Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα το Μάρτιο 2016
  • [02] Παράταση έως και τις 15 Μαΐου πήρε η εξαίρεση της πώλησης «κόκκινων» δανείων σε funds
  • [03] Σε εξέλιξη η μεταφορά των προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά στον Σκαραμαγκά
  • [04] Και οι 3.500 πρόσφυγες που βρίσκονται στη Λέσβο έχουν υποβάλει αίτημα για χορήγηση ασύλου
  • [05] Τουρκία: Πύραυλοι από τη Συρία έπληξαν την πόλη Κιλίς

  • [01] Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα το Μάρτιο 2016

    Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καταγράφεται κατά τον μήνα Μάρτιο 2016, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», καθώς προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων κατά 29.351 θέσεις εργασίας.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Μαρτίου 2016, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 149.028, ενώ οι αποχωρήσεις σε 119.677. Από τις 119.677 συνολικά αποχωρήσεις, οι 57.573 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 62.104 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

    Από τη σύγκριση των στοιχείων των δύο μηνών, Μάρτιος 2016 και Μάρτιος 2015, προκύπτει θετική επίδοση κατά 7.038 επιπλέον θέσεων εργασία, για τον Μάρτιο 2016 (θετικό ισοζύγιο 29.351 θέσεων εργασίας), έναντι θετικού ισοζυγίου (22.313) τον Μάρτιο του 2015.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επίδοση του ισοζυγίου ροών του μηνός Μαρτίου 2016 καταγράφεται θετική, για τέταρτη συνεχή χρονιά και είναι η υψηλότερη καταγεγραμμένη θετική επίδοση ισοζυγίου μηνός Μαρτίου από το 2001 μέχρι σήμερα.

    Αθροιστικά, για την περίοδο Ιανουάριος-Μάρτιος 2016, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 377.876 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 344.042, εκ των οποίων οι 183.997 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 160.045 οικειοθελείς αποχωρήσεις.

    Έτσι, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου τριμήνου του έτους 2016 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 33.834 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας τη δεύτερη υψηλότερη επίδοση πρώτου τριμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα.

    [02] Παράταση έως και τις 15 Μαΐου πήρε η εξαίρεση της πώλησης «κόκκινων» δανείων σε funds

    Νέα παράταση έως και τις 15 Μαΐου 2016 στην εξαίρεση πώλησης των «κόκκινων» δανείων σε funds, δίνει το υπουργείο Οικονομίας.

    Συγκεκριμένα, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στο σχέδιο νόμου «Κύρωση της συμφωνίας κοινού αεροπορικού χώρου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της και της Δημοκρατίας της Μολδαβίας», προβλέπεται η εξαίρεση από πώληση σε funds των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων των νοικοκυριών, των «κόκκινων» καταναλωτικών δανείων καθώς και των «κόκκινων» δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η παράταση αυτή δίνεται για την εξαίρεση των συγκεκριμένων δανείων μέχρι τη θέσπιση του κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου για το οποίο η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς

    Επιπλέον παρατείνεται για δυο ακόμα μήνες και συγκεκριμένα έως τις 30 Ιουνίου 2016 για τον ίδιο λόγο και η ισχύς του νόμου Δένδια μέχρι να καθοριστεί το νέο βελτιωμένο πλαίσιο για τη ρύθμιση των χρεών μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς τράπεζες.

    [03] Σε εξέλιξη η μεταφορά των προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά στον Σκαραμαγκά

    Τουλάχιστον 365 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί έως τώρα με λεωφορεία του ΟΑΣΑ από το λιμάνι του Πειραιά στο κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή του Σκαραμαγκά.

    Η μεταφορά μεταναστών και προσφύγων συνεχίζεται και αυτή τη στιγμή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά περίπου 800 άτομα θα μεταφερθούν σήμερα στο κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά.

    Σε πρώτη φάση θα γίνει προσπάθεια να αδειάσει ο επιβατικός σταθμός της Ε2 στον οποίο βρίσκονται 1.350 μετανάστες και πρόσφυγες, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η πέτρινη αποθήκη όπου διαμένουν 1.000 άνθρωποι και τέλος ο επιβατικός σταθμός της Ε1 όπου διαμένουν άλλου 2.150.

    [04] Και οι 3.500 πρόσφυγες που βρίσκονται στη Λέσβο έχουν υποβάλει αίτημα για χορήγηση ασύλου

    Η επιτελάρχης της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη επιβεβαίωσε σήμερα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο hot spot της Μόριας Λέσβου ότι από χθες Κυριακή ξεκίνησε η εξέταση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει στο σύνολό τους σχεδόν οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν φτάσει μετά τις 20 Μαρτίου στη Λέσβο.

    Όπως ανέφερε η κ. Τσιριγώτη, η υπηρεσία ασύλου ενισχύθηκε με 46 άτομα από τις Βρυξέλλες και από την Αθήνα και έχει ως στόχο να εξετάζει 50 αιτήματα την ημέρα. Όπως είπε στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ η κ. Τσιριγώτη, «οι Σύροι θα επιστρέφουν με αεροπλάνο από τη Μυτιλήνη στα Άδανα της Τουρκίας όπου λειτουργεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. Όπως προβλέπει η συμφωνία, όσοι Σύροι πρόσφυγες επιστρέφουν στην Τουρκία τόσοι θα προωθούνται σε χώρες της Ευρώπης».

    Στη Λέσβο βρίσκονται σήμερα περί τους 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες που στο σύνολό τους έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου. Από αυτούς περίπου 700 άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ ενώ μόλις 15 άτομα, έχουν εκφράσει βούληση να επιστρέψουν στην Τουρκία. Όπως έγινε γνωστό, η διαδικασία της επαναπροώθησης μεταναστών στην Τουρκία θα συνεχιστεί μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πάπα στη Μυτιλήνη.

    [05] Τουρκία: Πύραυλοι από τη Συρία έπληξαν την πόλη Κιλίς

    Πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από τη Συρία έπληξαν σήμερα τη μεθοριακή πόλη Κιλίς της Τουρκίας και υπάρχουν πολλοί τραυματίες, ανέφεραν πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί αν οι πύραυλοι αυτοί προέρχονταν από περιοχές της Συρίας οι οποίες ελέγχονται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

    Λίγο νωρίτερα, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι το τουρκικό πυροβολικό έπληξε θέσεις του ΙΚ στη Συρία. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό κανάλι NTV οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν βλήματα όλμων από την επαρχία Κιλίς εναντίον των τζιχαντιστών.

    Ο βομβαρδισμός αυτός έγινε μία ημέρα αφότου η τζιχαντιστική οργάνωση ανακατέλαβε την πόλη Αλ Ράι της βόρειας Συρίας, απ' όπου οι άνδρες της είχαν εκδιωχθεί την περασμένη εβδομάδα από τους αντάρτες.

    Το ΙΚ και το Μέτωπο Αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, έχουν εξαιρεθεί από τη συμφωνία εκεχειρίας που επιτεύχθηκε στις 27 Φεβρουαρίου υπό την αιγίδα των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

    Τον Φεβρουάριο, το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε στόχους του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) στη Συρία, σε αντίποινα για πυρά προερχόμενα από την απέναντι πλευρά των συνόρων, όπως ανέφερε τότε το γενικό επιτελείο στρατού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 April 2016 - 16:32:26 UTC