Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περί τα 100 άτομα αποκλείουν τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη είπε ο Σ. Φάμελλος
  • [02] «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μήνυση Κουμουτσάκου
  • [03] ΔΝΤ: Aπαραίτητη η διαγραφή του ελληνικού χρέους
  • [04] Επιπλέον εμβόλια και πρότυπο κέντρο φιλοξενίας από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»
  • [05] Ιωάννινα: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο εργάτες που τους χτύπησε το ρεύμα σε κολόνα της ΔΕΗ
  • [06] Ένταση στη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη
  • [07] Ελεύθεροι όλοι οι όμηροι, συνελήφθη ο αεροπειρατής
  • [08] Διήμερη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα 30 και 31 Μαρτίου
  • [09] Τwitter Chat #EU4U: "Ευρωπαϊκά εργαλεία για την καταπολέμηση της ανεργίας". Πέμπτη 31/3 στις 17:00
  • [10] «Θέλω να προσελκύσουμε νέες ιδέες» λέει ο Γιαν Φαμπρ
  • [11] Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και η ομάδα του υποψήφιοι για 6 βραβεία EMMY
  • [12] Ο. Γεροβασίλη: Τις επόμενες ημέρες στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης
  • [13] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων
  • [14] Την Τρίτη, 3 Μαΐου, μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς
  • [15] Πολιτικά τα κίνητρα του αεροπειρατή της EgyptAir
  • [16] Σύγχυση για τα κίνητρα του αεροπειρατή
  • [17] Νέο συμβόλαιο ο Περιστερίδης με τον ΠΑΣ έως το 2018

  • [01] Περί τα 100 άτομα αποκλείουν τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη είπε ο Σ. Φάμελλος

    Μικρή ομάδα περίπου εκατό ατόμων πρωτοστατεί στους συνεχιζόμενους αποκλεισμούς τής σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, όπως είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, επισημαίνοντας ότι οι κινητοποιήσεις αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων και ότι δεν πρόκειται να ανακόψουν την ομαλή μετακίνηση των προσφύγων προς τα κέντρα φιλοξενίας.

    Όπως είπε ο κ. Φάμελλος, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», τα περίπου εκατό αυτά άτομα, αγνώστου εθνικότητας, διακόπτουν ανά δύο με τρεις ώρες τη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας ? πΓΔΜ, παρουσία τηλεοπτικών καναλιών και κάποιων οργανώσεων προκειμένου ?όπως σημείωσε? να δημιουργηθεί γεγονός. «Είναι μια επιδεικτική διαδικασία που εξυπηρετεί ορισμένους σκοπούς και δεν ακολουθείται από το σύνολο των προσφύγων, σχεδόν από κανέναν» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί, με ειρηνικά μέσα, η μετακίνηση των προσφύγων από την Ειδομένη προς τα κέντρα φιλοξενίας.

    Εξάλλου, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς είπε ότι έως τις 15 Απριλίου η ελληνική πλευρά θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ξεκαθάρισε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ανέφερε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί με το ΔΝΤ θα πρέπει να λύσουν το εσωτερικό τους πρόβλημα, αλλά «όχι σε βάρος της Ελλάδας».

    [02] «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μήνυση Κουμουτσάκου

    «Την ίδια ώρα που έρχονται στο φως νέες αποκαλύψεις για τον εκλεκτό της ΝΔ, Στ. Παπασταύρου, και την εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κουμουτσάκος, επέλεξε να υποβάλει μήνυση κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου, κ. Γεροβασίλη για συκοφαντική δυσφήμιση», αναφέρει σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον τίτλο «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

    «Είναι φανερό ότι λίγες ώρες πριν την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, η ΝΔ τελεί υπό πανικό και χάνει κάθε απόθεμα αξιοπιστίας», καταλήγει το σχόλιο της Κουμουνδούρου.

    [03] ΔΝΤ: Aπαραίτητη η διαγραφή του ελληνικού χρέους

    O επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Μορίς Οπστφελντ επαναφέρει το θέμα της προσωρινής χαλάρωσης των μέτρων λιτότητας για την Ελλάδα, λόγω της προσφυγικής κρίσης: «Βραχυπρόθεσμα μπορεί ασφαλώς να υπάρξει κάποια ελαστικότητα στους στόχους του προϋπολογισμού» δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Λέει, επίσης, ότι σε τελευταία ανάλυση τα μέτρα λιτότητας και οι μεταρρυθμίσεις είναι αναπόφευκτα, όπως, επίσης και η αμφισβιτούμενη από τους ευρωεταίρους διαγραφή χρέους παραμένει απαραίτητη.

