Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Στο 24,2% η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη Eurostat
  • [03] ΕΚΤ: Τα δάνεια από τράπεζες της Ευρωζώνης προς τις επιχειρήσεις αυξήθηκαν τον Απρίλιο με ετήσιο ρυθμό 1,2%
  • [04] Αύξηση κερδών ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο η Volkswagen
  • [05] Στο -0,1% αναμένεται ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη το Μάιο
  • [06] Ο Έλληνας επιστήμονας της ΝΑΣΑ που προετοιμάζει το ταξίδι στην Αφροδίτη
  • [07] Συναυλία αλληλεγγύης για τα παιδιά των προσφύγων, από την Περιφέρεια Αττικής
  • [08] «Καλύτερες οι επιδόσεις φέτος των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις»
  • [09] Δ. Αβραμόπουλος: Ανάγκη συνεργασίας για την αντιμέτωση των ναρκωτικών
  • [10] Αρχεία του Μαρσέλ Προυστ σε δημοπρασία στο Παρίσι
  • [11] Η Βαρσοβία ξεκινά εκ νέου τη διαδικασία έκδοσης του Ρομάν Πολάνσκι στις ΗΠΑ
  • [12] Σήμα κινδύνου για την αύξηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών στην Ευρώπη
  • [13] Μείωση 10% στους συνεπείς καταναλωτές από τη ΔΕΗ
  • [14] Στους τελικούς του NBA οι Γουόριορς
  • [15] Απελευθερώθηκε μόνος του ο Πουλίδο!
  • [16] Τόμιτς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Τέτοιο τελικό δεν θα ξαναδούμε μέσα στην επόμενη 5ετία, προφανώς και θα ανανεώσει ο Σπανούλης»

  • [01] Συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

    Το σκηνικό που διαμορφώνεται μετά και το τυπικό κλείσιμο της αξιολόγησης του προγράμματος και τον οδικό χάρτη για την ελάφρυνση του χρέους, αναμένεται να συζητήσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία συνεδριάζει στις 5.30 το απόγευμα.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να γίνει συζήτηση και για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται το αμέσως επόμενο διάστημα και που στο επίκεντρό τους θα έχουν την αναπτυξιακή και κοινωνική πολιτική. Στην Πολιτική Γραμματεία αναμένεται επίσης να γίνει συζήτηση και για το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου.

    [02] Στο 24,2% η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη Eurostat

    Στο 24,2% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο, έναντι 24,4% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Στην Ευρωζώνη, η ανεργία τον Απρίλιο του 2016 παρέμεινε σταθερή στο 10,2% σε σχέση με τον Μάρτιο, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2011. Στην «ΕΕ των 28» η ανεργία διαμορφώθηκε στο 8,7% (έναντι 8,8% τον Μάρτιο), καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2009. Ένα χρόνο πριν, τον Απρίλιο του 2015, η ανεργία στην Ευρωζώνη ήταν 11% και στην ΕΕ 9,6%.

    Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2016.

    Συνολικά, τον Απρίλιο καταγράφονται 21,22 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 16,42 εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρωζώνη.

    Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (24,2% τον Φεβρουάριο) και την Ισπανία (20,1%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (4,1%), τη Γερμανία (4,2%) και τη Μάλτα (4,3%).

    Ειδικότερα, στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Φεβρουάριο διαμορφώθηκε στα 1,16 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 20,6% και στις γυναίκες στο 28,7%.

    Εξάλλου, μικρή πτώση κατέγραψαν τα ποσοστά ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα, από 51,9% τον Ιανουάριο σε 51,4% τον Φεβρουάριο.

    Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων καταγράφονται στην Ελλάδα (51,4%), την Ισπανία (45%), την Κροατία (38,9%) και την Ιταλία (36,9%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (7%), τη Μάλτα (8,9%) και την Τσεχία (9,5%).

    Τον Απρίλιο η ανεργία των νέων στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 21,1% και στην ΕΕ στο 18,8%.

