Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σφοδρή επίθεση Σκουρλέτη στη Ν.Δ για νεοφιλελεύθερο αντικοινωνικό λαϊκισμό
  • [02] Χρ.Βερναρδάκης: Το πολυνομοσχέδιο αλλάζει τον περιορισμό των προσλήψεων
  • [03] Επίθεση του βουλευτή της ΝΔ Δ. Σταμάτη, σε Ευ. Τσακαλώτο, για τις αιχμές του εναντίον του Αν. Σαμαρά
  • [04] Ν.Παππάς: Η αριστερή παρένθεση πάει για «παρένθεση» οκταετίας
  • [05] Συλλαλητήρια το απόγευμα, ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου
  • [06] Γ. Πισσάκας στο Πρακτορείο 104,9 FM: Καρκινοπαθείς "σβήνουν" άδικα, στην ουρά για ακτινοθεραπεία
  • [07] Απαγόρευση συγκεντρώσεων στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα
  • [08] Η αιγυπτιακή κυβέρνηση στέλνει υποβρύχιο για τις έρευνες του αεροπλάνου της EgyptAir
  • [09] Κάμερον: Θα περάσουν δεκαετίες πριν ενταχθεί η Τουρκία στην ΕΕ
  • [10] Στη δεύτερη θέση η συμμαχία των Ποδέμος με την Ενωμένη Αριστερά, στην Ισπανία
  • [11] Αυστρία: Αισιοδοξία από τους δύο υποψηφίους των προεδρικών εκλογών
  • [12] Θ. Φωτίου: Δέσμευση για εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, σε όλη τη χώρα

  • [01] Σφοδρή επίθεση Σκουρλέτη στη Ν.Δ για νεοφιλελεύθερο αντικοινωνικό λαϊκισμό

    Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ την οποία κατηγόρησε για νεοφιλελεύθερο, αντικοινωνικό λαϊκισμό και την οδηγεί, όπως είπε, σε στρατηγικό αδιέξοδο, εξαπέλυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

    Παράλληλα, υπεραμύνθηκε του Ταμείου Αξιοποίησης και Επενδύσεων Δημόσιας Περιουσίας, επισημαίνοντας ότι δεν έχει στόχο τις ιδιωτικοποιήσεις ενώ έκανε λόγο για συμφωνίες που κλείνει σήμερα η Ελλάδα και γίνεται πρωταγωνιστής στα Βαλκάνια και περιφερειακός παίκτης της ενεργειακής αγοράς.

    «Δεν άκουσα ούτε μια συγκεκριμένη πρόταση από την αντιπολίτευση,. Τα 5,4 δισ ευρώ τα γνωρίζατε ως στόχο το καλοκαίρι. Τώρα ερχόμαστε να ψηφίσουμε τον εφαρμοστικό νόμο», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος ενώ στο σημείο αυτό απευθύνθηκε στους βουλευτές της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

    «Δεν υπήρξε τίποτα από εσάς κύριοι της ΝΔ. Πείτε αν ακόμη υποστηρίζετε αυτά που λέει ο επανακάμψας κύριος Σαμαράς περί βιωσιμότητας του χρέους. Ο νεοφιλελεύθερος, αντικοινωνικός λαϊκισμός σας, που σας έχει καταλάβει σας οδηγεί σε στρατηγικό αδιέξοδο. Δεν άκουσα καμία κριτική για τη βάρβαρη πολιτική σας. Τι να υπερασπιστείτε; Ότι θέλατε να δώσετε τα δημόσια δίκτυα σε ιδιώτες. Δηλώστε ότι αυτά τα άρθρα, κάνοντας και την αυτοκριτική σας, ότι θα τα ψηφίσετε. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνετε αυτοκριτική για τις βαρύτατες ευθύνες που έχετε». Ουπουργός Περιβάλλοντος κατηγόρησε και την υπόλοιπη αντιπολίτευση ότι αρκείται σε μία στείρα κριτική χωρίς να καταθέτει μία συγκεκριμένη πρόταση.

