Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θετικές προβλέψεις από την Κομισιόν για την ελληνική οικονομία
  • [02] Eπανήλθε, σύμφωνα με την Κομισιόν, ο ρυθμός ανάπτυξης στην Κύπρο
  • [03] Μείωση 6,8% της ετήσιας πετρελαϊκής παραγωγής, στη Βενεζουέλα
  • [04] Πρεμιέρα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις
  • [05] Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε μηχανισμό ελέγχου για τους αξιωματούχους που εφαρμόζουν τον νόμο
  • [06] Αρχίζουν οι συνομιλίες υπό τον ΟΗΕ, για τον τερματισμό του εμφυλίου στην Υεμένη
  • [07] Die Welt: Σχέδιο ριζικής αναθεώρησης των κανόνων του Δουβλίνου θα καταθέσει η ΕΕ
  • [08] Ο Σίμος Κακάλας σκηνοθετεί τον «Βαφτιστικό» στη Λυρική Σκηνή
  • [09] «Καταδεσμός», ένα πεζογράφημα - κατάρα κατά του σούπερ ερωτύλου συζύγου
  • [10] Ο Β. Σόιμπλε αποκλείει να υπάρξει «μεγάλη κρίση» στην Ελλάδα εφέτος
  • [11] Κατά 7% ήταν μειωμένος ο τζίρος της φετεινής πασχαλινής αγοράς
  • [12] Παγκόσμιο συνέδριο για «Το μέλλον της ανθρωπότητας»: Έρχονται τα ρομπότ για να πάρουν τις δουλειές σας

  • [01] Θετικές προβλέψεις από την Κομισιόν για την ελληνική οικονομία

    Η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2016, σύμφωνα με τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκανστη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

    Στην έκθεσή της για την Ελλάδα, η Επιτροπή τονίζει ότι η ελληνική οικονομία επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα το 2015. Σύμφωνα με την Επιτροπή, η ανάπτυξη αναμένεται να επιστρέψει το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και να ενισχυθεί το 2017, χάρη στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Επισημαίνεται, επίσης, ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα του κράτους αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω, μετά τα βελτιωμένα δημοσιονομικά στοιχεία του 2015 περαιτέρω, μετά τα βελτιωμένα δημοσιονομικά στοιχεία του 2015 και την ολοκλήρωση του δημοσιονομικού πακέτου των 5,4 δισ. ευρώ.

    Η Επιτροπή τονίζει ότι το 2015, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας ήταν ηπιότερη (-0,2%) σε σχέση με το αναμενόμενο, λόγω της επιβολής των περιορισμών κεφαλαίων. Η οικονομική ύφεση προβλέπεται να φτάσει το -0,3% το 2016, ελαφρώς βελτιωμένο σε σχέση με τις χειμερινές προβλέψεις, χάρη στην εσωτερική κατανάλωση, στις εξαγωγές και σε μια ακόμη θετική χρονιά στον τουρισμό. Η Επιτροπή εκτιμά ότι η αβεβαιότητα θα υποχωρήσει με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, η οποία αναμένεται να στηρίξει την σταδιακή χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων και να τονώσει τις επενδύσεις. Το 2017 αναμένεται να ενισχυθεί η ανάπτυξη με την τόνωση της εσωτερικής ζήτησης, τη βοήθεια των διαρθρωτικών ταμείων και την ένεση ρευστότητας μέσω της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.

    Όσον αφορά την ανεργία, η Επιτροπή επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να υποχωρεί καθ? όλη την περίοδο των προβλέψεων, σημειώνοντας ότι σε αυτό συνετέλεσαν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας τα τελευταία χρόνια.

    Ωστόσο, η Επιτροπή τονίζει ότι η αβεβαιότητα παραμένει μεγάλη και ότι η προβλεπόμενη ανάκαμψη της οικονομίας εξαρτάται από την έγκαιρη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και από τη θετική αντίδραση των χρηματοπιστωτικών αγορών. Σύμφωνα με την Επιτροπή, το θετικότερο σενάριο θα μπορούσε να προέλθει από την ταχύτερη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και των επιχειρήσεων. Το πιο αρνητικό σενάριο θα μπορούσε να προκύψει από μια ενδεχόμενη αποτυχία πλήρους εφαρμογής του προγράμματος μεταρρυθμίσεων, από μία πιο αρνητική επίδραση της προσφυγικής κρίσης στο εμπόριο και στον τουρισμό, αλλά και από την επιβράδυνση του παγκόσμιου εμπορίου.

