Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Ελλάδα στις 27 και 28 Μαΐου ο πρόεδρος Πούτιν, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο
  • [02] Φ. Κουβέλης: Δεν θεωρώ ζήτημα αιχμής τη δημιουργία του υπερταμείο
  • [03] Π. Καμμένος:Εξασφαλισμένα τα ποσά για το μη πάγωμα των ωριμάνσεων στο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών
  • [04] Αλ.Τσίπρας: Αλληλεγγύη κατά της ανθρωπιστικής κρίσης
  • [05] Η ευρωζώνη θα καταβάλει στην Αθήνα 11 δισ. ευρώ
  • [06] H Fraport Greece χαιρετίζει την επικύρωση των συμβάσεων παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων
  • [07] Μοσκοβισί: Ελπίζω και επιθυμώ μία συμφωνία στο Eurogroup
  • [08] Το Eurogroup θα αποφασίσει, σχετικά με την αξιολόγηση, τη συμμετοχή του ΔΝΤ, την εκταμίευση της δόσης και το ύψος της
  • [09] Στο μυαλό των κατά συρροή δολοφόνων
  • [10] H χώρα παραμένει αξιόπιστος εταίρος της ΕΕ διαβεβαιώνει ο Αυστριακός υπ. Εξωτερικών
  • [11] Σε χαμηλό εξαμήνου υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
  • [12] Η Κομισιόν λαμβάνει υπόψη της την ψήφιση των προαπαιτούμενων
  • [13] «Με ψυχή και πάθος για την Εθνική», τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο

  • [01] Στην Ελλάδα στις 27 και 28 Μαΐου ο πρόεδρος Πούτιν, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο

    Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 27 και 28 Μαΐου και θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

    Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε χώρα της ΕΕ εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.

    "Ζητήματα διμερούς οικονομικής συνεργασίας και επενδύσεων, περιλαμβανομένης της υλοποίησης κοινών προγραμμάτων στον ενεργειακό τομέα", πρόκειται να συζητηθούν στη διάρκεια της επίσκεψης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

    "Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην πολιτιστική και ανθρωπιστική συνεργασία (...) στο πλαίσιο των εορτασμών το 2016 της χιλιετηρίδας της (μοναστικής) ρωσικής παρουσίας στο Άγιο Όρος".

    Ο πατριάρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλος θα επισκεφθεί την Ελλάδα από τις 27 έως τις 29 Μαΐου για να συμμετάσχει στους εορτασμούς αυτούς.

    "Στις 27 Μαΐου, ελπίζω να επισκεφθώ το όρος Άθως και να παραμείνω εκεί έως τις 29 Μαΐου, εορτάζοντας με τους κατοίκους του Αγίου Όρους και πολυάριθμους προσκυνητές τη χιλετηρίδα από την πρώτη αναφορά σε ένα ρωσικό μοναστήρι στο όρος Άθως", δήλωσε την περασμένη εβδομάδα.

    [02] Φ. Κουβέλης: Δεν θεωρώ ζήτημα αιχμής τη δημιουργία του υπερταμείο

    Η δημιουργία του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων δεν είναι ζήτημα αιχμής, τόνισε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο τέως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, υπογραμμίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα εθνικής κυριαρχίας, από τη στιγμή που η πλειονότητα των μελών του ΔΣ θα είναι Έλληνες και το 50% των εσόδων δεν θα διατίθεται για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.

    «Δεν θεωρώ ζήτημα αιχμής τη δημιουργία του υπερταμείου, με την έννοια ότι, το ΤΑΙΠΕΔ επί παραδείγματι, είχε συναφείς και ομοειδείς αρμοδιότητες και μάλιστα χωρίς την επιπρόσθετη ρύθμιση ότι το 50% των εσόδων αυτού του ταμείου θα διατίθενται προς άλλες κατευθύνσεις και όχι για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους», ανέφερε ο κ. Κουβέλης στην εκπομπή «Δύο στις 12» και πρόσθεσε ότι διαχρονικά και με δεδομένη τη διάρκεια αυτού του ταμείου υπάρχει πάντοτε και η δυνατότητα, στη βάση της αξιολόγησης της συμπεριφοράς της ελληνικής οικονομίας, να υπάρξει ακόμη και η αναθεώρησή του.