    [02] Χρ.Βερναρδάκης: Το πολυνομοσχέδιο αλλάζει τον περιορισμό των προσλήψεων

    Σε φόβο του παλιού πολιτικού συστήματος απέδωσε την «λυσσαλέα αντίδραση» και την έκπληξή για το κλείσιμο της Συμφωνίας, ο αν. υπουργός Εσωτερικών για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, με το σκεπτικό ότι μαζί της κλείνει και «ο ιστορικός κύκλος της ύστερης πολιτικοοικονομικής διαπλοκής στη χώρα μας».

    Όπως είπε επίσης ο κ. Βερναρδάκης - κατά την τοποθέτησή του επί του πολυνομοσχεδίου στο οποίο εμπεριέχονται ρυθμίσεις της αρμοδιότητάς του - το σύστημα αυτό «του παλιού νεοφιλελεύθερου δικομματισμού» ξέρει πολύ καλά ότι δεν είναι μόνο το πρόγραμμα και οι συμφωνίες που έχουν σημασία, αλλά και ποιος τις εφαρμόζει.

    Ιδιαίτερη αναφορά, έκανε ο αρμόδιος υπουργός στο ενιαίο πλαίσιο κατάρτισης, εφαρμογής, συντονισμού της εθνικής ψηφιακής στρατηγικής και πολιτικής επισημαίνοντας ταυτοχρόνως ότι η χώρα που παρέδωσε το προηγούμενο πολιτικό σύστημα είναι ψηφιακά καθυστερημένη χωρίς ενιαίο σχέδιο και χωρίς διοικητικά εργαλεία ιδίως για την προτεραιοποίηση των έργων του ΕΣΠΑ. Κάλεσε δε την ΝΔ, η οποία δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει την σύσταση της Γραμματείας, να απαντήσει τι αντιλέγει στους δικούς της συνομιλητές στην ΕΕ που είναι σύμφωνοι με την νομοθετική αυτή ρύθμιση ώστε να εγκριθούν τα σχέδια του νέου ΕΣΠΑ.

    Ακόμη, μίλησε για την επέκταση της σύστασης των διοικητικών γραμματέων σε όλο το πλήθος των γραμματειών ξεκαθαρίζοντας πως δεν δημιουργούνται καινούργιες θέσεις, και υπογράμμισε ότι πρέπει να ξαναδούμε την αναγκαιότητα της αυτοτελούς τους ύπαρξης και λειτουργίας στο πλαίσιο των νέων οργανογραμμάτων. Η διοίκηση πρέπει να είναι λειτουργική και διαφανής διότι είναι άλλο να ευαγγελίζεσαι μεταρρυθμίσεις και άλλο να τις πραγματοποιείς, είπε τονίζοντας προς την αξιωματική αντιπολίτευση ότι είναι ευκολότερο να βαφτίζεις μεταρρυθμίσεις τις απορρυθμίσεις του εργασιακού και μισθολογικού καθεστώτος του δημόσιου τομέα παρά να παρεμβαίνεις στη ρίζα που γεννάει ανορθολογισμούς αδικίες, διαπλοκή και διαφθοράς.

    Τέλος, ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε ότι το πολυνομοσχέδιο αλλάζει τον περιορισμό των προσλήψεων του «περίφημου 1 προς 5» μετά από σκληρή διαπραγμάτευση με την οποία η κυβέρνηση κατάφερε να μειώνει σταδιακά τον συσχετισμό σε 1 προς 4, σε 1 προς 3 και ούτω καθεξής, τα επόμενα χρόνια, να απαλλάξει από τον περιορισμό του αριθμού των προσλήψεων τις δικαστικές αποφάσεις και να διαμορφώσει ένα δημοσιονομικό μαξιλάρι έτσι ώστε να υπάρχει ευελιξία στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας.

    [03] Επίθεση του βουλευτή της ΝΔ Δ. Σταμάτη, σε Ευ. Τσακαλώτο, για τις αιχμές του εναντίον του Αν. Σαμαρά

    Τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχεται η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση, που την κατηγορεί μεταξύ άλλων για «φοροκαταιγίδα», ότι εκχωρεί την εθνική κυριαρχία της χώρας παραδίδοντας για ένα αιώνα στους ξένους την ελληνική δημόσια περιουσία, και ότι ισοπεδώνει τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα.

    Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση υπογράφει ότι αρνήθηκε να κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας έτσι τη χώρα σε οικονομικό αδιέξοδο και ασφυξία.

    Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος, αναφερόμενος στην πτώση της κυβέρνησης του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993, άφησε αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «πριν από 23 χρόνια ένας μελλοντικός πρωθυπουργός έριξε τον τότε πρωθυπουργό. Τώρα, 23 χρόνια μετά, πολύ φοβάμαι ότι αυτός ο ίδιος πρώην πρωθυπουργός θέλει να ρίξει έναν άλλο Μητσοτάκη αλλά αυτή τη φορά πριν γίνει πρωθυπουργός»

    «Κάνατε μια αναφορά στον κ. Σαμαρά. Με αυτό κοιμάστε και ξυπνάτε κάθε μέρα Με τον Αντώνη Σαμαρά, που έβαλε ψηλά τον πήχη της χώρας. Δεν τον φθάνετε όμως. Χοροπηδάτε, αλλά δεν θα τον φτάσετε, και το θέαμα είναι κωμικό», αντέτεινε ο κ. Σταμάτης και πρόσθεσε: Κάνατε μια αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας μην τον ακούς γιατί δεν θα γίνεις πρωθυπουργός. Αυτό είναι συμβουλή ή απειλή; Μην μας απειλείτε.

    Τις ελληνικές κυβερνήσεις τις εκλέγει ο ελληνικός λαός ακόμα και όταν κάνουν λάθη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός την 'Ανοιξη του 2017 έξω και πέρα από τις απειλές»Η αναφορά αυτή του κ. Σταμάτη προκάλεσε αίσθηση ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ότι εξέφρασε την προσωπική του εκτίμηση ότι το ανώτατο όριο ζωής της σημερινής κυβέρνησης είναι μέχρι την 'Ανοιξη του 2017 και μέχρι τότε θα έχει γίνει πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης.

    [04] Ν.Παππάς: Η αριστερή παρένθεση πάει για «παρένθεση» οκταετίας

    Το κλείσιμο της αξιολόγησης θα διαμορφώσει μια νέα πραγματικότητα για τη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και κάλεσε την ΝΔ να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα «γιατί η αριστερή παρένθεση που ονειρεύτηκε πάει για παρένθεση οκταετίας».

    Κατά την τοποθέτησή του επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο κ. Παππάς τόνισε χαρακτηριστικά ότι ανοίγει πια μια καινούργια σελίδα για την χώρα με το κλείσιμο της αξιολόγησης και τα μέτρα, όπως συμφωνήθηκαν και ψηφίστηκαν τον Ιούλιο, ανοίγει η ρύθμιση του χρέους, αποκαθίσταται η ρευστότητα στην Οικονομία, ξεκλειδώνει το αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ και διαμορφώνεται μια καινούργια πραγματικότητα «στην οποία η ΝΔ θα βασανιστεί για να τοποθετηθεί ιστορικά».

    Ο κ. Παππάς είπε ότι αν κάτι μένει από την συζήτηση αυτή είναι «το απύθμενο θράσος» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αυτό θα είναι το πολιτικό γεγονός, που θα την χαρακτηρίζει» διότι - όπως σημείωσε - ορισμένοι νομίζουν ότι «εμείς θα αφήσουμε να ξεχάσει ο ελληνικός λαός όχι τις προθέσεις τους, τις δεσμεύσεις τους, τις υπογραφές τους το τι είχαν δεσμευτεί στην πέμπτη αξιολόγηση, τα 20 δις παραπάνω μέτρα».

    Υπογράμμισε ότι η Αντιπολίτευση, κινείται με την κληρονομιά του κ. Σαμαρά, όχι μόνον την κληρονομιά της ακροδεξιάς, αλλά την γραμμή της «αριστερής παρένθεσης και του success story» η οποία - όπως ανέφερε ο κ. Παππάς επικαλούμενος αναφορά του πρώην υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη - «μάθαμε πριν από λίγο ότι ξεχείλωσε ακόμη περισσότερο και πάει λέει για τον Απρίλιο του 2017».

