Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυμα στήριξης στις γυναίκες που βιώνουν έντονα την κρίση έστειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [02] Κυκλοφορεί από σήμερα το βιβλίο του Γ. Παπακωνσταντίνου «GAME OVER Η αλήθεια για τη κρίση»
  • [03] Στους 53.817 ανέρχονται σήμερα οι πρόσφυγες και μετανάστες στην ελληνική επικράτεια
  • [04] Ο Ομπάμα προειδοποιεί το Ηνωμένο Βασίλειο πως ένα Brexit θα είχε εμπορικές συνέπειες
  • [05] Γιορτάζοντας την ημέρα βιβλίου με σύνθημα «Διαβάζω και αλλάζω»
  • [06] Τρεις κορυφαίες συνθέσεις του Mίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής την Κυριακή των Βαΐων
  • [07] Ο Βαρθολομαίος στη Βιέννη για τα Θυρανοίξια του ανακαινισμένου ναού του Αγίου Γεωργίου
  • [08] «Να βρούμε τον τρόπο το μήνυμα της ΝΔ να περνά στην κοινωνία»
  • [09] «Δεν θα αλλάξει η Ελλάδα αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς» τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης

  • [01] Μήνυμα στήριξης στις γυναίκες που βιώνουν έντονα την κρίση έστειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης

    Μήνυμα στήριξης στις γυναίκες που βιώνουν πολύ έντονα την κρίση στη χώρα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε παράλληλη εκδήλωση του τομέα γυναικών της ΝΔ στο συνέδριο του κόμματος.

    «Προέρχομαι από μια γυναικοκρατούμενη οικογένεια» είπε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως αποφάσισε να διατηρήσει την ποσόστωση των γυναικών στα κομματικά όργανα.

    «Θα διώξουμε την πιο ανίκανη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Με τον δικό σας αγώνα θα αντιστραφεί και η δημογραφική προτίμηση των γυναικών στον κ. Τσίπρα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως ειδικά σε συνθήκες μεγάλης κρίσης «οι γυναίκες τραβάνε το μεγάλο ζόρι». Όπως είπε, αυτές κρατάνε το νοικοκυριό και κάνουν τρεις δουλειές σε μια, ενώ τόνισε πως με την κοινωνική πολιτική που θα υλοποιήσει η ΝΔ θα στηριχθεί η γυναίκα στην οικογένεια και την κοινωνία. «Θα δώσουμε ευκαιρίες στις γυναίκες να αναδείξουν τα πολιτικά τους ταλέντα. Ξέρουμε πολύ καλά μέσα στα νοικοκυριά ποια είναι η δυνατή φωνή που καθορίζει την ψήφο και των ανδρών και εσείς θα δώσετε τη νίκη στη ΝΔ» είπε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στις γυναίκες του κόμματος.

    [02] Κυκλοφορεί από σήμερα το βιβλίο του Γ. Παπακωνσταντίνου «GAME OVER Η αλήθεια για τη κρίση»

    Στις προθήκες των βιβλιοπωλείων βρίσκεται από σήμερα το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τίτλο: «GAME OVER Η αλήθεια για τη κρίση».

    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εκθέτει λεπτομερώς τα όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν της σύνοψής του πρώτου Μνημονίου για το οποίο θεωρεί ότι ήταν αναπόφευκτο λόγω του τεράστιου ελλείμματος που είχε δημιουργηθεί επί κυβέρνησης Καραμανλή.

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αφηγείται συζητήσεις και περιστατικά τα οποία συνέβησαν με την παρουσία του στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές , τον Ντομινίκ Στρος Καν στο Νταβός, τον Ιανουάριο του 2010 και τις παρασκηνιακές κινήσεις των Αμερικανών καθώς και τις ενέργειες που έκανε ο ίδιος και ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Παραδέχεται διαχειριστικά λάθη στην εφαρμογή του, αναφέρει τις ενδοκυβερνητικές εντάσεις και τις αντιδράσεις εντός του ΠΑΣΟΚ ενώ ασκεί έντονη κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη στάση του.

    Επίσης ο πρώην υπουργός μιλάει για τις ενέργειές του γύρω από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, την Εξεταστική Επιτροπή και την παραπομπή του σε δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο.

