Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Τσίπρας: Oι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου είναι θετικές
  • [02] Η Γερμανία εμμένει στο στόχο ότι η Αθήνα θα έχει έσοδα 50 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις
  • [03] "Πράσινο φως" για 3.982 προσλήψεις και κατανομές προσωπικού από Ευ. Τσακαλώτο και Χρ. Βερναρδάκη
  • [04] Αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων και καταλήψεις εφοριών προαναγγέλουν λογιστές-φοροτεχνικοί
  • [05] Ευ. Τσακαλώτος: Ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μέχρι την Κυριακή
  • [06] Ο Στ. Κοντονής ζητά ανάληψη πρωτοβουλιών από τις υγιείς δυνάμεις του αθλήματος
  • [07] Προβάδισμα Μάντσεστερ Σίτι μετά το 2-2 στο Παρίσι 06/04/2016 23
  • [08] Το «μπαμ» της χρονιάς η Βόλφσμπουργκ, 2-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης

  • [01] Α. Τσίπρας: Oι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου είναι θετικές

    "Oι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου είναι θετικές" και "Η προσφυγική κρίση απαιτεί συνολική διαχείριση και αλληλεγγύη ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης" είναι το περιεχόμενο δύο αναρτήσεων στον λογαριασμό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο twitter.

    [02] Η Γερμανία εμμένει στο στόχο ότι η Αθήνα θα έχει έσοδα 50 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις

    Για την Γερμανία, η συμφωνία που συνήφθη με την Ελλάδα πέρυσι το καλοκαίρι, η οποία προέβλεπε έσοδα από αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισεκ. ευρώ, συνεχίζει να ισχύει, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

    Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η Ελλάδα είχε συμφωνήσει με τους διεθνείς δανειστές της να περιληφθούν στο μνημόνιο έσοδα ύψους 50 δισεκ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις.

    «Σε ό,τι μας αφορά, αυτό το μνημόνιο συνεχίζει να ισχύει», δήλωσε η εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου.

    Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Tagespiegel του Βερολίνου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι, αν επιτευχθεί η συμφωνία μεταξύ πιστωτών και ελληνικης κυβέρνησης, τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στην ανάπτυξη στο δεύτερο μισό της φετινής χρονιάς.

    [03] "Πράσινο φως" για 3.982 προσλήψεις και κατανομές προσωπικού από Ευ. Τσακαλώτο και Χρ. Βερναρδάκη

    Την πρόσληψη 3.737 ατόμων, την κατανομή 134 και την κίνηση διαδικασιών για 111 προσλήψεις, ενέκρινε η κυβέρνηση.

    Σύμφωνα, ειδικότερα, με απόφαση της Επιτροπής της ΠΥΣ (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου) 33/2006, θα προσληφθούν 3.564 με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως οκτώ μηνών, σε έργα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που θα χρηματοδοτηθούν από τη ΔΕΗ. Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, 103 προσλήψεις ως έκτακτο προσωπικό στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και εβδομήντα άλλες ως έκτακτο προσωπικό στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

    Κατανέμονται, επιπλέον, 54 δόκιμοι ειρηνοδίκες Δ? τάξεως, που περιλαμβάνονται στον τελικό πίνακα επιτυχόντων του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε με την υπ' αριθμ. 104572/24.12.2014 απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης και οι οποίοι καταλαμβάνουν ισάριθμες κενές οργανικές θέσεις ειρηνοδικών των Ειρηνοδικείων και Πταισματοδικείων της χώρας, για το 2016. Οι υπόλοιπες 80 κατανομές αφορούν σε δικαστικούς λειτουργούς, απόφοιτους της 21ης εκπαιδευτικής σειράς της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, εκ των οποίων 21 για τη Διοικητική Δικαιοσύνη, 45 για την Πολιτική και Ποινική Δικαιοσύνη και 14 για τους Εισαγγελείς.

    Δόθηκε επίσης το "πράσινο φως" για να κινηθούν οι διαδικασίες πρόσληψης 76 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στην ΑΔΜΗΕ του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και 35 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, στον ΟΣΕ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

    Την απόφαση υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

    [04] Αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων και καταλήψεις εφοριών προαναγγέλουν λογιστές-φοροτεχνικοί

    Κλείνουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους οι λογιστές -φοροτεχνικοί, οι οποίοι ανακοίνωσαν την αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, λίγες ώρες μετά το άνοιγμα της σχετικής εφαρμογής στο TAXISnet.