    Όπως σημείωσε, το διακύβευμα σήμερα είναι εάν η χώρα θα συνεχίσει ή δεν θα συνεχίσει την πορεία της μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα και στην Ευρωζώνη, επισημαίνοντας ότι όσο επαχθή μέτρα και αν περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο υπάρχουν περιθώρια να αντιρροπηθούν και να οδεύσει η χώρα στην έξοδο από την κρίση, ενώ υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα έχουν διαμορφωθεί σήμερα δύο πολιτικοί πόλοι, ο νεοφιλελεύθερος και αυτός της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

    [03] Π. Καμμένος:Εξασφαλισμένα τα ποσά για το μη πάγωμα των ωριμάνσεων στο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών

    Στο θέμα της των ισοδυνάμων μέτρων για το μη πάγωμα των ωριμάνσεων στο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών, δηλαδή στον τρόπο εξεύρεσης των 60 εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση, στο περιθώριο της συνάντησης του με τον Πολωνό ομόλογο του.

    Ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε ότι οι στρατιωτικοί δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε. Τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί, κυρίως από κωδικούς εξοπλιστικών και από οικονομίες που θα γίνουν και -οι κωδικοί- έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών.

    «Αρκετά έχουν πληρώσει οι Ένοπλες Δυνάμεις. ιδιαίτερα τα σώματα ασφαλείας, οι δικαστικοί και οι διπλωμάτες δεν μπορούν να πληρώσουν άλλο», τόνισε.

    Για το μη πάγωμα των ωριμάνσεων στα ειδικά μισθολόγια πρέπει να βρεθούν συνολικά 118 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το ποσό ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια ευρώ κατ' έτος, για το 2016 και το 2017.

    [04] Αλ.Τσίπρας: Αλληλεγγύη κατά της ανθρωπιστικής κρίσης

    Η ανθρωπιστική κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από τον συντονισμό, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στη συνάντηση αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο του ΟΗΕ, στην Κωνσταντινούπολη.

    «Εμείς, στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα δύο σημαντικές κρίσεις: Την οικονομική και την προσφυγική» επεσήμανε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Βρισκόμαστε στο κέντρο μίας γειτονιάς που αντιμετωπίζει πολύ σημαντικά ζητήματα ασφάλειας». Σε αυτό το πλαίσιο, μίλησε για το πόσο σημαντικές είναι οι συζητήσεις που διεξάγονται σήμερα και αύριο στη σύνοδο, «προκειμένου να εμπλουτίσουμε τις αντιδράσεις μας σε εκείνη την κρίση που βρίσκεται πίσω από όλες τις υπόλοιπες: Την ανθρωπιστική κρίση».

    Ο κ. Τσίπρας, αφού ευχαρίστησε θερμά τα Ηνωμένα Έθνη για τη σύγκληση αυτής της διάσκεψης και την Τουρκία που τη φιλοξενεί, ανέφερε ότι αυτή η διάσκεψη είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ, σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία ο αριθμός των ανθρώπων που χρήζουν ανθρωπιστικής βοήθειας αυξάνεται καθημερινά.

    «Έχουμε την ισχυρή πεποίθηση ότι, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση, χρειαζόμαστε ένα νέο όραμα, που να αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια» σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Αυτό το νέο όραμα δεν θα μπορέσουμε να το αναπτύξουμε χωρίς να δημιουργήσουμε, επίσης, ένα νέο όραμα για την ανθρωπότητα στο σύνολό της» συμπλήρωσε.

    «Πριν από 70 χρόνια, η Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα υπογράμμισε την ανάγκη να προστατέψουμε την έμφυτη αξιοπρέπεια, την ισότητα και τα απαράγραπτα δικαιώματα όλων των ανθρώπων» τόνισε και επεσήμανε ότι «από τότε, έχουν γίνει σημαντικά βήματα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το ανθρωπιστικό δίκαιο αποτελούν πρότυπα, για τα οποία κρίνονται όλα τα κράτη». «Έχουμε, όμως, πολύ δρόμο να κάνουμε ακόμα» ανέφερε για να προσθέσει: «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μεγαλώνουν και έχουν πολύπλευρες ανθρωπιστικές συνέπειες».

