Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για ψέμματα επί 15 μήνες κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Δ. Κουτσούμπας
  • [02] Βρυξέλλες: Να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση πριν από τις 12 Απριλίου είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ καλά πληροφορημένη πηγή
  • [03] «Έμπρακτη η αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κυλλήνης
  • [04] «Κάντε ένα βήμα για την ειρήνη», ο τίτλος του νέου τεύχος του περιοδικού του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Το Πρακτορείο»
  • [05] Έργα υποδομής από την Περιφέρεια Αττικής για την κάλυψη βασικών αναγκών
  • [06] Μέτρα για την πάταξη της γραφειοκρατίας προωθεί το υπ. Εσωτερικών
  • [07] Πέθανε ο Χανς Ντίντριχ Γκένσερ
  • [08] Διακινητές προσελκύουν μέσω facebook μετανάστες και πρόσφυγες
  • [09] Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ
  • [10] Οι απόφοιτοι της ΑΣΚΤ στην ετήσια έκθεσή τους
  • [11] Στους αστεϊσμούς της λόγω της ημέρας η ΝΔ ξεχνά λέξεις όπως «διαπλοκή», «Siemens», «εκβιαστές» και «Παπασταύρου», σχολιάζουν
  • [12] Ρ. Σβίγκου στο Πρακτορείο FM: Δείγμα στρατηγικού αδιεξόδου το αίτημα του Κ. Μητσοτάκη για εκλογές
  • [13] Στο λιμάνι της Χίου κατέληξαν οι 500 πρόσφυγες που διέφυγαν από το hot spot του νησιού
  • [14] Πάνω από 500 πρόσφυγες κυρίως οικογένειες διέφυγαν από το hot spot της Χίου
  • [15] Διακινητές προσελκύουν μετανάστες και πρόσφυγες μέσω facebook
  • [16] Ηλεκτροκίνητο SUV με αυτονομία 400 χλμ.

  • [01] Για ψέμματα επί 15 μήνες κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Δ. Κουτσούμπας

    «Όσα ψέματα μπορεί να αραδιάσει κανείς σήμερα (Πρωταπριλιά) τα έχει πει αυτή η κυβέρνηση μέσα σε 15 μήνες», είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στο Mega.

    Χαρακτήρισε "φιάσκο" την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, είπε ότι «επιδείνωσε ένα κάλπικο διχαστικό κλίμα μέσα στον λαό», προσθέτοντας ότι από την μια επιδίωξαν «να δείξουν δήθεν κάποια πρόσωπα, πολιτικά ή άλλα, τα οποία είναι διεφθαρμένα και τα οποία ευθύνονται για όλα τα κακά του τόπου. Και απ' την άλλη μεριά να μείνει στο απυρόβλητο η ίδια διεφθαρμένη πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της σημερινής, που ουσιαστικά δίνει σε κάποιους ομίλους, θέλει να φτιάξει και νέα τζάκια ή να πριμοδοτήσει νέα τζάκια και την ίδια στιγμή να περνά αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα, να παίρνει πίσω δικαιώματα, να υλοποιεί μια βάναυση πολιτική για τον λαό».

    Ερωτηθείς και με αφορμή το ένα εκατομμύριο διαδηλωτών χθες στην Γαλλία σε σχέση με τα εργασιακά, είπε ότι «είναι η ίδια πολιτική της ΕΕ και όλων αυτών των κρατών. Όπως συμπεριφέρονται απέναντι στον ελληνικό λαό έτσι συμπεριφέρονται και απέναντι στον γαλλικό, τον γερμανικό, τον ιταλικό κ.λπ.».

    Είπε ότι το ΚΚΕ γενικά συμμετέχει σε εξεταστικές επιτροπές, καθώς δεν έχει καμία αντίρρηση -«και το παραμικρό να βγει στο φως της δημοσιότητας»-, προσθέτοντας ότι ταυτόχρονα δεν έχει αυταπάτες πως θα λύσουν τέτοια ζητήματα οι εξεταστικές επιτροπές.

    [02] Βρυξέλλες: Να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση πριν από τις 12 Απριλίου είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ καλά πληροφορημένη πηγή

    Ιδανικά θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση πριν από τις 12 Απριλίου, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ καλά πληροφορημένη πηγή των Βρυξελλών, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι αυτό εξαρτάται από την «πολιτική βούληση».

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο σημερινό Euro Working Group στο οποίο συμμετείχαν οι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης υπήρξε «ευρεία συναίνεση» στο ότι η «συντριπτική πλειοψηφία» των ζητημάτων μπορεί να διευθετηθεί «εύκολα» αν υπάρχει «πολιτική βούληση» και πως υπάρχουν πολύ λίγα σημεία που έχουν ακόμα τεχνικές δυσκολίες.

    [03] «Έμπρακτη η αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κυλλήνης

    «Η αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες πολέμου, που δεν φταίνε σε τίποτα, είναι έμπρακτη και φαίνεται» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, ο οποίος βρίσκεται από τη πρώτη στιγμή δίπλα στους 350 πρόσφυγες που φιλοξενούνται από χθες το απόγευμα στο παραθεριστικό κέντρο της Μυρσίνης στην Ηλεία. Όσον αφορά στις συνθήκες διαμονής, ο δήμαρχος είπε ότι θα συνεχιστούν και σήμερα οι εργασίες, ώστε οι χώροι να γίνουν πλήρως λειτουργικοί, αφού όπως σημείωσε, οι πρόσφυγες μετακινήθηκαν νωρίτερα του αναμενομένου, λόγω των επεισοδίων που έγιναν στον Πειραιά.

