Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Μητσοτάκη - Μέρκελ στο περιθώριο εκδήλωσης του ΕΛΚ
  • [02] Νέα «ένεση» ρευστότητας από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας
  • [03] Με Λατινικά και Χημεία συνεχίζονται οι Πανελλαδικές
  • [04] Στον ανακριτή και πάλι ο 30χρονος, που κατηγορείται για επιθέσεις σε βάρος γυναικών
  • [05] Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης και αναστήλωσης του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα
  • [06] «Το ιερό μας καθήκον είναι γραμμένο στη ρημαγμένη γη του Βερντέν...»
  • [07] Απελευθερώθηκε ο Πουλίδο
  • [08] «Οι συνένοχοι», ένα βιβλίο - κύκνειο άσμα του καθηγητή Ι. Τσαμουργκέλη για τον ρόλο των τραπεζών στην κρίση
  • [09] Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης και αναστήλωσης του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα
  • [10] Η Art Athina αποδεικνύει την αντοχή και την μακροημέρευσή της παρά την κρίση
  • [11] Κυβερνητικές πηγές απαντούν στη ΝΔ για το Πόθεν Έσχες
  • [12] Δύο ανήλικα παιδιά και η μητέρα τους ζούσαν επί 3 μήνες με το πτώμα ενός 75χρονου
  • [13] Ι. Μουζάλας: Η ιστορία της Ειδομένης δεν πρόκειται να επαναληφθεί
  • [14] Έντεκα αστυνομικοί σκοτώθηκαν από επιθέσεις των Ταλιμπάν, στο Αφγανιστάν
  • [15] Επίσημη επίσκεψη του βασιλιά της Καμπότζης στην Κίνα, 2 - 4 Ιουνίου
  • [16] «Η πόλη των κεκοιμημένων»: Ηχητικός περίπατος και ηχητική εγκατάσταση στο Α' Κοιμητήριο της Αθήνας

  • [01] Συνάντηση Μητσοτάκη - Μέρκελ στο περιθώριο εκδήλωσης του ΕΛΚ

    Στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), θα παρευρεθεί σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο περιθώριο της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο,ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ.

    Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι: ο γενικός γραμματέας του Ε.Λ.Κ. κ. Antonio Lopez - Isturiz, ο πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος του Λουξεμβούργου κ. Marc Spautz, ο επικεφαλής του Ε.Λ.Κ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελε, ο τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι. και ο πρόεδρος του Ε.Λ.Κ. Ζόζεφ Ντολ.

    [02] Νέα «ένεση» ρευστότητας από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας

    Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, διέθεσε σήμερα ρευστό χρήμα στην αγορά, προκειμένου ν' αντιμετωπιστεί το πρόβλημα οικονομικής ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά.Έτσι, διατέθηκαν σήμερα 65 δισ. γουάν (9,88 δισ. δολάρια) μέσω της επταήμερης αγοράς ομολόγων από άλλες τράπεζες. Η κεντρική τράπεζα στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής (repo) αγοράζει ομόλογα άλλων τραπεζών μετά από συμφωνία για να τα διαθέσει και πάλι, σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

    Το επιτόκιο της αγοράς ήταν στο 2,25% κι έμεινε το ίδιο με αυτό της Παρασκευής, που η κεντρική τράπεζα διέθεσε 95 δισ. γουάν, ακολουθώντας τη διάθεση 75 δισ. γουάν, την Πέμπτη.Οι κινήσεις αυτές υλοποιούνται προκειμένου ν' αντιμετωπιστεί το πρόβλημα οικονομικής ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, καθώς το Πεκίνο προσπαθεί να ενεργοποιήσει την εσωτερική ζήτηση προϊόντων, ώστε ν' αντισταθμιστούν οι απώλειες από την μείωση των κινεζικών εξαγωγών, από την κάμψη της αγοραστικής ζήτησης που παρατηρείται διεθνώς.

    [03] Με Λατινικά και Χημεία συνεχίζονται οι Πανελλαδικές

    Με την εξέταση των Λατινικών και της Χημείας ξεκίνησε η τρίτη εβδομάδα των πανελλαδικών εξετάσεων, για τους υποψήφιους που δίνουν με το νέο σύστημα (ομάδες προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Θετικών Σπουδών) και τους υποψήφιους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β') που δίνουν με το παλιό σύστημα (θεωρητικής και θετικής κατεύθυνσης).