    [03] ΕΚΤ: Τα δάνεια από τράπεζες της Ευρωζώνης προς τις επιχειρήσεις αυξήθηκαν τον Απρίλιο με ετήσιο ρυθμό 1,2%

    Τα δάνεια από τις τράπεζες της Ευρωζώνης προς τις επιχειρήσεις αυξήθηκαν τον Απρίλιο με ετήσιο ρυθμό 1,2% έναντι αύξησης 1,1% τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Μικρή επιβράδυνση σημειώθηκε στα δάνεια προς τα νοικοκυριά, τα οποία αυξήθηκαν κατά 1,5% τον Απρίλιο έναντι 1,6% τον Μάρτιο.

    Η προσφορά χρήματος με την ευρεία έννοια αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,6% έναντι 5% τον Μάρτιο. Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της προσφοράς χρήματος με τη στενή έννοια, που περιλαμβάνει τη νομισματική κυκλοφορία και τις καταθέσεις μίας ημέρας, υποχώρησε στο 9,7% από 10,1% τον Μάρτιο.

    [04] Αύξηση κερδών ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο η Volkswagen

    Η Volkswagen, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, ανακοίνωσε σήμερα μια απρόσμενη αύξηση των κερδών πρώτου τριμήνου ενώ προχωρά σε μια σειρά από κινήσεις για να ξεπεράσει το σκάνδαλο παραποίησης των δοκιμών για τις εκπομπές ρύπων.

    Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 3,4 δισεκ. ευρώ από τα 3,3 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα, συμπεριλαμβανομένων 300 εκατ. ευρώ από «μεταβολές συναλλαγματικών ισοτιμιών» στις προβλέψεις που είχε λάβει η εταιρία για το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων, ανέφερε σήμερα η VW.

    Τα κέρδη ξεπέρασαν την υψηλότερη εκτίμηση των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters και η οποία ήταν στα 3,15 δισεκ. ευρώ. Εξαιρουμένων των έκτακτων μεγεθών, τα λειτουργικά κέρδη των 3,1 δισεκ. ευρώ και πάλι ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για 2,75 δισεκ.ευρώ.

    [05] Στο -0,1% αναμένεται ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη το Μάιο

    Στο -0,1% αναμένεται να διαμορφωθεί ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη το Μάιο του 2016, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (-0,2%), σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat.

    Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, σε ό,τι αφορά τα κύρια συστατικά του πληθωρισμού της ευρωζώνης, ο τομέας των υπηρεσιών αναμένεται να έχει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό (1%, σε σύγκριση με 0,9% τον Απρίλιο), ενώ ακολουθουν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και o καπνός (0,8%, σταθερό ποσοστό σε σχέση με τον Απρίλιο), ο τομέας των μη ενεργειακών βιομηχανικών αγαθών (0,5% σταθερό ποσοστό σε σχέση με τον Απρίλιο) και της ενέργειας (-8,1%, σε σύγκριση με -8,7% τον Απρίλιο)

    [06] Ο Έλληνας επιστήμονας της ΝΑΣΑ που προετοιμάζει το ταξίδι στην Αφροδίτη

    Για το μέλλον μιας ιδέας που «γεννήθηκε» πριν δέκα χρόνια, την κατασκευή ενός αστεροσκοπείου στον Όρλιακα Γρεβενών, μίλησε στην Κοζάνη, όπου βρέθηκε, ο επιφανής Έλληνας αστροφυσικός -senior scientist του Εργαστηρίου Αστροφυσικής και Διαστημικής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Σικάγο- Θανάσης Οικονόμου, ένας από τους πέντε επιστήμονες που θα συνεργαστούν με Ρώσους για την προετοιμασία μιας μεγάλης αποστολής, το 2025, στον πλανήτη Αφροδίτη.

