Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυστηρή απάντηση του ΠΑΣΟΚ σε δημοσιεύματα για τη στάση της Φώφης Γεννηματά
  • [02] Μ. Σαπέν: Η Γαλλία είναι εδώ για να συνδράμει την Ελλάδα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων
  • [03] Τζόζεφ Στίγκλιτς: «Συστημικά» τα προβλήματα του ευρώ
  • [04] Κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον νέο αναπτυξιακό νόμο
  • [05] Ο πατέρας Ι. Χρυσαυγής στο ΑΠΕ - ΜΠΕ για τους στόχους της Συνόδου των Ορθόδοξων Εκκλησιών
  • [06] Θ. Δρίτσας: Συμμετέχουμε ενεργά στην ενημέρωση για την προάσπιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος
  • [07] Γ. Σταθάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Άνθρακες ο θησαυρός» η είδηση για τους Τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά
  • [08] Σύλληψη 25χρονου Γάλλου στα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας που μετέφερε όπλα και εκρηκτικά
  • [09] Οι κατηγορίες περί γενοκτονίας των Αρμενίων αποτελούν "εκβιασμό" διεμήνυσε ο Ερντογάν
  • [10] Νόμος για καθαίρεση επισκόπων που δεν ερευνούν με ενδιαφέρον κατηγορίες παιδεραστίας σε βάρος κληρικών
  • [11] Μαξίμου: Περιμένουμε από τη ΝΔ να πει δημοσίως τις θέσεις της για τα εργασιακά
  • [12] Γ. Κατρούγκαλος στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Το Ασφαλιστικό θα είναι σταθερό και βιώσιμο
  • [13] Συρία: Περισσότεροι από 2.000 μαχητές συγκεντρώνονται στα βόρεια του Χαλεπίου
  • [14] Στον τελικό του Champions League υδατοσφαίρισης ο Ολυμπιακός
  • [15] Ανανέωσαν έως το 2020 Φορτούνης και Μπουχαλάκης

  • [01] Αυστηρή απάντηση του ΠΑΣΟΚ σε δημοσιεύματα για τη στάση της Φώφης Γεννηματά

    Με σχόλιο του γραφείο τύπου απάντησε το ΠΑΣΟΚ σε αιχμηρά δημοσιεύματα και επιθετικά σχόλια εις βάρος της προέδρου του, Φώφης Γεννηματά.

    Κάνουν λόγο μάλιστα για γνωστούς κουκουλοφόρυς που προσπαθούν να απαξιώσουν το ΠΑΣΟΚ και την πρόεδρό του. «'Αξιος ο μισθός τους για τη διατεταγμένη υπηρεσία τους.

    Ντρέπονται οι αχυράνθρωποι για την ταυτότητα τους. Δειλοί μπροστά στις συνέπειες της αποκάλυψής τους», αναφέρει.

    Πρόκειται για προβοκάτσιες και συκοφαντίες, επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ στο σχόλιό του και προσθέτει: « Ή είναι άσχετοι ή δόλιοι συκοφάντες και διαστρεβλώνουν τα πάντα.

    Όσο και να συνεχίσουν τη χολή και την προβοκάτσια εμείς δεν θα γίνουμε παράρτημα ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ».

    [02] Μ. Σαπέν: Η Γαλλία είναι εδώ για να συνδράμει την Ελλάδα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων

    Οι προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας βελτιώνονται και η εμπιστοσύνη που αποκαταστάθηκε εδώ και έναν χρόνο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της συνέβαλε σε αυτήν την εξέλιξη σε μεγάλο βαθμό, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν σε συνέντευξή του στην Ναυτεμπορική,

    Για το φορολογικό ο κ. Σαπέν Εκείνο αναφέρει πως «αυτό που μετράει είναι όλοι να καταβάλλουν τα οφειλόμενα σε φόρους», υπογραμμίζει όμως πως δεν είναι δική του δουλειά να εκφέρει γνώμη για τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης σε θέματα φορολογικής πολιτικής.

