Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ας μην εκτίθεται τόσο πολύ η ΝΔ, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές
  • [02] Π. Λαφαζάνης: Εμείς δεν επιλέγουμε μεταξύ των δημίων της χώρας
  • [03] Δ. Βίτσας: Συκοφαντικές οι ανακοινώσεις ΝΔ και Ποταμιού, περί απευθείας αναθέσεων για τα κέντρα φιλοξενίας
  • [04] Ευκ. Τσακαλώτος: Έγινε μια εισαγωγική συζήτηση
  • [05] Bloomberg: Οι αποκαλύψεις του WikiLeaks ενισχύουν τα επιχειρήματα υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους
  • [06] Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Δεν είναι προς συζήτηση ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους
  • [07] Ειδομένη: Αυξημένο το ενδιαφέρον των προσφύγων για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, σύμφωνα με την UNHCR
  • [08] Δήλωση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Γ. Ρουμπάτη
  • [09] Οκτάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 19.000 θέσεις το επόμενο διάστημα προανήγγειλε η Ρ. Αντωνοπούλου
  • [10] Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη και η Ιωάννα Παππά από κοινού νικήτριες του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη»
  • [11] Μουσική εντός και εκτός Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στο Borderline Festival '16
  • [12] Απάντηση της ΝΔ σε κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου
  • [13] Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με τον Τζο Μπάιντεν και τον Φρανσουά Ολάντ
  • [14] «Διπρόσωπος» αλλά νικητής στην Πάτρα ο Ολυμπιακός
  • [15] Αφαίρεση βαθμών και τιμωρία έδρας για ΑΕΚ - Ατρόμητο

  • [01] Ας μην εκτίθεται τόσο πολύ η ΝΔ, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές

    «Ας μην εκτίθεται τόσο πολύ η Νέα Δημοκρατία», σχολιάζουν σκωπτικά κυβερνητικές πηγές αναφορικά με τη στάση της ΝΔ, στην οποία καταλογίζουν ότι βρίσκεται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με όσους προσπαθούν να υπονομεύσουν το κλείσιμο της αξιολόγησης.

    «Δεν περιμέναμε τα «7 ερωτήματα» της Νέας Δημοκρατίας για να αντιληφθούμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με όσους προσπαθούν να υπονομεύσουν το κλείσιμο της αξιολόγησης», αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης.

    Τονίζουν πως «αυτοί που υπέγραψαν λευκά χαρτιά, οδηγώντας στην καταστροφή την οικονομία και την κοινωνία, αυτοί που πίεζαν την κυβέρνηση να δεχτεί καταστροφικούς για την Ελλάδα όρους στην τελευταία συμφωνία, αυτοί που ανέθεσαν την διαπραγμάτευση σε στελέχη σαν τον κ. Παπασταύρου, ας μην παριστάνουν σήμερα ότι αγωνιούν για το μέλλον του τόπου και του λαού μας».

    «Ας μην εκτίθενται τόσο πολύ. Γελάει ο κόσμος», σχολιάζουν.

    Διαβάστε επίσης :

    Απάντηση της ΝΔ σε κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου

    [02] Π. Λαφαζάνης: Εμείς δεν επιλέγουμε μεταξύ των δημίων της χώρας

    «Δεν διαλέγουμε τους δήμιους αυτής της χώρας. Το δίλημμα για την Ελλάδα είναι Τόμσεν ή Σόιμπλε, ΔΝΤ ή Γερμανία. [Εμείς] δεν επιλέγουμε αποικιοκράτες ούτε την πατρίδα μας τη θέλουμε αποικία, όπως την έχουν καταντήσει». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας που συμμετείχε σήμερα στην κινητοποίηση έξω από το «Χίλτον», στην οποία καλούσε η ΑΔΕΔΥ.

    Το κορυφαίο στέλεχος της ΛΑΕ τόνισε ότι «όλοι όσοι συναπαρτίζουν το κουαρτέτο είναι ανεπιθύμητοι. Ανεπιθύμητη είναι και η νεομνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα και ανεπιθύμητα τα μνημονιακά συνεταιράκια της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Κεντρώοι, ΑΝΕΛ».

    Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι η ΛΑΕ ζητά «να ακυρωθούν τα μέτρα περικοπής συντάξεων και φορολεηλασίας, να ακυρωθούν τα μνημόνια» και κατέληξε λέγοντας: «Θέλουμε μια Ελλάδα χωρίς λιτότητα, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, δημοκρατική, παραγωγική, δίκαιη, με τον λαό μας στο τιμόνι της».

    [03] Δ. Βίτσας: Συκοφαντικές οι ανακοινώσεις ΝΔ και Ποταμιού, περί απευθείας αναθέσεων για τα κέντρα φιλοξενίας

    Συκοφαντική και ψευδή χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για «το κύμα των αδιαφανών απευθείας αναθέσεων, που υλοποιούνται κυρίως από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τόσο για μισθώσεις ιδιωτικών εγκαταστάσεων, εκτάσεων και αγρών, όσο και για υπηρεσίες εστίασης, σίτισης και καθαριότητας».

    Η Νέα Δημοκρατία αναφέρεται ειδικότερα στο κέντρο φιλοξενίας στη Χίο, όπου όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, «κόστισε τελικά 1.277.000 ευρώ, τη στιγμή που μεταξύ άλλων, η έκταση παραχωρήθηκε από τον δήμο, ο εξοπλισμός και οι υποδομές στέγασης διατέθηκαν από ελληνική επιχείρηση, ενώ προβλέφθηκε σύμφωνα με τις καταγγελίες, και συμπληρωματική δαπάνη ύψους 423.183 ευρώ, που εγκρίθηκε 20 μέρες μετά το τέλος των έργων. Και όλα αυτά σε διαγωνισμό της μίας και μόνο ημέρας».

    Στην ίδια ανακοίνωση της, η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τον «παραγκωνισμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και την πρόσφατα ψηφισθείσα τροπολογία που παρέχει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να αναθέτει, κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας, η οποία αποδεικνύεται δυστυχώς, ως το όχημα για πολλές «γκρίζες» αναθέσεις» και καλεί την κυβέρνηση «να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και να βάλει επιτέλους ένα τέλος στη νέα «φάμπρικα» των απευθείας αναθέσεων, που προωθούν μέλη της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

    [04] Ευκ. Τσακαλώτος: Έγινε μια εισαγωγική συζήτηση

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, και όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος «έγινε μια εισαγωγική συζήτηση, βάλαμε το χρονοδιάγραμμα της πρώτης εβδομάδας, έως την άλλη Δευτέρα, και τον οδικό χάρτη έως το Eurogroup της 22 Απριλίου».

    Σύμφωνα επίσης με τον υπουργό Οικονομικών, στη συνάντηση δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα Wikileaks. Ερωτηθείς εάν υπάρχει προβληματισμός για το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή πλευρά επισήμως ή ανεπισήμως συντάχτηκε με το ΔΝΤ απάντησε «κανένα σχόλιο».

    Στη συνάντηση παρών ήταν και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

    Συγκέτρωση της ΑΔΕΔΥ με σύνθημα «Να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα», έξω από Χίλτον

    Σε κλοιό διαδηλωτών ήταν το Χίλτον,όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

    Τη συγκέντρωση, με κεντρικό σύνθημα να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα, διοργάνωσε ΑΔΕΔΥ, ενώ συμμετείχαν η ΛΑΕ, το ΕΠΑΜ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα με δεκάδες κλούβες να έχουν στηθεί μπροστά από το ξενοδοχείο, στη Βασιλίσσης Σοφίας, και διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες αποτρέπουν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν το ξενοδοχείο. Η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Σοφίας διεξάγεται στο ρεύμα προς Κηφισίας με προβλήματα καθώς η μια λωρίδα είναι κλειστή.

    [05] Bloomberg: Οι αποκαλύψεις του WikiLeaks ενισχύουν τα επιχειρήματα υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

    Η δημοσιοποίηση το Σαββατοκύριακο μιας απομαγνητοφώνησης συζητήσεων που φέρονται να έκαναν στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να αναγκαστούν οι πιστωτές της Ελλάδας να αποδεχθούν την αναδιάρθρωση του χρέους της οδήγησε σε πολλές αντεγκλήσεις και φαινομενική αγανάκτηση.