    Ο κ. Οικονόμου μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το πρώτο ταξίδι τού ανθρώπου στον Άρη, για τις «διαστημικές σχέσεις» ΗΠΑ και Ρωσίας και τη συνεργασία τους στην προετοιμασία της αποστολής στην Αφροδίτη, για την επιτυχία του δορυφόρου «Ροζέτα» και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος να προσγειώσει σκάφος πάνω στον κομήτη Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο. Αναφέρθηκε ακόμη στην «επιστημονική μετανάστευση» των Ελλήνων και μοιράστηκε την εμπειρία του, όταν προσπάθησε να βοηθήσει στη μεταρρύθμιση των ελληνικών πανεπιστημίων. Τέλος, μίλησε με παράπονο για την ελληνική γραφειοκρατία, στην οποία σκοντάφτει η προσπάθεια δημιουργίας του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου στον Όρλιακα Γρεβενών.

    Η «Ροζέτα» εκτοξεύθηκε το 2004 και έφτασε στον κομήτη 67Ρ/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο τον Αύγουστο του 2014. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους απελευθέρωσε το διαστημικό όχημα προσεδάφισης Philae στην επιφάνεια του κομήτη. Το όχημα έφερε ένα όργανο μέτρησης που είχε τοποθετήσει ο Θανάσης Οικονόμου. Η αποστολή είχε προγραμματιστεί αρχικά να διαρκέσει έως το τέλος του Δεκεμβρίου 2015, αλλά η επιστημονική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος έδωσε έγκριση να συνεχιστεί έως τα τέλη Αυγούστου 2016.

    [07] Συναυλία αλληλεγγύης για τα παιδιά των προσφύγων, από την Περιφέρεια Αττικής

    Μία ξεχωριστή συναυλία αλληλεγγύης για τα παιδιά των προσφύγων, με τίτλο «Το ταξίδι της ζωής μας» και πλειάδα γνωστών καλλιτεχνών, διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής, αύριο, Τετάρτη 1η Ιουνίου, στις 20:00, στο κλειστό γήπεδο tae kwon do, στο Παλαιό Φάληρο.

    Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις συντονισμού των ενεργειών ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης της συμμετοχής αλληλεγγύης των πολιτών και οργανώσεων προς τους πρόσφυγες. «Δράσεις ανθρωπιάς και πολιτισμού, τις οποίες αναπτύσσει η Περιφέρεια για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πολυπαραγοντικής αυτής κατάστασης που προέκυψε στη χώρα», όπως επισημαίνει η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη.

    Την έναρξη θα πραγματοποιήσει η Εθνική Λυρική Σκηνή και η είσοδος είναι ελεύθερη με την ελάχιστη «υποχρέωση» κάθε πολίτης, κατά την είσοδό του, να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα δοθούν στο Κέντρο Διαχείρισης της Περιφέρειας στην «Εσπλανάδα». Πληροφορίες για τις τρέχουσες ανάγκες αυτής της περιόδου υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής.

    [08] «Καλύτερες οι επιδόσεις φέτος των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις»

    Ολοκληρώνονται σιγά - σιγά οι πανελλαδικές εξετάσεις και το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στη βαθμολογία των υποψηφίων και τη διαμόρφωση των βάσεων.Ο εκπαιδευτικός αναλυτής Χρήστος Κάτσικας παρουσιάζει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ τις αλλαγές και τους παράγοντες που επηρεάζουν την εισαγωγή φέτος στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, καθώς και τις τάσεις που εμφανίζονται με βάση τα νέα δεδομένα και τις επιδόσεις, κάνοντας λόγο για "ανατροπές".

    Ο κ. Κάτσικας υπογραμίζει, μεταξύ άλλων, ότι σύμφωνα με ένα πρώτο δείγμα βαθμολογιών, οι υποψήφιοι, σε σχέση με πέρυσι, έχουν γράψει καλύτερα φέτος, μικρότερο ποσοστό θα βρίσκεται κάτω από τη βάση, ενώ οι αριστούχοι θα είναι περισσότεροι. Παράλληλα, αναφέρει ότι «θα είναι μεγάλος και φέτος ο ανταγωνισμός των υποψηφίων για τις λεγόμενες περιζήτητες σχολές», «οι περισσότερες χαμηλόβαθμες σχολές όλων των Πεδίων θα γίνουν πιο απαιτητικές στις βάσεις εισαγωγής τους, ενώ στα περισσότερα Πεδία οι μεσαίες σχολές θα έχουν μικρή αύξηση ή θα παραμείνουν στα περσινά Πεδία».