    Η συμφωνία του Eurogroup της 24ης Μαΐου είναι σημαντική και θα δώσει οξυγόνο και ορατότητα στις ελληνικές όπως και στις ευρωπαϊκές Αρχές, αλλά επίσης και κυρίως στους ελληνικούς και ξένους οικονομικούς παράγοντες. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης αποτελεί το κλειδί και για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, αναφέρει ο κ. Σαπέν.

    Σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς στην Ελλάδα αναφέρει πως «το μήνυμα που ήρθαμε να δώσουμε είναι ότι η Γαλλία, η διοίκησή της, οι επιχειρήσεις της είναι εδώ για να συνδράμουν την Ελλάδα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων αυτών, για να επενδύσουν στην Ελλάδα και για να βοηθήσουν την ανάπτυξη της οικονομίας της» .

    [03] Τζόζεφ Στίγκλιτς: «Συστημικά» τα προβλήματα του ευρώ

    Τη «συστημική φύση» των προβλημάτων του ευρώ, τονίζει σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα "Λα Στάμπα", ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, με ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση της Ελλάδας. Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά με την έλλειψη αναγκαίων αναπροσαρμογών του ευρώ για να μπορέσει να ξεπερασθεί η κρίση και, ιδιαίτερα, για τις περιπτώσεις της Ιταλίας και της Ελλάδας, ο κ. Στίγκλιτς υπογραμμίζει: "Είναι κάτι που αποδείχθηκε πως ήταν πολύ σοβαρό εμπόδιο. Για την Ελλάδα, βεβαίως, ήταν καταστροφικό, αλλά πρέπει να τονίσουμε και κάτι άλλο. Αν είχε αντιμετωπίσει προβλήματα μόνον μια χώρα, το θέμα θα ήταν περιορισμένο: εντάξει, η Ελλάδα δεν στάθηκε ικανή να κάνει καλή διαχείριση, και τώρα πληρώνει τις συνέπειες. Το πρόβλημα, όμως, άγγιξε και την Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Κύπρο, την Ιταλία και την Γαλλία. Όλοι αντιμετώπισαν δυσκολίες, κάποιοι επιχειρηματικής φύσης, και άλλοι όχι. Και η Βόρεια Ευρώπη. Κατά συνέπεια, πρέπει να αναγνωρίσει, κανείς, ότι πρόκειται για συστημικό πρόβλημα».

    Κατά τον επιφανή οικονομολόγο «το ευρώ μπορεί ακόμη να αναμορφωθεί, αλλά το πραγματικό ερώτημα είναι: "θα συμβεί κάτι τέτοιο;". Σε σχέση με τη στρατηγική της λιτότητας, υπογραμμίζει, ότι «από οικονομικής άποψης ήταν λανθασμένη γραμμή, διότι σε συνθήκες κρίσης, όπως εκείνες που αντιμετώπισε η Ευρώπη, θα χρειαζόταν το ακριβώς αντίθετο. Έπρεπε να προσφέρει κανείς, νέα ερεθίσματα και κίνητρα στην οικονομία, αντί να της προκαλέσει ασφυξία».

    Σύμφωνα με τον κ. Στίγκλιτς, από πολιτικής άποψης, η εμμονή της Γερμανίας στη λιτότητα "είχε ακόμη πιο επιζήμιες συνέπειες, διότι δεν επέτρεψε να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή ευρωπαϊκή λύση για έξοδο από την κρίση, δείχνοντας ακριβώς τους λόγους, για τους οποίους το σύστημα, υπό την σημερινή του μορφή, είναι αναποτελεσματικό".

