Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για "πολιτική σαμποτάζ" κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο Πάνος Σκουρλέτης
  • [02] ΝΔ: Η δήθεν μάχη της κυβέρνησης κατά του ΔΝΤ δεν είναι αυταπάτη, είναι απάτη
  • [03] Θ. Σκυλακάκης στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Η Δράση τοποθετείται μεταξύ ΝΔ και Ποταμιού
  • [04] Συνεδριάζει το μεσημέρι η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις
  • [05] Υπό έγκριση τρεις επενδύσεις Fast Track, ύψους 800 εκατ. ευρώ
  • [06] Έκθεση για το επαγγελματικό Yachting στην Ελλάδα, για πρώτη φορά στη Μαρίνα Ζέας
  • [07] Ν. Αναστασιάδης: Δεν θα γίνει αποδεκτή η οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού
  • [08] Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Ν. Κοτζιά με τον Πρόεδρο της Σλοβακίας

  • [01] Για "πολιτική σαμποτάζ" κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο Πάνος Σκουρλέτης

    Για "πολιτική σαμποτάζ" κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης. Μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι η αντιπολίτευση «σκίζει σήμερα τα ιμάτιά της για αντικοινωνικά μέτρα» και πρόσθεσε: «η αντιπολίτευση σήμερα αν της βάλεις έναν τίτλο σε σχέση με αυτά που κάνει λέγεται "σαμποτάζ" και νεοφιλελεύθερος λαϊκισμός, τύπου Μητσοτάκη. Αυτό σήμερα βλέπουμε κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία και τους άλλους δορυφόρους, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι».

    Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διεύρυνσης της κυβέρνησης, υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν οι όροι για κάτι τέτοιο, ενώ διερωτήθηκε: «Να βάλει ποιους; Ποιες δυνάμεις θα μπορούσαν σήμερα να συμμετάσχουν; Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αρνείται να κάνει μια στοιχειώδη αυτοκριτική; Το ΠΑΣΟΚ...που έχει ονόματα βαρίδια στο εσωτερικό του;»

    Για το Ποτάμι υποστήριξε ότι «είναι ένα άμορφο πράγμα, το οποίο τα έχει όλα σε συσκευασία ενός», ενώ αρνήθηκε να κάνει σχόλιο για την Ένωση Κεντρώων.

    Τόνισε ότι η βιωσιμότητα της κυβέρνησης θα κριθεί από την «κοινωνική απεύθυνση» και την «κοινωνική διεύρυνσή» της. Σε ό,τι αφορά τον προβληματισμό που εκφράζεται εντός του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα δημοκρατικό όπου ο καθένας έχει τη δική του άποψη» και τόνισε ότι «κανείς αυτή τη στιγμή δεν αμφισβητεί τις συνολικές επιλογές της κυβέρνησης».

    [02] ΝΔ: Η δήθεν μάχη της κυβέρνησης κατά του ΔΝΤ δεν είναι αυταπάτη, είναι απάτη

    «Τώρα το ομολογούν και οι ίδιοι. Η δήθεν μάχη της κυβέρνησης κατά του ΔΝΤ δεν είναι αυταπάτη. Είναι απάτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραθέτει, παράλληλα, δήλωση του Νίκου Παππά από την Ουάσιγκτον, στην οποία ο υπουργός Επικρατείας λέει ότι «θεωρούμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ δεδομένη, γιατί είναι μέρος του προγράμματος, δεν είμαστε εμείς που θέτουμε το θέμα».

    [03] Θ. Σκυλακάκης στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Η Δράση τοποθετείται μεταξύ ΝΔ και Ποταμιού

    Μεταξύ Ποταμιού και ΝΔ τοποθετεί τη Δράση ο πρόεδρός της Θ. Σκυλακάκης, ο οποίος δίνει συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με την ευκαιρία του συνεδρίου του κόμματος, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο.Ταυτόχρονα, η Δράση μετέχει στις διαβουλεύσεις με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ με σκοπό, όπως λέει ο ίδιος, την προώθηση του διαλόγου, με επίκεντρο τη μείωση του πελατειακού και συντεχνιακού κράτους.

