Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκαν οι τροπολογίες με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της πρώτης δόσης
  • [02] ΝΔ για ομιλία Αλ. Τσίπρα: Τα χειρότερα έρχονται
  • [03] KKE: Η κυβέρνηση παραδίδει από τώρα στα funds τα κόκκινα δάνεια που αφορούν την πρώτη κατοικία
  • [04] Το υπουργικό συμβούλιο δίνει προτεραιότητα στα νομοσχέδια με αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο
  • [05] Σε τουλάχιστον 85 ανέρχονται τα πτώματα των μεταναστών που ξεβράστηκαν στις ακτές της Λιβύης
  • [06] Α. Μέρκελ: Γερμανία και Τουρκία συνδέονται από πολλά και μπορούν να διαφωνούν σε κάποιο θέμα
  • [07] «Νυχτοπεταλούδα», μια αντιπολεμική έκθεση της Ράνιας Καπελιάρη
  • [08] Μ. Βαλς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Στηρίζουμε την Ελλάδα να βγει από την κρίση
  • [09] Συνάντηση Παυλόπουλου-Βαλς: Πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού το οξύτατο ζήτημα του προσφυγικού
  • [10] Μ. Ντράγκι: Έγινε σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα
  • [11] Η Τουρκία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στη Γερμανία μετά την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας
  • [12] Με Πάου Γκασόλ και όλα τα «αστέρια» της η προεπιλογή της Ισπανίας

  • [01] Υπερψηφίστηκαν οι τροπολογίες με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της πρώτης δόσης

    Δεκτό κατά πλειοψηφία και κατ'άρθρο έγινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας, το οποίο κυρώνει συμβάσεις συνεργασίας της Ελλάδος με Ισραήλ και Αίγυπτο, καθώς και την συμφωνία για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό.

    Τις διεθνείς συμφωνίες ψήφισαν όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, που τις καταψήφισε όλες, και την Χρυσή Αυγή που δήλωσε, παρόν για την συνεργασία Ελλάδος - Ισραήλ και όχι, για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό.

    Παράλληλα, υπερψηφίστηκαν μόνο από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης οι επίμαχες τροπολογίες που αφορούν τα εκκρεμή προαπαιτούμενα για την καταβολή της πρώτης δόσης ύψους 7,5 δισ. ευρώ.

    Οι νέες ρυθμίσεις αφορούν μεταξύ άλλων τον «δημοσιονομικό κόφτη», το ΕΚΑΣ, τα δάνεια της πρώτης κατοικίας, αλλά και τα μη εξυπηρετούμενα με εγγύηση του δημοσίου, τον ΑΔΜΗΕ και τα ειδικά μισθολόγια.

    Από την ψηφοφορία επί του συνόλου του νομοσχεδίου, αποχώρησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

    Το ΚΚΕ, είχε αποχωρήσει νωρίτερα, με την ολοκλήρωση της συζήτησης, για να μην νομιμοποιήσει όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Νίκος Καραθανασόπουλος, την ψήφιση της τροπολογίας με την οποία δίνεται η δυνατότητα στις τράπεζες να παραχωρήσουν την διαχείριση των δανείων της πρώτης κατοικίας μέχρι 140.000 ευρώ, σε εταιρίες.

    [02] ΝΔ για ομιλία Αλ. Τσίπρα: Τα χειρότερα έρχονται

    Με τη φράση "τα χειρότερα έρχονται"σχολίασε η ΝΔ την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό Συμβούλιο. Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος σχολίασε την αναφορά του πρωθυπουργού ότι σήμερα κλείνει ένας δύσκολος κύκλος κατηγορώντας τον πως δεν τόλμησε να πει ότι ανοίγει ένας ακόμα δυσκολότερος.

    «Επιδόθηκε σε απεραντολογία προσβλητικής προπαγάνδας και αποπροσανατολισμού. Αδιαφορεί για την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες καθώς από χθες ξεκίνησε η φορολογική τους σφαγή από την κυβέρνησή του. Και τα χειρότερα έρχονται...» δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

    [03] KKE: Η κυβέρνηση παραδίδει από τώρα στα funds τα κόκκινα δάνεια που αφορούν την πρώτη κατοικία

    «Το βαρέλι δεν έχει πάτο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέρα με τη μέρα προσθέτει νέους κρίκους στην αλυσίδα της αντιλαϊκής πολιτικής», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για την παράδοση από τώρα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων που αφορούν πρώτη κατοικία στα funds».