    Όμως από οικονομική άποψη, η ανάγκη για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας είναι άμεση, υποστηρίζει σε άρθρο του για το Bloomberg ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν, σχολιογράφος του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων κι επικεφαλής οικονομολόγος της Allianz SE.

    Εάν δεν υπάρξει ελάφρυνση χρέους στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος μεταρρυθμίσεων, η Ελλάδα θα δυσκολευτεί να αναπτυχθεί, η ανεργία θα παραμείνει υψηλή, ενώ θα επανεμφανίζεται περιοδικά αναταραχή που θα αποτελέσει πρόκληση για τη λειτουργία της ευρωζώνης, συνεχίζει.

    Η πολιτική ανάλυση ωστόσο είναι πολύ πιο δύσκολη. Ακόμη και το παράθυρο που άνοιξε λόγω της κρίσης των προσφύγων στην Ευρώπη δεν καταφέρνει να αποτελέσει επαρκή καταλύτη αλλαγής. Αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, η Ελλάδα θα μπορούσε να καταλήξει να αποτελεί συστατικό στοιχείο μιας πολύ μεγαλύτερης απειλής για την ακεραιότητα και την απόδοση τόσο της ευρωζώνης όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προεξοφλεί ο Ελ Εριάν.

    Η ελάφρυνση χρέους δεν παραχωρείται ποτέ εύκολα, και υπάρχουν καλοί λόγοι γι' αυτό. Ακόμη κι αν είναι μια οικονομικά βιώσιμη λύση, η ιδέα αυτή εγείρει θεμελιώδη δικαιώματα δικαιοσύνης, κινήτρων και σκοπών, σημειώνει ο αρθρογράφος.

    Γιατί να παραχωρηθεί ελάφρυνση χρέους σε μια κακοπληρώτρια οφειλέτρια χώρα όταν άλλες κατέβαλαν τόσο μεγάλες προσπάθειες να αποπληρώσουν το χρέος τους; Και τι συμβαίνει με τους πιστωτές που εργάστηκαν σκληρά για να κερδίσουν τα χρήματα που δάνεισανΒ· γιατί να τιμωρηθούν; Και δεν ενθαρρύνει η ελάφρυνση χρέους άλλους οφειλέτες να είναι λιγότερο φιλόπονοι, πιθανόν υπονομεύοντας τη συνολική ροή των πιστώσεων που υποστηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη και προσφέρει ευρύτερες ευκαιρίες για να υπάρξει ευημερία;?διερωτάται ο Ελ Εριάν.

    Αυτές μπορεί να είναι θεμιτές ερωτήσεις από οικονομική άποψη. Εν καιρώ, αυτές οι ανησυχίες έκαναν, και σωστά, σπάνια την ελάφρυνση χρέους, αντικείμενο εξαντλητικών διαπραγματεύσεων, ή κάτι που εξαρτάται από το αποτέλεσμα άλλων πραγματικά εξαιρετικά περιστάσεων.

    [06] Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Δεν είναι προς συζήτηση ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους

    Δεν είναι προς συζήτηση ένα κούρεμα χρέους για την Ελλάδα, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών μετά τη διαρροή από τα WikiLeaks της συζήτησης που είχαν στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για μια τέτοια πιθανότητα.

    «Ένα κούρεμα χρέους δεν είναι προς συζήτηση αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος Μάρτιν Γέγκερ σε τακτική συνέντευξη Τύπου.

    [07] Ειδομένη: Αυξημένο το ενδιαφέρον των προσφύγων για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, σύμφωνα με την UNHCR

    Στην καλύτερη πληροφόρηση των προσφύγων αλλά και στη συνειδητοποίηση, από πλευράς τους, «της κατάστασης στο πεδίο» αποδίδει η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Ειδομένη, Λίνε Βάιντε (Liene Veide) το αυξημένο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα ενδιαφέρον των προσφύγων στην Ειδομένη για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης.

