Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα και Σιμόν Πέρες
  • [02] Συνάντηση Κοτζιά- Μπουσάτι στα Τίρανα
  • [03] Στ. Καλαφάτης: Δεν αποτελούν υποδείξεις και παραινέσεις προς τον κ. Μητσοτάκη οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά
  • [04] Η Σαουδική Αραβία μειώνει τις τιμές του πετρελαίου στην Ευρώπη
  • [05] Οι μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης βασίζονται στα ιδανικά της
  • [06] Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ
  • [07] Μυτιλήνη: Μια έκθεση φοιτητών για το πώς βιώνουν την προσφυγική κρίση
  • [08] Ενάντια σε κάθε αλλαγή στα εργασιακά δικαιώματα είναι η ΓΣΕΕ δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ. Παναγόπουλος
  • [09] Τρεις νεκροί σε σύγκρουση τραίνων στο Βέλγιο
  • [10] Η Κλίντον «στοχεύει» στον Λευκό Οίκο
  • [11] «Ποιοτική ναυτιλία, προστασία περιβάλλοντος και αναβάθμιση της εργασίας, αποτελούν προτεραιότητές μας»
  • [12] Συνεδριάζει το EuroWorking Group
  • [13] Ο Τρ. Αλέξιάδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:Τρία νομοσχέδια κατά της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς
  • [14] Η Εθνική ομάδα τιμήθηκε από τους ομογενείς της Μελβούρνης
  • [15] Η Λάρισα απέκτησε τον Τσίμο Ναβάρο
  • [16] Στον τελικό του Champions League υδατοσφαίρισης ο Ολυμπιακός

  • [01] Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα και Σιμόν Πέρες

    Οι σχέσεις και οι προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ, ιδίως στους τομείς της επιστήμης της καινοτομίας και των νεοφυών επιχειρήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της άτυπης συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρώην πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, νωρίτερα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

    H επιστήμη και τεχνολογία είναι θέματα στα οποία έχει ενεργό ρόλο το Peres Center for Peace.

    [02] Συνάντηση Κοτζιά- Μπουσάτι στα Τίρανα

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά με τον αλβανό ομόλογό του, Ντιτμίρ Μπουσάτι, στα Τίρανα.

    Ο κ. Μπουσάτι υποδέχθηκε τον κ. Κοτζιά στην κεντρική είσοδο του αλβανικού υπουργείου εξωτερικών, απέναντι από το οποίο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 άτομα που διαμαρτύρονταν για το λεγόμενο "τσαμικό ζήτημα".

    Όπως ανέφερε στο πρακτορείο Indepentent Balκan News Agency ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών αρκετή ώρα πριν από την άφιξη του κ. Κοτζιά είχε βγει έξω από το υπουργείο προκειμένου να ζητήσει από τους διαδηλωτές, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Τσαμικού Κόμματος (PDIU) και αντιπρόεδρο της Βουλής, Σπετίν Ιντρίζι, να αποχωρήσουν χωρίς όμως να εισακουστεί.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κοτζιάς θα έχει συνάντηση στη συνέχεια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Μπουγιάρ Νισάνι και το βράδυ με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Ωστόσο στο πρόγραμμα του υπουργού προστέθηκε για αύριο το πρωί και η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

    [03] Στ. Καλαφάτης: Δεν αποτελούν υποδείξεις και παραινέσεις προς τον κ. Μητσοτάκη οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά

    «Δεν υπάρχουν τέτοια ζητήματα στη ΝΔ» είπε κατηγορηματικά στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, απαντώντας στο ερώτημα αν τα όσα αναφέρει σε χθεσινή συνέντευξή του ο τέως πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αποτελούν υποδείξεις και παραινέσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Όπως είπε ο κ. Καλαφάτης στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», ο καθένας και πόσο μάλλον ένας πρώην πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να τοποθετείται, διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ λειτουργεί υποδειγματικά και πορεύεται με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συνδρομή παλαιότερων και νεότερων στελεχών της και πρόσθεσε: «Σε καμία περίπτωση τα λεγόμενα αυτά δεν έχουν χαρακτήρα είτε υποδείξεως, είτε ακόμα και παραινέσεως?.

