Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από το Παρίσι ξεκινάει τις διεθνείς επαφές του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ φτάνει μέχρι τη Βενεζουέλα για να μην απαντήσει για τις σχέσεις με το κύκλωμα εκβιαστών
  • [03] «Ο κ. Τσίπρας παραμένει βαριά εκτεθειμένος», αναφέρει νέα ανακοίνωση της ΝΔ
  • [04] Εγκαίνια του αγωγού TAP παρουσία του Αλέξη Τσίπρα
  • [05] Συμφωνία συνεργασίας με το εθνικό πρακτορείο της Κίνας Xinhua θα υπογράψει το ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [06] Βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία της η τραγουδίστρια Σινέντ Ο' Κόνορ
  • [07] Φραγκίσκος:Η Ευρώπη πρέπει να "ενσωματώσει" τους πρόσφυγες χωρίς να ανοίγει τα σύνορά της με "παράλογο τρόπο"
  • [08] Από το Παρίσι ξεκινάει τις διεθνείς επαφές του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης
  • [09] Πρ. Παυλοπουλος: Το αρχαίο ελληνικό πνεύμα κοιτίδα του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πολιτισμού
  • [10] Στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη ο Αλ. Τσίπρας για τα εγκαίνια του αγωγού TAP

  • [01] Από το Παρίσι ξεκινάει τις διεθνείς επαφές του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης

    Με ένα πρόγευμα-γνωριμίας με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, θα ξεκινήσει τις επαφές του, νωρίς αύριο το πρωί στο Παρίσι, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Η συνάντηση έχει ορισθεί για τις 9:30 ώρα Ελλάδας.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει στις 15:30 (ώρα Ελλάδας) τον πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και νυν πρόεδρο του δεξιού κόμματος των Ρεπουμπλικάνων, Νικολά Σαρκοζί . Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχει και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

    Στις 17:00 ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τον κ. Χατζηδάκη θα μεταβούν στον ΟΟΣΑ όπου θα συναντήσουν τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία και το επιτελείο του.

    Θα είναι η τέταρτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης συναντά τον κ. Γκουρία και στη συνάντηση αυτή θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η συμφωνία που υπέγραψε τον Μάρτιο του 2015 η κυβέρνηση με τον ΟΟΣΑ, για συνεργασία σε θέματα ανταγωνιστικότητας.

    Το μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον του προέδρου της ΝΔ αναμένεται να στραφεί στα νέα εναλλακτικά προγράμματα του ΟΟΣΑ που δίνουν έμφαση σε νέες πτυχές ευημερίας, βιωσιμότητας και ίσων ευκαιριών, που ξεπερνούν τα έως τώρα μακροοικονομικά μοντέλα.

    Το ασφαλιστικό και μεταναστευτικό αναφέρονται επίσης στην ατζέντα.

    Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει τους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ φτάνει μέχρι τη Βενεζουέλα για να μην απαντήσει για τις σχέσεις με το κύκλωμα εκβιαστών

    Για προσπάθεια να αμφισβητήσουν το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, προκειμένου να αποφύγουν να απαντήσουν για τις «σχέσεις με το κύκλωμα εκβιαστών», κατηγορεί τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

    Η ΝΔ και ο κ. Κουμουτσάκος φτάνουν μέχρι τη Βενεζουέλα στην προσπάθειά τους να μην απαντήσουν για τις σχέσεις με το κύκλωμα εκβιαστών. Για να το πετύχουν, προσπαθούν να αμφισβητήσουν το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, σε μια υπόθεση όπου υπήρξε ενεργή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και το οποίο αφορά σεξουαλική παρενόχληση εργαζομένων. Για την φιλότιμη αυτή προσπάθεια της μονταζιέρας τους, απαντάμε στον κ. Κουμουτσάκο με τον μόνο τρόπο που αυτός κατανοεί, με τις φράσεις ενός στενού - από ότι φαίνεται - συνεργάτη του:

    «..Να σου πω. Είσαι θεός. Οι ανακοινώσεις αυτές αδερφέ? επειδή είμαι από παιδί στη ΝΔ...Ρε τώρα, να σου πω κάτι, κανείς δεν τα έχει βγάλει, πλάκα μου κάνεις τώρα; Τι είμαι κανένας χθεσινός είμαι τώρα εγώ; Στην πιάτσα είμαι. Τους έχεις στείλει για χόρτα? Παίζεις πάνω, δεξιά, κέντρο, αριστερά, τους τρέχεις, πας μπροστά, λογοπαίγνια, σκόνη και θρύψαλα τους έχεις. Στο λέει ο Τάκης που είναι φίλος. Άμα δεν μου άρεσε κάτι, θα στο έλεγα».

