Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Κούλογλου: Η διαμάχη Γερμανίας ? ΔΝΤ βάζει εμπόδια στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης
  • [02] Γίρκι Κατάινεν: Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε
  • [03] Β. Ντομπρόβσκις: Εφικτή η συμφωνία αξιολόγησης εντός των επόμενων εβδομάδων
  • [04] Βουτιά καταγράφουν οι τιμές του αργού
  • [05] Eποικοδομητικές οι επαφές που είχε η Κριστίν Λαγκάρντ με την ελληνική κυβέρνηση
  • [06] Πρόσφυγες έστησαν και πάλι σκηνές στη σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης
  • [07] Σε εξέλιξη η μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών από τον Πειραιά στον Σκαραμαγκά
  • [08] Επαφές της Ρ. Δούρου στη Ρώμη για το προσφυγικό
  • [09] Βραζιλία: Tην αποπομπή της Προέδρου Ρουσέφ ψήφισε η Βουλή
  • [10] Αγνοούνται περίπου 400 σομαλοί μετανάστες στα ανοιχτά της Σικελίας
  • [11] WSJ: Το θέμα της Ελλάδας «δαμόκλειος σπάθη» πάνω από το δημοψήφισμα για το Brexit
  • [12] Πρέβεζα: Οι μαθητές σε ρόλο ξεναγού στην αρχαία Κασσώπη
  • [13] Βρετανία-Δημοψήφισμα: Σταθερό το ποσοστό του «ναι», αυξήθηκαν οι αναποφάσιστοι
  • [14] Ρουμανία: Η κατάρρευση μιας υπερδύναμης της γυμναστικής
  • [15] Αστέρας Τρίπολης: «Το δικό μας παραμύθι συνεχίζεται»
  • [16] Εκτός έδρας χειρότερα και από τη χρονιά του υποβιβασμού!
  • [17] Τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων του νέου Audi A4

  • [01] Στ. Κούλογλου: Η διαμάχη Γερμανίας ? ΔΝΤ βάζει εμπόδια στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης

    Η διαμάχη Γερμανίας ? ΔΝΤ είναι αυτή που βάζει εμπόδια στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, εκτίμησε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος χαρακτήρισε την καγκελάριο Μέρκελ, «αδύναμη καιροσκόπο» στον χειρισμό της προσφυγικής κρίσης.

    Ο κ. Κούλογλου, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», είπε ότι συμμερίζεται τη θέση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μέσα στο Πάσχα και κατηγόρησε τη γερμανική ηγεσία ότι ευθύνεται για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή της.

    «Είναι πλήρης απόδειξη της υποκρισίας και των δύο μέτρων και δύο σταθμών» τόνισε εξηγώντας ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόϊμπλε, από τη μια μεριά διατείνεται ότι θα πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι και οι συμφωνίες και από την άλλη ανατρέπει τα όσα συμφωνήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο με την ελληνική κυβέρνηση.

    [02] Γίρκι Κατάινεν: Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μπορούν να βοηθήσουν τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να βρουν χρηματοδότηση εδώ, στην Ελλάδα, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα απασχόλησης, ανάπτυξης, επενδύσεων και ανταγωνιστικότητας, Γίρκι Κατάινεν, δηλώνοντας πρόθυμος να βοηθήσει σε αυτήν την κατεύθυνση.

    «Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Είναι πολύ σημαντικό, εσείς, ως νομοθετικό σώμα, να μεταφέρετε αυτό το μήνυμα στους ιδιώτες για να έρθουν επενδύσεις» τόνισε ο κ. Κατάινεν, μιλώντας στα μέλη των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής με θέμα «Το επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη, ευκαιρίες για την Ελλάδα».

    «Η αντιπροσωπεία μας εδώ έχει τρόπους να βοηθήσει τον ιδιωτικό τομέα να βρει χρηματοδότηση, δεν χρειάζεται κάποιος να πάει στις Βρυξέλλες ή στο Λουξεμβούργο. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων μπορεί να βοηθήσει ιδιώτες επενδυτές και στην Ελλάδα. Είναι εργαλείο χρηματοδότησης κινδύνου και είναι ένα καλό όχημα για να έχουν χρηματοδοτήσεις οι επιχειρήσεις. Γι' αυτό πρέπει να ενημερωθούν ότι μπορούν να ζητήσουν πόρους χωρίς να υπάρχει έγκριση του ελληνικού Δημοσίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [03] Β. Ντομπρόβσκις: Εφικτή η συμφωνία αξιολόγησης εντός των επόμενων εβδομάδων

    Μία συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος είναι εφικτή στις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξη που έδωσε στην Wall Street Journal.