    [04] Η Σαουδική Αραβία μειώνει τις τιμές του πετρελαίου στην Ευρώπη

    Η Σαουδική Αραβία προχώρησε χθες σε μείωση των τιμών του πετρελαίου προς την Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, υποδηλώνοντας κλιμάκωση του ανταγωνισμού μετά την αποτυχία του ΟΠΕΚ να ορίσει πλαφόν στην παραγωγή του αργού την ώρα που αυξάνονται οι εξαγωγές από το Ιράν.

    Σε ηλεκτρονική επιστολή προς τους πελάτες της, η κρατική πετρελαϊκή εταιρία Saudi Aramco είπε ότι μείωσε τις τιμές για το ελαφρύ αργό κατά 35 σεντς το βαρέλι για τη βορειοδυτική Ευρώπη και κατά 10 σεντς το βαρέλι για τη Μεσόγειο για τις παραδόσεις του Ιουλίου.

    Η μείωση της τιμής αποτελεί έκπληξη καθώς η ζήτηση παραδοσιακά αυξάνεται το δεύτερο εξάμηνο του έτους, όταν τα διυλιστήρια επιστρέφουν στους κανονικούς τους ρυθμούς ύστερα από τις εργασίες συντήρησης. Επιπροσθέτως, οι αγορές ενισχύθηκαν πρόσφατα από τις διακοπές της παραγωγής που έγιναν σε χώρες όπως η Νιγηρία.

    Ωστόσο, η κίνηση της Σαουδικής Αραβίας έρχεται μετά τη συνεδρίαση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) την περασμένη Πέμπτη κατά την οποία δεν υπήρξε συμφωνία για πλαφόν στην παραγωγή. Η απουσία ανώτατων ορίων στην παραγωγή δίνει ουσιαστικά λευκή επιταγή στους δύο ανταγωνιστές, τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν, που είναι τα μέλη του ΟΠΕΚ με τη μεγαλύτερη επιρροή στον Οργανισμό, να παράγουν κατά βούληση.

    [05] Οι μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης βασίζονται στα ιδανικά της

    "Παρά τους αυστηρούς περιορισμούς που μας επιβάλλονται, οι μεταρρυθμίσεις μας βασίζονται στα ιδανικά μας και όχι σε διαταγές από έξω", τονίζει ο Έλληνας υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στο φύλλο του Σαββατοκύριακου της αυστριακής εφημερίδας "Ντερ Στάνταρντ".

    Στη συνέντευξη του ο Έλληνας υπουργός επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τις προσπάθειες που καταβάλλονται για το σπάσιμο της συμμαχίας που υπήρχε ανάμεσα σε ολιγάρχες, πολιτικούς, τράπεζες και ΜΜΕ, όπως επίσης τις προσπάθειες για την πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά και το γεγονός πως η Ελλάδα υπήρξε η σκηνή ενός κοινωνικού πειράματος για μία ακραία μορφή νεοφιλελευθερισμού, όπως στη Χιλή επί δικτατορίας του Πινοτσέτ.

    Απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς πως στην Ελλάδα οι μισθοί ήταν δυσανάλογα υψηλοί προς την παραγωγικότητα, παρατηρεί πως το ύψος του μισθού πότε δεν ήταν το πρόβλημα, ενώ είναι στατιστικά αποδεδειγμένο πως οι Έλληνες εργάζονται πολύ περισσότερο από τους κατοίκους οποιασδήποτε άλλης χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Επιπλέον, σήμερα η Ελλάδα έχει την πιο μορφωμένη από ποτέ άλλοτε γενιά νέων Ελλήνων, αλλά πολλοί καταφεύγουν στο εξωτερικό. Χρειάζεται, όπως λέει, ένα νέο οικονομικό μοντέλο, το παλιό έχει καταρρεύσει, ωστόσο η λύση δεν μπορεί να είναι η παραπέρα επιβάρυνση των φτωχών και της μεσαίας τάξης.

    Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνει πως, παρά το γεγονός ότι στην κυβέρνηση επιβάλλονται αυστηροί περιορισμοί, οι μεταρρυθμίσεις της βασίζονται στα ιδανικά της και όχι σε διαταγές από έξω και το καλύτερο παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατα ψηφισθείσα συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, όπου μείωσε τις συνταξιοδοτικές δαπάνες κατά 1%, όπως είχε συμφωνηθεί με τους πιστωτές, αλλά αντί να μειώσει τις συντάξεις κατέστησε δικαιότερο το σύστημα και ενοποίησε τις ρυθμίσεις για όλους τους ασφαλισμένους.

    Ο ίδιος κάνει λόγο για το "παράδοξο", που συνιστά και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την κυβέρνηση, δηλαδή οι Έλληνες να αγαπούν τη χώρα τους αλλά να μισούν το κράτος, κάτι που οφείλεται κυρίως στο ότι στο παρελθόν το κράτος δε ήταν ουδέτερο, αλλά ήταν πελατειακό και υπήρχε μία συμμαχία ανάμεσα σε ολιγάρχες, σε πολιτικούς, σε τράπεζες, σε ΜΜΕ, και τώρα καταβάλλονται προσπάθειες για να σπάσει αυτό το αντιδημοκρατικό σύστημα.

    [06] Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ

    Προβλήματα στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων, στη τροφοδοσία και μεταφορά αποσκευών κρουζιεροπλοίων, προκαλούν οι 48άωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, που συνεχίζονται για 12η ημέρα.

    Την Τετάρτη το πρωί 8/6 οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Θέατρο και πορεία προς τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ενώ αύριο αντιπροσωπεία των εκπροσώπων των εργαζομένων θα έχουν νέα συνάντηση με τον υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα και εκπροσώπους συναρμόδιων υπουργείων.

    Ο πρόεδρος των λιμενεργατών Νίκος Γεωργίου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι στη νέα σύμβαση παραχώρησης που αναμένεται να εγκριθεί την Παρασκευή 10 Ιουνίου από τη γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο νόμο 2688 για μετατροπή του ΟΛΠ από νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου σε ανώνυμη εταιρεία, ενώ δεν περιγράφεται πουθενά ο γενικός κανονισμός προσωπικού.

    Αναφορικά με το άρθρο 12 της σύμβασης που επιτρέπει στο νέο ιδιοκτήτη του λιμανιού του Πειραιά να χρησιμοποιεί εργολάβους παρόχους υπηρεσιών ή άλλα τρίτα πρόσωπα προκειμένου να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, ο κ. Γεωργίου αναφέρει ότι θα πρέπει να υπάρξουν πρώτα διασφαλίσεις των υπαρχόντων εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης έναντι των εργολάβων.

    «Οι παραχωρησιούχοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι η εταιρεία ΟΛΠ δεν έκλεισε για να ανοίξει από το μηδέν. Πήραν μια εταιρεία που λειτουργεί και έχει συγκεκριμένους κανονισμούς και συμβάσεις εργασίας», ανέφερε.

    [07] Μυτιλήνη: Μια έκθεση φοιτητών για το πώς βιώνουν την προσφυγική κρίση

    Έκθεση από τους τελειόφοιτους φοιτητές του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με υπεύθυνη καθηγήτρια την επίκουρη καθηγήτρια Μουσειολογίας Νάσσια Χουρμουζιάδη, με τίτλο «Ο άνθρωπος, παιδί μου, είναι σαν το νερό. Δεν τον σταματάει τίποτε», διοργανώνεται, από το Σαββατο 11 έως και την Κυριακή 19 Ιουνίου, στην αυλή του ιστορικού κτηρίου της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη.

