Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Παραιτηθείτε κ. Τσίπρα - Η Βουλή αυτή πρέπει να δώσει τη λύση για το συμφέρον της χώρας»
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: Η βασική αιτία της διαφθοράς πρέπει να αναζητηθεί στο ίδιο το σύστημα
  • [03] Ανοιχτή επιστολή της Ζ. Κωνσταντοπούλου στον πρωθυπουργό για θέματα δικαιοσύνης, διαφθοράς και διαπλοκής
  • [04] «Χαλάρωση των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής εάν συνεχιστεί η θετική εξέλιξη»
  • [05] Π. Καμμένος: Θα συνεργαστώ με τον Τσίπρα μέχρι τέλους
  • [06] Συναινετική η ομιλία του Β. Λεβέντη με αιχμές στα εθνικά θέματα
  • [07] Παρατείνεται η αποχή των δικηγόρων έως 15 Απριλίου

  • [01] «Παραιτηθείτε κ. Τσίπρα - Η Βουλή αυτή πρέπει να δώσει τη λύση για το συμφέρον της χώρας»

    «Εμείς θα στηρίξουμε πρόταση για εξεταστική για όλα τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, αλλά γιατί δεν τολμάτε να πείτε ναι στην πρόταση μας για εξεταστική στην οικονομία από το 2002 έως σήμερα; Τι φοβάστε;», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον κάλεσε να παραιτηθεί. «Το επαναλαμβάνω και σήμερα. Η Βουλή αυτή πρέπει να δώσει τη λύση. Το συμφέρον της χώρας επιβάλλει εθνική συνεννόηση», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Μίλησε πως « το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί τη χειραγώγηση του Κράτους και της Δικαιοσύνης με συνειδητή κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών».

    Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό είπε «μιλάει ακόμα σαν αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης. Ασχολείται με το παρελθόν και καταδικάζει τους αντιπάλους του σαν να είναι ένοχοι για κάτι που δεν διευκρινίζει, αοριστολογεί και δεν αποδεικνύει. Είστε όμως κάθε λέξη από τα ψέματα και τις υποσχέσεις που είπατε». Επεσήμανε δε «ότι κάνατε με το σκίσιμο των μνημονίων τα ίδια θα κάνετε και με το σκίσιμο της διαπλοκής. Θα σκίσετε τη γάτα!!!»

    Σε υψηλούς τόνους επέκρινε τις παρεμβάσεις που κατά τη γνώμη της κάνουν ο κ. Παπαγγγελόπουλος και η κ. Θάνου στη Δικαιοσύνη λέγοντας: «Με ποιο δικαίωμα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παρεμβαίνει στις δικαστικές ενέργειες Εισαγγελέα για την άσκηση των καθηκόντων της ; Με ποιο δικαίωμα παρίσταται στην διάσκεψη των δικαστών και αρνείται να εξέλθει όταν του το ζητούν; Την ίδια στιγμή βλέπουμε την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από τη θεσμική της θέση, στην κορυφή της Ελληνικής Δικαιοσύνης να επεμβαίνει απροκάλυπτα στη λειτουργία του Κοινοβουλίου.

    Να επιχειρεί να παρεμποδίσει την ελευθερία του λόγου και την ανεξαρτησία των βουλευτών, παρεμβαίνοντας στην νόμιμη, δημοκρατική λειτουργία των πολιτικών κομμάτων».

    Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι «η χώρα έχει ανάγκη ισχυρούς θεσμούς και όχι υπουργούς που παζαρεύουν τηλεοπτικές άδειες ή υπουργούς που μποϋκάρουν στα γραφεία των εισαγγελέων», ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να οικοδομήσει το δικό της καθεστώς κι απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα είπε:

    «Αποκεφαλίσατε τις Ανεξάρτητες Αρχές. Και επιχειρήσατε να επιβάλλετε στη σύνθεσή τους πρόθυμα προς εσάς πρόσωπα. Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και ο κατάλογος συνεχίζεται.

