Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την πρωτιά στα ΤΕΙ διεκδικεί η "ΟΝΝΕΔ" που προέκυψε από διάσπαση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
  • [02] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Μαϊου
  • [03] Κατατέθηκε στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα
  • [04] Με το τρίπτυχο "Θυμόμαστε - Τιμούμε - Συνεχίζουμε" οι εκδηλώσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
  • [05] Νιγηρία: Έξι από τις απαχθείσες μαθήτριες από το Τσίμποκ έχουν πεθάνει, φέρεται να είπε η διασωθείσα Αμίνα
  • [06] ΠΓΔΜ: Ακυρώθηκαν οι πρόωρες βουλευτικές που είχαν προγραμματιστεί για τις 5 Ιουνίου
  • [07] Χρυσό μετάλλιο ο Ανδρέας Βαζαίος στα 200μ. μικτής ατομικής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, του Λονδίνου

  • [01] Την πρωτιά στα ΤΕΙ διεκδικεί η "ΟΝΝΕΔ" που προέκυψε από διάσπαση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

    Την πρωτιά στις εκλογές στα ΤΕΙ "διεκδικεί" η κίνηση των φοιτητών που διαχώρισε την στάση της από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και κατέβηκε στις φοιτητικές εκλογές ως ΟΝΝΕΔ, εκφράζοντας έτσι την διαμαρτυρία της για την αναστολή λειτουργίας της νεολαίας της ΝΔ μετά το συνέδριο της Θεσσαλονίκης.

    Ανακοίνωση φοιτητών των συλλόγων που αυτονομήθηκαν από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:

    Διεξήχθησαν σήμερα, στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές. Η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη και είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που αν και βασικοί παράγοντες για πολλά χρόνια του πολιτικού συστήματος με ευθύνη σε μεγάλο βαθμό για την απαξίωση του, προσπαθούν να βρουν εξιλαστήρια θύματα τις πολιτικές νεολαίες. Ήδη στις περισσότερες σχολές η εκλογική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων.

    Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, οι δυνάμεις που καταγράφονται στα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα ως ΟΝΝΕΔ συγκεντρώνουν την πλειοψηφία των ψήφων και αναμένεται να αναδείξουν πρώτη δύναμη στα ΤΕΙ την ΟΝΝΕΔ ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνουν πολύ υψηλά ποσοστά στα ΑΕΙ.

    Τέλος θέλουμε να καταδικάσουμε τα επεισόδια που προκλήθηκαν από τους γνωστούς-άγνωστους κουκουλοφόρους και να δηλώσουμε, πως μόνο δύναμη μας δίνουν τέτοια περιστατικά για να συνεχίσουμε με περισσότερη θέρμη να αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας.

    Την ανακοίνωση υπογράφουν "οι οργανώσεις που καταγραφόμαστε ως ΟΝΝΕΔ"

    ---Ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

    Σε ανακοίνωση της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με την ολοκλήρωση των εκλογών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ αναφέρει:

    Τα μέλη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ευχαριστούν θερμά τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές σε όλη τη χώρα, που συμμετείχαν στις διαδικασίες ανεξαρτήτως της παράταξης που επέλεξαν να ψηφίσουν. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που δεν φοβήθηκαν από τις επιθέσεις κουκουλοφόρων και θέλησαν να εκφραστούν μέσα από τη διαδικασία των φοιτητικών εκλογών κρατώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες ψηλά.

    Η παράταξη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ παρέμεινε ο πραγματικός εκφραστής των απόψεων - των θέσεων - της πολιτικής φιλοσοφίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητών της χώρας, διατηρώντας για 4η συνεχόμενη χρονιά την αυτοδυναμία στα ΤΕΙ και τα υψηλά ποσοστά στα Πανεπιστήμια.

    Η στήριξη όλων όσων πιστεύουν σε εμάς, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όχι μόνο για ένα καλύτερο και σύγχρονο Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ, αλλά για μία δικαιότερη κοινωνία, για μια καλύτερη Ελλάδα. Απέναντι στο κλίμα τρομοκρατίας, απέναντι σε μία κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα χωρίς πυξίδα, αλλά και απέναντι σε όσους επιμένουν να διχάζουν αντί να ενώνουν ... εμείς διατρανώνουμε τη θέληση μας να αγωνιστούμε για το μέλλον που μας αξίζει.

    Ανδρέας Παπαμιμίκος: Δεν έχω καμία σχέση με την κίνηση οργανώσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που διαχώρισαν την θέση τους στις φοιτητικές εκλογές

    Με ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook ο πρώην γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή κίνηση "οργανώσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να καταγραφούν ως ΟΝΝΕΔ".

