Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ανάγκη για «έναν Ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών» τονίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας
  • [02] "Πιο δίκαιες ρυθμίσεις στην άμεση φορολογία" υποσχέθηκε ο Τρ. Αλεξιάδης
  • [03] Ευκλείδης Τσακαλώτος: Είχαμε πρόοδο σε σχεδόν όλα τα ζητήματα
  • [04] Οι Εκκλησίες της Ευρώπης στην πρώτη γραμμή για το προσφυγικό
  • [05] Νέα τραγωδία ανοιχτά της Σάμου με πέντε νεκρούς
  • [06] Φόβους για επιθέσεις του ISIS στη Γερμανία, εκφράζουν οι υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας
  • [07] Τουρκία: Ελεγχόμενη έκρηξη σε σακίδιο στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης
  • [08] Ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs είναι ο καλύτερα αμειβόμενος τραπεζίτης της Γουόλ Στριτ το 2015
  • [09] Π. Παυλόπουλος: Ανάπτυξη με επίκεντρο τον Άνθρωπο
  • [10] Γιώργος Κατρούγκαλος: «Έχουν κλειδώσει τα ποσοστά αναπλήρωσης»

  • [01] Την ανάγκη για «έναν Ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών» τονίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας

    «Η ΕΚΤ διαθέτει ακόμη όπλα αλλά για πραγματική στροφή χρειάζεται ένας ευρωπαίος υπουργός οικονομικών», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, Φρανσουά Βιλερουά Ντε Γκαλό, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

    «Τα νομισματικά θεμέλια υπάρχουν και είναι γερά, η ΕΚΤ επιτελεί τον ρόλο της. Αυτό που λείπει, με ιδιαίτερα αισθητό τρόπο, είναι το δεύτερο θεμέλιο, ένας μεγαλύτερος συντονισμός των οικονομικών πολιτικών. Για τον λόγο αυτό προτείνω τον διορισμό ενός ευρωπαίου υπουργού οικονομικών», προσθέτει ο επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας.

    Εξηγεί, δε, ότι «δεν πρέπει να μετατραπεί σε μια θεολογική ανάλυση μεταξύ ειδημόνων», αλλά ότι «πρόκειται για μια συγκεκριμένη ιδέα, προς όφελος όλων», αφού «η έλλειψη συνολικής διακυβέρνησης, από το 2011, κόστισε από δυο μέχρι και πέντε μονάδες του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη, κάτι που σημαίνει εκατομμύρια θέσεις εργασίας».

    «Θέλω να είμαι σαφής, και για να απαντήσω στις τοποθετήσεις των ευρωσκεπτικιστών. Δεν προτείνουμε περισσότερες Βρυξέλλες, αλλά περισσότερη ανάπτυξη και εργασία», τονίζει ο Βιλερουά Ντε Γκαλό και δεν παραλείπει να αναφερθεί και σε «ένα άλλο ανησυχητικό στοιχείο που πρέπει να μας πείσει να κάνουμε το φιλόδοξο αυτό βήμα»: το ότι η Ευρωζώνη έχει ένα εξωτερικό πλεόνασμα το οποίο προσεγγίζει ο 4% του ΑΕΠ της. Κάτι που «δεν αποτελεί καλή είδηση, δεδομένου του σημερινού επιπέδου ανάπτυξης» και οφείλεται στο ότι «δεν υπάρχει ένας ευρωπαίος υπουργός οικονομικών, ο οποίος να επεξεργασθεί συλλογικές στρατηγικές». Ο κύριος στόχος, θα πρέπει να είναι, λοιπόν, «να βρεθεί μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ αποταμιεύσεων και επενδύσεων».

    [02] "Πιο δίκαιες ρυθμίσεις στην άμεση φορολογία" υποσχέθηκε ο Τρ. Αλεξιάδης

    Στις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το αν τελικά θα δοθεί στους πολίτες με χρεωστικά εκκαθαριστικά, η δυνατότητα πληρωμής των οφειλών τους προς την εφορία μέχρι και σε οκτώ μηνιαίες δόσεις, γνωστοποίησε απότη Θεσσαλονίκη, σε συνέντευξη τύπου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

    Ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε πως αυτή τη στιγμή, όπως προβλέπει ο νόμος, η πληρωμή του φόρου γίνεται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. «Όταν, και αν έρθει η διάταξη στη Βουλή, θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους έχουν κάνει τη δήλωση και το θέλουν να πληρώσουν μέχρι σε οκτώ (σ.σ. μηνιαίες) δόσεις. Σε δύο ή τρεις εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα έρθει ή όχι αυτή η διάταξη στη Βουλή» συμπλήρωσε.

    Ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η οποία ξεκίνησε ήδη και συνεχίζεται μέχρι τις 30 Ιουνίου, δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση, πέραν των όσων τυχόν θα απαιτηθούν, για όσες ημέρες το σύστημα TAXIS αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα.

    «Θα αντιμετωπίσουμε όσα προβλήματα υπάρχουν ή ενδέχεται να εμφανιστούν, αλλά δεν έχουμε σκοπό να αναπαράγουμε ό,τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, μετακινώντας διαρκώς τις ημερομηνίες κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων. Μετά το τρίμηνο θα δοθεί παράταση μόνο για όσες ημέρες υπάρχουν πιθανώς προβλήματα στο TAXIS» ξεκαθάρισε.

    [03] Ευκλείδης Τσακαλώτος: Είχαμε πρόοδο σε σχεδόν όλα τα ζητήματα

    «Είχαμε πρόοδο σε σχεδόν όλα τα ζητήματα και όλοι έχουν κρατήσει κάποια θέματα για αύριο (σ.σ. σήμερα), το πολύ έως τα χαράματα της Δευτέρας», δήλωσε στις 02.40 τα ξημερώματα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά από την ολοκλήρωση των συναντήσεων με τους επικεφαλής των κλιμακίων. Σύμφωνα με τον υπουργό, υπήρξε πρόοδος στο ασφαλιστικό, στα «κόκκινα» δάνεια και στο τελευταίο τμήμα των δημοσιονομικών μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ.

    Νωρίτερα, υψηλόβαθμος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου είχε αναφέρει ότι μεταξύ των θεμάτων συζήτησης για την αναζήτηση εσόδων για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού έως το 2018, ύψους 5,4 δισ. ευρώ, ήταν και η νέα φορολογική επιβάρυνση στα τσιγάρα και τα άλλα καπνικά προϊόντα.

    Σημειώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις του Σαββάτου διήρκησαν περισσότερο από 10 ώρες, καθώς άρχισαν στις 4 το απόγευμα με αντικείμενο το ασφαλιστικό, συνεχίστηκαν για τα «κόκκινα» δάνεια (παρόντος σε μεγάλο μέρος της συνάντησης και του διοικητή τής Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα) και ολοκληρώθηκαν με τη συζήτηση για τα δημοσιονομικά μεγέθη. Σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, στη παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων εξετάζονται «λέξη προς λέξη» τα κείμενα των αποφάσεων για τη συμφωνία.

    Νωρίτερα, κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε πως παραμένει μεγάλη η απόσταση απόψεων μεταξύ κυβέρνησης θεσμών για το θέμα της πώλησης των κόκκινων δανείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα υπάρξει νέα συνάντηση για το θέμα με την ελληνική πλευρά να αισιοδοξεί ότι θα επιτευχθεί ένα είδους προστασίας από την πώληση κόκκινων δανείων σε funds.

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τις οποίες όμως δεν επιβεβαίωσαν τα στελέχη της κυβέρνησης εξερχόμενα από τη συνάντηση, η πρόταση πάνω στην οποία γίνεται συζήτηση αφορά στην προστασία από την πώληση κόκκινων επιχειρηματικών δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων ύψους έως 100.000 ευρώ, δάνεια ύψους έως 75.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και προστασία για οφειλές έως 5.000 ευρώ για τα καταναλωτικά δάνεια, ενώ η διαπραγμάτευση γίνεται με ορίζοντα εξαίρεσης από την πώληση το 1 έτος για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας και όσων δανείων επιχειρηματικών ή καταναλωτικών έχουν υποθήκη ή προσημείωση την πρώτη κατοικία.

    Από την άλλη πλευρά οι δανειστές φέρονται να παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους σε ότι αφορά την πώληση σε funds εξυπηρετούμενων και μη δανείων, ενώ συμφωνούν να υπάρξει προστασία από την πώληση για στεγαστικά δάνεια με βάση τα όρια του νόμου Κατσέλη, δηλαδή δανειοληπτών που είναι οικονομικά αδύναμοι, αλλά η μεταβατική περίοδος προστασίας από την πώληση να μην είναι η τριετής.

