Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ερχόμενη Πέμπτη η συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [02] Τζ Όσμπορν: Μείωση του ΑΕΠ μεγαλύτερη του 6% από ενδεχόμενο Brexit
  • [03] Στο κόκκινο και σήμερα ο υδράργυρος
  • [04] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Ρόδο
  • [05] Εκδηλώσεις στο Πλανητάριο
  • [06] Οριακό προβάδισμα υπέρ της παραμονής τηςΒρετανίας στην ΕΕ καταγράφουν νέες δημοσκοπήσεις
  • [07] Ιταλία: Δεύτερος γύρος δημοτικών εκλογών
  • [08] Κατηγορίες απαγγέλθηκαν κατά τριών Βέλγων πολιτών για τρομοκρατική δράση
  • [09] Ο Άντονι Κίντις έσωσε τη ζωή ενός μωρού
  • [10] Παρατάθηκε η Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως τις 15 Σεπτεμβρίου

  • [01] Την ερχόμενη Πέμπτη η συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η συνταγματική αναθεώρηση και ο εκλογικός νόμος θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την προσεχή Πέμπτη το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Πηγές της Συγγρού αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προσέλθει στη συνάντηση κυρίως για να συζητήσει με τον κ. Τσίπρα τη συνταγματική αναθεώρηση, που «πρώτος έχει βάλει στο τραπέζι από τον περασμένο Ιανουάριο πριν καν εκλεγεί στη θέση που βρίσκεται σήμερα, και δευτερευόντως για τον εκλογικό νόμο». Σημειώνουν ότι οι θέσεις του προέδρου της ΝΔ και συνολικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ξεκάθαρες.

    «Ο κ. Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δυο φορές», λένε στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να στερήσει από τη ΝΔ την αυτοδυναμία, καθώς η νίκη είναι δεδομένη όποτε και να γίνουν οι εκλογές».

    Μάλιστα συγκρίνουν τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο (έχει αναλάβει την πρόταση για τον εκλογικό νόμο) και φυσικά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό με τον Μένιο Κουτσόγιωργα, που με τον εκλογικό νόμο που είχε ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ το 1989 δυσκόλεψε σημαντικά στο να γίνει πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Τότε η ΝΔ, στις τρίτες εκλογές με ποσοστό 47% είχε 150 έδρες και κυβέρνησε επί τριάμισι χρόνια με την ψήφο του Θ. Κατσίκη.

    Σε ό,τι αφορά την συνταγματική αναθεώρηση, ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με συνεργάτες του, έχει σε ουδέτερο πολιτικά χρόνο, πριν έξι μήνες, αναφερθεί στην αναγκαιότητα συνταγματικής αναθεώρησης αναπτύσσοντας σχετικές πρωτοβουλίες. Αυτό το ζήτημα είχε θέσει και στον κ. Τσίπρα ο οποίος, σημειώνουν, σιωπούσε επί μήνες γι' αυτό το θέμα. «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που η πρόταση αυτή έχει σημαντική απήχηση και επιτέλους και ο κ. Τσίπρας, ανεξάρτητα από τις σκοπιμότητες και τους τακτικισμούς του, προσχωρεί στην πολιτική πρωτοβουλία της ΝΔ και αποδέχεται την ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές της Συγγρού.

    [02] Τζ Όσμπορν: Μείωση του ΑΕΠ μεγαλύτερη του 6% από ενδεχόμενο Brexit

    Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν πιστεύει ότι οι επιπτώσεις από ενδεχόμενη αποχώρηση της χώρας του από την ΕΕ, θα είναι πιο σοβαρές από το πιο πιθανό σενάριο με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης.

    ?Η κεντρική εκτίμηση είναι ότι το ΑΕΠ μας θα μειωθεί κατά 5 ή 6 ποσοστιαίες μονάδες. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι πιθανό ότι οι επιπτώσεις θα είναι πιο σοβαρές από την πρόβλεψη αυτή,? δήλωσε ο Όσμπορν σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο κανάλι ITV.

