Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Πράξη καθήκοντος» το αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές, σύμφωνα με τον Γ. Κουμουτσάκο
  • [02] Standard & Poor's: Με "ένα κινητήρα πετά" η οικονομία της ευρωζώνης
  • [03] Εντός των στόχων περί δαπανών κινήθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός 2015
  • [04] Η ΕΚΤ δεν θα οδηγήσει τα επιτόκια σε "παράλογα" αρνητικά επίπεδα, λέει ο Μπ. Κερέ
  • [05] Συνάντηση Ευκλ.Τσακαλώτου - Γ.Χουλιαράκη με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του ΕΚ
  • [06] Δωρεά 15.000 ειδών ρουχισμού από τη MKO STUF σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»
  • [07] Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη οι Γερμανοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας FAZ
  • [08] Για ξεκάθαρη η υπεροχή του Αλ. Τσίπρα έναντι του Κυρ. Μητσοτάκη κάνει λόγο η κυβέρνηση
  • [09] Αντιπροσωπεία της Ομάδας Εργασίας της ECON υποδέχεται στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός
  • [10] Κοντά στους πρόσφυγες στον Πειραιά η Βανέσα Ρεντγκρέιβ
  • [11] Ντ. Κοστέλο: Εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι το τέλος Απριλίου
  • [12] Από τα ρινγκ του Λας Βέγκας στη Γερουσία της Μανίλας
  • [13] Μουντιάλ με 40 ομάδες από το 2026
  • [14] Νέες καινοτομίες μέσω κινητού τηλεφώνου βελτιώνουν την χρήση του αυτοκινήτου

  • [01] «Πράξη καθήκοντος» το αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές, σύμφωνα με τον Γ. Κουμουτσάκο

    Το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για πρόωρες εκλογές είναι «πράξη καθήκοντος» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Ο κ. Κουμουτσάκος αναγνώρισε ότι η ΝΔ δεν μπορεί να επιβάλει εκλογές σε μία κυβέρνηση που δεν θέλει την επιλογή της κάλπης. Κατηγόρησε, όμως, την κυβέρνηση πως είναι «γαντζωμένη στην εξουσία» ενώ υπογράμμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση σε συνθήκες «ραγδαίας κατάρρευσης» της χώρας οφείλει να δείξει στους πολίτες το αδιέξοδο.

    «Δεν μπορείς να λες "το σπίτι καταρρέει και περιμένω να καταρρεύσει στα χέρια του άλλου"» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το μήνυμα που έστειλε ο κ. Μητοτάκης προς την κυβέρνηση ήταν «δεν μπορείτε να κυβερνήσετε».

    [02] Standard & Poor's: Με "ένα κινητήρα πετά" η οικονομία της ευρωζώνης

    Με «ένα κινητήρα» πετά η οικονομία της ευρωζώνης, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο για την Ευρώπη στον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor?s, που αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

    Σε έκθεσή του που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ο επικεφαλής οικονομολόγος του S&P για την Ευρώπη Ζαν-Μισέλ Σιξ παρομοίασε την ευρωζώνη με ένα αεροπλάνο που «πετά με ένα κινητήρα» και προσπαθεί να «διατηρήσει το ύψος του» και είπε ότι ενώ υπάρχουν λόγοι για να ελπίζει ότι η οικονομία θα ανακτήσει το ύψος της, δεν φαίνεται πιθανή «μια τροχιά πτήσης» ισχυρής ανάπτυξης όπως ήταν πριν από την κρίση.

    Από τις αρχές του έτους, ο Σιξ τόνισε ότι η αναταραχή στις διεθνείς αγορές προκάλεσε «βουτιά στις χρηματοοικονομικές συνθήκες? (το οποίο) αποδυνάμωσε κάπως την οικονομία της ευρωζώνης» και ενώ οι συνθήκες στην ευρωζώνη έχουν έκτοτε βελτιωθεί ? χάρη κυρίως στα διευκολυντικά μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα οποία σύμφωνα με τον οικονομολόγο έτυχαν καλής υποδοχής ? η ευρωζώνη βασίζει πολύ την ανάπτυξή της στην εγχώρια κατανάλωση.