    «Θεωρώ ότι αυτή η συμφωνία είναι εφικτή εντός εβδομάδων», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις, σημειώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θέτει κάποια συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία για αυτή. «Πραγματικά, η ουσία είναι που έχει σημασία», σημείωσε.

    Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής επεσήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξε σύγκλιση των διαφορετικών θέσεων των πιστωτών σχετικά με τα μέτρα που χρειάζονται για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. «Υπάρχει πρόοδος. Υπήρξαν συναντήσεις για να συζητήσουμε τις θέσεις διαφόρων πλευρών και θεωρώ ότι πλησιάζουμε», δήλωσε.

    [04] Βουτιά καταγράφουν οι τιμές του αργού

    Πτωτικά κινούνταν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου καθώς η συνάντηση των μεγάλων πετρελαιοεξαγωγικών κρατών στο Κατάρ κατέληξε χωρίς συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής, θέτοντας εν αμφιβόλω την αξιοπιστία του ΟΠΕΚ.

    Η ένταση μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν θεωρήθηκε ο βασικός λόγος για την αποτυχία, η οποία αναβίωσε τις ανησυχίες ότι οι μεγάλοι παραγωγοί θα κλιμακώσουν την μάχη για μερίδιο στην αγορά προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις.

    «Η αξιοπιστία του ΟΠΕΚ να συντονίσει την παραγωγή είναι πολύ χαμηλή τώρα», δήλωσε ο Πέτερ Λι από την BMI Research, μονάδα του οίκου Fitch. «Το θέμα για τους Σαουδάραβες δεν είναι μόνο το πετρέλαιο, είναι εξίσου και η πολιτική στην περιοχή».

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ υποχώρησαν σχεδόν 7% σήμερα το πρωί πριν ανακάμψουν στα 40,97 δολάρια το βαρέλι στις 09:47 ώρα Ελλάδας, καταγράφοντας πτώση 2,15% σε σχέση με την τελευταία τιμή κλεισίματος.

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό κατέγραφαν νωρίτερα πτώση άνω του 5% στα 38,81 δολάρια το βαρέλι.

    [05] Eποικοδομητικές οι επαφές που είχε η Κριστίν Λαγκάρντ με την ελληνική κυβέρνηση

    Εποικοδομητικές χαρακτήρισε τις επαφές που είχε με τις ελληνικές αρχές στις ΗΠΑ η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσινγκτον.

    Η Λαγκάρντ είπε ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένου να συνεχιστεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

    Αναφερόμενη στο προσφυγικό ζήτημα είπε ότι για την αντιμετώπισή του θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν «όλες οι δυνάμεις», υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά μόνο μία χώρα.

    [06] Πρόσφυγες έστησαν και πάλι σκηνές στη σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης

    Σε επανακατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής, που το πρωί απελευθέρωσε η αστυνομία, προκειμένου να δοθεί στη κυκλοφορία, προχώρησαν πρόσφυγες στον καταυλισμό της Ειδομένης.

    Έστησαν ξανά σκηνές πάνω στις γραμμές και έκλεισαν εκ νέου τη γραμμή, πριν καν γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επαναλειτουργία της.

    Διαβάστε επίσης:

    Άνοιξε, έπειτα από 30 ημέρες, η σιδηροδρομική γραμμή Ελλάδας - ΠΓΔΜ

    [07] Σε εξέλιξη η μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών από τον Πειραιά στον Σκαραμαγκά

    Σε εξέλιξη είναι από το πρωί η διαδικασία μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι του Πειραιά, προς το κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά. Στόχος είναι για σήμερα να μετακινηθούν περίπου 500 άτομα, ενώ σειρά προτεραιότητας έχει δοθεί σε οικογένειες με μικρά παιδιά και βρέφη, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικά προβλήματα.

