Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναχρονιστικό, ακατάλληλο και αδιέξοδο το Ασφαλιστικό, σύμφωνα με το Ποτάμι
  • [02] «Άτακτη υποχώρηση» οι αποφάσεις του Eurogroup υποστηρίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη
  • [03] Οδηγίες της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος / ΙΝΚΑ για τις αγορές του Πάσχα
  • [04] Κατατέθηκε το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο
  • [05] Το Ταινιόραμα επιστρέφει στον κινηματογράφο Άστυ
  • [06] «Η Αγρυπνία του Πάθους» τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
  • [07] Συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως και το Σάββατο 7 Μαΐου 2016
  • [08] Προκρίθηκε στο Ρίο η Μαρία Πρεβολαράκη

  • [01] Αναχρονιστικό, ακατάλληλο και αδιέξοδο το Ασφαλιστικό, σύμφωνα με το Ποτάμι

    Το Ποτάμι με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει αναχρονιστικό το προωθούμενο από τη κυβέρνηση ασφαλιστικό γιατί το 2018 είναι τελείως αναντίστοιχο με τις ανάγκες μιας σύγχρονης χώρας και πολύ περισσότερο της μεταμνημονιακής Ελλάδας. Επικρίνει την κυβέρνηση γιατί μεταφέρει το κόστος της χρηματοδότησης των συντάξεων σε μια εποχή που τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα- λόγω της γήρανσης του πληθυσμού και της χρονικής δομής της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους.

    Επίσης γιατί προωθεί κοινούς κανόνες αλλά είναι οι λάθος κανόνες, έχει εισπρακτικό χαρακτήρα με πολλές «κρυμμένες πονηριές», δίνει σχετικά υψηλές παροχές με λίγα χρόνια κι ενθαρρύνει την πρόωρη συνταξιοδότηση.

    Σύμφωνα με το Ποτάμι η έλλειψη ανταποδοτικότητας μετατρέπει το όλο σύστημα σε τιμωρητικό φόρο στην εργασία ενώ επί της ουσίας αυτό που επιχειρείται είναι η διατήρηση, για λίγα χρόνια ακόμα, ενός χρεοκοπημένου διανεμητικού συστήματος μέσω της υπέρμετρης επιβάρυνσης των σημερινών ασφαλισμένων, κυρίως των αυτοαπασχολουμένων με σχετικά υψηλά εισοδήματα, των διπλά απασχολουμένων, των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζόμενων με μπλοκάκια, οι οποίοι ασφαλίζονται ως μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι και θα πληρώνουν διπλές εισφορές ακόμη και για την υγεία.

    «Η αλήθεια είναι ότι μειώσεις θα υποστούν όσοι λαμβάνουν από κύρια και επικουρική πάνω από 1.300 μεικτά και 1.170 καθαρά», υποστηρίζει το Ποτάμι και μιλάει για εμμονή σε ένα αδιέξοδο σύστημα, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε ένα φαύλο κύκλο συνεχούς περιδίνησης.

    Το Ποτάμι προτείνει ένα μοντέλο τριών πυλώνων (εθνική σύνταξη, ατομικός λογαριασμός, επαγγελματική ασφάλιση). Ένα τέτοιο μοντέλο διακρίνει τους ρόλους της κοινωνικής και επαγγελματικής αλληλεγγύης. Ιεραρχεί προτεραιότητες και αφήνει πεδίο ευελιξίας για αποκλίσεις από τον μέσο όρο, χωρίς αυτές να επιβαρύνουν τρίτους, όπως σημειώνει.