    Δεν διστάσαμε να εκθέσουμε και να καταγγείλουμε αυτήν την εξωθεσμική παρέμβαση. Κι ύστερα απ' όλα αυτά, αναρωτιόμαστε:

    Σ' αυτή τη χώρα υπάρχει και εφαρμόζεται η διάκριση των εξουσιών», είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης .

    Σ΄άλλο σημείο η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι από το ΠΑΣΟΚ άρχισε η διερεύνηση της υπόθεσης του Βατοπεδίου. «Εμείς κύριε Τσίπρα στείλαμε στην δικαιοσύνη και αυτή την υπόθεση!

    Μήπως θυμάστε τι κάνατε τότε εσείς και το κόμμα σας κύριε Τσίπρα; Θα σας πω εγώ Την Πάπια. Και δεν μας αγγίζετε με τις αναφορές σας για τα οικονομικά των κομμάτων. Εμείς οι ίδιοι κάναμε τις αναγκαίες τομές, πήραμε όλα τα μέτρα για την εξυγίανση των οικονομικών μας».

    [02] Δ. Κουτσούμπας: Η βασική αιτία της διαφθοράς πρέπει να αναζητηθεί στο ίδιο το σύστημα

    "Όποια πολιτική δύναμη δεν αμφισβητεί την κυριαρχία του κεφαλαίου στην οικονομία, οποιαδήποτε πολιτική δύναμη αποδέχεται ως αιώνιο τον καπιταλιστικό τρόπο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, στηρίζει αντικειμενικά το πλαίσιο στο οποίο γιγαντώνονται αυτά τα φαινόμενα και γίνεται αναπόφευκτα μέρος της διαπλοκής" υπογράμμισε στην ομιλία του στην Βουλή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που πρέπει να εξάγει ο ελληνικός λαός που παρακολουθεί αυτήν την συζήτηση, κι ενώ "έχει μπροστά του τα μεγαλύτερα σκάνδαλα και τις μεγαλύτερες αδικίες που έρχονται με μορφή καταιγίδας, ως συνέχεια των προηγούμενων, και αφορούν το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα κόκκινα δάνεια, το σύνολο δηλαδή των αντιλαϊκών μέτρων που βάζουν ταφόπλακα σε δικαιώματα, το ήδη εξαφανισμένο λαϊκό εισόδημα, στην ίδια τη ζωή του λαού μας".

    "Η βασική αιτία της διαφθοράς και της σήψης πρέπει να αναζητηθεί στο ίδιο το σύστημα που αποθεώνει το κυνήγι του κέρδους και οξύνει τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα διάφορα μονοπώλια και ξεχωριστά επιχειρηματικά συμφέροντα, όπου «ο θάνατός σου η ζωή μου», επιβάλλεται ως υπέρτατος νόμος" τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

    Στην αρχή της ομιλίας του επισήμανε ότι η συζήτηση έπρεπε να αφορά τις επικίνδυνες αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα κατά παράβαση του διεθνούς προσφυγικού δικαίου, την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού και της πατρίδας μας από δήθεν συμμάχους και το πως πρέπει να σταματήσουν να προετοιμάζονται νέα μέτρα σε βάρος του λαού, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, οι νέοι νόμοι- λαιμητόμοι.

    Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι κάθε φορά που τα κόμματα του ευρωατλαντισμού συνέκλιναν σε θέσεις και προτάσεις διαχείρισης, ανέσυραν την σκανδαλολογία, την πάταξη της διαφθοράς και τα "καθαρά χέρια" της Δικαιοσύνης.