    «Θα έλεγα πως οι άνθρωποι είναι καλύτερα πληροφορημένοι τώρα κι έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν πώς έχουν τα πράγματα», ανέφερε η κ. Βάιντε, επισημαίνοντας πως εκτός απ' αυτούς που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης υπάρχουν κι εκείνοι που ενδιαφέρονται να αιτηθούν ασύλου στην Ελλάδα καθώς και αυτοί που επιθυμούν οικογενειακή επανένωση.

    Αυτό που θα πρέπει να γίνει κατανοητό, όπως τόνισε, είναι «ότι και στις τρεις περιπτώσεις (μετεγκατάστασης, ασύλου στην Ελλάδα και οικογενειακής επανένωσης) τα πράγματα δεν θα γίνουν από τη μία μέρα στην άλλη και αυτό είναι πολύ δύσκολο να το αποδεχθούν καθώς ήδη βρίσκονται πολύ καιρό εδώ, ενώ κάνει και πιο δύσκολο τον ρόλο μας στο να τους εξηγήσουμε την κατάσταση».

    «Θα έλεγα ακόμη», προσέθεσε, «ότι προηγουμένως υπήρχε αυτή η αίσθηση ότι τα σύνορα θα ανοίξουν και δεν επεδείκνυαν (οι πρόσφυγες) μεγάλο ενδιαφέρον στο να πάρουν πληροφορίες. Τώρα που είναι πλέον σαφές ότι η προοπτική αυτή δεν υπάρχει και τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν, αρχίζουν να σκέφτονται το "plan b"».

    Στο μεταξύ, σε σχέση με τη χθεσινή διάρρηξη σε αποθήκη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στην Ειδομένη, η κ. Βάιντε διευκρίνισε ότι για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αστυνομία και η Ύπατη Αρμοστεία ζήτησε να αυξηθεί η ασφάλεια.

    Σύμφωνα με την ίδια, στην αποθήκη υπήρχε ξηρά τροφή και κάποια άλλα πράγματα.

    [08] Δήλωση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Γ. Ρουμπάτη

    «Αποστολή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι η προστασία της Εθνικής μας Ασφάλειας και της Εθνικής μας Κυριαρχίας» δήλωσε ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Γιάννης Ρουμπάτης.

    «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών λειτουργεί με βάση την ελληνική νομοθεσία, η οποία απαιτεί πάντα Εισαγγελική Παραγγελία για την αντιμετώπιση εγκληματικών δράσεων ή άλλων απειλών» αναφέρει στη δήλωσή του ο διοικητής της ΕΥΠ.

    [09] Οκτάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 19.000 θέσεις το επόμενο διάστημα προανήγγειλε η Ρ. Αντωνοπούλου

    Tα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, τα οποία είναι οκτάμηνης διάρκειας και όχι πεντάμηνης, όπως ίσχυε, μέχρι σήμερα.

    Τα προγράμματα απευθύνονται, κυρίως, σε μακροχρόνια άνεργους ως την πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα και η πρώτη πρόσκληση θα γίνει εντός του Απριλίου για 6918 θέσεις εργασίας σε 17 δήμους και τους επόμενους 2 με 3 μήνες θα ακολουθήσει πρόσκληση για άλλες 12.656 θέσεις εργασίας σε 34 δήμους συνολικά, δηλαδή το πρόγραμμα απευθύνεται σε 51 δήμους για 19.574 θέσεις εργασίας.

    Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 45 εκατ. ευρώ για τους πρώτους 17 δήμους και στα 87 εκατ. ευρώ για τους υπόλοιπους 34 συνολικά στα 132 εκατ. ευρώ. Για πρώτη φορά, τα υλικά για την υλοποίηση των έργων στους δήμους θα χρηματοδοτούνται, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

    Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και απευθύνεται στους πιο ευάλωτους δήμους, οι οποίοι, δηλαδή, καταγράφουν τη μεγαλύτερη μακροχρόνια ανεργία.

    Στόχος των προγραμμάτων είναι η εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών της τοπικής κοινωνίας με αναβάθμιση των κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών, καθώς και στην ανάπλαση του φυσικού περιβάλλοντος.

    Ο απασχολούμενος στα νέα προγράμματα θα εργάζεται τέσσερις ημέρες και την πέμπτη θα έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης επιμορφωτικών προγραμμάτων με πιθανή την προοπτική πιστοποίησης προσόντων.