    Ισχυρίζεται ότι εκείνη τη περίοδο του ζητήθηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει στοιχεία για να ενοχοποιηθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος και να απαλλαγεί ο ίδιος, ενώ περιγράφει τα συναισθήματά του για την απόφαση του δικαστηρίου.

    Το βιβλίο συμπίπτει με την έκτη επέτειο από την ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου, τον Απρίλιο του 2010, από το Καστελόριζο.

    [03] Στους 53.817 ανέρχονται σήμερα οι πρόσφυγες και μετανάστες στην ελληνική επικράτεια

    Σε 53.817 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σήμερα, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

    Στα νησιά παραμένουν 7.899 άτομα, από τους οποίους οι 20 αφίχθησαν το τελευταίο 24ωρο. Στην Αττική φιλοξενούνται 14.359 πρόσφυγες. Μετά τη μετακίνηση μεγάλου αριθμού προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά, τα άτομα που παραμένουν στις προβλήτες υπολογίζονται σε 3.294, ενώ 1.650 άτομα βρίσκονται, πλέον, στη δομή φιλοξενίας του Σκαραμαγκά. Στην κεντρική Ελλάδα οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 1.923 και στη νότια Ελλάδα σε 338.

    Στο camp της Ειδομένης οι πρόσφυγες υπολογίζονται σε 10.232 και στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου σε 1.191. Συνολικά στη βόρεια Ελλάδα φιλοξενούνται 29.298 άτομα.

    [04] Ο Ομπάμα προειδοποιεί το Ηνωμένο Βασίλειο πως ένα Brexit θα είχε εμπορικές συνέπειες

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, προειδοποίησε χθες το Ηνωμένο Βασίλειο πως θα μείνει πίσω όσον αφορά στις εμπορικές του σχέσεις με τις ΗΠΑ αν επιλέξει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

    "Κάποιοι πιστεύουν πως ίσως υπάρξει συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά αυτό δεν θα συμβεί τόσο γρήγορα (...) Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μείνει πίσω", προειδοποίησε σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στο Λονδίνο.

    "Επικεντρωνόμαστε στις διαπραγματεύσεις με το μεγάλο μπλοκ", δηλαδή με την ΕΕ, πρόσθεσε. "Οι ΗΠΑ θέλουν ένα Ηνωμένο Βασίλειο που να είναι ισχυρός εταίρος. Και το Ηνωμένο Βασίλειο διαπρέπει όταν συμβάλει σε μια ισχυρή Ευρώπη", τόνισε.

    Αμέσως μετά την άφιξή του στο Λονδίνο για τετραήμερη επίσκεψη, ο κ. Ομπάμα απηύθυνε θερμή έκκληση υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, ένα ζήτημα που διχάζει τη χώρα.

    "Η ΕΕ δεν μειώνει τη βρετανική επιρροή, την αυξάνει", έγραψε ο κ. Ομπάμα σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Daily Telegraph λίγο μετά την άφιξή του.

    Ο κ. Κάμερον από την πλευρά του επαίνεσε τη Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών (Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου & Επενδύσεων - TTIP) που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ και από την οποία η Μεγάλη Βρετανία θα αποκλειστεί σε περίπτωση εξόδου της από την ΕΕ.

    "Εργαζόμαστε σκληρά ώστε να προχωρήσουν (αυτές οι διαπραγματεύσεις), διότι (αυτή η συμφωνία) θα επέτρεπε στις οικονομίες μας να κερδίσουν δισεκατομμύρια και θα αποτελούσε παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο", δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

    Σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Bild που δημοσιεύτηκε πριν την άφιξή του στη Γερμανία, ο κ. Ομπάμα εκτίμησε και αυτός πως η TTIP θα "ενισχύσει το εμπόριο και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και στην ΕΕ".

    [05] Γιορτάζοντας την ημέρα βιβλίου με σύνθημα «Διαβάζω και αλλάζω»

    Με έναν μεγάλο περίπατο στο κέντρο της Αθήνας γιορτάζει σήμερα την Ημέρα Βιβλίου η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου (ΕΝΕΛΒΙ), σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων και τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ).