    [03] Ανοιχτή επιστολή της Ζ. Κωνσταντοπούλου στον πρωθυπουργό για θέματα δικαιοσύνης, διαφθοράς και διαπλοκής

    Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό για θέματα Δικαιοσύνης, Διαφθοράς, Διαπλοκής απέστειλε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζ.Κωνσταντοπούλου με αφορμή τη σημερινή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή θέτοντας 20 ερωτήματα ζητώντας από τον κ. Τσίπρα να απαντήσει υπογραμμίζοντας πως «από τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Θεοδωράκη, τον κ. Σαμαρά, την κ. Γεννηματά, τον κ. Παπανδρέου, μπορεί να ξεφύγετε, αφού έχετε γίνει όμοιός τους και κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Από τις ευθύνες σας δεν θα ξεφύγετε».

    Τα ερωτήματα που έθεσε η κ. Κωνσταντοπούλου αφορούν την ακύρωση του «επιζήμιου, άκυρου και αξιόποινου συμβιβασμού με τη Siemens», «τις ποινικές ευθύνες για την εκποίηση των μετοχών των ελληνικών Τραπεζών που κατείχε το ΤΧΣ σε τιμή χαμηλότερη της κτήσης» , τη λίστα Λαγκάρντ, την διακοπή των εργασιών της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, που εξέταζε τις υποθέσεις διαφθοράς σε σχέση με τα εξοπλιστικά, την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, το ΤΑΙΠΕΔ, τη διαφάνεια στους διορισμούς στο δημόσιο, την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τον έλεγχο των ΜΜΕ και του Τραπεζικού συστήματος κλπ.

    [04] «Χαλάρωση των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής εάν συνεχιστεί η θετική εξέλιξη»

    Το μεγάλο στοίχημα το 2018, εφόσον θα είναι καλύτερη η πορεία των εσόδων, είναι αρκετά από τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που θα νομοθετηθούν με βάση τη συμφωνία του Αυγούστου, να μην υλοποιηθούν, δήλωσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

    Ο κ. Χουλιαράκης ανέφερε επίσης, ότι αποτελεί γενική εκτίμηση των ευρωπαϊκών θεσμών, αλλά και ανεξάρτητων θεσμών όπως είναι ο ΟΑΣΑ, ότι από το καλοκαίρι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς που θα παραμείνουν υψηλοί και τα επόμενα χρόνια.

    Προσέθεσε δε, ότι στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που θα δημοσιοποιηθούν την ερχόμενη Πέμπτη, θα περιλαμβάνεται η εκτίμηση ότι το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 θα είναι στο 0,2% του ΑΕΠ ή 880 εκατ. ευρώ, έναντι του στόχου για έλλειμμα 0,25% που έθετε ο προϋπολογισμός.

    Αναφερόμενος στην πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2016, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για "ιδιαίτερα ενθαρρυντικά" στοιχεία, καθώς τον Ιανουάριο του 2016 υπάρχει σημαντική υπέρβαση του μηνιαίου στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα.

    «Η εξέλιξη αυτή, οφείλεται στην αποτελεσματική εφαρμογή μέτρων που ψηφίστηκαν τον Αύγουστο, και αν συνεχιστεί θα μας επιτρέψει μεσοπρόθεσμα να λάβουμε ενδεχομένως λιγότερα μέτρα για το 2017 και το 2018», τόνισε ο κ. Χουλιαράκης.

    Αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι η εκτίμηση για το δημοσιονομικό κενό βασίζεται για πρώτη φορά στις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών και όχι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που είχε έως σήμερα τον πρώτο λόγο σε θέματα δημοσιονομικής πολιτικής.

    Έως το τέλος του 2016, η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες

    Έως το τέλος του 2016, θα έχουν εξοφληθεί οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ελληνικού δημοσίου προς τους ιδιώτες, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, απαντώντας στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος υποστήριξε νωρίτερα ότι το πλεόνασμα που εμφανίζει η υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων τους δύο πρώτους μήνες του 2016, οφείλεται στη μη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

    Ο Γιώργος Χουλιαράκης ανέφερε, ότι η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες ανέρχονται σε 7 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2016, αποτελεί μέρος της συμφωνίας του Αυγούστου και τόνισε ότι το πλεόνασμα που εμφανίζει το πρώτο δίμηνο του 2016, οφείλεται σε υπέρβαση του στόχου των εσόδων και σε υστέρηση των δαπανών κατά 900 εκατ. ευρώ σε τομείς που δεν επηρεάζουν άμεσα την οικονομία, όπως είναι πληρωμές προς την Ε.Ε., και ο προγραμματισμός της καταβολής των αγροτικών επιδοτήσεων σε οκτώ δόσεις.