    Ο 'Οπστφελντ συνιστά προσοχή στο θέμα της επιστροφής σε εθνικούς τρόπους σκέπτεσθαι: «Υπάρχει σε ολόκληρη την Ευρώπη μια τάση να απορρίπτεται η οικονομική ενσωμάτωση και να αναζητούνται εθνικές λύσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως ακριβώς τώρα είναι αναγκαία όχι λιγότερη αλλά περισσότερη συνεργασία.

    Κυρίως η επανακατασκευή συνοριακών φρακτών στην Ευρώπη ανησυχεί τον Αμερικανό οικονομολόγο. Αυτή η πολιτική επιδρά «στην ιδέα της νομισματικής ένωσης εκ διαμέτρου αντίθετα» υποστηρίζει και επισημαίνει ότι η Ευρώπη θα πρέπει «να βρει έναν δρόμο, ώστε να μοιράσει τα βάρη της ανθρωπιστικής καταστροφής με την υποδοχή και της ενσωμάτωση των προσφύγων».

    Για το ξεπέρασμα της ευρωκρίσης θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να καταβάλουν περαιτέρω προσπάθειες. Σε αυτές ανήκει η δημιουργία ενός συστήματος εγγυήσεως καταθέσεων, μια πρόταση την οποία απορρίπτει κυρίως η Γερμανία, καταλήγει ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ.

    [04] Επιπλέον εμβόλια και πρότυπο κέντρο φιλοξενίας από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

    Τις νέες προκλήσεις που εγείρει η όξυνση του προσφυγικού προβλήματος καλούνται, πλέον, από κοινού με το κράτος, να αντιμετωπίσουν και οι ιδιώτες, καθώς σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες πάνω από ένα εκατ. άτομα έχουν μπει στο ευρωπαϊκό έδαφος από τη θάλασσα το 2015, ενώ άλλα 164.000 άτομα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής για το 2016.

    Το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», στο πλαίσιο του προγράμματος «We care» και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για τη λειτουργία κέντρου φιλοξενίας για μητέρες και παιδιά, την ευθύνη του οποίου έχει αναλάβει το Ίδρυμα. Όπως τόνισε η πρόεδρος του Ιδρύματος, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, εκτός από τα 2.000 εμβόλια που έχουν, ήδη, διατεθεί από το Ίδρυμα, υπάρχουν άλλες 2.000 προς διάθεση και 4.000 εμβόλια μπορούν να παραγγελθούν άμεσα εφόσον παραστεί ανάγκη, όχι μόνο για τα προσφυγόπουλα αλλά και για Ελληνόπουλα, τα οποία αδυνατούν να εμβολιαστούν.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Α. Γιαννόπουλος, αφού ευχαρίστησε την κ. Βαρδινογιάννη, ανέφερε ότι είναι σύσταση της επιτροπής εμβολιασμών να εμβολιστούν όλα τα παιδιά των προσφύγων, συνοδευόμενα και μη, όχι μόνο περιστασιακά, αλλά για το σύνολο των λοιμωδών νοσημάτων. Όπως εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος, οι πληροφορίες για τον εμβολιασμό αυτών των παιδιών είναι συγκεχυμένες, καθώς το σύστημα εμβολιασμών στη Συρία τα τελευταία πέντε χρόνια παρουσίασε κενά.

    [05] Ιωάννινα: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο εργάτες που τους χτύπησε το ρεύμα σε κολόνα της ΔΕΗ

    Σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένοι, μεταφέρθηκαν πριν από λίγο στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων από το «Χατζηκώστα» όπου αρχικά διακομίστηκαν, οι δύο εργάτες που τραυματίστηκαν σοβαρά από ηλεκτρικό ρεύμα σε κολόνα της ΔΕΗ, στην πλατεία Χατζή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν Έλληνα και έναν Αλβανό, ενώ προληπτικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ο οδηγός του φορτηγού που βρισκόταν στον χώρο.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στην πλατεία γίνονταν εργασίες αντικατάστασης μίας ξύλινης κολώνας της ΔΕΗ με τσιμεντένια. Ξαφνικά ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και οι δύο εργάτες έπεσαν λιπόθυμοι στο οδόστρωμα. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική και η αστυνομία, ενώ αποκλείστηκε ο χώρος.

    [06] Ένταση στη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη

    Ένταση προκλήθηκε, πριν από λίγη ώρα, στον καταυλισμό της Ειδομένης, στη σιδηροδρομική γραμμή, την οποία έχουν καταλάβει πρόσφυγες εδώ και έντεκα ημέρες.