    Η έκθεση έχει ως αφορμή την προσφυγική κρίση έτσι όπως τη βίωσαν και τη βιώνουν οι φοιτητές, ζώντας στη Λέσβο όλο αυτό το διάστημα. Η διοργάνωσή της δε, αποτέλεσε αντικείμενο ενός εξαμηνιαίου μαθήματος, στο πλαίσιο του οποίου δεν αναζητήθηκαν απλώς τα εργαλεία και οι τεχνικές που απαιτούνται για την πραγματοποίησή της, αλλά κυρίως το πώς μπορεί κανείς να παρουσιάσει μια πολυεπίπεδη κρίση τη στιγμή που αυτή εξελίσσεται, κρατώντας τις δύσκολες ισορροπίες ανάμεσα στη συναισθηματική φόρτιση και την κριτική ματιά.

    Έτσι, αν και η έκθεση έχει ως αφετηρία το σημερινό πρόβλημα, θίγει γενικότερα ζητήματα προσφυγιάς και μετανάστευσης, κάνοντας νύξη ακόμη και για την προσωπική αποξένωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Δεν εστιάζει στους πρόσφυγες και το δράμα τους αντιμετωπίζοντάς τους ως «έκθεμα» που προσφέρεται για εύκολη συγκίνηση, αλλά επιχειρεί να δώσει μια συνολική εικόνα που περιλαμβάνει επιπλέον τους ντόπιους, τις πολιτικές Αρχές, τους επαγγελματίες διαχειριστές του προβλήματος, όλους εμάς.

    Στην έκθεση αξιοποιούνται φωτογραφικό υλικό, βίντεο, ψηφιακές εφαρμογές, γραφιστικές συνθέσεις και κατασκευές, που έγιναν από τους ίδιους τους φοιτητές.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, ενώ θα λειτουργεί καθημερινά από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ

    [08] Ενάντια σε κάθε αλλαγή στα εργασιακά δικαιώματα είναι η ΓΣΕΕ δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ. Παναγόπουλος

    Tην πλήρη και κατηγορηματική του αντίθεση σε κάθε αλλαγή που θα πλήττει τα εργασιακά δικαιώματα «τα οποία έχουν χτυπηθεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια» εκφράζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι συνομολογεί σε αυτές τις αλλαγές.

    Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σημειώνει ότι το ισχύον πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα εναρμονίζεται με τα κοινοτικά και εργασιακά στάνταρς. Όπως αναφέρει στη δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τον Οκτώβρη του 2014 σε συνάντηση υπό την αιγίδα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας στην οποία μετείχαν εκτός από τη ΓΣΕΕ εκπρόσωποι των εργοδοτών και του υπουργείου Εργασίας και η οποία κατέληξε σε ένα κείμενο συμπερασμάτων σχετικά με την ανταπεργία (λοκ άουτ), όλα τα μέρη αναγνώρισαν πως δεν υπάρχει λόγος τροποποίησης της σχετικής νομοθεσίας, ενώ για τη συλλογική συνδικαλιστική δράση η κοινή θέση όλων των συμμετεχόντων ήταν ότι η εθνική νομοθεσία στη χώρα μας συνάδει με τους κανόνες και τις πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    «Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί που επιδιώκουν να δώσουν τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους και ποιοι θα το επιτρέψουν να γίνει; Η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα προστατεύσει τα εργασιακά όπως έκανε με τις συντάξεις και τα κόκκινα δάνεια. Τα αποτελέσματα της προστασίας της τα είδαμε. 'Αρα για ποια προστασία μιλάμε;», τόνισε ο ίδιος. Ο κ. Παναγόπουλος θα μεταβεί σήμερα στη Γενεύη όπου θα συναντηθεί για όλα τα κρίσιμα ζητήματα με το Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας του ILO Γκάι Ράιντερ. Εκεί, όπως δηλώνει ο κ. Παναγόπουλος, η ΓΣΕΕ θα χρησιμοποιήσει για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων «κάθε μέσο και κάθε τρόπο που έχει στη φαρέτρα της».

