή γνώμη έτεινε προς την αποχώρηση από την ΕΕ με μεγαλύτερα ποσοστά.

    [10] Στην Αθήνα ο Ζ.Κ. Γιούνκερ

    Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσκεκλημένος του ΣΕΒ.

    Κατά την μονοήμερη παραμονή του, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον πρωθυπουργό, ενώ θα είναι κεντρικός ομιλητής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (ώρα 19.30).

    Ο κ.Γιούνκερ, θα επισκεφθεί επίσης την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ώρα 13.30, κτίριο της ΟΚΕ), όπου και θα συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους της χώρας.

    Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στην ανακοίνωσή της δεν δίνει καμιά πληροφορία για τον σκοπό της επίσκεψης, ωστόσο από τις προγραμματισμένες συναντήσεις του Προέδρου Γιούνκερ με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, φαίνεται ότι υπάρχει η πρόθεση να δοθεί έμφαση στο αναπτυξιακό μέλλον της χώρας.

    Ο κ. Γιούνκερ θα κάνει δηλώσεις στον Τύπο μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό (ώρα 13.00, Μέγαρο Μαξίμου).

    Γιούνκερ: Η Ελλάδα κάνει τεράστια προσπάθεια στο θέμα των μεταρρυθμίσεων

    «Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα», τονίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Euronews», στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα.

    Στη συνέντευξη ο κ. Γιούνκερ, ερωτώμενος σχετικά, αναφέρει ότι κάτι έχει αλλάξει από το καλοκαίρι του 2015 και κανείς δεν υποστηρίζει σοβαρά το Grexit και πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τόσο οι ελληνικές όσο και οι Αρχές της ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία, σεβαστή και από τις δύο πλευρές. «Αγωνίστηκα σκληρά για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, κατά την άποψη μου ούτε η ΕΕ ούτε η ζώνη του ευρώ θα είναι πλήρεις χωρίς την Ελλάδα» τονίζει.

    Ο κ. Γιούνκερ αναφέρει ότι ποτέ δεν είναι ικανοποιημένος με τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων σε καμία από τις χώρες της ζώνης του ευρώ, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι η Ελλάδα κάνει τεράστια προσπάθεια. Εκφράζει, μάλιστα, τον θαυμασμό του για τους Έλληνες, για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και τις ευθύνες που έχουν επωμιστεί και δηλώνει «περισσότερο ικανοποιημένος από ό,τι νόμιζα ότι θα μπορούσα να είμαι το καλοκαίρι του 2015».

    Σε ερώτηση για το προσφυγικό- μεταναστευτικό, τονίζει ότι αυτό είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και πως οι χώρες που υποδέχονται τους πρόσφυγες, όπως η Ελλάδα, πρέπει να υποστηρίζονται.

    Ως προς τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτιμά ότι αυτή έχει αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, και εκφράζει την ελπίδα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και κυρίως οι Έλληνες και η τουρκική πλευρά να κάνουν τα πάντα για να παραμείνει σε ισχύ.

    Εξάλλου, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα στη Βρετανία ο κ. Γιούνκερ εκφράζει την ελπίδα ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην ΕΕ, καθώς αν επικρατήσει το Brexit, αυτό θα βλάψει τόσο την ΕΕ όσο και τη Βρετανία.

    Η συνέντευξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερμεταδόθηκεαπό το «Euronews».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 June 2016 - 4:32:31 UTC