    [02] «Άτακτη υποχώρηση» οι αποφάσεις του Eurogroup υποστηρίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη

    Tα αποτελέσματα του Εurogroup «αποδεικνύουν ότι η δήθεν "περήφανη διαπραγμάτευση" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετετράπη σε άτακτη και χωρίς όρους υποχώρηση», επισημαίνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη και καταλογίζει στην κυβέρνηση έλλειψη σχεδίου και στρατηγικής, πολύμηνη καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση του «Μνημονίου Τσίπρα» που οδήγησαν σε αύξηση του λογαριασμού στα 12,5 δισ. ευρώ για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

    «Ακόμη και για το χρέος φαίνεται ότι οι συζητήσεις θα γίνουν σε πλαίσιο που υπολείπεται από τις προβλέψεις-αποφάσεις του Eurogroup του 2012», σημειώνει και τονίζει ότι η ανικανότητα της κυβέρνησης, οι τακτικισμοί, τα επικοινωνιακά κόλπα, οδηγούν σε νέες επώδυνες καταστάσεις για τους πολίτες. Καταστάσεις που εντείνουν τα αδιέξοδα και την απουσία αξιόπιστης προοπτικής για την υπέρβαση της κρίσης.

    [03] Οδηγίες της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος / ΙΝΚΑ για τις αγορές του Πάσχα

    Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά την διάρκεια αυτών των ημερών, η αγορά τροφίμων ελέγχεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ακολουθώντας την ανάγκη του καταναλωτή για καλή και ασφαλή ποιότητα και ανάλογα καλές τιμές. Παρ όλα αυτά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος/ΙΝΚΑ, η τελική ευθύνη αγορών ανήκει στον καταναλωτή, ο οποίος θα πρέπει να εφαρμόζει αυστηρά κριτήρια επιλογής, έχοντας υπόψη ότι:

  • η σχέση τιμών και ποιότητας είναι αυτονόητη.

  • Οι αγορές τροφίμων από πλανόδιους πωλητές, από μη σταθερά και επώνυμα σημεία πώλησης ή από δήθεν παραγωγούς, θα πρέπει να αποφεύγονται συστηματικά, διότι αποτελούν χώρο διάθεσης μη ελεγχόμενων τροφίμων, πολλές φορές ακατάλληλων ή επικίνδυνων.

  • Οι βασικοί κανόνες που αφορούν την αναζήτηση πληροφοριών στην επισήμανση των τυποποιημένων ή μη τροφίμων ισχύουν πάντα, όπως επίσης ισχύουν οι βασικοί κανόνες σχετικά με την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων στο τελικό στάδιο διαχείρισής τους (συντήρηση, μαγείρεμα, κλπ.) από τον καταναλωτή.

    [04] Κατατέθηκε το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο

    Κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο με τίτλο «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων» του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Η συζήτηση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, στο οποίο περιλαμβάνονται και διατάξεις για τη φορολογία εισοδήματος, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ξεκινήσει στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής από την ερχόμενη εβδομάδα , ενώ η ψήφισή του στην Ολομέλεια αναμένεται να γίνει μετά το Πάσχα.

    [05] Το Ταινιόραμα επιστρέφει στον κινηματογράφο Άστυ

    Εκατόν εξήντα οκτώ ταινίες από όλο το φάσμα της ιστορίας του σινεμά περιλαμβάνει φέτος το «Ταινιόραμα», το καθιερωμένο θερινό φεστιβάλ ταινιών του κινηματογράφου Αστυ ( Στοά Κοραή), που πραγματοποιείται από τις 12 Μαΐου έως τις 6 Ιουλίου.

    Για 25η χρονιά, μία απέραντη ταινιοθήκη θα παρελάσει από την οθόνη του Αστυ, με κλασικά αριστουργήματα της 7ης Τέχνης , όπως ο «Ιβάν ο Τρομερός» του Σεργκέι 'Αιζενσταϊν, η «Λολίτα» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ , ο «Θρόνος του Αίματος» του Ακίρα Κουροσάουα, Ο «Καίσαρας Πρέπει να Πεθάνει» των αδερφών Ταβιάνι και ο «Λευκός Θεός» του Κόρνελ Μουντρούτσο.