    Ακόμη, ο Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «κάποιες οικογένειες δεν θέλουν να μείνουν μαζί με άλλες, μέσα στις διώροφες κατοικίες, για καθαρά δικούς τους λόγους, και ως εκ τούτου ίσως χρειαστεί να στηθούν κάποιες σκηνές». Όμως, όπως τόνισε, όσοι ενδεχομένως μείνουν σε σκηνές, θα έχουν πλήρη πρόσβαση σε χώρους υποδομών.

    [04] «Κάντε ένα βήμα για την ειρήνη», ο τίτλος του νέου τεύχος του περιοδικού του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Το Πρακτορείο»

    Τη δυσοίωνη κατάσταση για την Ευρώπη, μετά και το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 32 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, επιχειρεί να διερευνήσει το περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Το Πρακτορείο», που κυκλοφορεί σήμερα, καθώς είχε προηγηθεί η σημαδιακή για την ανθρωπότητα τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου του 2015.

    Αυτός ο πόλεμος είναι χαμένος, του Χάρη Αναγνωστάκη

    Το χτύπημα στις Βρυξέλλες, στο κέντρο της ευρωπαϊκής διοίκησης και της γραφειοκρατίας αλλά και την έδρα του ΝΑΤΟ, ήταν αναμενόμενο, μετά το Παρίσι. Το περίμεναν και οι Βέλγοι. Τότε στο τεύχος, που βγάλαμε αμέσως μετά το σφοδρό χτύπημα στο Παρίσι, με το λιτό αλλά τόσο νομίζω σημαδιακό τίτλο «13/11/2015», δηλαδή τη μέρα που μπαίνει το δηλητήριο στις επόμενες σελίδες του βιβλίου της σύγχρονης ιστορίας, είχαμε υποστηρίξει ότι οι τζιχαντιστές είχαν πετύχει αυτό που ήθελαν.

    Είχαν μεταφέρει τη φρίκη, τον τρόμο και το θάνατο, εκτός από τα δικά τους μέρη, στη «γηραιά ήπειρο». Ακούγοντας την πολιτική ηγεσία της Γαλλίας, αλλά και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους να δηλώνουν με στόμφο ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος» είχαμε προβλέψει το εύκολο: ότι θα υπάρξουν κι άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα. Ο Πάπας είχε πει με άλλα λόγια ότι βλέπουμε τα προσεχώς από τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τότε απλώς είχαμε διερωτηθεί αν πρόκειται για υπερβολή. Τώρα μάλλον του δίνουμε έναν πόντο. Αν και ένας Πάπας δεν κάνει προβλέψεις, έχει πληροφορίες και αναλυτές που θα ζήλευαν και στο αμερικανικό πεντάγωνο ή στη βρετανική αντικατασκοπία.

    Μάλιστα, το σύνθετο σκηνικό αυτής της παράνοιας επιχείρησε να περιγράψει στο άρθρο του (20/11/2015) ο Μιχάλης Ψύλος, φωτίζοντας ορισμένες πλευρές του, που παραμένουν καλά φυλαγμένες στη σκιά και σε «υπηρεσίες» που προσπαθούν να μεταρρυθμίσουν έναν κλασικό μεγάλο πόλεμο σε έναν πόλεμο που δεν καταλαβαίνεις τον εχθρό, φοβάσαι τα πάντα, που οι παράπλευρες απώλειες νομίζεις ότι είναι ο στόχος. Είχε, λοιπόν, γράψει για τους «τζιχαντιστές»: «Πρωτοεμφανίστηκαν ως μισθοφόροι στον πόλεμο για την ανατροπή του Καντάφι στη Λιβύη το 2011 και μετά στη Συρία ως μαχητές, ενώ στη συνέχεια οι δυτικές δυνάμεις τους βάφτισαν "εχθρούς"». Ακόμη σημείωνε τις επιδιώξεις των Γάλλων σε Αφρική και Μέση Ανατολή, τις δυτικές ίντριγκες πίσω από τις οποίες κρύβονται συμφέροντα δισεκατομμυρίων και αρκετά ακόμη που βάζουν σε σκέψεις ακόμη και εκείνους που νομίζουν ότι τα κανάλια, ξένια και ντόπια, περιφέρουν την αλήθεια σαν αγία εικόνα.

    Το πρόβλημα, όμως, για την Ευρώπη δεν είναι ότι κηρύττει τον πόλεμο σε φανατικούς, αποφασισμένους να γίνουν πυροτέχνημα μαζί με «απίστους» (η Europol υπολογίζει ότι υπάρχουν μόνο στην Ευρώπη, με ευρωπαϊκές ταυτότητες, πάνω από 5.000 τζιχαντιστές) αλλά ότι αυτό τον πόλεμο δεν μπορεί να τον κερδίσει. Τουλάχιστον χωρίς συνέπειες ηττημένου.