    Όσον αφορά στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα, η τρίτη εβδομάδα των Πανελλαδικών θα ξεκινήσει την Τρίτη, 31 Μαΐου, με τα μαθήματα: Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Μηχανές εσωτερικής καύσης ΙΙ και Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων και Ποτών. Την ίδια ημέρα, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ της ομάδας Α' του παλιού συστήματος, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ, Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων, Φυτική Παραγωγή και Στοιχεία Αιματολογίας-Αιμοδοσίας.

    Υπενθυμίζεται, ότι τα μαθήματα, για τα οποία έχει καθοριστεί εξεταστέα ύλη κοινή για το παλαιό και το νέο σύστημα, συνεξετάζονται.

    [04] Στον ανακριτή και πάλι ο 30χρονος, που κατηγορείται για επιθέσεις σε βάρος γυναικών

    Ενώπιον του ανακριτή θα μεταφερθεί εκ νέου σήμερα Δευτέρα,ο 30χρονος κατηγορούμενος για επιθέσεις σε βάρος γυναικών στο Μαρούσι, ο οποίος είχε ζητήσεινέα προθεσμία για την απολογία του.Ο 30χρονος, που είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για κατά συρροή απόπειρα βιασμού και παράνομη οπλοφορία, οδηγήθηκετην Παρασκευήενώπιον του 27ου τακτικού Ανακριτή για την απολογία του. Ωστόσο, ο συνήγορος του ζήτησε από τον δικαστικό λειτουργό περισσότερο χρόνο, ώστε ο εντολέας του να προετοιμάσει τις εξηγήσεις που θα δώσει για όσα του καταλογίζονται.

    Ο 30χρονος έχει αναγνωριστεί από θύματα του, ενώ συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη όταν γυναίκα, στην οποία επιτέθηκε, σε περιοχή πίσω από το Ολυμπιακό Στάδιο, άρχισε να φωνάζει κινητοποιώντας περαστικούς και κατοίκους της περιοχής με αποτέλεσμα να σπεύσει στο σημείο ομάδα ΔΙΑΣ που τον ακινητοποίησε ενώ προσπαθούσε να φύγει.

    [05] Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης και αναστήλωσης του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα

    Το μεγάλο έργο συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα έχει ξεκινήσει, ακολουθώντας τα σχέδια διεπιστημονικής ομάδας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που είχε παρουσιάσει το έργο τον Μάρτιο στο Ζάππειο σε εκδήλωση διοργανωμένη από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο.

    Ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) ο οποίος επισκέφθηκε το ναό χθες, είδε να στήνονται σκαλωσιές και εργάτες να οξυγονοκολλούν χαλύβδινα υποστηρίγματα. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2017 ενώ ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός στο κοινό καθ'όλη τη διάρκεια των εργασιών.Η τελευταία παρέμβαση στονχώρο έγινε πριν από 70 χρόνια, όταν Βρετανοί επιστήμονες πρόσθεσαν σιδερένια κλωβό για την αντιμετώπιση της προϊούσας παραμόρφωσης τού Ιερού Κουβουκλίου.

    [06] «Το ιερό μας καθήκον είναι γραμμένο στη ρημαγμένη γη του Βερντέν...»

    Ο Φρανσουά Ολάντ και η Αγγελα Μέρκελ απηύθυναν έκκληση, κατά τη διάρκεια των τελετών για την 100ή επέτειο της μάχης του Βερντέν, για την προστασία της Ευρώπης, «μία εύθραυστη περιοχή» , απέναντι στις «δυνάμεις της διαίρεσης» που εκφράστηκαν κυρίως κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

    «Το ιερό μας καθήκον είναι γραμμένο στη ρημαγμένη γη του Βερντέν και περιορίζεται σε λίγες λέξεις: αγαπάμε την πατρίδα μας , αλλά προστατεύουμε το κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη, χωρίς την οποία θα ήμασταν εκτεθειμένοι στις θύελλες της Ιστορίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

    Οι δύο ηγέτες που έδωσαν ραντεβού την Κυριακήστο Βερντέν της ανατολικής Γαλλίας, στο πεδίο μίας από τις φονικότερες μάχες του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου, επισήμαναν τον εύθραυστο χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έχει να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο της εξόδου της Βρετανίας μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

    Η Ευρώπη είναι «η μεγαλύτερη κοινότητα δημοκρατικών χωρών, ένα σημείο αναφοράς», αλλά επίσης μία «μεγάλη εύθραυστη ζώνη» που οφείλουμε να προστεύσουμε, είπε ο Φρανσουά Ολάντ.