    Το υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας εκτίμησε το Μάιο, ότι μια πιθανή έξοδο από την ΕΕ θα επηρέαζε αρνητικά την οικονομία, προκαλώντας μείωση 6 ποσοστιαίων μονάδων στο ΑΕΠ, κατά την πρώτη διετία. Παράλληλα, η ίδια εκτίμηση αναμένει επιθετικό πληθωρισμό, αλλά και μείωση των τιμών των κατοικιών σε ποσοστό 18%.

    ?Οι άνθρωποι το κάνουν ήδη αυτό. Δεν αγοράζουν σπίτια, δεν αγοράζουν αυτοκίνητα. Καθυστερούν τις επενδύσεις τους και είμαστε πριν από το δημοψήφισμα. Είναι μία πρόγευση γι' αυτά που θα συμβούν,? τόνισε ο Όσμπορν.

    [03] Στο κόκκινο και σήμερα ο υδράργυρος

    Υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν και σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ από το απόγευμα αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά ηπειρωτικά της ανατολικής και βόρειας χώρας.

    Στους 40 βαθμούς θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος στην Αττική, τη δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο, ενώ σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο το θερμόμετρο θα δείξει 41 βαθμούς. Έως 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην υπόλοιπη χώρα.

    Μικρή πτώση της θερμοκρασίας, αναμένεται σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, όμως στις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

    Ανοιχτοί παραμένουν και σήμερα, αλλά και αύριο, κλιματιζόμενοι χώροι στην Αθήνα και τον Πειραιά ωςσημεία δροσιάςγια τουςηλικιωμένουςκαι τιςευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ενώ η ΓΓραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας.

    [04] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Ρόδο

    Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται από χθες το βράδυ η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή της Νότιας Ρόδου, και σύμφωνα με εκτιμήσεις έκαψε αρκετές χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης.

    Οι προσπάθειες, ωστόσο, για την κατάσβεση της συνεχίζονται από νωρίς το πρωί, κυρίως για να αντιμετωπιστούν αναζωπυρώσεις στα διάφορα μέτωπα. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ πραγματοποιούνται και ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα.

    Οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν τα αίτια της φωτιάς.

    [05] Εκδηλώσεις στο Πλανητάριο

    Το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, με αφορμή το θερινό ηλιοστάσιο, ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό την Τρίτη 21 Ιουνίου, με δύο δωρεάν προβολές της παράστασης «Το Σύμπαν του Hubble», που προτείνεται για παιδιά άνω των εννέα ετών και ενήλικες.

    H παράσταση περιγράφει την τεράστια συνεισφορά του αμερικανικού διαστημικού τηλεσκοπίου στο να αποκρυπτογραφήσουμε τα μυστικά του Σύμπαντος. Την κάθε παράσταση θα προλογίσει ο Άρης Μυλωνάς, συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης. Οι ώρες προβολών θα είναι 19:30 και 20:30, με είσοδο ελεύθερη, ενώ τα δελτία εισόδου θα διανέμονται από τις 19:00 της ίδιας ημέρας, από το ταμείο του Πλανηταρίου.

    Με την ευκαιρία αυτή, στο Ίδρυμα Ευγενίδου θα φιλοξενηθεί η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση Επιστήμης και Τεχνολογίας, την οποία για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργανώνουν οι Βιβλιοθήκες του Ιδρύματος Ευγενίδου, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και του Δήμου Καλλιθέας. Φέτος, για πρώτη φορά, στη διοργάνωση συμμετέχουν οι Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες που εδρεύουν στην περιοχή, του Παντείου Πανεπιστημίου και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

    Επίσης τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης θα υποδεχθούν το κοινό και -καιρού επιτρέποντος- θα παρουσιάζουν τον Δία, τον Άρη και τον Κρόνο και γενικά τον έναστρο νυκτερινό ουρανό της μικρότερης νύκτας του χρόνου. Η παρατήρηση θα γίνει κατά τις ώρες 21:00 έως 24:00, με ελεύθερη είσοδο.