    [02] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Μαϊου

    Οριστικοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Στο επίκεντρο της συνάντησης που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Μαϊου, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ, αναμένεται να βρεθεί η προσφυγική κρίση, η πορεία υλοποίησης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας αλλά και οι διμερείς σχέσεις.

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στις 25 Μαϊου. Η συνάντηση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [03] Κατατέθηκε στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

    Κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

    Η επεξεργασία του νομοσχεδίου στις συναρμόδιες επιτροπές θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη στη μία μετά το μεσημέρι. Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει το Σάββατο, και η ψήφισή του αναμένεται την Κυριακή.

    Στο πολυνομοσχέδιο δεν περιλαμβάνονται για λόγους τεχνικής επεξεργασίας οι διατάξεις για τον αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικών αποκλίσεων, οι οποίες θα κατατεθούν αύριο ως τροπολογία στο ίδιο νομοσχέδιο.

    [04] Με το τρίπτυχο "Θυμόμαστε - Τιμούμε - Συνεχίζουμε" οι εκδηλώσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων

    "Θυμόμαστε - Τιμούμε - Συνεχίζουμε". Αυτήν την παραίνεση απηχεί το μήνυμα των εκδηλώσεων μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων που διοργανώνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τις 17 έως τις 22 Μαΐου στην Αθήνα.

    Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από χθες με τη φωτοϊστορική έκθεση από την συλλογή του καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη που λειτουργεί στο σταθμό του Συντάγματος θυμίζοντας το δέος και τις θυσίες τους, όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στη συνέντευξη που έδωσε για το θέμα. Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 22 Μαΐου.

    Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, για πρώτη φορά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα ανοίξει τις πύλες του στους πολίτες για να έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά, από την Παρασκευή 20 Μαΐου έως την Κυριακή 22 Μαΐου.

    Η ιερή εικόνα θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 9:10 το πρωί της Παρασκευής όπου άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων θα αποδώσει τιμές. Στην συνέχεια, η πομπή θα κινηθεί προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή της και θα εναποτεθεί μέσα στον ιερό ναό της Παναγιάς της Παντάνασσας στο υπουργείο για προσκύνηση.

    Το κοινό θα μπορεί να προσέλθει στο υπουργείο για να προσκυνήσει την ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά:

    - Την Παρασκευή, από 14:00 - 21:00,

    - Το Σάββατο, από 07:00 - 21:00,

    - Την Κυριακή από 07:00 - 14:00.

    Η κεντρική εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί του Σαββάτου 21 Μαΐου στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου όπου χορευτικά συγκροτήματα Ποντίων ντυμένα με παραδοσιακές στολές θα χορεύουν ποντιακά τραγούδια συνοδεία μουσικής.

    Παράλληλα, συγκροτήματα Ποντίων θα χορεύουν στην άλλη "πύλη" των επισκεπτών προς τον Ιερό Βράχο οριοθετώντας το χώρο του εορτασμού, έως τις 2 το μεσημέρι.

    Οι εκδηλώσεις θα συνεχισθούν στις 6 το απόγευμα, οπότε κατά μήκος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου λυράρηδες και νταουλιέρηδες θα ανοίξουν ένα διονυσιακό μουσικό διάλογο σε ποντιακά θέματα τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους διερχόμενους επισκέπτες Στα καλλιτεχνικά δρώμενα θα συμμετέχουν μουσικοί με λύρες και 30 χορευτές.

    Στις 8 το βράδυ στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας θα καλοσωρίσει τους προσκεκλημένους της επίσημης εκδήλωσης, στο πλαίσιο της οποίας θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις σε εξέχουσες προσωπικότητες Ποντίων και Αρμενίων και ανάμεσα τους θα είναι ο κοσμοναύτης ποντιακής καταγωγής Θεόδωρος Γιουρτσίχιν - Γραμματικόπουλος.

    Στην συνέχεια θα ανεβούν στη σκηνή οι παρουσιαστές πλαισιωμένοι από 80μελή χορωδία, μουσικούς, χορευτές και τραγουδιστές, ανάμεσα τους ο Αντώνης Καλογιάννης.

    Η επίσημη εκδήλωση διάρκειας 120 λεπτών θα περιλαμβάνει απαγγελία κειμένων, προβολή οπτικού υλικού από τις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου και μουσικοχορευτικά δρώμενα.