    Οι δυνάμεις «της διαίρεσης, του κλεισίματος και της οπισθοχώρησης κινούνται και πάλι», κατήγγειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

    Η καγκελάριος της Γερμανίας αναφέρθηκε επίσης στις σημερινές «αδυναμίες» της Ευρώπης απέναντι στην προσφυγική κρίση και ζήτησε της έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης απέναντι στις κρίσεις. Για την επιβίωση της Ευρώπης, είναι σημαντικό «να μη κλειστούμε στους εαυτούς μας, αλλά να είμαστε ανοικτοί για τον άλλον».

    «Εάν σκεφτόμαστε μόνο με εθνικά κριτήρια, αυτό δεν θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε . Αυτό ισχύει τόσο για την κρίση χρέους στην Ευρώπη, όσο και για την υποδοχή των προσφύγων», είπε.

    «Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν ιδιαίτερες ευθύνες, μεταξύ αυτών για τον τερματισμό των συρράξεων στις πύλες μας», πρόσθεσε ο Φρανσουά Ολάντ, φέρνοντας ως παράδειγμα την ανατολική Ουκρανία, αλλά επίσης «την ευθύνη να υποδεχθούμε τους πληθυσμούς που φεύγουν για να γλιτώσουν τις τραγωδίες και τις σφαγές».

    [07] Απελευθερώθηκε ο Πουλίδο

    Απελευθερώθηκε ο Αλαν Πουλίδο. Ευτυχή κατάληξη είχε το θρίλερ με τον επιθετικό του Ολυμπιακού που έπεσε θύμα απαγωγής τα ξημερώματα της Κυριακής, καθώς απελευθερώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες και είναι ασφαλής με την οικογένεια του.

    Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα ιστοσελίδων στο Μεξικό, η επιχείρηση διάσωσης των Αρχών, όπου συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις, η αστυνομία αλλά και το ειδικευμένο τμήμα για τις απαγωγές, στέφθηκε από επιτυχία στην περιοχή Ταμαουλίπας.

    Κατά την διάρκεια της επιχείρησης φέρεται να τραυματίστηκε ένας από τους απαγωγείς, ενώ ένα μικρό τραυματισμό φέρεται να φέρει και ο Πουλίδο, που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να υποβληθεί σε εξετάσεις.

    Ο εκπρόσωπος του παίκτη Φελίπε Αγιάλα, ήταν ο πρώτος που επιβεβαίωσε την απελευθέρωση του Πουλίδο. «Είναι ελεύθερος,» τόνισε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, όπως σημειώνει το mediotempo.com. «Είναι καλά στην υγεία του,» συμπλήρωσε, ενώ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση του παίκτη. Ακόμα παραμένει άγνωστο αν υπήρξε πληρωμή λύτρων.

    [08] «Οι συνένοχοι», ένα βιβλίο - κύκνειο άσμα του καθηγητή Ι. Τσαμουργκέλη για τον ρόλο των τραπεζών στην κρίση

    Ένα βιβλίο- κύκνεια άσμα, για τα παιχνίδια των τραπεζών, άφησε, πριν φύγει από τη ζωή, ο καθηγητής Γιάννης Τσαμουργκέλης. Είναι το έργο «Οι συνένοχοι- Ο ρόλος των τραπεζών και του ευρώ στην ευρωπαϊκή και ελληνική κρίση», που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες από τις εκδόσεις Παπαζήση και το οποίο έγραφε δίνοντας μάχη με τη φοβερή αρρώστια, στην οποία υπέκυψε προχθές σε ηλικία 56 ετών.

    Δεν είναι μόνο οι πελατειακές σχέσεις, δεν είναι μόνο οι ιδεολογικοί φορείς του συστήματος (κόμματα, βιομήχανοι, συνδικάτα) δεν είναι μόνο η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, δεν είναι μόνο η διόγκωση του δημοσίου, δεν είναι μόνο η αλόγιστη επέκταση των κοινωνικών δαπανών, δεν είναι μόνο η παραοικονομία, δεν είναι μόνο η κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα , δεν είναι μόνο η δημοσιοϋπαλληλικές συντεχνίες, δεν είναι μόνο η ανεπαρκείς ηγεσίες, δεν είναι μόνο το νόμισμα...Είναι και οι τράπεζες που έχουν το μερίδιό τους στην ελληνική κρίση.

    [09] Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης και αναστήλωσης του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα

    Το μεγάλο έργο συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα έχει ξεκινήσει, ακολουθώντας τα σχέδια διεπιστημονικής ομάδας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που είχε παρουσιάσει το έργο τον Μάρτιο στο Ζάππειο σε εκδήλωση διοργανωμένη από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο.

    Ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) ο οποίος επισκέφθηκε το ναό χθες, είδε να στήνονται σκαλωσιές και εργάτες να οξυγονοκολλούν χαλύβδινα υποστηρίγματα. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2017 ενώ ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός στο κοινό καθ'όλη τη διάρκεια των εργασιών.Η τελευταία παρέμβαση στονχώρο έγινε πριν από 70 χρόνια, όταν Βρετανοί επιστήμονες πρόσθεσαν σιδερένια κλωβό για την αντιμετώπιση της προϊούσας παραμόρφωσης τού Ιερού Κουβουκλίου.

    [10] Η Art Athina αποδεικνύει την αντοχή και την μακροημέρευσή της παρά την κρίση

    Πιστή στο ραντεβού της όπως κάθε χρόνο, η μεγάλη καθιερωμένη ετήσια έκθεση των γκαλερί Art Athina, επιμένει να κάνει γενναία βήματα προς το μέλλον της αγοράς της Τέχνης σε πείσμα της κρίσης και των οικονομικών δυσκολιών που έχουν μεταβάλλει σε μεγάλο βαθμό το εικαστικό τοπίο.

    Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, που πλέον έχει αρχίσει να γίνεται στέρεα πεποίθηση και βάση για την διοργάνωση της αθηναϊκής «φουάρ», είναι η οικονομική της αυτονόμηση, καθώς η οικονομική κρίση της είχε επιβάλλει έναν εξαναγκαστικό «απογαλακτισμό»από την έκπαλαι κρατική επιδότηση.

    Αναγκασμένη στο εξής να καταστρώνει και να πραγματώνει με τις δικές της δυνάμεις, η διοίκηση της Αrt Athina κατόρθωσε και φέτος με «στρατηγικούς χορηγούς», τη σύμπραξη με τον Δήμο της Αθήνας (ΟΠΑΝΔΑ) και την Alpha Bank, να κατορθώσει να οργανώσει μία ευπρόσωπη παρουσίαση, αφενός του πανοράματος των αιθουσών τέχνης στην Ελλάδα, και αφετέρου να δώσει ένα αδρό περίγραμμα των τάσεων που κυριαρχούν στις επιλογές της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της αγοράς της.

    [11] Κυβερνητικές πηγές απαντούν στη ΝΔ για το Πόθεν Έσχες

    Με τη φράση: "Φωνάζει ο κλέφτης", πηγές της κυβέρνησης απαντούν σε υψηλούς τόνους στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι "είναι αξιοθρήνητη η προσπάθεια της ΝΔ, πάντα σε συντονισμό με τις φυλλάδες που εξευτελίζουν συστηματικά την δημοσιογραφία, να ξεσηκώσει παραπλανητικό θόρυβο γύρω από τον εκσυγχρονισμό και την αυστηροποίηση της νομοθεσίας του Πόθεν Έσχες".

    Με σκωπτικό πνεύμα, συμπληρώνουν ότι για την ουσία του ζητήματος τους παραπέμπουν - "αν είναι φυσικά σε θέση να κατανοήσουν κάπως πιο σύνθετα κείμενα"- στην αναλυτική απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    "Για τα περί φορολογικών παραδείσων ας μιλήσουν καλύτερα με τον κ. Παπασταύρου", σχολιάζουν και, τέλος, για τα περί "εκκωφαντικής σιωπής του Μαξίμου" τους υπενθυμίζουν "ότι χρωστούν ακόμα απαντήσεις για τα τιμολόγια και τα παρεάκια με τους εκβιαστές". "Τους χαιρετισμούς μας στην μονταζιέρα", προσθέτουν οι πηγές της κυβέρνησης.

    [12] Δύο ανήλικα παιδιά και η μητέρα τους ζούσαν επί 3 μήνες με το πτώμα ενός 75χρονου

    Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Τρικάλων και το πανελλήνιο, από την ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία που αποκαλύφθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Για τρεις ολόκληρους μήνες μία γυναίκα και τα δύο ανήλικα παιδιά της ζούσαν μαζί με το πτώμα ενός 75χρονου! Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες στην αστυνομία από γείτονες και το "Χαμόγελο του Παιδιού", εξαιτίας της δυσοσμίας που προερχόταν από το σπίτι του 75χρονου συνταξιούχου.

    Οι αστυνομικοί απομάκρυναν την μητέρα και τα δύο παιδιά της, τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές περιβάλλον, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τη σορό στο νοσοκομείο, όπου τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή, προκειμένου να αποκαλυφθεί η ακριβής αιτία θανάτου του άτυχου άνδρα, καθώς και ο χρόνος που αυτός επήλθε.