    Κατά την κρίση του αμερικανού οικονομολόγου, το Brexit "δεν θα είναι χρήσιμο από οικονομικής άποψης, και αν επικρατήσει, θα στείλει ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο μήνυμα σε ό,τι αφορά στο πολιτικό πεδίο, ιδίως προς άλλες χώρες, οι οποίες θα μπορούσαν να αποφασίσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας". Σε σχέση, τέλος, με τα προβλήματα που οδήγησαν στο δημοψήφισμα -που θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου στην Μεγάλη Βρετανία- ο νομπελίστας καθηγητής του πανεπιστημίου Κολούμπια τονίζει: "Το πραγματικό πρόβλημα είναι πολιτικό, όχι οικονομικό. Στη διαχείριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έγιναν πολλά λάθη. Είναι ένας θεσμός με δομή πυραμίδας, ο οποίος δεν κατέβαλε αρκετές προσπάθειες εκδημοκρατισμού, για να δημιουργήσει μια κοινή κουλτούρα και ταυτότητα μεταξύ των πολιτών της. Πρόκειται, όμως, για προβλήματα που μπορούν να διορθωθούν και η όλη πορεία της ιστορίας τείνει προς την ολοκλήρωση".

    [04] Κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον νέο αναπτυξιακό νόμο

    Ο αναπτυξιακός νόμος συνοδεύεται από αποτίμηση του δημοσιονομικού κόστους-οφέλους, καθώς, λόγω των φοροαπαλλαγών έχει κόστος και χάρη στις επενδύσεις που θα προσελκύσει έχει όφελος, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον νέο αναπτυξιακό νόμο και διευκρινίζουν:

    -Ο χρονικός ορίζοντας των φοροαπαλλαγών του Αναπτυξιακού εκτείνεται ως το 2031, συνεπώς η άσκηση που υπολογίζει το δημοσιονομικόαντίκτυποπεριλαμβάνει εξ ορισμού τη δεκαπενταετία.

    -Στην άσκηση περιλαμβάνονται εξ ορισμού όλες οι φορολογικές παράμετροι όπως ισχύουν σήμερα. Εκτός από τον ΕΝΦΙΑ, η άσκηση περιλαμβάνει και όλους τους ισχύοντες φορολογικούς συντελεστές. Προφανώς, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι θα παραμείνουν σταθεροί για τα επόμενα χρόνια.

    -Ο αναπτυξιακός έχει θετικό ισοζύγιο καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, για κάθε 1 ευρώ φοροαπαλλαγής προκύπτει 1,2 ευρώ φορολογικών εσόδων.

    «Στη βιασύνη τους να επιτεθούν στην κυβέρνηση, κάποιες εφημερίδες αρχίζουν να συναγωνίζονται το Πρώτο Θέμα σε κακή δημοσιογραφία. Μόνο έτσι εξηγείται πώς τα 54 εκατ. ευρώ έγιναν σεπηχυαίο τίτλο 50 δισ.!!!» ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Κεφάλαιο.

    [05] Ο πατέρας Ι. Χρυσαυγής στο ΑΠΕ - ΜΠΕ για τους στόχους της Συνόδου των Ορθόδοξων Εκκλησιών

    "Είναι η πρώτη φορά -ίσως για πάνω από 1.200 χρόνια- που όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες, εκπροσωπώντας πάνω από 300 εκατομμύρια Ορθόδοξους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο, θα έχουν την ευκαιρία να συγκεντρωθούν για να επιβεβαιώσουν την ενότητά τους καθώς και να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος". Αυτό τονίζει ο πατέρας Ιωάννης Χρυσαυγής, αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Θρόνου και κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής,σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφορικά με τους στόχους και τη σημασία που έχει για τους χριστιανούς η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος των Ορθόδοξων Εκκλησιών, την πρώτη μετά το σχίσμα των Εκκλησιών του 1054, η οποία συγκαλείται στην Κρήτη από τις 16 έως τις 26 Ιουνίου,και έχει ήδη προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον.