    Οι προβολές θα γίνονται με το ημερήσιο εισιτήριο των 7 ευρώ για τρεις ταινίες, ενώ θα διατεθεί και περιορισμένος αριθμός καρτών διαρκείας, με την οποία οι σινεφίλ μπορούν να δουν και τις 168 ταινίες με 45 ευρώ.

    [06] «Η Αγρυπνία του Πάθους» τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

    Μετά την «Αγρυπνία των Χριστουγέννων» και την «Αγρυπνία της Αποκριάς», ο Κωνσταντίνος Ντέλλας επιστρέφει τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής (29/4) στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μαζί με τη δημιουργική ομάδα του BOUΛOUKI PROJECT (Ανδρέας Σκούρτης, Κωνσταντίνα Μαρδίκη, Νεφέλη Σωτηράκη), στο τελευταίο μέρος της τριλογίας «Insomnia Greca», με τίτλο «Η Αγρυπνία του Πάθους- Τιμώντας το θάνατο του Μεγάλου Ξένου».

    Στην τρίτη και τελευταία Αγρυπνία, οι συντελεστές προσεγγίζουν και πάλι την έννοια του ξένου που διέτρεξε και τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις δίνοντας νέες διαστάσεις στο ψαλμικό κείμενο κατά το οποίο ο Ιωσήφ ο Αριμαθαίας ζητά από τον Πιλάτο το νεκρό σώμα του Ιησού, λέγοντας: «Δος μοι τούτον τον ξένον».

    Για το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας «Insomnia Greca», την «Αγρυπνία του Πάθους», συμπράττουν με τον Κωνσταντίνο Ντέλλα σαράντα performers - ηθοποιοί και χορευτές - μεταξύ των οποίων ο Χάρης Αττώνης, ο Μάνος Καρατζογιάννης, η Ρίτα Λυτού, η Ανδρονίκη Μαραθάκη, η Σοφία Μουτίδου, η Φανή Παναγιωτίδου, η Μαρία Κοσκινά, η Δέσποινα Σαραφίδου, ο Μιχάλης Καλιότσος, η Ζωή Ξανθοπούλου, η Μαρία Γεωργοπούλου, κ.α.

    Γενική Είσοδος: 10 ευρώ.

    [07] Συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως και το Σάββατο 7 Μαΐου 2016

    Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα στην Αθήνα, ενημερώθηκε αναλυτικά και εξέτασε σε βάθος τις προτεινόμενες διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και αποφάσισε την παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους έως και το Σάββατο, 7 Μαΐου 2016.

    Ειδικότερα, η Ολομέλεια εκτιμά ότι το νομοσχέδιο παρά τις επιμέρους τροποποιήσεις, δεν έχει μεταβληθεί ουσιωδώς κατά περιεχόμενο και οι προτεινόμενες διατάξεις εξακολουθούν να οδηγούν σε δήμευση του μεγαλύτερου μέρους του εισοδήματος των δικηγόρων, απειλώντας ευθέως την επαγγελματική και οικονομική τους υπόσταση.

    [08] Προκρίθηκε στο Ρίο η Μαρία Πρεβολαράκη

    Την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο εξασφάλισε η Μαρία Πρεβολαράκη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έφτασε έως τον τελικό στο 1ο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά της κατηγορίας των 53κ. και εξασφάλισε την πρόκριση.

    Η Πρεβολαράκη κέρδισε την Μόρι (Ιταλία) στον προκριματικό γύρο με πτώση. Στις «16» έδωσε αμφίρροπο αγώνα με την Γκουν (Τουρκία) και την κατέβαλε με 1-0, ενώ στα ημιτελικά επικράτησε με 7-4 της Γκάλαμπος (Ουγγαρία) και έφτασε στα ημιτελικά.

    Εκεί αντιμετώπισε την Μαλισέβα (Ρωσία) και ύστερα από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι νίκησε με 6-5 και ταυτόχρονα η ίδια, αλλά και η ελληνική Πάλη πανηγύρισε την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 April 2016 - 16:32:30 UTC