    [03] «Ο κ. Τσίπρας παραμένει βαριά εκτεθειμένος», αναφέρει νέα ανακοίνωση της ΝΔ

    Συνέχεια στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με το Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση του πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, δίνει η ΝΔ, καθώς σε νέα ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος επισημαίνεται πως «το Μαξίμου, επιτέλους, μετά από δύο ημέρες εκκωφαντικής σιωπής, επιβεβαίωσε ότι η επιστολή του κ. Τσίπρα προς τον κ. Μαδούρο είναι υπαρκτή».

    Η ΝΔ τονίζει πως καταλαβαίνει «τη δυσκολία του κ. Τσίπρα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα» και αναφέρει πως το «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ πνίγηκε στον βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας. «Ο κ. Τσίπρας παραμένει βαριά εκτεθειμένος» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [04] Εγκαίνια του αγωγού TAP παρουσία του Αλέξη Τσίπρα

    Οι επενδύσεις είναι εδώ, η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία και η απόδειξη είναι τα εγκαίνια κατασκευής του ελληνικού τμήματος του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου που θα γίνουν αύριο το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση με την ευκαιρία της τελετής των εγκαινίων και σε δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης συνέδεσε το γεγονός με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, κάνοντας για λόγο για "ευτυχή συγκυρία". Το ίδιο το έργο θα δώσει περίπου 8.000 θέσεις εργασίας και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε ελληνικές εταιρίες, που θα πάρουν μέρος στην κατασκευή του, και σε συνδυασμό με άλλα δύο έργα, τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό Φυσικού Αερίου (IGB) και τον πλωτό τερματικό σταθμό υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη, η κατασκευή των οποίων βρίσκεται στο στάδιο των συζητήσεων και της αξιολόγησης, μπορούν να αναδείξουν την Ελλάδα σε ενεργειακό "παίκτη" στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα φτάσει στις 10.30 το πρωί στη Θεσσαλονίκη και θα κατευθυνθεί στο ξενοδοχείο "MET", όπου στις 12.45 θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας Γκιόργκι Κβιρικασβίλι.

    Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας να συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τις ενεργειακές σχέσεις Αμος Χόκστιν και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα ενέργειας, Μάρος Σέφτσοβιτς , με τους οποίους έχει προγραμματισμένες συναντήσεις ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

    Στις 3μ.μ θα αρχίσει στο ξενοδοχείο "MET" η κεντρική εκδήλωση, στην οποία θα μιλήσουν ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι επίσημοι προσκεκλημένοι από το εξωτερικό. Θα ακολουθήσει η τελετή υπογραφής στον χώρο του Λιμανιού και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα.

    Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και οι υφυπουργοί Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, Δημήτρης Μάρδας και Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

    Το Αζερμπαϊτζάν θα εκπροσωπήσουν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιακούμπ Εγιούμποβ και ο υπουργός Ενέργειας Νατίγκ Αλίγιεβ . Την Αλβανία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νίκο Πελέσι και ο υπουργός Ενέργειας Ντάμιαν Γκικνούρι. Τη Βουλγαρία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τόμισλαβ Τόντσεβ και η υπουργός Ενέργειας Τεμενούζκα Πέτκοβα. Τη Γεωργία ο πρωθυπουργός Γκιόργκι Κβιρικασβίλι , o υπουργός Εξωτερικών Μίκελ Γιανελίτζε και ο υπουργός Ενέργειας Κάκα Καλάτζε . Την Ιταλία ο υπουργός Επικρατείας Κλαούντιο ντε Βιντσέντι και ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα . Την Τουρκία ο υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ . Την Ελβετία ο υφυπουργός Ενέργειας Βάλτερ Στέινμαν, τις ΗΠΑ ο ειδικός απεσταλμένος Άμος Χόκστιν. Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο αντιπρόεδρος αρμόδιος για θέματα ενέργειας Μάρος Σέφτσοβιτς .

    [05] Συμφωνία συνεργασίας με το εθνικό πρακτορείο της Κίνας Xinhua θα υπογράψει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ένα νέο διεθνές ειδησεογραφικό ταξίδι, με το εθνικό πρακτορείο της Κίνας Xinhua, (Νέα Κίνα), ξεκινάει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Την Πέμπτη θα υπογραφεί στην Αθήνα συμφωνία συνεργασίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το Xinhua, που θα προβλέπει τη δημιουργία μιας νέας ειδησεογραφικής ιστοσελίδας, με νέα κοινού ενδιαφέροντος στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα. Ειδικότερα, η συμφωνία θα προβλέπει την ανταλλαγή ειδήσεων, βίντεο, γραφημάτων και ενημερωτικού υλικού για διμερή και διεθνή θέματα.

