Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπαράζ επαφών του Αλ. Τσίπρα, στον απόηχο των Wikileaks
  • [02] Γ. Σταθάκης: Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει η αξιολόγηση
  • [03] Φως στον σκιώδη κόσμο των παράκτιων οικονομικών δραστηριοτήτων και των φορολογικών παραδείσων
  • [04] Αξιωματούχοι ευρωζώνης: Πιθανές οι συνομιλίες για ελάφρυνση του χρέους, στα μέσα Απριλίου
  • [05] Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών
  • [06] Δύο νεκροί από εκτροχιασμό τρένου στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ
  • [07] Η Τζούντι Ντεντς παίρνει το όγδοο βραβείο Olivier, σπάζοντας ρεκόρ
  • [08] «Έχω διπολική σχέση με τον χορό» λέει ο διεθνής χορογράφος Αντώνης Φωνιαδάκης

  • [01] Μπαράζ επαφών του Αλ. Τσίπρα, στον απόηχο των Wikileaks

    Προγραμματισμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις προχθεσινές διαρροέςσυνομιλιών του ΔΝΤ.

    Ο κ. Τσίπρας είχε και χθες Κυριακήσειρά τηλεφωνικών επαφών με Eυρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου.

    Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός επικοινώνησεμε την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο της ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα, τον διοικητή της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

    Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επικοινώνησετηλεφωνικά με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν και της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Παντοάν.

    Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου «από όλες τις παραπάνω συνομιλίες διαπιστώθηκε ότι κοινή πεποίθηση είναι η ανάγκη να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μέσα στον Απρίλιο».

    [02] Γ. Σταθάκης: Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει η αξιολόγηση

    «Είναι αποτρόπαια η σκέψη, όταν διατυπώνεται, ότι σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης υπάρχει μια στρατηγική η οποία μπορεί να οδηγήσει στα άκρα, με ένα πιστωτικό γεγονός οποιασδήποτε μορφής, προκειμένου να εκβιάσει την Ελλάδα, ευρωπαϊκές χώρες, τους εταίρους και τους θεσμούς να αποδεχτούν πράγματα τα οποία κατά γενική ομολογία είναι εκτός του πλαισίου του προγράμματος και εκτός της συμφωνίας που έχει η χώρα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Γ.Σταθάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για τις διαρροές συνομιλιών αξιωματούχων του ΔΝΤ στον ιστότοπο Wikileaks.

    «Μια διαπραγμάτευση έχει αρχή, μέση και τέλος, έχει κανόνες και οι σκέψεις όπως διατυπώθηκαν από τον κ. Τόμσεν ξεφεύγουν, προφανώς, εντελώς από οποιοδήποτε χαρακτήρα μιας τέτοιας διαπραγμάτευσης. Το ΔΝΤ επίσημα δεν μπορεί να ευθυγραμμίζεται με τέτοιου τύπου στρατηγικές στη διαπραγμάτευση», ανέφερε.

    «Η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει χθες», ανέφερε ο υπουργός τονίζοντας πως σε κάποια θέματα κυβέρνηση και δανειστές είναι πολύ κοντά, ενώ υπάρχουν και ζητήματα στα οποία παραμένει η απόσταση.

    «Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι υπάρχει πιθανότατα μια πίεση ή μια στρατηγική παράτασης της διαπραγμάτευσης ακόμη και σε θέματα που θα έπρεπε να έχουν κλείσει», υπογράμμισε ο κ.Σταθάκης και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θέλει να κλείσει η αξιολόγηση.

    Για τη συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα υπενθύμισε ότι το Ταμείο έχει τώρα τη θέση του συμβούλου, καθώς είναι ένα πρόγραμμα της Ελλάδας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, και ότι το Ταμείο θα αποφασίσει αν θα μπει στο πρόγραμμα όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

    Σε περίπτωση μη συμμετοχής του ΔΝΤ ο υπουργός Οικονομίας εκτίμησε ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τη συζήτηση για το χρέος:

    «Η διαπραγμάτευση του χρέους είναι μέρος του πλαισίου συμφωνίας και νομίζω ότι μπορεί και πρέπει να προχωρήσει με λελογισμένο τρόπο προκειμένου μαζί με τη συμφωνία και την πρώτη αξιολόγηση να είμαστε σε βιώσιμη στρατηγική εξόδου από την κρίση».

    [03] Φως στον σκιώδη κόσμο των παράκτιων οικονομικών δραστηριοτήτων και των φορολογικών παραδείσων

    Εκατόν επτά μέσα ενημέρωσης και ειδησεογραφικοί οργανισμοί σε 76 χώρες , σε συντονισμό με το International Consortium of Investigative Journalists (ISIJ) είχαν πρόσβαση σε τεράστιο όγκο πληροφοριών, προερχομένων από μαζική διαρροή στοιχείων, που ρίχνει φως στον σκιώδη κόσμο των παράκτιων οικονομικών δραστηριοτήτων και των φορολογικών παραδείσων.

