Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Πρωτοφανής η ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου
  • [02] Ελπίζουμε ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί γρήγορα και επιτυχώς, συμπεριλαμβανομένης συμφωνίας για την ελάφρυνση του χρέους, τονίζει ο
  • [03] «Μόνο μια πολιτική λύση μπορεί να τερματίσει την τρέχουσα ανθρώπινη δυστυχία στη Συρία» δήλωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δ.Αβραμόπουλος

  • [01] Π. Καμμένος: Πρωτοφανής η ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου

    Πρωτοφανή για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου χαρακτηρίζει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος την ανακοίνωση Τύπου, που εξέδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, απαντώντας στην χθεσινή αναφορά του στην Βουλή για το θέμα της Eurojust και για τις τρεις δικογραφίες των υποβρυχίων, της Siemens και του Βγενόπουλου που δεν έχουν ενταχθεί στο σύνολό τους στο σύστημα Eurojust από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    "Παρέλειψε βέβαια να πει το σημαντικότερο, σχολιάζει ο Πάνος Καμμένος, ότι αρμόδιος Εισαγγελέας και χειριστής του θέματος εν γνώσει της Ευτέρπης Κουτζαμάνη είναι ο Εισαγγελέας Νίκος Ορνεράκης, κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά και υποψήφιος βουλευτής της Πολιτικής Άνοιξης το 1993 στη Λευκάδα με 135 ψήφους".

    "Αντιλαμβάνεται πλέον ο ελληνικός λαός ότι είτε υπάρχει θέμα για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είτε για τον Εισαγγελέα Ορνεράκη, ο οποίος μέχρι σήμερα εξέθεσε τη χώρα γιατί δεν ενέταξε, ίσως με εντολή της Εισαγγελέως ίσως όχι, την υπόθεση Βγενόπουλου στο Eurojust και διαμαρτυρήθηκαν οι Κυπριακές αρχές, αλλά και τις ροές χρήματος από τα υποβρύχια και από την υπόθεση της Siemens που προέκυψαν μετά το 2008 και το 2010», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

    Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

    «Δεν έχουμε παραλείψει κάτι, ούτε συγκαλύψαμε κάποιον ή κάποιους», ανεφερε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, σε σημερινή ανακοίνωσή της με την οποία απαντούσε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος χθες στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι υποθέσεις της Marfin, της Siemens και των υποβρυχίων καλύπτονται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος ανέφερε: «Μήπως η Marfin της οποίας τα στελέχη εκδίδονται με ομόφωνη απόφαση του Εφετείου για να δικαστούν στην Κύπρο και κατά των οποίων, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, εκδόθηκε ήδη ένταλμα σύλληψης, που επιβεβαιώνεται από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου, καλύπτονται; Και από ποιον καλύπτονται; Μήπως καλύπτονται, όχι από την κ. Θάνου, αλλά από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία δεν δίνει εντολή στην Ευρώπη, στην Eurojust, στον Εισαγγελέα να καταθέσει στο κοινό register τρεις υποθέσεις; Της Siemens, του Βγενόπουλου και των υποβρυχίων;».

    Από την πλευρά της, η κ. Κουτζαμάνη, τονίζει ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσπαθεί και εκπληρώνει στο ακέραιο την αποστολή της, ενώ σημειώνει πως το θέμα της υπαγωγής υποθέσεων στο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojast δεν ανήκει στη αρμοδιότητα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

    [02] Ελπίζουμε ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί γρήγορα και επιτυχώς, συμπεριλαμβανομένης συμφωνίας για την ελάφρυνση του χρέους, τονίζει ο Ρ. Γκουαλτγιέρι μετά τη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα

    Ελπίζουμε ότι η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος θα ολοκληρωθεί γρήγορα και επιτυχώς, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας για την ελάφρυνση του χρέους, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτο Γκουαλτγιέρι, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Στη δήλωσή του, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Γκουαλτγιέρι αναφέρει ότι είναι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος με την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνησή του σε σχέση με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τους δημοσιονομικούς στόχους, και να επιδιώξει μια ισορροπημένη προσέγγιση μεταξύ της σταθερότητας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ελπίζουμε, συνέχισε, ότι η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος θα ολοκληρωθεί γρήγορα και επιτυχώς, περιλαμβάνοντας μια συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους. Υπογράμμισε ακόμη ότι μια θετική και ταχεία ολοκλήρωση θα συνέβαλε επίσης στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας που είναι αναγκαίες για ανάκαμψη και βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Θα πρέπει τώρα να προχωρήσουμε μπροστά χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, σημείωσε.

