Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Ρέγκλινγκ: Η αξιολόγηση συνεχίζεται, υπάρχουν ελπίδες να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα
  • [02] ΔΝΤ: Μεγαλύτερη ευελιξία και οικονομική στήριξη στην Ελλάδα
  • [03] Ποσότητα 500 κιλών χασίς, εντόπισε σκάφος του Λιμεναρχείου Κέρκυρας, στους Οθωνούς
  • [04] Ο πρόεδρος Ομπάμα τάχθηκε υπέρ της μισθολογικής ισότητας ανδρών-γυναικών
  • [05] Συνεχίζεται η μεταφορά προσφύγων από την Ειδομένη στα κέντρα φιλοξενίας
  • [06] Τζόρτζεβιτς: «Δεν πρέπει να εστιάσουμε στον Μπουρούση και να ξεχάσουμε τους υπόλοιπους»

  • [01] Κ. Ρέγκλινγκ: Η αξιολόγηση συνεχίζεται, υπάρχουν ελπίδες να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα

    Η αξιολόγηση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, η ολοκλήρωση της οποίας αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης του δανείου της Ελλάδας, βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά η διαδικασία είναι δύσκολη, επισήμανε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

    «Ακόμη βρισκόμαστε στη διαδικασία αξιολόγησης, αλλά δεν είναι εύκολο. Υπάρχει ακόμη ένα ευρύ φάσμα θεμάτων», ανέφερε ο Ρέγκλινγκ μιλώντας σε μια εκδήλωση στο ινστιτούτο μελετών Council on Foreign Relations.

    Ο επικεφαλής του ΕΜΣ πρόσθεσε πως υπάρχουν ελπίδες ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα, ώστε η Αθήνα να μπορέσει να αρχίσει να συζητά με τους πιστωτές την ελάφρυνση του χρέους της. Η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει μια δόση του δανείου της τον Ιούλιο και η Αθήνα θα χρειαστεί εκταμίευση χρημάτων για αυτό, διευκρίνισε ο Ρέγκλινγκ.

    [02] ΔΝΤ: Μεγαλύτερη ευελιξία και οικονομική στήριξη στην Ελλάδα

    «Μεγαλύτερη ευελιξία και οικονομική στήριξη στην Ελλάδα» πρότεινε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Μορίς Όμπσφελντ, παρουσιάζοντας την Έκθεση για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

    Όπως ανέφερε ο ίδιος πρέπει «η Ελλάδα να τύχει μεγαλύτερης ευελιξίας και οικονομικής στήριξης για το προσφυγικό, λέγοντας πως αυτό είναι ευρωπαϊκό, αλλά και παγκόσμιο πρόβλημα».

    Αναφερόμενος στην πρόοδο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές στο πλαίσιο της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε ότι ως η ομάδα του ΔΝΤ στην Αθήνα είχε εποικοδομητικές συζητήσεις, οι οποίες διακόπηκαν εξαιτίας των εργασιών της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.

    Σε σχέση με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είπε πως «στόχος είναι ένα πρόγραμμα τα νούμερα του οποίου θα βγαίνουν». Ερωτηθείς ειδικά για το χρέος είπε πως δεν γνωρίζει πόση ελάφρυνση χρέους απαιτείται, ωστόσο αρκέσθηκε να επισημάνει πως θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και το χρέος προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει βιώσιμα οικονομικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Έκθεση ΔΝΤ: Σε ύφεση η ελληνική οικονομία το 2016 - Ανάκαμψη από το 2017

    [03] Ποσότητα 500 κιλών χασίς, εντόπισε σκάφος του Λιμεναρχείου Κέρκυρας, στους Οθωνούς

    Ποσότητα, που αγγίζει και ίσως ξεπερνά τα πεντακόσια κιλά ινδικής κάνναβης, εντόπισε περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Κέρκυρας, σε συνέχεια των ερευνών του, μετά και τον εντοπισμό περισσοτέρων από 78 κιλών χασίς που είχε περισυλλέξει τα τελευταία 24ωρα, από θαλάσσια περιοχή των Οθωνών, στα Διαπόντια Νησιά της Κέρκυρας.