    Ο διεθνής οίκος αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη το 2016 και το 2017. Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις, ο ρυθμός ανάπτυξης στην ευρωζώνη αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,5% το 2016 (από 1,8% που ήταν η εκτίμηση του Νοεμβρίου) και στο 1,6% το 2017. Ο S&P προχώρησε σε πιο «ουσιαστική» αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τον πληθωρισμό, προβλέποντας ότι φέτος θα διαμορφωθεί στο 0,4% από 1,1% που ανέμενε προηγουμένως.

    Παράλληλα, προέβλεψε ότι η απασχόληση θα αυξηθεί στην ευρωζώνη το 2016 και το 2017, εκτιμώντας ότι «το ποσοστό ανεργίας της ευρωζώνης θα διαμορφωθεί φέτος κατά μέσο όρο στο 10,2% φέτος (10,9% το 2015% και στο 9,7% το 2017».

    [03] Εντός των στόχων περί δαπανών κινήθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός 2015

    Εντός των στόχων που είχαν τεθεί κινήθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός δαπανών του 2015 όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών τα οποία καταγράφουν μόνον μικρή απόκλιση 0,3% ή 137,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο των 47.962 εκατ. ευρώ.

    Ειδικότερα οι σημαντικότερες αποκλίσεις μεταξύ στόχων και πραγματοποιήσεων δαπανών είναι οι ακόλουθες:

    - Στο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και στον τομέα Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα παρατηρείται μείωση των δαπανών σε σχέση με τον στόχο κατά 314 εκατ. ευρώ, δηλαδή απόκλιση 15,6%. Αυτή οφείλεται στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στο πλαίσιο του οποίου κατανεμήθηκαν περισσότερες πιστώσεις από όσες αρχικά είχαν εκτιμηθεί στα επιμέρους υπουργεία όπου και δαπανήθηκαν.

    - Σε ότι αφορά τον τομέα του Τουρισμού του ίδιου υπουργείου οι συνολικές πληρωμές κινήθηκαν σημαντικά υψηλότερα του στόχου κατά 17,9 εκατ. ευρώ ή 42,4% γεγονός που οφείλεται κυρίως σε ανακατανομή και απορρόφηση περισσότερων δαπανών του ΠΔΕ από ό,τι αρχικώς είχε εκτιμηθεί.

    - Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι συνολικές πληρωμές κινήθηκαν υψηλότερα έναντι των στόχων κατά 178,1 εκατ. ευρώ ή κατά 15,3% λόγω της ανακατανομής πρόσθετων πιστώσεων του προϋπολογισμού του ΠΔΕ από 463 εκατ. ευρώ σε 714,7 εκατ. ευρώ.

    - Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπήρξε υποεκτέλεση έναντι του στόχου κατά 163,3 εκατ. ευρώ ή 24,2% και οφείλεται κυρίως στην ανακατανομή και αναμόρφωση του σχεδιασμού του ΠΔΕ.

    - Στο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η αύξηση των δαπανών κατά 456,3 εκατ. ευρώ ή 3,7% οφείλεται κυρίως στις δαπάνες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, στην απόδοση 236 εκατ. ευρώ για το ΕΚΑΣ από το αποθεματικό και στην ανακατανομή και απορρόφηση περισσότερων δαπανών του ΠΔΕ από όσες είχαν αρχικά εκτιμηθεί.

    Σε ό,τι αφορά τα 55 Νομικά Πρόσωπα - φορείς της Γενικής Κυβέρνησης με προϋπολογισμό άνω των 10 εκατ. ευρώ το συνολικό αποτέλεσμα τους παρουσιάζεται μειωμένο κατά 570 εκατ. ευρώ από το στόχο που είχε τεθεί. Ειδικότερα 24 φορείς παρουσιάζουν θετική απόκλιση ή απόκλιση μικρότερη του 10% από το στόχο ενώ 31 φορείς παρουσιάζουν αρνητική απόκλιση άνω του 10% που τους είχε τεθεί.

    [04] Η ΕΚΤ δεν θα οδηγήσει τα επιτόκια σε "παράλογα" αρνητικά επίπεδα, λέει ο Μπ. Κερέ

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα οδηγήσει τα επιτόκια σε «παράλογα» αρνητικό έδαφος και τα αρνητικά επιτόκια δεν είναι το βασικό εργαλείο πολιτικής της τράπεζας παρόλο που δεν μπορούν να αποκλειστούν περαιτέρω μειώσεις, δήλωσε στο Politico ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

    «(Οι τράπεζες) γνωρίζουν ότι δεν θα οδηγήσουμε τα επιτόκια σε παράλογα αρνητικό έδαφος», δήλωσε ο Κερέ. «Αλλά ποτέ δεν μπορούμε να αποκλείσουμε περαιτέρω κινήσεις. Αυτό δεν είναι ούτως ή άλλως αξιόπιστο».