    "Τα σχέδια για τη σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου",θα τονίσει,"ξεκίνησαν πριν από 55 χρόνια, αλλά η ιδέα μιας Πανορθόδοξης Συνόδου συνελήφθη αρχικά πριν από εκατό περίπου χρόνια. Επί πλέον, τις τελευταίες δεκαετίες, η αδιάλειπτη αφοσίωση του Οικουμενικού Πατριάρχη για τις σχέσεις μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών και την ενότητα όλων των Ορθοδόξων έχει οδηγήσει στην ολοκλήρωση αυτής της μακράς διαδικασίας".

    Σημειώνεται ότι στη Σύνοδο, τις εργασίες της οποίας καλύπτει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 400 επίσκοποι που εκπροσωπούν πάνω από 300 εκατομμύρια Ορθόδοξους χριστιανούς παγκοσμίως, κληρικοί, λαϊκοί, άνδρες, γυναίκες, θεολόγοι, παρατηρητές και ακαδημαϊκοί. Στη Σύνοδο συμμετέχουν 14 Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

    Οι Προκαθήμενοι και οι αντιπροσωπείες των Τοπικών Ορθόδοξων Εκκλησιών θα συνεδριάσουν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, τα οποία αφορούν την αποστολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο, την Ορθόδοξη Διασπορά, την Αυτονομία και τον τρόπο της Διακήρυξης, το Μυστήριο του Γάμου και τα κωλύματα γι' αυτόν, την σπουδαιότητα της νηστείας στην εποχή μας και τις σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τους υπόλοιπους χριστιανούς.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ καλύπτει τις εργασίες της συνόδου και στο πλαίσιο αυτό θα φιλοξενήσει σειρά συνεντεύξεων.

    Η αρχή γίνεται με τον πατέρα Ιωάννη Χρυσαυγή, ο οποίος είναι αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Θρόνου και κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Υπηρετεί ως διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

    [06] Θ. Δρίτσας: Συμμετέχουμε ενεργά στην ενημέρωση για την προάσπιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος

    Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συμμετέχει ενεργά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την προάσπιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, στη διαφύλαξη του οποίου συμβάλλουν καθημερινά τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής χάρη στην εκπαίδευσή τους και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τα διακρίνει, τονίζει σε μήνυμά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που έχει θεσμοθετηθεί από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και γιορτάζεται κάθε έτος στις 5 Ιουνίου. «Ο εορτασμός της ημέρας αυτής οφείλει να μας υπενθυμίζει συνεχώς ότι το μέλλον του πλανήτη μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την προστασία του περιβάλλοντος», αναφέρει ο κ. Δρίτσας.

    Με αφορμή την αυριανή ημέρα έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν σειρά εκδηλώσεων. Ειδικότερα, οι Ενώσεις Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (MEPAs), μέλη της INTERMEPA, θα γιορτάσουν μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα με αφορμή τη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2016» και θα φιλοξενήσει ο κ. Γιώργος Τσαβλίρης, Πρόεδρος της CYMEPA και της INTERMEPA.

    Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από την AUSMEΡA στην Αυστραλία, CYMEPA στην Κύπρο, HELMEPA στην Ελλάδα, NAMEPA στις ΗΠΑ και TURMEPA στην Τουρκία.Κατά τη συνάντησή τους, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν πληροφορίες για τις δραστηριότητες τους και να εξετάσουν τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων για την ανάγκη να προστατευθούν οι θάλασσες και οι ωκεανοί του πλανήτη.

    Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας-Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) διοργανώνει στις 9:30 το πρωί εκδήλωση στο Σχιστό με θέμα: «Γνωρίζουμε το Όρος Αιγάλεω - Υπερασπιζόμαστε τους ελεύθερους χώρους». Στην εκδήλωση, που συμμετέχει και ο δήμος Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία σε ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή 6,84 χλμ. στο όρος Αιγάλεω, διάρκειας περίπου τριών ωρών, με στόχο την ανάδειξη του όρους και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για όλα τα θετικά που προσφέρει το δάσος στην περιοχή, αλλά και για να γνωρίσουν τα προβλήματά του. Παράλληλα, στόχος της δράσης αυτής είναι να προβληθεί η πάγια θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ότι αφορά στην υπεράσπιση των δημόσιων εκτάσεων και ελεύθερων χώρων από καταπατήσεις τρίτων. Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος, το σημείο συγκέντρωσης, εκκίνησης και επιστροφής είναι: Η είσοδος των εγκαταστάσεων του ΠΕΣΥΔΑΠ (Λεωφόρος Σχιστού, πίσω από το ΒΙΠΑ). Επίσης, για την μετακίνηση των πολιτών:α) με ΙΧ οχήματα (υπάρχει χώρος στάθμευσης) β) από τις 8:30 ως τις 9:20 το πρωί, λεωφορεία θα μεταφέρουν ενδιαφερόμενους από την στάση «1η ΣΧΙΣΤΟΥ» (διασταύρωση λεωφόρου Σχιστού με λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη), στην αφετηρία της πεζοπορίας. Τέλος, θα υπάρχουν τρεις Σταθμοί ξεκούρασης - υποστήριξης, παρουσία εθελοντών, της Δημοτικής Αστυνομίας Κορυδαλλού και της ομάδας πολιτικής προστασίας του ΠΕΣΥΔΑΠ, με οχήματα 4Χ4. Στην εκδήλωση του ΠΕΣΥΔΑΠ εκτός από τον Δήμο Πειραιά συμμετέχουν και οι Δήμοι Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Αιγάλεω, Κορυδαλλού, Χαϊδαρίου, Αγ. Βαρβάρας, Περάματος, καθώς και περιβαλλοντικές οργανώσεις. Ταυτόχρονα, την Κυριακή, εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, θα καθαρίσουν και θα φυτέψουν λουλούδια στην πλαζ της Φρεαττύδας. «Η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά δοκιμάζεται περιβαλλοντικά εδώ και δεκαετίες. Η έλλειψη ελεύθερων - κοινόχρηστων χώρων, η απουσία πρασίνου και ένα πλήθος από οχληρές χρήσεις καθ όλον το μήκος του παράλιου μετώπου διαμορφώνουν ένα τοπίο περιβαλλοντικής υποβάθμισης και σύνθετων προβλημάτων», σημειώνει σε δήλωσή του με αφορμή την αυριανή εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης. Προσθέτει, επίσης, ότι αυριανή ημέρα για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, είναι μέρα στοχασμού, αγώνα και διεκδίκησης απαραίτητων σημαντικών παρεμβάσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας και μιας νέας μορφής βιώσιμης ανάπτυξης.

    [07] Γ. Σταθάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Άνθρακες ο θησαυρός» η είδηση για τους Τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά

    "Άνθρακες ο θησαυρός" αποδεικνύεται για την εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα" και όσα μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν την είδηση, η δήθεν παραχώρηση στην ΕΤΑΔ για ιδιωτικοποίηση της έκτασης στην οποία βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων στα Χανιά, αναφέρει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης.

    Όπως αποδεικνύει σειρά εγγράφων, η έκταση έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Χανίων από το 2014, όμως οι Δημοτικές Αρχές έχουν καθυστερήσει τη μετεγγραφή του ακινήτου. Για άλλη μια φορά οι κατασκευαστές "ειδήσεων" που στοχεύουν στη δημιουργία εντυπώσεων με ψεύδη στο βωμό του μικροπολιτικού οφέλους καλούνται να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό, αναφέρει ο Γ. Σταθάκης.

    [08] Σύλληψη 25χρονου Γάλλου στα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας που μετέφερε όπλα και εκρηκτικά

    Ένας Γάλλος που φέρεται να είχε στην κατοχή του όπλα και εκρηκτικά για μια προσχεδιασμένη τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία, συνελήφθη στα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας στα τέλη Μαίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ουκρανικής συνοριοφυλακής.