    [09] Δ. Αβραμόπουλος: Ανάγκη συνεργασίας για την αντιμέτωση των ναρκωτικών

    Τους κινδύνους των ναρκωτικών υψηλής δραστικότητας για την υγεία, τη συνεχιζόμενη εμφάνιση νέων ουσιών και τα μεταβαλλόμενα πρότυπα χρήσης ναρκωτικών, επισήμαναν σήμερα στη Λισαβόνα οι επικεφαλείς του Ευρωπαϊκού Παρατηρητήριου για τα Ναρκωτικά, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση του οργανισμού παρουσία του ΕπιτρόπουΜετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ο οργανισμός εκφράζει την ανησυχία του για την αύξηση των θανάτων, από υπερβολική δόση, σε ορισμένες χώρες και τις απειλές που προκύπτουν από τις διαδικτυακές αγορές ναρκωτικών.

    «Το πρόβλημα των ναρκωτικών στην Ευρώπη διογκώνεται. Η ζήτηση και η προσφορά νέων ψυχοδραστικών ουσιών, διεγερτικών, ηρωίνης και άλλων οπιοειδών συνεχίζουν να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα με σοβαρές επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία.Έχοντας τις γνώσεις αυτές στη διάθεσή μας, θα συνεχίσουμε να καλούμε τις αρχές των κρατών μελών, τρίτες χώρες, διαδικτυακές εταιρείες και την κοινωνία των πολιτών να εντείνουν ακόμη περισσότερο τη συνεργασία τους για την αντιμετώπισή αυτής της παγκόσμιας πρόκλησης» ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Περίπου 2,1 εκατομμύρια νεαροί ενήλικες (15-34 ετών) αναφέρουν ότι έκαναν χρήση ( έκσταση) MDMA τον τελευταίο χρόνο. Αν και μέχρι πρότινος η χρήση MDMA ακολουθούσε πτωτική πορεία, 9 από τις 12 χώρες, με στοιχεία,αναφέρουν υψηλότερες εκτιμήσεις χρήσης και ενδείξεις ότι η MDMA έχει πάψει να περιορίζεται σε συγκεκριμένους πληθυσμούς χρηστών ή υποκουλτούρες ή σε χορευτικά κλαμπ, αλλά πλέον χρησιμοποιείται από ένα ευρύτερο φάσμα νέων.

    «Στη νέα έκθεση επισημαίνονται περιστατικά τοξίκωσης, αλλά και θανάτων που συνδέονται με τη συγκεκριμένη ουσία. Η κατάσταση αυτή είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική, καθώς η MDMA έχει αρχίσει να διαδίδεται και σε μη περιθωριοποιημένα κοινωνικά στρώματα και με αυξανόμενη διαθεσιμότητα μέσω διαδικτυακών αγορών» σύμφωνα με τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα ΝαρκωτικάAlexis Goosdeel.

    Διαβάστε επίσης:

    Σήμα κινδύνου για την αύξηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών στην Ευρώπη

    [10] Αρχεία του Μαρσέλ Προυστ σε δημοπρασία στο Παρίσι

    Φωτογραφίες, επιστολές προς εραστές και φίλους, χειρόγραφα, ορισμένα ανέκδοτα: 120 έγραφα, μάρτυρες των ερώτων και του έργου του γάλλου συγγραφέα Μαρσέλ Προυστ βγαίνουν σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's στο Παρίσι.

    Η αξία της συλλογής, που κληροδοτήθηκε στον αδελφό του Ρομπέρ μετά τον θάνατο του συγγραφέα του «Αναζητώντας τον Χαμένο Χρόνο» το 1922 και σήμερα ανήκει στη δισέγγονή του Πατρισιά Μαντ-Προυστ, αποτιμάται σε 520.000 έως 740.000 ευρώ.

    Περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό φωτογραφιών, ανάμεσά τους το διασημότερο από τα πορτρέτα του Μαρσέλ Προυστ σε ηλικία 17 ετών, με αφιέρωση του φίλου του Λυσιέν Ντοντέ «στον αγαπημένο μου Μαρσέλ», με μία σημείωση στα λατινικά.

    Σε μία άλλη φωτογραφία του 1896 του Οτο Βέγκενερ, ο Λυσιέν Ντοντέ αγκαλιάζει με ένα παθιασμένο βλέμμα τον Προυστ, με το χέρι του ακουμπισμένο στον ώμο και έναν χαμογελαστό Ρομπέρ ντε Φλερ πίσω του. Είναι γνωστό ότι κατόπιν της επιμονής των γονιών του ο Μαρσέλ Προυστ απέσυρε όλα τα αρνητικά αυτής της φωτογραφίας, για να μην κυκλοφορήσει αφού είχε θεωρηθεί προκλητική.

    [11] Η Βαρσοβία ξεκινά εκ νέου τη διαδικασία έκδοσης του Ρομάν Πολάνσκι στις ΗΠΑ

    Η Πολωνία θα ξεκινήσει εκ νέου τη διαδικασία για την έκδοση στις ΗΠΑ του γαλλο-πολωνού σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι όπου διώκεται για τον βιασμό μιας ανήλικης το 1977, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Ζμπίγνιου Ζιόμπρo.

    Ο υπουργός της πολωνικής υπερσυντηρητικής κυβέρνησης του PiS, που είναι και γενικός εισαγγελέας, και του οποίου οι αρμοδιότητες διευρύνθηκαν πρόσφατα, δήλωσε ότι θα αμφισβητήσει ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου "απόφαση του δικαστηρίου της Κρακοβίας να μην εκδώσει τον Πολάνσκι στις ΗΠΑ, ενώ κατηγορείται για ωμό έγκλημα σε βάρος ενός παιδιού, τον βιασμό ενός παιδιού", δήλωσε στη δημόσια ραδιοφωνία.

    "Δεν μας εκπλήσσει αυτό", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους δικηγόρους του Ρομάν Πολάνσκι, ο Γέρζι Στασόβιτς. "Το περιμέναμε. Ο Ζμπίγνιου Ζιόμπρo είχε ανακοίνωσε στο παρελθόν ότι θα το έκανε. Επί του παρόντος, δεν μπορούμε να προβούμε σε σχόλιο γιατί δεν ξέρουμε αν το έχει κάνει ή θα το κάνει", δήλωσε ο δικηγόρος.

    Το δικαστήριο της Κρακοβίας αποφάσισε στις 30 Οκτωβρίου να αρνηθεί να εκδοθεί ο Ρομάν Πολάνσκι και η εισαγγελία της ίδιας πόλης απέφυγε στα τέλη Νοεμβρίου να προσφύγει κατά της απόφασης.

    Το Ανώτατο Δικαστήριο μπορεί είτε να επιβεβαιώσει την απόφαση είτε να την ακυρώσει εν μέρει ή πλήρως και να παραπέμψει την υπόθεση σε δικαστήριο.

    Το 1977 στην Καλιφόρνια, ο τότε 43χρονος Ρομάν Πολάνσκι είχε διωχθεί ποινικά για τον βιασμό της 13χρονης Σαμάνθα Γκάιμερ.

    [12] Σήμα κινδύνου για την αύξηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών στην Ευρώπη

    Ανοδικές τάσεις στη χρήση διεγερτικών, νέων ψυχοδραστικών ουσιών, φαρμάκων χωρίς ιατρική σύσταση και κάνναβης, καταγράφει η φετινή έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Ναρκωτικά, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

    Επίσης, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πολλά συνθετικά κανναβινοειδή είναι πολύ πιο τοξικά και ευθύνονται για μαζικές δηλητηριάσεις και θανάτους.

