Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τζ. Λιου: Η Ευρώπη να τηρήσει τη δέσμευσή της προκειμένου το χρέος της Ελλάδας να καταστεί βιώσιμο
  • [02] Οδηγός διατροφής. Το πέρασμα από τη νηστεία στην υπερφαγία του Πάσχα
  • [03] Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών νοτιοανατολικά της Κρήτης
  • [04] Στα Ιεροσόλυμα η ελληνική αντιπροσωπεία, για την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός
  • [05] Βρετανία: Πρώην ευρωβουλευτής καταδικάστηκε σε φυλάκιση, για απάτη
  • [06] Ιράν: Νίκη των μεταρρυθμιστών συμμάχων του Προέδρου Ροχανί, στον β' γύρο των βουλευτικών εκλογών
  • [07] Διαδηλώσεις στην Αργεντινή εναντίον της οικονομικής πολιτικής του Προέδρου Μάκρι
  • [08] Επεισόδια και συλλήψεις σε διαδήλωση κατά του Τραμπ στο Σαν Φρανσίσκο
  • [09] Γ. Ντάισελμπλουμ: Στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν εκ των προτέρων μέτρα
  • [10] Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να ψάχνουν επιζώντες στα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε στην Κένυα
  • [11] Δεκάδες οι νεκροί από βομβαρδισμούς στο Χαλέπι της Συρίας

  • [01] Τζ. Λιου: Η Ευρώπη να τηρήσει τη δέσμευσή της προκειμένου το χρέος της Ελλάδας να καταστεί βιώσιμο

    Την ανάγκη να τηρήσει η Ευρώπη τη δέσμευσή της προκειμένου το χρέος της Ελλάδας να καταστεί βιώσιμο μέσω ουσιαστικής ανακούφισής του, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Αμερικής Τζακ Λιου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, ο Αλ. Τσίπρας και ο Τζ. Λιου συζήτησαν για τη σημασία της εποικοδομητικής συνεργασίας Ελλάδας, ΔΝΤ και ευρωπαϊκών θεσμών προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων και να εξευρεθεί εγκαίρως μια βιώσιμη πορεία προς τα εμπρός.

    Επίσης, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών καλεί όλες τις πλευρές να δείξουν ευελιξία ώστε να ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις.

    [02] Οδηγός διατροφής. Το πέρασμα από τη νηστεία στην υπερφαγία του Πάσχα

    Το Πάσχα είναι μια περίοδος νηστείας, που συνοδεύεται από 1-2 ημέρες υπερφαγίας, με αρκετές «διατροφικές αμαρτίες», αλλά και έντονα γαστρεντερικά αλλά και καρδιακά προβλήματα.

    Λόγω αυτής της συνύπαρξης του υγιεινού αλλά και του «ανθυγιεινού» τρόπου διατροφής μέσα σε λίγες ημέρες, πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί με το τι, πότε και πώς θα φάμε αυτή την εβδομάδα, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στο www.praktoreio-Ygeias.gr.

    Αμέσως μετά την Ανάσταση, η μαγειρίτσα ή μία άλλη σούπα αποτελούν το ενδιάμεσο διατροφικό στάδιο ανάμεσα στη νηστεία και τα φαγητά του Πάσχα. Ας μείνουμε στη μαγειρίτσα συνιστούν οι ειδικοί για το βράδυ της Ανάστασης. Μία μερίδα μαγειρίτσας μπορεί να μας δώσει μέχρι και 580 θερμίδες, αλλά με πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε χοληστερόλη.Το παραδοσιακό αυτό έδεσμα μπορεί να μαγειρευτεί μόνο με ασπράδι αυγού, να έχει περισσότερα λαχανικά, λιγότερα εντόσθια και ελάχιστο ελαιόλαδο. Μπορεί επίσης τα εντόσθια να έχουν αντικατασταθεί με μανιτάρια για μια ακόμα πιο υγιεινή επιλογή.

    [03] Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών νοτιοανατολικά της Κρήτης

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκε στις 2:36 π.μ. Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

    Ο σεισμός έγινε αισθητός στην περιοχή του Παλαικάστρου Σητείας και στα νοτιοανατολικά παράλια του Νομού Λασιθίου.

    Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 101 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Παλαικάστρου και 138 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καρπάθου.Το εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

    [04] Στα Ιεροσόλυμα η ελληνική αντιπροσωπεία, για την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός

    Αναχώρησετο πρωί με το αεροσκάφος Empraer-209 της Πολεμικής Αεροπορίας η ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία θα παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα και εν συνεχεία θα το μεταφέρει στην Ελλάδα.

    Στην ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, συμμετέχουν η Όλγα Γεροβασίλη, Κυβερνητική Εκπρόσωπος, ο Αθανάσιος Μπούρας, Βουλευτής - Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, Βουλευτής -Υπεύθυνος της Βουλής των Ελλήνων στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, ο Λευτέρης Κρέτσος, Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο Εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας, κ.κ. Θεολόγος, και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός.

    Η άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Διεθνή Αερολιμένα «Ελ.Βενιζέλος»στην Αθήνα υπολογίζεται στις 18.00και στο Διεθνή Αερολιμένα «Μακεδονία»στη Θεσσαλονίκη στις 21.00.

    Στο μεταξύ, μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα θα αναχωρήσουν αμέσως αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air προκειμένου να μεταφέρουν το Άγιο Φως σε 17 προορισμούς σε Αιγαίο, Ιόνιο, Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις, αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, προς Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Χίο, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο. Παράλληλα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθεί και με τις προγραμματισμένες πτήσεις προς Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και Ιωάννινα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα θα είναι κατά προσέγγιση από τις 21:30 έως τις 22:20 το βράδυ.

    [05] Βρετανία: Πρώην ευρωβουλευτής καταδικάστηκε σε φυλάκιση, για απάτη

    Ο Πίτερ Σκίνερ, ο οποίος είχε ως το πρόσφατο παρελθόν εκπροσωπούσε τη Βρετανία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καταδικάστηκε χθες Παρασκευή σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για απάτη που του επέτρεψε να καταχραστεί ένα ποσό πάνω από 100.000 λίρες (128.000 ευρώ) το οποίο προοριζόταν για βουλευτικά έξοδα.

    Ο Σκίνερ, ευρωβουλευτής των Εργατικών από το 1994 ως το 2014, κρίθηκε ένοχος για απάτη και πλαστογραφία από το δικαστήριο του Σάουθγουορκ, στο Λονδίνο.

    Είχε καταχραστεί ευρωπαϊκά κεφάλαια τα οποία προορίζονταν για την πληρωμή προσωπικού του ΕΚ, κυρίως για να πληρώσει τη διατροφή της πρώην συζύγου του και τα έξοδα του μήνα του μέλιτος με τη νέα σύντροφό του.Ο εισαγγελέας Τζόναθαν Ντέιβις εκτίμησε ότι η ζημία για το ΕΚ ανέρχεται σε Β£132.434 και η δικαστίνα Μάουρα Μακγκάουν συμφώνησε ότι το ποσό «ξεπερνά τις Β£100.000».

    [06] Ιράν: Νίκη των μεταρρυθμιστών συμμάχων του Προέδρου Ροχανί, στον β' γύρο των βουλευτικών εκλογών

    Ο συνασπισμός των μεταρρυθμιστών/μετριοπαθών συμμάχων του Προέδρου Χασάν Ροχανί κέρδισε τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών που έγιναν χθες στο Ιράν έναντι των συντηρητικών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης όλων των τάσεων.

    Το ψηφοδέλτιο "Ελπίδα" των μεταρρυθμιστών και μετριοπαθών κερδίζει τουλάχιστον 33 από τις 68 έδρες που κρίνονταν στις συνολικά 290 του κοινοβουλίου, σύμφωνα με τα μερικά και ανεπίσημα αποτελέσματα που δίνουν στη δημοσιότητα τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.Σύμφωνα με το πρακτορείο Fars, που πρόσκειται στους συντηρητικούς, οι μεταρρυθμιστές και μετριοπαθείς εξασφάλισαν τουλάχιστον 33 έδρες έναντι των 21 που πήραν οι συντηρητικοί.