    [09] Τρεις νεκροί σε σύγκρουση τραίνων στο Βέλγιο

    Ένα τραίνο με επιβάτες συγκρούστηκε με μια εμπορευματική αμαξοστοιχία στον δήμο Σαν Ζορζε Σιρ Μους αργά χθες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα και να τραυματιστούν σαράντα, είπαν Βέλγοι αξιωματούχοι.

    "Ένα τραίνο (...) με περίπου 40 επιβάτες συγκρούστηκε με το πίσω μέρος μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή", είπε η βελγική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCB σε δήλωση. "Η σύγκρουση εκτρόχιασε δύο από τα έξι βαγόνια", πρόσθεσε.

    Ο δήμαρχος της περιοχής Φρανσίς Ντεζόν είπε στο βελγικό ειδησειογραφικό πρακτορείο Belga ότι σκοτώθηκαν τρία άτομα και τραυματίστηκαν 40 στη σύγκρουση, σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες.

    Στον τόπο του δυστυχήματος είχαν φτάσει ασθενοφόρα από την περιοχή καθώς και από την γειτονική Λιέγη.

    Σύμφωνα με τους βελγικούς σιδηρόδρομους, η σύγκρουση έγινε γύρω στις 11:00 μ.μ. (μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας) χθες.

    [10] Η Κλίντον «στοχεύει» στον Λευκό Οίκο

    Η Χίλαρι Κλίντον νίκησε στον προκριματικό κύκλο που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πουέρτο Ρίκο, ενισχύοντας τη θέση της έναντι του συνυποψηφίου της Μπέρνι Σάντερς ως προς τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News είχε προβλέψει τη νίκη της Κλίντον, η οποία εισέρχεται δυναμικά στη διεξαγωγή των αυριανών προκριματικών σε έξι πολιτείες, μεταξύ αυτών στην Καλιφόρνια, αλλά και το Νιου Τζέρσεϊ.

    Η Κλίντον ελπίζει ότι θα συμπληρώσει με το αυριανό κλείσιμο της κάλπης στο Νιου Τζέρσεϊ τον αριθμό των 2.382 εκλεκτόρων που απαιτούνται, για να διασφαλίσει την εκλογή της για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου

    [11] «Ποιοτική ναυτιλία, προστασία περιβάλλοντος και αναβάθμιση της εργασίας, αποτελούν προτεραιότητές μας»

    Στη μεγαλύτερη ναυτιλιακή έκθεση στον κόσμο -αυτήν των «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ» που ανοίγει σήμερα τις πύλες της- δίνεται η δυνατότητα στη χώρα να θέσει τις προτεραιότητες για τον κλάδο, οι οποίες είναι η ποιοτική ναυτιλία, η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της εργασίας.

    Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα, η οποία έχει την πρωτοκαθεδρία στη ναυτιλία παγκοσμίως, δύναται να πρωταγωνιστήσει στα εν λόγω ζητήματα, όχι μόνον ως ισότιμη δύναμη, αλλά ως δύναμη που ανοίγει δρόμους.

    Ο κ. Δρίτσας υπογραμμίζει ότι το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη διατήρηση του ενεργού ναυτεργατικού δυναμικού και εκτιμά ότι σήμερα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να ληφθούν σημαντικές και γενναίες αποφάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

    Η συνέντευξη δόθηκε στον Πάρη Τσιριγώτη

    [12] Συνεδριάζει το EuroWorking Group

    Το τυπικό κλείσιμο της αξιολόγησης και το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ εντός του μηνός βρίσκονται στο τραπέζι του σημερινού EuroWorking Group.