    Η 23η Απριλίου, η οποία έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, αφιερωμένη σε δύο εμβληματικά πρόσωπα της διεθνούς λογοτεχνίας που έφυγαν την ίδια ημέρα (23 Απριλίου 1616) από τη ζωή, τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ και τον Μιγκέλ ντε Θερβάντες, τιμάται από φέτος και στην Ελλάδα. Ο Περίπατος Βιβλίου περνά από 22 σημεία του αθηναϊκού κέντρου και οι αναγνώστες μπορούν να επιλέξουν τη δική τους διαδρομή, παρακολουθώντας εκδηλώσεις, γνωρίζοντας από κοντά συγγραφείς και εκδότες και συμμετέχοντας σε ποικίλα δρώμενα.

    Ο περίπατος ξεκινάει από το ιστορικό κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης στην οδό Πανεπιστημίου. Εδώ θα πραγματοποιηθούν τρεις ξεναγήσεις (ώρες έναρξης: 10:00 - 11:30 - 13:00) με αναφορά στην ιστορία της Βιβλιοθήκης και τις συλλογές της, όπως και με ενημέρωση για τη διαδικασία μετεγκατάστασής της στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, όπου θα λειτουργήσει με νέες προοπτικές και υπηρεσίες (κάθε ξενάγηση διαρκεί 20 λεπτά). Ο περίπατος συνεχίζεται σε εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπωλεία περιμετρικά της Εθνικής Βιβλιοθήκης και με όρια το Σύνταγμα και τις οδούς Καραγιώργη Σερβίας, Αθηνάς και Καλλιδρομίου. Το εσωτερικό της περιμέτρου περιλαμβάνει τις οδούς Κολοκοτρώνη, Βουλής, Ακαδημίας, Σόλωνος, Σκουφά, Χαριλάου Τρικούπη, Ζωοδόχου Πηγής, Ζαλόγγου, Διδότου, Τοσίτσα και Μασσαλίας. Σε όλους τους χώρους διοργανώνονται μία ή περισσότερες εκδηλώσεις βιβλίου με πεζογράφους, ποιητές, μεταφραστές, επιμελητές και εκδότες. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα δίνονται με τις αγορές βιβλίων αναμνηστικές πάνινες τσάντες με το λογότυπο «Διαβάζω και αλλάζω».

    «Παρά τη διεθνή της καθιέρωση, η Ημέρα Βιβλίου ήταν άγνωστη μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Θελήσαμε να κάνουμε κάτι θετικό και να ανοίξουμε από φέτος έναν καινούργιο δρόμο, έναν δρόμο μέσα από τον οποίο θα προβάλλεται και θα στηρίζεται η υπόθεση της ανάγνωσης», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κωνσταντίνος Γκοβόστης (εκδόσεις Γκοβόστη), γενικός γραμματέας της ΕΝΕΛΒΙ: «Λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά θέλουμε να περάσει το μήνυμα και να έρθει ο κόσμος κοντά στο βιβλίο. Και από αυτή την άποψη είναι σημαντική και η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για την καθιέρωση της Ημέρας Βιβλίου στα σχολεία, που γιορτάστηκε στις 22 Απριλίου. Στην προσπάθειά μας κινητοποιήθηκαν οι πάντες: οι εκδότες, η Εταιρεία Συγγραφέων, οι δημοτικές Αρχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, τα βιβλιοπωλεία και οι βιβλιοθήκες. Σημειωτέον ότι στις εκδηλώσεις λαμβάνουν μέρος 46 δημόσιες και 42 ιδιωτικές βιβλιοθήκες. Του χρόνου φιλοδοξούμε να είμαστε πιο οργανωμένοι και να επεκτείνουμε τον Περίπατο Βιβλίου και σε άλλες πόλεις».

    Σε τι ακριβώς αποσκοπεί η διοργάνωση της Ημέρας Βιβλίου;

    «Υπάρχει ένας κόσμος ευαίσθητος και ανήσυχος, που δεν έχει κατ' ανάγκην σχέση με το βιβλίο», απαντά ο Κ. Γκοβόστης: «Αυτό τον κόσμο επιδιώκουμε να προσεγγίσουμε. Και κάτι τέτοιο θα είναι αποτελεσματικό αν στηριχθεί όχι σε φιέστες, αλλά σε κινήσεις που θα γίνουν σε συνοικίες και γειτονιές. Είναι ευκαιρία η Ημέρα Βιβλίου για να αναπτυχθεί μια κινητικότητα, να βρεθεί ένας τρόπος να αποδράσουμε από το ίντερνετ και την τηλεόραση. Μακάρι να ανταποκριθεί έστω και ένα δέκα τοις εκατό του συνόλου. Η ωφέλεια θα είναι σε κάθε περίπτωση σημαντική».