    Σχολιάζοντας την πρόσφατη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, κατά την οποία ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους Έλληνες να συγκρίνουν πως ήταν τον Δεκέμβριο του 2014 και πως είναι τώρα, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι αυτό το ζητεί ο κ. Σαμαράς «που το 2014 πήρε 10 δισ μέτρα και πάλι δεν έπιασε τον στόχο του πλεονάσματος».

    Κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο υπουργός Επικρατείας, αναφέρθηκε στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες η οποία δημοσιεύτηκε και ενημέρωσε μέσα στο καλοκαίρι θα διεξαχθεί η δημοπρασία. «Η Ελλάδα έπαψε να κατέχει την αποκλειστικότητα της μοναδικής χώρας που ποτέ δεν έκανε διαγωνισμό για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς» παρατήρησε και υπογράμμισε ότι με διεξοδική διαβούλευση (και στο στάδιο κατάρτισης του νόμου και στο στάδιο δημοσίευσης της προκήρυξης) και παρά τις προβλέψεις και την επιθυμία ορισμένων «δυστυχώς και μέσα στη Βουλή», «είμαστε στο τελευταίο στάδιο».

    Όπως τόνισε, ο διαγωνισμός διασφαλίζει την διαφάνεια, τους ίσους όρους για τους συμμετέχοντες, την οικονομική βιωσιμότητα των σχημάτων, τις θέσεις εργασίας, την ποιότητα, την μεγιστοποίηση του τιμήματος για το ελληνικό δημόσιο, ενώ λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα ώστε να είναι ξεκάθαρο τι ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ο κ. Παππάς ενημέρωσε εξάλλου, ότι τις επόμενες ημέρες επικαιροποιείται και ο Χάρτης Συχνοτήτων «οπότε με τρόπο θωρακισμένο νομικά και συνταγματικά προχωρούμε στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού με διαδικασίες που έχουν απολύτως αντικειμενικοποιηθεί» συμπλήρωσε και ενημέρωσε το Σώμα, ότι υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον για την συμμετοχή. Καταλήγοντας κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να συμβάλλει, έστω και τώρα, ώστε η χώρα να αποκτήσει Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με νόμιμη σύνθεση.

    [05] Συλλαλητήρια το απόγευμα, ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

    Kάλεσμα απευθύνει ηΓΣΕΕγια μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων «κατά του νέου "αντεργατικού" νομοσχεδίου», όπως τονίζει, σήμερα Κυριακή 22 Μαΐου, στις 5 το απόγευμα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η μόνη απάντηση για τον ελληνικό λαό είναι η μαζική και ενωτική συμμετοχή στο συλλαλητήριο και ο συνεχής αγώνας.

    Στο συλλαλητήριο καλεί και ηΑΔΕΔΥζητώντας«να μην περάσει το νέο βάρβαρο πακέτο μνημονιακών μέτρων, να μην περάσει ο αυτόματος κόφτης μισθών και συντάξεων και να αποτραπεί η φοροεπιδρομή». Σε μαζική συμμετοχή καλεί τοΠΑΜΕστο συλλαλητήριο που διοργανώνει στις 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια, «ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, που η κυβέρνηση προωθεί να ψηφιστεί με τη διαδικασία του "επείγοντος", ξανά μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως έκανε και με το νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό - Φορολογικό». Στο συλλαλητήριο καλεί και η ΠΑΣΕΒΕ. Οι προσυγκεντρώσεις για την Αθήνα έχουν οριστεί στις 5 μ.μ. Η Λαϊκή Ενότητα καλεί «την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία να κατέβουν μαζικά και μαχητικά και να πλημμυρίσουν την πλατεία Συντάγματος» στις 5:30 το απόγευμα στο συλλαλητήριο εργατικών συνδικάτων και λαϊκών φορέων στο Σύνταγμα. Σημείο συνάντησης της ΛΑΕ, Όθωνος και Αμαλίας.

    Διαβάστε επίσης:Απαγόρευση συγκεντρώσεων στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα

    Εν τω μεταξύ στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αντιδρούν και οι εργαζόμενοι σε μετρό τραμ και ηλεκτρικό που από χθες πραγματοποιούν σαρανταοκτάωρη απεργία. Ακινητοποιημένα είναι από σήμερα τα ξημερώματα έως τα ξημερώματα της Δευτέρας, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι σε ΟΛΠ και ΟΛΘ.