    Στην προσπάθεια της αστυνομίας να εκκενώσει τις γραμμές, οι πρόσφυγες απάντησαν με πετροπόλεμο. Ακολούθησε μικροσυμπλοκή, κατά τη διάρκεια της οποίας η αστυνομία έβαλε στο αυτοκίνητο για να προσαγάγει μία γυναίκα, αλλά οι συγκεντρωμένοι πρόσφυγες όρμηξαν και την έβγαλαν έξω.

    [07] Ελεύθεροι όλοι οι όμηροι, συνελήφθη ο αεροπειρατής

    Στις 14.40 ο αεροπειρατής παραδόθηκε στις κυπριακές αρχές και η αεροπειρατεία είχε αίσιο τέλος.

    Λίγο νωρίτερα επίσημη ανακοίνωση της κυπριακής κυβέρνησης ανέφερε ότι«δεν πρόκειται περί τρομοκρατίας. Πρόκειται περί ατομικής ενέργειας προσώπου ασταθούς ψυχολογικής κατάστασης».

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπουργική ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων ενεργοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή για τη διαχείριση της αεροπειρατείας στη πτήση MSR 181 από την Αλεξάνδρεια προς το Κάιρο (εσωτερική πτήση) στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

    Ειδική ομάδα της Αστυνομίας, εκπαιδευμένη στις διαπραγματεύσεις, ήταν σε επαφή με τον αεροπειρατή με σκοπό να πεισθεί να παραδοθεί.

    Οι αρχές είχαν ήδη παράσχει την απαιτούμενη φροντίδα στους απελευθερωθέντες επιβάτες και υπήρξε επικοινωνία με τις αρμόδιες προξενικές αρχές τρίτων χωρών

    Νωρίτερα συγκεχυμένες ήταν οι πληροφορίες για το όνομα και τα κίνητρα του αεροπειρατή που κατέλαβε το αεροσκάφος της EgyptAir, το οποίο πραγματοποίησε το πρωί αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

    Το Πρακτορείο Ειδήσεων Μέσης Ανατολής είχε μεταδώσει ότι οι αιγυπτιακές αρχές ασφαλείας ταυτοποίησαν τον δράστη, που φερόταν να είναι ο Ιμπραχίμ Σαμάχα, ο οποίος διέμενε στην Κύπρο μέχρι το 1994 και ήταν νυμφευμένος με Κυπρία.

    Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αεροπειρατής είναι ο Αιγύπτιος Σελίχ Ελντίν Μουσταφά, 59 ετών, πρώην αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού, ο οποίος ζητούσε την απελευθέρωση των γυναικών από τις φυλακές της Αιγύπτου .

    [08] Διήμερη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα 30 και 31 Μαρτίου

    Διήμερη επίσκεψη 12μελούς αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 30 και 31 Μαρτίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων (ECON), Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

    Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου που έχει αποφασίσει να ασκεί το Ευρωκοινοβούλιο στην υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος και προβλέπονται συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό, υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης , τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, εκπροσώπους της Βουλής, παραγωγικών φορέων καικοινωνικών οργανώσεων.

    Από ελληνικής πλευράς θα μετάσχουν ο Δ. Παπαδημούλης, ο Γ. Κύρτσος, ο Ν. Μαριάς και η Ε. Καϊλή.

    [09] Τwitter Chat #EU4U: "Ευρωπαϊκά εργαλεία για την καταπολέμηση της ανεργίας". Πέμπτη 31/3 στις 17:00

    Την Πέμπτη 31/3 στις 5μμ, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα οργανώνουν Twitter Chat (συνομιλία μέσω Twitter) με θέμα "Ευρωπαϊκά εργαλεία για την καταπολέμηση της ανεργίας". Εμπειρογνώμονες της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης της ΕΕ, αλλά και η Μαριάνε Τίσεν, Επίτροπος αρμόδια για την απασχόληση, τις κοινωνικές υποθέσεις, τις δεξιότητες και την κινητικότητα του εργατικού δυναμικού, θα είναι στη διάθεση του διαδικτυακού κοινού για να απαντήσουν στα σχετικά ερωτήματα.

    Πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή;

    Απαραίτητη η εγγραφή σας στον σύνδεσμο http://goo.gl/forms/PwXzwG0MLB

    - Έχετε λογαριασμό στο Twitter;

    Καταθέστε από τώρα τα ερωτήματά σας, χρησιμοποιώντας #EU4U. Θα τα συλλέξουμε και θα φροντίσουμε να απαντηθούν την ημέρα διεξαγωγής του Twitter chat.

    Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    Όσα ερωτήματα δεν απαντηθούν την ίδια μέρα, θα φροντίσουμε να λάβουν απάντηση σε εύθετο χρόνο.