    Παράλληλα, δηλώνουν ότι αύριο θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς εφοριών σε όλη τη χώρα.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, σε σχέση με το νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών τους, ο οποίος οδηγεί στην καταβολή του 70% και πλέον του εισοδήματός τους σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, όπως σημειώνουν.

    «Εάν εφαρμοστεί το νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών, του χρόνου θα είναι αδύνατη η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, γιατί -πολύ απλά -δε θα υπάρχουν λογιστικά γραφεία και ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού θα έχουν βάλει λουκέτο», δήλωσε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

    «Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να βάλουν κατά μέρος τα πολιτικά και συνδικαλιστικά «εγώ» τους και να απέχουν από την υποβολή δηλώσεων, ώστε το μήνυμα αντίδρασης να είναι ηχηρό, γιατί όλοι μαζί μπορούμε», τόνισε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., Βασίλης Καμπάνης.

    «Οι οικονομολόγοι -λογιστές φοροτεχνικοί -στηρίζουν τον επιστημονικό τους φορέα και αποφάσισαν να απέχουν από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε., Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.

    Σε πρώτη φάση, η αποχή θα διαρκέσει έως και τις 18 Απριλίου, οπότε και θα συνεδριάσουν εκ νέου, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    [05] Ευ. Τσακαλώτος: Ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μέχρι την Κυριακή

    «Ελπίζουμε να έχουμε τελειώσει έως την Κυριακή το απόγευμα σε ένα κείμενο απόφασης , ώστε να μπορούμε να πάμε στην Ουάσιγκτον την ερχόμενη Πέμπτη και μπορεί εκεί η συζήτηση να διευρυνθεί σε άλλα θέματα όπως το χρέος» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος μετά από την ολοκλήρωση της 4ωρης συνάντησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

    Σύμφωνα με τον υπουργό θα πρόκειται για ένα κείμενο με τους 3 ευρωπαϊκούς θεσμούς και βασικά με τον ESM , διότι πρόκειται για δάνειο του ESM και ένα δεύτερο κείμενο με το ΔΝΤ . Τα κείμενα αυτά θα μοιάζουν αλλά δεν θα είναι ίδια . Ερωτηθείς σχετικά με την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ ο υπουργός είπε ότι η συμφωνία αυτή δεν φέρνει δόση καθώς πρέπει να αποσαφηνισθεί το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ και να εγκριθεί από το Γιούρογκρουπ και την Κομισιόν .

    Κατά τη σημερινή συνάντηση εντοπίστηκαν, όπως ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, τα ζητήματα που χρήζουν τεχνικής επεξεργασίας και κάποια θέματα για τα οποία χρειάζεται πολιτική συζήτηση.

    Παράλληλα συνεχίζονται οι συζητήσεις για το τι πρέπει να γίνει σε επόμενο στάδιο έως την δεύτερη αξιολόγηση .

    [06] Ο Στ. Κοντονής ζητά ανάληψη πρωτοβουλιών από τις υγιείς δυνάμεις του αθλήματος

    Την κίνηση της διαδικασίας αυτοκάθαρσης στους κόλπους της ζήτησε από την ΕΠΟ και τις υγιείς δυνάμεις του ποδοσφαίρου ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, σε σημερινή του δήλωση και ενώ απομένουν μόλις εννέα ημέρες για τη λήξη της διορίας που έχει δώσει η FIFA.

    Ο υφυπουργός θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνη την ΕΠΟ για την κατάσταση που έχει περιέλθει, αφού δεν προχώρησε ούτε βήμα στις επισημάνσεις που της έγιναν στη συνάντηση της 30ης Μαρτίου και ζητά από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία να του γνωστοποιήσει εγγράφως τις πρωτοβουλίες της μέχρι τις 14 Απριλίου, αφού η διορία της FIFA για παραμονή της ΕΠΟ στη δύναμη των διεθνών ομοσπονδιών λήγει την επομένη ημέρα (15/4).

    [07] Προβάδισμα Μάντσεστερ Σίτι μετά το 2-2 στο Παρίσι 06/04/2016 23

    Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε αυτό που ήθελε (2-2) στο Παρίσι και τώρα περιμένει την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Ετιχαντ», όπου θα κριθεί η πρόκριση στους «4» του Champions League. Σκόρερ των γηπεδούχων οι Ιμπραϊμοβιτς (41΄), Ραμπιό (59΄), ενώ τα γκολ της Σίτι πέτυχαν οι Ντε Μπράιν (38΄), Φερναντίνιο (72΄).