    Κανονικά κινούνται τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος το Σαββατοκύριακο, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, άμεσα, επειδή οι επιβάτες έχουν, ήδη, προμηθευτεί εισιτήρια για ταξίδια το Σάββατο και την Κυριακή.

    Αποχή από κάθε εργασία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου,αλλά και κήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων από την Πέμπτη, 26 Μαϊου, σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, αποφάσισαν σε συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών Αρχιεργατών, με αφορμή την πώληση του μετοχικού κεφαλαίων των δύο λιμανιών.

    [06] Γ. Πισσάκας στο Πρακτορείο 104,9 FM: Καρκινοπαθείς "σβήνουν" άδικα, στην ουρά για ακτινοθεραπεία

    Αρκετά λιγότεροι καρκινοπαθείς, από τους διεθνείς μέσους όρους, κάνουν ακτινοθεραπεία στην Ελλάδα, δηλώνει στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ,οπρόεδροςτης Ελληνικής Εταιρίας Ακτινοθεραπευτικής ΟγκολογίαςΓιώργοςΠισσάκας,ο οποίοςτονίζει ότι πολύς κόσμος πεθαίνει, γιατί δεν βρίσκει ραντεβού και ηκατάσταση του επιδεινώνεται.Όπως αναφέρει περίπου 30.000 καρκινοπαθείς στην Ελλάδα χρειάζονται περί τις 700.000 συνεδρίες ετησίως και από αυτούς με κόπο καταφέρνουν να κάνουν ακτινοθεραπεία οι 25.000.

    Παράλληλα διαπιστώνει ότι η Αθήνα υποφέρει περισσότερο, στο θέμα των αναμονών,όπου σε ορισμένα νοσοκομεία ξεπερνούν και τους πέντε μήνες, ενώ η Θεσσαλονίκη, όπως λέει, είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα, σε αντίθεση και με κάποια νοσοκομεία της περιφέρειας που υπολειτουργούν.Το πρόβλημα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, δεν είναι καινούργιο, αλλά ξεπερνάει την δεκαετίακαι είναι ανεξάρτητο από το χρώμα των κυβερνήσεων. Ωστόσο όπως επισημαίνει,έχει διογκωθεί στα χρόνια της κρίσης.

    Ο κ. Πισσάκας, θεωρεί όμως ανάσα, ποιοτική περισσότερο, και σε κάποιο βαθμό καιποσοτική,την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με τους 7 γραμμικούς επιταχυντές,που όπως λέει έως το τέλος του έτους,αναμένεται να αρχίσουν να τοποθετούνται σε ισάριθμα κρατικά νοσοκομεία, κυρίως τηςπεριφέρειας.«Θέσεις έχουν προκηρυχθεί και για επικουρικούς και για μόνιμους. Αυτά θέλουν το χρόνο τους. Παρόλα αυτά και με τους επικουρικούς και με τους μόνιμους, νομίζω ότι πληρούμε το μίνιμουμ των απαιτήσεων για τη λειτουργία των επιταχυντών, αρκεί οι προσλήψεις των μονίμων να γίνουν γρήγορα», λέει οπρόεδροςτης Ελληνικής Εταιρίας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.

    Επίσης κάνει έκκληση στην Πολιτεία,προκειμένου να μην χάνονται άδικα οι καρκινοπαθείς, να εφαρμόσει τις ήδη υπάρχουσες αποφάσεις του ΕΟΠΠΥ,καινα καλύπτει τις ακτινοθεραπείες των ασθενών σε ιδιωτικά νοσοκομεία,χωρίς να πρέπει να πληρώνουν, στις περιπτώσεις εκείνες,που στα δημόσια,τους βάζουν σε μεγάλες λίστεςαναμονής.

    Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στην συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    [07] Απαγόρευση συγκεντρώσεων στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα

    Για την αποφυγή επεισοδίων μεταξύ ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών, που έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στον Άγιο Παντελεήμονα εκδόθηκε η απαγόρευση των συγκεντρώσεων στη συγκεκριμένη περιοχή.Από την Αστυνομία διευκρινίστηκε ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει καμία σχέση με τις προγραμματισμένα συλλαλητήρια που έχουν ανακοινώσει ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, ΛΑΕ.Σημειώνεται ότι για τις επτά το απόγευμα είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα, από την ακροδεξιά οργάνωση Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση (ΛΕΠΕΝ), που έχει αποσχισθεί από τη Χρυσή Αυγή, με σύνθημα «Οχι στη λαθρομετανάστευση».Μετά την ανακοίνωση της συγκέντρωσης ανακοινώθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στην ίδια περιοχή, από αντιεξουσιαστικές -αντιφασιστικές οργανώσεις για αυτό και εκδόθηκε η απαγόρευση, για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

    Συγκεκριμένα, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται σήμερα (Κυριακή), για λόγους δημόσιας ασφάλειας και τάξης, κατά το χρονικό διάστημα από τις 15:00 μέχρι και τις 24:00, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Αθήνας, που περικλείεται από τις εξής οδούς: Αγίου Μελετίου (από τη συμβολή της με την 3ης Σεπτεμβρίου) - 3ης Σεπτεμβρίου - δεξιά Ιουλιανού - δεξιά Λιοσίων - δεξιά Αγίου Μελετίου (μέχρι τη συμβολή της με την 3ης Σεπτεμβρίου), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της συγκεκριμένης περιοχής.

    [08] Η αιγυπτιακή κυβέρνηση στέλνει υποβρύχιο για τις έρευνες του αεροπλάνου της EgyptAir

    Η Αίγυπτος έστειλε σήμερα ένα υποβρύχιο για να αναζητήσει το αεροπλάνο της Egyptair που συνετρίβη σε περιοχή της Μεσογείου, όπου τα νερά είναι πολύ βαθιά, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Φάταχ αλ-Σίσι, προειδοποιώντας ότι οι έρευνες για την καταστροφή θα πάρουν καιρό.

    Στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του για τη συντριβή του Airbus 320 που σημειώθηκε την Πέμπτη με αποτέλεσμα τον θάνατο και των 66 επιβαινόντων, ο Σίσι δήλωσε επίσης ότι εξακολουθούν να εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια και προειδοποίησε να μην εξάγονται βιαστικά συμπεράσματα.

    "Ερευνητικός εξοπλισμός μεταφέρθηκε χθες από το υπουργείο Πετρελαίου, έχουν ένα υποβρύχιο που μπορεί να φτάσει 3.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα", δήλωσε ο Σίσι απευθυνόμενος σε υπουργούς και βουλευτές που είχαν συγκεντρωθεί για τα εγκαίνια ενός εργοστασίου λιπασμάτων στο λιμάνι Νταμιέτα (Δαμιέτη).

    "Σήμερα κινήθηκε προς την κατεύθυνση της περιοχής της συντριβής του αεροπλάνου, επειδή εργαζόμαστε σκληρά για να ανακτήσουμε τα μαύρα κουτιά". "Μέχρι τώρα είναι πιθανά όλα τα σενάρια. Παρακαλώ λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό να μην μιλάμε και να λέμε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σενάριο", δήλωσε ο αιγύπτιος πρόεδρος.

    [09] Κάμερον: Θα περάσουν δεκαετίες πριν ενταχθεί η Τουρκία στην ΕΕ

    Ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα από το πλατό του τηλεοπτικού δικτύου ITV, ότι θα χρειαστούν "δεκαετίες" για να ενταχθεί η Τουρκία στην ΕΕ, απαντώντας έτσι στους υποστηρικτές του Brexit, που επισείουν την απειλή ενός νέου μεταναστευτικού κύματος προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

    "Θα περάσουν δεκαετίες πριν βρεθούμε αντιμέτωποι μ' αυτό το ενδεχόμενο. Η Τουρκία κατέθεσε την υποψηφιότητά της το 1987. Με τον ρυθμό που προχωρούν τα πράγματα, θα χρειαστεί να περιμένουμε το έτος 3000 για να την δούμε να εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση", δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός.