    [05] Π. Καμμένος: Θα συνεργαστώ με τον Τσίπρα μέχρι τέλους

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του στην Βουλή επέκρινε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη ότι "προσκύνησατε τον προδότη της παράταξης και της οικογενείας σας, Αντώνη Σαμαρά, για να γίνετε αρχηγός της ΝΔ, μην μιλάτε λοιπόν για 'καρέκλα' σε εμένα".

    Υπενθύμισε ότι "προδότη και συνωμότη" είχε αποκαλέσει τον κ. Σαμαρά, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε ομιλία του στο ΣΕΦ τον Οκτώβριο του 1993 όπου ανέφερε ότι η κυβέρνησή του "ανετράπη κατόπιν μιας συνωμοσίας των συμφερόντων που ήθελαν την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης κατόπιν των αποφάσεων που πήρε για την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ".

    Είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι στο ίδιο κόμμα με εκείνα τα στελέχη που έφερε στην ΝΔ ο κ. Σαμαράς προκειμένου να την αλλοιώσει και να την μετατρέψει σε συνέταιρο του ΠΑΣΟΚ σε αποδέκτη των πολιτικών που κατήγγειλε στο παρελθόν η ΝΔ και σε όργανο της διαπλοκής.

    Ανέφερε ότι η ΝΔ είχε καταγγείλει σκάνδαλα για τα εξοπλιστικά, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την διαπλοκή που "τρανώθηκε όλα τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ".

    Πρόσθεσε ότι η διαπλοκή ενεπλάκη και στην Δικαιοσύνη, γιατί συνδύασε την εκτελεστική, κοινοβουλευτική και δικαστική εξουσία και "ουσιαστικά υιοθέτησε μια οργανωμένη εγκληματική συμμορία που λυμαινόταν το δημόσιο χρήμα", ενώ το χειρότερο ήταν ο εκμαυλισμός της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι ο κ. Σαμαράς "έδωσε άφεση αμαρτιών στον κ. Ψυχάρη κάνοντας βουλευτή τον γιό του", ενώ προηγουμένως είχε αναγνώσει πρωτοσέλιδο του "Βήματος" την επομένη της ανάδειξης στην προεδρία της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή τον οποίο η εφημερίδα παρομοίαζε με το κλωνοποιημένο πρόβατο "Ντόλυ".

    Τόνισε ότι συνεργάστηκε, παρά την ιδεολογική του διαφορά, με τον ΣΥΡΙΖΑ "γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν πήρε ούτε σπίτι από τον Χριστοφοράκο, ούτε συνέταιρος ήταν της Ζήμενς, ούτε έσκυψε σε κανένα Ψυχάρη να προσκυνήσει, ούτε ήταν μέλος στα υποβρύχια, ούτε πήγε στην διαπλοκή, ούτε πήγε να φιλήσει 'κατουρημένες ποδιές' των διαπλεκομένων συμφερόντων και βεβαίως θα συνεργαστώ μαζί του μέχρι τέλους και θα στηρίξω την κυβέρνηση".

    "Όταν διαφώνησα γιατί ο κ. Μουζάλας έκανε ένα λεκτικό λάθος, υπέβαλλα την παραίτησή μου και των υπουργών των ΑΝΕΛ στον πρωθυπουργό" είπε ο κ. Καμμένος απαντώντας σε ανεβασμένους τόνους στην βουλευτή της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, προσθέτοντας "αν έχετε την δύναμη καταθέστε πρόταση μομφής κατά του Μουζάλα, αλλά αντί να το κάνετε αυτό, ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο ΕΛΚ και είπε στην κ. Μέρκελ ότι ο Καμμένος είναι λαϊκιστής και θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση".