    - Δεν έχετε λογαριασμό στο Twitter αλλά έχετε λογαριασμό στο Facebook;

    Στείλτε μας το ερώτημά σας με προσωπικό μήνυμα στο Facebook στη σελίδα https://www.facebook.com/EURepresentationGreece/. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε το #EU4U.

    Θα λάβετε την απάντησή σας είτε την ίδια μέρα είτε σε εύθετο χρόνο μετά την ολοκλήρωση του Twitter Chat.

    Η δράση αυτή εντάσσσεται στο ετήσιο πρόγραμμα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα για το 2016, με μια σειρά δράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο #EU4U.

    Βασικός σκοπός είναι η προσέγγιση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πολιτικών, με τους ενδιαφερόμενους και η διαδικτυακή επικοινωνία και συνομιλία με τους πολίτες (περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.europeforall.gr/el/eu4u/about).

    [10] «Θέλω να προσελκύσουμε νέες ιδέες» λέει ο Γιαν Φαμπρ

    «Οι γνώσεις μου από τη σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική σκηνή είναι ανεπαρκής. Θέλω να προσελκύσουμε νέες ιδέες» δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, Γιαν Φαμπρ, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στους Έλληνες δημοσιογράφους.

    «Για το πρώτο έτος της θητείας μου και επειδή δεν είχα χρόνο από την ώρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, αποφάσισα με την ομάδα μου να ασχοληθούμε με το Βέλγιο και σιγά σιγά να χτίσουμε μαζί, χρόνο με τον χρόνο, το περιεχόμενο και τη κατεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ, του οποίου δηλώνω επιμελητής» πρόσθεσε. Για τον Φλαμανδό, διεθνούς φήμης, εικαστικό, χορογράφο, Γιαν Φαμπρ «το βελγικό πνεύμα είναι η σύλληψη του προγράμματος της πρώτης χρονιάς του Ελληνικού Φεστιβάλ.

    [11] Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και η ομάδα του υποψήφιοι για 6 βραβεία EMMY

    Η τελετή έναρξης των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων που έγιναν το καλοκαίρι του 2015 στο Μπακού, με τον τίτλο «Origins» και έφεραν την υπογραφή του Δημήτρη Παπαϊωάννου χάρισαν στον ταλαντούχο δημιουργό και την ομάδα του έξι υποψηφιότητες στα φετινά βραβεία ΕΜΜΥ.

    Η καλλιτεχνική διεύθυνση, η σκηνοθεσία, τα κοστούμια, η μουσική επένδυση και ο φωτισμός της τελετής οδηγούν τον Έλληνα δημιουργό και τους συνεργάτες του στην 43η τελετή απονομής των Daytime Emmy Awards που θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαΐου στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαϊωάννου είναι προτεινόμενος για δύο βραβεία Emmy στις κατηγορίες «Outstanding Directing Special Class» και «Outstanding Art Direction / Set Decoration / Scenic Design».

    Ειδικότερα, στην κατηγορία «Σκηνοθεσία» (outstanding directing special class) υποψήφιοι είναι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Greg Breakell, με τους Τίνα Παπανικολάου και Louise Story να ακολουθούν ως βοηθοί σκηνοθέτη. Για την καλλιτεχνική διεύθυνση και τα σκηνικά (outstanding art direction / set decoration / scenic design), το βραβείο διεκδικούν οι Δημήτρης Παπαϊωάννου και Θανάσης Ντεμίρης (σκηνική διεύθυνση) και οι Michael Curry (art director) και Nicholas Mahon (σχεδιασμός σκηνικών). Για την πρωτότυπη μουσική σύνθεση που «έντυσε» την τελετή έναρξης ανάμεσα στους υποψήφιους βρίσκονται οι Θεόδωρος Κουρεντζής και Βαγγελίνο Κουρεντζής (Outstanding Music Direction and Composition).

    Οι Robert Dickinson και Travis Hagenbuch (σχεδιασμός φωτισμών) και οι Charles Dabezies και Ted Wells (διεύθυνση φωτισμών) είναι υποψήφιοι στην κατηγορία «Outstanding Lighting Direction».

    Ο Άγγελος Μεντής και η Yashi (σχεδιασμός κοστουμιών) και η Paula Ryan (υπεύθυνη κοστουμιών) είναι υποψήφιοι στην κατηγορία «Outstanding Costume Design / Styling».

    Το «Origins» είναι ακόμη υποψήφιο για τη ζωντανή και ηχογραφημένη μίξη ήχου (outstanding live and direct to tape sound mixing) με το βραβείο να διεκδικούν οι Cristian Kaestner, Paul Koemans, Richard Sharrat, Dino Suceska, Scott Willsallen καθώς και ο Justin Arthur.