    «Τα αρνητικά επιτόκια δεν είναι το βασικό μας εργαλείο, απλά στηρίζουν την ευρύτερη πολιτική μας», δήλωσε.

    Παράλληλα, ο Κερέ αποκλείει το ενδεχόμενο να δοθούν «χρήματα από το ελικόπτερο», ή την άμεση παροχή ρευστού στους καταναλωτές για να τονωθεί η κατανάλωση καθώς ένα τέτοιο μέτρο κινδυνεύει να περάσει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ νομισματικών και δημοσιονομικών πολιτικών. "Για να είμαι ειλικρινής, δεν βλέπω πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς κάποιου είδους επιμερισμού του κινδύνου με τις κυβερνήσεις, το οποίο θα μπορούσε να είναι πρακτικά και νομικά προβληματικό", δήλωσε.

    [05] Συνάντηση Ευκλ.Τσακαλώτου - Γ.Χουλιαράκη με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του ΕΚ

    Με αντιπροσωπεία της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα συναντηθούν σήμερα στις 14.30 στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Χουλιαράκης, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο.

    [06] Δωρεά 15.000 ειδών ρουχισμού από τη MKO STUF σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

    Δέκα χιλιάδες ζακέτες και 5.000 αδιάβροχα για παιδιά και ενήλικες προσέφερε για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Ελλάδα η μη κυβερνητική οργάνωση STUF United, σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία της Ταϊπέι στην Ελλάδα και το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη». Ήδη, 600 ζακέτες παραδόθηκαν σε παιδιά στο κέντρο φιλοξενίας του Σχιστού.

    Στη συνέντευξη Τύπου, η πρόεδρος του Ιδρύματος και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μ. Βαρδινογιάννη, ανέφερε πως «το μεταναστευτικό ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά, με τη συνεργασία της Πολιτείας, των τοπικών Αρχών, των μη κυβερνητικών οργανώσεων αλλά και διαφόρων ιδιωτών και εταιρειών».

    Παράλληλα, η κ. Βαρδινογιάννη ενημέρωσε για την εξέλιξη του προγράμματος παροχής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων «Νοιαζόμαστε-We Care», το οποίο έχει διευρυνθεί και εκτός από υπηρεσίες ιατρικές και ψυχολογικής υποστήριξης που προσέφερε αρχικά, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα κ.λπ.

    Μέσω αυτού του προγράμματος ευαισθητοποιήθηκε η ΜΚΟ STUF, ήρθε σε επαφή και το Ίδρυμα Βαρδινογιάννη ανέλαβε τη διανομή της προσφοράς.

    Από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιαζόμαστε-We Care», 650 παιδιά προσφύγων έχουν περάσει από ιατρικά τσεκ απ, 350 έχουν εμβολιαστεί, ενώ τον τελευταίο μήνα 110 παιδιά νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όπως εξήγησε ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, Μανώλης Παπασάββας.

    Ο πρέσβης της Ταϊβάν στην Ελλάδα, Πολ Κουομπούγκ Τσάνγκ , επεσήμανε ότι το προσφυγικό πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλη την Ευρώπη, ενώ εξήρε την φιλοξενία που δείχνουν οι Έλληνες στους πρόσφυγες.

    [07] Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη οι Γερμανοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας FAZ

    Μεταστροφή της γερμανικής κοινής γνώμης στο θέμα της παραμονής ή μη της Ελλάδας στην ευρωζώνη διαπιστώνει η έγκυρη συντηρητική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), δεδομένου ότι, όπως γράφει, όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας η πλειοψηφία των Γερμανών τασσόταν υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη σε ποσοστό 59%, ενώ τώρα μόνο το 33% τάσσεται υπέρ.