    Η «έκσταση» αλλάζει και ξαναγίνεται «δημοφιλής» ανάμεσα στους νέους, ενώ διεγερτικές ουσίες σε ενέσιμη μορφή, γίνονται μόδα στο σεξ και αυξάνουν τον κίνδυνο μολύνσεων. Η έκθεση που παρουσιάστηκε στη Λισαβόνα, μας υπενθυμίζει, επίσης, ότι κάποια από τα προβλήματα του παρελθόντος εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα, όπως το πρόβλημα των οπιοειδών που επιδρά στη θνησιμότητα και τη νοσηρότητα των χρηστών.

    Η ανάλυση της φετινής 21ης ετήσιας έκθεσης,αποτυπώνει την ικανότητα της αγοράς ναρκωτικών να ανακάμπτει. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η κάνναβη και οι διεγερτικές ουσίες, ακολουθούν πλέον ανοδικές τάσεις. Η μικρή αύξηση στη χρήση των πιο διαδεδομένων αυτών ουσίων είναι ξεκάθαρη από όλες τις πρόσφατες έρευνες. Όμως δεν είναι μόνο αυτό που ανησυχεί τις αρχές. Είναι και η διαπίστωση ότι η καθαρότητα και η δραστικότητα των περισσότερων παράνομων ουσιών είναι υψηλή ή αυξάνεται.

    Παράλληλα, η αγορά ναρκωτικών, έχει γίνει πιο πολύπλοκη, καθώς οι καταναλωτές έχουν στη διάθεσή τους νέες ουσίες μαζί με τα καθιερωμένα ναρκωτικά. Μάλιστα, πολλοί χρήστες στρέφονται στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς χωρίς έγκριση ή συνταγή γιατρού, ενώ η χρήση διαφορετικών ουσιών αποτελεί πλέον τον κανόνα για τους προβληματικούς χρήστες.

    Την ίδια ώρα, το έργο των διωκτικών Αρχών δυσχεραίνεται,καθώς η παραγωγή κάνναβης, συνθετικών ναρκωτικών, ορισμένων οπιοειδών και νέων ψυχοδραστικών ουσιών γίνεται πλέον εντός Ευρώπης, κοντά στους καταναλωτές τους.

    [13] Μείωση 10% στους συνεπείς καταναλωτές από τη ΔΕΗ

    Στη μείωση κατά 10% των τιμολογίων της προς τους συνεπείς οικιακούς καταναλωτές προχωρά η ΔΕΗ.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η ΔΕΗ έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε μια πιο «επιθετική» πολιτική υπέρ των καταναλωτών της μετά και την πολύ καλή ανταπόκριση που είχε το μέτρο της υπαγωγής σε ρύθμιση των ανεξόφλητων λογαριασμών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη ρύθμιση για την τακτοποίηση ανεξόφλητων λογαριασμών έχουν υπαχθεί 450.000 καταναλωτές, εκ των οποίων το 85% είναι νέοι.

    Η απόδοση της παραπάνω ρύθμισης, σε συνδυασμό με τη ρύθμιση με την οποία καταργείται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στους ηλεκτροπαραγωγούς, επιτρέπει στη ΔΕΗ να έχει μια πιο επιθετική πολιτική υπέρ των καταναλωτών της, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι πηγές του ΥΠΕΝ.

    [14] Στους τελικούς του NBA οι Γουόριορς

    Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς νίκησαν 96-88 την Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στην «Oracle Arena», στο έβδομο παιχνίδι των τελικών της Δυτικής περιφέρειας, και θα αντιμετωπίσουν ξανά στον τελικό του ΝΒΑ με πλεονέκτημα έδρας τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Οι πρωταθλητές, οι οποίοι έγιναν μόλις η δέκατη ομάδα στα πλέι οφ που επιστρέφει από το 1-3, θα διεκδικήσουν να πάρουν τον τίτλο για δεύτερη διαδοχική σεζόν, μετά το Μαϊάμι που το κατάφερε το 2012 και το 2013.

