Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γερμανία: Ο Σόιμπλε τάσσεται υπέρ της μείωσης των φόρων στο εισόδημα
  • [02] Λύθηκε το μακρόχρονο μυστήριο: Ο επιχειρηματίας Κρεγκ Ράιτ είναι ο δημιουργός του Βitcoin
  • [03] Σε ισχύ το θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα
  • [04] Συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
  • [05] Σε ύφεση η δασική πυρκαγιά στη Σκάλα Ωρωπού
  • [06] ΕΕ: Μέσα στην εβδομάδα η προώθηση σχεδίου απελευθέρωσης της χορήγησης βίζας στους Τούρκους πολίτες
  • [07] Αποχώρησαν οι διαδηλωτές από την Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης
  • [08] Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην περιοχή της Ιωνίας, 7-10 Μαΐου
  • [09] Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων
  • [10] Ο κιθαρίστας των U2 Edge, έδωσε συναυλία στην Καπέλα Σιξτίνα
  • [11] Μικροκλοπές από μετανάστες, στη Λέσβο
  • [12] Τραγωδία στην Κοζάνη με θύμα ένα 5χρονο αγοράκι
  • [13] ΗΠΑ: Τραυματισμοί αστυνομικών στο Σιάτλ σε επεισόδια, μετά τις πορείες της Πρωτομαγιάς

  • [01] Γερμανία: Ο Σόιμπλε τάσσεται υπέρ της μείωσης των φόρων στο εισόδημα

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάσσεται υπέρ της μείωσης του φόρου εισοδήματος για τους εργαζόμενους και της αύξησης του φόρου στα έσοδα από τις αποδόσεις επενδύσεων, αλλά μετά τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές του 2017, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύθηκαν χθες.

    Η Γερμανία εφαρμόζει ενιαίο φόρο 25% στα έσοδα ιδιωτών από την εκμετάλλευση κεφαλαίων και τα έσοδα από τις αποδόσεις επενδύσεων. Αυτόν τον λεγόμενο φόρο ρύθμισης είχε θεσπίσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ (SPD), με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.Οι επικριτές του τονίζουν ότι είναι άδικος διότι ευνοεί τους πλουσιότερους και τιμωρεί τους εργαζόμενους. Οι μισθοί των εργαζομένων στη Γερμανία φορολογούνται με προοδευτικούς συντελεστές που φθάνουν μέχρι και το 45%.

    [02] Λύθηκε το μακρόχρονο μυστήριο: Ο επιχειρηματίας Κρεγκ Ράιτ είναι ο δημιουργός του Βitcoin

    Σε συνέντευξη που έδωσε στο BBC και μεταδόθηκε σήμερα, ο Αυστραλός επιχειρηματίας Κρεγκ Ράιτ επιβεβαίωσε ότι είναι ο δημιουργός του εικονικού νομίσματος Bitcoin, δίνοντας τέλος σε ένα μακρόχρονο μυστήριο για την ταυτότητα του δημιουργού του Bitcoin.

    [03] Σε ισχύ το θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα

    Από χθες1η Μαΐου εφαρμόζεται το θερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ στους πελάτες που κάνουν χρήση του τιμολογίου χρονοχρέωσης.

    Το ωράριο για το διάστημα έως την 31η Οκτωβρίου είναι συνεχές, από τις 11.00 το βράδυ έως τις 7.00 το πρωί.

    Για περισσότερες πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στα καταστήματα της ΔΕΗ ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της επιχείρησης.

    [04] Συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

    Αστυνομικοί συνέλαβαν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης τρεις αλλοδαπούς, υπηκόους Δομινικανής Δημοκρατίας (έναν άνδρα και δυο γυναίκες), ηλικίας 38, 20 και 47 ετών.Όπως αποδείχθηκε, κατά τον καθιερωμένο από τους αστυνομικούς έλεγχο των επιβατών πτήσης με προορισμό την Αθήνα, οι προαναφερόμενοι επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία ήταν πλαστά.

    Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

    [05] Σε ύφεση η δασική πυρκαγιά στη Σκάλα Ωρωπού

    Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στην περιοχή Σκάλα Ωρωπού Αττικής.

    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν όλη τη νύχτα μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να μην πλησιάσει η πυρκαγιά σε κατοικημένη περιοχή.

