Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατά της περικοπής 13ου και 14ου μισθού, υπέρ της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [02] «Το κόκκινο τανγκό», ένα θρίλερ για τη ζωή και την αυτοκτονία του Νίκου Ζαχαριάδη
  • [03] Με τους The Last Shadow Puppets ξεκίνησε το Rockwave Festival
  • [04] Επίθεση αγνώστων σε αστυνομικούς πλησίον της οικίας του Αλ. Φλαμπουράρη
  • [05] Η Airbus παρουσίασε το πρώτο μίνι-αεροπλάνο που βγήκε από τρισδιάστατο εκτυπωτή

  • [01] Κατά της περικοπής 13ου και 14ου μισθού, υπέρ της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου ο Κυρ. Μητσοτάκης

    «Τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά σε ένα νέο τραγικό αδιέξοδο» προέβλεψε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ενώ τάχθηκε κατά της περικοπής του 13ου και 14ου μισθού αλλά υπέρ της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου.

    «Δεν θα έλθει η ανάπτυξη διότι οι επιλογές της κυβέρνησης οδηγούν την χώρα σε κατάσταση στασιμοχρεοκοπίας. Με αυτή την ιδεοληπτική κυβέρνηση και με αυτούς τους υπουργούς δεν θα έλθει η ανάπτυξη» εκτίμηση ο αρχηγός της ΝΔ.

    «Η χώρα και οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν καμία άλλη μείωση μισθού, γι αυτό δεν μπαίνει θέμα 13ου και 14ου μισθού» τόνισε αναφερόμενος στα εργασιακά, αλλά τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου.

    Τάχθηκε εξάλλου κατά των απολύσεωντων δημοσίων υπαλλήλων. Όπως τόνισε, το πρόβλημα στο δημόσιο είναι η ανορθολογική κατανομή του προσωπικούκαι πρόσθεσε ότι σε πολλούς οργανισμούς υπάρχει πλεονάζον δυναμικό, ενώ σε άλλους υπάρχουν ελλείψεις.

    [02] «Το κόκκινο τανγκό», ένα θρίλερ για τη ζωή και την αυτοκτονία του Νίκου Ζαχαριάδη

    Κυκλοφορεί σήμερα, από τις εκδόσεις "Κέδρος", το βιβλίο «Το κόκκινο τανγκό». Ένα θρίλερ σε έρευνα του Κώστα Κουτσομύτη, του κορυφαίου σκηνοθέτη που πέθανε τον περασμένο Μάρτιο χωρίς να προλάβει να δει στα βιβλιοπωλεία το έργο που συνέγραψε με τον προσωπικό του γιατρό και συγγραφέα, Ευάγγελο Μαυρουδή. Είναι ένα συνδυαστικό μυθιστόρημα πάνω σε πραγματικά στοιχεία για την άνοδο και την πτώση του Νίκου Ζαχαριάδη. Μια ιστορία μύθου και αλήθειας για τη ζωή και τον θάνατό του αρχηγού του ΚΚΕ, ο οποίος ακόμη και τώρα διχάζει για τις επιλογές του που έφεραν τον καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο 1946- 1949 ,αλλά συγκινεί με την αυτοκτονία- διαμαρτυρία του την 1η Αυγούστου του 1973, όντας εξόριστος στο σοβιετικό Σοργκούτ.

    Όπως γράφει στον πρόλογο ο Κώστας Κουτσομύτης, την ιδέα για τη συγγραφή την είχε από το 1993, με την προοπτική να αποτελέσει τηλεοπτική σειρά. Συγκλονισμένος από την αποκάλυψη του τρόπου θανάτου του ηγέτη που ήταν «θύτης και θύμα μιας νοοτροπίας, ενός τρόπου ζωής, θεός για κάποιους, διάβολος για άλλους, άνθρωπος με σάρκα και οστά, με παιδιά, με γυναίκες που τον αγάπησαν, με συντρόφους που υπέφεραν για χάρη του ή εξαιτίας του», άρχισε να οργανώνει την έρευνα. Επισκέφθηκε τόπους, συναγωνιστές, μάρτυρες και βέβαια μίλησε με τους γιούς του, όμως η οικονομική στενότητα ματαίωσε την προοπτική παραγωγής. Ωσπου, στις αρχές του 2014, συζητώντας με τον οικογενειακό του γιατρό, που μελετούσε την περίοδο του εμφυλίου, του πρότεινε να αναλάβει να το γράψει με κινηματογραφικό στυλ, ώστε να είναι ελκυστικό στον σημερινό αναγνώστη, δίνοντας έμφαση στην ανθρώπινη πλευρά του Ζαχαριάδη «αποφεύγοντας τους αφορισμούς, τη στράτευση και τις κρίσεις».

