Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ατομικές προσκλήσεις γίνονται μόνο σε επιστράτευση» είπε ο Γ. Γιακουμάτος
  • [02] Τη διατήρηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ συνιστά ο ΟΟΣΑ
  • [03] Γιώργος Σταθάκης: Δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα
  • [04] Νέο πλαίσιο τεχνικών προδιαγραφών εκπόνησης μελετών, δημιουργεί ο Χρ. Σπίρτζης
  • [05] Στον αέρα η νέα αθλητική ιστοσελίδα του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου
  • [06] Ολοκληρώνεται το έργο της αποκατάστασης της Μητρόπολης Αθηνών
  • [07] Ο «φουσκωτός» πρόσφυγας έφτασε στην Κοπεγχάγη
  • [08] Έκθεση με θέμα τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη.
  • [09] Η Αθήνα έχει εφαρμόσει την πλειονότητα των μεταρρυθμίσεων

  • [01] «Ατομικές προσκλήσεις γίνονται μόνο σε επιστράτευση» είπε ο Γ. Γιακουμάτος

    Στη ΝΔ υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση και είναι όλοι καλοδεχούμενοι, από τις παρυφές της Δεξιάς μέχρι τις παρυφές της Αριστεράς, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, σχολιάζοντας την πρόσφατη αναφορά και τα ευμενή σχόλια του τ. αρχηγού του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, για τα τέσσερα πρώην κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Βενιζέλο, Διαμαντοπούλου, Μανιάτη και Λοβέρδο.

    Ο κ. Γιακουμάτος, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», ανέφερε ότι στη ΝΔ υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση και δεν είναι ανάγκη να γίνεται ονομαστικά και παρομοιάζοντας τη ΝΔ με «δάσος» που έχει ανάγκη να αναπτυχθεί, είπε: «Το δάσος έχει ανάγκη να αναπτυχθεί, θέλει οξυγόνο και αυτό το οξυγόνο το χρειάζεται η ΝΔ από τις παρυφές της Δεξιάς, μέχρι τις παρυφές της Αριστεράς. Όλοι καλοδεχούμενοι, ατομικές προσκλήσεις νομίζω ότι γίνονται μόνο σε επιστράτευση». Πρόσθεσε: Έμείς δεν κάνουμε επιστράτευση, εμείς αυτό που κάνουμε είναι ένα άνοιγμα στην κοινωνία».

    [02] Τη διατήρηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ συνιστά ο ΟΟΣΑ

    H Ευρώπη έχει κάνει σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή πολιτικών για την ανάκαμψή της από τη διπλή ύφεση και τη βελτίωση της διαχείρισης της κρίσης, αλλά πολλά κατάλοιπα της κρίσης δεν έχουν αντιμετωπισθεί ακόμη και μεγάλα νέα προβλήματα έχουν εμφανισθεί, αναφέρει η έκθεση του ΟΟΣΑ για την οικονομία της Ευρωζώνης. Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της Ευρωζώνης θα διατηρηθεί στο 1,6% φέτος και θα αυξηθεί ελαφρά στο 1,7% το 2017, ενώ η ανεργία θα μειωθεί στο 10,2% από 10,8% πέρυσι και θα μειωθεί περαιτέρω στο 9,8% το 2017.

    Η έκθεση συνιστά τη διατήρηση της πολύ χαλαρής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ και την περαιτέρω χαλάρωσή της, εφόσον καθυστερήσει σημαντικά η αύξηση του πληθωρισμού προς τον στόχο της κεντρικής τράπεζας (λίγο κάτω από το 2%). Συνιστά, επίσης, να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην αντιμετώπιση του υψηλού επιπέδου «κόκκινων» τραπεζικών δανείων που αντιμετωπίζουν αρκετές χώρες της Ευρωζώνης, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία μίας εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στο δημοσιονομικό επίπεδο, ο ΟΟΣΑ προτείνει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις δημόσιες επενδύσεις για να τονωθεί η ανάκαμψη, ενώ ζητά και ταχύτερη πρόοδο στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της τραπεζικής ένωσης.

    «Η πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική βοήθησε στη σταδιακή αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης τα δύο τελευταία χρόνια και συνέβαλε στη μείωση των εντάσεων στις αγορές κρατικών ομολόγων. Η επίπτωση της δημοσιονομικής πολιτικής στη ζήτηση έγινε σε γενικές γραμμές ουδέτερη. Σημαντικά στοιχεία της τραπεζικής ένωσης, τόσο αναφορικά με την εποπτεία όσο και με την εξυγίανση, έχουν τεθεί σε λειτουργία, βελτιώνοντας την αντοχή του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος», σημειώνει ο ΟΟΣΑ.