    Ήδη το πρώτο λεωφορείο της ΕΘΕΛ αναχώρησε από την πύλη Ε-2 για το Σκαραμαγκά, ενώ υπάρχει και δεύτερο στο οποίο ήδη ξεκίνησε η διαδικασία επιβίβασης.

    [08] Επαφές της Ρ. Δούρου στη Ρώμη για το προσφυγικό

    Η ανάδειξη και η σημασία του ρόλου της περιφερειακής και ευρύτερα της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, είναι ο στόχος των συνανήσεων που ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα, 18 Απριλίου, στη Ρώμη, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

    Η κ. Δούρου αναμένεται να έχει συναντήσεις με τους ομολόγους της των Περιφερειών του Λάτσιο και της Σικελίας, ενώ πρόκειται να συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Διάσκεψης Ιταλικών Περιφερειών καθώς και με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Ντομένικο Μαντσιόνε.

    Η Ιταλία αναμένεται να δεχθεί εκ νέου αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών, κυρίως από τα βόρεια σύνορα της Αφρικής, ειδικότερα από τη Λιβύη, λόγω του κλεισίματος της Βαλκανικής Οδού σε συνδυασμό με τις καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη Μεσόγειο αυτήν την εποχή. Ήδη, η Βιένη έχει εκπέμψει μηνύματα ότι πρόκειται να αυστηροποιήσει τους ελέγχους της στα σύνορα με την Ιταλία, ειδικότερα στο πέρασμα Μπρέννερ, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ρώμης, η οποία απέστειλε σχετική επιστολή προς τον αρμόδιο Ευρωπαίο επίτροπο, Δ. Αβραμόπουλο, προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχει παραβίαση της Συνθήκης του Σένγκεν.

    Ο άξονας της επίσκεψης της περιφερειάρχη Αττικής, στη Ρώμη, η οποία έρχεται μία εβδομάδα μετά από τη συνάντησή της, στην έδρα της Ευρωβουλής, στο Στρασβούργο, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με ίδια ατζέντα, εντάσσεται σε έναν τριπλό άξονα: Επικοινωνία, ενημέρωση και συντονισμός των παρεμβάσεων. Στόχος είναι να αναδειχθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο η περιφερειακή διάσταση του προσφυγικού ζητήματος, δηλαδή, οι περιφέρειες είναι σε θέση να συμβάλλουν στην εκπόνηση και την εφαρμογή μίας μακρόπνοης μεταναστευτικής-προσφυγικής πολιτικής.

    [09] Βραζιλία: Tην αποπομπή της Προέδρου Ρουσέφ ψήφισε η Βουλή

    Το Κόμμα Εργατών που βρίσκεται στην εξουσία στην Βραζιλία αποδέχθηκε την ήττα του αργά χθες το βράδι μετά την ψήφιση στη Κάτω Βουλή υπέρ της αποπομπής της Προέδρου της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ.Από τους 400 που ψήφισαν συνολικά, 297 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της παραπομπής της Ρουσέφ ενώ 103 ψήφισαν κατά ή απείχαν.Ο ηγέτης του κόμματος, Χοσέ Γκιμαράες, είπε χθες ότι το κόμμα θα εστιάσει τις προσπάθειές του στο να εμποδίσει την ψηφοφορία αποπομπής της Ρουσέφ από το αξίωμα του προέδρου και στη Γερουσία.

    "Η μάχη συνεχίζεται τώρα στη Γερουσία", είπε στους δημοσιογράφους ενώ βρισκόταν στην Βουλή.

    Η διαδικασία θα μεταφερθεί στη Γερουσία η οποία θα κληθεί να κρίνει εάν η Ρουσέφ πρέπει να δικαστεί. Εάν ηττηθεί και σε αυτό το σώμα, όπου η διαδικασία θα λάβει χώρα τη 10η ή την 11η Μαΐου, η Ντίλμα Ρουσέφ θα απομακρυνθεί αυτόματα από το αξίωμα και θα αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρο Μισέλ Τέμερ.

    Η Ρουσέφ αντιμετωπίζει την βαθύτερη οικονομική ύφεση που βιώνει η βραζιλιάνικη οικονομία μετά τη δεκαετία του 1930, και ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς με επίκεντρο την δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Petrobras, στο οποίο ενεπλάκησαν πρόσωπα του άμεσου περιβάλλοντός της.