    Είναι αντίθετος στην επωαζόμενη συμφωνία με τους θεσμούς, γιατί ρίχνει το βάρος στην αύξηση των φόρων και όχι στη μείωση των δαπανών και πιστεύει ότι από την παρούσα Βουλή δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική σταθερότητα.

    Ο κ. Σκυλακάκης θεωρεί επιτυχία το γεγονός ότι στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα παρευρίσκονται και θα χαιρετίσουν προσωπικότητες, όπως ο πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σ. Θεοδωράκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης και η πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση Α. Διαμαντοπούλου.

    [04] Συνεδριάζει το μεσημέρι η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις

    Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις θα βρεθούν στο επίκεντρο της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδριάζει στις 3.00 μ.μ., στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

    [05] Υπό έγκριση τρεις επενδύσεις Fast Track, ύψους 800 εκατ. ευρώ

    Τρεις στρατηγικές επενδύσεις συνολικού ύψους 800 εκατ. ευρώ μέσω των οποίων θα δημιουργηθούν πάνω από 500 νέες θέσεις απασχόλησης βρίσκονται προς υπαγωγή στις διαδικασίες του νόμου Fast Track (Ν. 3894/2010). Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Αυγή" οι επενδύσεις αυτές είναι οι δύο στον τουριστικό τομέα (θα υλοποιηθούν από ξένους επενδυτές) και μια αφορά στον κλάδο των φωτοβολταϊκών.

    Η μία από τις δύο τουριστικές επενδύσεις είναι ύψους επένδυσης 400 εκατ. ευρώ, η δεύτερη είναι ύψους 200 εκατ. ευρώ ενώ αντίστοιχου ύψους είναι η επένδυση που θα γίνει από Ελληνικά κεφάλαια στον τομέα των φωτοβολταϊκών.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι φάκελοι των συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων βρίσκονται προς έγκριση από τη γενική γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων και μετά από τις σχετικές προεγκρίσεις θα γίνει η τελική έγκριση από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

    Αρμόδιος φορέας επί της διαδικασίας Στρατηγικών Επενδύσεων είναι ο Οργανισμός «Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.» στον οποίο έχουν υποβληθεί τα εξής επενδυτικά έργα τα οποία αναμένουν την έγκρισή τους:

    - ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ MIRUM HELLAS: Προτίθεται να πραγματοποιήσει τουριστική επένδυση η οποία στοχεύει στην δημιουργία πολυτελούς θερέτρου με την ονομασία "ELOUNDA HILLS" στο 'Αγιο Νικόλαο, Ελούντα, Κρήτης. Το σχέδιο "ELOUNDA HILLS" περιλαμβάνει την ανάπτυξη πολυτελών τουριστικών κατοικιών, ξενοδοχειακών μονάδων 5*, μαρίνας, καταστημάτων, υποδομών κοινής ωφέλειας, κέντρων ευεξίας, υποδομών εστίασης, αθλητικών κέντρων, πάρκων αναψυχής και λοιπών βοηθητικών υποδομών.

    - "ΑΡ ΕΣ ΑΡ ΗΓΚΛ ΡΙΖΟΡΤ ΕΥΒΟΙΑ Μ.Ε.Π.Ε.": Προτίθεται να πραγματοποιήσει τουριστική επένδυση στο Δήμο Καρύστου του νομού Ευβοίας.

    - CONSORTIUM SOLAR POWER SYSTEMS LTD: Προτίθεται να προχωρήσει στη δημιουργία και λειτουργία συστάδας 9 φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κεντρική Ελλάδα

    [06] Έκθεση για το επαγγελματικό Yachting στην Ελλάδα, για πρώτη φορά στη Μαρίνα Ζέας

    Δεκάδες ναυλομεσίτες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο, αλλά και από την Ελλάδα, αναμένεται να επισκεφθούν από σήμερα (Παρασκευή 13 Μαΐου) έως την Τρίτη (17 Μαΐου), την έκθεση για το επαγγελματικό Yachting στην Ελλάδα,"East Med Yacht Show 2016", που για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιείται στη Μαρίνα Ζέας και είναι ανοιχτή και ελεύθερη για το ευρύ κοινό.