    «Ωστόσο», προσθέτει, «πολλά κατάλοιπα της κρίσης δεν έχουν ακόμη λυθεί και μεγάλα νέα προβλήματα έχουν αναδυθεί. Η ανεργία είναι ακόμη υψηλή σε πολλές χώρες, ο πληθωρισμός είναι κοντά στο μηδέν, πολύ κάτω από τον στόχο της ΕΚΤ (λίγο κάτω από το 2%). Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, οι επενδύσεις είναι ακόμη χαμηλότερες από τα επίπεδα του 2007, ιδιαίτερα στις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση, κυρίως λόγω της αδύναμης ζήτησης αλλά και του υψηλού επιπέδου μη εξυπηρετούμενων δανείων και, σε πολλές χώρες, του μεγάλου εταιρικού χρέους, που εμποδίζει τις πιστώσεις. Οι πολιτικές εντάσεις έχουν αυξηθεί πρόσφατα, λόγω των μεγάλων εισροών μεταναστών και έχουν ασκήσει πίεση στην ελεύθερη κυκλοφορία στη ζώνη της Σένγκεν. Η επανεισαγωγή συνοριακών ελέγχων σε ορισμένες χώρες της ζώνης του Σένγκεν αποτελεί πισωγύρισμα για την ευρωπαϊκή ενοποίηση».

    [03] Γιώργος Σταθάκης: Δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα

    Ως ιδιαίτερα κομβικό σημείο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, χαρακτήρισε το κλείσιμο της αξιολόγησης ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Με δηλώσεις του στο περιθώριο των εργασιών της Παρευξείνιας Τράπεζας που πραγματοποιούνται στα Χανιά ο κ. Σταθάκης τόνισε.

    «Νομίζω ότι το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης το έχουμε τονίσει σε όλους τους τόνους, είναι ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο διότι κλείνει τα τρία μεγάλα θέματα που είναι ουσιαστικά η συμφωνία με τους εταίρους. Το θέμα της δημοσιονομικής προσαρμογής, το θέμα της σταθερότητας του τραπεζικού τομέα και το θέμα μιας ενότητας διαρθρωτικών αλλαγών που είχαν ενταχθεί στην πρώτη αξιολόγηση. 'Αρα, η πρώτη αυτή ενότητα έκλεισε, αυτό δημιουργεί προφανώς μεγάλη οικονομική σταθερότητα. Επιπρόσθετα, επιτυχία ήταν ότι μαζί με την πρώτη αξιολόγηση έγινε μια ισχυρή τοποθέτηση πάνω στο θέμα του χρέους.

    Υπό αυτές τις συνθήκες προσδοκούμε όλοι τη μεταστροφή της οικονομίας σε θετικό πρόσημο ανάκαμψης, εμείς το έχουμε προσδιορίσει ότι θέλουμε μια έξοδο από την κρίση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας με ισχυρούς κανόνες κοινωνικής δικαιοσύνης και γι' αυτό μιλάμε για δίκαιη ανάπτυξη».

    Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν αλλά εφεσιακα μέτρα δήλωσε: «Νομίζω ότι τα εφεσιακά μέτρα είναι αυτά τα οποία κλείνουν με την πρώτη αξιολόγηση. Δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα».

    [04] Νέο πλαίσιο τεχνικών προδιαγραφών εκπόνησης μελετών, δημιουργεί ο Χρ. Σπίρτζης

    Την προκήρυξη των δύο πρώτων δημόσιων ανοικτών διαγωνισμών για τη δημιουργία του νέου πλαισίου τεχνικών προδιαγραφών εκπόνησης μελετών με σύγχρονο, αντικειμενικό και αξιόπιστο τρόπο, ενέκρινε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης. Η αναβάθμιση και κωδικοποίηση των προδιαγραφών μελετών συνδέεται ταυτοχρόνως με το σύστημα, που υλοποιείται στο υπουργείο, το οποίο προβλέπει την ανάπτυξη και λειτουργία λογισμικού και ψηφιακών εφαρμογών ηλεκτρονικού ελέγχου και παρακολούθησης της κοστολόγησης, της διοίκησης, διαχείρισης και επίβλεψης των μελετών και των έργων.