    Όπως σημειώνει στο σχόλιο του το ΚΚΕ, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τροποποιώντας σχετικό άρθρο του πολυνομοσχεδίου, που ψήφισε μόλις πριν 10 μέρες, παραδίδει από τώρα τη διαχείριση του συνόλου των κόκκινων δανείων, που αφορούν την πρώτη κατοικία, στα funds, ενώ ένα μέρος τους (δάνεια που αφορούν πρώτη κατοικία μέχρι 140.000 ευρώ) είχε εξαιρεθεί μέχρι το τέλος του 2017».

    [04] Το υπουργικό συμβούλιο δίνει προτεραιότητα στα νομοσχέδια με αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο

    Εκτενής συζήτηση ακολούθησε στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με πολλούς υπουργούς να παίρνουν τον λόγο επί των νομοσχεδίων που έχουν προετοιμάσει.

    Ο πρωθυπουργός στο κλείσιμο της συνεδρίασης αναφέρθηκε και στο Προσφυγικό, στην παρούσα κατάσταση και τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που τηρείται.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι πάρα πολλά τα νομοσχέδια που είναι έτοιμα και καθώς δεν υπάρχει χρονική δυνατότητα να ψηφιστούν όλα εντός του καλοκαιριού, για αυτόν τον λόγο θα υπάρξει ιεράρχηση, με προτεραιότητα εκείνων που σχετίζονται με την ανάπτυξη και το κοινωνικό πρόσημο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, για το νομοθετικό έργο θα ακολουθείται διαδικασία κανονικότητας και όχι διαδικασίες τροπολογιών που έγιναν υπό καθεστώς χρονικής πίεσης.

    [05] Σε τουλάχιστον 85 ανέρχονται τα πτώματα των μεταναστών που ξεβράστηκαν στις ακτές της Λιβύης

    Σε τουλάχιστον 85 ανέρχονται τα πτώματα των μεταναστών, που πνίγηκαν προσπαθώντας να διασχίσουν την Μεσόγειο και ξεβράστηκαν στις ακτές της Λιβύης, κοντά στην δυτική πόλη Ζουάρα, δήλωσε σήμερα, σε νεότερη ενημέρωση, ο αλ Χαμίς αλ Μποσάιφι, αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.

    Όπως τόνισε, οι περισσότεροι από τους μετανάστες φέρεται να προέρχονται από την υποσαχάρια Αφρική, αν και τα πτώματα ήταν σε αποσύνθεση και δεν είναι σαφές πότε πνίγηκαν.

    [06] Α. Μέρκελ: Γερμανία και Τουρκία συνδέονται από πολλά και μπορούν να διαφωνούν σε κάποιο θέμα

    Γερμανία και Τουρκία συνδέονται από πάρα πολλά και μπορούν σε κάποιο θέμα να διατηρούν διαφορετικές απόψεις, δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ αναφερόμενη στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το γερμανικό Κοινοβούλιο, ενώ τόνισε την επιθυμία του Βερολίνου να συμβάλει στον διάλογο μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας.

