Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝ.ΕΛ.: Χρέος όλων, να είμαστε ενωμένοι
  • [02] Στην Καλαμάτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για τις εορτές του Πάσχα
  • [03] Εισβολή χιλιάδων διαδηλωτών στο κοινοβούλιο του Ιράκ
  • [04] Ν. Αναστασιάδης: Παραμένει ο στόχος για λύση του Κυπριακού το 2016
  • [05] Ο Ολυμπιακός συνέτριψε την Σπαντάου με 12-3
  • [06] Ο Ρόσμπεργκ στην «pole position»

  • [01] ΑΝ.ΕΛ.: Χρέος όλων, να είμαστε ενωμένοι

    "Το διαχρονικό μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού Χριστού είναι μήνυμα πίστης, ελπίδας και αγάπης. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πιστεύουμε βαθειά ότι η Ελλάδα αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και αγωνιζόμαστε γι'αυτό", αναφέρει στο μήνυμα της για την Ανάσταση η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

    "Αυτές τις άγιες μέρες", τονίζει, "οι Έλληνες πολίτες δικαιούνται να ελπίζουν ότι σύντομα θα υπάρξει ανάσταση για την πατρίδα μας. Το χρέος όλων μας, πολιτικών και πολιτών, είναι να είμαστε ενωμένοι".

    [02] Στην Καλαμάτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για τις εορτές του Πάσχα

    Στην Καλαμάτα για τις εορτές του Πάσχα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

    Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, έκανε περίπατο στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου πολίτες έσπευσαν να τον χαιρετήσουν και να συνομιλήσουν για λίγο μαζί του. Εν συνεχεία, μαζί με τον δήμαρχο, έκανε μια στάση σε ένα από τα καφέ της πόλης. Εκεί τους περίμεναν, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι. Απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακολουθήσει την Αναστάσιμη λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό της πόλης.

    [03] Εισβολή χιλιάδων διαδηλωτών στο κοινοβούλιο του Ιράκ

    Χιλιάδες διαδηλωτές εισήλθαν εντός της πράσινης ζώνης στην κεντρική Βαγδάτη και εισέβαλαν στο κοινοβούλιο μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Της εισβολής προηγήθηκε μήνυμα του σιίτη κληρικού Μοκτάντα αλ Σαντρ, με το οποίο τους προέτρεπε να εισβάλουν στην πράσινη ζώνη.Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην πράσινη ζώνη από το πρωί, μετά τη νέα αποτυχία της Βουλής να δώσει το πράσινο φως για τη συγκρότηση κυβέρνησης τεχνοκρατών προτεινόμενη από την πρωθυπουργό Χαϊντάρ αλ-Αμπάντι.

    [04] Ν. Αναστασιάδης: Παραμένει ο στόχος για λύση του Κυπριακού το 2016

    Η λύση του Κυπριακού εντός του τρέχοντος έτους εξακολουθεί να αποτελεί στόχο, δηλώνει ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή της Κύπρου, ο κ. Αναστασιάδης σημειώνει ότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται «σε κλίμα αλληλοκατανόησης και ότι έχει καταγραφεί πρόοδος».

    Ωστόσο, τονίζει ότι οι περισσότερες δυσκολίες στις συνομιλίες «εστιάζονται στο περιουσιακό και σε ζητήματα που αφορούν την εκτελεστική εξουσία», προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει ποια προβλήματα θα προκύψουν κατά τη συζήτηση των εδαφικών αναπροσαρμογών και των εγγυήσεων.

    Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καλεί την Τουρκία πέρα από τη ρητορική, να στηρίξει έμπρακτα τις συνομιλίες και να ενθαρρύνει τον Μουσταφά Ακιντζί.

    Αναφερόμενος στο φυσικό αέριο, υπογραμμίζει ότι «θέματα κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν τίθενται στο τραπέζι των συζητήσεων». Ωστόσο, εκφράζει την ελπίδα ότι θα υπάρξει λύση «προτού εισέλθουμε στο κρίσιμο ζήτημα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων».

    [05] Ο Ολυμπιακός συνέτριψε την Σπαντάου με 12-3

    Πολύ κοντά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Α` όμιλο του Champions League υδατοσφαίρισης, που ισοδυναμεί με απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Σε αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική, που έγινε στο κολυμβητήριο του Πειραιά, οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν την γερμανική Σπαντάου με 12-3.

    Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-2, 4-0, 2-0

    [06] Ο Ρόσμπεργκ στην «pole position»

    Ο Νίκο Ρόσμπεργκ θα εκκινήσει από την πρώτη θέση του γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα στο Σότσι της Ρωσίας, καθώς σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά. Ο Γερμανός οδηγός της Mercedes, ο οποίος έχει κερδίσει τους πρώτους τρεις αγώνες της σεζόν, άφησε στην δεύτερη θέση τον Φινλανδό Βαλτέρι Μπότας (Williams-Mercedes) και στην τρίτη τον συμπατριώτη του Κίμι Ραϊκόνεν (Ferrari).

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον δεύτερο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ, που λόγω της τιμωρίας του θα χάσει πέντε θέσεις στην εκκίνηση, ενώ όσον αφορά στον Βρετανό «ομόσταυλο» του Ρόσμπεργκ Λιούϊς Χάμιλτον, δεν έλαβε μέρος στην τρίτη σειρά των δοκιμαστικών, καθώς το μονοθέσιό του παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα, ανάλογο με αυτό που συνέβη στον αγώνα της Σανγκάης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 April 2016 - 14:32:23 UTC