    Τα 11,5 εκατομμύρια αρχεία, που έρχονται από σήμερα στο φως, προέρχονται από τους φακέλους της παναμαϊκής δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca, ειδικευμένης στις υπηρεσίες offshore και αφορούν την περίοδο 1977-2015.

    Είναι τα Panama Papers, η μεγαλύτερη διαρροή πληροφοριών στην ιστορία της δημοσιογραφίας και αποκαλύπτουν ότι πέραν των χιλιάδων ανωνύμων, πλήθος αρχηγών κρατών, πολιτικών, εκατομμυριούχοι, αστέρες των αθλητισμού, διασημότητες, εγκληματικά δίκτυα και άτομα που αποτελούν αντικείμενο διεθνών κυρώσεων έχουν προσφύγει σε εταιρείες offshore για να κρύψουν τις περιουσίες τους.

    Μεταξύ των χιλιάδων ονομάτων και ομάδων συμφερόντων περιλαμβάνονται πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας Ζίγκμουντουρ Ντέιβιντ Γκουνγκλάγκσον, μέλη της οικογένειας του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο... Αλλά και αθλητές όπως ο Λιονέλ Μέσι, διεθνείς μεγαλοπαράγοντες του αθλητισμού, όπως ο Μισέλ Πλατινί.

    Πηγή: Le Monde, The Guardian, Haaretz

    [04] Αξιωματούχοι ευρωζώνης: Πιθανές οι συνομιλίες για ελάφρυνση του χρέους, στα μέσα Απριλίου

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι πιθανόν να αρχίσουν τις συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στα μέσα Απριλίου, εάν έχει υπάρξει μέχρι τότε συμφωνία με την Αθήνα επί ενός πακέτου μεταρρυθμίσεων, δήλωσαν αξιωματούχοι της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

    «Εάν οι Έλληνες θέλουν να ... υπάρξει εκταμίευση πολύ πριν από τον Ιούλιο, χρειάζεται να υπάρξει πολιτική συμφωνία περί τα μέσα του Απριλίου - και στις 12 Απριλίου όλοι πάνε στην Ουάσινγκτον- άρα καλύτερα πριν από τότε», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

    «Μόνον τότε μπορεί να αρχίσει στα σοβαρά συζήτηση για θέματα χρέους και αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο. Και μετά τελικά όλα πρέπει να συνδυασθούν ταυτόχρονα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

    Αξιωματούχοι της ευρωζώνης δήλωσαν ότι είναι πολύ πιθανόν ότι θα υπάρξει συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στην Ουάσινγκτον για να συζητηθεί το θέμα του ελληνικού χρέους, καθώς και διμερείς συνομιλίες με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και θεσμούς της ευρωζώνης.

    «Θα το θεωρήσω πολύ παράξενο εάν δεν συμβεί αυτό», δήλωσε δεύτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

    «Εάν μέχρι τότε έχει επιτευχθεί μία σημαντική συμφωνία επί του πακέτου των μεταρρυθμίσεων, τότε το μόνο εκκρεμές θέμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των ελληνικών μεταρρυθμίσεων και τη συμμετοχή του ΔΝΤ, θα είναι να συζητηθεί το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, και θα είναι το κατάλληλο περιβάλλον για να γίνει αυτό», δήλωσε ο δεύτερος αξιωματούχος.

    [05] Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών

    Στην Αθήνα βρίσκονται οι εκπρόσωποι των θεσμών και σήμερα αναμένεται να αρχίσουν νέο γύρο διαπραγματεύσεων με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης .

    Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν υπό τη σκιά της διαρροής των συνομιλιών αξιωματούχων του ΔΝΤ συμπεριλαμβανομένης της Ντέλιας Βελκουλέσκου.

    Οι διαρροές αυτές αλλά και η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος συζητήθηκαν στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με Ευρωπαίους ηγέτες.Επίσης ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, και της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Παντοάν.

    Από όλες τις παραπάνω συνομιλίες διαπιστώθηκε ότι κοινή πεποίθηση είναι η ανάγκη να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μέσα στον Απρίλιο, εκτιμά το Μέγαρο Μαξίμου.

    Στους στόχους της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση ώστε να αρχίσει αμέσως η συζήτηση για το χρέος.

    «Η διαπραγμάτευση του χρέους είναι μέρος του πλαισίου συμφωνίας και νομίζω ότι μπορεί και πρέπει να προχωρήσει με λελογισμένο τρόπο προκειμένου μαζί με τη συμφωνία και την πρώτη αξιολόγηση να είμαστε σε βιώσιμη στρατηγική εξόδου από την κρίση» δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης.

    [06] Δύο νεκροί από εκτροχιασμό τρένου στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ

    Δύο άτομα σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν όταν ένα τρένο συγκρούστηκε με μηχάνημα ανασκαφής νότια της Φιλαδέλφειας χθες, εκτροχιάστηκε και έπιασε φωτιά.Το ατύχημα στο Τσέστερ της πολιτείας Πενσιλβάνια, περίπου 25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Φιλαδέλφειας, ήταν το τελευταίο μιας σειράς σιδηροδρομικών δυστυχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, λίγα χιλιόμετρα νότια ενός εκτροχιασμού το 2015 όπου σκοτώθηκαν οχτώ άτομα.