    Αυτή την ώρα βρίσκονται στην περιοχή 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

    [06] ΕΕ: Μέσα στην εβδομάδα η προώθηση σχεδίου απελευθέρωσης της χορήγησης βίζας στους Τούρκους πολίτες

    Παρά τις αμφιβολίες που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα στην εβδομάδα θα προωθήσει ένα σχέδιο για τη χορήγηση στους Τούρκους πολίτες καθεστώτος διακίνησης ελεύθερου βίζας. Η εξέλιξη αυτή, έχει χαρακτήρα επιβράβευσης της Τουρκίας από την ΕΕ, για την προσπάθεια μείωσης της ροής των παράνομων μεταναστών και προσφύγων προς την Ευρώπη.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται ν' ανακοινώσει την Τετάρτη ότι η Τουρκία έχει με την ευρεία έννοια εκπληρώσει τα κριτήρια για την απελευθέρωση της βίζας, καθώς ολοκληρώνονται οι τελευταίες νομικές λεπτομέρειες. Παράλληλα, θα ζητήσει από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εγκρίνουν την απόφαση αυτή, μέχρι το τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.

    «Δεν έχουμε μειώσει τις απαιτήσεις μας. Η Τουρκία έχει αναβαθμίσει το ρόλο της»δήλωσε υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων.

    Η πολιτική πραγματικότητα είναι ότι οι Βρυξέλλες δε μπορούν να πουν «όχι»και να θέσουν σε κίνδυνο την εφαρμογή της συμφωνίας του Μαρτίου μεταξύ 18 ευρωπαϊκών χωρών και της Τουρκίας, η οποία άλλαξε τα δεδομένα στη μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος.

    Έτσι σε εύλογο χρόνο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει ένα πακέτο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, συμπλήρωσε ο ίδιος.

    [07] Αποχώρησαν οι διαδηλωτές από την Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης

    Οι χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν καταλάβει στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου την Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, αποσύρθηκαν από το αυστηρά φυλασσόμενο αυτό σημείο της ιρακινής πρωτεύουσας όπου βρίσκονται το κοινοβούλιο, το γραφείο του πρωθυπουργού καθώς και ξένες πρεσβείες.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που διανεμήθηκε χθες βράδυ από το γραφείο του σιίτη ηγέτη με επιρροή Μοκτάντα Σαντρ, οι οπαδοί του οποίου αποτελούσαν την πλειονότητα των διαδηλωτών, η αποχώρησή τους αποφασίστηκε σε ένδειξη σεβασμού για ένα σημαντικό σιιτικό προσκύνημα.Οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί σε μια μεγάλη πλατεία της Πράσινης Ζώνης άκουσαν την ανακοίνωση και στη συνέχεια έφυγαν, αλλά θα επιστρέψουν, υποσχέθηκε ένας από αυτούς, ο Χουσέιν αλ-Άλι.

    [08] Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην περιοχή της Ιωνίας, 7-10 Μαΐου

    Η δεύτερη για φέτος Πατριαρχική και Ποιμαντική επίσκεψη στην περιοχή της Σμύρνης και γενικότερα στην περιοχή της Ιωνίας, πραγματοποιείται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο από τo ερχόμενο Σαββάτο 7 ως τις 10 Μαΐου. Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της θέσπισης από το Οικουμενικό Πατριαρχείο δυο τέτοιων επισκέψεων το χρόνο ύστερα από πρόσκληση των δημάρχων και άλλων κοινωνικών φορέων της περιοχής, αλλά και αίτημα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας της πόλης.

    Η πρώτη φετινή επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο και με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Βουκόλου, πρώτου Ιεράρχη της Σμύρνης. Η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την Εβδομάδα της Διακαινισίμου και με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στις 8 Μαΐου.

    Η επίσκεψη του Πατριάρχη, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ξεκινήσει το Λαμπροσαββάτο 7 Μαΐου, με την άφιξη του στη Σμύρνη.

    Την Κυριακή του Θωμά, 8 Μαΐου το πρωί θα χοροστατήσει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην παλαιοχριστιανική εκκλησία της Εφέσου επί του τάφου του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, ανήμερα της μνήμης του.

    Θα ακολουθήσει εθιμοτυπική επίσκεψη του Πατριάρχη στον Έπαρχο και στον δήμαρχο της Εφέσου.

    Στις 5 το απόγευμα της Κυριακής ο Πατριάρχης θα πραγματοποιήσει τα θυρανοίξια του ανακαινισμένου ναού του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στον Κιρκιντζέ (πρόκειται για το σημερινό χωριό Σιρίντζε, τόπο καταγωγής της Διδούς Σωτηρίου).

    Στις 7 το απόγευμα της Κυριακής ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει στον εσπερινό στα ερείπια του ναού της Γ' Οικουμενικής Συνόδου (Διπλή Εκκλησιά) μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου.

    Τη Δευτέρα 9 Μαΐου ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει στην Πατριαρχική Θε?α Λειτουργ?α στο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μενεμένη και θα παρακολουθήσει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στον περίβολο του ναού.

    Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της Μενεμένης, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα εγκαινιάσει εκθέσεις και θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει η Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης στον αύλειο χώρο του ναού της Αγίας Φωτεινής στη Σμύρνη.