    [03] «Μόνο μια πολιτική λύση μπορεί να τερματίσει την τρέχουσα ανθρώπινη δυστυχία στη Συρία» δήλωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δ.Αβραμόπουλος

    "Μόνο μια πολιτική λύση μπορεί να τερματίσει την τρέχουσα ανθρώπινη δυστυχία στη Συρία. Οι διεθνείς προσπάθειες στον τομέα αυτό θα πρέπει να συνεχιστούν".

    Αυτό υπογράμμισε σήμερα ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στη Διάσκεψη υψηλού επιπέδου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για την παγκόσμια συνευθύνη για την εισδοχή των προσφύγων από την Συρία. Ο Επίτροπος Μετανάστευσης,δήλωσε συγκεκριμένα τα εξής:

    "Η ΕΕ και τα Κράτη Μέλη της καλωσορίζουν την σημερινή συνάντηση υψηλού για την παγκόσμια κατανομή ευθυνών για την εισδοχή των προσφύγων από την Συρία. Είναι μια ευκαιρία για την οικοδόμηση και την ενίσχυση της παγκόσμιας συνεργασίας και για να επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευση μας για διεθνείς απαντήσεις στις παγκόσμιες κρίσεις εκτοπισμού.Περίπου 4,8 εκατομμύρια Σύροι έχουν εκτοπιστεί στις χώρες της περιοχής, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης σύγκρουσης. Την ίδια στιγμή, περίπου 880.000 άτομα έφτασαν στην Ευρώπη το 2015, από την Ελλάδα και την Ιταλία. Περίπου 150.000 άτομα έφθασαν από την αρχή του έτους, πολλοί από τους οποίους Σύροι, διακινδυνεύοντας τις ζωές τους να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Μεσόγειου.Τα Κράτη Μέλη της ΕΕ έχουν δεσμευτεί να επεξεργαστούν τις αιτήσεις τους για άσυλο.

    Στο πλαίσιο αυτό, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μόνο μια πολιτική λύση μπορεί να τερματίσει την τρέχουσα ανθρώπινη δυστυχία στη Συρία. Οι διεθνείς προσπάθειες στον τομέα αυτό θα πρέπει να συνεχιστούν.Στην παρούσα κατάσταση, προκειμένου να εμποδίσουμε τους Σύρους να διακινδυνεύουν σε επικίνδυνες, μη διαχειριζόμενες διαδρομές, αλλά και για να ελαφρύνουμε το βάρος των γειτονικών χωρών, πρέπει να παρέχουμε ασφαλείς, ομαλές και τακτικές επιλογές για την δυνατότητα προστασίας, μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης. Η ΕΕ έχει δεσμευτεί να εκπληρώσει στις δεσμεύσεις της και να ανταποκριθεί στην έκκληση της Ύπατης Αρμοστείας για την παροχή νομικών οδών για την προστασία του 10% των εκτοπισμένων Σύρων στις χώρες της περιοχής. Τον Ιούλιο του 2015, τα κράτη της ΕΕ και τα συνδεδεμένα κράτη δεσμεύθηκαν, εντός του Ευρωπαϊκού πλαισίου, να μετεγκαταστήσουν 22.504 εκτοπισθέντες που βρίσκονται σε σαφή ανάγκη διεθνούς προστασίας. 4.555 άτομα μετεγκαταστάθηκαν μέχρι τώρα, κυρίως από την Ιορδανία, το Λίβανο και την Τουρκία.

    Στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Τουρκίας στις 18 Μαρτίου 2016, η μετεγκατάσταση των Σύρων από την Τουρκία θα λάβει χώρα με το σημερινό καθεστώς. Οποιαδήποτε περαιτέρω ανάγκη για μετεγκατάσταση θα βασίζεται σε αντίστοιχη εθελοντική συμφωνία, μέχρι το ανώτατο όριο των επιπλέον 54.000 ατόμων.Επιπλέον, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, ένα εθελοντικό σύστημα αποδοχής για ανθρωπιστικούς λόγους θα λειτουργήσει με την Τουρκία, στο οποίο τα Κράτη Μέλη της ΕΕ θα συμβάλουν σε εθελοντική βάση.Η ΕΕ θα συνεχίσει να διευκολύνει τη διαδικασία μέσω της οικονομικής βοήθειας, καθώς και μέσω ενός πλαισίου για την υποστήριξη των Κρατών Μελών της ΕΕ, με λιγότερη εμπειρία.Η ΕΕ ενθαρρύνει τα υπόλοιπα μέλη της διεθνούς κοινότητας να ενώσουν τις προσπάθειές τους για να παρέχουν ευκαιρίες για την μετεγκατάσταση και την ανθρωπιστική εισδοχή προσφύγων από τη Συρία."


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 March 2016 - 20:32:22 UTC