    Η κ. Αντωνοπούλου τόνισε ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε φαινόμενα στρέβλωσης στα προηγούμενα προγράμματα από κάποιου δήμους, οι οποίοι κάλυπταν, μέσω αυτών, θέσεις πάγιων και διαρκών αναγκών, να μην επαναληφθούν.

    [10] Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη και η Ιωάννα Παππά από κοινού νικήτριες του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη»

    Στην Αλεξάνδρα Αϊδίνη και την Ιωάννα Παππά απονεμήθηκε εξημισίας το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» στην αποψινή, δέκατη κατά σειρά, τελετή απονομής του βραβείου .

    Η Αλ. Αϊδίνη βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στη μεγάλη θεατρική επιτυχία «Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση (σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου) ενώ η Ιωάννα Παππά για την ερμηνεία της στο έργο της Ρούλας Γεωργακοπούλου « Οδός Πολυδούρη» (σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη).

    Συνυποψήφιες των δύο νικητριών ήταν οι Κίττυ Παϊταζόγλου και Ηρώ Μπέζου.

    [11] Μουσική εντός και εκτός Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στο Borderline Festival '16

    Ήχος στα όρια στο φεστιβάλ Borderline, το οποίο συνεχίζει, για έκτη χρονιά, την εξερευνητική πορεία του, καταγράφοντας τις τάσεις που επικρατούν στην πειραματική μουσική ?ακουστική, αλλά κυρίως ηλεκτρονική? της σημερινής εποχής, από τις 7 έως τις 10 Απριλίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, αλλά και εκτός αυτής.

    Υποβρύχιες ακροάσεις στην πισίνα του ΟΑΚΑ, μουσικές περφόρμανς στο Μεταξουργείο, μουσική αλγορίθμων, ολονύχτιος χορός στην Πειραιώς 260, ήχοι των πάγων και του βυθού, είναι ανάμεσα στις προτάσεις του τετραημέρου.

    Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «το φεστιβάλ, στην προσπάθειά του για τη δημιουργία ενός πεδίου ελεύθερων κυματισμών και προσμείξεων και μιας περιπετειώδους συνθήκης, αποφεύγει την ιδέα της θεματικής ομπρέλας. Εάν θα μπορούσε να διαπιστωθεί μια ανησυχία που διατρέχει περισσότερο το φετινό φεστιβάλ, αυτή θα μπορούσε να ήταν η έμφαση στη σχέση εσωτερικού-εξωτερικού. Μια εξερεύνηση των πολλαπλών τρόπων ύπαρξης του μέσα-έξω, σε επίπεδα αντίληψης, σχέσης φυσικού-τεχνητού περιβάλλοντος, κοινωνικών και ερευνητικών πλαισίων, καθώς και, εντέλει, ανθρώπινης συνύπαρξης στο χώρο».

    [12] Απάντηση της ΝΔ σε κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου

    Απαντώντας σε κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να αφήσει «τα κακόγουστα αστεία με πολύ σοβαρά και ζωτικής σημασίας θέματα για το λαό και τη χώρα».

    Σχολιάζοντας τα όσα είπε το Μέγαρο Μαξίμου για τα επτά ερωτήματα που έθεσε στον πρωθυπουργό η αξιωματική αντιπολίτευση για την υπόθεση του ΔΝΤ , το γραφείο Τύπου του κόμματος κατηγορεί το Μαξίμου πως δεν τολμά ούτε να ψελλίσει, ούτε και έχει οποιαδήποτε απάντηση στα ερωτήματά , που τα θέτουν, όπως τονίζεται, και όλοι οι Έλληνες.

    «Οι Έλληνες, που καθόλου δεν γελάνε, αλλά αντίθετα ντρέπονται και κλαίνε με την τραγική κατάσταση της πατρίδας μας, των ιδίων και των οικογενειών τους. Για όλα αυτά υπόλογοι είναι μόνον αυτοί. Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του Μαξίμου. Πρέπει να φύγουν» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

    [13] Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με τον Τζο Μπάιντεν και τον Φρανσουά Ολάντ

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν και το Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Η επικοινωνία με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο επικεντρώθηκε -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού- στις διαπραγματεύσεις για το οικονομικό πρόγραμμα, στις εξελίξεις γύρω από την προσφυγική κρίση, καθώς και στην ενεργειακή συνεργασία στην περιοχή.