    «Την Γερμανία και την Τουρκία τις συνδέουν πάρα πολλά. Ακόμη και αν σε ένα συγκεκριμένο θέμα διατηρούμε διαφορετικές απόψεις, το εύρος των σχέσεών μας, των φιλικών και στρατηγικών σχέσεών μας, είναι τόσο μεγάλο - ξεκινώντας από θέματα άμυνας μέχρι τα τρία εκατομμύρια πολιτών τουρκικής καταγωγής που ζουν στην Γερμανία. Για αυτό θέλω κι εγώ και όλη η κυβέρνηση να συμβάλουμε ώστε ειδικά στα συμβάντα πριν από 101 χρόνια να προωθήσουμε και τον διάλογο μεταξύ της Τουρκίας και της Αρμενίας και να κάνουμε το παν ώστε οι εταίροι να μπορούν και πάλι να μιλήσουν για αυτό, για το πώς επεξεργαζόμαστε την Ιστορία», δήλωσε η κυρία Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντησή της με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και πρόσθεσε ότι το Βερολίνο πρέπει να φροντίσει όλο το εύρος των διμερών σχέσεων με την Τουρκία «και να πούμε και στους ανθρώπους τουρκικής καταγωγής στην Γερμανία ότι δεν είναι απλώς ευπρόσδεκτοι εδώ, αλλά ότι είναι και θα παραμείνουν κομμάτι της χώρας μας και ότι σε έναν δημοκρατικό πολιτισμό ανήκει και η κριτική συζήτηση για ένα θέμα».

    Από την πλευρά του ο κ. Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι το ζήτημα δεν αφορά το ΝΑΤΟ και εξέφρασε την ελπίδα οι σχέσεις Τουρκίας-Αρμενίας να εξομαλυνθούν το συντομότερο.

    Για μια «ανεξάρτητη απόφαση» του γερμανικού Κοινοβουλίου έκανε λόγο ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ αναφερόμενος στην σημερινή απόφαση για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και εξέφρασε την ελπίδα να καταστεί εφικτό να μην υπάρξουν «υπεραντιδράσεις».

    [07] «Νυχτοπεταλούδα», μια αντιπολεμική έκθεση της Ράνιας Καπελιάρη

    Μνήμες αθωότητας, με παιδικές φιγούρες, σ' ένα σκηνικό απόκοσμο και ταυτόχρονα προστατευτικό, φέρνει η έκθεση με τίτλο «Νυχτοπεταλούδα» της Ράνιας Καπελιάρη, στην γκαλερί Έρση από τις 6 Ιουνίου.

    Με όπλο τον χρωστήρα και πίστη στην τέχνη της ζωγραφικής, η εικαστικός επιχειρεί να «ξορκίσει» τον ζόφο της εποχής αντιτάσσοντας στους εφιάλτες, την ελπίδα για ζωή, μέσα από πρόσωπα παιδιών που βίωσαν παγκόσμιες συρράξεις στον ταραγμένο εικοστό αιώνα. Οι δέκα πίνακες -λάδια μικρών διαστάσεων-, με τις υπαινικτικές προβολές τού παρελθόντος στο παρόν, όπως και η λέξη νυχτοπεταλούδα στα γερμανικά «Nacht Scmetterling», που αναγράφεται στον τίτλο της έκθεσης, παίρνουν προεκτάσεις με συνειρμούς στη σημερινή συγκυρία: «Τα έργα κρύβουν ένα υπονοούμενο ιστορίας, ένα ψήγμα μνήμης από παλαιότερες καταστροφές που οδήγησαν στο τραυματισμό της παιδικής αθωότητας. Νεαρές φιγούρες στην Αθήνα του σήμερα στέκονται παγωμένες σε δωμάτια νοσταλγικά γεμάτα συμβολισμούς με τον φόβο του πολέμου να είναι παρών» σημειώνει η Ράνια Καπελιάρη.

    [08] Μ. Βαλς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Στηρίζουμε την Ελλάδα να βγει από την κρίση

    «Η Γαλλία συνεχίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να βγει από την κρίση» τόνισε σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, που βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

    «Ήρθα στην Αθήνα λίγο μετά την επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ και αυτό δείχνει ότι η Γαλλία θέλει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τον ελληνικό λαό», σημειώνει ο κ. Βαλς και προσθέτει: «Η Γαλλία υποστήριξε και υποστηρίζει ένθερμα την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ . Εμείς συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα για να βγει από την κρίση» υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

    Συνάντηση Παυλόπουλου-Βαλς: Πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού το οξύτατο ζήτημα του προσφυγικού

    Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και ο τερματισμός του πολέμου στη Συρία ήταν πολύ ψηλά στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.

    Υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Γάλλο πρωθυπουργό, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν ξεχνά την καθοριστική συμβολή της Γαλλίας για την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ και στην ζώνη του ευρώ. Η Ελλάδα θα συνεχίσει με μεγάλες θυσίες να παραμένει στον πυρήνα της Ευρώπης, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να θιγεί το κράτος Δικαίου.