    Την Τρίτη 10 Μαΐου και πριν από την αναχώρηση του για τη Σμύρνη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί την πόλη των Σοκίων.

    [09] Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

    Κάθε χρόνο τη 18η Μαΐου τα μουσεία όλης της χώρας «γιορτάζουν». Πολύ περισσότερο το τιμώμενο για κάθε χρονιά μουσείο, που φέτος έχει επιλεγεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) να είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό, μια τιμή που οφείλεται τόσο στην προσφορά του στον πολιτισμό όσο και στον πανελλήνιο χαρακτήρα των συλλογών του, που εκπροσωπούν τις πανανθρώπινες αξίες.

    Στο πλαίσιο λοιπόν της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που καθιέρωσε το ICOM από το 1977 στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των ιδρυμάτων αυτών στη σύγχρονη κοινωνία, τα μουσεία ανοίγουν εκείνη την ημέρα τις «πύλες» τους με ελεύθερη είσοδο στο κοινό και με πλήθος εκδηλώσεων να περιβάλλουν τον εορτασμό σε εύρος αρκετών ημερών. Μεταξύ αυτών, είναι θεματικές περιηγήσεις, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα μέχρι ομιλίες, ημερίδες, εκθέσεις, προβολές και ποικίλες άλλες δραστηριότητες.

    Κάθε χρόνο η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη σ' ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Για το 2016 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία». Τα Μουσεία είναι άμεσα συνδεδεμένα με το τοπίο που τα περιβάλλει, κύρια αποστολή των οποίων είναι η διατήρηση και διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς, είτε αυτή βρίσκεται μέσα στο κτιριακό κέλυφος του μουσείου είτε έξω απ'αυτό. «Θα πρέπει, λοιπόν, παρέχοντας τεχνογνωσία, να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στο ευρύτερο περιβάλλον συνδιαμορφώνοντας το πολιτιστικό τοπίο, ώστε να αποτελέσουν δυναμικά κέντρα πολιτισμού», όπως αναφέρει το ελληνικό τμήμα του ICOM.

    [10] Ο κιθαρίστας των U2 Edge, έδωσε συναυλία στην Καπέλα Σιξτίνα

    O Edge, o κιθαρίστας του συγκροτήματος των U2 είναι ο πρώτος αστέρας της ροκ μουσικής που έδωσε συναυλία στην Καπέλα Σιξτίνα, σε έναν χώρο που ο ίδιος περιέγραψε ως «την ομορφότερη αίθουσα ενός ναού σε ολόκληρο τον κόσμο».Ο μουσικός, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Ντέιβιντ Έβανς, τραγούδησε τέσσερα τραγούδια χθες το βράδυ σε ένα κοινό 200 γιατρών, ερευνητών και μέλη φιλανθρωπικών οργανώσεων που συμμετείχαν σε ένα συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Βατικανό με θέμα την αναγεννητική ιατρική.

    Με τη συνοδεία μιας χορωδίας που αποτελείτο από επτά εφήβους από την Ιρλανδία, έπαιξε ακουστική κιθάρα και τραγούδησε ένα ριμέικ του τραγουδιού του Λέοναρντ Κοέν "If it be your will" και τραγούδια των U2 όπως τα "Yahweh", "Ordinary love" και "Walk on".Ο Edge, ο πατέρας του οποίου απεβίωσε τον περασμένο μήνα χτυπημένος από τον καρκίνο και του οποίου η κόρη κατάφερε να νικήσει τη λευχαιμία, συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια ιδρυμάτων που εργάζονται για την πρόληψη του καρκίνου.

    [11] Μικροκλοπές από μετανάστες, στη Λέσβο

    Ανησυχία προκαλεί στις αστυνομικές αρχές το φαινόμενο των επανειλημμένων κρουσμάτων κλοπών που φέρονται να έχουν διαπράξει Bορειοαφρικανοί μετανάστες στη βόρεια πλευρά της Μυτιλήνης. Στο σύνολό τους έχουν βγει από hot spot της Μόριας, αφού έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου και έχει παρέλθει το 25ήμερο που ορίζει ο νόμος χωρίς το αίτημά τους να εξετασθεί, οπότε και αφήνονται ελεύθεροι.

    Τη Μεγάλη Πέμπτη συνελήφθησαν επτά Αλγερινοί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς. Όπως προέκυψε από τη δικογραφία, μπήκαν σε περίφρακτο χώρο της δημοτικής πλαζ Τσαμάκια, προκαλώντας φθορές, συνολικής αξίας 300 ευρώ. Ένας απ' αυτούς κατηγορήθηκε και για το αδίκημα της κλοπής, αφού διαπιστώθηκε ότι είχε κλέψει από μαγαζί, τσαντάκι ενός 32χρονου θαμώνα, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και διάφορα άλλα προσωπικά του έγγραφα.