    Την σκηνοθεσία ανέλαβε η Σοφία Σπυράτου, την καλλιτεχνική επιμέλεια και τα κείμενα έγραψε ο Ηλίας Υφαντίδης και αφηγητές θα είναι οι Γιάννης Στάνκογλου και Βίκυ Παπαδοπούλου. Θα συμμετέχουν σύλλογοι από τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων νότιας Ελλάδας και νησιών, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία με χοράρχη τον ιδρυτή της Μιχάλη Μακρή, η Ορχήστρα Ελληνικής - Ποντιακής Μουσικής και η Ορχήστρα Αρμενικής Μουσικής του Χάικ Γιαζιτζιάν και Αρμενική Χορευτική Ομάδα.

    Την παρουσίαση θα κάνει ο Αλέξης Κωστάλας.

    Στις εκδηλώσεις συμμετέχει η προεδρική φρουρά φορώντας την ποντιακή στολή.

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι στις εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί οι πάντες. Σ' ερώτηση σχετικά με την διαφοροποίηση στελέχους της κυβέρνησης για το θέμα της γενοκτονίας παρατήρησε πως δόθηκαν τότε διευκρινίσεις και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει την πρωτοβοθυλία για τις εκδηλώσεις και πως είναι ξεκάθαρη η ελληνική θέση.

    Ο Πάνος Καμμένος ευχαρίστησε τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα σωματεία των Ποντίων και των Αρμενίων στην Ελλάδα για τη συνδρομή τους στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

    [05] Νιγηρία: Έξι από τις απαχθείσες μαθήτριες από το Τσίμποκ έχουν πεθάνει, φέρεται να είπε η διασωθείσα Αμίνα

    Έξι μαθήτριες από τις 219 που απήχθησαν από μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ πέθαναν κατά τη διάρκεια της ομηρείας τους που τελεί από τον Απρίλιο του 2014, δήλωσε ένας από τους εκπροσώπους του κινήματος «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας», επικαλούμενος την Αμίνα Άλι Ντάρσα Νκέκι, την πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής από τις μαθήτριες που σώθηκε από τα χέρια των τζιχαντιστών.

    Το κορίτσι εντοπίστηκε νωρίτερα σήμερα στο δάσος της Σαμπίσα, στην Πολιτεία Μπόρνο, που θεωρείται ένα από τα τελευταία προπύργια της Μπόκο Χαράμ. Φέρεται ότι απέκτησε παιδί κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της.

    «Έλεγε πως... όλα τα κορίτσια του σχολείου εξακολουθούν να κρατούνται στο δάσος της Σαμπίσα, εκτός από έξι που πέθαναν», δήλωσε, σύμφωνα με το BBC, ο Τσαμπίντο Χοσέα Αμπάνα, ένας από τους εκπροσώπους του κινήματος «Bring Back Our Girls» («Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας») στην πρωτεύουσα Αμπούζα.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση, τα κορίτσια «φρουρούνται αυστηρά» από τα μέλη της Μπόκο Χαράμ.

    Περίπου 2.000 κορίτσια και αγόρια έχουν απαχθεί από τους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ τα τελευταία δύο χρόνια στη Νιγηρία, σύμφωνα με την οργάνωση Διεθνής Αμνηστία, που έχει καταγγείλει ότι τα παιδιά αυτά χρησιμοποιούνται ως σκλάβες του σεξ, μαχητές, ακόμη και ως βομβιστές αυτοκτονίας.

    [06] ΠΓΔΜ: Ακυρώθηκαν οι πρόωρες βουλευτικές που είχαν προγραμματιστεί για τις 5 Ιουνίου

    Η Βουλή της ΠΓΔΜ αποφάσισε πριν από λίγο την ακύρωση των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που είχαν προκηρυχθεί για τις 5 Ιουνίου.

    Η Βουλή της ΠΓΔΜ συγκλήθηκε σήμερα το απόγευμα με διαδικασίες εξπρές και πριν από λίγο αποφάσισε την ακύρωση των εκλογών αυτών.

    Είχε προηγηθεί απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της ΠΓΔΜ να "παγώσει" προσωρινά την επίμαχη απόφαση της Βουλής για τη διάλυσή της, όπως και όλες τις ενέργειες σχετικά με τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών που είχαν προκηρυχθεί για τις 5 Ιουνίου.

    Η Βουλή της ΠΓΔΜ είχε διαλυθεί στις 7 Απριλίου, ώστε να τηρηθεί η σχετική νομοθεσία που ορίζει ότι το νομοθετικό σώμα διαλύεται 60 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών.