    [06] Οριακό προβάδισμα υπέρ της παραμονής τηςΒρετανίας στην ΕΕ καταγράφουν νέες δημοσκοπήσεις

    Η εκστρατεία που τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται να επανακτά οριακό προβάδισμα, σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν χθες.

    Μια σφυγμομέτρηση της δημοσκοπικής εταιρείας YouGov που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Sunday Times έδειξε πως η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ επανέκτησε οριακό προβάδισμα (44% - 43%) έναντι όσων τάσσονται υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ (Brexit).

    Η δημοσκόπηση βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή, με την εφημερίδα όμως να σχολιάζει ότι η μεταστροφή αυτή δεν αποτύπωσε τις αντιδράσεις από την δολοφονία της βουλευτίνας των Εργατικών Τζο Κοξ την Πέμπτη.

    Μια άλλη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας που δημοσιεύτηκε το Σάββατο και διεξήχθη την Τετάρτη και την Πέμπτη κατέγραψε μειωμένο προβάδισμα δύο μονάδων υπέρ του Brexit.

    Σε μια τρίτη δημοσκόπηση της εταιρείας Survation που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Observer φέρνει το ποσοστό υπέρ της παραμονής στο 45% έναντι 42% που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης.

    Παράλληλα, μια τέταρτη δημοσκόπηση της Opinium καταγράφει τα ποσοστά και των δύο εκστρατειών στο 44%.

    Η εφημερίδα Mail τάχθηκε δημοσίως υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, ενώ η Sunday Times κάλεσε τους αναγνώστες της να ψηφίσουν υπέρ του Brexit.

    [07] Ιταλία: Δεύτερος γύρος δημοτικών εκλογών

    Οι κάλπες άνοιξαν στις επτά το πρωί τοπική ώρα και πρόκειται να παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις έντεκα το βράδυ. Οι έχοντες δικαίωμα ψήφου είναι 8.610.142, σε εκατόν είκοσι έξι δήμους της χώρας. Οι κύριες πόλεις, στις οποίες οι Ιταλοί εκλέγουν νέο δήμαρχο είναι η Ρώμη, το Μιλάνο, το Τορίνο, η Τεργέστη, η Νάπολη και η Μπολόνια.

    Στη Ρώμη αναμετρώνται η υποψήφια των Πέντε Αστέρων Βιρτζίνια Ράτζι με τον κεντροαριστερό Ρομπέρτο Τζακέτι. Στον πρώτο γύρο η υποψήφια του κινήματος που ίδρυσε ο ηθοποιός Μπέπε Γκρίλο κατάφερε να προηγηθεί με έντεκα ποσοστιαίες μονάδες και όλοι εκτιμούν πως συνεχίζει να διατηρεί ένα ισχυρό προβάδισμα.

    Σε ό,τι αφορά το Μιλάνο, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα, από τη στιγμή που ο κεντροαριστερός Τζουσέπε Σάλα, στον πρώτο γύρο, είχε λάβει το 41,6% των ψήφων και ο κεντροδεξιός Στέφανο Παρίζι το 40%.

    Η κεντροαριστερά αναμένεται να καταφέρει να εκλέξει δήμαρχο στην Μπολόνια, ενώ στη Νάπολη, εκτός θεαματικών εκπλήξεων, αναμένεται να κερδίσει και πάλι τη δημαρχία ο ανεξάρτητος, αριστερός υποψήφιος Λουίτζι Ντε Ματζίστρις, ο οποίος πριν από δυο εβδομάδες εξασφάλισε ποσοστό 42,8%.

    Όσο για το Τορίνο, θα πρέπει να εξακριβωθεί αν ο απερχόμενος δήμαρχος Πιέρο Φασίνο, των «Δημοκρατικών», θα μπορέσει να περιορίσει την ανοδική πορεία της υποψήφιας των Πέντε Αστέρων, Kιάρα Απεντίνο.

    [08] Κατηγορίες απαγγέλθηκαν κατά τριών Βέλγων πολιτών για τρομοκρατική δράση

    Τρεις Βέλγοι πολίτες οι οποίοι συνελήφθησαν τη νύκτα κατηγορούνται για απόπειρα τρομοκρατικών ανθρωποκτονιών και για συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης.ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Βελγίου.