    Η ελληνική κυβέρνηση έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι επιδίωξή της είναι να χαράξει αναπτυξιακή πορεία με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο.

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης,Γιάννης Δραγασάκης,μιλώντας στην Αυγή της Κυριακής, υπογράμμισε ότι χιλιάδες συμπολίτες μας εξακολουθούν να ζουν σε συνθήκες ακραίας ανασφάλειας αλλά εκτίμησε ότι από εδώ και πέρα θα υπάρξουν ουσιαστικές δυνατότητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των κινδύνων.

    [13] Ο Τρ. Αλέξιάδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:Τρία νομοσχέδια κατά της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς

    Η κατάθεση τριών νομοσχεδίων θα είναι το επόμενο βήμα του υπουργείου Οικονομικών στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς.

    Πρόκειται για το νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καπνού, το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές καθώς και αυτό για την αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων όπως προκύπτει από δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη στην τηλεόραση του ΑΠΕ - ΜΠΕ, μετά την παρουσίαση της μεγάλης αποκάλυψης από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ της ποσότητας οπιούχων ναρκωτικών δισκίων η οποία έγινε τη συνδρομή της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ.

    Ο Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΠΕ - ΜΠΕ είπε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει να καταθέσει τα τρία νομοσχέδια. Σε ότι αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές δήλωσε ότι θα περιλαμβάνει και κίνητρα για τη χρήση καρτών από τους πολίτες καθώς και νέα υποχρεωτικά όρια για τη διενέργεια των συναλλαγών αυτών.

    Σε ότι αφορά την υπόθεση που αποκάλυψε το ΣΔΟΕ, η οποία είναι η μεγαλύτερη κατάσχεση οπιούχων ναρκωτικών δισκίων στην ελληνική επικράτεια, ο αναπληρωτής υπουργός, κατά την παρουσίασή της, είπε ότι έχει και εθνικό και διεθνές αντίκτυπο. "Είναι μια απάντηση σε όσους σχεδίαζαν τη διάλυση του ΣΔΟΕ, που εξυπηρετούσαν πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, δεν εξυπηρετούσαν όμως τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τρύφων Αλεξιάδης. Και πρόσθεσε ότι "στα θέματα του οικονομικού εγκλήματος που έχει επικεντρωθεί το ΣΔΟΕ θα ενισχύσουμε τις υπηρεσίες και υλικοτεχνικά και με προσωπικό".

    Ο επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Λουκάς Δανάμπασης εξήγησε ότι σε συνεργασία με την αμερικάνικη υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών εντοπίστηκε κοντέινερ από την Ινδία με τελικό προορισμό την Λιβύη και ενδιάμεσο σταθμό τον Πειραιά για να μεταφορτωθεί. Όπως είπε, οι Αρχές προχώρησαν στη δέσμευσή του μετά από παρακολούθηση πολλών ημερών. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι εταιρίες αποστολής και παραλαβής είχαν προηγούμενες εμπλοκές σε ύποπτες μεταφορές και ιδιαίτερα η εταιρία της Λιβύης που έχει κατηγορηθεί για σχέσεις με το ισλαμικό κράτος (ISIS). Οι έρευνες συνεχίζονται από τις Αρχές για να βρεθούν οι πραγματικοί παραλήπτες του φορτίου. Μετά την παρουσίαση της υπόθεσης ακολούθησε τιμητική βράβευση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ από τον Τρύφωνα Αλεξιάδη.

    [14] Η Εθνική ομάδα τιμήθηκε από τους ομογενείς της Μελβούρνης

    Στο κέντρο της ελληνικής κοινότητας στη Μελβούρνη βρέθηκε η αποστολή της Εθνικής ανδρών, η οποία βρίσκεται στην Αυστραλία για φιλικά παιχνίδια. Η Εθνική τιμήθηκε σε μια εκδήλωση από τους ομογενείς. Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη, βραβεύτηκαν από τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας Βασίλη Παπαστεργιάδη, παρουσία του υπουργού Πολιτιστικών Θεμάτων της πολιτείας της Βικτόρια Ρόμπιν Σκοτ, του υπουργού Αθλητισμού της ίδια πολιτείας Τζον Έρεν, αλλά και της γενικής προξένου της Ελλάδας στη Βικτόρια Χριστίνας Σημανταράκη.

