Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για αντιδημοκρατικές απόψεις κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης
  • [02] Διαψεύδει κατηγορηματικά η πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Π. Αντωνοπούλου δημοσίευμα περί παραιτήσεώς της
  • [03] UNICEF: Εννέα στα δέκα προσφυγόπουλα που έφτασαν στην Ευρώπη μέσω Ιταλίας είναι ασυνόδευτα
  • [04] Ο Ερντογάν απευθύνει μήνυμα στον Πούτιν για την εθνική γιορτή της Ρωσίας
  • [05] «Μνήμη Παλμύρας» από τον εικαστικό Αλέκο Λεβίδη

  • [01] Για αντιδημοκρατικές απόψεις κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης

    Για αντιδημοκρατικές απόψεις, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ Άδωνις Γεωργιαδης, σε δηλώσεις του από τα Ιωάννινα, με αφορμή την τοποθέτηση της Κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Όλγας Γεροβασίλη, για την αυριανή συγκέντρωση της πρωτοβουλίας «παραιτηθείτε», στο Σύνταγμα.

    Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε μεταξύ άλλων, πως η δήλωση, για εχθρική ενέργεια προς τη χώρα, είναι πρωτάκουστη, επιχειρείται η τρομοκράτηση του κόσμου, ώστε να μην πάει στο Σύνταγμα και πρόσθεσε: «Οι αντιδημοκρατικές απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να προβληματίσουν νομίζω κάθε εχέφρων Έλληνα, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης και πολιτικής άποψης. Αυτοί είναι κανονικοί φασίστες. Δηλαδή, δεν έχω ξανακούσει κυβέρνηση να λέει ότι, μία διαδήλωση είναι εχθρική ενέργεια προς την χώρα. Επειδή κάποιοι άνθρωποι ζητούν να παραιτηθεί ο κ. Τσίπρας, είναι εχθροί της πατρίδος; Αυτά τα έλεγε ο Στάλιν, ο Τσαουσέσκου, τέτοιου είδους καθεστώτα. Φαίνεται τα νιάτα τους, τους κατατρέχουν ακόμη».

    [02] Διαψεύδει κατηγορηματικά η πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Π. Αντωνοπούλου δημοσίευμα περί παραιτήσεώς της

    «Δεν γνωρίζω ποιοι και για ποιους λόγους διοχετεύουν "πληροφορίες" περί δήθεν αιφνιδιαστικής παραιτήσεώς μου», σημειώνει σε γραπτή δήλωσή της η πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Παναγιώτα Αντωνοποπούλου, σχετικά με «ανακριβές δημοσίευμα στο 37ο φύλλο του Σχολιαστή», και τονίζει:

    «Για την αποκατάσταση της αλήθειας δηλώνω πως, στη κρίσιμη συγκυρία που διανύει κλάδος μας, ασκώ πλήρως τα καθήκοντά μου στο πλαίσιο του νόμου, έχοντας πάντα ως μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα των ασφαλισμένων μας»

    [03] UNICEF: Εννέα στα δέκα προσφυγόπουλα που έφτασαν στην Ευρώπη μέσω Ιταλίας είναι ασυνόδευτα

    Περισσότερα από εννέα στα δέκα παιδιά προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν στην Ευρώπη αυτήν τη χρονιά, μέσω Ιταλίας, είναι ασυνόδευτα, υπογραμμίζει η UNICEF και προειδοποιεί για τις αυξανόμενες απειλές εκμετάλλευσης, κακοποίησης και θανάτου που αντιμετωπίζουν.

    Στην έκθεση «Κίνδυνος σε Κάθε Βήμα της Διαδρομής», που δημοσιεύεται σήμερα, η UNICEF αναφέρει πως 7.009 ασυνόδευτα παιδιά πραγματοποίησαν το πέρασμα από τη Βόρεια Αφρική στην Ιταλία, τους πρώτους πέντε μήνες του χρόνου, διπλάσιοι σε σχέση με την περσινή χρονιά.

    Στη Μεσόγειο καταγράφηκαν 2.809 θάνατοι από την 1η Ιανουαρίου ως τις 5 Ιουνίου 2016 και τα περισσότερα θύματα ήταν παιδιά, όπως σημειώνεται.