    [07] Διαδηλώσεις στην Αργεντινή εναντίον της οικονομικής πολιτικής του Προέδρου Μάκρι

    Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Μ. Παρασκευή στο Μπουένος Άιρες κατόπιν της έκκλησης των μεγαλύτερων συνδικάτων, που οργάνωσαν μια πρώτη κοινή κινητοποίηση εναντίον της πολιτικής λιτότητας που έχει θέσει σε εφαρμογή τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του ο κεντροδεξιός Πρόεδρος Μαουρίτσιο Μάκρι.

    Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων (CGT) και τα δύο σκέλη της Κεντρικής Ένωσης Εργαζομένων της Αργεντινής (CTA), που διχάζονταν επί των ημερών του Νέστορα Κίρσνερ και κατόπιν της Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ (2003-2015), αποφάσισαν αυτή τη φορά να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να καταγγείλουν τη νεοφιλελεύθερη στροφή που κάνει, όπως καταγγέλλουν, ο νέος πρόεδρος της χώρας.

    Τα συνδικάτα καταγγέλλουν το «κύμα απολύσεων» τόσο στον δημόσιο τομέα όσο και στον ιδιωτικό, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Μάκρι, την 10η Δεκεμβρίου 2015. Τα συνδικάτα υπολογίζουν ότι οι απολύσεις έχουν ήδη φθάσει τις 100.000 και θα συνεχιστούν. Η κυβέρνηση παραδέχεται ότι έχει προχωρήσει στις απολύσεις 11.000 δημοσίων υπαλλήλων το πρώτο τρίμηνο του έτους.Η μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση παρέλυσε το κέντρο της πρωτεύουσας.

    [08] Επεισόδια και συλλήψεις σε διαδήλωση κατά του Τραμπ στο Σαν Φρανσίσκο

    Επεισόδια σημειώθηκαν στη διαδήλωση που έγινε χθες το βράδυ στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας κατά του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και 5 άνθρωποι συνελήφθησαν, μία ημέρα μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν σε μια παρόμοια διαδήλωση.

    "Έγιναν πέντε συλλήψεις με την κατηγορία της παρεμπόδισης και της αντίστασης στις δυνάμεις της τάξης", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Κέβιν Κασιουαχάρα.

    Χθες περίπου 1.000 άνθρωποι, σύμφωνα με υπολογισμό ενός φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, διαδήλωσαν μπροστά από το ξενοδοχείο Hyatt Regency του Μπέρλινγκεϊμ, κοντά στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, όπου γινόταν μια σύνοδος των Ρεπουμπλικάνων της Καλιφόρνιας και ο Τραμπ εκφώνησε μια ομιλία.

    [09] Γ. Ντάισελμπλουμ: Στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν εκ των προτέρων μέτρα

    «Στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να μην μπουν σε ισχύ» δήλωσε ο πρόεδρος του Γιουρογκρούπ (Eurogroup) Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λα Στάμπα». Αναλυτικότερα, ερωτηθείς από την ιταλική εφημερίδα σχετικά με το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις απάντησε: «Στο Εκοφίν του Άμστερνταμ επιτελέσαμε σημαντική πρόοδο. Υπάρχει μια συμφωνία αρχής σε σχέση με την πρώτη δέσμη που ισοδυναμεί με το 3% του ΑΕΠ. Λείπει η συμφωνία για το δεύτερο κεφάλαιο, τα αυτόματα μέτρα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η Αθήνα δεν πετύχει το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% το 2018. Οι προβλέψεις αποκλίνουν, το ΔΝΤ επιθυμεί να έχει μια ασφάλεια. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό είναι δύσκολο. Στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να μην μπουν σε ισχύ».

    «Είναι ένα ευαίσθητο θέμα και ο κόσμος εκνευρίζεται εύκολα. Η ερώτησή μου είναι: "το να ανησυχούμε βοηθά; Πρέπει να είμαστε σοβαροί". Υπάρχει μια συμφωνία στον ορίζοντα, με συγκεκριμένους στόχους. Αυτό έχω να πω», δήλωσε ο πρόεδρος του Γιουρογκρούπ (Eurogroup) Γερούν Ντάισελμπλουμ σε ερώτηση σχετικά με κάποιες νέες αναφορές σε πιθανότητα «Γκρέξιτ».

    Σε ερώτηση της Λα Στάμπα αν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο ακυρώθηκε το προγραμματισμένο για χθες Γιουρογκορούπ, ο επικεφαλής του απαντά ότι «είναι θέμα χρόνου» και πως «χρειάζεται εναλλακτική προσέγγιση».