    Σύμφωνα με την δημοσκόπηση την οποία δημοσίευσε η εν λόγω γερμανική εφημερίδα και την οποία διεξήγαγε για λογαριασμό της το βρετανικό Ινστιτούτο YouGov, το οποίο δραστηριοποιείται διεθνώς, το Μάρτιο του 2016 το 49 % των Γερμανών τάσσεται πλέον σαφώς υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη και μόνο το 33% υπέρ της εξόδου της.

    Παρατίθεται δε και συγκριτικός πίνακας των περυσινών δημοσκοπήσεών της, σύμφωνα με τις οποίες τον περασμένο Μάρτιο (2015) τασσόταν υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωζώνη μόνο το 23% των Γερμανών πολιτών και το 59% κατά, ενώ το Σεπτέμβριο του 2015, μετά την ψήφιση του τρίτου πακέτου βοήθειας, τασσόταν υπέρ της παραμονής ήδη το 40% και κατά το 41% .

    [08] Για ξεκάθαρη η υπεροχή του Αλ. Τσίπρα έναντι του Κυρ. Μητσοτάκη κάνει λόγο η κυβέρνηση

    Για ξεκάθαρη προγραμματική, ιδεολογική και πολιτική υπεροχή του Αλέξη Τσίπρα έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές σήμερα και εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού, αποτιμώντας τη χθεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

    Εξηγώντας αυτήν τη θέση τους, οι κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε να αδυνατεί να προχωρήσει στην απεμπλοκή της ΝΔ από το «ακροδεξιό σύστημα Σαμαρά», «να καλύπτει πλήρως τη νομοθετική χειραγώγηση που επεδίωξε η κυβέρνηση Σαμαρά στον χώρο της Δικαιοσύνης» αλλά και «να καλύπτει το κύκλωμα των εκβιαστών που εμφανίζεται να έχει σχέσεις με το κόμμα της ΝΔ».

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της ΝΔ απέδειξε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να τελεί υπό την ομηρεία του συστήματος διαπλοκής». Ακόμη, σημειώνουν ότι «το αίτημα του κ. Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές αποτελεί επιδίωξη των συμφερόντων διαπλοκής που φοβάται τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, τις οποίες αναλαμβάνει η κυβέρνηση για να ξεκαθαρίσει το τοπίο». Προσθέτουν, δε, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε εκλογές, ενώ δεν παρουσίασε καμία πρόταση για κρίσιμα ζητήματα, όπως το ζήτημα της οικονομίας, της προσφυγικής κρίσης και το ζήτημα λειτουργίας της Δικαιοσύνης, που ήταν και το αντικείμενο της χθεσινής συζήτησης.

    Συνοψίζοντας τις εκτιμήσεις τους για τη συζήτηση στη Βουλή, οι ίδιες πηγές της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι «εξαιτίας της απουσίας προγραμματικών και πολιτικών θέσεων, ο κ. Μητσοτάκης κατέφυγε σε επικοινωνιακά τρικ, με αποτέλεσμα να καταφανεί ότι η ΝΔ βρίσκεται σε δυσχερή πολιτική και ιδεολογική θέση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Μητσοτάκης σε μειονεκτική θέση έναντι του Αλέξη Τσίπρα».

    [09] Αντιπροσωπεία της Ομάδας Εργασίας της ECON υποδέχεται στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός

    Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON)του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα έχει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σήμερα Τετάρτη.

    Η συνάντηση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου στις 5 το απόγευμα.

    [10] Κοντά στους πρόσφυγες στον Πειραιά η Βανέσα Ρεντγκρέιβ

    Tους μετανάστες και πρόσφυγες στην πύλη Ε-1 στο λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκε το πρωί η πολυβραβευμένη Βρετανίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ, γνωστή για την ακτιβιστική δράση της.

    Η κ. Ρεντεγκρέιβ συνομίλησε με πρόσφυγες και μετανάστες, ακούγοντας τους με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Πολλοί ανέφεραν ότι θέλουν να φύγουν προς την Ευρώπη, αλλά τα σύνορα είναι κλειστά.

    Η Βρετανίδα ηθοποιός αγκάλιασε πολλά μικρά παιδάκια και χαιρέτισε πολλές μητέρες, ενώ σε δηλώσεις της τόνισε ότι η είναι ντροπή για την Ευρώπη και τους Ευρωπαίους που δεν δέχονται τους πρόσφυγες και πολλές χώρες εξακολουθούν να έχουν κλειστά τα σύνορα.