    Η μεγάλη αυτή ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη μέσα σε απότομη βραχώδη περιοχή, Νοτιοδυτικά της νήσου Οθωνών και αποτελεί μέρος του μεγάλου παράνομου φορτιού που προσπάθησαν να μεταφέρουν αλλοδαποί στη γείτονα χώρα την Ιταλία, που όταν αντελήφθησαν ότι εντοπίστηκαν από τις ιταλικές αρχές, τράπηκαν σε φυγή και έφτασαν στα παράλια των Διαποντίων Νήσων.

    Εκεί κατάφεραν να κρύψουν την μεγάλη ποσότητα στην ξηρά, ενώ πέταξαν στη θάλασσα μερικούς σάκους με το παράνομο φορτίο τους το οποίο και εντοπίστηκε και περισυνελέχθηκε από περιπολικό του Λιμεναρχείου Κέρκυρας.

    Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας Σπυρίδων Χυτήρης, «πρόκειται για μία πολύ μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Η υπόθεση είναι ακόμη στα πλαίσια της προανάκρισης και διερευνάται από την υπηρεσία μας».

    Λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, το «μαμούθ φορτίο» των ναρκωτικών μεταφέρθηκε με δύο σκάφη του λιμενικού, στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας, όπου και θα γίνει η ακριβής καταμέτρησή του.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο αλλοδαποί που φέρεται ότι εμπλέκονται στην εν λόγω υπόθεση και διαφεύγουν μέχρι αυτή την ώρα της συλλήψεως, είναι αλβανικής καταγωγής, ενώ φέρεται ότι πρόκειται για έναν 46χρονο άνδρα χειριστή του ταχύπλοου φουσκωτού και μία 28χρονη γυναίκα που επέβαινε στο σκάφος.

    [04] Ο πρόεδρος Ομπάμα τάχθηκε υπέρ της μισθολογικής ισότητας ανδρών-γυναικών

    «Ισότητα στην εργασία, ισότητα στις απολαβές: αυτή θα έπρεπε να είναι η θεμελιώδης αρχή της οικονομίας μας»: ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τάχθηκε σήμερα υπέρ της μισθολογικής ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, που απέχει πολύ από το να γίνει πραγματικότητα στην χώρα του.

    «Πρόκειται για μια απλή ιδέα (...) όμως πρόκειται επίσης για μια ιδέα που δεν έχουμε καταφέρει να υλοποιήσουμε» δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους με αφορμή την Ημέρα Μισθολογικής Ισότητας.

    «Σήμερα, κατά μέσο όρο, μια γυναίκα που απασχολείται σε μια εργασία πλήρους απασχόλησης λαμβάνει 79 σεντς όταν ο άνδρα κερδίζει ένα δολάριο. Και το χάσμα είναι ακόμη μεγαλύτερο για μία έγχρωμη» πρόσθεσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο Sewall-Belmont House, ένα οίκημα ο στην Ουάσιγκτον όπου στεγαζόταν το Εθνικό Κόμμα των Γυναικών (National Woman's Party, NWP).

    Αυτό το κόμμα ιδρύθηκε από την ακτιβίστρια Άλις Πολ η οποία έδωσε μάχη τον 20ό αιώνα για την «πολιτική, κοινωνική και οικονομική ισότητα των γυναικών στις ΗΠΑ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο» σύμφωνα με το διάταγμα που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος για την προστασία του ιστορικού αυτού οικήματος.

    Χαιρετίζοντας τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι σουφραζέτες, ο Ομπάμα ευχήθηκε αυτός ο χώρος να καθιερωθεί ως έμβλημα των αγώνων του παρελθόντος και του παρόντος για τα δικαιώματα των γυναικών.

    «Θέλω τα αγόρια και τα κορίτσια να έρχονται εδώ σε 10, 20, 100 χρόνια για να θυμούνται ότι οι γυναίκες πάλεψαν για την ισότητα» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

    [05] Συνεχίζεται η μεταφορά προσφύγων από την Ειδομένη στα κέντρα φιλοξενίας

    Συνολικά 15 λεωφορεία (7 χθες και 8 -μέχρι στιγμής- σήμερα) με πρόσφυγες έχουν αναχωρήσει τα δύο τελευταία 24ωρα από την Ειδομένη για τα κέντρα ανοιχτής φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορες περιοχές.