    Εννέα ακόμη ύποπτοι οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των νυκτερινών εφόδων αφέθηκαν ελεύθεροι, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

    Η αστυνομική επιχείρηση αφορούσε πληροφορίες για συγκεκριμένες απειλές με επίκεντρο τον αγώνα Βέλγιο-Ιρλανδία στου Euro 2016.

    Οι Σαμίρ Κ., Μουσταφά Μπ. και Τζαουάντ Μπ. περιλαμβάνονταν στους 40 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της βελγικής αστυνομίας. Σύμφωνα με «τα στοιχεία που περιήλθαν στη γνώσης μας, απαιτείτο άμεση ανάληψη δράσης», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το ιδιωτικό φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VTM, η απειλή αφορούσε κυρίως «fan zones» που είχαν οργανωθεί στο Βέλγιο εν όψει του αγώνα Βέλγιο-Ιρλανδία στο Μπορντό χθες το απόγευμα.

    Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε πολλές περιοχές, ανάμεσά τους το Μόλενμπεκ, το Σαρμπέκ και το Φορέ, τρεις περιοχές των Βρυξελλών όπου οι δράστες των επιθέσεων του Παρισιού και των Βρυξελλών διέθεταν διαμερίσματα για την προετοιμασία τους και για να χρησιμεύσουν στη συνέχεια ως κρησφύγετα.

    Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας , ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχον. «Θέλουμε να συνεχίσουμ να ζούμε κανονικά», είπε. Κατόπιν αυτού, η κυβέρνηση αποφάσισε τη «διατήρηση» των δημοσίων εκδηλώσεων, ανάμεσά τους και αυτών που αφορούν το Euro-2016, λαμβάνοντας ωστόσο επιπλέον μέτρα ασφαλείας.

    [09] Ο Άντονι Κίντις έσωσε τη ζωή ενός μωρού

    Ο Άντονι Κίντις των Red Hot Chili Peppers μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα από το να είναι μόνο ένας ροκ σταρ, μπορεί να σώζει και μωρά και το έχει αποδείξει.

    Ο τραγουδιστής με τις ελληνικές ρίζες, μιλώντας στο Radio X στη Μεγάλη Βρετανία αναφέρθηκε στα γυρίσματα που έκανε για την ενότητα «Carpool Karaoke» της εκπομπής «The Late Late Show» του Τζέιμς Κόρντεν.

    Όπως είπε, μετά τα γυρίσματα σημειώθηκε ένα ενδιαφέρον γεγονός. «Είχαμε ολοκληρώσει τα χορευτικά και στη συνέχεια θα πηγαίναμε για να φάμε σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο. Όταν τα πράγματα πήραν ανεπάντεχη τροπή. Μία γυναίκα βρήκε από το σπίτι της κρατώντας ένα παιδί φωνάζοντας: Το μωρό μου, το μωρό μου δεν μπορεί να αναπνεύσει», διηγήθηκε ο Κίντις.

    «Τότε», όπως είπε ο τραγουδιστής, «τρέξαμε όλοι προς το μέρος και αυτή μου έδωσε το μωρό στην αγκαλιά μου. Το μωρό δεν ανέπνεε. Σκέφτηκα να προσπαθήσω να του κάνω τεχνητή αναπνοή για να δω αν μπορώ να δώσω λίγο αέρα στο παιδί. Προσπάθησα να του ανοίξω το στόμα, αλλά δεν άνοιγε. Άρχισα να του τρίβω την κοιλιά, αμέσως έβγαλε νερό από το στόμα του και άνοιξε τα μάτια του. Στο μεταξύ ήρθε και το ασθενοφόρο και παρέδωσα το μωρό, στο οποίο είχε επανέλθει κανονικά η αναπνοή του».