    [11] Ντ. Κοστέλο: Εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι το τέλος Απριλίου

    Αισιόδοξος ότι μέχρι το τέλος Απριλίου μπορεί να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο κουαρτέτο των θεσμών, Ντέκλαν Κοστέλο, στη συνάντηση μελών του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπως αποκάλυψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Κατά την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Ντέκλαν Κοστέλο ενημέρωσε την ελληνική αντιπροσωπεία ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επιθυμεί συμφωνία και έχει πάψει να ζητά πράγματα πέραν των όσων έχουν συμφωνηθεί τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαδημούλη.

    Ο Ντέκλαν Κοστέλο εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι διαφορές μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών είναι "γεφυρώσιμες".

    "Αναμένουμε μια ταχεία και ακριβοδίκαιη αξιολόγηση", ανέφερε κατά την τοποθέτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος τόνισε ότι "δεν θέλουμε ούτε χατίρια ούτε χάδια, αλλά την άρση της ιδιότυπης ομηρίας στην οποία βρίσκεται η ελληνική δημόσια σφαίρα".

    Ο κ. Ξυδάκης εξέφρασε την ελπίδα, ότι οι θεσμοί θα μπορούσαν να συμβάλλουν με την προσφορά τεχνογνωσίας στη σταθεροποίηση και την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και πρόσθεσε ότι τα κοινοβούλια και οι κυβερνήσεις της Ευρώπης θα πρέπει να εργασθούν για τη διεύρυνση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της κοινωνικής και πολιτικής συνοχής. Ο κ. Ξυδάκης έκανε επίσης λόγο για "αυξανόμενο έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη" και υποστήριξε ότι αυτό οδηγεί στον ευρωπαϊκό σκεπτικισμό, ευνοεί τη δημιουργία λόγου μίσους κατά της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και την άνοδο των ακροδεξιών κινημάτων.

    [12] Από τα ρινγκ του Λας Βέγκας στη Γερουσία της Μανίλας

    Ένας από τους σύγχρονους θρύλους της επαγγελματικής πυγμαχίας, ο Μάνι Πακιάο, είναι πλέον έτοιμος να κρεμάσει για πάντα τα γάντια του και να εισέλθει οριστικά σε ένα άλλο «ρινγκ», αυτό της πολιτικής. Ο 38χρονος -πλέον- πρωταθλητής των ημιβαρέων βαρών από τις Φιλιππίνες, ο μοναδικός στην ιστορία που έχει κατακτήσει δέκα παγκόσμιους τίτλους (οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής) και μάλιστα ο μοναδικός που έχει πάρει τίτλους σε επτά διαφορετικές κατηγορίες (!), εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2010, όμως αυτό δεν είχε σταθεί ικανό για να εγκαταλείψει τα ρινγκ.

    Τώρα πλέον έκρινε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην καριέρα του ως πολιτικός και είναι πλέον υποψήφιος για τη Γερουσία της χώρας του με το Δημοκρατικό κόμμα. Όμως εκεί έχει έρθει αντιμέτωπος με άλλες καταστάσεις, ίσως εξ ίσου άγριες με αυτές της πυγμαχίας.

    Οι πολιτικοί του αντίπαλοι έχουν εξαπολύσει σκληρό αγώνα εναντίον του και μεταξύ άλλων, του καταλογίζουν ότι εκμεταλλεύεται την τεράστια δημοτικότητα που έχει παγκοσμίως και πολύ περισσότερο στις Φιλιππίνες, όπου όχι απλώς είναι αγαπητός, αλλά τον λατρεύουν και αντιμετωπίζεται σαν λαϊκός ήρωας. Έτσι, ενώ ο Πακιάο ανακοίνωσε πως στις 9 Απριλίου θα δώσει τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του και θα αποχαιρετήσει οριστικά τα ρινγκ, οι πολιτικοί του αντίπαλοι προσέφυγαν στα αρμόδια εκλογικά δικαστήρια, προκειμένου να μην μεταδοθεί τηλεοπτικά το γεγονός, με επιχείρημα ότι είναι αθέμιτος ανταγωνισμός μέσα στην προεκλογική εκστρατεία.