    Και αυτό γιατί η «πολιτισμένη» Ευρώπη αντί να αναλογιστεί τις ευθύνες της, να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να σβήσει τις φωτιές που έχουν ανάψει σε δεκάδες σημεία του πλανήτη και με δική της ευθύνη, επιλέγει το δρόμο της αντιπαράθεσης, γκρεμίζει τις ιδέες της ελευθερίας και του πολιτισμού, για να σηκώσει φράχτες που δήθεν παρέχουν ασφάλεια, αλλά που σίγουρα δηλητηριάζουν τους πολίτες με τον τρόμο και το μίσος. Καμία ευαισθησία για τους χιλιάδες νεκρούς μουσουλμάνους από τον Ισλαμικό Στρατό. Είναι μόνο μία περίπτωση οι 30 νεκροί σε γήπεδο της Βαγδάτης από βομβιστή του Ισλαμικού Κράτους, πριν από λίγες ημέρες. Ούτε μια ενοχή, μια τάχα μου θλίψη, για τους βομβαρδισμούς αμάχων από τις «συμμαχικές δυνάμεις» τόσα χρόνια. Και βεβαίως η σιωπηλή πλειοψηφία της αναισθησίας των πολλών, που δεν θέλουν να γνωρίζουν πώς γέμιζαν τα θησαυροφυλάκια των χωρών τους για αιώνες από χώρες που ζουν μέσα στην απόλυτη φτώχεια και τη «φιλανθρωπία». «Το φάντασμα του βασιλιά Λεοπόλδου», που θανάτωσε πάνω από 10 εκατομμύρια στο Κονγκό στα τέλη του 19ου αιώνα και έκοβε το δεξί χέρι σε ακόμη περισσότερους ανυπότακτους μαύρους, βγαίνει πάλι στο σεργιάνι.

    Πόσο άλλωστε απέχουν οι ιδέες του βασιλιά Λεοπόλδου από τους ακροδεξιούς και νεοναζί, που βγήκαν στους δρόμους πριν από λίγες ημέρες στο κέντρο των Βρυξελλών, για να απαιτήσουν το διωγμό των ξένων από τη χώρα τους και να προσπαθήσουν να επιβάλουν την ατζέντα τους στην πολιτική σκηνή του Βελγίου. Είχε προηγηθεί μία μικρή -προς το παρόν- νίκη τους, καθώς ο δήμαρχος Βρυξελλών και το υπουργείο Εσωτερικών είχαν απαγορεύσει τη διεξαγωγή της «πορείας ειρήνης», στην οποία αναμενόταν να συμμετάσχουν χιλιάδες πολίτες, που υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Ευρώπη επιστρέφει και πάλι σε εποχές μαύρες και άραχνες, που νομίζαμε ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Όπως έλεγε και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι? Και ακόμη «στο τέλος δεν θυμόμαστε τα λόγια των εχθρών μας, αλλά τη σιωπή των φίλων μας».

    Το Βέλγιο μετρά τα τραύματά του, του Μανώλη Σπινθουράκη

    Η (καθολική) Μεγάλη Εβδομάδα του 2016 υπήρξε για το Βέλγιο μια πραγματική εβδομάδα των παθών. Η 22α Μαρτίου έχει ήδη γραφτεί με μελανά γράμματα στην ιστορία της χώρας, ενώ η βελγική κοινωνία μετρά ακόμη τα τραύματά της.

    Στο πολιτικό επίπεδο, όπου τα πράγματα ποτέ στο Βέλγιο δεν ήταν απλά, η κατάσταση είναι εξαιρετικά συγκεχυμένη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η βελγική κρατική μηχανή ολιγώρησε, τόσο σε σχέση με τη διαχείριση και τον εντοπισμό των τρομοκρατών-καμικάζι κατά τους προηγούμενους μήνες, όσο και σε σχέση με τα μέτρα που έλαβε τις πρώτες στιγμές μετά την έκρηξη των βομβών στο αεροδρόμιο. Στην μεν πρώτη περίπτωση αποκαλύπτεται ότι ένας εκ των τρομοκρατών δεν συνελήφθη επειδή ένας υπάλληλος της πρεσβείας του Βελγίου στην Τουρκία είχε άδεια, ενώ στη δεύτερη περίπτωση είναι βέβαιο, πως αν είχε αμέσως μετά την έκρηξη διαταχθεί η παύση λειτουργίας του μετρό, τα θύματα θα ήταν λιγότερα.

    Δύο υπουργοί της συντηρητικής κυβέρνησης συνασπισμού υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, αλλά ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ δεν τις έκανε δεκτές. Κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.

    Στο μεταξύ, τα κρούσματα ρατσιστικής βίας διαρκώς αυξάνονται. Την Κυριακή του Πάσχα διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες, με εμφανώς βίαιες διαθέσεις, περίπου 400 άτομα αυτοπροσδιοριζόμενα (δικαίως) ως εθνικιστές χούλιγκαν, ενώ τα βελγικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για συγκρούσεις ακόμα και μέσα στα σχολεία. Το Βέλγιο μετρά λοιπόν τα τραύματά του τα οποία, όπως όλα δυστυχώς δείχνουν, μάλλον είναι περισσότερα από αυτά που με τραγικό τρόπο αποκαλύφθηκαν την περασμένη «μαύρη» εβδομάδα.