    [12] Ο. Γεροβασίλη: Τις επόμενες ημέρες στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης

    Μέσα στις επόμενες ημέρες κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Στο νομοσχέδιο ρυθμίζονται, μεταξύ άλλων, ζητήματα όπως η λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών και τρόπος λειτουργίας, στελέχωσης και διάρθρωσης των Υπηρεσιών Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

    Με τις προωθούμενες διατάξεις θα ενισχύεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει έκτακτες ανάγκες υποδοχής και φιλοξενίας ενώ θα προωθείται και η ενσωμάτωση της οδηγίας 2013/32 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου «σχετικά με τις κοινές διαδικασίες για τη χορήγηση και ανάκληση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας».

    Επίσης, θα ρυθμίζεται η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου σε πρώτο (Υπηρεσία Ασύλου) και δεύτερο βαθμό (Αρχή Προσφυγών) και θα ρυθμίζονται και ζητήματα προσωπικού. Η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι στο νομοσχέδιο αυτό δεν υπάρχει αναγνώριση της Τουρκίας ή άλλης χώρας ως «ασφαλούς τρίτης χώρας», απλά εισάγονται στο ελληνικό δίκαιο τα κριτήρια τα οποία προβλέπει η οδηγία που ενσωματώνεται.

    Τα κριτήρια αυτά, ορίζουν ως ασφαλή την χώρα στην οποία δεν απειλείται η ζωή και η ελευθερία λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, συμμετοχής σε ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα, ή πολιτικών πεποιθήσεων, τηρείται η αρχή της μη επαναπροώθησης, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης, απαγορεύεται η απομάκρυνση σε χώρα όπου κινδυνεύει να υποστεί βασανιστήρια ή σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική μεταχείριση ή τιμωρία, όπως ορίζεται στο διεθνές δίκαιο. Επίσης, προβλέπεται η δυνατότητα να ζητηθεί το καθεστώς του πρόσφυγα και, στην περίπτωση που ο αιτών αναγνωρισθεί ως πρόσφυγας, να του χορηγηθεί προστασία σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τον σχεδιασμό για δημιουργία 30000 θέσεων πριν από τα μέσα Απριλίου και ότι αξιολογεί την σχετική μείωση των προσφυγικών ροών, που παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες προς τα ελληνικά νησιά.

    Σε ότι αφορά την Ειδομένη, είπε ότι έχει αρχίσει ήδη, με τη βοήθεια του κρατικού μηχανισμού η εθελοντική απομάκρυνση των προσφύγων από το σημείο σε κέντρα φιλοξενίας, με ρυθμούς που τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αυξηθούν.

    Αναφερόμενη στην πορεία της διαπραγμάτευσης, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι οι θεσμοί επιστρέφουν στην Ελλάδα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα (4 Απριλίου) αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

    «Ήδη έχουν τεθεί οι βάσεις που θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση της συμφωνίας μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα, και πάντοτε μέσα στο γράμμα της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    Αναφερόμενη στην αποψινή συζήτηση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι στόχος είναι να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός ποιοι είναι αυτοί που φοβούνται πραγματικά την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης και ποιοι είναι αυτοί που μεθόδευσαν στο παρελθόν και επιθυμούν, ακόμα και σήμερα, τη συγκάλυψη συγκεκριμένων υποθέσεων.

    «Η κυβέρνηση θα επιδιώξει μια συζήτηση επί της ουσίας, χωρίς υπεκφυγές και μικροπολιτικά τεχνάσματα. Ελπίζουμε ότι η στάση της Αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της Νέας Δημοκρατίας, θα είναι ανάλογη» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    Είναι δικαίωμα της ΝΔ να ζητήσει εκλογές

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος ρωτήθηκε ποια είναι θα είναι η στάση της κυβέρνηση αν στην αποψινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ζητήσει πρόωρες εκλογές. «Προφανώς είναι δικαίωμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει εκλογές. Ωστόσο θα πρέπει να σκεφτεί και ο ίδιος αν αυτό είναι προς το συμφέρον της χώρας, προς το συμφέρον του ελληνικού λαού. Βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχνάει ότι αυτή είναι μια πρόσφατα, δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, σταθερή, η οποία βαδίζει έναν δρόμο που σύντομα αναμένουμε να εμφανιστούν και τα αποτελέσματά της, ιδίως μετά την φάση της πρώτης αξιολόγησης, στην ελληνική οικονομία, την κοινωνική πραγματικότητα», είπε η κ. Γεροβασίλη.