    Η πολιτική κρίση η οποία διχάζει τη χώρα έχει μετατραπεί σε μια σκληρή σύγκρουση ανάμεσα στην κεντροαριστερή Πρόεδρο και τον κεντρώο αντιπρόεδρό της Τέμερ, ο οποίος θα αναλάβει την εξουσία εάν η Ρουσέφ αποπεμφθεί.Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Τέμερ θα υπηρετήσει το υπόλοιπο της θητείας της Ρουσέφ, ως το 2018.

    [10] Αγνοούνται περίπου 400 σομαλοί μετανάστες στα ανοιχτά της Σικελίας

    ?Εξι νεκρούς περισυνέλεξε χθες το βράδυ το πλοίο Αquarius, οι οποίοι εντοπίσθηκαν σε πλεούμενο που προσέγγιζε τις ακτές της νότιας Σικελίας. Παράλληλα, σε συντονισμό με την ιταλική ακτοφυλακή, από το ίδιο πλοίο, το οποίο ανήκει σε μη κυβερνητική οργάνωση, διασώθηκαν 108 μετανάστες, εκ των οποίων πέντε είναι γυναίκες.

    Σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, το οποίο επικαλείται το αραβόφωνο δελτίο του BBC, μετά την αναχώρησή τους από την Αίγυπτο αγνοούνται εδώ και πολλές ημέρες περίπου 400 σομαλοί μετανάστες. Τριάντα φέρονται να διασώθηκαν, αλλά η τύχη των υπολοίπων εξακολουθεί να αγνοείται και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να πρόκειται για ένα ακόμη τραγικό ναυάγιο τεραστίων διαστάσεων.

    [11] WSJ: Το θέμα της Ελλάδας «δαμόκλειος σπάθη» πάνω από το δημοψήφισμα για το Brexit

    Ο ελληνικός κίνδυνος επικρέμαται ως «δαμόκλειος σπάθη»πάνω από το δημοψήφισμα της Βρετανίας για παραμονή ή αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ, είναι ο τίτλος άρθρου του Σάιμον Νίξον στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

    Ενώ απέχουμε δύο μήνες έως το δημοψήφισμα της Βρετανίας, η Ένωση είναι αποφασισμένη να βάλει σε τάξη τα του οίκου της, εξηγεί ο αρθρογράφος. Από τώρα έως τις 23 Ιουνίου, δεν θα πρέπει να επιτραπεί να συμβεί τίποτα που ενδεχομένως θα ενισχύσει το στρατόπεδο υπέρ του Brexitμια έκβαση που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την περασμένη εβδομάδα προέβλεψε ότι θα πυροδοτήσει ένα σοβαρό περιφερειακό και διεθνές σοκ.

    Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η συμφωνία του περασμένου μήνα μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας. Ωστόσο το ζήτημα που δεν έχει ακόμα διευθετηθεί είναι η διαμάχη της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές της για το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.

    Παρά τις προσπάθειες να αρθεί το αδιέξοδο στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα, οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα συνεχίζουν να συναντούν τα ίδια εμπόδια που έχουν παραλύσει τη χώρα στο μεγαλύτερος μέρος των τελευταίων δύο ετών. Η Γερμανία και οι βορειοευρωπαίοι σύμμαχοί λένε ότι δεν θα δανείσουν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα εάν δεν συμφωνήσει να δανείσει στη χώρα και το ΔΝΤ. Αλλά το ΔΝΤ δεν θα προχωρήσει σε δανεισμό εάν η Αθήνα δεν δεσμευθεί σε αυστηρές μεταρρυθμίσεις και η Γερμανία δεν συμφωνήσει να επιτρέψει μια σημαντική ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα, πράγματα που κανείς από τους δύο δεν θέλει. Κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει βρει τρόπο να επιλυθεί αυτό που Ευρωπαίος αξιωματούχος χαρακτηρίζει το «τρίγωνο της δυσπιστίας».

    [12] Πρέβεζα: Οι μαθητές σε ρόλο ξεναγού στην αρχαία Κασσώπη

    Στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης, στην Πρέβεζα, χτύπησε χθες η καρδιά του πολιτισμού με μαθητές σε ρόλο ξεναγού.

    Η δράση με θέμα «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα. Τα σχολεία υιοθετούν. Η κοινωνία αγκαλιάζει» πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας σε συνεργασία με το σωματείο «Διάζωμα», στο πλαίσιο του έργου «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου».