    Συνεχίζοντας, η Επιτροπή τονίζει ότι η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας και η δημοσιονομική προσαρμογή το δεύτερο εξάμηνο του 2015 συνέβαλαν έτσι ώστε η Ελλάδα να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ, ξεπερνώντας το στόχο του προγράμματος ( -0,25% του ΑΕΠ). Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2015 ανέβασε το έλλειμμα στο 7,2% του ΑΕΠ το 2015. Παρά την υπερ-απόδοση του 2015 η ελληνική κυβέρνηση προβλέπει μέτρα ύψους 3% του ΑΕΠ ως το 2018 προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος για πρωτογενή πλεονάσματα 0,5%του ΑΕΠ το 2016, 1,75% το 2017 και 3,5% το 2018.

    Η έκθεση της Επιτροπής υπενθυμίζει, επίσης, ότι το πακέτο προσαρμογής περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό 1% του ΑΕΠ, στη μεταρρύθμιση της φορολογίας εισοδήματος 1% του ΑΕΠ, αλλαγές στο ΦΠΑ 0,25% του ΑΕΠ και προσαρμογές στις δημόσιες δαπάνες 0,75% του ΑΕΠ.

    Το δημοσιονομικό έλλειμμα προβλέπεται να μειωθεί στο 3,1% του ΑΕΠ το 2016 και στο 1,8% του ΑΕΠ το 2017.

    Το δημόσιο χρέος αναμένεται να αυξηθεί στο 182,8% το 2016, λόγω της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των δόσεων που απορρέουν από το πρόγραμμα. Η πτωτική τάση του χρέους αναμένεται να ξεκινήσει το 2017.

    Σύμφωνα με την Επιτροπή, το αρνητικό σενάριο όσον αφορά τις δημοσιονομικές προβλέψεις θα μπορούσε να προέλθει από μεγαλύτερες δαπάνες για το προσφυγικό και από πιθανές καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Το θετικότερο σενάριο θα μπορούσε να προέλθει από μεταρρυθμίσεις στον τομέα των εσόδων και την αποτελεσματική εισπραξιμότητα των φόρων.

    [02] Eπανήλθε, σύμφωνα με την Κομισιόν, ο ρυθμός ανάπτυξης στην Κύπρο

    Ο ρυθμός ανάπτυξης στην Κύπρο επανήλθε και αναμένεται να αποκτήσει σιγά-σιγά δυναμική, με παράλληλη βελτίωση στις συνθήκες της αγοράς εργασίας, αναφέρει η Κομισιόν στις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της για την κυπριακή οικονομία, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Το 2017 το χρέος θα αποκλιμακωθεί στο 105,4% και τα πρωτογενή πλεονάσματα θα αγγίξουν το 2,2 και το 2,4% το 2016 και το 2017 αντιστοίχως. Σύμφωνα με την Κομισιόν οι κίνδυνοι και τα ρίσκα της θετικής πρόβλεψης καταγράφονται ως ισορροπημένα και σε γενικές γραμμές αφορούν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες της στερλίνας και τον αργό ρυθμό μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

    Η πραγματική αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος προβλέπεται να παραμείνει σε γενικές γραμμές αμετάβλητη το 2016 προτού φτάσει στο 2% το 2017.

    [03] Μείωση 6,8% της ετήσιας πετρελαϊκής παραγωγής, στη Βενεζουέλα

    Η παραγωγή πετρελαίου στη Βενεζουέλα αναμένεται να μειωθεί κατά μέσο όρο στα 2,35 εκατ. βαρέλια ημερησίως τη χρονιά που διανύουμε, καθώς τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η λατινοαμερικάνικη χώρα - μέλος του ΟΠΕΚ, φαίνεται να επηρεάζουν την πετρελαϊκή παραγωγή της, σύμφωνα με την εταιρία συμβούλων IPD Latin America.

    Η πρόβλεψη της εταιρίας βασίζεται σε εκτίμηση για τα στοιχεία τριμήνου του πετρελαϊκού τομέα της Βενεζουέλας, τα οποία αναφέρουν μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 6,8% στα 2,59 εκατ. βαρέλια την ημέρα, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, σε σύγκριση με την παραγωγή του αντίστοιχου τριμήνου του 2015.Η μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής αποδίδεται σε καθυστερήσεις στην έναρξη γεωτρήσεων, στη μη επαρκή συντήρηση των πετρελαϊκών πεδίων, στις κλοπές υλικού, αλλά και στη γενικότερη έλλειψη οικονομικής ρευστότητας που παρατηρείται στη χώρα.

    [04] Πρεμιέρα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

    Το δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων ξεκινά σήμερα, 4 Μαΐου και θα διαρκέσει ως τις 10 Μαΐου.Αξίζει να σημειωθεί πως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα ξεκινούσαν μία μέρα νωρίτερα, όμως η μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, τις μεταθέτει κατά μία μέρα και, έτσι, αρχίζουνσήμερα.

    Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 8 Μαΐου, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ενώ οι ώρες λειτουργίας γι' αυτή την ημέρα θα είναι από τις 11 πμ έως τις 8μμ, σύμφωνα με το ΣΕΛΠΕ.

    [05] Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε μηχανισμό ελέγχου για τους αξιωματούχους που εφαρμόζουν τον νόμο

    Το κοινοβούλιο της Τουρκίας, ενέκρινε νόμο που προβλέπει τη συγκρότηση μηχανισμού ελέγχου για την πειθαρχία των αξιωματούχων που εφαρμόζουν τον νόμο. Επρόκειτο για μία από τις τελευταίες προϋποθέσεις πριν η Τουρκία εξασφαλίσει καθεστώς ελεύθερου βίζας για τους πολίτες της, προκειμένου να ταξιδεύουν στην ΕΕ.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 κρατών-μελών εξαρτάται άμεσα από τη συνεργασία της Τουρκίας προκειμένου να εφαρμοστεί η συμφωνία που υπογράφτηκε το Μάρτιο και βοηθάει στη μείωση της ροής προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν από την Τουρκία στο Αιγαίο με προορισμό την Ευρώπη. Τα στοιχεία δείχνουν ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα και την Ιταλία, το 2015.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται ν' ανακοινώσει σήμερα ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει τα κριτήρια για την απελευθέρωση της βίζας και να ζητήσει από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αλλά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την έγκριση της απόφασης αυτής, μέχρι το τέλος Ιουνίου.

    [06] Αρχίζουν οι συνομιλίες υπό τον ΟΗΕ, για τον τερματισμό του εμφυλίου στην Υεμένη

    Οι συνομιλίες υπό τον ΟΗΕ για τον τερματισμό του εμφυλίου πόλεμου στην Υεμένη αρχίζουν σήμερα, μετά την αποχώρηση της κυβέρνησης της χώρας από τη διεξαγωγή τους, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την επίθεση που πραγματοποίησαν οι αντάρτες Χούθι την Κυριακή κατά στρατιωτικής βάσης, στην πρωτεύουσα Σαναά.Η διεξαγωγή των συνομιλιών ενισχύθηκε από την εφαρμογή της εκεχειρίας από τη 10η Απριλίου, ενώ σημείωναν μικρή πρόοδο, πριν την αναστολή τους από την κυβέρνηση.Οι αντάρτες Χούθι επίσης, ανακοίνωσαν ότι η Σαουδική Αραβία προχώρησε το Σάββατο, στην απελευθέρωση 40 κρατουμένων από την Υεμένη.

    Παράλληλα, η επιτροπή που παρακολουθεί την εφαρμογή της εκεχειρίας, αναμένεται να δημοσιοποιήσει αναφορά της, μέσα στις επόμενες 72 ώρες, καταγράφοντας τις παρατηρήσεις της για την εφαρμογή της, αλλά και τις συστάσεις της προς όλες τις πλευρές.Οι συνομιλίες διεξάγονται στο Κουβέιτ, προκειμένου να τερματιστεί η οξεία ανθρωπιστική κρίση στην πιο φτωχή χώρα του αραβικού κόσμου, που έχει κοστίσει τη ζωή τουλάχιστον 6.000 ανθρώπων.

    [07] Die Welt: Σχέδιο ριζικής αναθεώρησης των κανόνων του Δουβλίνου θα καταθέσει η ΕΕ

    Σχέδιο ριζικής αναθεώρησης των κανόνων του Δουβλίνου, στο οποίο προβλέπεται η δικαιότερη κατανομή των προσφύγων και χρηματικές ποινές σε όσες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης αρνούνται να τους υποδεχθούν, θα καταθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας "Die Welt".

    Το εν λόγω σχέδιο, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας, προβλέπει τη σαφή βελτίωση των ισχυόντων κανόνων: πρώτον, έναν "διορθωτικό μηχανισμό κατανομής" σε περίπτωση επιβάρυνσης μεμονωμένων κρατών μελών και δεύτερον την πανευρωπαϊκή αυτόματη καταχώρηση των αιτούντων άσυλο. Σε περίπτωση μη συμμετοχής τους τα κράτη μέλη της ΕΕ, θα πρέπει να καταβάλουν 250.000 ευρώ ως "εισφορά αλληλεγγύης".

