Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει παιχνίδια εις βάρος της χώρας»
  • [02] Τεταμένη η κατάσταση στον καταυλισμό προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων
  • [03] Wikileaks: Το ΔΝΤ θέλει να πάει την αξιολόγηση τον Ιούνιο για να επιβάλει τα δικά του μέτρα
  • [04] Το σχέδιο για την επιστροφή μεταναστών από τη Μυτιλήνη στην Τουρκία
  • [05] Ισχυρός σεισμός 6,2 βαθμών στη νοτιοδυτική Αλάσκα
  • [06] Τζ. Μπίσοπ: Η Αυστραλία θέλει η Βρετανία να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

  • [01] «Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει παιχνίδια εις βάρος της χώρας»

    Έκτακτη σύσκεψη έχει συγκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με υπουργούς και συνεργάτες του. "Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει παιχνίδια εις βάρος της χώρας", υπογραμμίζουν πηγές της κυβέρνησης.

    Η σύσκεψη πραγματοποιείται μετά τη δημοσιοποίηση σήμερα από το Wikileaks συνομιλιών μεταξύ του διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν με την επικεφαλής της αποστολής στην Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου, από την οποία προκύπτει μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να επιθυμεί και να πιέσει για καθυστέρηση και μετάθεση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος για μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία σχετικά με το Brexit, δηλαδή για μετά τον Ιούνιο. Όπως αναφέρεται σχετικά και στο δημοσίευμα του Gurdian, ειπώθηκε ότι το βρεατινικό δημοψήφισμα προσθέτει περαιτέρω εμπλοκή η οποία πρέπει να συζητηθεί, καθυστερώντας μια πιθανή "στιγμή της αλήθειας" για μετά την ψήφο του Ιουνίου.

    [02] Τεταμένη η κατάσταση στον καταυλισμό προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων

    Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στον Κατσικά, καθώς η άφιξη δύο ακόμη λεωφορείων από τον Πειραιά χθες τη νύχτα και η άρνηση των προσφύγων να κατέβουν από αυτά, πυροδότησε νέα ένταση.

    Ομάδες προσφύγων, που διαμένουν στον καταυλισμό απειλούν πως εάν μέχρι αύριο, δεν λυθούν ζητήματα διαβίωσης, όπως οι συνθήκες υγιεινής θα καταστρέψουν τις σκηνές και θα φύγουν. Όπως καταγγέλλουν δεν υπάρχει ζεστό νερό, θέρμανση και στρώματα σε πολλές σκηνές, όπου κοιμούνται πάνω στις πέτρες.

    Χθες το απόγευμα μετά την αναχώρηση των 4 λεωφορείων με 210 πρόσφυγες, που επίσης αρνήθηκαν να μπουν στο κέντρο φιλοξενίας, η κατάσταση εκτονώθηκε προσωρινά. Στις 9:30 τη νύχτα η άφιξη των δύο λεωφορείων με 70 πρόσφυγες προκάλεσε και πάλι ένταση. Οι πρόσφυγες μόλις αντίκρισαν τις σκηνές και ενημερώθηκαν από τους συμπατριώτες τους για τις συνθήκες, δεν θέλησαν να κατέβουν από τα λεωφορεία όπου παραμένουν έως αυτή την ώρα.

    Στο κέντρο φιλοξενίας στο Κατσικά έχουν εγκατασταθεί περίπου 1100 πρόσφυγες και μετανάστες.

    [03] Wikileaks: Το ΔΝΤ θέλει να πάει την αξιολόγηση τον Ιούνιο για να επιβάλει τα δικά του μέτρα

    Την πρόθεση του ΔΝΤ να πιέσει την Ελλάδα με χρεωκοπία προκειμένου να περάσει τα δικά του σκληρά μέτρα, αποκαλύπτει το Wikileaks, διαρρέοντας τηλεφωνική συνομιλία του διευθυντή του ΔΝΤ στην Ευρώπη Πολ Τόμσεν με την εκπρόσωπο του Ταμείου στο κουαρτέτο Ντέλια Βελκουλέσκου.

    Ο Πολ Τόμσεν φέρεται να προσπαθεί να μην επιστρέψει το ΔΝΤ στην Ελλάδα, ώστε να καθυστερήσει η αξιολόγηση μέχρι τον Ιούλιο, η Αθήνα να μείνει χωρίς λεφτά και να υποχρεωθεί να δεχτεί τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για νέα σκληρά μέτρα, που δεν προβλέπονται στη συμφωνία, αποκαλύπτει

    Όπως προκύπτει από τη συνομιλία, ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη, προωθεί να παρθούν μέτρα για τη συμφωνία και επιπλέον μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους. Προαναγγέλλει δε ότι το ΔΝΤ θα αρνηθεί να συμφωνήσει στην αξιολόγηση και δεν θα δεχθεί μικρό πακέτο μέτρων.

    Αυτό που ουσιαστικά προτείνει είναι η Ελλάδα να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, να τελειώνουν τα λεφτά και να είναι έτοιμη να χρεοκοπήσει, να βρεθεί ενόψει πιστωτικού γεγονότος, προκειμένου να υποχρεωθεί να πάρει τα μέτρα όπως τα θέλει το ΔΝΤ.

    Έτσι, η συζήτηση για την αξιολόγηση θα πάει μέχρι τον Ιούλιο, ώστε να συμπέσει με το δημοψήφισμα για το Brexit και οι Ευρωπαίοι να καθυστερούν, αφού δεν θα θέλουν να πάρουν αποφάσεις πριν το βρετανικό δημοψήφισμα.

