Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΑΠΕ-ΜΠΕ σας εύχεται Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα
  • [02] Συμβουλές για την πρόληψη παιδικών ατυχημάτων τις μέρες της Λαμπρής
  • [03] Στην Αθήνα το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα
  • [04] Ό. Γεροβασίλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η ελληνική κοινωνία μεταδίδει μήνυμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας
  • [05] Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το Άγιο Πάσχα
  • [06] Το μήνυμα του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου για το Άγιον Πάσχα
  • [07] Η Γκλάντμπαχ χάλασε το «πάρτι» της Μπάγερν

  • [01] Το ΑΠΕ-ΜΠΕ σας εύχεται Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα

    Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σας εύχεται Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα!

    Υπενθυμίζεται ότι το Μεγάλο Σάββατο στις 22.45 το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα μεταδώσει απευθείας από το Φανάρι την Αναστάσιμη Ακολουθία από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Κωνσταντινούπολη.

    [02] Συμβουλές για την πρόληψη παιδικών ατυχημάτων τις μέρες της Λαμπρής

    Μέρες γιορτής και χαράς η πασχαλινή περίοδος, φυσικά ιδιαίτερα για τα παιδιά και η πρόεδρος του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», Natasha Clive Βρέκοσι, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, δίνει μια σειρά χρήσιμων συμβουλών για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

    Όπως λέει η κ. Βρέκοσι, κατά την περίοδο των πασχαλινών εορτών, όπου τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, για να μην υπάρξουν απρόοπτα χρειάζεται σωστή επίβλεψη.

    Δεν αφήνουμε ποτέ μικρά παιδιά χωρίς επίβλεψη στην κουζίνα όταν ετοιμάζουμε πασχαλινές λιχουδιές, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε στις λαμπάδες, αποφεύγοντας όσες είναι στολισμένες με εύφλεκτα υλικά και να εξηγούμε στα παιδιά πως πρέπει να τις κρατάνε. Η φλόγα και το λιωμένο κερί, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα. Ιδιαίτερη προσοχή στις ψησταριές και στις σούβλες την Κυριακή του Πάσχα. Τα αναμμένα κάρβουνα και τα πυρωμένα σίδερα αποτελούν αιτία σοβαρών εγκαυμάτων.

    [03] Στην Αθήνα το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα

    Με τιμές αρχηγού κράτους Άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων υποδέχθηκε επισήμως το Άγιο Φως, το οποίο «ταξίδεψε» από τα Ιεροσόλυμα, στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», τη συνοδεία ελληνικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη. Εν συνεχεία, σε κλίμα συγκίνησης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός παρέδωσε το Ανέσπερο Φως στον επιχώριο μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο και στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, παρουσία πλήθους πιστών που το υποδέχθηκαν θερμά, εκπροσώπων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του ΓΕΕΘΑ, κοριτσιών από το Λύκειο Ελληνίδων, προσκόπων και πολιτιστικών συλλόγων.

    «Το Άγιο Φως φέρει τη χάρη της Αναστάσεως σε όλον τον κόσμο και στην πατρίδα μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός, ενώ ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγος, ευχήθηκε «το Άγιο Φως να φωτίσει, να νοηματοδοτήσει τη ζωή όλων μας».

    Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης δήλωσε: «Είχα τη χαρά, αλλά και την τιμή με την ελληνική αντιπροσωπεία να μεταφέρουμε από τους Αγίους Τόπους για άλλη μία φορά το Ανέσπερο Φως στην πατρίδα μας. Το Φως που μεταδίδει σε όλη την Οικουμένη, ανεξάρτητα από εθνικότητα και φυλή, τη χαρά της Ανάστασης και μεταλαμπαδεύει το μήνυμα της ζωής, της ειρήνης και της αγάπης, της εξόδου στο φως της ελπίδας από την επικράτεια της απελπισίας. Της αλληλεγγύης και της βοήθειας σε όσους έχουν ανοιχτές πληγές από τους πολέμους και τη φτώχεια. Οι Έλληνες στην παρούσα συγκυρία, με συγκίνηση και ευλάβεια, αναγνωρίζουμε στο Άγιο Φως την έμπνευση και την ενδυνάμωση για τη δημιουργική μας πορεία». Επιπρόσθετα, ευχήθηκε «Στις δύσκολες μέρες που βιώνει η πατρίδα μας, το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης ας γίνει πηγή δύναμης, πίστης, προσωπικής δημιουργίας και συλλογικής προκοπής ενός καινούριου κόσμου, ενός κόσμου ειρηνικού, πλημμυρισμένου από Αγάπη και Ευτυχία». Τέλος, «σε όλες και όλους υγεία, οικογενειακή ευτυχία και προκοπή. Χρόνια Πολλά».

    Ακολούθως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος δήλωσε:«Εύχομαι, αυτόν τον χρόνο, στη δύσκολη περίοδο που πέρασε η Ελλάδα, το Ανέσπερο Φως να είναι αυτό που θα φέρει και τη λύτρωση της πατρίδας μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας το υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους, γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουμε την Υπεραγία Θεοτόκο, την Υπέρμαχο στρατηγό προστάτη μας, με τους προστάτες αγίους, τους Ταξιάρχες για την Πολεμική Αεροπορία, το Άγιο Γεώργιο για το Πεζικό, την Αγία Βαρβάρα και τον Άγιο Νικόλαο για το Πολεμικό Ναυτικό. Με σεβασμό και τιμή».