    Τα δύο άτομα που σκοτώθηκαν ήταν υπάλληλοι στο τρένο 89 της Amtrak που εκτελούσε το δρομολόγιο Νέα Υόρκη-Σαβάνα (Τζόρτζια), είπε ο αρχηγός της πυροσβεστικής του Τσέστερ Τράβις Τόμας.Ο Τόμας πρόσθεσε ότι 35 άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, και κανείς από τους τραυματισμούς δεν είναι σοβαρός.

    [07] Η Τζούντι Ντεντς παίρνει το όγδοο βραβείο Olivier, σπάζοντας ρεκόρ

    Η παλαίμαχη ηθοποιός Τζούντι Ντεντς, η οποία έχει παίξει σε ταινίες, σε τηλεοπτικές σειρές και στο θέατρο, κέρδισε το όγδοο βραβείο Olivier χθες, σημειώνοντας ρεκόρ στον αριθμό αυτών των Βρετανικών θεατρικών βραβείων για παραστάσεις του Λονδίνου που θεσπίστηκαν στη μνήμη του Λόρενς Ολίβιε.

    Η 81χρονη ηθοποιός βραβεύτηκε ως καλύτερη ηθοποιός σε δευτερεύοντα ρόλο της στο έργο "The Winter's Tale" (Χειμωνιάτικη Ιστορία).

    Είναι η πρώτη ηθοποιός που κερδίζει το όγδοο Ολίβιε, ξεπερνώντας σε αριθμό ακόμα και έργα που βραβεύτηκαν σε πολλαπλές ξεχωριστές κατηγορίες.

    "Κυρίες και κύριοι, είμαι εντελώς έξαλλη, καθώς είχα βάλει στοίχημα με τον εγγονό μου το οποίο τώρα έχασα και δεν θα με αφήσει ποτέ να το ξεχάσω", είπε η Ντεντς στην ομιλία αποδοχής του βραβείου. "Το ξέρω ότι όλοι λένε τί υπέροχα που πέρασαν όταν έκαναν κάτι, αλλά αυτή τη φορά μπορώ να πω πραγματικά πώς ήταν μια αξιομνημόνευτη εποχή για μένα στο The Winter's Tale".

    Όταν ρωτήθηκε στα παρασκήνια αν είχε σχέδια να μειώσει τους εντατικούς ρυθμούς με τους οποίους εργάζεται, η Ντεντς είπε στο Ρόιτερς, "Ποιός θέλει να πάει πιό αργά; Όχι, θέλω να εργάζομαι. Αλλιώς είναι σαν να παρκάρεις το αυτοκίνητο στο γκαράζ. Δεν θα μπορέσεις να το βάλεις μπροστά ποτέ (ξανά)."

    [08] «Έχω διπολική σχέση με τον χορό» λέει ο διεθνής χορογράφος Αντώνης Φωνιαδάκης

    Η νέα παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, "Links", έχει την υπογραφή του σπουδαίου χορογράφου Αντώνη Φωνιαδάκη, ο οποίος από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναλαμβάνει τα καθήκοντα του διευθυντή του Μπαλέτου. Είναι αφιερωμένη σε δύο κορυφαίους συνθέτες του μπαρόκ, τον Μπαχ και Χαίντελ που γεννήθηκαν την ίδια χρονιά, το 1685, σε κοντινές πόλεις, αλλά δεν συναντήθηκαν ποτέ μεταξύ τους.

    «Αποφάσισα με τον μουσικολόγο και συνθέτη που συνεργάζομαι εδώ και πολλά χρόνια, τον Ζυλιέν Ταρρίντ, να κάνουμε μια βραδιά βασισμένη σε συνθέτες μπαρόκ. Σκεφτήκαμε τον Μπαχ και τον Χαίντελ, οι οποίοι, ενώ έζησαν την ίδια χρονική περίοδο, δεν είχαν την τύχη να συναντηθούν. Θέλαμε να κάνουμε αυτή την αντίστιξη, να τους βάλουμε στην ίδια βραδιά, χωρίς αυτό να γίνει μια μουσικολογική μελέτη. Μας ενδιέφερε αυτό το πάντρεμα, που θα ήταν αδιανόητο να γίνει εκείνη την περίοδο, αλλά γίνεται τώρα. Άρα το θέμα είναι η συνύπαρξη αυτών των δύο συνθετών, το links, η σύνδεση» λέει ο Αντώνης Φωνιαδάκης.

    Η παράσταση αποτελείται από τρία μέρη, το Selon Desir, το οποίο ο Φωνιαδάκης έχει πρωτοπαρουσιάσει στο Μπαλέτο της Γενεύης, και τα Air και Links, τα οποία χορογράφησε ειδικά για το μπαλέτο της ΕΛΣ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 April 2016 - 4:32:27 UTC