    [06] Συναινετική η ομιλία του Β. Λεβέντη με αιχμές στα εθνικά θέματα

    Κατά της όξυνσης του κλίματος, το οποίο επικράτησε στη Βουλή, λίγο πριν πάρει τον λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, τάχθηκε ο Βασίλης Λεβέντης, τονίζοντας ότι δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω την ανάγκη να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση συναινετική 240 εδρών, που θα φέρει επενδύσεις και θα κάνει πιο ελαστικό το οικονομικό πρόγραμμα.

    Αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού είπε ότι αν όποιος τον άκουσε θα αισθανόταν ότι είμαστε σε χώρα με λυμένα προβλήματα.

    Για τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη είπε πιθανώς να γίνονται, αλλά υπάρχουν πιέσεις ένθεν και ένθεν. «Όταν στη ΝΔ καταλογίζετε κάποια πράγματα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλήθεια. Το ίδιο και ότι καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ. Είναι ένα σάπιο καθεστώς η Ελλάδα», σημείωσε.

    Ειδικότερα για τις αιτιάσεις προς τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλο, είπε: εγώ συμφωνώ να παρεμβαίνει ο αρμόδιος υπουργός και να ελέγχει και αν δεν το επιτρέπει αυτό ο νόμος, να αλλάξει ο νόμος.

    Εκανε αναφορά στην αντιπαράθεση των υπουργών Καμμένου - Μουζάλα για την λάθος εκφορά του ονόματος της ΠΓΔΜ από τον τελευταίο, λέγοντας ότι «ο κ. Καμμένος ήθελε να απομακρυνθεί ο κ. Μουζάλας για θέμα τιμής, αλλά μετά με τον Μπαλαούρα-που έκανε παρόμοια αναφορά- το κατάπιε» και αναρωτήθηκε «τελικά ποια είναι η θέση. Ο πληθυσμός της Μακεδονίας θέλει να ξέρει». Ζήτησε να υπάρξει απόφαση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητηθεί από την ΠΓΔΜ ή να αλλάξει όνομα ή η Ελλάδα δεν θα την αναγνωρίσει ποτέ.

    Ως προς την πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, αναρωτήθηκε τί εμποδίζει την κυβέρνηση να προχωρήσει. Αυτή η συζήτηση πέφτει σαν το μελάνι της σουπιάς, ενώ μπαίνουν φόροι και κόβονται συντάξεις.

    [07] Παρατείνεται η αποχή των δικηγόρων έως 15 Απριλίου

    Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συνήλθε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, αποφάσισε τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016.

    Με θέμα τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό συνεδρίασε σήμερα η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Ολομέλειας, Β. Αλεξανδρής, ενημέρωσε αναλυτικά τα μέλη της για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε όλο το προηγούμενο διάστημα, τόσο ο ίδιος όσο και η Συντονιστική Επιτροπή, με στόχο την προώθηση των θέσεων του δικηγορικού σώματος και την απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου της κυβέρνησης.

    Η Ολομέλεια επανέλαβε την ομόθυμη στάση της κατά του εν λόγω προσχεδίου και αφού διαπίστωσε ότι δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματά της, έκανε ομόφωνα αποδεκτή την εισήγηση του προέδρου της και αποφάσισε την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 και την σύγκληση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων την Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016. Ακόμη, η επαναληπτική γενική συνέλευση των δικηγόρων της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 30 Μαρτίου στην 1 μ.μ., στο κλειστό γυμναστήριο του Σπόρτινγκ ('Αγιος Ελευθέριος Πατησίων).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 March 2016 - 22:32:27 UTC