    [05] Η ευρωζώνη θα καταβάλει στην Αθήνα 11 δισ. ευρώ

    Το ελληνικό πρόγραμμα «είναι γενικά σε τροχιά, ανοίγοντας τον δρόμο για την επόμενη εκταμίευση για την Ελλάδα», αναφέρει η έκθεση συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενόψει της συζήτησης που θα γίνει αύριο στο Eurogroup, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

    Η έκθεση αναφέρεται, επίσης, σε έναν συνδυασμό μέτρων για την επαναφορά του ελληνικού χρέους σε βιώσιμο επίπεδο. «Ένας κατάλληλος και σταδιακός συνδυασμός μέτρων διαχείρισης του χρέους (περιλαμβανομένου του κλειδώματος των σημερινών χαμηλών επιπέδων επιτοκίων), επέκτασης των περιόδων αποπληρωμής και των περιόδων χάριτος για το κεφάλαιο και τους τόκους», μαζί με άλλο μηχανισμό κερδών (σ.σ. τη μεταφορά κερδών από τα ομόλογα της ΕΚΤ) θα επέτρεπε στην Ελλάδα να φέρει σε βιώσιμο επίπεδο το χρέος της, αναφέρει η έκθεση των στελεχών της Κομισιόν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

    Το Bloomberg σημειώνει ότι οι υποθέσεις της τελευταίας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με ημερομηνία 21 Μαΐου, είναι πιο αισιόδοξες από την προηγούμενη πρότασή της, με ημερομηνία 9 Μαΐου. «Η Επιτροπή προβλέπει χαμηλότερες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας από το πρόγραμμα βοήθειας και υψηλότερα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις, τα οποία θα οδηγήσουν σε ένα ελαφρά χαμηλότερο λόγο του δημόσιου χρέους (προς το ΑΕΠ) τις επόμενες δεκαετίες». Το έγγραφο προβλέπει ότι η Ελλάδα θα επιτυγχάνει και θα διατηρεί πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 1,5% του ΑΕΠ έως το 2040.

    Η έκθεση της Κομισιόν αναφέρει ότι η Ευρωζώνη θα καταβάλει στην Ελλάδα το ποσό των 11 δισ. ευρώ με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Το ποσό αυτό θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας έως το τέλος Νοεμβρίου. Τα 3,8 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων (του Δημοσίου προς ιδιώτες) και τα 7,2 δισ. ευρώ για την εξυπηρέτηση χρέους. Οι τιμές των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο 6 μηνών, μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων για την αξιολόγηση χθες από την ελληνική Βουλή, αναφέρει το Bloomberg.

    [06] H Fraport Greece χαιρετίζει την επικύρωση των συμβάσεων παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

    Tην επικύρωση των συμβάσεων για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από το ελληνικό Κοινοβούλιο, χαιρετίζει, με ανακοινωσή της, η Fraport Greece, τονίζοντας πως πρόκειται για μία τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα.

    Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος, Alexander Zinell, δήλωσε: «Δέσμευσή μας είναι να καταστεί αυτό το έργο επωφελές, τόσο για την Ελλάδα και τους πολίτες της, τη βιομηχανία του τουρισμού και την οικονομία, όσο και για τους τουρίστες από όλον τον κόσμο και όσους χρησιμοποιούν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια γενικότερα».

    «Η επιτυχής επικύρωση στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στην παγκόσμια αγορά: Η Ελλάδα κοιτάει μπροστά, δημιουργώντας ένα νέο δυναμικό περιβάλλον για επενδύσεις στη χώρα. Μπορούν, πλέον, να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς στη φάση υλοποίησης του έργου. Η Fraport Greece έχει, ήδη, ξεκινήσει προπαρασκευαστηκές εργασίες στον σχεδιασμό των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Όλοι μαζί εργαζόμαστε με στόχο την ολοκλήρωση του έργου» πρόσθεσε.