    Ωστόσο, η επιτροπή των εκλογών που κρίνει αυτά τα ζητήματα, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ξεκαθαρίζει πως δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα και κατ? επέκταση δικαίωσε τους συνηγόρους του Πακιάο, που επέμεναν πως ένα αθλητικό γεγονός είναι εντελώς άσχετο με ένα πολιτικό γεγονός. Έτσι ο Πακιάο ετοιμάζεται κανονικά για τον αποχαιρετιστήριο αγώνα της πλούσιας καριέρας του.

    Ο Εμάνουελ Νταπιντράν Πακιάο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε το 1978 σε φτωχογειτονιά του Κιμπάουε στο νησί Μιντανάο, ολοκλήρωσε μόνο την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και κατέχει βαθμό αξιωματικού στο στρατό των Φιλιππίνων. Κατά καιρούς, ασχολήθηκε σαν χόμπι και με άλλα αθλήματα, όπως της ορειβασίας, της σκοποβολής και του μπάσκετ, το οποίο υπεραγαπά και μάλιστα απέκτησε και πτυχίο προπονητή.

    [13] Μουντιάλ με 40 ομάδες από το 2026

    Ο νέος πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο δήλωσε ότι θα κάνει πράξη την προεκλογική του υπόσχεση και θα προτείνει να συμμετέχουν 40 ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Νότια Αμερική.

    Μάλιστα ο Ελβετός παράγοντας τόνισε πως οι εκπρόσωποι της Νότιας Αμερικής θα είναι πέντε, στη νέα μορφή του Μουντιάλ. «Θα δώσουμε σε άλλες οκτώ χώρες την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη γιορτή του Μουντιάλ», τόνισε σχετικά και πρόσθεσε: «Είναι το ισχυρότερο εργαλείο για την προώθηση του ποδοσφαίρου σε κάθε μέρος του πλανήτη».

    [14] Νέες καινοτομίες μέσω κινητού τηλεφώνου βελτιώνουν την χρήση του αυτοκινήτου

    Η συνεργασία μεταξύ εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και αυτοκινητοβιομηχανιών αποβλέπει στην ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών που κάνουν ευκολότερη και ασφαλέστερη τη χρήση των αυτοκινήτων. H Seat, η Samsung και η Sap, δημιούργησαν μία νέα τεχνολογική συμμαχία προκειμένου να αναπτύξουν προγράμματα για το συνδεδεμένο αυτοκίνητο του μέλλοντος. Ο σκοπός της τεχνολογικής συμμαχίας είναι να κρατήσει τους χρήστες συνδεδεμένους και ασφαλείς ενώ οδηγούν.

    Οι ομάδες εργασίας ολοκληρώνουν τις εξής εφαρμογές:

    - Μία εφαρμογή που επιτρέπει στον χρήστη να εξασφαλίσει εκ των προτέρων θέση στάθμευσης από οποιαδήποτε τοποθεσία κι αν βρίσκεται, ενώ μέσω του συστήματος πλοήγησης καθοδηγεί τον οδηγό στο χώρο στάθμευσης που επέλεξε, όπου αυτόματα η πύλη ανοίγει καθώς πλησιάζει το αυτοκίνητο. Κατά την έξοδο του οδηγού από τον χώρο στάθμευσης πραγματοποιείται η διαδικασία πληρωμής απευθείας μέσω app χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να βγει από το αυτοκίνητο.

    - Το ψηφιακό κλειδί, μία καινοτόμος εφαρμογή του μέλλοντος για τα μοντέλα Seat, με την οποία δίνεται η δυνατότητα και σε άλλο άτομο που βρίσκεται σε διαφορετική τοποθεσία να μοιραστεί το ίδιο αυτοκίνητο. Η λειτουργία της εφαρμογής συνίσταται στην αποστολή μέσω κινητού τηλεφώνου ή smartphone του εικονικού ψηφιακού κλειδιού.

    - Νέες λειτουργίες που συμπεριλαμβάνουν, τηλεχειριστήριο συνδεδεμένο με τις οικιακές συσκευές, αναπαραγόμενες προειδοποιήσεις στο ταμπλό του αυτοκινήτου με παρακολούθηση της συμπεριφοράς του οδηγού και παροχή συμβουλών οδήγησης, αύξησης επιδόσεων, εξοικονόμηση χρήματος μέσω μείωσης κατανάλωσης καυσίμου και υπενθύμιση για μη προγραμματισμένη συντήρηση οχήματος.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 March 2016 - 10:32:39 UTC