    [06] Τρεις κορυφαίες συνθέσεις του Mίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής την Κυριακή των Βαΐων

    Τρία συμφωνικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη με ιδιαίτερο συμβολισμό, ερμηνεύει την Κυριακή των Βαΐων 24 Απριλίου (ώρα 20:30), στο Μέγαρο Μουσικής, η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου.

    Πρόκειται για «Το Τροπάριο της Κασσιανής», το πρώτο συμφωνικό έργο του, τη «Ραψωδία για βαρύτονο και ορχήστρα»- κατά τον ίδιο τον συνθέτη το «κύκνειο άσμα» του- και τον κύκλο τραγουδιών «Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν», έργο με μεγαλειώδη αντιπολεμικό χαρακτήρα που θεωρείται παγκοσμίως από τα πλέον σημαντικά έργα του συνθέτη.

    Με την Ορχήστρα συμπράττει ο καταξιωμένος σολίστ Τάσος Αποστόλου.

    Με την ευκαιρία της συναυλίας, ο Μίκης Θεοδωράκης έστειλε την ακόλουθη επιστολή:

    «Την Κυριακή στο Μέγαρο Μουσικής θα ζήσω μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Με τη βοήθεια της Ορχήστρας «Καμεράτα», θα πάω πίσω στον χρόνο, στα 1942, τότε που συνέθεσα το πρώτο αξιόλογο έργο μου, την «Κασσιανή» και αμέσως πάλι στο σήμερα, στην τελευταία μουσική σύνθεση της ζωής μου, τη «Ραψωδία για Ορχήστρα» (2009).

    Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στη Ζωή που με αξίωσε να ζήσω μια τόσο συγκλονιστική εμπειρία.

    Μίκης Θεοδωράκης

    Αθήνα, 21.4.2016

    ΥΓ. Σαν σήμερα, πριν 49 χρόνια έγινε η Δικτατορία. Μέσα στον Ωκεανό της Μουσικής στον οποίο έζησα, το γεγονός αυτό φαντάζει μέσα μου σαν μια μαύρη κουκίδα?»

    [07] Ο Βαρθολομαίος στη Βιέννη για τα Θυρανοίξια του ανακαινισμένου ναού του Αγίου Γεωργίου

    Συνάντηση με τον ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, θα έχει σήμερα το απόγευμα στη Βιέννη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος το μεσημέρι της Κυριακής θα τελέσει τα Θυρανοίξια του ανακαινισμένου ναού του Αγίου Γεωργίου, στην Οδό Ελλήνων στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, ενός από τους αρχαιότερους και πλέον ιστορικούς ναούς της Ορθοδοξίας στη Διασπορά.

    Στη σημερινή του μορφή, ο ναός του Αγίου Γεωργίου χρονολογείται από το 1806 και σε αυτόν εκκλησιάζονταν ο Ρήγας Φεραίος, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης και μέλη της Φιλικής Εταιρείας, ενώ τα τελευταία χρόνια έχρηζε επιτακτικά ανακαίνισης και την πρωτοβουλία προς τούτο είχε αναλάβει η Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας, ενώ στην ανακαίνισή του συνέβαλαν, ακόμη και σε περίοδο κρίσης, Έλληνες από τη Βιέννη και όλο τον κόσμο, όπως επίσης φίλοι της Ελλάδας.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Βιέννη, ο μητροπολίτης Αυστρίας- έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιος, ο Οικουμενικ?ς Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ήδη από την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του ναού, είχε εκφράσει την πατρική του αγάπη και το αδιάκοπο ενδιαφέρον γι αυτό το ευγενές έργο, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την απόφασή του να τελέσει τα Θυαρανοίξια του ανακαινισμένου Αγίου Γεωργίου, ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία των Ελλήνων της Βιέννης και του νεότερου Ελληνικού Έθνους.

    Η Κοινότητα του Αγίου Γεωργίου (η Αδελφότητα των Ελλήνων Ορθοδόξων Οθωμανών Υπηκόων, όπως αποκαλούνταν τότε) φέρεται να ιδρύθηκε το 1683 στη Βιέννη, τότε πρωτεύουσα της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας, από Έλληνες με οθωμανική υπηκοότητα, κυρίως εμπόρους.