    Με αρχικό προορισμό την Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα, το Αναστάσιμο Φως θα «ταξιδέψει» εν συνεχεία σε 17 προορισμούς της ελληνικής επικράτειας, με πτήσεις της Aegean και της Olympic Air. Τα αεροσκάφη θα επιχειρήσουν αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς, έναν προς Αιγαίο, έναν προς Ιόνιο και έναν προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

    Της ελληνικής αντιπροσωπείας συμμετείχαν η Όλγα Γεροβασίλη, κυβερνητική εκπρόσωπος, ο Αθανάσιος Μπούρας, βουλευτής - αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, βουλευτής-υπεύθυνος της Βουλής των Ελλήνων στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, ο Λευτέρης Κρέτσος, γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγος και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός.

    [04] Ό. Γεροβασίλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η ελληνική κοινωνία μεταδίδει μήνυμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας

    "Ο λαός μας έχει περάσει πολλές δοκιμασίες τα τελευταία χρόνια. Καταφέραμε, όμως, να σταθούμε όρθιοι, παρά τις εξαιρετικά αντίξοοες συνθήκες και τις οικονομικές πιέσεις.Ταυτόχρονα, παρά τις δυσκολίες, ο ελληνικός λαός στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στους πιο αδύναμους, στους πρόσφυγες που έχουν φτάσει στη χώρα μας, αναζητώντας έναν δρόμο ελπίδας μακριά από τον πόλεμο. Αυτό είναι το μήνυμα της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, της αξιοπρέπειας που μεταδίδει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Μήνυμα που συνάδει με τις αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας". Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα σημαντική για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. "Έχουμε την τιμή", είπε, "να βρισκόμαστε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου μας υποδέχτηκε ο Μακαριότατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, κκ Θεόφιλος Γ'. Με σεβασμό στη θρησκευτική παράδοση του Ελληνισμού, εκπροσωπούμε την ελληνική Πολιτεία προκειμένου να παραλάβουμε το Άγιο φως και να το μεταφέρουμε στην Αθήνα και από εκεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

    Σημειώνεται ότι η ελληνική αντιπροσωπεία αναχώρησε σήμερα το πρωί από την Αθήνα για να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα και εν συνεχεία να το μεταφέρει στην Ελλάδα. Στην αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, συμμετέχουν επίσης ο Αθανάσιος Μπούρας, Βουλευτής - Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, Βουλευτής -Υπεύθυνος της Βουλής των Ελλήνων στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, ο Λευτέρης Κρέτσος, Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο Εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας, κ.κ. Θεολόγος, και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός. Η άφιξη της στο Διεθνή Αερολιμένα «Ελ.Βενιζέλος» στην Αθήνα αναμένεται στις 18.00 το απόγευμα και στο Διεθνή Αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη στις 21.00 το βράδυ.

    [05] Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το Άγιο Πάσχα

    Η επισήμανση ότι «Ο Θεός Λόγος με την Ανάστασίν Του αφθαρτοποίησε και εθέωσε τον τετραυματισμένον καιαμαυρωμένον απότην αμαρτίαν κατ' εικόνα Θεού πλασθέντα άνθρωπον, και έδωκεν εις αυτόν και πάλιν την δυνατότητα του καθ' ομοίωσιν, του οποίου απεστερήθη διά της παρακοής» εμπεριέχεται στο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το Άγιο Πάσχα.

    [06] Το μήνυμα του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου για το Άγιον Πάσχα

    Η ευχή «ας είναι το φετινό Πάσχα μια έξοδος από τον φόβο και την απόγνωση προς την ελπίδα και την αγαπητική δημιουργικότητα, από την υποκρισία στην αλήθεια, από τον ατομισμό στην κοινωνία της αγάπης, από τις ποικίλες φανερώσεις του θανάτου στην εμπειρία της αναστημένης ζωής» συνοδεύει το μήνυμα του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου για το Πάσχα.

    [07] Η Γκλάντμπαχ χάλασε το «πάρτι» της Μπάγερν

    Χάλασε το «πάρτι» στο «Allianz Arena», καθώς η Μπάγερν δεν κατάφερε να νικήσει την Γκλάνταμπαχ για την 32η αγωνιστική της μπουντεσλίγκα. Παρ? όλο που προηγήθηκε νωρίς, στο 6΄ με τον Μίλερ, δεν σημείωσε άλλο γκολ, δέχθηκε την ισοφάριση στο 72΄ από τον Χαν και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην πίεση που δέχθηκαν ως το τέλος. Έτσι έμεινε το 1-1 κι ενώ τα πάντα ήταν έτοιμα στο Μόναχο για την γιορτή που θα ακολουθούσε την κατάκτηση του τίτλου, τώρα θα πρέπει οι Βαυαροί να περιμένουν λίγο ακόμη.

    Την ίδια ώρα η Ντόρτμουντ έριχνε «πεντάρα» στην Βόλφσμπουργκ (5-1) και η Σάλκε περνούσε νικηφόρα 3-1 από το Ανόβερο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 April 2016 - 18:32:24 UTC