    «Η παρουσία μας στην Ελλάδα θα δράσει ως καταλύτης για την ανάπτυξη ένος σημαντικού για τη χώρα κλάδου, όπως ο τουρισμός. Σε αρκετές περιπτώσεις, πολλά αεροδρόμια παγκοσμίως, έχουν λειτουργήσει ως κινητήρες των τοπικών οικονομιών. Αυτός είναι ο στόχος μας και για τα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, καθώς αναμένονται θετικές επιπτώσεις σε τομείς όπως οι υπηρεσίες φιλοξενίας, οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες, το εμπόριο, οι κατασκευές και άλλες υπηρεσίες. Η θετική ανταπόκριση που λαμβάνουμε από επικεφαλής επιχειρήσεων και άλλους εμπλεκόμενους φορείς αποδεικνύει ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση» κατέληξε ο κ. Zinell.

    [07] Μοσκοβισί: Ελπίζω και επιθυμώ μία συμφωνία στο Eurogroup

    Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δίνει τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα έκανε ένα «βήμα κλειδί» ... προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του ελληνικού προγράμματος».

    «Ελπίζω και επιθυμώ μία συμφωνία κατά τη διάρκεια του αυριανού Eurogroup» στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    [08] Το Eurogroup θα αποφασίσει, σχετικά με την αξιολόγηση, τη συμμετοχή του ΔΝΤ, την εκταμίευση της δόσης και το ύψος της

    Στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup παρέπεμψε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε φον Τίσενχάουζεν, τόσο για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος όσο και για την συμμετοχή του ΔΝΤ, αλλά και την πιθανή εκταμίευση δανειακής δόσης και το ύψος της. Τόνισε ότι η θέση του Βερολίνου σχετικά με το χρέος και το ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει, επισήμανε ωστόσο ότι στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των G7 στην Ιαπωνία πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις και ότι βρίσκονται σε ισχύ οι σχετικές δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    «Αύριο συνεδριάζει το Eurogroup, σήμερα το EuroWorking Group. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπήρξαν πολύ εντατικές εργασίες. Μπορώ και να σας παραπέμψω στις δηλώσεις του υπουργού ότι είναι αισιόδοξος πως υπήρξε πρόοδος. Δεν θα ήθελα τώρα, μια μέρα πριν από τη μεγάλη συνάντηση επί της οποίας εργάζονται όλοι, να κάνω αξιολογήσεις, αλλά οι δηλώσεις του Σαββατοκύριακου στέκουν από μόνες τους», δήλωσε η κ. Τίσενχάουζεν και, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, τόνισε: «Γνωρίζετε τη θέση της κυβέρνησης, ότι θεωρούμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ απαραίτητη, αλλά και τη θέση μας σε ό,τι αφορά πιθανή ελάφρυνση χρέους. Δεν υπάρχει εδώ τώρα κάποια αλλαγή. Οδεύουμε προς μια σημαντική συνάντηση αύριο, σήμερα ακόμη γίνεται σημαντική προεργασία των υφυπουργών. Η στάση της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει». ΄

    [09] Στο μυαλό των κατά συρροή δολοφόνων

    Τα εγκλήματά τους είναι επαναλαμβανόμενα και συνήθως ειδεχθή, συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη. Κατά συρροή δολοφόνοι (serial killers) ορίζονται, σύμφωνα με την αστυνομία, τα άτομα εκείνα που αφαιρούν τη ζωή ενός αριθμού ανθρώπων σε τρία ή περισσότερα διακριτά περιστατικά, με χρονικές περιόδους «ανάπαυσης», οι οποίες διαρκούν από εβδομάδες έως και χρόνια. Ποιό είναι, όμως, το ψυχολογικό προφίλ των κατά συρροή δολοφόνων; Τι τους οδηγεί σε κατ' εξακολούθηση δολοφονίες;