    Η αγωγή

    Σε ερώτηση για το κύκλωμα των φερόμενων εκβιαστών δημοσιογράφων και γιατί η κυβέρνηση υιοθέτησε πρόσφατο δημοσίευμα. «Η λέξη υιοθέτησε δεν ανταποκρίνεται στις πρόσφατες δηλώσεις της κυβέρνησης. Είναι άλλο ζήτημα τι διαρρέει, ποιος διαρρέει και τι δημοσιεύει κανείς, και είναι άλλο ζήτημα το πολιτικό θέμα που προκύπτει ή δεν προκύπτει», είπε η κ. Γεροβασίλη και σημείωσε ότι «επί ένα μήνα ζητούνται εξηγήσεις από τη ΝΔ για τις έμμισθες σχέσεις που αποκαλύφθηκε και απεδείχθη ότι διατηρούσε ή διατηρεί με κύκλωμα εκβιαστών και η έμμισθη σχέση έχει αποκαλυφθεί. Το αυτονόητο έπραξα με τη δήλωση μου, έπραξα το αυτονόητο ζητώντας εξηγήσεις από τη ΝΔ και τον εκπρόσωπο της ΝΔ, ζητώντας να απαντήσουν επί της ουσίας». Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η ΝΔ απέναντι σε αυτή τη στάση επέλεξε «πολύ σκόνη» και επί της ουσίας απάντηση δεν υπήρξε ακόμη. «Περιμένουμε το βράδυ να δώσουν πειστικές απαντήσεις, όχι προς εμάς αλλά προς τον ελληνικό λαό που περιμένει», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσέθεσε ότι αυτή η μεγάλη σκόνη δείχνει έλλειψη ψυχραιμίας, κατά το «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

    Για τον κ. Παπασταύρου

    Σε ερώτηση σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών και τον κ. Παπασταύρου (σ.σ. αναφορικά με λογαριασμό της λίστας Λαγκάρντ), η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι το δημοσίευμα έχει ενδιαφέρον διότι ο κ. Παπασταύρου είχε ισχυριστεί πως ήταν διαχειριστής και πληρώνοντας το πρόστιμο θα έκλεινε το ζήτημα της εμπλοκής του. Όμως με το δημοσίευμα αποκαλύπτεται ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. «Αυτό είναι θέμα της Δικαιοσύνης να το ερευνήσει. Για εμάς, ωστόσο, υπάρχει ζήτημα, για το οποίο ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης να δώσει απαντήσεις. Για το αν δηλαδή, προτίθεται να συμβάλλει στην αποκατάσταση της αλήθειας, απέναντι στον ελληνικό λαό, και να απαντήσει αν συμφωνεί με τις παλαιότερες δηλώσεις του κ. Σαμαρά "μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου"», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Πρέπει λοιπόν να πάρουν θέση σε όλο αυτό. Για εμάς είναι και αυτό μείζον πολιτικό ζήτημα». Η κ. Γεροβασίλη σε ερώτηση αναφορικά με νομοθετικές διατάξεις που ενίσχυσαν τη διαπλοκή, είπε ότι στην αποψινή συζήτηση θα γίνει αναφορά σε τέτοιες διατάξεις με κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

    Ο κ. Μουζάλας

    Σε ερώτηση για την παραμονή του κ. Μουζάλα στην κυβέρνηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι μέσα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν περιλαμβάνεται και η ενίσχυση του υπουργείου Εσωτερικών και Μετανάστευσης προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. Όσον αφορά το πρόσωπο του κ. Μουζάλα η θέση της κυβέρνησης είναι εκφρασμένη. Το θέμα θα συζητηθεί αμέσως μετά την αποψινή συζήτηση, με τον πρωθυπουργό και τον κ. Καμμένο, και τότε θα ληφθούν αποφάσεις, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    Από τη συμφωνία προβλέπεται διαμονή προσφύγων

    Με αφορμή την εξαγγελία το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για την προσφυγική κρίση, η κυβερνητική εκπρόσωπος ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση προετοιμάζεται για μακροχρόνια παραμονή προσφύγων. «Η χώρα μας έτσι και αλλιώς έπρεπε και πρέπει να είναι προετοιμασμένη για διαμονή ενός αριθμού προσφύγων, η οποία προβλέπεται και από την πρώτη συμφωνία», είπε η κ. Γεροβασίλη και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση πιέζει σε όλα τα επίπεδα, για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας από όλα τα μέρη, διότι δημιουργεί μια νόμιμη οδό διακίνησης των προσφύγων προς την Ευρώπη.