    Η εκδήλωση έγινε παρουσία εκατοντάδων ομογενών και πολλών μικρών παιδιών που είχαν την ευκαιρία να βγουν φωτογραφίες με τους ποδοσφαιριστές και να πάρουν αυτόγραφα. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης επεσήμανε στη σύντομη ομιλία του:

    «Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, των παικτών, του προπονητικού επιτελείου και των συνοδών της ομάδας θέλω να σας ευχαριστήσω για το δυναμικό παρών που δώσατε σήμερα εδώ στην έδρα της ελληνικής κοινότητας και αναμένεται να δώσετε αύριο στο γήπεδο. Αυτά είναι τα παιδιά που κάνουν υπερήφανη την Ελλάδα, όταν αγωνίζονται στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Επειδή το έχει ανάγκη εδώ ο Ελληνισμός, σας υπόσχομαι σύντομα η Εθνική Ομάδα να ξαναέρθει στην Αυστραλία. Οι διεθνείς παίκτες και πάλι με προθυμία θα δώσουν το παρών».

    [15] Η Λάρισα απέκτησε τον Τσίμο Ναβάρο

    Την πρώτη μεταγραφή της ενόψει της επιστροφής της στη Super League ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΑΕΛ, με την απόκτηση του Τσίμο Ναβάρο. Η ομάδα της Λάρισας ανακοίνωσε την απόκτηση του 27χρονου Ισπανού επιθετικού, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε σε Λεβαδειακό και Τρίκαλα. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    «Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την απόκτηση για δύο χρόνια του Χοακίν (Τσίμο) Ναβάρο. Ο Ναβάρο είναι Ισπανός, 27 ετών και μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί στην Ισπανική Βαλένθια για 5 χρόνια, στην Ισπανική Έλτσε για 1 χρόνο, στον Αστέρα Τρίπολης για 3 χρόνια, στην Καλλονή για 1 χρόνο, ενώ την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στο πρώτο μισό αυτής στον Λεβαδειακό και στο δεύτερο μισό στα Τρίκαλα.

    Ο Τσίμο Ναβάρο αγωνίζεται στη θέση του περιφερειακού κυνηγού και στις Ισπανικές ομάδες που αγωνίστηκε έχει παίξει και ως δεξί μπακ. Η ΠΑΕ ΑΕΛ θέλει να ευχαριστήσει τον μάνατζερ του παίκτη και παλαιό παίκτη της ΑΕΛ Βέλα Τζούνιορ, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα στο να πραγματοποιηθεί αυτή η μεταγραφή».

    [16] Στον τελικό του Champions League υδατοσφαίρισης ο Ολυμπιακός

    Με ένα απίστευτο γκολ του Άγγελου Βλαχόπουλου στην εκπνοή, ο Ολυμπιακός επικράτησε 8-7 της ουγγρικής Τσόλνοκι στον ημιτελικό του final-6 της Βουδαπέστης και θα βρεθεί για τρίτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του Champions League υδατοσφαίρισης. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με τρία γκολ διαφορά, αλλά με κορυφαίους τους Βλαχόπουλο και Πάβιτς «γύρισαν» το ματς και πήραν μία τεράστια νίκη. Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα αντιμετωπίσουν στον τελικό το νικητή της αναμέτρησης μεταξύ της ιταλικής Προ Ρέκο και της κροατικής Γιουγκ Ντουμπρόβνικ.

    Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Τσόλνοκι): 4-2, 1-1, 1-2, 1-3


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 June 2016 - 10:32:45 UTC