    Αμέσως μετά την απόφαση αυτή του Συνταγματικού Δικαστηρίου, ο πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ Τράικο Βελιάνοσκι συγκάλεσε το νομοθετικό σώμα, το οποίο αποφάσισε την ακύρωση των πρόωρων εκλογών που είχαν προγραμματιστεί για τις 5 Ιουνίου. Η Βουλή της ΠΓΔΜ δεν καθόρισε νέα ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, με αποτέλεσμα να θεωρείται άγνωστο για την ώρα εάν και πότε θα διεξαχθούν αυτές.

    Τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών για τις 5 Ιουνίου είχε δρομολογήσει κυρίως το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του οποίου ηγείται ο Νίκολα Γκρούεφσκι, όμως κάτι τέτοιο αποδείχτηκε ιδιαίτερα προβληματικό, καθώς μόνο το κόμμα του κ.Γκρούεφσκι είχε καταθέσει ψηφοδέλτιο για τις εκλογές, ενώ τόσο το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ όσο και τα δύο αλβανικά κόμματα - το συγκυβερνών DUI του Αλί Αχμέτι και το αντιπολιτευόμενο DPA του Μεντούχ Θάτσι - είχαν αποφασίσει να τις μποϋκοτάρουν, καθώς θεώρησαν ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή των εκλογών αυτών.

    Η Ε.Ε. από την μεριά της είχε εκφράσει την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην ΠΓΔΜ στις 5 Ιουνίου, αναφέροντας ότι δεν υφίστανται οι «στοιχειώδεις προϋποθέσεις» για κάτι τέτοιο και είχε καταστήσει σαφές ότι αυτές δεν θα μπορούσαν να αναγνωριστούν από την διεθνή κοινότητα.

    Η ΠΓΔΜ βρίσκεται στη δίνη μία βαθιάς πολιτικής κρίσης εδώ και πάνω από ένα χρόνο, μετά την αποκάλυψη, από την μεριά της αντιπολίτευσης, του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών.

    [07] Χρυσό μετάλλιο ο Ανδρέας Βαζαίος στα 200μ. μικτής ατομικής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, του Λονδίνου

    Το τρίτο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα η ελληνική κολύμβηση. Ο Ανδρέας Βαζαίος ολοκλήρωσε ιδανικά την ονειρική του εμφάνιση στα 200μ. μικτή ατομική, παίρνοντας εύκολα τη νίκη με 1:58.18 και βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο το πανελλήνιο ρεκόρ (1:58.47) που είχε σημειώσει στον χθεσινό ημιτελικό. Ένας πανάξιος θρίαμβος για τον 22χρονο αθλητή του ΑΝΟ Αργυρούπολης, που μετά από τις σημαντικές διακρίσεις που είχε ως έφηβος (μεταξύ αυτών και ένα χρυσό σε Ευρωπαϊκό, αλλά στα 100μ. πεταλούδα), μπαίνει φέτος δυναμικά στην ελί των μεγάλων. Ας μη λησμονούμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο Βαζαίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό 25άρας πισίνας, στη Νετάνια του Ισραήλ, όπου συμμετείχε σε ακόμη δύο τελικούς. Είναι ο δεύτερος Έλληνας που στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης μετά τον Άρη Γρηγοριάδη, που τα κατάφερε δύο φορές (2008 στα 50μ. ύπτιο και 2012 στα 100μ. ύπτιο).

    Όπως το συνηθίζει, ο Βαζαίος έμεινε λίγο πίσω στο 50άρι της πεταλούδας, γυρίζοντας τρίτος σε 25.95. Στο ύπτιο πήρε προβάδισμα κι από κει και πέρα δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο της κούρσας, όπως άλλωστε είχε διαφανεί και από χθες. Ο Ισραηλινός Γκαλ Νέβο, που πήρε το ασημένιο μετάλλιο, τερμάτισε 1.5 δευτερόλεπτο πίσω του (1:59.69), ενώ τρίτος με 1:59.76 ήταν ο Αλέξις Μανάσας Σάντος, που χάρισε στην Πορτογαλία το παρθενικό της μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 50άρας πισίνας.

    Οι πρώτες κουβέντες του νέου πρωταθλητή Ευρώπης, πριν φύγει να ετοιμαστεί για την απονομή, είναι ενδεικτικές του ισορροπημένου χαρακτήρα του. ?Ηταν μία φοβερή κούρσα, που την ευχαριστήθηκα πάρα πολύ. Προσπαθούσα από τη στιγμή που πέρασα στον τελικό να μείνω ήρεμος. Χαίρομαι πάρα πολύ για το αποτέλεσμα και για το χρόνο και σκέφτομαι συνέχεια πόσο γρήγορα θα πήγαινα αν ήμουν προετοιμασμένος?.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 May 2016 - 20:32:21 UTC