    Ο 25χρονος συνελήφθη από Ουκρανούς συνοριοφύλακες, μεταφέροντας στο όχημα του, ένα οπλοστάσιο από όπλα και εκρηκτικά, συμπεριλαμβανομένων εκτοξευτών ρουκετών, αλλά και αυτόματα όπλα Καλάσνικοφ, μεταδίδει το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι M6.

    Τη σύλληψη αυτή, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος των Ουκρανών συνοριοφυλάκων, Όλεγκ Σλομπόντιαν, ενώ η εκπρόσωπος των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών (SBU) αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Ο άντρας που βρίσκεται υπό κράτηση στην Ουκρανία, αναμένοντας την εξέταση αιτήματος πιθανής έκδοσής του στο Παρίσι, σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία, αναφέρει το M6.

    Το γαλλικό υπουργείο των Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι την υπόθεση αυτή χειρίζονται δικαστικοί, ενώ η συνοριακή αστυνομία της Πολωνίας, αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Οι ευρωπαϊκές αρχές ασφάλειας βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής, μετά τις αιματηρές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι, που στοίχισαν τη ζωή 130 ανθρώπων, αλλά και τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών τον Μάρτιο, με συνέπεια το θάνατο 32 ανθρώπων.

    Την περασμένη Τρίτη, οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τους υπηκόους τους για το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων στην Ευρώπη, με τους πιθανούς στόχους να συμπεριλαμβάνουν την ποδοσφαιρική διοργάνωση UEFA Euro 2016 στη Γαλλία, με τους αγώνες ν' αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα.

    [09] Οι κατηγορίες περί γενοκτονίας των Αρμενίων αποτελούν "εκβιασμό" διεμήνυσε ο Ερντογάν

    O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι οι κατηγορίες περί γενοκτονίας των Αρμενίων συνιστούν έναν «εκβιασμό» και διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεν θα τις «αποδεχθεί ποτέ».

    Στην οξύτερη μέχρι σήμερα αντίδρασή του μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το γερμανικό κοινοβούλιο την Πέμπτη, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους προειδοποίησε επίσης ότι η Τουρκία θα εγκαταλείψει την Ευρώπη «στις δικές της έγνοιες» σε περίπτωση που αυτή η διαμάχη δεν διευθετηθεί.

    «Το θέμα σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι οι Αρμένιοι (.) Το αρμενικό ζήτημα χρησιμοποιείται παντού στον κόσμο ως ένα πρακτικό μέσο εκβιασμού εναντίον της Τουρκίας και άρχισαν μάλιστα να το χρησιμοποιούν κι ως ράβδο» επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ομιλία που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα.

    «Η θέση μας απέναντι στο αρμενικό ζήτημα είναι ξεκάθαρη από την αρχή. Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ τις κατηγορίες περί γενοκτονίας» υπογράμμισε.

    «Είτε θα βρούμε λύσεις στα προβλήματά μας με ισότιμο τρόπο. Είτε η Τουρκία θα σταματήσει να αποτελεί ένα φράγμα στα προβλήματα της Ευρώπης. Θα σας εγκαταλείψουμε στις δικές σας έγνοιες» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

    Η απόφαση των Γερμανών βουλευτών «δεν έχει καμία απολύτως αξία» και δεν θα αλλάξει ούτε στο ελάχιστο την τουρκική θέση, είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Αφρική.

    Οι βουλευτές «δεν υπολόγισαν το γεγονός ότι κινδυνεύουν να χάσουν έναν φίλο όπως η Τουρκία» σημείωσε.

    [10] Νόμος για καθαίρεση επισκόπων που δεν ερευνούν με ενδιαφέρον κατηγορίες παιδεραστίας σε βάρος κληρικών

    O πάπας Φραγκίσκος υπέγραψε νόμο του Βατικανού ο οποίος θα επιτρέπει την καθαίρεση επισκόπων οι οποίοι δεν ερευνούν με το επιβεβλημένο ενδιαφέρον κατηγορίες παιδεραστίας σε βάρος κληρικών.