    Λίγο μετά την Ανάσταση, συνελήφθη άλλος ένας 29χρονος Αλγερινός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Σύμφωνα με την αστυνομία, είχε κλέψει ένα κινητό τηλέφωνο και ένα πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, από μία 46χρονη υπάλληλο ενός καταστήματος.

    Χθες το πρωί συνελήφθη Ιρανός κατηγορούμενος για κλοπή αυτοκινήτου, ενώ λίγες ώρες αργότερα συνελήφθησαν Αλγερινοί κατηγορούμενοι για δυο κλοπές τσαντών με κινητά και μικρά χρηματικά ποσά.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το γεγονός προκαλεί ανησυχία αφού σχεδόν 15 μήνες τώρα δεν υπήρξαν περιστατικά κλοπών από τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που πέρασαν από τη Λέσβο. Το σημερινό φαινόμενο, όπως ανέφερε σήμερα στέλεχος της Αστυνομίας, είναι καινούργιο και έχει να κάνει με το ότι χιλιάδες μετανάστες κυρίως, έχουν εγκλωβιστεί στη Λέσβο λόγω της εφαρμογής της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Πολλοί από αυτούς δεν διαμένουν στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όπου διαμένουν κυρίως προσφυγικές οικογένειες οπότε και καταβαίνουν στην πόλη αναζητώντας κατάλυμα αλλά και τρόπο επιβίωσης αφού δεν διαθέτουν χρήματα ούτε καν ρούχα.

    [12] Τραγωδία στην Κοζάνη με θύμα ένα 5χρονο αγοράκι

    Τραγωδία στα Λευκάδια Κοζάνης όταν δύο σκυλιά ράτσας ροτβάιλερ επιτέθηκαν και τραυμάτισαν θανάσιμα 5χρονο αγόρι. Όλα έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής όταν για άγνωστο λόγο τα δύο σκυλιά διέφυγαν από τον ιδιόκτητο φράκτη της αγροικίας και επιτέθηκαν στον 5χρονο που βρισκόταν στο σπίτι του 72χρονου ιδιοκτήτη προκειμένου να περάσουν την εορταστική ημέρα του Πάσχα.

    Το παιδί μεταφέρθηκε με βαριά τραύματα στο Νοσοκομείο της Κοζάνης, οι γιατροί έκαναν αγωνιώδεις προσπάθειες για να κρατηθεί στη ζωή, προσφέροντας τους τις πρώτες βοήθειες, αλλά μία ώρα μετά κατέληξε.

    Ο 72χρονος ιδιοκτήτης της αγροικίας κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης, ενώ τα δύο σκυλιά ράτσας ροτβάιλερ με εντολή της Αστυνομίας, περισυνελέγησαν από ειδικό συνεργείο του δήμου Κοζάνης, όπου αυτή την ώρα φυλάσσονται στο καταφύγιο των αδέσποτων που διαθέτει στην περιοχή.

    Έρευνες για το τι ακριβώς έχει συμβεί πραγματοποιεί αυτή την ώρα η αστυνομία.

    [13] ΗΠΑ: Τραυματισμοί αστυνομικών στο Σιάτλ σε επεισόδια, μετά τις πορείες της Πρωτομαγιάς

    Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και τουλάχιστον εννέα άτομα συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα) στο Σιάτλ, όταν διαδηλωτές εκτόξευσαν βόμβες Μολότοφ και έσπασαν τζάμια, ανακοίνωσαν οι αρχές.Διαδηλωτές πραγματοποιούν κάθε χρόνο διαδηλώσεις την Πρωτομαγιά για να επιστήσουν την προσοχή σε εργασιακά και μεταναστευτικά θέματα, όμως διαδηλωτές σε διάφορες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών εκμεταλλεύτηκαν την περίσταση προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της αστυνομικής βίας.

    Ο δήμαρχος Εντ Μάρεϊ κατήγγειλε την «παράλογη βία» στο Σιάτλ από ένα «διαφορετικό πλήθος» από εκείνο που είχε συμμετάσχει νωρίτερα σε μια ειρηνική πορεία για τη μετανάστευση με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς.Είναι «πολύ λυπηρό που σε μια πόλη η οποία σέβεται βαθιά τα δικαιώματα της Πρώτης Τροποποίησης υπάρχουν κάποιοι που περιφρονούν τις αξίες μας και εμπλέκονται σε παράλογες πράξεις βίας και καταστροφής περιουσίας», δήλωσε αργότερα, αναφερόμενος στην ελευθερία του λόγου που κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα των ΗΠΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 May 2016 - 8:32:30 UTC