    Το νέο πλαίσιο εκπόνησης μελετών εντάσσεται στη συνολική παρέμβαση εξυγίανσης, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της παραγωγής των μελετών και έργων, που υλοποιεί η κυβέρνηση. Οι προκηρύξεις και τα τεύχη δημοπράτησης που ενέκρινε ο υπουργός αφορούν τη διενέργεια των δύο πρώτων διεθνών ανοικτών διαγωνισμών συμβάσεων παροχής υπηρεσιών, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στις 14 και 15 Ιουλίου. Η προεκτιμώμενη αμοιβή αυτών των συμβάσεων είναι της τάξης των 3 εκατομμυρίων ευρώ έκαστη με ΦΠΑ. Οι δύο συμβάσεις παροχής υπηρεσιών αφορούν τις προδιαγραφές εκπόνησης μελετών για:

    - Εγγειοβελτιωτικά έργα (αρδευτικά, αποστραγγιστικά, έργα προσαγωγής).

    - Έργα υδρομάστευσης (φράγματα, λιμνοδεξαμενές).

    - Έργα αποχέτευσης ομβρίων (οριοθετήσεις, αντιπλημμυρικά-αντιδιαβρωτικά έργα χειμάρρων κ.λπ., έργα ανάσχεσης, εσωτερικά δίκτυα, συλλεκτήρες, «πράσινες» πολιτικές διαχείρισης ομβρίων).

    - Υδραυλικά συγκοινωνιακά έργα (αποχέτευση συγκοινωνιακών έργων, εξωτερικές λεκάνες, οδικές σήραγγες).

    [05] Στον αέρα η νέα αθλητική ιστοσελίδα του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου

    Αντικειμενικότητα και φωνή στον πραγματικό αθλητισμό υπόσχεται το νέο φιλόδοξο εγχείρημα του «Πρακτορείου, Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων», το «Πρακτορείο sport». Η καθημερινή, ηλεκτρονική εφημερίδα, που θα συγκεντρώνει ειδήσεις από όλα τα αθλήματα, θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Euro 2016, καθώς το ποδόσφαιρο θεωρείται ο βασιλιάς των σπορ.

    Για «παράθυρο ελπίδας» που ανοίγει με την γέννησή της η νέα αθλητική ενημερωτική ιστοσελίδα του Αθηναϊκού -Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, έκανε λόγο ο υπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη. Ο κ. Κοντονής επεσήμανε το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η νέα προσπάθεια στο φίλαθλο κοινό, ενώ έθιξε έντονα το ζήτημα της παθογένειας του αθλητισμού και μιας μερίδας κατευθυνόμενου αθλητικού Τύπου που εξυπηρετεί συμφέροντα. «Σε μεγάλο βαθμό ο ποδοσφαιροκεντρικός αθλητικός Τύπος είναι οπαδικός. Βλέπουμε καθημερινά παραπλανητικά δημοσιεύματα που στηρίζονται σε ένα ψεύδος. Με εξοργίζει ότι σε αυτό τον Τύπο φταίνε πάντα οι άλλοι, άλλοτε οι διαιτητές, άλλοτε οι άλλες ομάδες, η κυβέρνηση, εγώ. Κάνω έκκληση να σταματήσει ο κατήφορος, να βάλλουμε ένα φρένο, διαφορετικά δεν θα είμαστε θεατές, αλλά θα επέμβουμε με δραστικό τρόπο. Υπάρχουν βέβαια και συντάκτες που διαφωτίζουν το τι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Βέβαια, πιστεύω ότι καλύτερα να έχουμε ακόμη κι αυτήν τη δημοσιογραφία παρά λογοκρισία». Καταλήγοντας ευχήθηκε το «Πρακτορείο sport» να είναι η απαρχή για ένα καλύτερο αύριο, ένα καλύτερο μέλλον».

    Για το «νέο παιδί, το 10ο στη σειρά του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου» έκανε λόγο στην ομιλία του ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος. Όπως χαρακτηριστικά είπε πρόκειται για μια «νέα προσπάθεια που θα είναι κοντά στην κοινωνία. Δεν θα είμαστε μόνο δέκτες πρωθυπουργών, υπουργών αλλά στόχος μας είναι να ακουμπήσουμε τα προβλήματα της κοινωνίας. Αυτά είναι ο αντίπαλός μας, δεν πρόκειται να στρογγυλέψουμε τίποτε». Ο κ. Ψύλος αναφέρθηκε εκτενώς στο άνοιγμα του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου παρουσιάζοντας τα δέκα βήματα. Το «Πρακτορείο FM», το οποίο εκπέμπει από την Θεσσαλονίκη, αλλά «πρόκειται να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, ενώ φιλοδοξούμε να αποκτήσουμε φωνή και στην Αθήνα. Το site υγείας, το site σε συνεργασία του Πρακτορείου με την Ε.Ε. μέσα από το οποίο δίνουμε καθημερινά ειδήσεις από την Ευρώπη, από όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, η συνεργασία με το Πρακτορείο Ειδήσεων της Κίνας, με το Πρακτορείο Ειδήσεων της Ρωσίας, οι ιστοσελίδες μας στα αραβικά και στα τουρκικά».