    [15] Απελευθερώθηκε μόνος του ο Πουλίδο!

    Απελευθερώθηκε μόνος του ο Αλαν Πουλίδο! Ευτυχή κατάληξη είχε το θρίλερ με τον επιθετικό του Ολυμπιακού, ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής, καθώς, όπως αποκαλύπτουν τα ΜΜΕ του Μεξικού, απελευθερώθηκε με δικές του προσπάθειες. Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, ο 25χρονος φορ εκμεταλλεύτηκε μια στιγμή αδράνειας των δραστών και, όταν βρέθηκε με έναν εξ αυτών, του επιτέθηκε, κατάφερε να τον εξουδετερώσει και του πήρε το όπλο και το κινητό. Στη συνέχεια κατάφερε να του αποσπάσει πληροφορίες για το ακριβές μέρος όπου είχε μεταφερθεί από τους απαγωγείς. Ο Πουλίδο έσπασε ένα τζάμι για να διαφύγει κι έτσι τραυματίστηκε στο δεξί χέρι, ενώ κάλεσε τις αρχές, δίνοντάς τους περιγραφή της τοποθεσίας, προκειμένου να τον εντοπίσουν.

    [16] Τόμιτς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Τέτοιο τελικό δεν θα ξαναδούμε μέσα στην επόμενη 5ετία, προφανώς και θα ανανεώσει ο Σπανούλης»

    Ό,τι δεν κατάφερε να πετύχει όταν... ίδρωνε τη φανέλα του Ολυμπιακού, το έζησε από το πόστο του βοηθού προπονητή, δηλαδή την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού για πρώτη φορά στην «ερυθρόλευκη» Ιστορία στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Ο Μίλαν Τόμιτς μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), λίγα λεπτά μετά το θρίαμβο των Πειραιωτών στον τέταρτο τελικό μέσα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και την προσθήκη του 12ου πρωταθλήματος Ελλάδας στην «ερυθρόλευκη» τροπαιοθήκη.

    Ενός τελικού, που, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ ο Μίλαν Τόμιτς, δεν πρόκειται να ξαναδούμε παρόμοιό του μέσα στην επόμενη πενταετία! Ενός τελικού που έφερε, όπως ο δεύτερος και ο τρίτος, την υπογραφή του αρχηγού του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον κορυφαίο παίκτη της Ευρώπης, με τον συνεργάτη του Γιάννη Σφαιρόπουλου να υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο "Kill Bill" το απέδειξε με το νικητήριο τρίποντο που σημείωσε στην εκπνοή της δεύτερης παράτασης ενώπιον του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος «αποχαιρέτησε» και επίσημα την ενεργό δράση.

    Τι έχει σειρά στον Ολυμπιακό; Η ανανέωση του συμβολαίου του Βασίλη Σπανούλη, με τον Μίλαν Τόμιτς να απαντά αυθόρμητα σε ερώτησή μας αν ο "V-Span" θα συνεχίσει να φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα... «Προφανώς!» είπε, για να «μαζέψει», όμως, τον ενθουσιασμό του και να προσθέσει γελώντας: «Τι να πω... Υπομονή».

    Ο Μίλαν Τόμιτς αναφέρθηκε και στα προβλήματα που προέκυψαν στον Ολυμπιακό στο αγωνιστικό κομμάτι του τέταρτου τελικού, όπως ο τραυματισμός του Ματ Λοτζέσκι, οι ενοχλήσεις του Οθέλο Χάντερ, τα πέντε φάουλ που συμπλήρωσε προς το τέλος της πρώτης παράτασης ο -εκ των κορυφαίων- Κώστας Παπανικολάου και όλα αυτά με δεδομένη την απουσία του υπερπολύτιμου Γιώργου Πρίντεζη.

    Τέλος, ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου έστειλε και το δικό του αποχαιρετιστήριο μήνυμα στον Δημήτρη Διαμαντίδη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 31 May 2016 - 10:32:44 UTC