Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Αποστόλου: Ο νέος νόμος θα ενισχύσει τις εξαγωγές των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων
  • [02] Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε» μπροστά στη Βουλή
  • [03] Στοιχεία για τη λειτουργία των δημοτικών, από τον Σεπτέμβριο, έδωσε ο Νίκος Φίλης
  • [04] Σύμβαση της ΕΡΓΟΣΕ με την «Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ» για την σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Ειδομένη
  • [05] Συνάντηση του Πρ. Παυλόπουλου με τον τέως Πρόεδρο Κ. Παπούλια

  • [01] Β. Αποστόλου: Ο νέος νόμος θα ενισχύσει τις εξαγωγές των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων

    "Εφαλτήριο στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας και την προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση" χαρακτήρισε το νέο αναπτυξιακό νόμο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

    Ο νέος νόμος, υπογράμμισε ο κ. Αποστόλου ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της χώρας και είναι προσανατολισμένος στο να βοηθήσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ τα οφέλη της ανάκαμψης θα κατανέμονται δίκαια και το κοινωνικό κράτος θα ενισχυθεί. "Η σφραγίδα της δίκαιης ανάπτυξης χαρακτηρίζει αυτό το νόμο", είπε χαρακτηριστικά.

    Σημαντική ρύθμιση, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, είναι ότι η ενίσχυση θα δίνεται επί του αποτελέσματος και όχι επί των προθέσεων και με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν φαινόμενα του παρελθόντος.

    Ο νέος νόμος, συνέχισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, δίνει τη δυνατότητα υπαγωγής στο νόμο με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο, σε συνεταιρισμούς, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Ομάδες Παραγωγών, Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις Συνεταιριστικές Εταιρείες και σε κλάδους Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας, και Αγροδιατροφής.

    Με τον τρόπο αυτό, υπογράμμισε ο κ. Αποστόλου, ενισχύεται η διατροφική επάρκεια της χώρας με ποιοτικά προϊόντα στην ενίσχυση του ισοζυγίου το έλλειμμα του οποίου έχει μειωθεί κατά 48% το 2015, με την ενίσχυση των εξαγωγών ποιοτικών προϊόντων.

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατέληξε λέγοντας ότι η προσπάθεια που γίνεται, να δημιουργηθεί ένα κλίμα αγανάκτησης κατά της κυβέρνησης δεν βρίσκει έδαφος στην κοινωνία.

    "Η κυβέρνηση θα τα καταφέρει και σεις θα πηγαίνετε από αναμονή σε αναμονή" είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

    [02] Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε» μπροστά στη Βουλή

    Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε» μπροστά στη Βουλή

    Στην συγκέντρωση κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά της κυβέρνησης ενώ ήταν αισθητή η απουσία πολιτικών.

    Η συγκέντρωση εξελίσσεται χωρίς επεισόδια και όταν ένας 30χρονος, που δήλωσε αναρχικός, προσπάθησε να κάψει σημαία της ΕΕ, απωθήθηκε από τους διαδηλωτές.

    [03] Στοιχεία για τη λειτουργία των δημοτικών, από τον Σεπτέμβριο, έδωσε ο Νίκος Φίλης

    Για τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, από τον Σεπτέμβριο, μίλησε στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης. Όπως περιέγραψε «από την Α' τάξη δημοτικού, σε όλα τα σχολεία της χώρας, τα παιδιά θα διδάσκονται τα μαθήματα της πληροφορικής και των αγγλικών. Επίσης, θα έχουν το μάθημα της θεατρικής αγωγής και τα καλλιτεχνικά. Στην Ε' και την Στ' τάξη θα μπορούν τα παιδιά να κάνουν επιλογή για δεύτερη γλώσσα. Και όλα αυτά σε ένα πρόγραμμα που θα είναι εξάωρο, κάθε μέρα, σε όλη την Ελλάδα, για λόγους παιδαγωγικούς, γιατί πιστεύουμε ότι τα παιδιά δεν μπορούν να είναι επτά ώρες στο σχολείο μέσα, και μάλιστα σε κτίρια που δεν είναι λειτουργικά. Τα μαθήματα θα τελειώνουν 13:15 κάθε μέρα σε όλη την Ελλάδα».

    Όμως, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, «σε όλες τις αγροτικές περιοχές θα μπορούν όλα τα παιδιά να συμμετέχουν στο σχολείο έως τις 16:00, και στις αστικές περιοχές, θα μπορούν να στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο έως τις 16:00, οι γονείς οι οποίοι είτε εργάζονται και οι δύο, είτε είναι άνεργοι και οι δύο, είτε είναι ο ένας εργαζόμενος και ο άλλος άνεργος, είτε πρόκειται για μονογονεϊκές οικογένειες. Δηλαδή, περίπου το 10% από τους εξακόσιους χιλιάδες μαθητές δημοτικών σχολείων, περίπου 60 χιλιάδες παιδιά συμμετέχουν κάθε χρόνο στο ολοήμερο, αυτό θα γίνει και φέτος».