    [03] Με τους The Last Shadow Puppets ξεκίνησε το Rockwave Festival

    Στο TerraVibe χτυπά και πάλι η καρδιά του ροκ, με το Rockwave Festival να υποδέχεται στις δύο σκηνές του στη Μαλακάσα εννέα συγκροτήματα της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Μοιρασμένο σε δύο μέρες (6/6 και 19/7 ), το δημοφιλές μουσικό φεστιβάλ που «κλείνει» φέτος 21 χρόνια ξεκινά με τους The Last Shadow Puppets στην παρθενική τους εμφάνιση στην Ελλάδα.

    Όταν ο Alex Turner γνώρισε τον Miles Kane το 2005, κατά τη διάρκεια της περιοδείας των Arctic Monkeys στη Βρετανία, κανείς από τους δύο δεν περίμενε ότι δύο χρόνια μετά, η φιλία τους θα μετατρεπόταν σε μια πολύ πετυχημένη συνεργασία. Μαζί με τον James Ford, τον ντράμερ των Simian Mobile Disco, αλλά και την βοήθεια του Owen Pallett, γεννήθηκαν οι Last Shadow Puppets. Το 2008 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος «The Age of the Understatement» που έγινε αμέσως μεγάλη επιτυχία, με το σινγκλ «Standing Next to Me» να θεωρείται το ηχητικό σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος. Οκτώ χρόνια μετά κυκλοφορούν νέο δίσκο, μπαίνοντας σε κάθε λίστα με τα πολυαναμενόμενα άλμπουμς του 2016. «Everything you've come to expect» o τίτλος του δίσκου και «Bad Habits» το πρώτο σινγκλ το οποίο υποδέχθηκαν με θεαματικό τρόπο κοινό και charts σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο πλαίσιο της περιοδείας τους οι The Last Shadow Puppets θα κάνουν μια στάση στο Terra Stage για λογαριασμό του Rockwave Festival.

    Παράλληλα, στο Vibe Stage θα ανέβουν οι Dropkick Murphys που συνδύαζουν την κέλτικη λαϊκή μουσική παράδοση με το καθαρό ροκ και οι Νορβηγοί εκπρόσωποι της death punk σκηνής Τurbonegro που επίσης έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Ακόμα, στο line-up της πρώτης ημέρας θα δούμε τους Suede που επιστρέφουν στην Ελλάδα με το ολοκαίνουριο album «Night Thoughts» και τους 'Αγγλους The Subways. Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν οι The Callas με το καινούργιο τους άλμπουμ «Half Kiss Half Pain», καθώς και οι Despite Everything, Wish Upon A Star και η νεοψυδελελική μπάντα των Whereswilder.

    [04] Επίθεση αγνώστων σε αστυνομικούς πλησίον της οικίας του Αλ. Φλαμπουράρη

    Τριάντα άγνωστα άτομα επιτέθηκαν στις 04:00 τα ξημερώματα σε διμοιρία των ΜΑΤ, πλησίον της οικίας του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, στα Εξάρχεια.

    Οι δράστες πέταξαν πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να τραυματιστεί ελαφρά στο χέρι. Από την επίθεση των αγνώστων προκλήθηκαν φθορές σε τρία αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και στη σύλληψη των δραστών.