    Η είδηση ανακοινώθηκε σήμερα από την Αγία Έδρα, με την επιπλέον διευκρίνιση ότι πρόκειται για πρωτοβουλία η οποία ανήκει αποκλειστικά και μόνον στον ποντίφικα. Στην τελική φάση της κρίσης σχετικά με την καθαίρεση ή όχι επισκόπων που δεν θα έχουν εξετάσει με το αναγκαίο ενδιαφέρον κατηγορίες παιδεραστίας σε βάρος καθολικών ιερέων, ο πάπας θα πλαισιωθεί από συμβουλευτική επιτροπή, την οποία αναμένεται να απαρτίζουν καρδινάλιοι και άλλοι υψηλόβαθμοι κληρικοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

    ?Όπως σημειώνουν οι παρατηρητές, πρόκειται για μια ουσιαστική απάντηση, από μέρους του Φραγκίσκου, σε όσους κατηγόρησαν το Βατικανό , έως τώρα, ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν έπαψε των καθηκόντων τους ιερείς που κατηγορήθηκαν για παιδεραστία, και πως αντιθέτως, τους προσφέρθηκε ακόμη και ένα είδος συγκάλυψης.

    [11] Μαξίμου: Περιμένουμε από τη ΝΔ να πει δημοσίως τις θέσεις της για τα εργασιακά

    «Είναι πολύ θετικό που η Νέα Δημοκρατία επέστρεψε, έστω και δια δελτίων τύπου, στην πολιτική, μετά τον προχθεσινό της διασκορπισμό», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η ΝΔ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

    «Περιμένουμε τις θέσεις της για τα εργασιακά, για τα οποία εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχη. Ελπίζουμε να έχει θέσεις και, κυρίως, να επιθυμεί να τις πει δημόσια. Διότι πριν από μερικές ημέρες, που της απευθύναμε σχετικό ερώτημα, προτίμησε να πετάξει θεαματικά την μπάλα στην εξέδρα», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.

    [12] Γ. Κατρούγκαλος στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Το Ασφαλιστικό θα είναι σταθερό και βιώσιμο

    Την προσπάθεια της κυβέρνησης να σεβαστεί τις δεσμεύσεις του Μνημονίου, προωθώντας ωστόσο μια μεταρρύθμιση βασισμένη στις θεμελιώδεις αρχές της Αριστεράς, την ισότητα, την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη, ανέπτυξε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέδριο που διοργανώνει το Ίδρυμα «Rosa Luxemburg» στο Βερολίνο, με θέμα την ανάγκη κοινής δράσης των αριστερών δυνάμεων της Ευρώπης και ανάπτυξης της αλληλεγγύης, ακόμη και αν διαπιστώνονται διαφορετικές αφετηρίες ή και στόχοι. Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας εκφράζει μεταξύ άλλων την πεποίθηση ότι ενόψει της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, μετά την μεταρρύθμισή του, το ασφαλιστικό σύστημα θα είναι και στο μέλλον σταθερό και βιώσιμο.