    Αναφορικά με το εκπαιδευτικό προσωπικό ο κ Φίλης τόνισε: «Φέτος θα πάρουμε χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Όμως, αξιοποιούμε το θέμα του ωραρίου όλων των εκπαιδευτικών. Αυτό θα γίνει. Δεν θα υπάρχουν ωράρια τα οποία δεν θα είναι αυτά που προβλέπει ο νόμος, σε όλα τα σχολεία, σε όλη την Ελλάδα». Ο κ. Φίλης υπογράμμισε, επίσης: «Δεν θα έχουμε, όπως λέει η ΔΟΕ, 7 χιλιάδες λιγότερους αναπληρωτές στα δημοτικά σχολεία, αυτά είναι νούμερα για να δημιουργούνται εντυπώσεις. Θα έχουμε από την πρώτη μέρα δημοτικά τα οποία θα λειτουργούν με όλο το προσωπικό στη θέση του και με όλα τα βιβλία. Τα βιβλία για τον Σεπτέμβριο έχουν πάει ήδη σε πάρα πολλά σχολεία και θα ολοκληρωθεί η διανομή τους μέσα στον μήνα. Η εκπαίδευση έχει ανάγκη από χιλιάδες αναπληρωτές επί τη βάσει όμως των εκπαιδευτικών αναγκών. Δεν μπορεί το σχολείο να λειτουργεί επί τη βάσει της ικανοποίησης του αιτήματος να βρω δουλειά. Υπάρχουν 110 χιλιάδες υποψήφιοι αναπληρωτές και παίρνουμε το πολύ είκοσι χιλιάδες κάθε χρόνο. Θα υπάρχει αξιοποίηση του προσωπικού και όπου υπάρχουν πλεονάσματα δεν θα κάνουμε προσλήψεις αναπληρωτών».

    Για το θέμα που έχει προκύψει με τον μισθό του Ιουνίου για τους αναπληρωτές της χρονιάς που τελειώνει, ο κ. Φίλης σημείωσε ότι είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών, αν και εκτίμησε ότι «θα βρεθεί κάποια λύση».

    Για το θέμα της προσευχής και της παρέλασης, ο κ. Φίλης επανέλαβε ότι «θα δοθεί η εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς κάθε σχολείου να αποφασίζουν για το ζήτημα αυτό». «Δεν θέλουμε να υπάρχει μια κεντρικά εμπορευόμενη γραμμή, που να δεσμεύει όλον τον κόσμο σε τέτοια ζητήματα. Δίνουμε την ευκαιρία στον σύλλογο να αποφασίζει για αυτά τα ζητήματα. Είναι μια προσπάθεια που εντάσσεται στον εκδημοκρατισμό του σχολείου» τόνισε.

    Τέλος, αναφερόμενος στην αποψινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ο κ. Φίλης παρατήρησε: «Μιλήσαμε και κατορθώσαμε να αποκαλύψουμε ότι πίσω από τη συγκέντρωση υπήρχε η ΝΔ. Κρυβόντουσαν και πήγαιναν μουλωχτά να κάνουν συγκέντρωση. Τώρα, αναγκάστηκαν να βγουν δημόσια και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Επίσης, με την παρέμβαση αυτή αναγκάσαμε και άλλα κόμματα, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ. να τοποθετηθούν. Το μεν ΠΑΣΟΚνα πάρει ρητές αποστάσεις, το δε ΠΟΤΑΜΙ να προσπαθεί κι αυτό να οριοθετηθεί από αυτή τη διαδικασία. Παράλληλα, κατορθώσαμε να υπενθυμίσουμε τα αυτονόητα -γιατί γίνονται λαθροχειρίες- ότι είναι άλλο πράγμα το κίνημα των αγανακτισμένων στις πλατείες και άλλο αυτό που γίνεται σήμερα. Οι αγανακτισμένοι ήταν ένα ευρωπαϊκό, με ρώμη, ρεύμα κατά της λιτότητας και υπέρ τη δημοκρατίας, δεν ήταν καπελωμένες καταστάσεις».

    [04] Σύμβαση της ΕΡΓΟΣΕ με την «Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ» για την σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Ειδομένη

    Σύμβαση, ύψους 11,5 εκατ. ευρώ, υπέγραψε σήμερα η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ με την "Σιδηροδρομικά Εργα ΑΤΕ" για την ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης-Ειδομένης, στο τμήμα Πολύκαστρο-Ειδομένη.

    Συγκεκριμένα, το έργο αφορά ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών υποδομής της νέας χάραξης της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης-Ειδομένης, στο τμήμα Πολύκαστρο-Ειδομένη, κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων του νέου σιδηροδρομικού σταθμού Πολυκάστρου και της σιδηροδρομικής στάσης Μικρού Δάσους, καθώς και επεμβάσεις επί των κτιριακών εγκαταστάσεων του υφιστάμενου σιδηροδρομικού σταθμού Ειδομένης.

    Η σύμβαση υπογράφηκε για λογαριασμό της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. από τον διευθύνοντα σύμβουλο Θάνο Βούρδα, με το συμβατικό οικονομικό αντικείμενο να ανέρχεται στο ποσό των 11.493.975,32 ευρώ και η ολοκλήρωση των εργασιών να προβλέπεται να γίνει σε 15 μήνες.

    Με την εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών ολοκληρώνεται η υποδομή της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Πολυκάστρου-Ειδομένης και στη συνέχεια ολοκληρώνονται οι εργασίες επιδομής και εγκατάστασης της Ηλεκτροκίνησης, οι οποίες θα εκτελεσθούν από την εν ενεργεία σύμβαση κατασκευής του αντιστοίχου έργου.

    [05] Συνάντηση του Πρ. Παυλόπουλου με τον τέως Πρόεδρο Κ. Παπούλια

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες, που διατηρούν άριστες και φιλικές σχέσεις είχαν μια εφ΄όλης της ύλης συζήτηση.

    Πρόκειται για μια συνάντηση που εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με προκατόχους του, καθώς έχει συναντηθεί και με τον πρώην Πρόεδρο κ. Χρήστο Σαρτζετάκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 June 2016 - 18:32:27 UTC