    Σε σχέση με το οικονομικό πρόγραμμα, κοινός τόπος υπήρξε η ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, πιστής τήρησης της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015 που προβλέπει μετά την πρώτη αξιολόγηση την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εντός του Απριλίου.

    Όσον αφορά στην προσφυγική κρίση, υπογραμμίστηκαν οι προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση του ζητήματος.

    Σε σχέση με τον ενεργειακό τομέα, τέλος, συζητήθηκε η λειτουργία των αγωγών TAP και IGB.

    Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, υπογραμμίστηκε η ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος, καθώς και η πιστή τήρηση των όρων της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015.

    [14] «Διπρόσωπος» αλλά νικητής στην Πάτρα ο Ολυμπιακός

    Με 4/4 βολές του Βασίλη Σπανούλη στο τέλος (15π., 9 ασίστ), αλλά και 2 κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ του Κώστα Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την Πάτρα, επικρατώντας 77-72 του Απόλλωνα, και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα (με πλεονέκτημα σε ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό), μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Δύο... πρόσωπα έδειξαν οι «ερυθρόλευκοι»: Αυτό του +22 στο α΄ μέρος (19-41) και αυτό του +3 (68-71 και 70-73) λίγο πριν τη λήξη. Με 13 πόντους, ο Ντάριους Τζόνσον Όντομ ήταν ο δεύτερος σκόρερ του Ολυμπιακού, ενώ 12 πόντους πρόσθεσε ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Ο Κέβιν Ντίλαρντ θα είχε αναδειχθεί ήρωας των Αχαιών σε περίπτωση νίκης των γηπεδούχων, με 16 πόντους (3/5 τρίποντα) και καταλυτική συμβολή στην ανάκαμψη και αντεπίθεση της ομάδας του. Ο Τόνι Μέιερ πρόσθεσε 15 πόντους (3/7 τρίποντα), ενώ ο Νίκος Αργυρόπουλος που «κρεμά τα παπούτσια του» και τιμήθηκε πριν το τζάμπολ είχε συνεισφορά 14 πόντων. Από 11 τρίποντα σημείωσε κάθε ομάδα στην Πάτρα. Χωρίς Πρίντεζη και Λοτζέσκι παρατάχθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» που επικεντρώνονται πλέον στην καταληκτική αναμέτρηση του Top-16 της Euroleague με την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ, ελπίζοντας στο... θαύμα μιας τετραπλής ισοβαθμίας για να μην αποκλειστούν από τα πλέι οφ, μετά από 10 διαδοχικές παρουσίες στους «8» της διοργάνωσης. Οι Αχαιοί που αποχαιρέτησαν το... όνειρο συμμετοχής στα πλέι οφ δεν είχαν στη σύνθεσή τους τον Δημήτρη Βεργίνη.

    Τα δεκάλεπτα: 13-19, 27-48, 55-64, 72-77

    [15] Αφαίρεση βαθμών και τιμωρία έδρας για ΑΕΚ - Ατρόμητο

    Δεν απέφυγαν εν τέλει τη βαριά τιμωρία ΑΕΚ και Ατρόμητος για τα επεισόδια στον μεταξύ τους αγώνα στο Περιστέρι, που είχε διεξαχθεί στο πλαίσιο της 21ης ημέρας του πρωταθλήματος.

    Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε αμφότερους τους συλλόγους με αφαίρεση τριών βαθμών και δύο παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που σημαίνει ότι η Ένωση ισοβαθμεί πια με τον Παναθηναϊκό στους 51 βαθμούς.

    Η Ένωση θα παίξει χωρίς κόσμο στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο και σε έναν αγώνα των πλέι οφ, ενώ ο Ατρόμητος πάει για του... χρόνου, μιας και τα δύο ματς που απομένουν ως τη λήξη είναι εκτός έδρας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ξαναρχίσει το Κύπελλο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 April 2016 - 18:32:33 UTC