    Ο κ. Ψύλος αναφέρθηκε και στα info graphics υπογραμμίζοντας ότι «μπορεί μια φωτογραφία να αξίζει χίλιες λέξεις, αλλά κι ένα γράφημα μπορεί είναι πάνω από 1000 φωτογραφίες». Τέλος για το «νεογέννητο» αθλητικό site επεσήμανε ότι στόχος είναι το «φίλαθλο πνεύμα κι όχι το οπαδικό. Θέλουμε να δώσουμε βήμα σε όλες τις Ομοσπονδίες και στα "φτωχάαθλήματα".

    Με τη σειρά του, ο αρχισυντάκτης του «Πρακτορείου sport», Γιάννης Νάνος παρουσίασε τη δομή της ιστοσελίδας και δήλωσε ότι «θα τονίσουμε την πραγματική αξία του αθλητισμού ώστε να γυρίσει ο κόσμος στον πραγματικό αθλητισμό».

    Για μέρα γιορτής μίλησε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος. «Για μας χρειάζεται ενθάρρυνση ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Θέλουμε να προβάλλουμε αυτές τις προσπάθειες».

    Την εκδήλωση χαιρέτισε κι ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρης Κουμπιάς, ο οποίος έκανε λόγο για «εντυπωσιακή προσπάθεια και προσφορά στον Τύπο», ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, Σωτήρης Τριανταφύλλου δήλωσε ότι «για πρώτη φορά αθλητικό πρακτορείο θα παράξει αθλητική ενημέρωση σε όλο το φάσμα του αθλητισμού».

    Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, οΔημήτρης Μελισσανίδης, ο Ολυμπιονίκης Μιχάλης Μουρούτσος, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μίμης Δομάζος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζούντο, Ιωάννης Καφενταράκης καθώς και ο πρωταθλητής ποδηλασίας, Χρήστος Βολικάκης.

    [06] Ολοκληρώνεται το έργο της αποκατάστασης της Μητρόπολης Αθηνών

    Με την τοποθέτηση του εξωτερικού φωτισμού ανάδειξης της Μητρόπολης Αθηνών, που αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα, ολοκληρώνεται το έργο της αποκατάστασης του πληγωμένου από τους σεισμούς Καθεδρικού Ναού. Επτά χρόνια μετά την τελευταία λειτουργία στους χώρους της, η Μητρόπολη θα ανοίξει ξανά τις πύλες της στις 2 Ιουλίου.

    Χτες το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ενέκρινε τη μελέτη για τον εξωτερικό φωτισμό ανάδειξης της Μητρόπολης Αθηνών και του γειτονικού ιερού ναού της Θεοτόκου Γοργοεπηκόου και Αγίου Ελευθερίου, που είναι γνωστός ως «Μικρή Μητρόπολη».

    Και οι δύο ναοί σήμερα φωτίζονται μόνο από τον υπάρχοντα δημοτικό φωτισμό, ενώ με την ολοκλήρωση των ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών τα φωτιστικά θα αναδεικνύουν όλες τις όψεις των δύο μνημείων.

    Οι εργασίες τοποθέτησης του εξωτερικού φωτισμού είναι η τελευταία «εκκρεμότητα» για την ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης της Μητρόπολης, στατικής ενίσχυσης του κτιρίου και συντήρησης του διακόσμου της. Παράλληλα, εκτελούνται αυτές τις ημέρες και οι τελευταίες εργασίες καθαρισμού και συμπλήρωσης των δαπέδων στα πεζοδρόμια, προκειμένου να διορθωθούν οι όποιες ζημιές προκλήθηκαν από τις σκαλωσιές.

    Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεόδωρος Χαμάλης, ο αγιασμός του αποκατεστημένου ναού θα γίνει στις 2 Ιουλίου. Μία ημέρα μετά θα γίνει και Θεία Λειτουργία, η πρώτη έπειτα από επτά χρόνια «σιωπής».

    [07] Ο «φουσκωτός» πρόσφυγας έφτασε στην Κοπεγχάγη

    Η κρίση του προσφυγικού είναι εδώ. Στην Ευρώπη. Είναι ογκώδης. Και δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψει σύντομα.Αυτό θέλουν να θυμίσουν τα μέλη της κολεκτίβας Βέλγων καλλιτεχνών Schellekens & Peleman με τη γιγάντια εγκατάστασή τους, τον «Φουσκωτό Πρόσφυγα».