    Τα ασυνόδευτα παιδιά, συνήθως, στηρίζονται σε λαθρεμπόρους, συχνά κάτω από ένα σύστημα «πληρώνεις καθώς πηγαίνεις», που τα αφήνει ευάλωτα στην εκμετάλλευση. «Εάν προσπαθήσεις να τρέξεις, σε πυροβολούν και πεθαίνεις. Εάν σταματήσεις να δουλεύεις, σε χτυπούν. Είναι όπως στο σκλαβοπάζαρο», λέει ο 16χρονος Αϊμάμο, από μία φάρμα στη Λιβύη, ο οποίος μαζί με τον δίδυμο αδελφό του δούλεψαν για δύο μήνες, προκειμένου να πληρώσουν τους λαθρεμπόρους.

    Μερικοί πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης. Ιταλοί κοινωνικοί λειτουργοί τόνισαν στη UNICEF πως μαζί κορίτσια και αγόρια κακοποιήθηκαν σεξουαλικά και εξωθήθηκαν στην πορνεία όσο ήταν στη Λιβύη και κάποια από τα κορίτσια ήταν έγκυες όταν έφτασαν στην Ιταλία, καθώς είχαν βιαστεί.

    Ωστόσο, εξαιτίας της ίδιας της φύσης των επιχειρήσεων των λαθρεμπόρων, δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για το πόσοι από τους πρόσφυγες και μετανάστες πεθαίνουν ή εξαφανίζονται, εξαναγκασμένοι σε εργασία, πορνεία ή κράτηση.

    [04] Ο Ερντογάν απευθύνει μήνυμα στον Πούτιν για την εθνική γιορτή της Ρωσίας

    Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε μήνυμα στον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής της Ρωσίας, γεγονός που σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη επαφή σ' αυτό το επίπεδο που γίνεται γνωστή έπειτα από μήνες ισχυρών εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

    "Επιβεβαιώνουμε (...) ότι ο πρόεδρος (Ερντογάν) έστειλε μια επιστολή στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με την ευκαιρία της Ημέρας της Ρωσίας" που γιορτάζεται στις 12 Ιουνίου, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της τουρκικής προεδρίας.

    Το Κρεμλίνο έλαβε το μήνυμα του Ερντογάν "μέσω των διπλωματικών διαύλων", επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti.

    "Ευελπιστώ ότι οι σχέσεις μας θα φθάσουν στο επίπεδο που αξίζουν", δηλώνει ο Ερντογάν στην επιστολή που έστειλε στον Πούτιν, σύμφωνα με το τουρκικό ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

    Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ απηύθυνε επίσης επιστολή στον ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

    [05] «Μνήμη Παλμύρας» από τον εικαστικό Αλέκο Λεβίδη

    Ένα ευαίσθητο σχόλιο πάνω στην καταστροφή της Παλμύρας από έναν ευαίσθητο δέκτη όσων συμβαίνουν γύρω μας, είναι η διακριτική εγκατάσταση του Αλέκου Λεβίδη στο Μουσείο Μπενάκη, στην Κουμπάρη.

    Μέσα σε μία παλιά μουσειακή προθήκη, ο ζωγράφος, «γοητευμένος από την υβριδική τέχνη της ελληνιστικής και ρωμαϊκής Ανατολής», τοποθέτησε αντικείμενα, γνήσια και κίβδηλα, που ζωντανεύουν τις ώρες και τις μέρες της περιπλάνησής του στους αμμόλοφους, τους ταφικούς πύργους, τους κίονες και την κεντρική λεωφόρο των καραβανιών της Παλμύρας, σε ταξίδι του το 1982. Ανάμεσα τους και άλλα αντικείμενα, που κατασκεύασε εκ των υστέρων, στα κατά καιρούς νοητά ταξίδια του στη μαγική πολιτεία. «Μόνο που τα αντικείμενα αυτά είναι ανήσυχα, ακατάστατα τοποθετημένα, σαν να οσμίζονται το αίμα των αποκεφαλισμών και τον κονιορτό από τα ανατιναγμένα μνημεία. Είναι τοποθετημένα ανάμεσα στα ρωμαϊκά εκθέματα του Μουσείου, ώστε να σταματά για λίγο ο επισκέπτης και να σκεφτεί», μας παρακινεί ο Αλέκος Λεβίδης, μιλώντας για την εγκατάσταση.

    Βασικό κίνητρο γι' αυτήν την εικαστική παρέμβασή του είναι «η αίσθηση ότι είμαι κι εγώ υπεύθυνος για την καταστροφή, που είναι απότοκο του άμετρου πολιτισμού που χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Πιστεύαμε ότι ο ειρηνικός, ανεξίθρησκος κόσμος μας θα υπήρχε για πάντα. Ξαφνικά, παλιά φαντάσματα ξυπνούν και μπήκαμε σε έναν κόσμο μισαλλοδοξίας», λέει ο ζωγράφος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 June 2016 - 14:32:25 UTC