    Τρομοκρατία εκτός Ευρώπης, του Αλέξη Ηλιάδη

    Τους τελευταίους μήνες η Ευρώπη συγκλονίστηκε από δύο μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις τζιχαντιστών. Ηγέτες και απλοί πολίτες εξέφρασαν όπως ήταν φυσικό τη συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους στις χώρες που δέχθηκαν τις επιθέσεις. Πολλοί δήλωσαν Παριζιάνοι και Βρυξελλιώτες, όπως παλαιότερα είχαν δηλώσει Αμερικανοί και Charlie Hebdo. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από δηλώσεις χρηστών που εξέφραζαν την αποδοκιμασία τους για τα χτυπήματα των τρομοκρατών.

    Όμως, από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα έγιναν εκτός Ευρώπης άλλες επτά μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις με πολλά θύματα. Tέσσερις στην Τουρκία, μία στο Μάλι, μία στο Ιράκ και μία στο Πακιστάν. Γι' αυτές δεν υπήρξε η ίδια ευαισθησία και ταύτιση, ούτε η ίδια δημοσιότητα. Δεν αισθάνθηκαν πολλοί Κωνσταντινουπολίτες. Το facebook και το Twitter δεν πήραν «φωτιά». Ίσως γιατί ό,τι γίνεται έξω από το «κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι» φαίνεται μακρινό, φαίνεται να μη μας αφορά, να μη μας ενδιαφέρει. Όπως φαίνεται να μη μας ενδιαφέρουν οι νεκροί και οι καταστροφές που αφήνουν πίσω τους οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή για τους οποίους δεν υπάρχουν έντονες αντιδράσεις διαμαρτυρίας.

    Τα πλήρη κείμενα μπορεί να τα βρουν οι αναγνώστες στην έντυπη έκδοση του Πρακτορείου και στην ιστοσελίδα του amna.gr.

    [05] Έργα υποδομής από την Περιφέρεια Αττικής για την κάλυψη βασικών αναγκών

    Με ταχείς ρυθμούς, η Περιφέρεια Αττικής προχωρά στην κατασκευή σημαντικών έργων υποδομής για την κάλυψη βασικών και χρόνιων αναγκών του νόμου.Με στόχο την αντιπλημμυρική θωράκιση και τη διασφάλιση της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και κυρίως αυτής των παιδιών, επιλύονται προβλήματα τα οποία επί σειρά ετών ταλάνιζαν ευρύτερες περιοχές με κόστος ακόμη και ανθρώπινων ζωών.

    Κατόπιν των σχετικών εισηγήσεων των αντιπεριφερειαρχών, στη βάση ολοκληρωμένου σχεδίου αναγκών το οποίο κατήρτισαν με τη συνεργασία των δήμων,τοΠεριφερειακό Συμβούλιο εγκρίνει σειρά έργων και παρεμβάσεων στους άξονες: της αντιπλημμυρικής προστασίας, της οδοποιίας, των αθλητικών -σχολικώνεγκαταστάσεων και παιδότοπων.

    Ειδικότερα μεταξύ των έργων, υψηλών προδιαγραφών και κόστους,τα οποία ενέκρινε και αναμένεται να εγκρίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο μόνο σε δύο συνεδριάσεις του (τηνερχόμενη Τρίτη καιχθες) περιλαμβάνονται:

    -Η αντιπλημμυρική προστασία Βριλησσίων, συνολικού προϋπολογισμού 3.999.960 ευρώ

    -Ηολοκλήρωση οριστικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων δήμου Καισαριανής, συνολικού προϋπολογισμού 3.250.000 ευρώ

    - Η ολοκλήρωση τουεξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Πανοράματοςδήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας,συνολικού προϋπολογισμού 1.746.600 ευρώ

    -Η κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτωνσε διάφορες περιοχές του δήμου Χαλανδρίου προϋπολογισμού 5.535.000 ευρώ

    - Η συντήρηση ασφαλτικών ταπήτων οδικού δικτύου δήμου Περιστερίου», συνολικού προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ

    -Η ανάπλαση οδών Ομήρου - Παλαιολόγου στη Νέα Σμύρνη συνολικού προϋπολογισμού 3.650.000 ευρώ

    - Η ολοκληρωμένη παρέμβαση στην περιοχή των οδών Μελ. Μερκούρη και Κηφισίας στο Ηράκλειο Αττικής μέσω της υπογειοποίησης των εν λόγω οδών, συνολικού προϋπολογισμού 615.000 ευρώ

    -Οι ασφαλτοστρώσεις οδών δήμου Ηλιούπολης συνολικού προϋπολογισμού 750.000 ευρώ

    - Η ανακατασκευή μπετόδρομων δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, συνολικού προϋπολογισμού 199.782 ευρώ

    - Η συντήρηση οδοποιίαςστο ΒΙΟΠΑ - ΒΙΠΑτου δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας, συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ

    -Η επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και προαυλίων δήμου Σαρωνικού, συνολικού προϋπολογισμού 542.212 ευρώ

    -Η επισκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής, συνολικής δαπάνης 127.188 ευρώ