    Όλγα Γεροβασίλη: «Τα μέλη αυτής της κυβέρνησης δεν μπορεί κανείς ούτε να τα εκφοβίσει, ούτε να τα εκβιάσει»

    Τα μέλη αυτής της κυβέρνησης, ούτε εκβιάζονται, ούτε εκφοβίζονται, είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μετά τη νέα επίθεση στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη. «Για τρίτη φορά, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το σπίτι του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, γίνεται στόχος βίαιης επίθεσης, με αποτέλεσμα, αυτή τη φορά, τον τραυματισμό ενός ανθρώπου», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος και υπογράμμισε: «Πληροφορούμε τους κάθε λογής χούλιγκαν, καθώς και τους πρόθυμους υποκινητές τους, ότι τα μέλη αυτής της κυβέρνησης δεν μπορεί κανείς ούτε να τα εκφοβίσει, ούτε να τα εκβιάσει».

    ΣΥΡΙΖΑ: Πράξη τυφλής βίας η επίθεση στο σπίτι του Α. Φλαμπουράρη

    Πράξη τυφλής βίας από αυτόκλητους «επαναστάτες»-χούλιγκαν, χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη νέα επίθεση στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη. "Η νέα επίθεση στο σπίτι του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργού επικρατείας Α.Φλαμπουράρη, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ανθρώπου, είναι μια πράξη τυφλής βίας από αυτόκλητους «επαναστάτες»-χούλιγκαν. Καμία τέτοια ενέργεια δεν μπορεί να εκφοβίσει τον ΣΥΡΙΖΑ", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

    Τέρενς Κουίκ:Κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι μπορούν να μας τρομάξουν

    "Κάνουν λάθος οι κύκλοι που, είτε κρύβονται πίσω από κάθε λογής χουλιγκάνο είτε ενθαρρύνουν, με τον πολυποίκιλο και πολυεπίπεδο λόγο τους, τέτοιους είδους επιθέσεις εναντίον ενός από τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, αν νομίζουν ότι μπορούν να μας τρομάξουν, ατομικά, ή στο κυβερνητικό σύνολο, ή να παρεμβαίνουν στη λειτουργία της Δημοκρατίας", δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ για την επίθεση αγνώστων σε αστυνομικούς πλησίον της οικίας του Αλέκου Φλαμπουράρη.

    "Για τρίτη φορά μπήκε στόχος ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Αν δεν προλάβαιναν οι αστυνομικές δυνάμεις (είχαν και έναν τραυματία) που επιτηρούν την περιοχή, όπου εδρεύουν και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τότε το σπίτι του θα είχε ξαναπέσει στον εφιάλτη του εμπρησμού", συμπληρώνει ο κ. Κουίκ.

    [05] Η Airbus παρουσίασε το πρώτο μίνι-αεροπλάνο που βγήκε από τρισδιάστατο εκτυπωτή

    Το πρώτο στον κόσμο τρισδιάστατα εκτυπωμένο μικρό αεροπλάνο, με την ονομασία THOR, παρουσίασε η Airbus στη διεθνή αεροδιαστημική έκθεση στο αεροδρόμιο Σένεφελντ, κοντά στο Βερολίνο.

    Το αεροπλανάκι -το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί και μεγάλο drone, δεν έχει παράθυρα, ζυγίζει μόλις 21 κιλά και το μήκος του δεν ξεπερνά τα τέσσερα μέτρα- προσέλκυσε τα βλέμματα των επισκεπτών, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Η Airbus θεωρεί ότι το πρωτότυπό της, που δεν χρειάζεται πιλότο και διαθέτει στα φτερά του δύο μηχανές με έλικες, αποτελεί μια πρόγευση για το μέλλον της πολιτικής αεροπορίας. Η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης υπόσχεται να εξοικονομήσει χρόνο, καύσιμα και χρήματα.

    «Πρόκειται για μια δοκιμή του τι είναι εφικτό με την τρισδιάστατη εκτύπωση» δήλωσε ο Ντέτλεφ Κονιγκόρσκι, επικεφαλής της ανάπτυξης του THOR (Test of High-tech Objectives in Reality). «Θέλουμε να δούμε αν μπορούμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία της ανάπτυξης ενός αεροσκάφους, χρησιμοποιώντας την τρισδιάστατη εκτύπωση όχι μόνο για επιμέρους μέρη, αλλά για ολόκληρο το σύστημα» τόνισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 June 2016 - 6:32:29 UTC