    Επίσης, είπε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού το οξύτατο ζήτημα του προσφυγικού και υπογράμμισε τις ευθύνες της Τουρκίας όσον αφορά την τήρηση των υποχρεώσεων της σχετικά με τη διαχείρισή του. Επίσης ανέφερε ότι πρέπει άμεσα η Frontex να μετατραπεί σε ευρωπαϊκή ακτοφυλακή.

    Τέλος υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος της Συρίας και να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία, τα αποτελέσματα της οποίας πλήρωσε πολύ ακριβά η Γαλλία.

    Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, σημείωσε ότι στόχος της επίσκεψής του, που γίνεται λίγους μήνες μετά από αυτή του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, είναι η σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών.

    Αναφέρθηκε στην υποστήριξη της Γαλλίας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα για μια βιώσιμη λύση.

    Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα υποδοχής των προσφύγων και τόνισε ότι πρέπει να υπολογίζουμε στη στήριξη της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Γαλλίας.

    Ανέφερε ακόμη ότι προτεραιότητα για όλους στην ΕΕ είναι η ασφάλεια των συνόρων και υπογράμμισε και από την πλευρά του ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος τη Συρία.

    Ο κ. Βαλς αναφέρθηκε, επίσης, στις δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας.

    [09] Συνάντηση Παυλόπουλου-Βαλς: Πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού το οξύτατο ζήτημα του προσφυγικού

    Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και ο τερματισμός του πολέμου στη Συρία ήταν πολύ ψηλά στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.

    Υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Γάλλο πρωθυπουργό, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν ξεχνά την καθοριστική συμβολή της Γαλλίας για την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ και στην ζώνη του ευρώ. Η Ελλάδα θα συνεχίσει με μεγάλες θυσίες να παραμένει στον πυρήνα της Ευρώπης, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να θιγεί το κράτος Δικαίου.

    Επίσης, είπε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού το οξύτατο ζήτημα του προσφυγικού και υπογράμμισε τις ευθύνες της Τουρκίας όσον αφορά την τήρηση των υποχρεώσεων της σχετικά με τη διαχείρισή του. Επίσης ανέφερε ότι πρέπει άμεσα η Frontex να μετατραπεί σε ευρωπαϊκή ακτοφυλακή.

    Τέλος υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος της Συρίας και να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία, τα αποτελέσματα της οποίας πλήρωσε πολύ ακριβά η Γαλλία.

    Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, σημείωσε ότι στόχος της επίσκεψής του, που γίνεται λίγους μήνες μετά από αυτή του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, είναι η σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών.

    Αναφέρθηκε στην υποστήριξη της Γαλλίας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα για μια βιώσιμη λύση.

    Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα υποδοχής των προσφύγων και τόνισε ότι πρέπει να υπολογίζουμε στη στήριξη της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Γαλλίας.

    Ανέφερε ακόμη ότι προτεραιότητα για όλους στην ΕΕ είναι η ασφάλεια των συνόρων και υπογράμμισε και από την πλευρά του ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος τη Συρία.

    Ο κ. Βαλς αναφέρθηκε, επίσης, στις δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας.

    [10] Μ. Ντράγκι: Έγινε σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα

    Το αργότερο έως τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της (non monetary policy meeting), στις 22 Ιουνίου, θα αποφασίσει η ΕΚΤ την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρων για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ.

    Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δήλωσε νωρίτερα ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας συζήτησε σήμερα το θέμα αυτό και αναγνώρισε τη «σημαντική πρόοδο» που έχει πραγματοποιήσει πρόσφατα η Ελλάδα. Ωστόσο, ο Ντράγκι σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει λίγα προαπαιτούμενα ακόμη. Μόλις εφαρμοσθούν τα προαπαιτούμενα στην Ελλάδα, τόνισε, το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων.