    Επίσης, θα προβλέπει ανταλλαγές δημοσιογράφων και τεχνικών, με στόχο την ευρύτερη συνεργασία σε όλους τους τομείς.

    Στην τελετή της υπογραφής της συνεργασίας το Xinhua θα εκπροσωπήσει ο διευθυντής του, He Ping.

    Το Xinhua είναι από τα μεγαλύτερα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων στον κόσμο, με 170 γραφεία παγκοσμίως και 31 στην Κίνα, καθώς και η πιο σημαντική πηγή ειδήσεων για σχεδόν κάθε εφημερίδα στην Κίνα.

    [06] Βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία της η τραγουδίστρια Σινέντ Ο' Κόνορ

    Η αστυνομία του Ουιλμέτ, στα περίχωρα του Σικάγο, ανακοίνωσε πως η Σινέντ Ο' Κόνορ βρέθηκε στην περιοχή του Σικάγο και είναι καλά στην υγεία της, καθώς η τραγουδοποιός αγνοείτο από νωρίς χθες Κυριακή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η Ο' Κόνορ έφυγε χθες από την περιοχή Ουιλμέτ για να πάει μια βόλτα με το ποδήλατο στις 6 το πρωί τοπική ώρα κι δεν είχε επιστρέψει, είχε αναφέρει νωρίτερα η αστυνομία.

    [07] Φραγκίσκος:Η Ευρώπη πρέπει να "ενσωματώσει" τους πρόσφυγες χωρίς να ανοίγει τα σύνορά της με "παράλογο τρόπο"

    Η Ευρώπη πρέπει να «ενσωματώσει» τους πρόσφυγες και μετανάστες που εισρέουν στα εδάφη της, χωρίς ωστόσο να «ανοίγει διάπλατα τα σύνορά της με παράλογο τρόπο», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα La Croix η οποία θα δημοσιευτεί αύριο Τρίτη.

    Σε ερώτημα που του τέθηκε σχετικά με το αν η Ευρώπη μπορεί να «υποδεχθεί τόσους πρόσφυγες και μετανάστες» ο ποντίφικας απάντησε:

    «Πρόκειται για ένα δίκαιο και υπεύθυνο ερώτημα διότι δεν μπορούμε να ανοίξουμε διάπλατα τα σύνορα με τρόπο παράλογο».

    «Ωστόσο το βασικό ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι γιατί υπάρχει τόσο μεγάλος αριθμός προσφύγων σήμερα» συνέχισε ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

    «Το πρωταρχικό πρόβλημα είναι οι πόλεμοι που μαίνονται στη Μέση Ανατολή και την Αφρική και η υποανάπτυξη της αφρικανικής ηπείρου, που προκαλεί λιμούς» υπογράμμισε ο ίδιος, επισημαίνοντας «σε ένα ευρύτερο επίπεδο» το «ζήτημα ενός παγκόσμιου οικονομικού συστήματος που έχει πέσει μέσα στην ειδωλολατρία των χρημάτων».

    Σχετικά με τους πρόσφυγες, «η χειρότερη υποδοχή είναι να τους γκετοποιήσουμε ενώ αυτό πρέπει να κάνουμε αντιθέτως είναι να τους ενσωματώσουμε» επέμεινε ο Φραγκίσκος.

    «Στις Βρυξέλλες οι τρομοκράτες ήταν Βέλγοι, παιδιά μεταναστών, όμως προέρχονταν από ένα γκέτο. Στο Λονδίνο ο νέος δήμαρχος (Σαντίκ Καν, γιος μεταναστών από το Πακιστάν και μουσουλμάνος) ορκίστηκε σε έναν καθεδρικό ναό και θα γίνει δεκτός χωρίς αμφιβολία από τη βασίλισσα. Αυτό δείχνει για την Ευρώπη τη σημασία να βρεθεί η ικανότητα ενσωμάτωσης» υπογράμμισε ο ίδιος.

    [08] Από το Παρίσι ξεκινάει τις διεθνείς επαφές του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης

    Με ένα πρόγευμα-γνωριμίας με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, θα ξεκινήσει τις επαφές του, νωρίς αύριο το πρωί στο Παρίσι, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Η συνάντηση έχει ορισθεί για τις 9:30 ώρα Ελλάδας.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει στις 15:30 (ώρα Ελλάδας) τον πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και νυν πρόεδρο του δεξιού κόμματος των Ρεπουμπλικάνων, Νικολά Σαρκοζί . Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχει και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

    Στις 17:00 ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τον κ. Χατζηδάκη θα μεταβούν στον ΟΟΣΑ όπου θα συναντήσουν τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία και το επιτελείο του.