    [10] Παρατάθηκε η Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως τις 15 Σεπτεμβρίου

    Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συνήλθε χθες στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών καθόρισε το νέο στοχευμένο πλαίσιο της πανελλαδικής απόχης των δικηγόρων έως 15 Σεπτεμβρίου 2016.Ειδικότερα, η Συντονιστική Επιτροπή, καθόρισε και ειδίκευσε την πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως 15 Σεπτεμβρίου 2016, (μια ημέρα πριν την έναρξη του νέου δικαστικού έτους δηλαδή, την 16η Σεπτεμβρίου 2016) ως εξής:

    1) Διοικητικές δίκες: φορολογικές (συμπεριλαμβανομένης της δημοτικής φορολογίας), τελωνειακές και όσες έχουν αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα, στον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας, εφόσον υπάρχει ολικώς ή μερικώς αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα ή έχει ληφθεί προσωρινή δικαστική προστασία (είτε δυνάμει προσωρινής διαταγής, είτε δυνάμει απόφασης επί αναστολής). Στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας και στο στάδιο της αναίρεσης, (ομοίως, στις φορολογικές, συμπεριλαμβανομένης της δημοτικής φορολογίας, τελωνειακές και τις υποθέσεις με αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα), αποχή από δίκες όπου ο δημόσιος φορέας (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή κ.λπ.) έχει ασκήσει το ένδικο μέσο.

    2) Την εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στις υποθέσεις του ΚΕΔΕ, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία (έχει ληφθεί προσωρινή διαταγή ή απόφασης αναστολής), καθώς επίσης σε όλες τις δίκες του ΚΕΔΕ, όπου ο δημόσιος φορέας (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή κ.λπ.) είναι ανακόπτων (στον πρώτο βαθμό), ή στον δεύτερο βαθμό και στο στάδιο της αναίρεσης όταν ο δημόσιος φορέας έχει ασκήσει ένδικο μέσο.

    3) Ποινικές δίκες: αποχή μόνο από φορολογικές, τελωνειακές και κοινωνικοασφαλιστικές (μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών). Η αποχή ισχύει και στις περιπτώσεις συρροής με άλλα ποινικά αδικήματα. Από τις ως άνω περιπτώσεις η αποχή δεν εκτείνεται: α) στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α' βαθμό και επταετία σε β' βαθμό, και β) σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν κρατούμενοι.

    4) Την εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στον πρώτο βαθμό στις υποθέσεις αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους Τραπεζών ή Εταιριών Διαχείρισης ή Απόκτησης απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία (προσωρινή διαταγή ή αναστολή) ή στον δεύτερο βαθμό και στο στάδιο της αναίρεσης όταν η Τράπεζα ή η Εταιρία Διαχείρισης ή Απόκτησης απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις έχει ασκήσει ένδικο μέσο. Η αποχή δεν εκτείνεται : α) στην ανακοπή κατά πίνακα κατάταξης, β) στην ανακοπή κατά κατακυρωτικής έκθεσης , γ) στην ανακοπή τρίτου, οι οποίες συζητούνται κανονικά.

    5) Δίκες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) και του ΕΟΠΥΥ, στον πρώτο βαθμό, όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΥΥ είναι ενάγων ή αιτών ή προσφεύγων ή ανακόπτων. Στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας και στο στάδιο της αναίρεσης, αποχή από δίκες όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΥΥ έχει ασκήσει το ένδικο μέσο και στον πρώτο βαθμό ήταν (ο ίδιος) ενάγων ή αιτών ή προσφεύγων ή ανακόπτων. Κατ' εξαίρεση των παραπάνω, η αποχή δεν εκτείνεται σε όλες τις περιπτώσεις που ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΥΥ έχει επιτύχει υπέρ αυτού προσωρινή δικαστική προστασία ή υπάρχει υπέρ αυτού αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα (οπότε το ένδικο βοήθημα ή μέσο εκδικάζεται κανονικά).

    6) Ειδικώς ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποχή από όλες τις διαδικασίες όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΥΥ έχει ασκήσει το ένδικο βοήθημα ή μέσο.

    Η συντονιστική επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου έως την 15.9.2016 για να εξετάσει την πορεία της κατάστασης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 June 2016 - 10:32:24 UTC