    Ο Κάμερον, ο οποίος διεξάγει εκστρατεία για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, απάντησε μ' αυτόν τον τρόπο στους υποστηρικτές ενός Brexit οι οποίοι, έναν μήνα πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, έφεραν την ένταξη της Τουρκίας στο κέντρο της συζήτησης.

    "Δώδεκα εκατομμύρια Τούρκοι λένε πως θέλουν να έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο" και είναι "βασικά άνεργοι και φοιτητές", είναι ο σημερινός τίτλος της Sunday Express, μιας ταμπλόιντ που πρόσκειται στο κόμμα Ukip το οποίο τάσσεται κατά των μεταναστών. Μια ψήφος υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια ψήφος για να επιτραπεί σε ανθρώπους από την Αλβανία, την ΠΓΔΜ, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και την Τουρκία "να έρθουν ελεύθερα στην πατρίδα μας όταν η χώρα τους σύντομα θα έχει ενταχθεί στην ΕΕ. Πολλές από τις χώρες αυτές έχουν υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας καθώς και προβλήματα με συμμορίες και τρομοκρατικούς πυρήνες", επέμεινε η υφυπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Πένι Μόρντοντ, εκ των υπουργών της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον που υποστηρίζουν το Brexit.

    [10] Στη δεύτερη θέση η συμμαχία των Ποδέμος με την Ενωμένη Αριστερά, στην Ισπανία

    Στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος στην Ισπανία, ανέβηκε η συμμαχία των Ποδέμος με την Ενωμένη Αριστερά στην Ισπανία, αυξάνοντας σε τρεις μονάδες τη διαφορά της από το Σοσιαλιστικό κόμμα που υποχώρησε στην τρίτη θέση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα El Pais.Η δημοσκόπηση της εταιρίας Metroscopia έδειξε ότι το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι προηγείται με 29,9% και ακολουθεί με 23 ,2% η συμμαχία «Ενωμένοι Μπορούμε» των Ποδέμος με την Ενωμένη Αριστερά. Το Σοσιαλιστικό κόμμα υποχωρεί στην τρίτη θέση με 20,2% και στην τέταρτη θέση ακολουθούν οι Πολίτες με 15,5%.

    «Με την στρατηγική στροφή της τελευταίας στιγμής που οδήγησε στον συνασπισμό με την Ενωμένη Αριστερά, οι Ποδέμος καταφέρνουν να αλλάξουν το σκηνικό» σημειώνει η ισπανική εφημερίδα επισημαίνοντας ότι «η άθροιση των δυνάμεων του Πάμπλο Ιγκλέσιας και του Αλμπέρτο Γκαρθόν φαίνεται να αποδίδει ενόψει των εκλογών της 26ης Ιουνίου».Η ισπανική εφημερίδα τονίζει πάντως ότι ακόμη και αν το ισπανικό Σοσιαλιστικό κόμμα έρθει τρίτο, δεν αποκλείεται λόγω του εκλογικού νόμου να αποσπάσει περισσότερες έδρες από την συμμαχία Ποδέμος-Ενωμένης Αριστεράς.Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες θα κυμανθεί γύρω στο 68%-ποσοστό κατά 5 μονάδες μικρότερο από τις προηγούμενες εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου.

    «Η χαμηλή συμμετοχή, όπως έχει ήδη αναφερθεί και σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις, ευνοεί το Λαϊκό Κόμμα το οποίο διαθέτει μια σταθερή βάση ψηφοφόρων που είναι πιο πιστοί στο κόμμα τους από τους ψηφοφόρους των άλλων δυνάμεων» εκτιμά η El Pais.

    [11] Αυστρία: Αισιοδοξία από τους δύο υποψηφίους των προεδρικών εκλογών

    Μεγαλύτερη από ό, τι στον πρώτο γύρο στις 24 Απριλίου, καταγράφεται η συμμετοχή στον σημερινό δεύτερο γύρο των αυστριακών εκλογών, για την έκβαση των οποίων οι δύο υποψήφιοι, ο Νόρμπερτ Χόφερ, του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων και ο Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, των Πράσινων, εμφανίστηκαν αισιόδοξοι, ο καθένας για τον εαυτό του, προσερχόμενοι στα εκλογικά κέντρα της περιοχής τους για να ψηφίσουν.