    -Η ανακατασκευή παιδικού σταθμού (πρώην ΠΙΚΠΑ) του δήμου Δάφνης-Υμηττού, συνολικού προϋπολογισμού 1.660.000 ευρώ

    - Οι επισκευές και συντηρήσεις παιδικών χαρών δήμου Κορυδαλλού, συνολικού προϋπολογισμού 189.992 ευρώ

    -Η διαμόρφωση οδών πέριξ παιδικών χαρών σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας δήμου Ηλιούπολης, συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ

    - Ηδιαμόρφωσης δύο παιδοτόπων στο δήμο Καισαριανής,συνολικού προϋπολογισμού 189.545 ευρώ

    - Η ανάπλαση πλατείας Ζησιμοπούλου στη Δημοτική Ενότητα Βάρης, συνολικού προϋπολογισμού 570.000 ευρώ

    -Η κατασκευή νέου γηπέδου Ραφήνας, συνολικού προϋπολογισμού 1.050.000 ευρώ

    -Η κατασκευή ποδοσφαιρικού τάπητα και λοιπού εξοπλισμού για τις ανάγκες του γηπέδου δημοτικού σταδίου "Παν. Βογιατζής" δήμου Λαυρεωτικής, συνολικού προϋπολογισμού 533.000 ευρώ

    -Η αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου ΠΑΟ Καλυβίων δήμου Σαρωνικού, συνολικού προϋπολογισμού 506.354 ευρώ

    Η αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου Δ.Δ. Κουβαρά του δήμου Σαρωνικού» συνολικού προϋπολογισμού 369.907 ευρώ

    -Οι παρεμβάσεις σε υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Αιγάλεω για την πιστοποίηση της καταλληλότητας τους στο δημοτικό στάδιο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης"» συνολικού προϋπολογισμού 202.000 ευρώ

    [06] Μέτρα για την πάταξη της γραφειοκρατίας προωθεί το υπ. Εσωτερικών

    Σχέδιο απλούστευσης των πολυδαίδαλων διοικητικών διαδικασιών θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με στόχο την πάταξη της γραφειοκρατίας και την επιτάχυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δημοσίου προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

    Με εγκύκλιο που υπογράφουν ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης καλούνται όλα τα υπουργεία να εντοπίσουν ποιες από τις διαδικασίες που εντάσσονται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους είναι «προβληματικές» και να φροντίσουν ώστε να ανασχεδιαστούν κατάλληλα.

    Σε πρώτη προτεραιότητα προς απλούστευση μπαίνουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που χρησιμοποιούνται συχνά και αφορούν μεγάλο αριθμό πολιτών, σχετίζονται με θέματα επιχειρηματικής δραστηριότητας παρουσιάζοντας μεγάλη ζήτηση μεταξύ των ενδιαφερομένων, επηρεάζουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και παρουσιάζουν κατά τη διεκπεραίωσή τους έντονες δυσλειτουργίες και χρονικές καθυστερήσεις.

    Το υπουργείο προτρέπει τις αρμόδιες υπηρεσίες να θέσουν σε εφαρμογή «εργαλεία» απλούστευσης, όπως είναι η εφαρμογή της τεχνικής «Υπηρεσία μιας στάσης» ("One stop shop") και η σιωπηρή έγκριση αιτήματος πολίτη μετά την παρέλευση ορισμένης προθεσμίας, εφόσον η υπηρεσία δεν απαντήσει αρνητικά μέσα στο διάστημα αυτό. Προτείνεται επίσης η κατάργηση της διαδικασίας αδειοδότησης και αντικατάστασή της από απλή γνωστοποίηση του αιτούντος στις αρμόδιες αρχές περί ίδρυσης και λειτουργίας της επιχείρησης /έναρξης οικονομικής δραστηριότητας. Στο πλαίσιο αυτό, οι αρμόδιες αρχές ελέγχουν εκ των υστέρων τη συμμόρφωση του αιτούντος προς το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, επιβάλλοντας τις προβλεπόμενες κυρώσεις εάν αυτό έχει παραβιαστεί. Επιπλέον, ζητείται να καταργηθούν όσες διαδικασίες δεν είναι αναγκαίες και να πάψει η υποχρέωση υποβολής δικαιολογητικών όταν έχουν ήδη κατατεθεί σε άλλη εμπλεκόμενη στη διεκπεραίωση της διαδικασίας υπηρεσία.

    [07] Πέθανε ο Χανς Ντίντριχ Γκένσερ

    Ο πρώην επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Χανς-Ντίντριχ Γκένσερ, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επανένωση της χώρας του το 1990, πέθανε χθες βράδυ σε ηλικία 89 ετών, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του.

    Ο πρώην επικεφαλής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (FDP), υπουργός Εξωτερικών επί σχεδόν 20 χρόνια, υπέστη καρδιακή προσβολή και κατέληξε, "έχοντας δίπλα του την οικογένειά του", στο σπίτι του στο Βάχτμπεργκ-Πεχ της δυτικής Γερμανίας, αναφέρει η ανακοίνωση.