    Η αξιολόγηση

    Σε ερώτηση αναφορικά με τα μέτρα ύψους 3% έως το 2018, είπε ότι στόχος σταθερός είναι να μην πληγούν τα χαμηλότερα στρώματα και οι πλέον αδύναμοι συμπολίτες μας.

    Ανέφερε επίσης ότι στο φορολογικό και το ασφαλιστικό φαίνεται όλες οι πλευρές να συμπίπτουν και παραμένουν αποκλίσεις στα κόκκινα δάνεια.

    [13] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων

    Άνοιξε η εθνική οδός Θεσσαλονίκης ? Ευζώνων καθώς έληξε η διαμαρτυρία των προσφύγων και μεταναστών που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο ρεύμα προς Ευζώνους και λίγο πριν τη στροφή για Ευζώνους, με αίτημα το άνοιγμα των συνόρων. Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αποκατασταθεί.

    [14] Την Τρίτη, 3 Μαΐου, μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς

    Για την Τρίτη 3 Μαΐου μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς, καθώς εφέτος συμπίπτει με το Πάσχα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου.

    [15] Πολιτικά τα κίνητρα του αεροπειρατή της EgyptAir

    Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για το όνομα και τα κίνητρα του αεροπειρατή που κατέλαβε το αεροσκάφος της EgyptAir, το οποίο πραγματοποίησε το πρωί αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

    Το Πρακτορείο Ειδήσεων Μέσης Ανατολής είχε μεταδώσει ότι οι αιγυπτιακές αρχές ασφαλείας ταυτοποίησαν τον δράστη, που φερόταν να είναι ο Ιμπραχίμ Σαμάχα, ο οποίος διέμενε στην Κύπρο μέχρι το 1994 και ήταν νυμφευμένος με Κυπρία.

    Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αεροπειρατής είναι ο Αιγύπτιος Σελίχ Ελντίν Μουσταφά, 59 ετών, πρώην αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού, ο οποίος ζητεί την απελευθέρωση των γυναικών από τις φυλακές της Αιγύπτου. Ζητεί επίσης να συναντηθεί με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραχώρηση πολιτικού ασύλου.

    Στο αεροσκάφος παραμένουν αυτή τη στιγμή 4 επιβάτες, που είναι Ευρωπαίοι και τα επτά μέλη του πληρώματος.

    Επτά άνθρωποι παραμένουν στο αεροπλάνο, δήλωσε ο αιγύπτιος υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας

    Ο αεροπειρατής που κατέλαβε αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών (EgyptAir) και ανάγκασε τον πιλότο να το οδηγήσει στην Κύπρο εξακολουθεί να κρατά τρία μέλη του πληρώματος, έναν αξιωματικό ασφαλείας και τρεις επιβάτες, δήλωσε ο αιγύπτιος υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας Σερίφ Φάτι.

    Πρόκειται συγκεκριμένα για τον κυβερνήτη, τον συγκυβερνήτη, μια αεροσυνοδό, έναν αξιωματικό ασφαλείας και τρεις επιβάτες, διευκρίνισε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

    Προηγουμένως, το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας είχε ανακοινώσει πως τέσσερις επιβάτες παρέμεναν στο αεροσκάφος μαζί με το πλήρωμα μετά την απελευθέρωση των περισσότερων από τους 55 επιβάτες που μετέφερε το αεροπλάνο το οποίο πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο, διορθώνοντας προηγούμενη δήλωση για 81 επιβάτες εκτός από το πλήρωμα.

    Ο αεροπειρατής δεν έχει διατυπώσει οποιαδήποτε συγκεκριμένα αιτήματα μέχρι τώρα, είπε ο Φάτι, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει τις εθνικότητες των επιβατών που βρίσκονται ακόμη στο αεροπλάνο.

    Η Αίγυπτος στέλνει ένα αεροπλάνο στην Κύπρο για να μεταφέρει τους επιβάτες, μερικοί από τους οποίους επρόκειτο να πάρουν από το Κάιρο άλλες πτήσεις για το εξωτερικό.

    Ο Φάτι είπε ακόμη πως 21 ξένοι επιβάτες -οκτώ Αμερικανοί, τέσσερις Βρετανοί, τέσσερις Ολλανδοί, δύο Βέλγοι, ένας Γάλλος, ένας Ιταλός και ένας Σύρος- βρίσκονταν στον αεροπλάνο.

    "Δεν είχε ούτε πιστόλι ούτε κανένα άλλο όπλο. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν η ζώνη με τα εκρηκτικά είναι πραγματική όμως θεωρήσαμε πως ήταν για την ασφάλεια των επιβατών", δήλωσε ο αιγύπτιος υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας.