    [08] «Να βρούμε τον τρόπο το μήνυμα της ΝΔ να περνά στην κοινωνία»

    Το μεγάλο στοίχημα του κ. Μητσοτάκη είναι να καταφέρει να αλλάξει τη νοοτροπία των Ελλήνων τόνισε στην ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

    Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η παράταξη πρέπει να κάνει ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός με ουσιαστικές καταστατικές αλλαγές, επισημαίνοντας όμως πως αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Ο κ. Γεωργιάδης υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά επισημαίνοντας τις μειώσεις στον ΦΠΑ στην εστίαση, στην έκτακτη εισφορά, στον φόρο στα καύσιμα και στον ΕΝΦΙΑ, τονίζοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει αυξήσει όλους αυτούς τους φόρους.

    «Πρέπει να βρούμε τον τρόπο το μήνυμα της ΝΔ να περνά στην κοινωνία αλλιώς θα είμαστε πάντα έρμαιο του λαϊκισμού της άλλης πλευράς που υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης χαρακτηρίζοντας «αρχιλαϊκιστή» τον κ. Τσίπρα. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον κ. Φίλη που ήταν στο ακροατήριο να απαντήσει πώς ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε τόσα πράγματα στον ελληνικό λαό χωρίς να έχει διασφαλίσει τίποτα και προέβλεψε πως ο ελληνικός λαός με το νέο μνημόνιο θα δοκιμαστεί πολύ. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε τέλος πως έχει έρθει η ώρα η ΝΔ να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές με νέα πρόσωπα.

    [09] «Δεν θα αλλάξει η Ελλάδα αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς» τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης

    Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης τονίζοντας πως έχει καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ των δημαγωγικών υποσχέσεων, ενώ μέσα σε 15 μήνες κατάφερε να υπογράψει δεύτερο μνημόνιο.

    Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως στη ΝΔ θα πρέπει να είναι ειλικρινείς και απέναντι στο κόμμα με μια ουσιαστική κυβερνητική πρόταση μακριά από λαϊκιστικές προσεγγίσεις. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως χρειάζεται μια διαφορετική αντίληψη με ανανέωση σε πρόσωπα, θέσεις και προτάσεις. «Να δείξουμε πως αυτά που λέμε τα εννοούμε, ναι έχουμε αντιληφθεί ότι κάναμε λάθη και χρησιμοποιούμε το καταστατικό μας για να δείξουμε ότι σε βασικά ζητήματα αλλάζουμε ρότα» είπε χαρακτηριστικά.

    Όπως είπε, οι πολίτες έχουν ξεφύγει από τις κομματικές ταμπέλες και θέλουν λύσεις. «Όταν κάνεις κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνεις σαφές ότι έχεις διδαχθεί από τα λάθη σου και τα λάθη των άλλων και να γίνει σαφές πως αλλάζεις ρότα. Οι πρόσφατες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη πάνε προς αυτή την κατεύθυνση» είπε ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως ήδη τα πρώτα δείγματα είναι δείγματα αποφασιστικότητας φέρνοντας ως παράδειγμα τις εξελίξεις στην ΟΝΝΕΔ. «Την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ τις χρειαζόμαστε αλλά χρειαζόμαστε ανθρώπους που θα αποδεικνύουν κάθε μέρα πως είναι νέοι και στις ιδέες» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας τις ουσιαστικές αλλαγές που προωθούνται στο καταστατικό του κόμματος, αλλαγές που όπως είπε ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ΝΔ.

    «Θα νοικοκυρέψουμε το σπίτι μας με όποιο κόστος για να στείλουμε μήνυμα πως αλλάζουμε. Δεν θα αλλάξει η Ελλάδα αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης δηλώνοντας πως πρέπει το κόμμα να προχωρήσει προς την κατεύθυνση των ουσιαστικών αλλαγών. «Χρειαζόμαστε ανανέωση και εκσυγχρονισμό με σεβασμό στην ιστορία της ΝΔ, και αυτό είναι και το πνεύμα που ενσάρκωσε και η εκλογή του κ. Μητσοτάκη» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης καλώντας τους συνέδρους να στηρίξουν το αίτημα ανανέωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 April 2016 - 10:32:30 UTC