Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Ηρθε η ώρα να σφυρίξετε τη λήξη αυτής της παρωδίας που λέγεται κυβέρνηση
  • [02] Οικουμενικός Πατριάρχης: Ευχόμεθα η επίσκεψη μας και η επικοινωνία μας μαζί τους να έχει αντίκτυπο και πρακτικά αποτελέσματα για τους
  • [03] Το προσφυγικό και η ελληνική οικονομία θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης Ομπάμα-Μέρκελ
  • [04] Σεισμός 7,1 βαθμών σημειώθηκε κοντά στο Κουμαμότο, στην Ιαπωνία

  • [01] Κ. Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Ηρθε η ώρα να σφυρίξετε τη λήξη αυτής της παρωδίας που λέγεται κυβέρνηση

    «Ήρθε η ώρα να σφυρίξετε τη λήξη αυτής της παρωδίας που λέγεται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης. Σας γύρισαν την πλάτη, σας είπαν ψέματα, σας κορόιδεψαν, διώξτε τους», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο 10ο τακτικό συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που πραγματοποιείται στο κλειστό Γυμναστήριο Ευόσμου. Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης Τσίπρα. Έκανε λόγο για «παρέα του Μαξίμου», που έχει βάλει κλούβες της Αστυνομίας έξω από αυτό, («δεν μπορούν να βγουν από το Μαξίμου, δεν μπορούν να βγουν στη νέα γενιά» ανέφερε χαρακτηριστικά) και η οποία «ήρθε η ώρα να φύγει». «Η κυβέρνηση διέψευσε κατεξοχήν τις προσδοκίες της νέας γενιάς, είναι πιο παλιό από το παλιό. Οι νέοι δεν παραμυθιάζονται. Να πούμε στον κ. Τσίπρα ότι ήρθε η ώρα να φύγει. Να φύγει αυτή η Αριστερά. Η νίκη έρχεται από τη Θεσσαλονίκη», επισήμανε. Οι νέες και οι νέοι της ΟΝΝΕΔ επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μόλις μπήκε στον χώρο του συνεδρίου, σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειροκρότησαν για αρκετά λεπτά. Στη διάρκεια της ομιλίας του φώναζαν συνθήματα όπως «Κυριάκο γερά να φύγει η Αριστερά», «Κυριάκο μαζί στη νέα εποχή», «η νίκη αρχίζει από τη Θεσσαλονίκη» κ.ά..

    [02] Οικουμενικός Πατριάρχης: Ευχόμεθα η επίσκεψη μας και η επικοινωνία μας μαζί τους να έχει αντίκτυπο και πρακτικά αποτελέσματα για τους πονεμένους αδελφούς μας

    Την ευχή η σύντομη επίσκεψή τους, με τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στο νησί και η επικοινωνία τους μαζί με τους πρόσφυγες να έχει αντίκτυπο και πρακτικά αποτελέσματα για αυτούς τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τις εστίες και τις πατρίδες τους, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά την άφιξή του στη Μυτιλήνη.

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε την τιμή και τη χαρά του που επισκέπτεται το νησί, το οποίο βρίσκεται κοντά προς τη γενέτειρά του (σ.σ. την Ίμβρο), για να προσθέσει πως η συγκίνηση του είναι πιο μεγάλη διότι αυτή τη φορά ήρθε "για έναν ιερό σκοπό, να συναντήσω μαζί με την Αυτού Αγιότητα τον Πάπα και την Αυτού Μακαριότητα τον αδελφό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, τους πονεμένους αδελφούς μας τους πρόσφυγας".

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σημείωσε ότι "ήταν ένα χρέος όλων μας προς αυτού και ευχόμεθα η σύντομη αυτή επίσκεψη μας και η επικοινωνία μας μαζί τους να έχει αντίκτυπο, απήχηση και πρακτικά αποτελέσματα για αυτούς τους ιδίους που ξεριζώθηκαν βίαια από τις εστίες τους, τις πατρίδες τους, και ταλαιπωρούνται ώσπου να φθάσουν στον τελικό τους προορισμό, όποιος κι αν είναι αυτός".

    "Κομίζω προς τους Μυτιληνιούς", είπε, "τη στοργή και την ευλογία του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου". Ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και πρόσθεσε: "Εύχομαι αύριο να συναντηθούμε με τους δύο θρησκευτικούς ηγέτας, με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Εξοχότατο κ. Τσίπρα, και με όλους τους άλλους αρμόδιους παράγοντας, για να εκπληρώσουμε αυτό το ιερό χρέος και καθήκον".

    Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο υποδέχτηκε στον αερολιμένα Μυτιλήνης ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, εκ μέρους της κυβέρνησης. Επιπλέον, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, καθώς επίσης και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

    --Στη Μυτιλήνη και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

    Στη Μυτιλήνη έφθασε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο πρώτος από τους τρεις Ιεράρχες που θα βρεθούν σήμερα και αύριο στη Λέσβο σε μια προσπάθεια στήριξης των δοκιμαζόμενων προσφύγων, αλλά και των δοκιμαζόμενων τοπικών κοινωνιών.Θα ακολουθήσουν οι αφίξεις, σήμερα το βράδυ, του Οικουμενικού Πατριάρχη και αύριο το πρωί του Πάπα Φραγκίσκου.

    Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, σε μια πρώτη δήλωσή του, ευχήθηκε να ευοδωθεί η πρωτοβουλία που αναλήφθηκε. «Στόχος μας» είπε «είναι, το πρόβλημα που έχουμε να το διεθνοποιήσουμε. Να δείξουμε πως δεν είναι πρόβλημα μόνο των Ελλήνων, ή ακόμα και μόνο των Ευρωπαίων, αλλά όλης της ανθρωπότητας».

    Σήμερα το μεσημέρι, ο αρχιεπίσκοπος θα κινηθεί προς τη Μονή του Αγίου Ραφαήλ και το απόγευμα θα μεταβεί στην Καλλονή. Εκεί θα τελέσει τρισάγιο στον τάφο του π. Στρατή Δήμου, γνωστού ως «παπα Στρατή», ο οποίος πέθανε πρόσφατα και ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στην περίθαλψη προσφύγων αλλά και ντόπιων που το είχαν ανάγκη. Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του κοινωνικού παντοπωλείου «Αποστολή του παπα Στρατή», πάντα στην Καλλονή.

    Από την Καλλονή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα κατευθυνθεί προς την Αγιάσο, όπου θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στον ναό της Παναγίας.

    Στο μεταξύ, στις 8 περίπου το βράδυ, προερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη, θα φθάσει στη Μυτιλήνη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στο αεροδρόμιο εκ μέρους της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας τον Πατριάρχη θα υποδεχθεί ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος.

    Ο Πάπας αναμένεται να φτάσει στη Μυτιλήνη στις 10.15 αύριο το πρωί με απευθείας πτήση από τη Ρώμη.

    [03] Το προσφυγικό και η ελληνική οικονομία θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης Ομπάμα-Μέρκελ

    Σε ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου στον Λευκό Οίκο μέσω τηλεδιάσκεψης ενόψει του ταξιδιού του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στη Σαουδική Αραβία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας Τσαρλς Κάπτσαν δήλωσε, ότι στο επίκεντρο της συνάντησης του Αμερικανού Προέδρου με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ θα είναι η Ελλάδα, σε δύο επίπεδα: αφενός όσον αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού, καθώς «έχει επωμιστεί ένα υπέρμετρο μερίδιο του βάρους», καθώς και για την κατάρτιση ενός βιώσιμου σχεδίου για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

    Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι «η καγκελάριος Μέρκελ επέδειξε τολμηρή ηγεσία στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και ο Πρόεδρος θέλει να της παράσχει πολιτική στήριξη γι' αυτό, και στη συνέχεια να συνεργαστεί μαζί της για να εξασφαλίσει ότι το νέο σύστημα που εφαρμόζεται σε συμφωνία με την Τουρκία είναι αποτελεσματικό» και προσέθεσε:

    «Θα πρέπει να εξετάσουμε επίσης τη συνεργασία μας με την Ελλάδα, επειδή η Ελλάδα έχει επωμιστεί ένα υπέρμετρο μερίδιο του βάρους, και πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα με τη διαδικασία και τη φιλοξενία των προσφύγων που βρίσκονται εκεί, όπως και να επικεντρωθούμε στην κατάρτιση ενός βιώσιμου σχεδίου για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας».

    [04] Σεισμός 7,1 βαθμών σημειώθηκε κοντά στο Κουμαμότο, στην Ιαπωνία

    Μια νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών σημειώθηκε σήμερα κοντά στο Κουμαμότο, στη νότια Ιαπωνία, ανέφερε το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση η δόνηση προερχόταν από εστιακό βάθος 7 χιλιομέτρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 April 2016 - 20:32:28 UTC