    [16] Σύγχυση για τα κίνητρα του αεροπειρατή

    Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για το όνομα και τα κίνητρα του αεροπειρατή που κατέλαβε το αεροσκάφος της EgyptAir, το οποίο πραγματοποίησε το πρωί αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

    Το Πρακτορείο Ειδήσεων Μέσης Ανατολής είχε μεταδώσει ότι οι αιγυπτιακές αρχές ασφαλείας ταυτοποίησαν τον δράστη, που φερόταν να είναι ο Ιμπραχίμ Σαμάχα, ο οποίος διέμενε στην Κύπρο μέχρι το 1994 και ήταν νυμφευμένος με Κυπρία.

    Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αεροπειρατής είναι ο Αιγύπτιος Σελίχ Ελντίν Μουσταφά, 59 ετών, πρώην αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού, ο οποίος ζητεί την απελευθέρωση των γυναικών από τις φυλακές της Αιγύπτου. Ζητεί επίσης να συναντηθεί με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραχώρηση πολιτικού ασύλου.

    Στο αεροσκάφος παραμένουν αυτή τη στιγμή 4 επιβάτες, που είναι Ευρωπαίοι και τα επτά μέλη του πληρώματος.

    Επτά άνθρωποι παραμένουν στο αεροπλάνο, δήλωσε ο αιγύπτιος υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας

    Ο αεροπειρατής που κατέλαβε αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών (EgyptAir) και ανάγκασε τον πιλότο να το οδηγήσει στην Κύπρο εξακολουθεί να κρατά τρία μέλη του πληρώματος, έναν αξιωματικό ασφαλείας και τρεις επιβάτες, δήλωσε ο αιγύπτιος υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας Σερίφ Φάτι.

    Πρόκειται συγκεκριμένα για τον κυβερνήτη, τον συγκυβερνήτη, μια αεροσυνοδό, έναν αξιωματικό ασφαλείας και τρεις επιβάτες, διευκρίνισε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

    Προηγουμένως, το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας είχε ανακοινώσει πως τέσσερις επιβάτες παρέμεναν στο αεροσκάφος μαζί με το πλήρωμα μετά την απελευθέρωση των περισσότερων από τους 55 επιβάτες που μετέφερε το αεροπλάνο το οποίο πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο, διορθώνοντας προηγούμενη δήλωση για 81 επιβάτες εκτός από το πλήρωμα.

    Ο αεροπειρατής δεν έχει διατυπώσει οποιαδήποτε συγκεκριμένα αιτήματα μέχρι τώρα, είπε ο Φάτι, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει τις εθνικότητες των επιβατών που βρίσκονται ακόμη στο αεροπλάνο.

    Η Αίγυπτος στέλνει ένα αεροπλάνο στην Κύπρο για να μεταφέρει τους επιβάτες, μερικοί από τους οποίους επρόκειτο να πάρουν από το Κάιρο άλλες πτήσεις για το εξωτερικό.

    Ο Φάτι είπε ακόμη πως 21 ξένοι επιβάτες -οκτώ Αμερικανοί, τέσσερις Βρετανοί, τέσσερις Ολλανδοί, δύο Βέλγοι, ένας Γάλλος, ένας Ιταλός και ένας Σύρος- βρίσκονταν στον αεροπλάνο.

    "Δεν είχε ούτε πιστόλι ούτε κανένα άλλο όπλο. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν η ζώνη με τα εκρηκτικά είναι πραγματική όμως θεωρήσαμε πως ήταν για την ασφάλεια των επιβατών", δήλωσε ο αιγύπτιος υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας.

    [17] Νέο συμβόλαιο ο Περιστερίδης με τον ΠΑΣ έως το 2018

    O Κώστας Περιστερίδης ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον ΠΑΣ Γιάννινα έως το καλοκαίρι του 2018, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ της Ηπείρου. Ο Χανιώτης τερματοφύλακας πήρε θέση βασικού μετά την αποχώρηση του Βελλίδη για τον ΠΑΟΚ και με τις μέχρι στιγμής εμφανίσεις του κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή αλλά και των ανθρώπων της διοίκησης.

    «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανανέωσα με την ομάδα μου. Ήταν κάτι που ήθελα πολύ. Ο ΠΑΣ είναι οικογένεια και όλοι με έχουν βοηθήσει από την πρώτη μέρα μου εδώ. Εύχομαι να έχουμε ανάλογη συνέχεια, να πάμε την ομάδα ακόμη πιο ψηλά και να συνεχίσουμε να δίνουμε χαρά στον κόσμο του ΠΑΣ», δήλωσε ο 25χρονος τερματοφύλακας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 March 2016 - 12:32:34 UTC