    Οι μαθητές του 4ου Γυμνάσιου Πρέβεζας, του 1ου ΓΕΛ Φιλιππιάδας, του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλακίου έκαναν ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, ενώ στη συνέχεια οι επισκέπετες παρακολούθησαν δρώμενα. Ο πρόεδρος του «Διαζώματος», Σταύρος Μπένος, ξεναγήθηκε από παιδάκια, μαζί με άλλα μέλη του σωματίου και όλοι εξέφρασαν την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό τους.

    Η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Καναλακίου, του οποίου οι μαθητές της πέμπτης τάξης υποδύθηκαν τους Μολοσσούς, Ελένη Κολιοφώτη, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως οι δάσκαλοι νιώθουν συγκίνηση και περηφάνια γιατί το αποτέλεσμα της προσπάθειας ξεπέρασε τις προσδοκίες τους.

    Πριν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των μαθητών από το Καναλάκι στην αρχαία Κασσώπη, ένα παιδάκι βρήκε ένα χάλκινο νόμισμα του 4ου αιώνα π.Χ., το οποίο παραδόθηκε στην αρχαιολογική υπηρεσία.

    [13] Βρετανία-Δημοψήφισμα: Σταθερό το ποσοστό του «ναι», αυξήθηκαν οι αναποφάσιστοι

    Το στρατόπεδο του «ναι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρεί το προβάδισμα των 7 ποσοστιαίων μονάδων εν όψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, αν και περισσότεροι ψηφοφόροι εμφανίζονται αναποφάσιστοι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης ComRes που δημοσιεύονται σήμερα στο ταμπλόιντ The Sun.

    Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, το 45% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 38% τάσσεται υπέρ του Brexit.

    Αυτό σημαίνει ότι το στρατόπεδο του «ναι» παρέμεινε στο επίπεδο του περασμένου μήνα , όμως το ποσοστό των αναποφάσιστων αυξήθηκε στο 17%, έναντι 11% στην αντίστοιχη δημοσκόπηση ComRes .

    Στηριζόμενος σε έκθεση του υπουργείου του, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα «θα αποδυναμωνόταν οικονομικά για πάντα», εάν αποχωρούσε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και το ΑΕΠ της θα υποχωρούσε κατά 6% μέχρι το 2030.

    Ο Τζορτζ Όσμπορν θα παρουσιάσει εντός της ημέρας λεπτομερή έκθεση 200 σελίδων του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών για το κόστος και τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής της χώρας στην ΕΕ.

    «Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: για την βρετανική οικονομία και τα νοικοκυριά, η έξοδος από την ΕΕ θα ισοδυναμούσε με αυτοακρωτηριασμό...Θα υπήρχαν λιγότερες εμπορικές συναλλαγές, λιγότερες επενδύσεις και λιγότερη επιχειρηματικότητα», προειδοποίησε ο Όσμπορν μεγάλος υπέρμαχος, μαζί με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

    [14] Ρουμανία: Η κατάρρευση μιας υπερδύναμης της γυμναστικής

    Μια από τις μεγάλες δυνάμεις του παρελθόντος, η γυναικεία ομάδα της ενόργανης γυμναστικής της Ρουμανίας, δεν θα δώσει το «παρών» στο ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, τον ερχόμενο Αύγουστο. Μια χώρα που πρόσφερε στον παγκόσμιο αθλητισμό αθλήτριες που έγραψαν μεγάλες στιγμές δόξας και σημάδεψαν τόσο το άθλημα, όσο και την ίδια την ιστορία της διοργάνωσης.