    Για το θέμα, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η οργάνωση «Χαμόγελο του Παιδιού» στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

    «"Το Χαμόγελο του Παιδιού" είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» τον Μάρτιο του 2015 για την παραμέληση των δυο κοριτσιών καθώς και για το ότι ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες και είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.

    "Το Χαμόγελο του Παιδιού", πριν λίγες μέρες, δέχτηκε ξανά ανώνυμη καταγγελία για την ίδια οικογένεια, ενημέρωσε άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων όπου και προέβησαν σε έρευνα.

    Από την έρευνα της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο πατέρας βρισκόταν νεκρός στο σπίτι για μήνες. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, τα δύο κορίτσια μεταφέρθηκαν σε προστατευμένο περιβάλλον.

    "Το Χαμόγελο του Παιδιού", όπως και σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, δήλωσε τη διαθεσιμότητα των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών του οργανισμού για να βρεθούν δίπλα στα δύο ανήλικα κορίτσια».

    [13] Ι. Μουζάλας: Η ιστορία της Ειδομένης δεν πρόκειται να επαναληφθεί

    Την Ειδομένη επισκέφτηκε το πρωί της Κυριακής ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, προκειμένου να επιθεωρήσει τον καταυλισμό, μετά την επιχείρηση εκκένωσης από τους πρόσφυγες.

    Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ειδομένης, Ξανθούλα Σουπλή, ο υπουργός ευχαρίστησε τους κατοίκους για την υπομονή που έδειξαν όλο αυτό το διάστημα που οι πρόσφυγες έμειναν στην περιοχή τους.

    Ο κ. Μουζάλας τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί η ιστορία της Ειδομένης και πως σύντομα θα εκκενωθούν και οι υπόλοιποι άτυποι καταυλισμοί στη γύρω περιοχή, καθώς δημιουργούνται συνεχώς θέσεις στα κέντρα φιλοξενίας.

    Η κ. Σουπλή, ευχαρίστησε τον υπουργό που έκανε πράξη την εκκένωση και ζήτησε να αποζημιωθούν οι κάτοικοι της Ειδομένης, τα χωράφια των οποίων χρησιμοποιήθηκαν όλο το περασμένο διάστημα από τους πρόσφυγες ως χώροι φιλοξενίας.

    [14] Έντεκα αστυνομικοί σκοτώθηκαν από επιθέσεις των Ταλιμπάν, στο Αφγανιστάν

    Περίπου έντεκα αστυνομικοί σκοτώθηκαν χθες το βράδυ από ανταλλαγή πυροβολισμών στο Αφγανιστάν, όταν οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε σημεία αστυνομικού ελέγχου στη νότια επαρχία Χελμάντ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας.

    [15] Επίσημη επίσκεψη του βασιλιά της Καμπότζης στην Κίνα, 2 - 4 Ιουνίου

    Ο βασιλιάς της Καμπότζης Νοροντόμ Σιχαμόνι θα επισκεφτεί επισήμως την Κίνα από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου, μετά από πρόσκληση του Κινέζου Προέδρου Σι Τσινπίνγκ, ανακοίνωσε ο Λου Κανγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών στο Πεκίνο.

    [16] «Η πόλη των κεκοιμημένων»: Ηχητικός περίπατος και ηχητική εγκατάσταση στο Α' Κοιμητήριο της Αθήνας

    Έναν ιδιότυπο περίπατο εκεί όπου η πόλη «διατηρεί ακοίμητη τη λειτουργία της σαν χώρος προσωπικής και συλλογικής μνήμης», στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών, προτείνουν ο εικαστικός Νίκος Αρβανίτης και ο μουσικός Δημήτρης Καμαρωτός,έως τις 19 Ιουνίου, στο πλαίσιο της κεντρικής έκθεσης του «Ύπνος Project» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

    Ιστορικό μνημείο στο σύνολό του αλλά και το σπουδαιότερο υπαίθριο μουσείο της Πόλης της Αθήνας, το Α΄ Κοιμητήριο περιλαμβάνει κάποια από τα σημαντικότερα γλυπτά της νεότερης ελληνικής τέχνης. Ταυτόχρονα, είναι μια πόλη μέσα στην πόλη, με τη δική της σιωπή και τη δική της φωνή...Ο εικαστικός Νίκος Αρβανίτης, υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση, επέλεξε για την ηχητική του εγκατάσταση το κυλικείο, τον χώρο των ζωντανών, όπου ο επισκέπτης μπορεί να αφουγκραστεί λέξεις, φράσεις, παύσεις και σιωπές των επιφανών «ενοίκων» του κοιμητηρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 May 2016 - 6:32:32 UTC