    Η είδηση του θανάτου του Γκένσερ, αρχιτέκτονα της επανένωσης της Γερμανίας, έγινε γνωστή την ώρα που ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας έδινε συνέντευξη Τύπου. Ο Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι είναι "πολύ μικρός" για να αποχαιρετήσει αυτόν τον "μέγα Ευρωπαίο και μέγα Γερμανό" ο οποίος "επηρέασε όσο λίγοι την ιστορία της Γερμανίας".

    Κατά τη διάρκεια της 18χρονης θητείας του (1974-1992) στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ο Γκένσερ έθεσε σε εφαρμογή την "Ostpolitik", την πολιτική της προσέγγισης με την κομμουνιστική Ανατολική Ευρώπη, αρνούμενος να δαιμονοποιήσει τον σοβιετικό εχθρό, διεξάγοντας διαπραγματεύσεις εκεί όπου ήταν δυνατόν, με στόχο την εκτόνωση του Ψυχρού Πολέμου και της κούρσας των εξοπλισμών, όπου οι δύο Γερμανίες ήταν στην πρώτη γραμμή.

    Αναγνωρίζοντας από πολύ νωρίς την ευκαιρία που αποτελούσε η περεστρόικα στην ΕΣΣΔ, ο Γκένσερ είχε ανακοινώσει στις 30 Σεπτεμβρίου 1989 στην Πράγα, μπροστά σε ένα πλήθος που ζητωκραύγαζε, ότι οι τσεχικές αρχές θα άφηναν εκατοντάδες πρόσφυγες που είχαν διαφύγει από την κομμουνιστική Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία να μεταβούν στη Δυτική Γερμανία, σηματοδοτώντας έτσι ένα πρώτο ρήγμα στο σιδηρούν παραπέτασμα.

    Το αποκορύφωμα της καριέρας του ήρθε έναν χρόνο αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 1990, με τη συνθήκη "Δύο συν Τέσσερα", η οποία απελευθέρωνε τη χώρα του από την κηδεμονία των Αμερικανών, των Ρώσων, των Γάλλων και των Βρετανών που είχε επιβληθεί μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Δεκαπέντε ημέρες έπειτα από αυτή τη Συνθήκη της Μόσχας, η Γερμανία επανενώθηκε.

    Ο Γκένσερ ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες της χώρας του, ενσαρκώνοντας τη φωνή της λογικής, υποστηρίζοντας διαρκώς στις συζητήσεις με τους δυτικούς ομολόγους του μια πολιτική "ενεργής χαλάρωσης" απέναντι στη Μόσχα.

    [08] Διακινητές προσελκύουν μέσω facebook μετανάστες και πρόσφυγες

    Διακινητές ανθρώπων που έχουν τη βάση τους στην Τουρκία προσφέρονται να μεταφέρουν μετανάστες στην Ιταλία, αντί της Ελλάδας, όπου είναι πιθανό να απελαθούν βάσει της συμφωνίας που συνήφθη ανάμεσα στην κυβέρνηση της Άγκυρας και την ΕΕ, αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Guardian.

    Η Guardian ανέφερε σε χθεσινό δημοσίευμά της ότι διακινητές χρησιμοποίησαν το Facebook για να διαφημίσουν ένα ταξίδι με πλοίο προς την Ιταλία από το τουρκικό λιμάνι της Μερσίνης -- με κόστος 4.000 δολάρια το άτομο, τιμή τετραπλάσια απ' ό,τι χρεώνουν για ένα ταξίδι από την Τουρκία στην Ελλάδα.

    "Το ταξίδι είναι για το Σάββατο, από τη Μερσίνη μέχρι την Ιταλία, μ' ένα εμπορικό πλοίο μήκους 110 μέτρων, εξοπλισμένο με τρόφιμα, νερό, σωσίβια και φάρμακα", αναφερόταν στην ανάρτηση, σύμφωνα με την Guardian.

    [09] Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ

    Το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κoυρδιστάν (PKK) ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποιήθηκε χθες και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο επτά αστυνομικών και τον τραυματισμό άλλων 27 ανθρώπων στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, αναφέρεται σε δήλωση που ανέβασε το PKK στην ιστοσελίδα του.

    Η επίθεση, που έγινε μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι, είναι μια από τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή.

    [10] Οι απόφοιτοι της ΑΣΚΤ στην ετήσια έκθεσή τους

    Εγκαινιάζεται στις 20 Απριλίου η ετήσια έκθεση των αποφοίτων του τμήματος εικαστικών τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Συμμετέχουν με 70 έργα τους οι απόφοιτοι της ακαδημαϊκής χρονιάς 2012-2013.

    Χαρακτηριστικό της έκθεσης είναι οι τάσεις και οι εκφραστικοί χαρακτήρες που ανέπτυξαν οι σπουδαστές στην διάρκεια της εικαστικής τους εκπαίδευσης, σε μια συνοπτική αλλά και συνεκτική εικόνα των διπλωματικών εργασιών και των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων του Τμήματος. Την έκθεση επιμελείται ο ιστορικός τέχνης Χριστόφορς Μαρίνος , σε συνεργασία με φοιτητές της Σχολής από το Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 28.05 2016, στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256 (Ρέντης).