    [04] Οι Εκκλησίες της Ευρώπης στην πρώτη γραμμή για το προσφυγικό

    «Οι περισσότερες Εκκλησίες στην Ευρώπη βρίσκονται στην "πρώτη γραμμή", προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και την κοινωνία των πολιτών έναντι της μεταναστευτικής/ προσφυγικής κρίσης, η οποία συνιστά «ανθρωπιστική κρίση» διαβεβαίωσε τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη ο γ.γ. του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, Όλαφ Φύκσε Τβέιτ κατά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Πρόληψη του Βίαιου Εξτρεμισμού στην έδρα του Συμβουλίου στη Γενεύη.

    Ειδικότερα, ο κ. Τβέιτ υπογράμμισε την ανάγκη επίδειξης ανθρωπισμού και συμπόνιας προς τους πρόσφυγες, κάλεσε την Ευρώπη να προσφέρει μεγαλύτερη στήριξη και αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την επιβολή περιορισμών ως είδος «συλλογικής τιμωρίας».

    Τις θερμές ευχαριστίες της ελληνικής κυβέρνησης για τη συνεργατική διάθεση και την αλληλεγγύη που επιδεικνύει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών προς την Ελλάδα, έχοντάς την τοποθετήσει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του εδώ και αρκετό καιρό εξέφρασε ο κ. Αμανατίδης και ζήτησε να συνεχιστεί η παροχή στήριξης προς τη χώρα, η οποία -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση.

    Επιπλέον, ο υφυπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε το Συμβούλιο για την πρωτοβουλία αποστολής «ανοιχτής επιστολής» με το 'Συνέδριο Ευρωπαϊκών Εκκλησιών' (CEC) και την Επιτροπή Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη (CCME) -σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες (UNCHR), με βασικό αίτημα «την κινητοποίηση δυνάμεων για την υποβοήθηση της επανεγκατάστασης των προσφύγων», μέσω της οποίας επιδιώκεται η ουσιαστική στήριξη της Ελλάδας στο μεταναστευτικό και υπογράμμισε ότι θα μεταφέρει την εν λόγω σημαντική είδηση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

    «Οι Εκκλησίες παγκοσμίως» διευκρίνισε από την πλευρά του ο γ.γ του Συμβουλίου «εμφανίζονται ιδιαίτερα 'δραστήριες' στο μεταναστευτικό/ προσφυγικό ζήτημα, αναλαμβάνοντας- με σχετικές αποστολές τους- ρόλο όχι απλώς συμβουλευτικό αλλά και εκτελεστικό/ επιχειρησιακό, ενώ επιζητούν μια ευρωπαϊκή διαχείριση στο πρόβλημα στη λογική του «burden sharing».

    [05] Νέα τραγωδία ανοιχτά της Σάμου με πέντε νεκρούς

    Άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό τεσσάρων αγνοουμένων μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου, όταν η λέμβος στην οποία επέβαιναν ανετράπη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα παιδάκι και πέντε να διασωθούν.

    Πλωτό του λιμενικού και της frontex περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή σώους δύο άντρες, δύο γυναίκες και ένα παιδί.

    Οι διασωθέντες όπως και οι σοροί των άτυχων παράτυπων μεταναστών (4 γυναίκες και ένα παιδάκι) μεταφέρθηκαν στη Σάμο.

    Όπως προέκυψε από τη λιμενική αρχή Σάμου ο ένας των διασωθέντων ανδρών φέρεται ως διακινητής των προσφύγων και μεταναστών και χειριστής της λέμβου.

    [06] Φόβους για επιθέσεις του ISIS στη Γερμανία, εκφράζουν οι υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας

    Το Ισλαμικό Κράτος επιδιώκει να εκτελέσει επιθέσεις εντός της Γερμανίας και η κατάσταση ασφαλείας είναι «πολύ σοβαρή», υποστηρίζει σε δηλώσεις του στηγερμανικήεφημερίδας Βελτ αμ Ζόνταγκ, ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας (BfV) Χανς-Γκέοργκ Μάασεν , προσθέτοντας πως δεν είναι εν γνώσει κάποιου συγκεκριμένου σχεδίου δράσης των τρομοκρατών.

    Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα, ο επικεφαλής της BfV δηλώνει πως η οργάνωση θέλει μεν να πλήξει τη Γερμανία, ή στόχους γερμανικών συμφερόντων, αλλά προσθέτει «προς ώρας δεν γνωρίζουμε την ύπαρξη κάποιου συγκεκριμένου σχεδίου τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γερμανία». Αναφέρει επίσης ότι το Ισλαμικό Κράτος κατά συρροήν έχει προτρέψει και συνεχίζει να ενθαρρύνει υποστηρικτές του, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για επιθέσεις εντός της Γερμανίας.

    Η εξτρεμιστική ομάδα δημοσίευσε την περασμένη Τρίτη ένα βίντεο, στο οποίο διετύπωνε υπόνοιες ότι προτίθεται να εκτελέσει κι άλλες επιθέσεις εναντίον δυτικών πόλεων, μετά το Παρίσι και τις Βρυξέλλες, αναφέροντας ενδεικτικά το Λονδίνο, το Βερολίνο και τη Ρώμη. Ο Μάασεν υποστηρίζει πως υπάρχουν πολλές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται Γερμανοί που επιστρέφουν από τη Συρία σε πιθανά τρομοκρατικά πλήγματα και προειδοποίησε πως παραμένει «τοξικός» ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει η χώρα από τζιχαντστές που προέρχονται από τη Γερμανία.

    Ο ίδιος αποκαλύπτει πως μέχρι σήμερα η χώρα απέφυγε μία μεγάλη επίθεση χάρις στην επιτυχή δουλειά των αρχών ασφαλείας, αλλά και με τις ευλογίες της τύχης, όπως σε μία, ή δυό, περιπτώσεις που δεν λειτούργησε ο εκπυρσοκροτητής μίας βόμβας.

    [07] Τουρκία: Ελεγχόμενη έκρηξη σε σακίδιο στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης

    Eλεγχόμενη έκρηξη πραγματοποίησε η τουρκική αστυνομία σε ένα σακίδιο που εντοπίστηκε στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης χθες,μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ώρες αφού η αμερικανική πρεσβεία προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες σχετικά με «αξιόπιστες απειλές» σε τουριστικές περιοχές της χώρας.

    Η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση στην πλατεία, ενώ ένα μέλος της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της αστυνομίας άνοιγε ένα αντικείμενο που έμοιαζε με σακίδιο ή τσάντα. Οι πυροτεχνουργοί κατόπιν πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη ανατινάζοντάς το, με αποτέλεσμα να ακουστεί ένας ισχυρός κρότος στην πλατεία.

    Λίγο μετά ένας αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για ένα σακίδιο, ωστόσο προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

    Νωρίτερα σήμερα οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τους Αμερικανούς υπηκόους τους σχετικά με «αξιόπιστες απειλές» σε τουριστικές περιοχές της Τουρκίας, ιδίως στην Κωνσταντινούπολη και την Αττάλεια, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

    [08] Ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs είναι ο καλύτερα αμειβόμενος τραπεζίτης της Γουόλ Στριτ το 2015

    Τριάντα εκατομμύρια δολάρια: αυτό είναι το ποσό που εισέπραξε το 2015 ο Λόιντ Μπλανκφέιν, ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν τραπεζικά έγγραφα.

    Συγκεκριμένα, ο 61χρονος εισέπραξε τον καθορισμένο του μισθό ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων, ένα μπόνους ύψους 6,3 εκατομμυρίων δολαρίων και 14,7 εκατομμύρια από δικαιώματα προαίρεσης μετοχών.

    Η εταιρεία επίσης του έδωσε την 15η Ιανουαρίου του 2015 ένα μπόνους ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων που θα το λάβει σε διάστημα 8 ετών, με αποτέλεσμα οι συνολικές του απολαβές να ανέλθουν σε 30 εκατομμύρια δολάρια. Παρόλαυτά το εν λόγω ποσό είναι μειωμένο κατά 3% σε σύγκριση με το 2014.

    Ο Λόιντ Μπλανκφέιν, επικεφαλής της Goldman Sachs από το 2006, είναι ο καλύτερα αμειβόμενος διευθύνων σύμβουλος των 6 τραπεζών της Γουόλ Στριτ, παρά την πτώση κατά 31% των κερδών της Goldman Sachs το 2015.