    Θα είναι η τέταρτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης συναντά τον κ. Γκουρία και στη συνάντηση αυτή θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η συμφωνία που υπέγραψε τον Μάρτιο του 2015 η κυβέρνηση με τον ΟΟΣΑ, για συνεργασία σε θέματα ανταγωνιστικότητας.

    Το μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον του προέδρου της ΝΔ αναμένεται να στραφεί στα νέα εναλλακτικά προγράμματα του ΟΟΣΑ που δίνουν έμφαση σε νέες πτυχές ευημερίας, βιωσιμότητας και ίσων ευκαιριών, που ξεπερνούν τα έως τώρα μακροοικονομικά μοντέλα.

    Το ασφαλιστικό και μεταναστευτικό αναφέρονται επίσης στην ατζέντα.

    Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει τους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους.

    [09] Πρ. Παυλοπουλος: Το αρχαίο ελληνικό πνεύμα κοιτίδα του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πολιτισμού

    Τις θερμές ευχαριστίες της ελληνικής πολιτείας για το έργο της «Διεθνούς Ένωσης των Φίλων του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνος», το οποίο συνίσταται στην διεθνή προβολή, στην διαφύλαξη, συντήρηση και αποκατάσταση του μοναδικού αυτού Μνημείου του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση παρουσίασης της «Διεθνούς Ένωσης των Φίλων του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνος», που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο.

    Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η εκδήλωση αυτή συμπίπτει με τα 250 χρόνια από τότε, το 1765, που ο Γάλλος αρχιτέκτονας J. Bocher ταυτοποίησε τα ερείπια του ναού αυτού, με οδηγό τον Παυσανία, ενώ υπογράμμισε ότι η μοναδικότητά του, οδήγησε την UNESCO, το 1986, να συμπεριλάβει - και μάλιστα πρώτο από άλλα, ίσως πιο εμβληματικά Μνημεία - το Ναό του Επικουρίου Απόλλωνος στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

    «Την μοναδικότητα αυτή συνθέτουν, πρωτίστως, από τη μια πλευρά η αρχιτεκτονική και γλυπτική τελειότητα του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνος, οι οποίες οφείλονται αντιστοίχως στον Ικτίνο του Παρθενώνα και στον Παιώνιο της Νίκης της Ολυμπίας. Και από την άλλη, στην απαράμιλλη συνύπαρξη και των τριών ρυθμών, του δωρικού, του ιωνικού και του κορινθιακού. Ο δωρικός ρυθμός καθορίζει, ιδίως, την εξωτερική κιονοστοιχία. Ο ιωνικός ρυθμός αποτυπώνεται στους ημικίονες και στην ζωφόρο, η οποία από το 1815 βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο. Και ο κορινθιακός ρυθμός καθορίζει τα στοιχεία του μοναχικού κίονα στο εσωτερικού του Ναού που, όπως αρκετές γνώμες συγκλίνουν, αποτελεί μιαν ανεικονική παράσταση του Απόλλωνος. Ας σημειωθεί ότι αυτό το δείγμα κορινθιακού ρυθμού υπήρξε, μάλλον, και το πρότυπο για όλα τα επόμενα δείγματα του ρυθμού τούτου» επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

    Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος υπογράμμισε «κατά την επιτέλεση της αποστολής σας να είσθε βέβαιοι ότι υπερασπίζεσθε όχι μόνο την αρχαία ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Δοθέντος ότι συνιστά πλέον κοινό τόπο στην ιστορία του πολιτισμού ότι το αρχαίο ελληνικό πνεύμα υπήρξε κοιτίδα και λίκνο του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου πολιτισμού».

    [10] Στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη ο Αλ. Τσίπρας για τα εγκαίνια του αγωγού TAP

    Στη Θεσσαλονίκη, για την εγκαινίαση των εργασιών του αγωγού Trans-Adriatic Pipeline (TAP), μεταβαίνει την Τρίτηο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Ο πρωθυπουργός θα αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη το πρωί στις 10:30, οπότε και θα μεταβεί στον χώρο της εκδήλωσης, ενώ στη συνέχεια, στις 12:45, θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας, Γκιόργκι Κβιρικασβίλι.

    Στις 15:00 ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στην κεντρική εκδήλωση και θα ακολουθήσει η τελετή υπογραφής στον Λιμένα Θεσσαλονίκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 May 2016 - 20:32:29 UTC