    [11] Στους αστεϊσμούς της λόγω της ημέρας η ΝΔ ξεχνά λέξεις όπως «διαπλοκή», «Siemens», «εκβιαστές» και «Παπασταύρου», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές

    «Δικαιολογείται λόγω ημέρας» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας περί Πρωταπριλιάς, σημειώνουν όμως ότι στη συζήτησή της με την οποία προσπαθεί να αποδείξει ότι έχει χιούμορ, δεν περιλαμβάνει τις λέξεις «διαπλοκή», «Siemens», «τιμολόγια», «εκβιαστές», «λίστες» και «Παπασταύρου. Τότε χάνει το χιούμορ της, μαζί με την ψυχραιμία της, αναφέρουν οι ίδιες πηγές τονίζοντας πως «σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τα αστεία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για πολλές ακόμη Πρωταπριλιές».

    «Το ποιον εμπιστεύεται ο λαός και από ποιον θεωρεί ότι έχει εξαπατηθεί, το έδειξε ξεκάθαρα στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου», σχολιάζουν ειδικότερα οι κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν πως «η Νέα Δημοκρατία που μέχρι τότε πίεζε την κυβέρνηση να αποδεχτεί μια συμφωνία πολύ χειρότερη από αυτήν που σήμερα υλοποιείται, βγήκε σήμερα να παραστήσει τον ανέξοδο υπερασπιστή των λαϊκών στρωμάτων».

    [12] Ρ. Σβίγκου στο Πρακτορείο FM: Δείγμα στρατηγικού αδιεξόδου το αίτημα του Κ. Μητσοτάκη για εκλογές

    "Το αίτημα του κ. Μητσοτάκη για εκλογές το άκουσα περισσότερο ως δείγμα του στρατηγικού αδιεξόδου της ΝΔ", είπε στο "Πρακτορείο 104,9 FM", η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, υπογραμμίζοντας ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δεν αποτελεί αποφασιστική απαίτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απαντά στις επιθυμίες της διαπλοκής.

    "Απαντά στις επιθυμίες της διαπλοκής που νιώθουν τον τελευταίο καιρό να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους", σχολίασε η κ. Σβίγκου, μιλώντας στην εκπομπή "Δύο στις 12"και επέκρινε τη ΝΔ, λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να καλύψει το κενό προτάσεων και στρατηγικής που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα.

    Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, αναφερόμενη στην πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για τα τραπεζικά δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, είπε ότι η ΝΔ ήταν αναγκασμένη να συμφωνήσει γιατί -όπως υπογράμμισε -σε διαφορετική περίπτωση θα βρισκόταν αντιμέτωπη με την κατακραυγή των πολιτών που πλήττονται από τη λιτότητα και καλούνται να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες τα τελευταία χρόνια.

    Αντίθετα, για την αντιπρόταση του κ. Μητσοτάκη, για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το τρίτο μνημόνιο και τα capital controls, σχολίασε ότι είναι μια πρόταση "που δεν πατάει πουθενά", κυρίως γιατί -όπως επισήμανε η κ. Σβίγκου -η συμφωνία που επιτεύχθηκε τον περασμένο Αύγουστο είχε και τη στήριξη της ΝΔ.

    [13] Στο λιμάνι της Χίου κατέληξαν οι 500 πρόσφυγες που διέφυγαν από το hot spot του νησιού

    Στο λιμάνι της Χίου κατέληξαν οι περισσότεροι από 500 μετανάστες και πρόσφυγες που διέφυγαν από το hot spot του νησιού ρίχνοντας τον φράχτη. Πεζή και συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα και παρά τις προτροπές να κατευθυνθούν στο δημοτικό καταυλισμό της Σούδας, κατευθύνθηκαν στο λιμάνι όπου όπως δηλώνουν θα παραμείνουν προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο και να αναχωρήσουν για τον Πειραιά.

    Ας σημειωθεί ότι στο σύνολο τους -οι περισσότεροι είναι οικογένειες συριακής καταγωγής με πολλά παιδιά- έχουν μπει στην Ελλάδα μετά την 20 Μαρτίου, δηλαδή μετά την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, οπότε και πρέπει να παραμείνουν υπό περιορισμό στο hot spot μέχρι να αποφασισθεί η τύχη τους.

    Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές του νησιού η κατάσταση στο λιμάνι της Χίου δεν είναι προβλέψιμη.

    [14] Πάνω από 500 πρόσφυγες κυρίως οικογένειες διέφυγαν από το hot spot της Χίου

    Περισσότεροι από 500 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως οικογένειες με παιδιά, έριξαν το φράχτη και διέφυγαν από το hot spot της Χίου στην περιοχή του Χαλκείος.

    Κατευθύνθηκαν πεζή προς την πόλη -διανύοντας μια απόσταση επτά περίπου χιλιομέτρων- και συγκεκριμένα προς το δημοτικό καταυλισμό της Σούδας στην τάφρο του κάστρου, συνοδεία περιπολικών της Αστυνομικής διεύθυνσης Χίου προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.

    Ας σημειωθεί ότι ήδη στον καταυλισμό της Σούδας διαμένουν και 211 άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι πέρασαν στο νησί από χθες και μέχρι σήμερα το πρωί και οι οποίοι δεν μπορούσαν να μεταφερθούν στο hot spot αφού ήδη εκεί παρέμεναν περισσότεροι από 1.500 άτομα με υποδομές για μόλις 1.200.

