Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εθνική γραμμή τριών σημείων για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις προτείνει η Φ. Γεννηματά
  • [02] ΝΔ: Αποδοχή εκ μέρους της Φ. Γεννηματά της πρότασης του Κυρ. Μητσοτάκη για μια νέα συμφωνία για το πρωτογενές πλεόνασμα
  • [03] Μακρόν: Ενδεχόμενο Brexit θα καταστήσει τη Βρετανία μικρή χώρα στα σύνορα της Ευρώπης
  • [04] Οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης εξασφαλίζουν τους εργαζομένους σε ΟΛΠ και ΟΛΘ υποστηρίζει ο υπουργός Ναυτιλίας.
  • [05] «Το όνομά μου είναι θάνατος στους προδότες ελευθερία στη Βρετανία», δήλωσε ο Μέιρ στο δικαστήριο

  • [01] Εθνική γραμμή τριών σημείων για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις προτείνει η Φ. Γεννηματά

    Να διαμορφωθεί τώρα εθνική γραμμή για να αλλάξει η ακολουθούμενη πολιτική του μνημονίου που συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και να προκύψουν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, προτείνει η Φώφη Γεννηματά, σε δήλωση-παρέμβασή της,που δημοσιεύται στη Real News

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι «το πρόγραμμα-Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν "βγαίνει" και δεν θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση, δεν θα φέρει ανάπτυξη, όσα επικοινωνιακά σόου και αν κάνει ο κ. Τσίπρας».

    Η εθνική γραμμή την οποία προτείνει θα πρέπει να έχει τρεις στόχους:

    1ον: Προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στην αγορά, στην οικονομία, που ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα, απελευθερώνουν τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, δημιουργούν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας και οδηγούν σε αναπτυξιακή έκρηξη.

    2ον: Επαναπροσδιορισμός του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2% από το 2018. Με παράλληλη αλλαγή-βελτίωση των έντονα υφεσιακών και κοινωνικά άδικων όρων του προγράμματος.

    3ον: Επιτάχυνση της συμφωνίας για την αναδιάρθρωση-απομείωση του δημοσίου χρέους, ώστε να επανέλθει το κλίμα εμπιστοσύνης για την Ελλάδα στις αγορές και να υπάρξει εισροή κεφαλαίων.

    Η Φώφη Γεννηματά εκτιμά ως ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι πρόσφατα και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναδεικνύει την ανάγκη να τεθούν και να υπηρετηθούν αυτοί οι εθνικοί στόχοι.

    [02] ΝΔ: Αποδοχή εκ μέρους της Φ. Γεννηματά της πρότασης του Κυρ. Μητσοτάκη για μια νέα συμφωνία για το πρωτογενές πλεόνασμα

    «Μετά τη θετική αποδοχή από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κυρία Φώφη Γεννηματά με συνέντευξή της αποδέχτηκε την πρόταση που έχει κάνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για μια νέα συμφωνία που να περιλαμβάνει στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 2% από το 2018 και μετά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    Η Συγγρού επισημαίνει ότι η πρόταση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη θέτει τα θεμέλια για να ξεφύγει η οικονομία από τον υφεσιακό κύκλο στον οποίο έχει περιέλθει.

    «Είναι, όμως, απαραίτητο να συνοδευτεί από ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

    Δυστυχώς, μέχρι τώρα, αυτή η πρόταση δεν έχει γίνει αποδεκτή από τον κ. Τσίπρα ως σημείο αφετηρίας για μια νέα μεγάλη συμφωνία με τους πιστωτές μας», υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [03] Μακρόν: Ενδεχόμενο Brexit θα καταστήσει τη Βρετανία μικρή χώρα στα σύνορα της Ευρώπης

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ?Le Monde?, δηλώνει ότι μια έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ, θα την καταστήσει μια μικρή χώρα στα σύνορα της Ευρώπης, ενώ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28 Ιουνίου θα πρέπει να στείλει ?ένα συγκεκριμένο μήνυμα και χρονοδιάγραμμα? στη Βρετανία σε περίπτωση εξόδου της από την ΕΕ.

    Αναφέρει επίσης ότι ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα σημαίνει ότι η το Λονδίνο θα πρέπει να συνεισφέρει οικονομικά, αν θέλει να έχει πρόσβαση στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.

    [04] Οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης εξασφαλίζουν τους εργαζομένους σε ΟΛΠ και ΟΛΘ υποστηρίζει ο υπουργός Ναυτιλίας.

    Σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κρουαζιεροπλοίων και στις παραδόσεις εμπορευματοκιβωτίων, προκαλούν οι συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι αποσκευές των επιβατών εξυπηρετούνται από τα μέλη των πληρωμάτων των πλοίων ενώ σε άλλες οι ίδιοι επιβάτες μεταφέρουν τις βαλίτσες τους. Σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν τέσσερα κρουαζιερόπλοια, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα.

    Επίσης υπάρχουν δεκάδες εγκλωβισμένα κοντέινερ στους σταθμούς φορτοεκφόρτωσης σε Αθήνα και Πειραιά.

    Οι προτάσεις της κυβέρνησης που παρουσιάστηκαν χθες το απόγευμα από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, δεν ικανοποίησαν τους εργαζόμενους και προανήγγειλαν τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

    Από την πλευρά του, ωστόσο, το υπουργείο Ναυτιλίας με σημερινή ανακοίνωσή του τονίζει ότι ρυθμίσεις της κυβέρνησης εξασφαλίζουν υπό τις παρούσες συνθήκες με τον καλύτερο τρόπο τους εργαζομένους του ΟΛΠ, αλλά και του ΟΛΘ.

    Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, με τον Κυρωτικό Νόμο που θα εισαχθεί στη Βουλή για την έγκριση της Σύμβασης Παραχώρησης θα προβλέπεται η διατήρηση σε ισχύ του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού του ΟΛΠ ΑΕ και η όποια ενδεχόμενη αντικατάστασή του θα μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά γενικές διατάξεις περί ιδιωτικών επιχειρήσεων και εκμεταλλεύσεων.

    Επίσης, διατηρείται σε ισχύ ο Κανονισμός Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της εταιρείας μέχρι την ενδεχόμενη κατάργηση και αντικατάστασή του μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Δίνεται επίσης η δυνατότητα επιλογής μετάταξης των εργαζομένων τόσο στον ΟΛΠ ΑΕ όσο και στον ΟΛΘ ΑΕ σε υπηρεσίες, φορείς ή νομικά πρόσωπα του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σε Οργανισμούς Λιμένα καθώς και σε εταιρείες του ν. 3429/2005, στις οποίες το Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου.

    Υπογραμμίζει εξάλλου ότι αναφορικά με την σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία που αφορά τον ΟΛΘ ΑΕ και με δεδομένο ότι το αναρτηθέν σχέδιο Σύμβασης Παραχώρησης δεν έχει ακόμα δεσμευτικό χαρακτήρα, έχουν δρομολογηθεί επίσημες πρωτοβουλίες των συναρμοδίων υπουργείων και της κυβέρνησης, σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΘ και το ΤΑΙΠΕΔ, για την πληρέστερη κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων.

    Τέλος, το υπουργείο Ναυτιλίας διαβεβαιώνει ότι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης συμπεριλαμβάνεται η βελτίωση του συνολικού νομοθετικού πλαισίου που ισχύει στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση και όχι την απορρύθμιση της λιμενικής εργασίας για όλα τα λιμάνια της χώρας.

    [05] «Το όνομά μου είναι θάνατος στους προδότες ελευθερία στη Βρετανία», δήλωσε ο Μέιρ στο δικαστήριο

    Στο Δικαστήριο του Γουεστμίνστερ, παρουσιάστηκε ο Τόμας Μέιρ, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Κοξ, που προκάλεσε σοκ στη Βρετανία, ενώ είχε ως πολιτική συνέπεια της διακοπή της προεκλογικής εκστρατείας, αναφορικά με το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα την επόμενη εβδομάδα, σχετικά με την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ.

    Όταν ρωτήθηκε, από το Δικαστήριοπως λέγεται, οΜέιρ απάντησε: ?Το όνομα μου είναι, θάνατος στους προδότες. Ελευθερία στη Βρετανία.

    Ο Μέιρ βαρύνεται με την κατηγορία της δολοφονίας της Κοξ, αλλά και με κατηγορίες σχετικές με την κατοχή πυροβόλου όπλου, αλλά κι άλλου επιθετικού όπλου.

    Διαβάστε επίσης:Συλλυπητήρια Ομπάμα στον σύζυγο της βουλευτίνας Τζο Κοξ

    Διαβάστε επίσης:Το αντιφατικό προφίλ του δολοφόνου της Τζο Κοξ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 June 2016 - 14:32:19 UTC