    Σημειώνεται ότι στις 23 Ιουνίου θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα στη Βρετανία για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μία απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα θα δημιουργούσε ένα θετικό κλίμα γενικότερα για την πορεία της ΕΕ. Στις 22 και 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συνέδριο του Economist για την ελληνική οικονομία, στο οποίο θα είναι κεντρικός ομιλητής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Μειώθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον ELA

    Kατά 1 δισ. ευρώ μειώθηκε το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA), με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στα 68,1 δισ. ευρώ.

    Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη σημερινή του συνεδρίαση δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 68,1 δισ. ευρώ έως και την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ΤτΕ, αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.

    [11] Η Τουρκία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στη Γερμανία μετά την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας

    Η Τουρκία ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της στη Γερμανία μετά την απόφαση της γερμανικής βουλής που αναγνωρίζει την αρμενική γενοκτονία, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

    Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Γιλντιρίμ δήλωσε πως ένα "ρατσιστικό αρμενικό λόμπι" ευθύνεται για την απόφαση της γερμανικής βουλής, για την οποία υποστήριξε πως ήταν εσφαλμένη.

    Το ψήφισμα της γερμανικής Βουλής θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις των δύο χωρών, δήλωσε ο Ερντογάν

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως το ψήφισμα το οποίο ενέκριναν οι γερμανοί βουλευτές και που χαρακτηρίζει τις σφαγές των Αρμενίων το 1915 από τις οθωμανικές δυνάμεις "γενοκτονία", θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις των δύο χωρών.

    Σε συνέντευξη Τύπου στο Ναϊρόμπι, που μεταδόθηκε απευθείας από την τουρκική τηλεόραση, ο Ερντογάν είπε πως μετά την ανάκληση του τούρκου πρεσβευτή στη Γερμανία η κυβέρνηση θα συζητήσει τα βήματα που θα κάνει η Άγκυρα ως απάντηση.

    Ανεύθυνες και αβάσιμεςαποφάσεις δήλωσε ο Τσαβούσογλου

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε οτι οι εν αποτελούν τρόπο για να καλυφθεί η δική σου σκοτεινή ιστορία, αφού οι γερμανοί βουλευτές χαρακτήρισαν "γενοκτονία" τη σφαγή των Αρμενίων από τις οθωμανικές δυνάμεις το 1915.

    "Ο τρόπος για να κλείσεις τις σκοτεινές σελίδες της δικής σου ιστορίας δεν είναι να αμαυρώνεις την ιστορία άλλων χωρών με ανεύθυνες και αβάσιμες κοινοβουλευτικές αποφάσεις", έγραψε στο Twitter.

    Διαβάστε επίσης:

    Γερμανία: Η Βουλή χαρακτηρίζει "γενοκτονία" τη σφαγή των Αρμενίων

    Τουρκία: Η αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας πλήττει τις σχέσεις με τη Γερμανία

    Αρμενία: Το ΥΠΕΞ χαιρετίζει την αναγνώριση της γενοκτονίας από τη Γερμανία

    Α. Μέρκελ:Γερμανία και Τουρκία συνδέονται από πολλά και μπορούν να διαφωνούν σε κάποιο θέμα

    [12] Με Πάου Γκασόλ και όλα τα «αστέρια» της η προεπιλογή της Ισπανίας

    Συνωστισμός... «αστέρων» προέκυψε στην προεπιλογή της Εθνικής Ισπανίας, ενόψει του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Σέρτζιο Σκαριόλο κάλεσε 24 παίκτες στην αρχική λίστα της προετοιμασίας, ενόψει του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη, με τον Πάου Γκασόλ να... προσπερνά την ανησυχία του για τον ιό «Ζίκα» και να τίθεται στη διάθεση του Ιταλού ομοσπονδιακού τεχνικού. Μεταξύ των ονομάτων ξεχωρίζουν και αυτά των δύο «νατουραλιζέ» και ΝΒΑερ, Σερζ Ιμπάκα και Νίκολα Μίροτιτς, οι οποίοι θα ανταγωνιστούν για να κερδίσει μόνο ένας την εμπιστοσύνη του προπονητή των πρωταθλητών Ευρώπης και φυσικά τη θέση του στη 12άδα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 June 2016 - 18:32:25 UTC