Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν.Παππάς:«Συμφωνία από συμφωνία έχει διαφορά»
  • [02] ΝΔ: Αποδοχή εκ μέρους της Φ. Γεννηματά της πρότασης του Κυρ. Μητσοτάκη για μια νέα συμφωνία για το πρωτογενές πλεόνασμα
  • [03] Το ΠΑΣΟΚ για την ανακοίνωση της ΝΔ
  • [04] Π. Σκουρλέτης: Δεν αρκεί η διακυβέρνηση της χώρας για να μπορέσεις να ελέγξεις όλους τους αρμούς της εξουσίας
  • [05] Παρατάθηκε η Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως 15 Σεπτεμβρίου 2016
  • [06] Κατηγορίες απαγγέλθηκαν κατά τριών βέλγων πολιτών για τρομοκρατική δράση
  • [07] Απάντηση της ΝΔ σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού
  • [08] "Υποκρισία" καταλογίζει η κυβέρνηση στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τις αναφορές τους για μικρότερα πλεονάσματα
  • [09] Die Welt: Πρώτοι παγκοσμίως και με διαφορά οι Έλληνες πλοιοκτήτες

  • [01] Ν.Παππάς:«Συμφωνία από συμφωνία έχει διαφορά»

    «Οι εξελίξεις μας δικαιώνουν. Η συμφωνία έκλεισε και ο λαός μας αντιλαμβάνεται πως συμφωνία από συμφωνία έχει διαφορά», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Η Αυγή", επισημαίνοντας ότι η ΝΔ είχε κλείσει άλλη συμφωνία, το πρόγραμμα της οποίας καθ΄ ομολογίαν του κ. Χαρδούβελη "δεν έβγαινε", και καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για «να βγάλουμε αυτά τα μέτρα από την πλάτη του λαού».

    Ο υπουργός Επικρατείας κάνοντας απολογισμό των κυβερνητικών χειρισμών ενόψει της συμπλήρωσης ενός έτους από το δημοψήφισμα, υπενθυμίζει το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα ότι «χρειαζόμαστε ένα ισχυρό ΟΧΙ για να πετύχουμε μια καλύτερη συμφωνία». Με το ΟΧΙ του λαού, συμπληρώνει, κερδίσαμε μια συμφωνία η οποία και τις δανειακές ανάγκες της χώρας καλύπτει, και την απαλλάσσει από το αγγλικό δίκαιο, και χαμηλώνει κατά 20 δισ. τα πλεονάσματα για την επόμενη 3ετία και έμειναν ανοιχτό αρκετά ζητήματα τα οποία κερδήθηκαν στην πορεία της διαπραγμάτευσης.

    Για το θέμα του χρέους ο κ. Παππάς χαρακτηρίζει θετική αφενός τη δυναμική των εξελίξεων η οποία είναι «με το μέρος της Ελλάδας», αφετέρου τη σημερινή έκβαση, καθώς μπήκε όριο στις ετήσιες δαπάνες χρέους το οποίο «εάν είχε επιτευχθεί νωρίτερα η χώρα θα είχε γλιτώσει δεκάδες δισ. σε αποπληρωμές».

    Σχετικά με τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά ο υπουργός προϊδεάζει ότι «οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και η επαναφορά τους είναι θεμελιώδες συστατικό και προϋπόθεση για να μπορέσει η χώρα να μπει στη δίκαιη ανάπτυξη», κάτι που αποτελεί και προτεραιότητα της κυβέρνησης.

    [02] ΝΔ: Αποδοχή εκ μέρους της Φ. Γεννηματά της πρότασης του Κυρ. Μητσοτάκη για μια νέα συμφωνία για το πρωτογενές πλεόνασμα

    «Μετά τη θετική αποδοχή από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κυρία Φώφη Γεννηματά με συνέντευξή της αποδέχτηκε την πρόταση που έχει κάνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για μια νέα συμφωνία που να περιλαμβάνει στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 2% από το 2018 και μετά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    Η Συγγρού επισημαίνει ότι η πρόταση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη θέτει τα θεμέλια για να ξεφύγει η οικονομία από τον υφεσιακό κύκλο στον οποίο έχει περιέλθει.