    Η Νάντια Κομανέτσι με τα 5 χρυσά μετάλλια, τα 3 ασημένια και το ένα χάλκινο, δηλαδή στο σύνολο 9 Ολυμπιακά μετάλλια (1976-1980), η Εκατερίνα Σάμπο με τα 4 χρυσά και το 1 ασημένιο (1984), η Ντανιέλα Σίλβας με τα 3 χρυσά, τα 2 ασημένια και το 1 χάλκινο (1988), η Σιμόνα Αμανάρ με τα 3 χρυσά, το 1 ασημένιο και τα 3 χάλκινα (1996-2000), η Καταλίνα Πόνορ με τα 3 χρυσά, το 1 ασημένιο και το 1 χάλκινο (2004, 2012), αλλά και η Λαβίνια Μιλοσοβίτσι (1992, 1996), η Μαρία Ολάρου (2000), η Μονικα Ρόσου (2004), η Σάντρα Ιζμπάσα (2008, 2012), είναι μερικά μόνο από τα ονόματα της Ρουμανίας που σημάδεψαν την ιστορία της ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Μια γυναικεία ομάδα που από το 1976, με την εμφάνιση της μεγάλης Κομανέτσι και μέχρι τους περασμένους αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, βρισκόταν συνεχώς στο βάθρο των νικητών. Ούτε μια φορά δεν έμεινε εκτός βάθρου στο ομαδικό. Μια ομάδα που αναδείχθηκε τρεις φορές «χρυσή» Ολυμπιονίκης (1984, 2000, 2004), τέσσερις φορές κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο (1976, 1980, 1988, 1992) και πέντε φορές το χάλκινο (1956, 1960, 1996, 2008, 2012), δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στο Προολυμπιακό τουρνουά του Ρίο, για τους αγώνες του 2016.

    Η Ρουμανία στο Προολυμπιακό έμεινε 7η (με 216,569 β.), μεταξύ των οκτώ χωρών που αγωνίστηκαν για τρεις θέσεις συν την διοργανώτρια χώρα. Την πρόκριση με πλήρη πενταμελή ομάδα κατέκτησαν οι Βραζιλία (226,477 β.), Γερμανία (223,977 β.), Βέλγιο (221,438 β.) και Γαλλία (220,869 β.). Το Ολυμπιακό «εισιτήριο» είχαν ήδη κερδίσει μέσω του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Γλασκώβης οι ΗΠΑ, Ρωσία, Βρετανία, Κίνα, Ιταλία, Ιαπωνία, Καναδάς και Ολλανδία.

    Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, έμεινε και η αντρική ομάδα της Ρουμανίας.

    [15] Αστέρας Τρίπολης: «Το δικό μας παραμύθι συνεχίζεται»

    Η διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης έδωσε το σύνθημα για την επόμενη σεζόν της ομάδας, μετά την αποτυχία να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα κύπελλα Ευρώπης για 5η σερί χρονιά. Λίγο μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, η διοίκηση της ΠΑΕ έστειλε το μήνυμα της για την ερχόμενη χρονιά, όπως ανέφερε στην επίσημη σελίδα της ομάδας στο facebook:

    «Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή δεν υπάρχουν δεδομένα. Για τον ΑΣΤΕΡΑ ήταν ακόμη μια σεζόν υπερβάσεων, χωρίς όμως καλό τέλος. Δεν γίνεται όλα τα παραμύθια να έχουν happy end. Μην ξεχνάτε όμως, ότι το δικό μας ποδοσφαιρικό παραμύθι συνεχίζεται...»

    [16] Εκτός έδρας χειρότερα και από τη χρονιά του υποβιβασμού!

    Χειρότερο ακόμα και σε σύγκριση με τη χρονιά του υποβιβασμού, είναι το αρνητικό σερί της ΑΕΚ που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ συμπλήρωσε ακριβώς τρεις μήνες χωρίς «διπλό» στο πρωτάθλημα, καθώς η τελευταία εκτός έδρας επιτυχία της σημειώθηκε στα Ιωάννινα με 2-0 επί του ΠΑΣ στις 17 Ιανουαρίου.

    Ακολούθησαν εντός έδρας νίκες στη Super League αλλά και μία εκτός έδρας επί του Ηρακλή για το Κύπελλο, στις 4 Φεβρουαρίου. Από τότε η ΑΕΚ έδωσε έξι εκτός έδρας αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα στις οποίες είχε τρεις ήττες, τρεις ισοπαλίες και -το κυριότερο- πέτυχε μόνο ένα γκολ!

    Τη σεζόν του υποβιβασμού (2012-2013) η ΑΕΚ ξεκίνησε με πέντε ανεπιτυχή αποτελέσματα (1η Σεπτεμβρίου - 18 Νοεμβρίου 2012) πριν νικήσει 4-0 στη Βέροια στην 11η αγωνιστική. Στη συνέχεια νίκησε στην Κέρκυρα (1-0) για την 21η αγωνιστική και έκλεισε τη σεζόν με τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία. Δηλαδή το αρνητικό της σερί διεκόπη στους πέντε αγώνες και στις δύο περιπτώσεις.