    "Αρχικά, οι κατ΄ εξακολούθηση δολοφονίες θεωρούνται προμελετημένες, περιλαμβάνοντας φαντασιώσεις σχετικά με το αδίκημα και λεπτομερή σχεδιασμό. Όταν ο χρόνος είναι κατάλληλος και ο δράστης - δολοφόνος έχει ηρεμήσει συναισθηματικά από την προηγούμενη ανθρωποκτονία, επιλέγει το επόμενο θύμα του και προχωρεί στην εκτέλεση του σχεδίου του", θα πει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Χρήστος Παπαζαφείρης, διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και εκ των εμπειροτέρων ανώτατων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. "Χαρακτηριστικοί δράστες αυτού του είδους", αναφέρει, "είναι ο «δράκος του Σέιχ- Σου», ο H. L. Lucas στις ΗΠΑ, ο οποίος κατέθεσε ότι σκότωσε 350 ανθρώπους κατά την περίοδο 1975 - 1983 και το ζευγάρι των F. και R. West στο Hνωμένο Bασίλειο, το οποίο σε διάστημα 18 χρόνων κακοποίησε σεξουαλικά και σκότωσε 27 κοπέλες, συμπεριλαμβανόμενης και της μεγαλύτερης κόρης τους.

    Ποιό είναι, όμως, το ψυχολογικό προφίλ των συγκεκριμένων δολοφόνων και κυρίως τι είναι αυτό που τους ωθεί στη διάπραξη επαναλαμβανόμενων και αποτρόπαιων εγκλημάτων;

    Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαζαφείρης, "με βάση τις προηγούμενες παρατηρήσεις, εύκολα οδηγείται κανείς στη διαπίστωση ότι σημαντικό ρόλο στην τελική εκδήλωση της εγκληματικής πράξης έχουν οι φαντασιώσεις του δράστη. Για πολλά χρόνια οι θεωρίες που αναπτύχθηκαν για να ερμηνεύσουν τις ενέργειες των δραστών αυτών, στηρίχθηκαν στην άποψη ότι υπάρχει για τον καθένα, κάποιος τύπος «ιδεατού» θύματος, το οποίο καταδιώκει.

    Η μελέτη, όμως, αυτών των περιπτώσεων, δείχνει ότι αυτό που συμβαίνει, είναι μία διαδικασία αποπροσωποποίησης αναφορικά με τα θύματα που επιλέγονται.

    Στο πλαίσιο της παρόρμησης για την αφαίρεση της ζωής του θύματος, ένα περισσότερο κοινό άτομο καλύπτει τις φαντασιωσικές ανάγκες του δράστη. Στην πράξη, το θύμα πρέπει όχι μόνο να αποπροσωποποιείται, αλλά και να είναι τέτοιο, ώστε με τη συμπεριφορά του, όπως αυτή ερμηνεύεται από το δράστη, να δικαιολογεί τη χρήση της θανατηφόρας βίας".

    [10] H χώρα παραμένει αξιόπιστος εταίρος της ΕΕ διαβεβαιώνει ο Αυστριακός υπ. Εξωτερικών

    Διαβεβαιώσεις πως η χώρα του παραμένει αξιόπιστος εταίρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι τελικά ο νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος της, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

    Ταυτόχρονα, απευθύνοντας έκκληση να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα, "εντελώς ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι αυτό και από το εάν κάποιος χαίρεται γι' αυτό ή όχι" , τόνισε πως υπήρξε μία ελεύθερη, έντιμη και δημοκρατική αναμέτρηση κατά τον χθεσινό δεύτερο γύρο των αυστριακών προεδρικών εκλογών και ο ίδιος θα συνεργαστεί με καθέναν από τους δύο υποψήφιους, όποια και να είναι η έκβαση των εκλογών.

    Ως πολίτης της χώρας, ο ίδιος άσκησε υπεύθυνα το εκλογικό του δικαίωμα, ανέφερε ο προερχόμενος από το συγκυβερνών - με τους Σοσιαλδημοκράτες -- συντηρητικό Λαικό Κόμμα, Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, αποφεύγοντας να απαντήσει σε ερωτήσεις ως προς τον ποιον από τους δύο υποψήφιους - τον Νόρμπερτ Χόφερ του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων ή τον Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, των Πράσινων -- θα επιθυμούσε για επόμενο ομοσπονδιακό πρόεδρο.

    Στο μεταξύ, μόνο αργά σήμερα το απόγευμα θα είναι δυνατόν να ειπωθεί ποιος θα είναι τελικά για τα επόμενα έξι χρόνια ο νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, όταν πλέον θα έχουν καταμετρηθεί και οι επιστολικές ψήφοι που ανέρχονται σε περίπου 700.000 - τουλάχιστον αυτές των οποίων έγινε χρήση -- όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι ο επικεφαλής της Εκλογικής Αρχής στη Βιέννη.