    Οι πρόσφυγες θα συεχίσουν να υποβάλουν αίτηση ασύλου στην πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που φθάνουν, αλλά από ένα σημείο και μετά θα τίθεται σε ισχύ ο λεγόμενος "διορθωτικός μηχανισμός κατανομής", ο οποίος προβλέπει την κατανομή τους ανάλογα με τον πληθυσμό και την οικονομική ισχύ της εκάστοτε χώρα.

    Ο αυτοματισμός θα τίθεται σε ισχύ σε καταστάσεις κατά τις οποίες "τα κράτη μέλη έρχονται αντιμέτωπα με δυσανάλογη πίεση, ώστε να εξασφαλίζεται η αναλογική κατανομή μεταξύ των κρατών μελών", όπως αναφέρει το σχέδιο, το οποίο περιήλθε στη γερμανική εφημερίδα.

    Επίσης, το υφιστάμενο Ευρωπαϊκό Γραφείο Υποστήριξης για θέματα Ασύλου (EASO) πρόκειται να μετατραπεί σε "Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου", η οποία θα είναι στο εξής αρμόδια για την πλήρως αυτοματοποιημένη καταγραφή των αιτούντων άσυλο στην ΕΕ με δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφίες, αλλά και την αυτόματη κατανομή των προσφύγων όταν ξεπερνούν το όριο των δυνατοτήτων μιας χώρας μέλους.

    [08] Ο Σίμος Κακάλας σκηνοθετεί τον «Βαφτιστικό» στη Λυρική Σκηνή

    Εβδομήντα χρόνια από την ένταξή του στο ρεπερτόριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και 98 χρόνια από την πρώτη του παρουσίαση, στις 18 Ιουλίου του 1918, ο «Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, ίσως η πιο αγαπημένη ελληνική οπερέτα επιστρέφει στην ΕΛΣ, από τις 13 Μαϊου, για επτά παραστάσεις στο θέατρο «Ολύμπια».

    Έκπληξη αποτελεί η ανάθεση της σκηνοθεσίας του Βαφτιστικού στον Σίμο Κακάλα. Ο πολύ ιδιαίτερος κόσμος που έχει δημιουργήσει στις προηγούμενες παραστάσεις του ο Κακάλας, όπως η Γκόλφω, το Λιωμένο Βούτυρο, η Ερωφίλλη, ο Ορέστης, προκαλεί το ενδιαφέρον να δούμε τη ματιά του πάνω σε μια οπερέτα και μάλιστα τον Βαφτιστικό.

    Η απόσταση που χωρίζει τα μπουλούκια και τα καφενεία, από τα σαλόνια της Κηφισιάς του 1920, προβληματίζει τον σκηνοθέτη; «Μιλάμε για δύο διαφορετικούς κόσμους, τους οποίους όμως συνδέει μια σχέση, όχι και τόσο μακρινή» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σίμος Κακάλας. «Από την έρευνα μου στην Γκόλφω διαπίστωσα ότι τα μπουλούκια και οι περιφερειακοί θίασοι είχαν στο ρεπερτόριό τους οπερέτες. Πολλές φορές έπαιζαν πέρα από τα τραγούδια, τα οποία είναι εξαιρετικά και γραμμένα για να γίνουν επιτυχίες και την πρόζα. Αυτές τις κωμωδίες, τις ανέβαζαν διαφορετικά ωστόσο η σχέση είναι φανερή» σημειώνει. «Κι εδώ, στον Βαφτιστικό, έχουμε μια πολύ καλογραμμένη φάρσα. Είναι θαυμαστή η οικονομία του κειμένου, η ισορροπία του. Οι τύποι που διακωμωδεί ο Σακελλαρίδης. Πρόσωπα και πράγματα τόσο γνώριμα και οικεία, που έχεις την αίσθηση ότι δεν έχουν αλλάξει και πολλά μέσα στον χρόνο».

    [09] «Καταδεσμός», ένα πεζογράφημα - κατάρα κατά του σούπερ ερωτύλου συζύγου

    Ένας παραληρηματικός γυναικείος εξάψαλμος-μονόλογος κατά του άεργου, πλην όμως εργώδους πανσεξουαλικού συζύγου, ειπωμένος στην αργκό. Ένα κατηγορώ με γλώσσα όμοια του κατηγορούμενου. Μια λεκτική - στα ίσα- διαπόμπευση. Αυτό είναι το πεζογράφημα «Ο καταδεσμός» του Θωμά Κοροβίνη, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις 'Αγρα. Μιλάμε για μια κατάρα - μια μαγική ενέργεια, όπως σημαίνει η λέξη που έδωσε τον τίτλο του βιβλίου, με τη σημείωση ότι «κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και γεγονότα είναι συμπτωματική»...