    Το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ της σύγχρονης Ιστορίας του Δικέφαλου είναι τα δώδεκα εκτός έδρας ματς στη Super League, στα οποία είχε εννέα ισοπαλίες και τρεις ήττες. Ένα... αδιανόητο σερί που ξεκίνησε στα play off της σεζόν 2007-2008 και συνεχίστηκε στο πρώτο μισό της περιόδου 2008-2009. Την εποχή εκείνη η ΑΕΚ συμπλήρωσε εννέα μήνες χωρίς εκτός έδρας νίκη, από τις 13/4/2008 (4-0 στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ) έως τις 18/1/2009 (1-0 τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο).

    [17] Τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων του νέου Audi A4

    Τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Ειδικότερα μειώνουν σημαντικά την κούραση του οδηγού κατά την διάρκεια της οδήγησης, συμβάλουν στην αύξηση των ποσοστών ασφάλειας και πλέον μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου. Το νέο Audi A4, εξοπλίζεται με δυο αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων νέας γενιάς.

    Το οικογενειακό αυτοκίνητο της premium γερμανικής μάρκας, είναι διαθέσιμο για όλους τους κινητήρες, εκτός από τον 3.0 TDI, με το νέο επτατάχυτο κιβώτιο S. Το σύστημα διπλού συμπλέκτη, το οποίο αντικαθιστά τον τύπο της συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης multitronic, συμβάλει στον περιορισμό των καυσίμων. Οι πιο σημαντικές βελτιώσεις περιλαμβάνουν περαιτέρω μείωση των τριβών, μικρότερο βάρος, αποδοτικότερο κύκλωμα λίπανσης, καθώς και ένα αντικραδασμικό φυγοκεντρικό σύστημα ?τύπου εκκρεμούς? στο βολάν διπλής μάζας, το οποίο επιτυγχάνει τον πολύ χαμηλό ρυθμό λειτουργίας του ρελαντί.

    Οι δύο συμπαγείς πολύδισκοι συμπλέκτες, είναι τοποθετημένοι στον ίδιο άξονα, ο ένας πίσω από τον άλλο και σε αντίθεση με το προηγούμενο - που ήταν ο ένας επάνω από τον άλλο - , με αποτέλεσμα να περιορίζεται η ροπή αδρανείας. Η λειτουργία στηρίζεται σε δύο επιμέρους κιβώτια μετάδοσης που είναι κατασκευασμένα σαν χειροκίνητα. Είναι σε μόνιμη εμπλοκή αλλά μόνο το ένα εκ των δύο είναι συνδεδεμένο με τον κινητήρα. Οι αλλαγές γίνονται σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Με το σύστημα τετρακίνησης quattro, η ισχύς μεταφέρεται από τον άξονα μετάδοσης της κίνησης μέσω ρουλεμάν στο εμπρός διαφορικό.

    Το οκτατάχυτο tiptronic διατίθεται μόνον με τον κινητήρα 3.0 TDI 272 ίππων. Η λειτουργία τόσο του S tronic όσο και του tiptronic ενσωματώνεται στο σύστημα διαχείρισης των θερμικών φορτίων του κινητήρα, ενώ και τα δύο έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε συνεργασία με το σύστημα start-stop. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ένα από τα προγράμματα D, S και E, ενώ μπορεί κάθε στιγμή να αλλάξει χειροκίνητα τις ταχύτητες, είτε από μοχλό αλλαγών, ή από τα ειδικά paddles στο τιμόνι. Όλες οι εντολές του οδηγού μεταφέρονται στο κιβώτιο ηλεκτρικά (drive by wire).

    Στο νέο cruise control ενσωματώνεται ακόμα μία λειτουργία: μόλις ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το γκάζι και ο επιλογέας είναι στη θέση D ή E, το σύστημα μετάδοσης περνά αυτόματα στη φάση ελεύθερης κύλισης των τροχών ? γνωστή και ως freewheeling ? με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης. Αυτή λειτουργία είναι εφικτή εφόσον το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητες από 55 έως 160χλμ/ώ. Το νέο Audi A4, διατίθεται και με χειροκίνητο κιβώτιο.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 April 2016 - 10:32:34 UTC