    [11] Σε χαμηλό εξαμήνου υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

    Σε χαμηλό εξαμήνου υποχώρησαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων σήμερα καθώς η Αθήνα συμφώνησε σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων που αναμένεται να ανοίξουν το δρόμο για συμφωνία για τα δάνεια διάσωσης και τις συνομιλίες ελάφρυνσης χρέους αυτήν την εβδομάδα, επισημαίνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

    Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων μειώθηκαν κατά 26 μονάδες βάσης στο 7,37%, επίπεδα που έχουν να καταγραφούν από τα τέλη Νοεμβρίου.

    Τα ασφάλιστρα έναντι κινδύνου αθέτησης πληρωμών, όπως αποτυπώνονται στα πενταετή CDS, επίσης υποχώρησαν σε χαμηλό εξαμήνου, ενώ οι ελληνικές μετοχές κατέγραφαν υπεραπόδοση έναντι των άλλων αγορών της ευρωζώνης, σημειώνοντας άνοδο κατά 1%.

    [12] Η Κομισιόν λαμβάνει υπόψη της την ψήφιση των προαπαιτούμενων

    «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τη χθεσινοβραδινή ψήφιση των προαπαιτούμενων δράσεων στην ελληνική Βουλή», δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, προσθέτοντας ότι στελέχη της Επιτροπής θα μελετήσουν το πολυνομοσχέδιο και θα καταθέσουν σχετική έκθεση αύριο στο Eurogroup.

    Επιπλέον, ο Μ. Σχοινάς παρέπεμψε και σε σημερινή δήλωση του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί ότι «η Ελλάδα έκανε ένα βήμα-κλειδί». Όπως ανέφερε ο Μ. Σχοινάς, «μετά την πλήρη εφαρμογή των προαπαιτούμενων, το Eurogroup έχει δηλώσει έτοιμο να υποστηρίξει μια νέα εκταμίευση».

    Εξάλλου, ο ίδιος εκπρόσωπος σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι «έτοιμη» να συνδράμει στη συζήτηση για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, την οποία και υποστηρίζει, όπως έχει δηλώσει άλλωστε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του το προηγούμενο Σάββατο. «Ωστόσο το χρέος είναι ζήτημα που αφορά κυρίως τα κράτη-μέλη», κατέληξε ο Μ. Σχοινάς.

    [13] «Με ψυχή και πάθος για την Εθνική», τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο

    Βασικό ζητούμενό τους αποτέλεσε το να μην αφήσουν κανέναν... παραπονεμένο. Αν μπορούσαν, μάλλον θα έσπευδαν να ικανοποιήσουν ξεχωριστά κάθε έναν από τους 7.000 περίπου φιλάθλους, μικρούς και μεγάλους σε ηλικία, που βρέθηκαν στην κεντρική σάλα του Αλεξανδρείου Μελάθρου στη Θεσσαλονίκη, για να τους απολαύσουν. Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να υπάρχουν μόνο χαμόγελα, με την ολοκλήρωση του Adetokounbros Street Ball 2016, που είχε δεύτερο φετινό σταθμό του (μετά το Ηράκλειο στην Κρήτη και πριν την Αθήνα), τη συμπρωτεύουσα.

    Με όμοια διάθεση, αν και οι συνθήκες μόνο ιδανικές δεν ήταν (σ.σ. στον περιορισμένο χρόνο που διατέθηκε πριν εκφραστούν δημόσια, αφού τελείωσε το event τους), δεν αρνήθηκαν να εκφράσουν τις σκέψεις τους για όσα έζησαν στη Θεσσαλονίκη, για τους εαυτούς τους, κυρίως, όμως, για την Εθνική ομάδα, εν όψει του Προολυμπιακού Τουρνουά στο Τορίνο, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

    «Δεν πιστεύουμε αυτό που έγινε εδώ, ήταν εκπληκτικό! Ελπίζουμε να το διασκέδασε ο κόσμος, όσο και εμείς. Είναι φοβερό ότι έμειναν πολλοί εκτός γηπέδου», ανέφεραν, αρχικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 May 2016 - 12:32:19 UTC