    Μία φιγούρα, ύψους 7 μέτρων, κατασκευασμένη από το υλικό των Zodiac, των σκαφιδίων με τα οποία καταφθάνουν στις ευρωπαϊκές ακτές άνθρωποι που έχασαν το σπίτι τους. Η φιγούρα φορά ένα σωσίβιο, όπως ακριβώς θα έπρεπε να φορούν αυτοί που δεν έχουν πια στον ήλιο μοίρα, καθώς διασχίζουν τη Μεσόγειο αναζητώντας μοίρα σε μία καινούργια πατρίδα.

    Ο «Φουσκωτός Πρόσφυγας» έφτασε την Κοπεγχάγη.

    Είχε ταξιδεύσει στην Αμβέρσα, στην Ουπσάλα, στη Βενετία,Θα αποπλεύσει, σύντομα, για Ρότερνταμ, μετά για Μελβούρνη.

    [08] Έκθεση με θέμα τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη.

    Έκθεση με θέμα τους πρόσφυγες και με τίτλο «Ο άνθρωπος, παιδί μου, είναι σαν το νερό. Δεν τον σταματάει τίποτε» ξεκινά από αύριο Σάββατο 11 και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 19 Ιουνίου, στην αυλή του ιστορικού κτηρίου της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη.

    Η έκθεση διοργανώνεται από τους τελειόφοιτους φοιτητές του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με υπεύθυνη καθηγήτρια την επίκουρη καθηγήτρια Μουσειολογίας Νάσσια Χουρμουζιάδη.

    Αφορμή της είναι η προσφυγική κρίση, έτσι όπως τη βίωσαν και τη βιώνουν οι φοιτητές, ζώντας στη Λέσβο όλο αυτό το διάστημα. Η διοργάνωση της δε, αποτέλεσε αντικείμενο ενός εξαμηνιαίου μαθήματος, στο πλαίσιο του οποίου δεν αναζητήθηκαν απλώς τα εργαλεία και οι τεχνικές που απαιτούνται για την πραγματοποίησή της, αλλά κυρίως το πώς μπορεί κανείς να παρουσιάσει μια πολυεπίπεδη κρίση τη στιγμή που αυτή εξελίσσεται, κρατώντας τις δύσκολες ισορροπίες ανάμεσα στη συναισθηματική φόρτιση και την κριτική ματιά. Έτσι, αν και η έκθεση έχει ως αφετηρία το σημερινό πρόβλημα, θίγει γενικότερα ζητήματα προσφυγιάς και μετανάστευσης, κάνοντας νύξη ακόμη και για την προσωπική αποξένωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. «Δεν εστιάζει στους πρόσφυγες και το δράμα τους αντιμετωπίζοντάς τους ως «έκθεμα» που προσφέρεται για εύκολη συγκίνηση, αλλά επιχειρεί να δώσει μια συνολική εικόνα που περιλαμβάνει επιπλέον τους ντόπιους, τις πολιτικές αρχές, τους επαγγελματίες διαχειριστές του προβλήματος, όλους εμάς» λέει η κ. Χουρμουζιάδη μιλώντας στο ΑΠΕ ? ΜΠΕ.

    Στην έκθεση αξιοποιούνται φωτογραφικό υλικό, βίντεο, ψηφιακές εφαρμογές, γραφιστικές συνθέσεις και κατασκευές, που έγιναν από τους ίδιους τους φοιτητές.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, ενώ θα λειτουργεί καθημερινά από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

    [09] Η Αθήνα έχει εφαρμόσει την πλειονότητα των μεταρρυθμίσεων

    Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει την πλειονότητα των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν και κινείται προς την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της αγοράς, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Εν τω μεταξύ, το γερμανικό κοινοβούλιο έδωσε σήμερα το "πράσινο φως" για την αποδέσμευση μιας νέας δόσης ευρωπαϊκών δανείων για την Ελλάδα, ανοίγοντας τον δρόμο για την καταβολή 7,5 δισ. ευρώ στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

    Η επιτροπή Προϋπολογισμού της Μπούντεσταγκ, της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το πρωί, "απέσχε από το να πάρει θέση" αναφορικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στα τέλη Μαΐου στο επίπεδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και προβλέπει την αποδέσμευση νέων οικονομικών αρωγών, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Μπούντεσταγκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 June 2016 - 10:32:52 UTC