    Στο Συνέδριο, όπως σημειώνει ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμμετείχαν εκπρόσωποι από 25 χώρες και ανάλογος αριθμός τάσεων της Αριστεράς, σε μια ιδιαίτερα καλόπιστη συζήτηση. «Ακόμη και πολιτικές δυνάμεις που στάθηκαν κριτικά απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί π.χ. έχουν επιλέξει έναν δρόμο εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συζήτησαν την κατάσταση στην Ελλάδα θέλοντας να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό», αναφέρει ο υπουργός, ενώ τονίζει ότι ως προς την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, αυτό που προσπάθησε να δείξει και εκτιμά ότι έγινε αποδεκτό από την πλειονότητα, ήταν ότι «αντί να εφαρμόσουμε μια νεοφιλελεύθερη πολιτική, που είναι το χαρακτηριστικό των μεταρρυθμίσεων του ασφαλιστικού συστήματος σε όλες τις άλλες χώρες, προσπαθήσαμε να προωθήσουμε μεταρρύθμιση βασισμένη στις θεμελιώδεις αρχές της Αριστεράς, όπως είναι η ισότητα, η ισονομία και η κοινωνική δικαιοσύνη - και ταυτόχρονα να ικανοποιήσουμε και τους στόχους του Μνημονίου, οι οποίοι, κακά τα ψέμματα, είναι νεοφιλελεύθερης κοπής». Η εξίσωση, λέει χαρακτηριστικά, ήταν η εξής: «Πώς θα μπορούσαμε να σεβαστούμε τις δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει και να τις εντάξουμε σε μια πολύ σφαιρικότερη μεταρρύθμιση που θα άλλαζε τον χαρακτήρα των μέτρων από νεοφιλελεύθερα σε κοινωνικά».

    [13] Συρία: Περισσότεροι από 2.000 μαχητές συγκεντρώνονται στα βόρεια του Χαλεπίου

    Περισσότεροι από 2.000 μαχητές συγκεντρώνονται στα βόρεια του Χαλεπίου, σύμφωνα με το ρωσικό κέντρο παρατήρησης της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Συρία.

    Νωρίτερα, σήμερα είχε γίνει γνωστό ότι περισσότεροι από 1.000 μαχητές επιτίθενται κατά θέσεων του συριακού στρατού στα νοτιοδυτικά του Χαλεπίου, σύμφωνα με το ρωσικό κέντρο παρατήρησης της ειρηνευτικής διαδικασίας, σε σημερινή ανακοίνωσή του.

    Το ίδιο κέντρο επικαλείται τις μαρτυρίες πολιτών στο Χαλέπι, σύμφωνα με τις οποίες ένοπλες ομάδες αποτελούμενες από Τούρκους στρατιώτες, έχουν εμφανιστεί στα βόρεια της πόλης.

    [14] Στον τελικό του Champions League υδατοσφαίρισης ο Ολυμπιακός

    Με ένα απίστευτο γκολ του Άγγελου Βλαχόπουλου στην εκπνοή, ο Ολυμπιακός επικράτησε 8-7 της ουγγρικής Τσόλνοκι στον ημιτελικό του final-6 της Βουδαπέστης και θα βρεθεί για τρίτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του Champions League υδατοσφαίρισης. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με τρία γκολ διαφορά, αλλά με κορυφαίους τους Βλαχόπουλο και Πάβιτς «γύρισαν» το ματς και πήραν μία τεράστια νίκη. Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα αντιμετωπίσουν στον τελικό την κροατική Γιουγκ Ντουμπρόβνικ.

    Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Τσόλνοκι): 4-2, 1-1, 1-2, 1-3

    [15] Ανανέωσαν έως το 2020 Φορτούνης και Μπουχαλάκης

    Στην ανανέωση των συμβολαίων του Κώστα Φορτούνη, αλλά και του Ανδρέα Μπουχαλάκη έως το 2020, προχώρησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Τη συμφωνία γνωστοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Βρέντζος, κατά την παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας για τη νέα σεζόν, όπου παραβρέθηκαν και οι δύο ποδοσφαιριστές.

    «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο. Είμαι χαρούμενος και θέλω να συνεχίσω να δίνω όσα μπορώ και να κατακτώ τίτλους με την ομάδα. Ήθελα να μείνω και όλα πήγαν καλά», είπε μεταξύ άλλων ο Φορτούνης.

    «Ευχαριστώ τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και θα κάνω το παν για να τα καταφέρω. Θέλω να είμαστε καλύτεροι, να προσπαθήσουμε παραπάνω, ώστε ο κόσμος να γεμίζει το γήπεδο, όπως κάνει και τώρα», τόνισε από τη δική του μεριά ο Μπουχαλάκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 June 2016 - 16:32:24 UTC