    Στο 14ο λεπτό ο Σανιά ανέτρεψε τον Νταβίντ Λουϊς στην περιοχή της Σίτι. Πέναλτι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, όμως ο Χαρτ έπεσε στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε. Στο 38΄ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Φερναντίνιο να τροφοδοτεί τον Ντε Μπράιν και τον Βέλγο να πετυχαινει το 0-1. Η ομάδα του Μάντσεστερ όφειλε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο. Ή τουλάχιστον να μην το απωλέσει από μια τόσο μεγάλη ανοησία σαν κι αυτή του Φερνάντο στο 41΄. Ο Βραζιλιάνος πήρε την πάσα του Χαρτ στη γραμμή της περιοχής και προσπάθησε να πασάρει απέναντι με... μεγαλοπρέπεια που δεν ταίριαζε στην περίσταση. Ο Ιμπραϊμοβιτς έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα σ΄ένα από τα πιο παράξενα γκολ στην Ιστορία του Champions League.

    Η Παρί κυριάρχησε στο β΄ ημίχρονο και έφτασε στο δεύτερο γκολ με τον Ραμπιό στο 59΄. Ο Γάλλος διεθνής απλώς «έσπρωξε» τη μπάλα σε κενή εστία, αφού δεν έγινε αντιληπτό από τους διαιτητές ότι ο Ιμπραϊμοβιτς συμμετείχε στη φάση από θέση οφσάιντ. Μόλις τρία λεπτά μετά, ο Ιμπραϊμοβιτς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στο 72΄ η τύχη χαμογέλασε στη Μάντσεστερ Σίτι, «αποζημιώνοντάς» τη για τη φάση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Φερναντίνιο βρέθηκε στην περιοχή και σούταρε χωρίς να τρέφει ιδιαίτερες... φιλοδοξίες, αφού τον δρόμο του έφραζε ο Τιάγκο Σίλβα. Ομως από την κόντρα στον αρχηγό της Παρί, η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε... βασανιστικά στα δίχτυα του Τραπ.

    [08] Το «μπαμ» της χρονιάς η Βόλφσμπουργκ, 2-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης

    Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην Ιστορία του Champions League μπορεί να πετύχει η Βόλφσμπουργκ. Αρκεί να ολοκληρώσει το «έπος» που ξεκίνησε σήμερα, νικώντας 2-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο προημιτελικό επί γερμανικού εδάφους. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί σε έξι ημέρες (12/4) στην ισπανική πρωτεύουσα.

    Στο 18΄ ο Ντανίλο ανέτρεψε τον Σούρλε παραχωρώντας πέναλτι και δίνοντας τη μεγάλη ευκαιρία στους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκορ. Οπερ και εγένετο, με τον Ρικάρντο Ροντρίγκεζ να ευστοχεί από τη βούλα, υποχρεώνοντας τον Κέιλορ Νάβας να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του μετά από 738 λεπτά στο Champions League. Επτά λεπτά αργότερα, στο 25΄, η σέντερ του Ενρίκε βρήκε στην κίνηση τον Αρνολντ ο οποίος έγραψε το 2-0. Η Ρεάλ είχε έναν Γολγοθά θα ανεβεί, καθώς ποτέ στην ιστορία της στη διοργάνωση, δεν είχε καταφέρει να ανακάμψει όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με διαφορά δύο γκολ. Δεν «βλεπόταν» η «Βασίλισσα» απόψε και η εικόνα της δεν είχε την παραμικρή σχέση με αυτήν που της χάρισε τη νίκη στο «Καμπ Νου» στο «Κλάσικο» του περασμένου Σαββάτου. Κι όταν στο 73΄ ο Μπενάλιο «έβγαλε» το τετ-α-τετ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η Βόλφσμπουργκ άρχισε να πιστεύει περισσότερο στην έκπληξη. Μια ομάδα που ποτέ δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε ημιτελικούς Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, βρίσκεται ενώπιον της μεγαλύτερης πρόκλησης της Ιστορίας της, μαζί με το Πρωτάθλημα Γερμανίας που κατέκτησε το 2009. Πρέπει όμως να διαφυλάξει αυτό το σκορ στις 12 Απριλίου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και η αποστολή της δεν είναι καθόλου εύκολη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 April 2016 - 22:32:29 UTC