    «Είμαι ακόμη σχετικά ήρεμος», αλλά η νευρικότητα θα μπορούσε να αυξηθεί στην πορεία της ημέρας, δήλωσε ο 45χρονος Νόρμπερτ Χόφερ κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο εκλογικό κέντρο της γενέτειρας του, Πίνκαφελντ, του κρατιδίου Μπούργκενλαντ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι μία «φοβερά έντονη ημέρα» και το αποτέλεσμα είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, πάντως ο ίδιος υπολογίζει με μία νίκη του και ευελπιστεί πως θα υπερψηφιστεί από ένα 52% των Αυστριακών.

    Ψηφίζοντας στο εκλογικό κέντρο της περιοχής του, στο έκτο διαμέρισμα της Βιέννης, ο Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξος» ότι μπορεί να κερδίσει τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, σημειώνοντας πως λόγω των επιστολικών ψήφων είναι δυνατόν το τελικό αποτέλεσμα να υπάρξει μόνον τη Δευτέρα.

    Προσερχόμενος στην κάλπη, σε εκλογικό κέντρο στο έβδομο διαμέρισμα της Βιέννης, ο νέος ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Κρίστιαν Κερν, ο οποίος στα μέσα της εβδομάδας είχε ταχθεί σαφώς υπέρ του υποψηφίου των Πράσινων, Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, απέφυγε να κάνει κάποια πολιτική δήλωση, παρατηρώντας μόνον ότι θα ψηφίσει τον υποψήφιο των Πράσινων.

    Πρώτες πληροφορίες των εκλογικών αρχών, ως προς τη συμμετοχή, αναφέρουν πως αυτή καταγραφόταν πριν το μεσημέρι αρκετά υψηλότερη από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα κατά τον πρώτο γύρο, ειδικότερα στην πρωτεύουσα Βιέννη και στο Σάλτσμπουργκ, αλλά και σε κάποια ομόσπονδα κρατίδια, όπως της Άνω Αυστρίας.

    Διαβάστε επίσης:Τεράστιο το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ για τις προεδρικές εκλογές στην Αυστρία

    [12] Θ. Φωτίου: Δέσμευση για εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, σε όλη τη χώρα

    «Έχουμε δεσμευτεί να εφαρμόσουμε από την 1η Ιανουαρίου του 2017 σε όλη τη χώρα, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», ανέφερε μιλώντας στην Ολομέλεια, της βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, παρουσιάζοντας την τροπολογία που έχει συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο για την έναρξη της εφαρμογής του προγράμματος.

    «Η εμπειρία που αποκτήσαμε από την πιλοτική εφαρμογή του σε 13 δήμους της χώρας, μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε την καθολική εφαρμογή του σε όλη τη χώρα από τη 1η Ιανουαρίου 2017. Θα αφορά περί τους 700.000 ανθρώπους και το κόστος της καθολικής εφαρμογής του υπολογίζεται σε 800 εκατ. με 900 εκατ. ευρώ», ανέφερε η κ. Φωτίου.

    Από τον Ιούλιο του 2016, θα ξεκινήσει η βαθμιαία εφαρμογή του προγράμματος σε 30 δήμους 13 περιφερειών, οι οποίοι θα οριστούν με πληθυσμιακά κριτήρια και τους δείκτες φτώχειας και ανεργίας, ενώ θα φορά 60.000 ανθρώπους. Όπως τόνισε η κ. Φωτίου, όσοι δεν επιλεγούν σε αυτή τη φάση θα υποστηριχθούν από το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο εξακολουθεί να εφαρμόζεται.

    Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, το Πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις πυλώνες. Την εισοδηματική ενίσχυση η οποία θα δίνεται κατά 50% με τραπεζική κάρτα και το υπόλοιπο σε ρευστό, την πρόσβαση σε συμπληρωματικές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες, και την προώθηση του 10% των δικαιούχων σε θέσεις εργασίας "και ένα μεγαλύτερο ποσοστό σε διαδικασίες επανένταξης», ανέφερε χαρακτηριστικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 May 2016 - 12:32:20 UTC