    «Είναι, όμως, απαραίτητο να συνοδευτεί από ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

    Δυστυχώς, μέχρι τώρα, αυτή η πρόταση δεν έχει γίνει αποδεκτή από τον κ. Τσίπρα ως σημείο αφετηρίας για μια νέα μεγάλη συμφωνία με τους πιστωτές μας», υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Το ΠΑΣΟΚ για την ανακοίνωση της ΝΔ

    [03] Το ΠΑΣΟΚ για την ανακοίνωση της ΝΔ

    Στο ΠΑΣΟΚ ακόμα γελάμε με αυτά που λέει η Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Μητσοτάκης ακόμα και τώρα ονειρεύεται εκλογές. Για ποια εθνική γραμμή λοιπόν μας μιλάει; αναφέρεται σε σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

    [04] Π. Σκουρλέτης: Δεν αρκεί η διακυβέρνηση της χώρας για να μπορέσεις να ελέγξεις όλους τους αρμούς της εξουσίας

    Ο αναπτυξιακός νόμος διατυπώνει μια διαφορετική αντίληψη, με προσανατολισμό στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, επισημαίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Εποχή", σημειώνοντας ότι οι επενδύσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι για την ανάπτυξη η οποία θα δημιουργεί προστιθέμενη αξία με διεύρυνση της παραγωγικής βάσης και δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας.

    Ο υπουργός αναφέρει ότι βασική επιδίωξη στην παρούσα κατάσταση, είναι να σπάσει ο φόβος και η απογοήτευση του κόσμου και να πάρει μπροστά η οικονομία. Παράλληλα να βαθύνει η συζήτηση για το χρέος, ώστε φθάνοντας στο 120-130%, του ΑΕΠ, να μπορούμε να δημιουργήσουμε μια συμμαχία με τις αντίστοιχες οικονομίες του ευρωπαϊκού νότου και να απαιτήσουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, όπως ευρωομόλογο κτλ.

    Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι πρέπει να γίνει κατανοητό το γεγονός ότι «δεν αρκεί η διακυβέρνηση της χώρας για να μπορέσεις να ελέγξεις όλους τους αρμούς της εξουσίας. Το κράτος δεν είναι ένα εργαλείο που μπορούμε να το βάλουμε να δουλέψει όπως θέλουμε, επειδή είμαστε στην κυβέρνηση».

    [05] Παρατάθηκε η Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως 15 Σεπτεμβρίου 2016

    Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συνήλθε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών καθόρισε το νέο στοχευμένο πλαίσιο της πανελλαδικής απόχης των δικηγόρων έως 15 Σεπτεμβρίου 2016.Ειδικότερα, η Συντονιστική Επιτροπή, καθόρισε και ειδίκευσε την πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως 15 Σεπτεμβρίου 2016.

    [06] Κατηγορίες απαγγέλθηκαν κατά τριών βέλγων πολιτών για τρομοκρατική δράση

    Τρεις βέλγοι πολίτες οι οποίοι συνελήφθησαν τη νύκτα κατηγορούνται για απόπειρα τρομοκρατικών ανθρωποκτονιών και για συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης.ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Βελγίου.

    Εννέα ακόμη ύποπτοι οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των νυκτερινών εφόδων αφέθηκαν ελεύθεροι, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

    Η αστυνομική επιχείρηση αφορούσε πληροφορίες για συγκεκριμένες απειλές με επίκεντρο τον αγώνα Βέλγιο-Ιρλανδία στου Euro 2016.

    Οι Σαμίρ Κ., Μουσταφά Μπ. και Τζαουάντ Μπ. περιλαμβάνονταν στους 40 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της βελγικής αστυνομίας. Σύμφωνα με «τα στοιχεία που περιήλθαν στη γνώσης μας, απαιτείτο άμεση ανάληψη δράσης», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το ιδιωτικό φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VTM, η απειλή αφορούσε κυρίως «fan zones» που είχαν οργανωθεί στο Βέλγιο εν όψει του αγώνα Βέλγιο-Ιρλανδία στο Μπορντό χθες το απόγευμα.

    Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε πολλές περιοχές, ανάμεσά τους το Μόλενμπεκ, το Σαρμπέκ και το Φορέ, τρεις περιοχές των Βρυξελλών όπου οι δράστες των επιθέσεων του Παρισιού και των Βρυξελλών διέθεταν διαμερίσματα για την προετοιμασία τους και για να χρησιμεύσουν στη συνέχεια ως κρησφύγετα.

    Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας , ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχον. «Θέλουμε να συνεχίσουμ να ζούμε κανονικά», είπε. Κατόπιν αυτού, η κυβέρνηση αποφάσισε τη «διατήρηση» των δημοσίων εκδηλώσεων, ανάμεσά τους και αυτών που αφορούν το Euro-2016, λαμβάνοντας ωστόσο επιπλέον μέτρα ασφαλείας.

    [07] Απάντηση της ΝΔ σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού

    «Η κυβέρνηση είναι απελπιστικά απομονωμένη στην πολιτική των υψηλών φόρων που η ίδια επέλεξε", απαντά η ΝΔ σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.

    Η ΝΔ σημειώνει πως πρόκειται για πολιτική αδιέξοδη που οδηγεί την μεσαία τάξη σε φτωχοποίηση και που δεν θα πετύχει καν τους στόχους της γιατί οδηγεί σε έξαρση τη φοροδιαφυγή.

    "Ας μην ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα. Είναι η ίδια αποκλειστικά υπεύθυνη για την κατάσταση στην οποία έχει φέρει την πραγματική οικονομία», τονίζει η ΝΔ για την κυβέρνηση.

    Στο τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Λέσβου, χάρισε στον Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε. ένα αντίγραφο του μνημείου της αλληλεγγύης, που θα στηθεί στο μεγάλο δημοτικό κήπο της Μυτιλήνης. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αποχωρώντας έγραψε στο βιβλίο εντυπώσεων επισκεπτών του Δήμου Λέσβου τα εξής: « Η Λέσβος είναι το νησί της ειρήνης και εσείς είσθε μια θάλασσα αλληλεγγύης. Ας δουλέψουμε μαζί για να κάνουμε αυτό τον κόσμο καλύτερο για όλους, μη αφήνοντας πίσω κανέναν».

    [08] "Υποκρισία" καταλογίζει η κυβέρνηση στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τις αναφορές τους για μικρότερα πλεονάσματα

    "Υποκρισία" καταλογίζει η κυβέρνηση στη ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις αναφορές τους, τώρα, για ανάγκη μιας νέας συμφωνίας και για μικρότερα πλεονάσματα μετά το 2018, υπογραμμίζοντας ότι "όσο η κυβέρνηση έδινε τη μάχη της διαπραγμάτευσης που κατάφερε να μειώσει τα πλεονάσματα της επόμενης τριετίας κατά 20 δισ., η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μας έλεγαν ότι ρίχνουμε τη χώρα στα βράχια".

    Θέτει δε τα ερωτήματα εάν η "τόσο όψιμη ανακάλυψη" της ανάγκης για μικρότερα πλεονάσματα σχετίζεται με το ότι το ΔΝΤ τώρα προτάσσει το θέμα στη δική του ατζέντα και εάν οι "μεταρρυθμίσεις που σπεύδει να δώσει ως αντάλλαγμα ο κ. Μητσοτάκης" είναι "η σκληρή αντιλαϊκή και νεοφιλελεύθερη ατζέντα του ΔΝΤ". "Ο Ελληνικός λαός τους έχει πάρει χαμπάρι", τονίζει και σημειώνει πως "σε κάθε περίπτωση, γνωρίζει ότι λιγότερη λιτότητα και μεγαλύτερη κοινωνική προστασία θα διασφαλισθούν μόνο αν οι πιστωτές έχουν απέναντί τους μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται ουσιαστικά και όχι πολιτικές δυνάμεις που λειτουργούν ως yes men και φερέφωνα".