    Η εκτός εαυτού Θεσσαλονικιά-τραγουδίστρια δευτεροκλασάτη- ξεκινάει την εισαγγελική της ετυμηγορία αναφωνώντας: «Τι ελεεινός! Τι αχώνευτος! Τέτοιος άντρας πρόστυχος δεν ξαναγεννήθηκε, πάει και τελείωσε. Πόσα χρόνια παντρεμένοι, τριάντα, σαράντα, ούτε και θυμάμαι, κι όμως...Εψές το μεσημέρι που τηγάνιζα στην κουζίνα κεφτεδάκια, του φωνάζω, κλείσε τη βρύση του μπάνιου, καλέ, την ξέχασα ανοιχτή, μην καεί το φαγητό, κι αντί να μου πει, ως όφειλε, «έγινε, στις προσταγές σου, κυρά μου!», έρχεται απότομα από πίσω, παίρνει το χέρι μου και μου λέει «πιάσε εδώ»...και...

    [10] Ο Β. Σόιμπλε αποκλείει να υπάρξει «μεγάλη κρίση» στην Ελλάδα εφέτος

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι δεν αναμένει να υπάρξει φέτος "μεγάλη κρίση" στην Ελλάδα, η οποία διεξάγει συνομιλίες με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος, προκειμένου να αποδεσμευτούν νέα δανειακά κεφάλαια.

    "Δεν θα έχουμε μεγάλη κρίση στην Ελλάδα αυτή τη χρονιά", δήλωσε ο Σόιμπλε προσθέτοντας ότι στην Ελλάδα έχει σημειωθεί ορατή πρόοδος.

    Πηγές είπαν χθες στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι συνομιλίες για την αξιολόγηση προχωρούν αργά και δεν προβλέπεται να υπάρξει συμφωνία στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 9 Μαΐου.

    [11] Κατά 7% ήταν μειωμένος ο τζίρος της φετεινής πασχαλινής αγοράς

    Κατά 7% ήταν μειωμένος, φέτος, ο τζίρος της πασχαλινής αγοράς σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλη Κορκίδη.

    Ο κ. Κορκίδης με σημερινή ανάρτηση του στο twitter αναφέρει τα εξής: «οι απώλειες στο τζίρο της πασχαλινής αγοράς υπολογίζονται σε -7%, δηλαδή περίπου 180 εκατ. ευρώ λιγότερες πωλήσεις σε σύγκριση με πέρυσι!».

    [12] Παγκόσμιο συνέδριο για «Το μέλλον της ανθρωπότητας»: Έρχονται τα ρομπότ για να πάρουν τις δουλειές σας

    Μερικοί από τους πλουσιότερους, ευφυέστερους και ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο είχαν ένα μήνυμα να μεταφέρουν σε εμάς καθώς συναντήθηκαν αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν επείγοντα παγκόσμια θέματα: Έρχονται τα ρομπότ.Στην Παγκόσμιο Συνέδριο του Ιδρύματος Milken στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνιας, τουλάχιστον τέσσερις συζητήσεις εως τώρα είχαν ως θέμα την τεχνολογία που υποκαθιστά εργασίες σε τομείς από τις αγορές έως την εξόρυξη - και, το σημαντικότερο, δουλειές.

    "Τα περισσότερα οφέλη που βλέπουμε από την αυτοματοποίηση σχετίζονται με καλύτερη ποιότητα και λιγότερα σφάλματα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις όντως μειώνει και τις θέσεις εργασίας", είπε χθες σε συζήτηση ο Μάικλ Τσούι, συνεργάτης του Ιδρύματος McKinsey Global.Το τετραήμερο συνέδριο, που ξεκίνησε την Κυριακή, το παρακολουθούν 3.500 άτομα μόνο με πρόσκληση. Το θέμα του είναι "Το μέλλον της ανθρωπότητας".

    Η τεχνολογία δεν έχει απλώς εξαλείψει τις χαμηλόμισθες δουλειές που απαιτούν λίγα προσόντα, είπαν μερικοί από τους 700 ομιλητές. Αναφέρθηκαν σε ρομπότ που οδηγούσαν φορτηγά σε μερικά ορυχεία της Αυστραλίας, σε δικηγορικά προγράμματα για εταιρείες τα οποία αντικαθιστούν προσωπικό με μεταπτυχιακές σπουδές που εξετάζουν χιλιάδες εγγράφων πριν από δίκες, και, στην Γουόλ Στριτ, την αυτοματοποίηση εργασιών που προηγουμένως διεκπεραιώνονταν από τραπεζίτες με πτυχία MBA ή με ντοκτορά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 May 2016 - 6:32:32 UTC