    Τα παραπάνω έρχονται σε συνέχεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων λόγω των οποίων μέλη των οργανώσεων που δραστηριοποιούνται μέσα στο hot spot βρέθηκαν εκτός με εντολή της Αστυνομίας για λόγους ασφαλείας. Ανάμεσά τους οι «Γιατροί του Κόσμου» των οποίων το ιατρείο υπέστη σημαντικές ζημιές. Χθες σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από το hot spot αποχώρησε και ο Ερυθρός Σταυρός, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

    Εν τω μεταξύ σήμερα το μεσημέρι περίπου 200 κάτοικοι της περιοχής του hot spot της Χίου προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου και στο δήμο Χίου διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες και ζητώντας το κλείσιμο της δομής. Όμως συναίνεσαν στη δημιουργία του κέντρου όχι ως φυλακή αλλά ως χώρο καταγραφής. Το ίδιο, σύμφωνα με το δήμαρχο Χίου Mανόλη Βουρνού, κάνει και ο δήμος του νησιού που με εξώδικο στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής καταγγέλλει τη σύμβαση παραχώρησης.

    Μάλιστα ο δήμος συγκαλεί σήμερα στις 6.00 το απόγευμα έκτακτη συνεδρίαση των Τοπικών Κοινοτήτων των Καμποχώρων, όπου λειτουργεί το hot spot.

    [15] Διακινητές προσελκύουν μετανάστες και πρόσφυγες μέσω facebook

    Διακινητές ανθρώπων που έχουν τη βάση τους στην Τουρκία προσφέρονται να μεταφέρουν μετανάστες στην Ιταλία, αντί της Ελλάδας, όπου είναι πιθανό να απελαθούν βάσει της συμφωνίας που συνήφθη ανάμεσα στην κυβέρνηση της Άγκυρας και την ΕΕ, αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Guardian.

    Η Guardian ανέφερε σε χθεσινό δημοσίευμά της ότι διακινητές χρησιμοποίησαν το Facebook για να διαφημίσουν ένα ταξίδι με πλοίο προς την Ιταλία από το τουρκικό λιμάνι της Μερσίνης -- με κόστος 4.000 δολάρια το άτομο, τιμή τετραπλάσια απ' ό,τι χρεώνουν για ένα ταξίδι από την Τουρκία στην Ελλάδα.

    "Το ταξίδι είναι για το Σάββατο, από τη Μερσίνη μέχρι την Ιταλία, μ' ένα εμπορικό πλοίο μήκους 110 μέτρων, εξοπλισμένο με τρόφιμα, νερό, σωσίβια και φάρμακα", αναφερόταν στην ανάρτηση, σύμφωνα με την Guardian.

    [16] Ηλεκτροκίνητο SUV με αυτονομία 400 χλμ.

    Η προστασία του περιβάλλοντος είναι επιτακτική ανάγκη και οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξελίσσουν συνεχώς τις εναλλακτικές πήγες ενέργειας. Στο προσκήνιο είναι και η ηλεκτροκίνηση των οχημάτων. Πρόκειται για μια προσπάθεια που περιλαμβάνει την δημιουργία αυτοκινήτων διαφόρων τύπων τα οποία κινούνται μόνο με ηλεκτρικούς κινητήρες. Οι μονάδες παραγωγής ενέργειας με μηδενικούς ρύπους έχουν πολλά πλεονεκτήματα αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ανάπτυξη τους αποτελεί η συνεχής τροφοδοσία τους με ηλεκτρικό ρεύμα.

    Η τροφοδοσία τους επιτυγχάνεται από συστοιχίες μπαταριών οι οποίες βρίσκονται στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Η τοποθέτηση τους απαιτεί ειδική μελέτη γιατί πρέπει να καλύπτουν και τις προδιαγραφές ασφάλειας. Η πρόοδος στην ανάπτυξη των μπαταριών είναι ιδιαίτερα δαπανηρή και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα κρίνονται ικανοποιητικά. Περιορίστηκαν το βάρος, οι διαστάσεις και αυξήθηκαν οι τεχνικές τους προδιαγραφές. Όμως υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης. Ενώ ανασταλτικός παράγοντας παραμένει και το υψηλό κόστος.

    Η Mitsubishi, επικεντρώνει τις δυνάμεις της για να αναπτύξει ένα πρωτότυπο το οποίο ανήκει στη κατηγορία των SUV. To eX Concept, εξοπλίζεται με την επόμενη γενιά του συστήματος EV, η οποία προσφέρει αυτονομία μέχρι και 400 χλμ. Δηλαδή, μετά από μια πλήρη φόρτιση, το ιαπωνικό όχημα ελεύθερου χρόνου έχει την δυνατότητα να διανύσει μια απόσταση 400 χλμ. Βέβαια αυτή είναι η εργοστασιακή μέτρηση, η οποία γίνεται κάτω από ειδικές συνθήκες κίνησης και με το ελάχιστο δυνατό βάρος.

    Επίσης η ιαπωνική μάρκα που έχει εμπειρία 50 χρονών στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης εξελίσσει και το σασί του plug-in υβριδικού EV Outlander PHEV.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 April 2016 - 14:32:29 UTC