    Συνολικά, 64 σκάφη όλων των τύπων με ελληνική σημαία θα βρίσκονται από σήμερα στη Μαρίνα Ζέας, ενώ αν κάποιος επιθυμεί μαζί με άλλα άτομα να ενοικιάσει ένα τέτοιο σκάφος, οι τιμές κυμαίνονται από τις 3.000 ευρώ την εβδομάδα, ενώ φθάνουν ανάλογα τον τύπο του, τις 8 με 10 χιλιάδες ευρώ.Η επισκεψιμότητα των σκαφών, σύμφωνα με τους διοργανωτές, επιτρέπεται μόνο στους επαγγελματίες του κλάδου με εγγραφή και εισιτήριο εισόδου.

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, Αντώνης Στελλιάτος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη σημερινή έκθεση, τόνισε ότι αυτό που προσδοκά ο ίδιος και η δημοτική Αρχή είναι ο Πειραιάς να καταφέρει να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα για γιωτ σόου στον κόσμο προσελκύοντας εκατοντάδες τουρίστες και επισκέπτες.

    [07] Ν. Αναστασιάδης: Δεν θα γίνει αποδεκτή η οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού

    Δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στην τελετή αποκαλυπτηρίων προτομής του ήρωα της ΕΟΚΑ, Γρηγόρη Αυξεντίου. Ωστόσο, επεσήμανε ότι η μάχη πρέπει να δοθεί με αποφασιστικότητα, προσμετρώντας δυνάμεις και δυνατότητες, αλλά και καταγράφοντας τις συνέπειες από την παρέλευση του χρόνου.

    «Είναι ευθύνη όλων μας με αποφασιστικότητα και με γνώμονα τις βασικές αρχές δικαίου και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, να διεκδικήσουμε, υπό τις περιστάσεις, δίκαιη λύση, δημιουργώντας συνθήκες ελεύθερης διακίνησης και εγκατάστασης χωρίς κατοχικά στρατεύματα», σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης.

    Επίσης, υπέδειξε ότι απαιτείται προβληματισμός για το πώς διασφαλίζεται ο κυπριακός ελληνισμός και πώς δημιουργούνται συνθήκες για αποτροπή των όποιων κινδύνων, συνεκτιμώντας τα όσα τεκταίνονται στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή.

    [08] Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Ν. Κοτζιά με τον Πρόεδρο της Σλοβακίας

    Το κοινό ενδιαφέρον των δύο χωρών για την εμβάθυνση των παραδοσιακά φιλικών σχέσεων, τονίσθηκε κατά τη συνάντηση που είχε στην Μπρατισλάβα με τον πρόεδρο της Σλοβακίας Αντρέι Κίσκα, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος πραγματοποιεί εκεί από χθες επίσημη επίσκεψη εργασίας.«Η φιλία βασίζεται πάντα, πάνω από όλα, στην εμπιστοσύνη και αλληλοβοήθεια» επισήμανε ο Σλοβάκος Πρόεδρος. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και τα μεταρρυθμιστικά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης, τα οποία αποτιμά ως ευκαιρία για βελτίωση της οικονομίας.

    Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν, επίσης, οι εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης και των μέτρων που έχουν ληφθεί για τη βελτίωση της κατάστασης.

    Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σλοβακίας, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε στο Σλοβακικό Εθνικό Συμβούλιο (Κοινοβούλιο) με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Λούμπος Μπλάχα.H συνάντηση διεξήχθη σε θερμό κλίμα και οι συζητήσεις εστιάστηκαν στην επικείμενη σλοβακική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και πώς αυτή μπορεί να συμβάλει στη διαχείριση των μεγάλων ευρωπαϊκών θεμάτων, στο μέλλον της Ευρώπης και στις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ, αλλά και στις εξελίξεις στα Βαλκάνια.

    Κατά τις συνομιλίες, τονίστηκε η αμοιβαία επιθυμία για περαιτέρω προώθηση των σχέσεων Ελλάδας-Σλοβακίας, ενώ συζητήθηκαν, επίσης, το προσφυγικό και οι κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνομιλίες με τον Σλοβάκο ομόλογό του Μίροσλαβ Λάιτσακ, καθώς και με τον αντιπρόεδρο της σλοβακικής κυβέρνησης, αρμόδιο για επενδύσεις, Πέτερ Πελεγκρίνι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 May 2016 - 8:32:27 UTC