    Αποκαλύπτει, επίσης, ότι σχεδιάζει να εκβιάσει την Άγγελα Μέρκελ με την αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα, η οποία θα προκαλέσει ενοχλητικές ερωτήσεις στη γερμανική Βουλή.

    Από τη μεριά της, η Ντέλια Βελκουλέσκου λέει ότι ήταν λάθος τους η Συμφωνία του Ιουλίου, καθώς δίνει στην Ελλάδα ένα πολύ δυνατό επιχείρημα να μην δέχονται τα επιπλέον μέτρα που ζητά το ΔΝΤ, ότι οφείλουν να εφαρμόσουν μόνο όσα συμφώνησαν και τίποτα παραπάνω.

    Λέει, επίσης, ότι έπρεπε να έχουν βάλει στους Έλληνες πολύ χειρότερους στόχους, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας την τεράστια διαπραγματευτική επιτυχία της Ελλάδας με τη Συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού

    [04] Το σχέδιο για την επιστροφή μεταναστών από τη Μυτιλήνη στην Τουρκία

    Τον υπάρχοντα σχεδιασμό για τη επιστροφή μεταναστών το τριήμερο Δευτέρα 4 Απριλίου με Τετάρτη 6 Απριλίου από το λιμάνι της Μυτιλήνης στο λιμάνι του Δικελί αποκαλύπτει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Ήδη μέσω ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών από τη Frontex έχουν ναυλωθεί δύο πλοία τουρκικών συμφερόντων τα οποία και θα μεταφέρουν 150 συνολικά μετανάστες τη φορά.

    Σύμφωνα με το σχεδιασμό στο πλοίο θα επιβαίνει ένας μετανάστης συνοδευόμενος από έναν αστυνομικό της Frontex.

    Το πλοίο «Ναζλί Ζαλέ» τύπου καταμαράν της εταιρείας «Ζαλέμ Τουρ» θα μεταφέρει 200 άτομα συνολικά τη φορά (100 μετανάστες και 100 αστυνομικούς) δηλαδή 200 μετανάστες τη μέρα μια και έχει ναυλωθεί για δυο δρομολόγια τη μέρα.

    Το πλοίο «Λέσβος» της εταιρείας «Τουργιόλ» θα μεταφέρει 100 άτομα συνολικά τη φορά (50 μετανάστες και 50 αστυνομικούς) δηλαδή 50 μετανάστες τη μέρα μια και έχει ναυλωθεί για ένα δρομολόγιο τη μέρα.

    Συνολικά δηλαδή το τριήμερο έχει σχεδιασθεί η μετακίνηση 750 μεταναστών σε εφαρμογή της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης ? Τουρκίας.

    Σύμφωνα με το ναυλοσύμφωνο στους μετανάστες και στους συνοδούς τους αστυνομικούς θα προσφέρονται σάντουιτς, χυμοί και νερό.

    Η πρώτη επαναπροώθηση έχει σχεδιασθεί να γίνει στις 10 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας ενώ η όλη διαδικασία θα γίνει μέσω του τελωνείου της Μυτιλήνης στο οποίο οι μετανάστες θα μεταφέρονται με ναυλωμένα λεωφορεία.

    Ας σημειωθεί ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται η άφιξη αστυνομικών της Frontex στη Λέσβο που θα επιληφθούν της όλης διαδικασίας. Γι αυτό το λόγο και από το βράδυ της Κυριακής έχει ενοικιασθεί το σύνολο των δωματίων σε ξενοδοχεία και των ενοικιαζομένων δωματίων στην πόλη της Μυτιλήνης και σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων από την πόλη.

    [05] Ισχυρός σεισμός 6,2 βαθμών στη νοτιοδυτική Αλάσκα

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών σημειώθηκε σήμερα σε αραιοκατοικημένη περιοχή της νοτιοδυτικής Αλάσκας, αλλά δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, ανακοίνωσε σήμερα το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).Ο σεισμός σημειώθηκε στις 21.50' τοπική ώρα Παρασκευής (08.50' ώρα Ελλάδας Σαββάτου) σε απόσταση σχεδόν 650 χλμ. νοτιοδυτικά του 'Ανκορατζ.

    Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι δεν εξέδωσε ειδοποίηση εξηγώντας ότι δεν ανέμενεαπό τη σεισμική αυτή δόνηση να προκληθεί ι τσουνάμι.Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σχεδόν 80 χλμ. κάτω από την επιφάνεια της γης σε αυτή την περιοχή που ονομάζεται Δακτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού, που εκτείνεται σε 3.000 χλμ. και όπου η κίνηση των τεκτονικών πλακών προκαλεί συχνούς σεισμούς.

    [06] Τζ. Μπίσοπ: Η Αυστραλία θέλει η Βρετανία να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

    Η πρώην βρετανική αποικία της Αυστραλίας θέλει η Βρετανία να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ, δύο και πλέον μήνες πριν από τη διεξαγωγή -στις 23 Ιουνίου -του δημοψηφίσματος στη Βρετανία για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Η Μπίσοπ είπε στους δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον ότι «μια ισχυρή Βρετανία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είναι προς το συμφέρον της Αυστραλίας», σύμφωνα με αυστραλιανό Associated Press (ΑΑΡ).

    Η υπουργός Εξωτερικών μίλησε στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον για τη θέση της Αυστραλίας σε συνάντηση που είχαν στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της συνόδου για την πυρηνική ασφάλεια, μετέδωσε το AAP.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 April 2016 - 8:32:31 UTC