    Ειδικότερα, σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αναφέρεται ότι "η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, με υπουργό τον κ. Στουρνάρα, έφεραν και εφάρμοζαν μια συμφωνία που προέβλεπε πλεονάσματα 4,5% στο διηνεκές, ενώ, ταυτόχρονα, διακήρυτταν σε κάθε ευκαιρία ότι το χρέος μας είναι βιώσιμο. Τώρα, έρχονται να μιλήσουν για την ανάγκη μιας νέας συμφωνίας...". Επιπλέον, σημειώνεται ότι "όσο η κυβέρνηση έδινε τη μάχη της διαπραγμάτευσης που κατάφερε να μειώσει τα πλεονάσματα της επόμενης τριετίας κατά 20 δισ., η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μας έλεγαν ότι ρίχνουμε τη χώρα στα βράχια. Τώρα μας λένε το αυτονόητο: ότι μετά το 2018 πρέπει να μειωθούν τα πλεονάσματα".

    Κατόπιν αυτών, τονίζεται: "Γεννούνται όμως δύο ερωτήματα:

    1)Γιατί ανακάλυψαν τόσο όψιμα τη ανάγκη για μικρότερα πλεονάσματα;. Μήπως γιατί τώρα, το ΔΝΤ, προτάσσει το θέμα στη δική του ατζέντα ;

    2) Ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις που πρόθυμα σπεύδει να δώσει ως αντάλλαγμα ο κος Μητσοτάκης ; Μήπως η σκληρή αντιλαϊκή και νεοφιλελεύθερη ατζέντα του ΔΝΤ;".

    "Ο Ελληνικός λαός τους έχει πάρει χαμπάρι. Και, σε κάθε περίπτωση, γνωρίζει ότι λιγότερη λιτότητα και μεγαλύτερη κοινωνική προστασία θα διασφαλισθούν μόνο αν οι πιστωτές έχουν απέναντί τους μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται ουσιαστικά και όχι πολιτικές δυνάμεις που λειτουργούν ως yes men και φερέφωνα", καταλήγει η ανακοίνωση.

    Διαβάστε επίσης:

    Απάντηση της ΝΔ σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού

    [09] Die Welt: Πρώτοι παγκοσμίως και με διαφορά οι Έλληνες πλοιοκτήτες

    Η αξία του ελληνικού εμπορικού στόλου ανέρχεται σε 90 δισ. δολάρια και είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από την αξία των στόλων άλλων κρατών. Οι Έλληνες εφοπλιστές αγοράζουν και πάλι πλοία, αλλά η ίδια η χώρα τους δεν ωφελείται από αυτό, επισημαίνει δημοσίευμα της Die Welt.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα «χωρίς τους Έλληνες δεν λειτουργεί τίποτα στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα, οι Έλληνες εφοπλιστές καθορίζουν το παγκόσμιο εμπόριο όσο κανένα άλλο έθνος.Οι Έλληνες πλοιοκτήτες κατέχουν το 15% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου και σύμφωνα με υπολογισμό της λονδρέζικης εταιρείας Vessels Value η αξία των 4.500 συνολικά πλοίων τους ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 90 δισ. Ευρώ».

    Αν και η Ελλάδα , αναφέρει η Die Welt, περνά βαθιά οικονομική κρίση, «οι Έλληνες εφοπλιστές δεν έχασαν ποτέ την ηγετική τους θέση στις διεθνείς αγορές τα τελευταία χρόνια.Το αντίθετο, βελτιώνουν ακόμα περισσότερο τη θέση τους, αφού κανείς άλλος δεν κάνει τόσες παραγγελίες σε ναυπηγεία όπως οι ναυτιλιακές εταιρείες της Ελλάδας. Έτσι οι Έλληνες πλοιοκτήτες όχι μόνο διατηρούν τη πρώτη θέση παγκοσμίως, αλλά διευρύνουν και την απόσταση που τους χωρίζει από την Ιαπωνία, τη Κίνα, τη Γερμανία και την Σιγκαπούρη»

    Τα ελληνικά λιμάνια, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, «βλέπουν εν τούτοις σπάνια τα πλοία τους. Οι περισσότερες μεταφορές γίνονται από χώρες της Μέσης Ανατολής προς την Αμερική, από Λατινική Αμερική προς την Ασία ή από την Ασία προς την Αυστραλία και την Ευρώπη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 June 2016 - 20:32:24 UTC