    +35% σε διάστημα 1 έτους για τον διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan Chase

    Ο Τζέιμι Ντίμον, ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase από την πλευρά του συγκέντρωσε απολαβές 27 εκατομμυρίων δολαρίων το 2015, μια αύξηση της τάξης του 35% σε διάστημα ενός έτους.

    Ο Αυστραλός Τζέιμς Γκόρμαν, που διευθύνει τη Morgan Stanley συγκέντρωσε 21 εκατομμύρια δολάρια (-6,7% σε διάστημα ενός έτους), ο Τζον Σταμπφ της Wells Fargo είχε απολαβές ύψους 19,3 δολαρίων (ισόποσες με το 2014), ο Μάικλ Κόρμπατ της Citigroup 16,5 εκατομμυρίων δολαρίων (+27,5%) και ο Μπράιν Μόινιχαμ της Bank of America 16 εκατομμύρια δολάρια (+23%).

    [09] Π. Παυλόπουλος: Ανάπτυξη με επίκεντρο τον Άνθρωπο

    «Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα γίνονται ολοένα και πιο στενές, και η μεγάλη αφετηρία θυμίζω υπήρξε το 2005 και ιδίως η αρχική σύμβαση η οποία υπογράφηκε το 2008» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της China Cosco Shipping Corporation Limited, Hu Lirong, «σε μια στιγμή, όπου ολοκληρώνεται μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα» και η οποία «έχει όχι μόνο τεράστιο οικονομικό ενδιαφέρον αλλά και εξαιρετικό ενδιαφέρον το οποίο αφορά γενικότερα τις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα». Επισήμανε δε ότι «την οικονομική ανάπτυξη την εννοούμε ως αειφόρο ανάπτυξη, και ανάπτυξη που αφορά τον Άνθρωπο, και έχει στο επίκεντρο τον Άνθρωπο».

    «Εύχομαι και ελπίζω αυτή να είναι η αφετηρία και άλλων πολλών επενδύσεων στην Ελλάδα, δοθέντος ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την παγκόσμια οικονομία, τέτοιου είδους συνεργασίες βοηθούν τις χώρες να υπερβούν τις μεγάλες δυσχέρειες που δημιουργεί η κρίση η οποία έχει ενσκήψει», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Cosco είπε μεταξύ άλλων: «εμείς θα ξεκινήσουμε τις επενδύσεις μας για την αναβάθμιση υποδομών του λιμανιού του Πειραιά. Αναβάθμιση, που αφορά όχι μόνο τον προβλήτα των κοντέινερ, αλλά και τα κρουαζιερόπλοια και τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Ο σκοπός μας είναι να κάνουμε το λιμάνι του Πειραιά, το μεγαλύτερο κομβικό λιμάνι της Ευρώπης. Πιστεύω ότι θα προωθήσουμε όχι μόνο το εμπόριο μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας, ταυτόχρονα μέσω της Ελλάδας θα προωθήσουμε το εμπόριο της Κίνας μαζί με άλλες χώρες στην περιοχή αυτή».

    Ο πρόεδρος της Cosco διαβεβαίωσε, επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «θα κάνουμε ότι μπορούμε, να τηρήσουμε τους ελληνικούς νόμους και να κάνουμε τις επενδύσεις μας σωστά. Θα δώσουμε μεγάλη σημασία στις εργασιακές σχέσεις της εταιρείας και βέβαια θα κάνουμε ότι μπορούμε να τους δώσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ταυτόχρονα θα κάνουμε την εταιρεία μας, τον μελλοντικό ΟΛΠ, μια φιλοπεριβαλλοντική εταιρεία, η οποία θα εντατικοποιήσει τις επαφές με τα συνδικάτα, θα ζητήσει την κατανόηση και την υποστήριξη τους.»

    [10] Γιώργος Κατρούγκαλος: «Έχουν κλειδώσει τα ποσοστά αναπλήρωσης»

    Οι επικουρικές συντάξεις παραμένουν το μεγάλο «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της συμφωνίας σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

    «Όλο το πακέτο των επικουρικών παραμένει ανοιχτό, γιατί μας ζητούν πολύ μεγαλύτερες περικοπές από αυτές που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης έχουν «κλειδώσει», ενώ σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα συνεχιστεί αύριο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 April 2016 - 6:32:33 UTC