    Σήμερα, από το πρωί έχουν αναχωρήσει έξι λεωφορεία για την Πέτρα Όλυμπου, όπου μεταφέρονται Κούρδοι Γεζίντι από το βόρειο Ιράκ, ένα για την Αλεξάνδρεια Ημαθίας κι ένα για τα Γιαννιτσά, ενώ αρκετοί ακόμη πρόσφυγες περιμένουν να αναχωρήσουν ως το βράδυ.

    «Μετά τα γεγονότα της Κυριακής καταλάβαμε πως δεν υπάρχει άλλη διέξοδος και δεν πρόκειται να επιτρέψω στον εαυτό μου να ξαναζήσει τέτοιου είδους καταστάσεις. Τα παιδιά μου τρομοκρατήθηκαν και δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν από τα δακρυγόνα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χαουάς, Κούρδος Γεζίντι από το βόρειο Ιράκ, ενώ φορτώνει τα πράγματά του σε ένα από τα λεωφορεία.

    Όλοι όσοι είναι παρόντες δηλώνουν κουρασμένοι από την κατάσταση στον καταυλισμό της Ειδομένης κι ευελπιστούν πως οι συνθήκες στα κέντρα φιλοξενίας θα είναι καλύτερες.

    Ορισμένοι, μάλιστα, δεν διστάζουν να πάρουν μόνοι τους το λεωφορείο προκειμένου να βρεθούν σε κάποιο κέντρο για το οποίο έχουν «καλές συστάσεις», όπως λένε, από γνωστούς τους που έχουν ήδη πάει εκεί. Όπως ο Μοχάμεντ από το Χαλέπι της Συρίας, που χρειάστηκε να πάρει ταξί από την Ειδομένη για το Πολύκαστρο κι από εκεί λεωφορείο για τη Θεσσαλονίκη κι από εκεί άλλο για την Κοζάνη προκειμένου να βρεθεί στη Λευκόβρυση και στους φίλους του. Μαζί του και ακόμη μία γυναίκα που δεν άντεχε άλλο να ζει σε μία από τις διάσπαρτες μικρές σκηνές πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή, που για πολλοστή ημέρα παραμένει κλειστή. «Η ζωή στη σκηνή είναι ανυπόφορη. Σαν έναν αργό θάνατο», λέει ο νεαρός Σύρος, που ονειρεύεται να πάει στη Γερμανία κάποια στιγμή για να σπουδάσει.

    [06] Τζόρτζεβιτς: «Δεν πρέπει να εστιάσουμε στον Μπουρούση και να ξεχάσουμε τους υπόλοιπους»

    Στην ενέργεια που «βγάζει» η Λαμποράλ Κούτσα στο παρκέ εστίασε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της «πράσινης» προπόνησης στην Fernando Buesa Arena, παραμονή της πρώτης αναμέτρησης της σειράς των πλέι οφ της Euroleague με τους Βάσκους στη Βιτόρια. Παράλληλα, ο Σέρβος τεχνικός επισήμανε ότι οι παίκτες του δεν θα πρέπει να επικεντρωθούν στον Γιάννη Μπουρούση και να ξεχάσουν τους υπόλοιπους, ενώ υπογράμμισε ότι... «είμαστε όλοι εδώ αποφασισμένοι να πετύχουμε τον στόχο μας. Θα πρέπει άπαντες να καταλάβουν πως θα πρέπει να έχουμε το μέγιστο επίπεδο προσπάθειας της καριέρας τους. Μόνο έτσι θα κερδίσουμε. Μόνο αν όλοι οι παίκτες που αγωνιστούν, δώσουν το 100% των δυνάμεών τους».

    Από πλευράς παικτών μίλησαν οι Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και Τζέιμς Φελντέιν, με τον Σέρβο σέντερ να δηλώνει ανυπόμονος για τη «μάχη» με τον Μπουρούση και τον Δομινικανό να τονίζει ότι η άμυνα θα είναι το «κλειδί» για την επίτευξη του break.

    Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν χωρίς κάποιο απρόοπτο την προπόνηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 April 2016 - 20:32:21 UTC