    Σχετικά με την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα υπογραμμίζει ότι «πριν από ένα χρόνο ήταν μηδενική, αλλά στη συνέχεια έγιναν μεγάλα βήματα προόδου». «Είμαστε κοντά, χρειάζεται μόνον μια επιπλέον εγγύηση», εξηγεί ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

    Σε ό,τι αφορά, τέλος, το αίτημα για σύγκληση έκτατης Ευρωπαϊκής Συνόδου, εκτιμά ότι «δεν θα βοηθούσε» από τη στιγμή που «το Γιουρογκρούπ πρέπει και μπορεί να λύσει το θέμα». «Θα ειδωθούμε και πάλι στις 9 Μαΐου στις Βρυξέλλες», τονίζει, τέλος, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    [10] Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να ψάχνουν επιζώντες στα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε στην Κένυα

    Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες στο εξαώροφο κτίριο που κατέρρευσε χθες βράδυ στο Ναϊρόμπι εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών, ανακοίνωσε ο κενυατικός Ερυθρός Σταυρός, κατά τον οποίο 44 άνθρωποι διασώθηκαν.

    Μια εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που μετέδωσαν κενυατικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το κτίριο κατέρρευσε. «Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για νεκρούς, αυτές είναι πληροφορίες που δεν έχουμε», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αρνόλντα Σιούντου.

    «Δεν γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια, φοβόμαστε ότι είναι πολλοί ακόμη», επισήμανε πάντως. «Οι έρευνες συνεχίζονται. Στο σημείο βρίσκονται ένας γερανός και πολλά ασθενοφόρα».

    Η Σιούντου ανέφερε ότι το κτίριο κατέρρευσε στις 21:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στη λαϊκή γειτονιά Χουρούμα του βορειοανατολικού Ναϊρόμπι, την οποία έπληξαν χθες οι πιο ραγδαίες βροχοπτώσεις από την έναρξη της περιόδου των βροχών.

    [11] Δεκάδες οι νεκροί από βομβαρδισμούς στο Χαλέπι της Συρίας

    Τουλάχιστον 50 είναι οι νεκροί, μεταξύ των οποίων και έξι γιατροί, από τον αεροπορικό βομβαρδισμό ενός νοσοκομείου στο Χαλέπι της Συρίας, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

    Το νοσοκομείο Αλ Κοντς, σε μια συνοικία της πόλης που ελέγχεται από τους αντάρτες, βομβαρδίστηκε τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη.

    Οι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και σήμερα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 20 άμαχοι. Η πολεμική αεροπορία του συριακού καθεστώτος έπληξε άλλη μια κλινική, τραυματίζοντας πολλά άτομα. Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι το νοσοκομείο αυτό καταστράφηκε εν μέρει και ότι ο ίδιος είδε ιατροφαρμακευτικό υλικό να έχει σκορπιστεί στα συντρίμμια. "Εξώ εξυπηρετούμε πολίτες, δεν υπάρχει στρατός", είπε ο διευθυντής της κλινικής, ο Χάσαν αλ Άχμαντ.

    "Η γη τρέμει κάτω από τα πόδια μας. Οι βομβαρδισμοί δεν σταμάτησαν τη νύχτα. Δεν κλείσαμε μάτι", είπε ένας κάτοικος της συνοικίας Μπουστάν αλ Κασρ η οποία μπήκε ξανά στο στόχαστρο.

    Για τους κατοίκους του Χαλεπιού, η εκεχειρία που συμφωνήθηκε μεταξύ του καθεστώτος και των ανταρτών στα τέλη Φεβρουαρίου δεν αποτελεί παρά μακρινή ανάμνηση. Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν χάσει τη ζωή τους στην πόλη περισσότεροι από 200 άνθρωποι. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μόνο σήμερα σκοτώθηκαν 13 στις συνοικίες που ελέγχονται από το καθεστώς και άλλοι 11 στις γειτονιές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών. Οι τραυματίες ανέρχονται σε πολλές δεκάδες.

    Λόγω των βομβαρδισμών ματαιώθηκε η προσευχή της Παρασκευής, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στις συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 April 2016 - 6:32:29 UTC